Ett fullständigt övertygande bevis

Patrik Engellau

En av tillvarons – i varje fall den dagsaktuella svenska tillvarons -paradoxer är följande. Mohamed Omar, alias Eddie Råbock, skriver flera gånger i veckan lärda, välskrivna, intressanta och övertygande krönikor där det med mitt brutalt förenklade synsätt bara står en enda sak, nämligen att det som ordagrant står i Koranen och de andra muslimska källorna faktiskt står där samt att rättrogna muslimer faktiskt tror på det.

Många menar att det ligger till som Mohamed säger, men inte alla. Det officiella och politiskt korrekta Sverige, de statliga medierna naturligtvis inbegripna, verkar ha en annan uppfattning, närmare bestämt att det som ordagrant står i Koranen inte betyder riktigt vad det står samt att rättrogna muslimer i vilket fall inte tror på det. Av detta synsätt kan man lätt dra slutsatsen att de muslimer som verkligen tror på vad det står i boken är en visserligen vildsint men numerärt obetydlig extremistisk sekt.

Nu ska jag göra mig till djävulens advokat och bevisa att de politiskt korrekta har rätt och Mohamed fel. Sedan kan du, om du har lust, som ett slags intellektuellt knepochknåp fastställa om det finns något fel i bevisföringen och i så fall var det ligger.

Vår tids heligaste fundamentallag är FNs allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna. Deklarationen är enligt Wikipedia det ”enskilt mest översatta dokumentet i världen”. Jag förstår inte vad det betyder, men det låter fint. Deklarationens idégods är allmänt västerländskt och kristet. Den utarbetades av en kommission som bestod av en kanadensare, en ryss, en kines, en britt, en australiensare, en fransman och en libanes – där de två senaste anses ha stått under starkt kristdemokratiskt inflytande – allihop under ordförandeskap av den amerikanske presidentens änka Eleanor Roosevelt. Aktstycket hämtade inspiration från exempelvis den amerikanska Bill of Rights och den franska revolutionens deklaration om människans och medborgarens rättigheter från 1789. Mer västerländskt kunde det knappt bli.

Men nu inträffade något magiskt som man inte förstår, det bara hände. Västerlandet är bara en del av världen men genom ett mirakel blev dessa västerländska tankar plötsligt allmängiltiga och helt multikulturella. Det står så i dokumentet som antogs av FN i Paris år 1948. Den antagna versionen på det multikulturella språket engelska heter nämligen ”The Universal Declaration of Human Rights”. Universell betyder allmängiltig och heltäckande, inte västerländsk.

Hur generaliseringen av västerländska värderingar egentligen gick till vet man alltså inte, här behövs mer forskning, det enda man vet är att den faktiskt inträffade. Än idag är deklarationen universell och således giltig för alla. Till exempel är män och kvinnor jämställda. Alla rättigheter meddelas nämligen oberoende av kön. Tortyr och slaveri är förbjudet.

Eftersom dokumentet är universellt ansluter sig alla människor på jorden till dessa principer. Därför kan det inte finnas någon åsiktsriktning, exempelvis en religion, som inte i grunden fullt ut delar det universella dokumentets synsätt. Om någon skulle tycka något annat och därmed bryta mot Universums fastställda värderingar är vederbörande en avvikare och extremist som inte kan läsa innantill i vilken helig skrift han än hämtar sin inspiration. Om han läser något annat än det universellt sanna så står det inte så i hans bok.

Av detta förstår man rent logiskt att den Islamiska staten, som ägnar sig åt kvinnoförtryck samt slaveri och tortyr inte kan läsa rätt i Koranen eftersom det hade betytt att Koranen stridit mot Universums sanna värderingar vilket inte går att tänka.

Av samma skäl så har det som Mohamed Omar läser i Koranen inget stöd i Koranen. VSB.

Ledtråd vid ditt knepochknåp: Läs om Kairodeklarationen.

50 reaktioner på ”Ett fullständigt övertygande bevis

 1. Bo Svensson skriver:

  Dags för en bättre formulerad deklaration. – Tror jag kan tota ihop en genast som är bättre än de två nämnda:

  Alla regimer skall bemöda sig om att etablera och försvara rättsordning, så att strävan efter rang och välgång blir genom att vara en tillgång för sina medmänniskor och att skapa incitament för undvikande av omotiverad befolkningstillväxt och att värna om livsmiljön och artrikedomen så det som är kvar av den relativt orörda naturen bevaras och får återvinna mark. – Migration skall lyda under huvudregeln att avancerade släkten vinner terräng på retarderades bekostnad.

  Jag skall jobba vidare på den.

  Gillad av 1 person

  • Hovs_hällar skriver:

   Lycka till med den. (Vad innebär ex-vis ”omotiverad” befolkningstillväxt?) Men kom ihåg att bland troende muslimer gäller enbart sådant som har stöd i koranen, inget annat.

   Gillad av 1 person

 2. Arne skriver:

  Har ni någon gång drömt att ni drömt? Jag gjorde det häromdagen. Jag tror att vara svensk idag är en dröm i en dröm i en dröm i en dröm. Jag gissar att vi är det enda folk som verkligen tror på FNs deklarationer, våra ledare och kulturelit gör det inte, de är upptagna med ena handen i kollekten och den andra under särken på Lucia. Ingen annan befolkning gör det heller och framförallt inga länder i arabvärlden och Afrika. De inser att det är ett maktmedel för att försvaga väst. Jag tror de arabiska politiker som sitter i FNs församlingar börjar dagen med att nypa sig, hur kan västs ledare vara så dumma och dess befolkningar så fåraktiga? Den muslimska världen attackerar gång efter annan, någon gång lyckas man mörda de oskyldiga man alltid siktar in sig på, ibland misslyckas man och vad gör väst? Håller upp handhjärtan som en liten tonårsflicka. Nyp igen, de är arga på sig själva för att vi spränger dem, jaja jobbet kallar, vi skall utarbeta ett nytt dokument för kvinnors rätt till könsstympning, Danmark är motsträvigt men vi kan räkna med Sverige som vanligt.

  För att lyssna på nedanstående så behöver man som svensk nypa sig ett par gånger först, Steyn talar med mannen som förhörde Khalid Sheik Mohammed, han har även skrivit en bok om förbättrad förhörsteknik. Kan man nypa sig tillräckligt många gånger så lyssnar man kanske på vad KSM säger, att de använder migration och muslimskt barnafödande som ett vapen. Terrordåden är som dels omöjliga utan migration och utan migration så är de försumbara. Det är migrationen som är vapnet. Alla vanliga muslimer. För att det skall kunna finnas extrema muslimer så måste det finnas många lite mindre extrema och så vidare. Nyp er och lyssna på en som inser att vi har med en fiende att göra:

  Gillad av 9 personer

   • Willy Lindqvist skriver:

    Hitler så något liknande, tyskarna skulle föda många barn som skulle bli soldater i hans armé. Det gick som bekant inget vidare.

    Gilla

  • Elisabeth skriver:

   Mycket intressant klipp, Arne, oerhört kusligt. Han sade bl a att uttrycket ” Islam är fredens religion” betyder för en islamist att världen får fred när islam dominerar och har gjort sig av med alla ”fiender”, då blir det islamsk fred. Att mörda är en tribut till Allah. Denna våldsamma kontrollsekt, islam, skrämmer mig mer och mer. Och du har helt rätt, migration och muslimskt barnafödande har blivit deras murbräcka att ta sig in och ta över. Det är svårt att komma åt dolda agendor, moskéer och terrorister när det uppstått ett muslimskt parallellsamhälle.

   Gillad av 7 personer

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Så implementerar vi fullständigt naivt BARNKONVENTIONEN…

    Ett Djävulens redskap, kan man nästan med fullt fog säga!!!

    Gilla

   • Gert B. skriver:

    Exakt! Det blir fred när islamisterna har vunnit. ”Fredens religion”.
    Islam är det största hotet mot vårt folk sedan Digerdöden!

    Gilla

  • Urban Larsson skriver:

   Hundra tals kanske tusentals gånger eller ännu mer Drömt att jag drömt och vet att det är jag som bestämmer är en ännu bättre sak, komma på att man kan göra saker som att hoppa från fönster dyka utan syre etc

   Gillad av 1 person

   • Arne skriver:

    Det missade jag. Mark Steyn tycker jag blir bättre och bättre ju mer jag lyssnar på honom. Jag är en av tre svenskar som har hans America Alone och den enda som köpt After America (som inte alls är lika bra).

    Gilla

  • nilsdacke skriver:

   Muslimska brödraskapet under mer än tre decennier har utfört en systematisk
   plan för att genomföra ”civilisations-jihad” mot USA, med syfte att
   göra nationen till en del av det större islamiska kalifatet eller muslimska globala staten.
   Detta har varit en uppgift för inbördes besläktade organisationer som utgör det Muslimska
   brödraskapets närvaro där.
   Det mest övertygande beviset på Brödraskapets verkliga syften finns i ett internt meddelande skrivet i 1991 med en hög ledare inom Brödraskapet med titeln: ”Om det allmänna strategiska målet för Ikwan i Nordamerika.” (se Appendix II i länken ovan). I dokumentet är författaren påfallande tydlig om det yttersta målet för Muslimska brödraskapet i USA:

   ”Ikhwan (Brödraskapet eller ”Gruppen”)måste förstå att deras arbete i Amerika är en sorts storslagen Jihad för att eliminera och förstöra den västerländska civilisationen inifrån och ”sabotera” dess eländiga hus med deras händer och med de troendes händer, så att det elimineras och Guds religion görs segerrik över alla andra religioner.”
   Se här: https://www.centerforsecuritypolicy.org/upload/wysiwyg/article%20pdfs/Shariah%20-%20The%20Threat%20to%20America%20(Team%20B%20Report)%20Web%2009292010.pdf .

   Gillad av 1 person

   • Arne skriver:

    Man behöver ju inte några teorier, det räcker med att åka in till Möllevångstorget i Malmö, även på dagar utan intifada så är trenden klar. Fridhem nästa,

    Gillad av 1 person

 3. Karl Oskar skriver:

  Feministvänsterliberalernas i Svea Rike motto är: Känn efter vad som är naturligt och i enlighet med sunt förnuft….Gör sedan precis tvärtom!
  Inget kan vara noblare än att avstå från det som stämmer med ens egen natur!

  Gillad av 3 personer

  • Jaxel skriver:

   Ja, på ett ungefär.

   Vidare. I normalfallet är medkänsla och vilja att hjälpa en person som är i behov av detta större ju närmare man befinner sig denne. Man skulle kunna kalla medkänsla och vilja till uppoffringar för andra för godhet.

   Hur förhåller sig den typiskt vänsterliberale till detta? Jo, tvärtom. När det gäller människor som man inte har någon som helst relation till, exempelvis numer så kallade ”unga” ensamkommande från halvvägs till andra sida jordklotet, får det inte finnas några som helst begränsningar i viljan att hjälpa. Däremot när de gäller de gamla som byggt upp landet kan man gott vända på varje slant som behövs för att ge dem en god sista tid.

   Tydligen är det på detta sätt man i dessa vänsterkretsar visar hur god man är. Jag skulle kalla det något annat.

   Gillad av 9 personer

 4. VB skriver:

  Människan som varelse söker enhetlighet. Det är naturligt. Det blir för henne till ett sätt att förstå välden runt omkring sig. Men det stannar inte där. Hon vill även påverka och bygga sin omgivning efter de principer hon tycker sig finna. Dessa principer kommer till uttryck i huvudsakligen två olika former. Den ena utgör kulturen. Den andra är religionen. Men ofta går de in i varandra. Var den ena börjar och den andra tar vid kan i praktiken vara omöjligt att avgöra. Ideologier är i det perspektivet trossystem obefolkade av gudar. Men rigiditeten hämtar likväl kraft från både religion och kulturell hängivenhet. Det centrala med ideologier blir att söka enhetlighet i förklaringen av världen och vilka handlingsmönster som bör följa ur detta. Det är det vi ser inom alla olika ismer.

  Gillad av 3 personer

  • VB skriver:

   Nu är det bara så att i det biologisk-antropologiska flygperspektivet utgör människan en varelse med en extrem förmåga till anpassning. Hon har klarat av att hitta levnadssätt i praktiskt taget alla förekommande miljöer. Först sent på Antarktis. Hon har till och med genetiskt påverkats att leva på höga höjder i Anderna. Det är just denna anpassningsförmåga som lyfter henne som varelse bland övriga.

   Men denna anpassningsförmåga finns inte hos en enskild individ, annat än som tämligen begränsad. människa. Det är inte individen själv som blir multikulturell. Det blir hon endast betraktad i ett flygperspektiv. Det är först då den kulturella mångfalden blir synlig. Det är enbart sett utifrån hon uppbär denna extrema anpassningsförmåga. Att samtidigt – i en och samma individ – vara hängiven kristenheten, buddhismen, det muslimska, hinduismen, judendomen och ateismen, går inte. Mångformigheten splittras alltid upp på olika samhällen och grupper av individer.

   Att söka enhetlighet för olika samhällen under ett och samma kulturella och religiösa paraply blir då till att döda människans potential till olikhet – den som ligger till grund för hennes stora anpassningsförmåga och religiösa och kulturella mångfald. Däri ligger tankefelen med alla mer eller mindre globala principer och deklarationer. Enhetliga principer riskerar att utrota all mångfald. Oavsett om mångfalden består av religion, kultur eller ideologi.

   Gillad av 5 personer

  • Elisabeth skriver:

   Lars, titta gärna på Arnes klipp ovan så får du se vad en islamist menar med ”fredens religion”. Man menar att vi får fred när Islam dominerar och har underkuvat/mördat alla ”fiender”. Det är skrämmande, det känns som att väst på alla plan är alldeles för försvagat för att ta sig an en sådan fiende.

   Gillad av 3 personer

  • Arne skriver:

   Jo det kom fram i de konversationer (i detta fall utan waterboarding) med Khalid Sheik Mohammed jag länkade till ovan, 9-11s arkitekt. Islam är fredens religion, efter att alla otrogna konverterat eller dödats så kommer fred att råda för evigt säger han. Logiskt.

   Gilla

   • Lars skriver:

    Som all fanatism (religiös eller politisk) där man låter målen helga medlen. Förvisso måste system skyddas och människor kan behöva offras (krig), men grunden måste vara människans korta existens och egenvärde.

    Gilla

 5. Crister L skriver:

  Det ny-svenska ordet ”utmaning” uttrycker en positiv attityd till något problem: detta ska vi ta itu med! Verklighetens utmaning har försvunnit ur politik-språket, och därmed har verkligheten försvunnit för dem som talar detta språk.

  Islams utmaning mot Sverige betyder: vi tänker överta ert land, bit för bit, ty det centrala budskapet i vår religion är att sprida densamma över hela världen, fredligt där världen viker ner sig, krigiskt där den inte. Guds krigare är varje muslims identitet. De ser den svenske statsministern ömsom gömma sig bakom tomma ord, ömsom erbjuda bevekande eftergifter. Löfven är ingen svensk krigare i någon bemärkelse. Han representerar det Sverige som inte alls förstår vad saken gäller. Han kontrasterar sig mot nazister, som knappast finns.

  Islam för ett ”lågintensivt” krig över hela världen: Europa, Asien, Amerika, Afrika, Oceanien. Det finns en strategi, utomordentligt listig och skoningslös, och en moral, varje immam predikar den dagligen, och fem gånger om dagen ber muslimer till Allah och lovar guden sin tro.

  Utmaningen kommer från Allahs krigare, som vill leva under Sharia och dö för sin Gud och Koranen.

  På samma vis som med ordet utmaning är ordet religion politiserat. Kairo-deklarationen ställer Islam jämbördig med FNs´ deklarationer, och detta har godtagits av FN. Så blir orden krig och fred sinsemellan utbytbara.

  Gillad av 7 personer

  • Hortensia skriver:

   ”… fredligt där världen viker ner sig, krigiskt där den inte.”…

   … kan väl diskuteras om det muslimska missionerandet verkligen är, Christer, eftersom de ”otrogna”, som backar – i sin religiösa praktik och i antal individer – inom islamiserade områden, ändå får räkna med att hotas, hatas, hetsas och, i värsta fall, halshuggas i muslimers iver att uppnå den eviga ”fred” man inbillar sig magiskt kommer att uppstå, när precis alla i hela världen är rättrogna muslimer; lättkränkt våldsamma och vaneaggressivt bakåtsträvande barbarer.

   Gillad av 3 personer

  • cmmk10 skriver:

   ”… vi tänker överta ert land, bit för bit, ty det centrala budskapet i vår religion är att sprida densamma över hela världen, fredligt där världen viker ner sig, krigiskt där den inte.”

   Vill minnas att Djingis Kahn hade en liknande strategi. De städer som gav upp motståndslöst kom lindrigt undan. Bjöd man motstånd blev svaret en massaker.

   Gillad av 2 personer

 6. Christer Carlstedt skriver:

  Man tog nog i alldeles väldigt när man döpte dokumentet till Universellt.

  För en troende muslim är Koranen given av den ende guden. Den har därmed preferens över vad än människor hittar på och vad de än väljer att kalla sina epos.
  Följaktligen, om det finns en diskrepans mellan, människors ”hitte-pådokument” och Koranen så blir det Koranen som gäller.

  Bättre bevis får Du nog komma med Patrik beträffande dokumentets allmängiltighet och tänkta status.
  Vad ett dokument säger om sin egen status är ointressant om andra inte anser så.

  Kejsaren av Portugallien var visst bara kejsare i sitt eget huvud.

  Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Som man sade om det militära förr…

   Om verkligheten o kartan skiljer sig åt,
   då gäller ALLA gånger kartan!!!

   ÄNNU TYDLIGARE IDAG…

   Gilla

 7. Hortensia skriver:

  Kul tankenöt, Patrik, men Koranen är ju ihopknåpad långt före 1948 och Kairodeklarationen från 1990 tar tydligt avstamp i Koranens parallella universum, där den förmodernt grymma och djupt oetiska sharialagstiftningen överraskande väl överensstämmer med den allmänna och önskvärda moraluppfattningen hos muslimer, nu och för all framtid.

  Universallösningen torde bli en ”tvåvärldslösning”, där den kristligt humana, kunskapstörstande, dynamiska, öppna och civiliserade Västvärlden behåller sin syn på mänskliga rättigheter medan den okristligt inhumana, kunskapsföraktande, statiska, slutna och barbariska ”Bestvärlden” får hållas med sin islam – hermetiskt avskilda ifrån varandra, naturligtvis.

  Gillad av 8 personer

 8. Magnus Rosensparr skriver:

  Kairodeklarationen är de islamiska staternas motsvarighet till FN:s universella deklaration om de mänskliga rättigheterna från 1948.

  Felet i P. E:s knepochknåp-exempel är att FN:s dokument från Paris 1948 inte är universell bara därför att det står så däri. Bästa beviset för det är tveklöst Kairodeklarationen, vilken kan sägas vara en lightversion av FN:s deklaration ytterst underställd islams sharialag.

  De muslimer som inte ställer sig bakom alla islams urkunder är per definition inga riktiga muslimer. Härav kommer att Mohamed Omars/ Eddie Råbocks tolkning i frågan, bortom allt rimligt tvivel, är riktig.

  Gillad av 6 personer

 9. Hovs_hällar skriver:

  Ja, det är allmänt känt att de muslimskt styrda länderna vägrar skriva under FN-deklarationen just av den anledningen att den strider mot det muslimska sättet att betrakta världen.

  Det rör sig om ett femtiotal länder, och i den här tankevärlden har man istället anslutit sig till ”Kairodeklarationen”. Detta dokument ansluter sig till koranens och övriga inom islam ”heliga” skrifters synsätt, och strider på avgörande punkter mot FN-deklarationen.

  Opinionsundersökningar visar att cirka hälften av de i Sverige boende muslimerna ansluter sig till de värderingar som uttrycks i islams källskrifter, och alltså sätter dessa högre än de värden som uttrycks i FN-deklarationen. De är alltså vad man skulle kunna kalla ”fundamentalister”.

  Gillad av 7 personer

 10. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Sveriges förhållande till FN har aldrig känts som någon jätteproblematik för mig och det kan möjligen bero på att jag utsatts för en aldrig sinande ström av positiv reklam för FN. Köper man UNICEFs julkort så är det tecken på att man är en god människa.

  Under senare år har dock ett ifrågasättande uppstått och jag har funderat på varför FN är så starkt närvarande i Sverige. Jag tror det från början beror på att svenska politiker och affärsmän ville snygga till landets rykte efter WW2. Sverige har också kunnat ikläda sig en roll som brobyggare i den globala politiken genom sin dubbelnatur som progressivt socialistiskt land som samtidigt visat förkärlek för västerlandets ekonomiska och teknologiska framgångar.

  Det finns inget annat land tror jag som har en lika okritisk inställning till FN. Jag har exempelvis aldrig sett en kritisk fråga ställas till höga svenska FN-chefer om den omfattande korruptionen inom FN.

  Detta förhållande till FN slår även igenom när det gäller synen på invandring och islamistiskt hot i Sverige. Alla är flyktingar som flyr från något hemskt och ingen av dessa har något att skaffa med det, alla är offer som ”världssamfundet” kan och skall hjälpa.

  Gillad av 3 personer

 11. Asta skriver:

  I en pågående förundersökning om en gruppvåldtäkt begärde förundersökningsledaren ut uppgifter om vilka ungdomar som var skrivna på ett visst HVB-hem. Begäran avslogs av kommunen.

  Åklagarmyndigheten har nu överklagat kammarrättens dom till Högsta förvaltningsdomstolen.

  Överklagandet kommer att ha en omfattande påverkan för det fortsatta polisarbetet i Sverige eftersom ”ensamkommande barn” och andra invandrare som bor på olika boenden i mycket högre grad än etniska svenskar begår grova brott samtidigt som de till stor del åtnjuter ett skydd från att upptäckas och lagföras.

  Detta tack vare hur kommunerna och socialtjänsten valt att tolka en lag som aldrig var tänkt att skydda grova brottslingar. Nyatider.nu

  En tanke, vad har hänt i ett samhälle där kommuntjänstemän gör allt försatt skydda grova förbrytare, i detta fallet gruppvåldtäkt, det kanske ett av de mest avskyvärda brott, som kan föröda en ung människas liv.
  Det är lätt att känna sig uppgiven.

  Gillad av 8 personer

 12. Lennart Bengtsson skriver:

  Detta slag av argument har ingen inverkan på dagens postmodernister som i sin suveränitet inte ens bryr sig om logikens lagar. Inga argument biter på dessa och det hjälper inte vad man säger. Hur skall man kunna övertyga en troende islamist eller kristen att jorden roterar runt solen och inte tvärt om och hur skall man tala en fanatisk feminist tillrätta. Ä man fast i sin tro kan man avvisa allt som inte passar in.

  Gillad av 4 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Svar: NEJ. Det finns ett 50-tal islamska länder som vägrar, och istället har knåpat ihop en ”Kairodeklaration” som bygger helt på islam.

   Gilla

 13. Arne skriver:

  Mer bra reklam för Sverige på FOX news, all reklam är bra reklam, eller?

  https://www.steynonline.com/8323/the-biggest-story-of-our-time

  Får man föreslå att DGS bjuder in Steyn eftersom vi sedan ett tag tillbaka är ett av hans favoritexempel? Han kan även ge råd om hur man sätter upp en flott studio.

  Jag satt och funderade på när denna rörelse mot botten, detta blottande av halsen för att visa undergivenhet gentemot islam och muslimer skall sluta, vilket blir mekanismen? Först kanske man kan fråga sig varför de vill att vi skall vänja oss, sjunga en liten sång, klippa och klistra några hjärtan när muslimer mördar folk i väst? Vad är syftet? Ett är förstås att de är paniska att vi skall komma på tanken att det är etablissemangets fel, men vad är mekanismen för att förhindra detta? Jag tror att det är att de vill att vi skall känna att detta inte går att göra något åt, det ligger inte inom det mänskligas förmåga att förhindra terrordåd, de vill helt enkelt förhindra att någon funderar på åtgärder. Det har ju nu gått så långt att till och med SR uppmärksammar asybedrägerier, men återigen, polisen är maktlös,,man förmår ju inte ens prioritera gängvåldtäkter, återigen, vi är maktlösa, det är inget vi kan göra iallafall. Jag tror detta är det mest skadliga som alla från Merkel till Macron säger, vi har bara att vänja oss.
  Det vi istället skall göra det är att formulera åtgärder, hämnd och avskräckning, allt det som är motsatsen till det etablissemanget säger. Men att förhindra terrordåd är mycket mycket lätt, något som alla regeringar i väst lyckades med när jag var liten. Vi behöver bara se vad skillnaden är mellan Europa då och nu. Vad var skillnaden, hade vi fler beväpnade poliser, mer säkerhet på flygen, färre betongsuggor? Nej, det var något annat eller hur?

  Gillad av 8 personer

 14. Rose-Marie Ahlström skriver:

  Redan för fyra år sedan, när diskussionerna var relativt högljudda om vad som stod i Koranen eller inte, vad en muslim trodde på eller inte eller öht vad Muhammed menade med sina påbud, citerade jag ur valda centrala suror i Koranen. Det är påfallande få svenskar som vet vad som står där men en överväldigande högröstad grupp som Inte vet ett dugg vad som står. Med svart på vitt fick jag oftast det antiintellektuella svaret att muslimer tror lika litet på Koranen som vi kristna på Gamla Testamentet. Den nivån låg diskussionen på, på den tiden. Förvånande ändå med tanke på vad kursplanen rekommenderar i ämnet religionskunskap i det svenska skolsystemet. De stora religionernas huvudsakliga idékomplex och trossatser skall studeras, vilket innebär även Koranens texter. Zetterstéens översättning som PE har använt sig av har dessutom ett mycket läsvärt förord där Saudiarabiens tidigare religiösa och politiska historia beskrivs. Det bör påpekas att Islam (âslama = underkastelse) är den yngsta av religionerna Judendom, Kristendom och Islam som växte fram under 600-talet i SA. Eftersom jag förmodar att inte en enda av våra politiska företrädare har fördjupat sig i den textsamling som ligger till grund för alla de olika trosriktningar inom Islam, skulle en julklapp i form av en Koran vara en passande julklapp.

  Gillad av 2 personer

 15. Lassekniven skriver:

  Lucid dreams kallas det. Klardrömmar.
  Islam behövs inte i västvärlden och speciellt inte i Sverige. När ”vi” kommer till makten så skall burka och hijab totalförbjudas. Då försvinner många muslimer av sig själv. Därefter skall apanagen skalas av. Då försvinner ännu fler. Tre små stölder leder direkt till utvisning. Grundlagen skall också ändras så att medborgskarskap kan dras in och därefter utvisning exempelvis för mord, dråp eller våldtäkt. Våra egna svenska gangstrar skall få bekänna färg också. Vatten och bröd.

  Gillad av 4 personer

 16. Lennart Bengtsson skriver:

  Vore det ett rimligt krav av alla de som får ett svenskt medborgarskap vid vuxen ålder att förbinda sig att respektera FN´s ” Universal Declaration of Human Rights”?
  Det vore väl ändå en högst rimlig begäran.

  Gillad av 1 person

 17. O.T. skriver:

  Fox News har under senare tid regelbundet rapporterat om konsekvenserna av den höga invandringen från MENA-länder till Sverige. Häromdagen var det dags igen då den mycket populära TV-showen Tucker Carlson Tonight belyste den invandrare muslimska våldsbejakande extremismen i Sverige som nyligen utspelades på Malmös gator i samband med antisemitiska demonstrationer och därefter i attacker mot judiska byggnader.

  Steyn konstaterar att när den muslimska befolkningen når 20 procent i ett land kommer den absolut största utmaningen. Den viktigaste politiska debatten på dagordningen i landet blir då motsättningarna mellan muslimer och icke-muslimer. Sverige närmar sig denna verklighet med stormsteg.
  Syftet med reportaget är att varna amerikaner för hög invandring från muslimska länder och Sverige framställs

  Gillad av 1 person

 18. Anders F1 skriver:

  Nä, så kan det ju inte vara. (Refererar till det där om att alla är lika mycket värda. Eller? En etiopier ca 5 000 USD, en svensk ca 350 000 USD, men allt är relativt.)

  Gilla

 19. Norse 1 skriver:

  Byr ut politiker som inte har förstånd att skydda landet och dess invånare från både interna och externa hot. Felaktiga prioriteringar leder till samhällets upplösning. Utkräv ansvar, de är ju betalda av allmänna medel!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.