Gästskribent Rebwar Hassan: Utan mänskliga rättigheter finns ingen demokrati!

Idag den 10 december, som i år infaller på andra advent, firar vi med FN den Internationella dagen för mänskliga rättigheter. Deklarationen om de mänskliga rättigheterna är inget som de muslimska länderna velat underteckna. De har som bekant en något avvikande syn på mänskliga rättigheter och har hittat på sin egna av Koranen och sharia inspirerade variant.

Det märks inte minst i dessa tider när sunni-saudierna slaktar befolkningen i shia-Yemen eller när nationalist-turkarna fortsätter med förtryck mot och mördande av kurder, även inne i Irak. Tror ni till exempel att demonstranterna i Malmö häromdagen brydde sig om detta och skanderade slagord mot Erdogan och hans mördande? Nej, de protesterade mot att USA flyttar sin ambassad i Israel till landets huvudstad!
Ambassader brukar ligga i huvudstäder och samtliga som låg i Bonn flyttade när Berlin blev tyskarnas huvudstad så det är inget att bråka om. Men när det gäller judar så kokar det som alltid av hat hos dessa islamister. Tyvärr så rör dessa demonstranter såklart inte ett finger för att protestera mot Erdogans krigsförbrytelser.

Javisst ja, jag glömde nästan att de inte heller skrivit under deklarationen om de mänskliga rättigheterna. Utan mänskliga rättigheter finns ingen demokrati och demokratier som börjar se mellan fingrarna på sina medborgares mänskliga värdighet är snart inga demokratier. Det är inget att kompromissa om och det är ingen svår balansgång att gå. Utan mänskliga rättigheter finns ingen demokrati.

Sharia är till stora delar motsats till mänskliga rättighet och demokrati och därför är än idag muslimska länder mentalt kvar i medeltiden. Det borde ni i Malmö istället demonstrera mot och inte bete er som värsta pogrom-mobb!

Rebwar Hassan är ledamot i Stockholms läns landsting, före detta riksdagsledamot, utesluten ur miljöpartiet på grund av kritik mot partiledningen.