Gästskribent Rebwar Hassan: Stormaktstidernas undergång

Den 30 november år 1718 stupade den svenske kungen Karl XII för en gevärskula i tinningen. Det var på den tiden när Sverige gjorde ett sista och desperat försök att hävda sin ställning som en stormakt. Det så krigströtta riket gjorde ett försök att erövra Norge.

När kungen dog så dog också de sista svenska stormaktsdrömmarna. Det har det svenskarna oftast varit glada över. Att jobba på i fred och att i harmoni med grannländerna kunna utveckla riket har med tiden gjort både land och folk rikt.

Dessvärre, får man säga, så återuppväcktes stormaktsdrömmen av Reinfeldt och senare även av Stefan Löven. Den nya och humanitära stormakten Sverige bildades utan att folket tillfrågades. Precis som i gamla tider så gjorde våra politiker som det behagade dem. Men historien verkar upprepa sig. Inför våra och världens ögon så skakar och faller stora bitar av den nya och humanitära stormakten ihop.

Nu ska jag skriva om en ny sorts brottslighet denna senaste humanitära stormaktsperiod medfört. Vi har en ny sorts brottslighet som behöver hanteras. Jag beskriver verkligheten men har ändrat lite på namn och platser så att ingen ska behöva känna sig utpekad.
När buset för några år sedan belägrade polisstationen i Täby så ringde jourhavande befäl till den jourhavande klanledaren och imamen i det ”utsatta” området. Klanledaren levererades strax därpå av en mörk BMW. Vackert iklädd traditionellt skynke och med pälsmössa klev denne, stödd på sin käpp, ur bilen. Han vinkade till sig det lokala buset och sa åt pojkarna att gå hem till sina respektive mammor. Buset morrade inte ens utan troppade iväg hem till mamma och nattning. Jourhavande polis slappnade av och tog igen sig med dagens välförtjänta kopp av dialogkaffet.

Denna händelse fick med tiden två följder. Dels beslutades om diverse klanbidrag till allehanda obskyra klanföreningar snabbare än de själva hann fylla i ansökningsblanketterna. Sålunda fick Kulturföreningen som organiserar busets morsor jackpot!
Men en annan och mer betänklig följd blev att den lokala polisstationen stängdes. Området är fortfarande så osäkert att byggjobbare inte törs bygga där. Poliser söker inte frivilligt en tjänst där.

Sverige var ett tryggare land för inte så länge sedan. Den okontrollerade massinvandringen har medfört problem som ingen av ”de naiva” tydligen kunnat förutspå. Organiserad brottslighet har förstås funnits långt tidigare men knappast någon särskilt religiöst betingad brottslighet.

Det är en helt ny slags brottslighet som hämtar sin legitimitet ur fördomar om svenskarna och vår feminiserade syn på jämställdhet, lagar och demokrati. Denna sorts brottslighet bör inte underskattas och kan gott jämställas vid hatbrott. Näringen eller ideologin hämtas som vanligt ur koranens nedvärderande syn på oss otrogna kombinerat med dess kvinnosyn. Marxismen hämtar sin näring ur Das Kapital, nazismen ur Mein Kampf och dessa huliganer och IS-sympatisörer får sin ur Koranen och sharialagarna.

Därmed är inte sagt att alla kommunister, nazister och islamister är onda och ovilliga. De flesta inordnar sig snällt demokratin och jämställdheten bara politiker och myndigheter är tydliga med vad som gäller.
Lag och ordning behöver alltså återinföras och vi behöver antagligen nolltolerans mot allt möjligt asocialt beteende. Dit räknar jag allt slags religiöst orsakat herrefolksbeteende.
Det ska bli så igen om vi så måste sätta in medborgargarden för att skydda poliser, brandmän och ambulanser. Löjligt nog. Sverige går nämligen baklänges mot ättestupan med denna politiskt korrupta polisledning och med denna ansvarslösa regering som trivs med en precis lika oansvarig EU-kommission. Byt inte ut det svenska folket och oss som uppskattar frihet och demokrati utan byt ut regimen och skicka hem alla som i sin dagliga gärning visat att de inte uppskattar jämställdhet, demokrati och frihet!

Rebwar Hassan är ledamot i Stockholms läns landsting, före detta riksdagsledamot, utesluten ur miljöpartiet på grund av kritik mot partiledningen, idag politisk vilde