Gästskribent Rebwar Hassan: Stormaktstidernas undergång

Den 30 november år 1718 stupade den svenske kungen Karl XII för en gevärskula i tinningen. Det var på den tiden när Sverige gjorde ett sista och desperat försök att hävda sin ställning som en stormakt. Det så krigströtta riket gjorde ett försök att erövra Norge.

När kungen dog så dog också de sista svenska stormaktsdrömmarna. Det har det svenskarna oftast varit glada över. Att jobba på i fred och att i harmoni med grannländerna kunna utveckla riket har med tiden gjort både land och folk rikt.

Dessvärre, får man säga, så återuppväcktes stormaktsdrömmen av Reinfeldt och senare även av Stefan Löven. Den nya och humanitära stormakten Sverige bildades utan att folket tillfrågades. Precis som i gamla tider så gjorde våra politiker som det behagade dem. Men historien verkar upprepa sig. Inför våra och världens ögon så skakar och faller stora bitar av den nya och humanitära stormakten ihop.

Nu ska jag skriva om en ny sorts brottslighet denna senaste humanitära stormaktsperiod medfört. Vi har en ny sorts brottslighet som behöver hanteras. Jag beskriver verkligheten men har ändrat lite på namn och platser så att ingen ska behöva känna sig utpekad.
När buset för några år sedan belägrade polisstationen i Täby så ringde jourhavande befäl till den jourhavande klanledaren och imamen i det ”utsatta” området. Klanledaren levererades strax därpå av en mörk BMW. Vackert iklädd traditionellt skynke och med pälsmössa klev denne, stödd på sin käpp, ur bilen. Han vinkade till sig det lokala buset och sa åt pojkarna att gå hem till sina respektive mammor. Buset morrade inte ens utan troppade iväg hem till mamma och nattning. Jourhavande polis slappnade av och tog igen sig med dagens välförtjänta kopp av dialogkaffet.

Denna händelse fick med tiden två följder. Dels beslutades om diverse klanbidrag till allehanda obskyra klanföreningar snabbare än de själva hann fylla i ansökningsblanketterna. Sålunda fick Kulturföreningen som organiserar busets morsor jackpot!
Men en annan och mer betänklig följd blev att den lokala polisstationen stängdes. Området är fortfarande så osäkert att byggjobbare inte törs bygga där. Poliser söker inte frivilligt en tjänst där.

Sverige var ett tryggare land för inte så länge sedan. Den okontrollerade massinvandringen har medfört problem som ingen av ”de naiva” tydligen kunnat förutspå. Organiserad brottslighet har förstås funnits långt tidigare men knappast någon särskilt religiöst betingad brottslighet.

Det är en helt ny slags brottslighet som hämtar sin legitimitet ur fördomar om svenskarna och vår feminiserade syn på jämställdhet, lagar och demokrati. Denna sorts brottslighet bör inte underskattas och kan gott jämställas vid hatbrott. Näringen eller ideologin hämtas som vanligt ur koranens nedvärderande syn på oss otrogna kombinerat med dess kvinnosyn. Marxismen hämtar sin näring ur Das Kapital, nazismen ur Mein Kampf och dessa huliganer och IS-sympatisörer får sin ur Koranen och sharialagarna.

Därmed är inte sagt att alla kommunister, nazister och islamister är onda och ovilliga. De flesta inordnar sig snällt demokratin och jämställdheten bara politiker och myndigheter är tydliga med vad som gäller.
Lag och ordning behöver alltså återinföras och vi behöver antagligen nolltolerans mot allt möjligt asocialt beteende. Dit räknar jag allt slags religiöst orsakat herrefolksbeteende.
Det ska bli så igen om vi så måste sätta in medborgargarden för att skydda poliser, brandmän och ambulanser. Löjligt nog. Sverige går nämligen baklänges mot ättestupan med denna politiskt korrupta polisledning och med denna ansvarslösa regering som trivs med en precis lika oansvarig EU-kommission. Byt inte ut det svenska folket och oss som uppskattar frihet och demokrati utan byt ut regimen och skicka hem alla som i sin dagliga gärning visat att de inte uppskattar jämställdhet, demokrati och frihet!

Rebwar Hassan är ledamot i Stockholms läns landsting, före detta riksdagsledamot, utesluten ur miljöpartiet på grund av kritik mot partiledningen, idag politisk vilde

 

36 reaktioner på ”Gästskribent Rebwar Hassan: Stormaktstidernas undergång

  • Urban Larsson skriver:

   Innebär inte alltid dåliga saker i det parti man företräder. Precis som man kan upptäcka att man valt fel, så kan man ändra sig

   Gilla

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Undrar om/NÄR Ann Heberlein upptäcker att hon hoppat i fel badtunna?

    En mer övertygad Sverigedemokrat är svårt att hitta!!!

    Gilla

 1. Elisabeth skriver:

  Mycket bra , Rebwar Hassan, tack. Uppseendeväckande information att klanföreningarna fick nya bidrag efter klanledarens besök. Som hämtat ur en ny variant av Gudfadern.
  Jag visste inte något om dig varför jag googlade dig och fick fram följande uttalande som du gjort enligt Aftonbladet: ” Alla människor kan faktiskt inte få komma till Sverige – så är det bara. De som har riktiga asylskäl ska få stanna och de so vill och kan göra rätt för sig är välkomna men inte förbrytare och de som bygger ett medeltida shariasamhälle. De ska ut.”
  Instämmer till fullo.Förstår att du lämnat det destruktiva stolleparti som MP blivit.

  Gillad av 7 personer

 2. Jan Ahlström skriver:

  Glimrande skrivet.
  Förstår att du och Gustav Fridolin kom på kollisionskurs då ni inte lever i samma verklighet, du i verkligheten ”verkligheten, Fridolin i verkligheten ”vi är naivaverkligeheten”.
  Ja vi går baklänges mot ättestupan, många av oss håller upp en spegel och ser hur den närmar sig medan Fridolin, Löfven, Annie Lööf mfl mfl tycker sig se sin egen godhet i spegeln och missar det som närmar sig bakom deras ryggar.

  Gillad av 4 personer

 3. Mikael Birk skriver:

  Hatet mot vita är en del av hatet mot de otrogna som understöds av det fina hatet/ självhatet från vänster. Postkolonialismen, marxism och identitetspolitik förenar sig i en principlös soppa. Sverige erbjuder dessutom bidragsentreprenöriell grogrund för självutnämnda politruker finansierade av skattemedel.

  Gillad av 1 person

 4. Bosse J skriver:

  Så fort nån politiker säger nåt som kan ge hopp om en framtid i frihet och demokrati, så utesluts de ur sitt parti omedelbart.

  Gilla

 5. ramonafransson skriver:

  Man ska inte vara medlem vare sig i svenska kyrkan eller i ett parti som hyllar Islam i dess nuvarande form. Det enda man ska engagera sig i är de som försöker reformera Islam.
  Mycket bra och intressant inlägg av Rebwar Hassan som jag delade med mig till min Facebook sida.

  Gilla

  • Per-Anders skriver:

   Det går inte att reformera islam. Det räcker med en liten klick som inte vill det så kommer det aldrig att ske. Sådana drömmar kan man släppa. Se bara hur en liten klick totalt förstör svenska kyrkan.

   Gilla

  • P skriver:

   Reformera Islam?!
   Har du läst på?
   Koranen är enligt de troende muslimerna, guds ord och kan därför ej ifrågasättas, därav kan inget i denna religion enligt dem någonsin reformeras.

   Det är det som skiljer Islam från alla andra religioner.
   I övriga religioner finns det utrymme för olika tolkning, så är det inte inom Islam.

   Gillad av 1 person

 6. Lilla fröken PK skriver:

  Jag var själv också politiskt engagerad i mp under förra mandatperioden, men tackade för mig när partiet satte fokus på migration och muslimer istället för på miljön. F. ö. fick SDs Richard Jomshof mycket kritik av bl. a. Annie Löf, när han jämförde Koranen med Mein Kampf, och såg islam som en trojansk häst i det västerländska, demokratiska samhället.

  Gillad av 5 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Utan minsta tvekan är R J väldigt klarsynt)

   Ingen kan vinna bara med argument,
   det krävs en ”rullebör” med dynga också!!!

   Gilla

 7. Björn K skriver:

  För att genomföra detta krävs resolut polisarbete. Detta håller nog de flesta medborgare med om. Men detta går inte att införa pga just det parti som uteslöt skribenten. Dessutom har ett antal skådespelare, operasångare, ståuppare och annat löst folk inlagt sitt veto mot detta. Som lök på laxen har vi en högsta polischef som vid en presskonferens sade ”hjälp oss, hjälp oss, hjälp oss” Det ser med andra ord ganska mörkt ut, det krävs en större politisk revolution för att detta skall gå att genomföra.

  Gillad av 1 person

 8. kaphorn57 skriver:

  Hej

  Tack Rebwar Hassan för ditt mod att göra din röst gällande.

  ”inordnar…sig i demokratin och jämställdheten bara politiker och myndigheter är tydliga med vad som gäller”
  Vilket de inte gör.

  Fortsätt att vara ”vilde”!

  Tack för dina ord!

  Manfred
  själv invandrat i landet.

  Gilla

 9. Jonas Nilsson skriver:

  Anledningen till stormaktstidens ”fall” var väl att folket var helt slut? Är det parallellen till dagens situation?
  Ja, vi har trott alldeles för mycket om oss. Ska vi försöka upprätthålla den tanken genom att stänga gränserna?
  Att vi skulle vars en humanitär stormakt berodde väl på att vi i princip avskaffat försvaret men det har väl inget med klanledare att göra? Det berodde på att vi trodde vi avskaffat ondskan med bl.a. Guillous hjälp.
  Sverige dunsar nu i ett av våra djupare hål. Omoralen som härskat har fått abdikera. Svagt att insinuera lagbrott utan att ta bladet från mun och göra polisanmälan.

  Gilla

 10. Lars skriver:

  Befriande att läsa någon av härkomst från mellersta östern uttrycka vad som borde vara ganska normalt resonemang för den som inte har fördomar, dvs för den som inte i en känsla av förment överlägsenhet betraktar andra människor och som har tillräcklig insikt i att människor ändå är olika, dels pga kulturskillnader och dels pga omständigheter som uppväxt mm. Jag gissar att flertalet från mellersta östern förstår problemet likartat, men det är intrikat påpekande att man upplever Sverige ‘feminiserat mm. Svenskar å andra sidan rymmer en spännvidd mellan det välanpassade och att vara utanför, men här diskuterar vi stora kohorter människor som är ‘annorlunda’.

  Gilla

 11. weasel skriver:

  ”Rebwar Hassan är ledamot i Stockholms läns landsting, före detta riksdagsledamot, utesluten ur miljöpartiet på grund av kritik mot partiledningen, idag politisk vilde”

  Jag har en vän som blev rånad och misshandlad av de som Rebwar Hassans före detta parti värnar för.
  De som rånade och misshandlade honom vistas idag i trakterna kring T-centralen.
  Detta eftersom Rebwar Hassans före detta partikamrater värnar om deras ”rättigheter”.
  Ursäkta mig så hemskt mycket, men jag har absolut ingenting till övers för Rebwar Hassan eftersom han en gång har tillhört detta parti.

  Vi förlåter er a l d r i g .

  Gilla

  • Gunnar Karlén skriver:

   En väldigt orättvis kommentar! Det kan aldrig vara en väg till framgång att vägra förlåta en person för åsikter som vederbörande helt uppenbart inte har! Och vilka är ”vi”? Finns det fler med denna destruktiva ståndpunkt?

   Gilla

 12. Lennart Bengtsson skriver:

  Det var inte alla som hade en negativ uppfattning av Karl XII. Här kommer ett sådant

  I sin essä om Karl XII (i Litteratörer och Militärer) återger Frans G. Bengtsson ett yttrande av den brittiske historikern Carlyle:

  “Sålunda dog Sveriges siste kung och tog, kan man säga, sitt lands liv med sig i graven; ty de lösgjorda officiella personligheterna där ha sedan dess inte kläckt fram mycket i riktning av kunglighet; inte heller har det landet därefter lyst bland nationerna, eller gjort sig stor värt att omnämnas”

  Detta är knappast ett hedrande yttrande, inte ens för en pacifist eller anti-monarkist men det skrevs under 1860-talet och då var ju Sverige ett annat land än så där 100 år senare. Storbritannien stod då höjden av sin storhet och Sverige var ett utfattigt och nedgånget land utan vare sig status eller framtidsutsikter.

  Som sagt uppfattningen om Sverige har inte alltid varit detsamma och det kan ändras igen.

  Gillad av 1 person

 13. Hortensia skriver:

  Tack, Rebwar Hassan, för dessa oväntade synpunkter från någon, som sympatiserat så till den milda grad med extremistpartiet MP, att både riksdagisplats och landstingsuppdrag möjliggjorts. Hoppas du inte har missat Merit Wagers och Ann Heberleins senaste råsopar:

  http://meritwager.nu/allmant/anders-ygeman-vi-hade-vad-jag-skulle-vilja-kalla-huvudlosa-alternativet-som-framforallt-foretraddes-av-centerpartiet/

  https://ledarsidorna.se/2017/12/det-maste-vara-slut-pa-nonsensargument/

  Merit kallar numera MP för ”MiniPartiet” och Anns nonsensargumenterande motståndare i paneldebatten om ”integration” kommer sannolikt att fortsätta rösta på dem, eller något annat Sju(k)klöverparti, trots all väl presenterad fakta och lättillgänglig information.

  Genomtänkt kommentar på Ledarsidornas av Bjarne Däcker:

  ”En flykting är någon som tvingas bort från sitt land men flyttar tillbaka så snart som möjligt. Här är integration relativt ointressant.

  En invandrare däremot är någon som frivilligt flyttar till ett annat land därför att han/hon sympatiserar med hur saker och ting fungerar i det landet. Här är integrationen inbyggd i förfarandet.

  Men vad skall vi kalla personer som kommer till Sverige och uppenbarligen avskyr Sverige? De som stökar på biblioteken, kastar sten på polisen, är ointresserade av SFI-undervisning, har konstiga krav på badtider, menyer, klädsel etc?

  De måste vara invaderare.”

  Gillad av 1 person

 14. PYJ skriver:

  Rebwar har fel vad gäller att Reinfeldt och Löfven återuppväckte stormaktstiden.

  Det är snarare så att Reinfeldt och Löfven är slutet på Sverige som stormakt.

  Efter massutvandringen av svenskar i mitten av 1800 talet till USA började Sverige sin resa tillbaka som stormakt, kanske inte som en krigsmakt utan snarare som en ekonomisk-, industriell-, och humanitär stormakt.

  Ta tex inom det humanitära så har Sverige haft personer som Folke Bernadotte, Raul Wallenberg, Dag Hammarskjöld mfl. Ovan personer har varit stora globala personligheter under Sveriges moderna tid som stormakt.

  Sveriges slut som stormakt startade med Olof Palmes humanitära stormakts drömmar. Palme hade extremt starka åsikter om olika folk och länder och deras konflikter. Palme trodde att hans ord var lag världen över. Palme skickade inte bomber utan feg som han var tog han pengar från sitt folk för att ge till andra som kunde kriga. Under Palmes tid skrevs det även in i Sveriges regeringsform att Sverige skulle bli mångkulturellt.

  Reinfeldt och Löfven ökade bara på takten mot stupet genom sina utopier.

  Vem vet, vi kanske får se en ny flykt av svenskar, denna gång österut och Sverige kanske åter är en stormakt om 50-100 år?

  Gilla

 15. Sixten Johansson skriver:

  Fredrik Östman har beskrivit hur vi kan vända ”värdegrund” mot PK-isterna. På motsvarande sätt kan vi gång på gång koppla ihop de avskyvärda brotten och brottslingarna med alla 7K-partier och med alla ledande massmigrationsälskare. Alltså: ”miljöpartiets kumpaner gruppvåldtäktsmännen”, ”mördare av den här typen som centerpartiet omfamnar och vill ha miljoner av in i Sverige”, ”Fredrik Reinfeldts islamistiska barnamördare”, Stefan Löfvens och Dan Eliassons ”tafsa inte på min snopp-armband” osv osv. Lika för lika… Egalitarismens princip kan vässas och dess spets vändas mot de grumligt, infantilt och destruktivt tänkande och handlande = de mest skyldiga, medhjälparna, anstiftarna, girigbukarna, förskingrarna, förrädarna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.