Det nya Sverige tar form ett steg i taget

Bild, DGS

Mohamed Omar

På morgonen tisdag den 28 november plingade det på min dörr. Det var polisen. Hon berättade att en sprängning hade skett i närheten av Polishuset och undrade om jag sett eller hört något. Det hade jag inte för jag hade kommit hem efter midnatt. Sprängningen skedde vid 23-tiden.

Det var en handgranat som hade kastats mot Polishuset, men den hade studsat och exploderat på en parkeringsplats invid ett bostadshus. Åtta bilar hade skadats. Det var bara tur att ingen människa skadades. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord

När jag gick ut senare på dagen såg jag tungt beväpnade poliser som vaktade Polishuset och i kvarteret gick poliser runt och sökte spår och pratade med oroliga grannar. Jag pratade med en äldre man. Det hade tydligen varit en ordentlig smäll. Han var skakad, men inte förvånad. Det har ju skett flera attacker mot poliser och polisstationer på sista tiden.

Den äldre grannen trodde att attacken hade något att göra med polisens razzior mot gängen i det invandrartäta ”utanförskapsområdet” Gottsunda förra veckan. Jag misstänker detsamma. Och vi får visst stöd av Uppsalapolisens presstalesperson Lisa Sannervik som i en intervju säger att ”vi inte utesluter att det var riktat mot polishuset”.

”Det är med anledning av den senaste tidens händelser. I förra veckan hade vi en insats i stadsdelen Gottsunda/Valsätra där vi efteråt hade en situation som vi tror är en vedergällning mot polisens arbete i området.”

I polisens razzior i Gottsunda, i folkmun kallat ”Brottsunda”, genomsöktes en mängd lägenheter med narkotikahundar. Vapen, kontanter och droger beslagtogs. Målet var att försvaga de kriminella gängen. Daniel Larsson, kommissarie vid Uppsalapolisen, berättar om att reaktionerna kunde bli aggressiva:

”En del personer blev utåtagerande när vi kom till Gottsunda. Personer stod på balkonger och skrek okvädningsord och andra spottade på polisbilar.”

Att spotta är ett sätt att visa sitt förakt. Men hellre spottloskor än stenar. Och hellre stenar än granater. Stenar har blivit en del av vardagen för poliser som arbetar i invandrartäta ”utanförskapsområden”. Det blir bara notiser i tidningarna. Kommer vi att vänja oss vid granater i framtiden? Det har hänt förut. För två år sedan, i augusti 2015, utsattes en patrull för en granatattacken i Stockholmsförorten Tumba. Kommer gängen att ligga i bakhåll för polisen och beskjuta dem med handeldvapen? Det skulle inte förvåna mig. Det nya Sverige tar form, ett steg i taget.

Efter razziorna i Gottsunda hämnades värstingarna genom att bränna bilar. Dessa kriminella gäng består av unga män. Vilka är de? Jag har bott i Gottsunda i 13 år, så jag har viss insyn. Låt mig säga så här: de heter inte Kalle och Johan, utan snarare Ali och Muhammed. Till och med ängsliga Dagens Nyheter, den politiska korrekthetens väktare, vågade i en artikel den 20 maj i år, ”Vanligt med utländsk bakgrund bland unga män som skjuter”, berätta att unga män från Mellanöstern och Nordafrika ligger bakom nästan alla mord och mordförsök med skjutvapen.

I nationalekonomen Tino Sanandajis bok Massutmaning hittar man andra viktiga siffror. Utrikes födda står för ungefär 17 procent av befolkningen och andra generationens invandrare för ytterligare 5 procent. Trots detta utgör utrikes födda 53 procent av de med långa fängelsestraff, 54 procent av de arbetslösa och mottar 60 procent av de utbetalda socialbidragen. Och 76 procent av medlemmarna i kriminella gäng har invandrarbakgrund.

I stället för assimilering, att de nya uppgår i den svenska kulturella gemenskapen, blir en del av vi:et och identifierar sig som svenskar, har vi sett hur Sverige börjar likna länderna där invandrarna kommer ifrån, som Irak, Syrien och Somalia. Våldet har flyttat hit. Det är uppenbart att den nya gängkriminaliteten är ett resultat av massinvandringen.

Det säger sig självt att assimilering bara kan fungera om volymerna är små. Ju fler de är, desto svårare blir de att assimilera. I stället bildas parallellsamhällen med en egen identitet. Även om etniska svenskar, eller medborgare med en svensk identitet, är i majoritet i landet som helhet, så kan ändå andra kulturer vara i majoritet i vissa områden och där uppfattas som den starkare kulturen som man ska anpassa sig till.

När man känner sig som en egen grupp så blir steget kortare till att tänka att ”det här är inte mitt samhälle” och ”det här är inte mina lagar”. Dessa tankar kan förstärkas av fundamentalistisk islam, för även om de unga männen i gängen inte är religiösa, så är min erfarenhet att deras attityder ändå kan vara präglade av islamisk fundamentalism, en övertygelse om att man har en ”högre moral” eller tillhör en ”bättre kultur”.

I fundamentalistisk islam finns en föreställning om en lag som står över människornas lagar, och det är lagarna som kommer till uttryck i Koranen och profeten Muhammeds undervisning, och som kallas ”sharia”. Det är bara denna lag som förtjänar verklig respekt.

Den holländske sociologen Ruud Koopmans undersökte i en studie från 2013 attityderna hos självidentifierade muslimer från Turkiet och Marocko i Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Österrike och Sverige. 43 procent av de svenska muslimerna tycker att muslimer borde återvända till islams rötter, 67 procent tycker att det bara finns en tolkning av islam och hela 52 procent anser att det är viktigare att följa islamiska lagar än lagarna i Sverige.

En aspekt av denna sharialag är vedergällningen, på arabiska ”qisas”, det vill säga om du gör skadar mig så skadar jag dig. Det är sannolikt att man inte ser polisen som ”sin polis” om man inte ser sig själv som en del av den svenska gemenskapen, utan som en egen, utanförstående grupp. Då blir polisen som ett ”gäng” i detta ”gängkrig”. Polisen är liksom ”svennarnas gäng”. Om det gänget tar sig in på ditt område och ”skadar” dig, så upplever du att du har rätt att ta ut hämnd.

Man bör också tänka på att dessa länder, som värstingarna har rötter i, är mycket mer rasistiska än Sverige. Det är helt normalt att tala om att vi är si och dom är så. Det är helt normalt att se ner på människor på grund av deras ursprung. Det finns, mig veterligen, ingen antirasistisk rörelse i vare sig Somalia, Syrien eller Irak. I Sverige har de också upplevt hur rasism mot ”svennar” inte fördöms på samma sätt som ”svennarnas” rasism mot invandrare med utomeuropeisk bakgrund. I vissa vänsterkretsar är det till och med lite coolt att ”hata vita”.

Vi har vant oss vid stenkastning, snart har vi kanske även vant oss vid granater. Få vågar tala om att dessa attacker är en del av ett större problem: den ansvarslösa invandringspolitiken och mångkulturalismen.

Klicka här och gilla min sida på Facebook!

43 reaktioner på ”Det nya Sverige tar form ett steg i taget

 1. plq017 skriver:

  Tja, det var en av de första handgranaterna. Det lär finnas ytterligare 599.999 granater I Sverige I , allt finansierat av samma parter som så gärna bygger moskéer.
  De togs in på den tiden då Sverige betraktade handgranater som fyrverkeripjäser (dvs tills för något år sedan), de alltså inte beslagtogs när tullen upptäckte dem, utan de fick tas in fritt.
  Dagens SSU:are har ju inte gjort lumpen, så de har ingen aning om hur skadorna ser ut från en enstaka handgranat.
  Har vi naiva politiker? Kommer det bli fler sökande till polishögskolorna nu? Sverige har aldrig varit tryggare, är det inte så BRÅ framställer landet?

  Det blir en grannlaga uppgift att försöka hitta dessa 599.999 granater!

  Gillad av 6 people

 2. Stig Palm skriver:

  Finns lösning på detta problem?
  Polisen mellan kl 0400 > 0500 hämtar upp alla noterade värstingar att sedan transporteras till ett säkert koncentrationsläger i inlandet och långt från bebyggelse.
  Som förstra steg de vistas där i 6 månader och under tiden förhörs noga.
  Vid sedan frisläppning blir informationen att nästa besök innebär 12 månader.
  Efter dessa 12 månader informeras om att Sverige har ett avtal med Ryssland vilka mot avgift tar hand om långtidsfångar och dessa placeras rymningssäkert i Sibirien i tid från 36 månder till livstid. Detta senare straff bör kyla av lusten till grova brott.

  Gillad av 8 people

  • Hovs_hällar skriver:

   Utmärkt idé. Man kan tänka sig flera olika länder som placeringsorter för den här sortens folk, beroende på vilka avtal man kan förhandla fram. Länder som Marocko, Tunisien osv. kunde också vara lämpliga?

   Tas inte krafttag av den här sorten, så kommer Sverige att vara ett laglöst land inom några år.

   (Att avskeda rikspolischef Eliasson är bara en liten detalj i sammanhanget.)

   Gillad av 4 people

   • uppstigersolen skriver:

    Vad menar du med laglöst land om några år. För värstingarna är det redan laglöst. Det är vi svenskar som fortfarande måste följa lagen. Har du kört för fort, kört över spärrlinje, hu, hemskt brott. Betala böter, uppklarningsprocent 100.

    Gillad av 4 people

   • Per-Anders skriver:

    Det räcker med att inrätta Gotska Sandön som en repartiseringssort. Förutom brottslingar transporteras alla som fått avslag på uppehållstillstånd till denna ö.

    Gillad av 2 people

  • Lassekniven skriver:

   I Saudiarabien mjäkar man inte med brottslingar. Avhuggna händer och huvuden. Ociviliserat men effektivt.
   Ett tankeexperiment: Offentligt spöstraff som tillägg till fängelsestraff för till exempel molotovbombkastare mot polis. Tänk er Kungsträdgården, Gustav Adolfstorg i Göteborg, Möllevångstorget i Malmö lördag förmiddag klockan 10. Uppbyggt podium, gangstern fastspänd på en bänk, nerdragna byxor och stjärten i vädret, bödel med svart huva och rotting. Tjugotusen åskådare på plats. Femtio rejäla rapp på rumpan. Folkets jubel.
   Med risk för att utsättas för en sådan förnedring skulle nog packet tänka sig för både en och två gånger innan man kastade sten och brandbomber eller brände bilar.
   Ett ännu effektivare straff är utvisning med noll möjlighet att få komma tillbaka till Sverige. Dessutom lagändring så att erhållet svenskt medborgarskap kan dras in och därefter utvisning.
   Det skulle säkert räcka med ett par statuerade exempel under full insyn och bevakning från media för att kyla av lusten för kriminalitet för nyanlända och andra generationens kriminella. Vi har nämligen mer än nog med våra inhemska svenska gangstrar.

   TILL 7-KLÖVERN : DETTA INLÄGG VAR VÄL INTE POLITISKT KORREKT.
   MEN FÖRSÖK ATT FATTA FOLKETS VILJA OCH GÖR NÅGOT ÅT KRIMINALITETEN !
   DOMARKÅR: MJÄKA INTE MED KRIMINELLA. NI HAR JU TOLKNINGSFÖRETRÄDE I LAGEN. VI SVENSKA SKATTEBETALARE VILL INTE HA DET SOM DET ÄR NU. BASTA! FÖRSÖK ATT SÄTTA ER IN I BROTTSOFFRENS SITUATION.

   Gillad av 6 people

   • Fredrik Östman skriver:

    Den första åtgärden en ny regering måste genomföra är att avskeda samtliga domare eller bygga upp ett nytt rättssystem parallelt med det gamla, som inte får några nya fall alls. Detta system kan inte reformeras.

    Sedan får sanningskommissionen reda ut vilka f.d. domare som skall bestraffas för att inte ha följt lagen. Nürnbergrättegångarna skall vara vår förebild. Någon lokal på Sveavägen är kanske ledig för att inhysa folktribunalen.

    Gillad av 2 people

 3. Ulrika skriver:

  ”Att spotta är att sätt att visa sitt förakt”. Att slänga skor också:-)

  Araberna är oense om allt utom när det gäller Israel.

  Douglas Murray har kommit ut med en ny bok i år: The Strange Death of Europe (Immigration, Identity, Islam) Sverige finns med på en hel del sidor. Mycket läsvärd.

  Gillad av 3 people

 4. Lilla fröken PK skriver:

  Mohammed Omars analys bär sannolikhetens prägel, tyvärr. Den kan dessutom kompletteras med riksrevisionens svidande kritik av den lättsinniga och faktaresistenta migrationspolitiken under Alliansens och de rödgrönas styre. De ansvariga politikerna borde offentligt be om ursäkt och erkänna, att det förhatliga SD haft rätt hela tiden. Men de verkar fortfarande upptagna med att brunsmeta varje kritiker av deras naiva och fördärvliga politik.

  Gillad av 7 people

 5. K. Ulvert skriver:

  Kan man ge polisen ett signalement på en förövare utan att bli insydd för hets mot folkgrupp? Polisen kan ju av samma anledning (?) inte lämna signalement när de söker någon, med påföljd att en mördare eller våldsverkare kanske slipper undan och kan begå fler brott.
  Nej, mig får de ingen hjälp av förrän de ändrar sin attityd och sätt att arbeta.

  Gillad av 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Men faktiskt. Jag är ansvarig för Grannsamverkan i vårt område. När någon setts men inte fångats får vi ett detaljerat signalement som gör att vi har möjlighet att hjälpa polisen. Signalementet omfattar hudfärg, smalt ansikte m.m. Så visst kan polisen, i alla fall hos oss.

   Gilla

   • K. Ulvert skriver:

    Det var ju bra. Men om det finns minsta risk att småflickorna på Twitter eller på tidningsredaktionerna får nys om saken, då blir det inget signalement.

    Gilla

 6. Palle skriver:

  Tack Mohamed för denna bild från verkligheten långt ifrån politikernas vardag.
  Ett par reflektioner. När Peter Springare inbjöds till samtal i tv-programmet Veckans Brott visade det sig att han och Leif GW Persson hade en ganska samstämmig bild av att unga, lågutbildade, välbeväpnade och lättkränkta unga män med utomeuropeisk bakgrund var starkt överrepresenterade när det gällde grova brott. Varpå pk-programledaren Camilla Kvartoft fann sig föranledd att betona att det minsann inte var ALLA i denna grupp, som begick denna typ av brott. Intelligensbefriat så det förslår.
  Vi har ju också en inrikes- och justitieminister, som uppvisar en hög grad av faktaresistens när han vägrar att låta myndigheter ta fram brottsstatistik beträffande etnisk härkomst – för honom räcker det att veta att det är ”män” , som begår dessa brott.
  För att tona ner problemens storlek använder sig media ofta av någon representant för Brå ( i folkmun: Brottsbortförklarande rådet) – och skulle det bli riktigt besvärligt kan man ta till storsläggan, vår egen Baghdad Bob, Jerzy Sarnecki.
  Statistik från Malmö pekar på en viktig del av problemet – i avrundade siffror hade 200 förövare av grova brott gripits, lagförts och dömts i genomsnitt 10 gånger per person i åldern 15 till 20 år. Samtliga dessa var nu på fri fot. Slutsats: även när polisen gör sitt jobb, blir påföljderna så pass milda att förövarna inom kort är på fri fot igen. I Göteborg har en viss förbättring inträffat just pga av att ett antal återfallsförbrytare sitter inne.

  Gillad av 5 people

  • Sten Lindgren den äldre skriver:

   Apropå Kvartoft: Hennes oförskämda och enögda beteende mot Åkesson nyligen blir ett starkt argument för avskaffande av Public Service. Hon ingår i en propagandaorganisation som har allt för starkt inflytande på folks tänkande i det här landet. Hennes enda merit verkar vara att hon känt andra liknande personer som ingår i PK-sfären, någon sorts klan skulle man kunna kalla detta för.

   Gillad av 10 people

  • Gunnar Löfvenberg skriver:

   Använda vår rösträtt och kasta ut den vänster extrema regeringen. Bortsett från att sopa ut små stödpartier som Mp, Fi och C, skall S kraftigt försvagas, eftersom jag knappast tror att den genomsnittliga väljaren i S ställer upp på en vänstersocialistisk statskupp.

   Gillad av 2 people

  • Bengt Lönnberg skriver:

   Tyvärr Fredrik, om du menar att återta Tensta, Rinkeby, Husby, Rosengård o alla andra utanförskapsområden så är det kört. Våra politiker har ännu inte idientifierat problemet o om de gör det kan varken polis eller militär ordna det.
   UD får gå ut med en allmän varning till polisen och allmänheten för att besöka dessa områden. Sällan jag inte ser möjliga lösningar. Därför denna sarkasm.

   Gilla

 7. thojak skriver:

  Avvecklingen av Sverige följer i stort densamma som skett/sker i Libanon och utsikterna till att få ordning och reda på de fundamentala samhälleliga funktionerna som t.ex. säkerhet för landets medborgare sjunker, dag för dag, allt djupare i utopiernas värld.

  Arma Land ! 😦
  Mvh/TJ

  Gillad av 5 people

  • cmmk10 skriver:

   ”Sverige följer i stort densamma som skett/sker i Libanon”

   Så tänkte jag förut, men det haltar något. I Libanon var det ”politik” som orsakade sönderfallet, med olika grupper som stred om makt. Sverige går nog mera mot en Latinamerikans situation, med kriminella som tar över samhället.

   Gillad av 1 person

   • Per-Anders skriver:

    Söderfallet i Libanon startade med att 2 miljoner muslimer togs emot i landet som flyktingar – palestinier. Som tack för det började de sedan förfölja och döda kristna i Libanon. Israel blandade sig i när de kristna i Libanon bad Israel om hjälp mot muslimerna.

    Vänstermedia i Sverige har hittat på att Israel gick in i Libanon för att förtrycka palestinier.

    Gillad av 4 people

   • Jan Molin skriver:

    @CMMK10: jag anser att du skulle skrivit Venezuela och kanske Colombia därtill men inte hela Sydamerika! Jag reste med ryggsäck upp genom hela sydamerika från Chile i söder till Venezuela i norr 1994. Inga som helst problem någonstans förrän i Venezuela. Där var det livsfarligt särskilt som främling. Men jag överlevde, kanske genom att busschaufförerna drog ner gardiner vid sätet där jag satt så att jag inte kunde beskådas utifrån.
    Men jag tror som du att dit ska vi i Sverige också med sjukklövern vid makten. Allt annat är osolidariskt, och Tyvärr är svensken blind, döv och vågar ej läsa alternativa media av okunnighet om att dessa finns, eller för att de vet om att de då är rasister, fascister och nazister av förrädarmedia, främst de stora drakarna, SR, SVT och TV4. Dvs svensken är mycket rädd för makten och dess anhang. Helt enkelt ett fegt folk på ren svenska.

    Gillad av 1 person

 8. moab skriver:

  P1 gör ett bra jobb att normalisera sprängningar för vet ni inte att det inte alltid är handgranater, ibland är det bara lite ”bangers”. Återigen, vi måste inse att de vill ha det så här, etablissemanget vill att det kastas handgranater mot polisen. Bevis? Dan Eliasson. De vill ha det så här så vi måste nagelfara alla våra argument så att de inte underst drivs av att vi tror att de faktiskt försöker göra något åt detta, att det är oförmåga. Det svenska etablissemangets kollektiva medvetande VILL ha det så här.

  Gillad av 5 people

  • Jan Molin skriver:

   @MOAB: ”Det svenska etablissemangets kollektiva medvetande VILL ha det så här”! Mycket bra uttryckt, det finns ingen annan förklaring. Tack för det!
   Men vad gör vi åt det? Vi kan fortsätta skriva, som jag gjort idag ovan eller nedan, hur mycket som helst tror jag. Makten med sin ”härlighet”, pressen, SR, SVT med flera Sverigeförrädare och förräderskor skrattar i mjugg åt oss. Ni bara skriver, vad bryr vi oss om det?
   Jag tror att till slut kommer vapnen att tala. Det blir inbördeskrig, och det är det blodigaste som finns, tänk Finland. Än så länge finns vapnen endast hos våra fiender: staten med alla dess lakejer plus många rent kriminella invandrare som tar in stora mängder vapen och tullen blundar eller har bristande resurser på vilje av vår stat = sjukklövern.
   Tro inte att det bara råkar vara så här! Av de som staten tar in har troligen många god militär träning, bättre än tex jag som tillhör den nu pensionerade befolkningen. Jag har nästan två års militärutbildning syftande till att hindra med våld att Sverige skulle bli invaderat.
   Då för tiden fanns ej i sinnebilden att POLITIKER skulle köra över den svenska befolkningen och själva skulle starta en ÖNSKAD invasion. Detta är vad som pågår nu med starten i Palmes 1975-års och senare Reinfeldts dubbla mångkulturbeslut.

   Gillad av 1 person

 9. Eva Danielsson skriver:

  Jag vill inte ha detta ”nya” Sverige. Det är kräftgång på alla fronter.
  En social och ekonomisk guldsits har monterats ner de senaste decennierna. Medvetet avsiktligt från vänsterfalangen inom S och Mp och från V, förstås, och med hjälp av vänsterliberaler inom C och L.
  M sover fortfarande i väntan på bättre tider.
  Och SD står fortfarande ensamma i farstun.

  Makthavarna tillämpar olika måttstockar för vad som krävs och förväntas av infödd och invandrad medelklass som arbetar och betalar skatt respektive av nyanlända och andragenerationsinvandrare som inte vill leva ett hederligt liv. Höga krav på den första gruppen och låtgåpolitik och curlande mot den andra. Och extra guld och gröna skogar till unga mörkögda män som värnas om som ”föräldralösa småbarn” av aktivistgrupper med egen agenda.

  Stackars ambitiösa poliser och socialsekreterare m fl. vars hopplösa arbete inte ges rimliga förutsättningar. Återigen uppstår misstanken att dessa typer av jobb bara är ett spel för gallerierna för politikerväldet.

  Vad har de som är ansvariga för att lägga ner Sverige som suverän nation för planer? Är Sverige ett experiment för att se hur snabbt man kan islamisera ett modernt nordiskt välfärdssamhälle? Att rasera ekonomi och trygghet går ju snabbt och är redan halvvägs genomfört. Har EU sedan tänkt expropriera hela Sverige till ett naturreservat när ett inbördeskrig har gjort slut på befolkningen? För att förse Europa med dricksvatten och rekreationsområden?
  Inga tankar verkar för galna i dessa galna tider.

  Gillad av 1 person

  • moab skriver:

   Mot slutet tänker du fel Eva, du utgår ifrån att de som nu styr oss ser mot framtiden och försöker skapa något positivt (som de ser det). Det är inte alls deras kollektiva drivkraft, utan istället drivs de av en lust att förstöra för oss. Det är inte intellektuellt hållbart att inta ståndpunkten att de senaste 10 (20) årens politiska åtgärder har haft konstruktiva syften. Alla beslut som tas monterar bit för bit ner det samhällsbygge vi haft, det är nu uppenbart. Det är inte oförmåga, det enda kanske förvånande i detta är hur när man väl agerar i ondskans tjänst hur dragningskraften ökar och hur ont föder mera ont, vem kunde förutsäga 35,000 unga män på ett år som var och och en suger upp minst 1 miljon av skatten, blir föremål för batikhäxors gunst och inför nya sedvänjor på badhus? Vem kunde förutsäga att Taharrush skulle bli årets nyord 2015? Det enda förvånande är att etablissemanget lyckats ÖVER förväntan. Låt oss nu se om de inte kan överträffa sig själva och ytterligare öka strömmarna från Afrika.

   Gillad av 5 people

   • Hovs_hällar skriver:

    De drivs huvudsakligen av världsbilden hos en sekt, ”PK-sekten”, som nästlat sig in snart sagt överallt.

    Denna sekt anser att vi har det för bra i Sverige; att det inte blir ”rättvist” förrän Sverige hamnat på samma nivå som genomsnittet i världen, dvs. ungefär som Latinamerika — detta eftersom vårt välstånd bygger på utplundring av 3:e världen.

    Och givetvis har alla i hela världen samma rätt till våra välfärdssystem som vi svenska infödingar. Slumpen bestämmer ju var man föds.

    Åsikter av den här sorten framförs helt öppet på ex-vis DN:s kultursidor — dessa åsikter utgör den verkliga roten till det onda och måste hanteras på effektivt sätt om vanvettet ska stoppas.

    Gillad av 1 person

   • Eva Danielsson skriver:

    Du har antagligen rätt. Att leva ut hatet mot alla småborgerliga människor som vill ha det goda samhället är nog det enda allt handlar om. Att tilltro dessa samhällsförstörare om att ens kunna tänka ytterligare ett steg, mot något mål, är sannolikt en rejäl överskattning av deras intelligens.

    Gillad av 1 person

   • moab skriver:

    Hej igen Eva, jag är petig men det handlar inte om deras intelligens, som visst i många fall lämnar övrigt att önska men det vi har emot oss är en kollektiv idé, och intelligens som mer än nog är tillräcklig för att analysera vad som sker. Sätter man inte våldtäktsmän i fängelse så får man fler våldtäkter. Importerar man våldtäktsmän så får man fler våldtäkter. Alla samhällsproblem är nu så enkla. Så det handlar inte alls om intelligens. Det hedrar dig att, som jag uppfattar, du kämpar mot slutsatsen att folk verkligen kan ha så onda uppsåt, detta tror jag är vårt misstag, vi hederliga människor, vi förstår inte alls hur dåliga människor är funtade. Jag har själv i åratal observerat vansinnet som för mig symboliseras av en svensk 12-åring som våldtas på en skola av 3 mobilfilmade killar, man måste tänka väldigt lågt om folk för att tro att etablissemanget VILL att detta skall ske, men det finns ingen väg runt det. Vi ser ett kollektivt rationaliserande av ondskan som alla (utom SD) politiker och hela media spelar med i, det finns alltid en möjlighet som Östman skriver att kliva ner MELLAN de logiska ståndpunkterna så att de aldrig behöver konfronteras med sin ondska, men de vet att de bär på den, det är deras drivkraft. De är avundsjuka på de dugliga och goda för att de vet att de inte är någondera.

    Jag tror att det system som byggts upp har premierat onda hycklande människor och allt vi ser nu kommer av att de har samlats och har makten. De är inte som vi.

    Gillad av 5 people

   • moab skriver:

    @hovs, jag tror att detta är efterkonstruktioner. För mig personligen så har allt blivit mycket tydligare när man slutar att försöka förklara deras agerande utifrån sina egna moraliska ståndpunkter. Det mesta av våra drivkrafter är dolda för oss, och när vi säger att vi agerar för något gott så är det till stor del rationaliseringar baserat på en bristfällig ytlig analys, som rättvisa för tredje världen. Jag tror mer på att lyssna på min intuition, verkar personen framför mig som en bra människa, enkelt uttryckt. Jag tror inte för ett ögonblick på att de drivs av någon rättvisa, hur mycket har det exempelvis ömmats för fattiga asiater, eller mera specifikt burmeser fram tills att rohyingas kom på tapeten? Nej, det enda som på djupet förklarar något är att de är dåliga människor och ogillar och vill förstöra för de bra. Har inte vi alla mött dessa på skolgården? Nu har de blivit stora och sitter i regeringen.

    Gillad av 1 person

   • BjörnS skriver:

    @MOAB 16:22. Det handlar inte om ondska eller komplott mot samhället. Det handlar om rädda människor som gör vad som helst för att maximera sin kortsiktiga nytta utan hänsyn till de kostnader som uppstår på längre sikt och som i huvudsak drabbar andra. Hyckel om egen godhet är en del av detta. En olycklig PK-spiral mellan media och politiker.

    Gilla

 10. KristinaF. skriver:

  Jag börjar tro att MOAB har rätt, att det styrande etablissemanget i Sverige vill ha det precis så här. Varför skulle det annars få fortsätta utför? Ett steg hade ju varit att säga nej till de afghanska männen, som inte har skyddsskäl och inte kommer att medföra något positivt till Sverige.

  Gillad av 4 people

  • Per-Anders skriver:

   Vissa styrande i landet vet att de behöver en grupp av folk som lever i misär så de får deras röster. Alla utomeuropeiska invandrare röstar dessutom socialistiskt. Dock gör de det tills de får ett islamistiskt parti att rösta på. Då hamnar rösterna där. Socialdemokraterna lär en dag få stå där och fundera på hur det kunde bli så, att de blev av med all sin valboskap.

   Gillad av 2 people

 11. Aha skriver:

  Vad göra med de små telningarna i förorterna? Det omhändertagande välfärdsindustriella komplexet har ju skändligen misslyckats. Flumskola, flumtanter, flumstraff och till vissa delar flumpolis har blivit bränsle på elden.

  Till detta ska taktiken ”gilla olika” läggas, desintegration istället för assimilering. Konsekvensen är ökande kriminalitet. För detta bör, i eskalerande ordning, följande prövas mot familjerna;
  – bidrag dras in
  – vräkning
  – utvisning

  Detta skulle antagligen ha omvälvande effekt på förorterna, familjerna tvingas sätta press på sina telningar.
  Lägg därtill hårdare straff och straff längre ner i åldrarna och det finns en kur för lugnare förorter.

  Velourlandet Sverige måste alltså byta image för att stävja förorterna. Den nesan låter sig svårligen etablissemanget utsättas för, alltså blir prognosen förorterna kommer att generera fortsatt oro, säg minst 10 år framåt. Anekdotiska exempel på motsatsen, smärre lyckade förortsinsatser kommer att delges menigheten som tröst och hopp om att inte ge upp.

  Taktiken medför också fortsatt risk för upplopp. Upplopp är det värsta som kan hända då det visar hur misslyckad invandringspolitiken är och skulle kunna bära SD över 50%.
  Etablissemanget sitter i en rävsax, synd bara att medelklassen som inte bett om detta drabbas och får stå för kalaset.

  Gillad av 4 people

 12. oppti skriver:

  Ni måst inse att det är ett fåtal som gör bort sig såhär.
  Resten är bara åskådare men problemet med dem är väl att de håller på hemmalaget!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.