Gästskribent Kenny Korén: Medborgarrop i panik

Jag har sedan länge slutat betrakta både regering och alliansen som annat än falska och odemokratiska sammanslutningar utan samhällsansvar. Till synes medvetet söndrar de landet med hjälp av nyttiga idioter.

Sådant som för 20 år sedan var en omöjlig tanke är nu vardaglig verklighet.

Ifall det inte drabbar just dig så kommer dina barn och barnbarn att utsättas. Den trygghet och kvinnosyn som fanns i Sverige kommer att ha utraderats på några decennier.

Det som sker i dagens Sverige med 100-tals skjutningar och gängmord varje år skulle ha varit helt otänkbart under den tid som jag hade förmånen att växa upp.

Det sker stenkastning mot ambulans- och brandkårspersonal, alltså mot människor som försöker rädda liv. Ambulansfackets ordförande står rakryggad och säger att det är i princip bara ungdomar med invandrarbakgrund som är förövare. Sjukhuspersonal hotas och misshandlas. Förövarnas identitet skyddas av politiker och media. Man får gissa.

När det gäller skolbränder är Sverige ett av de värst drabbade länderna i världen även jämfört med länder i brinnande krig.

Vi ser en hundraprocentig ökning av sexuella övergrepp mot unga kvinnor i åldern 16 år till 24 år, kvinnor som offras på massinvandringspolitikens altare.

När det gäller gruppvåldtäkter mot män så var samtliga förövare år 2016 ifrån Afghanistan och en dömd person ifrån Irak. Gruppvåldtäkter mot pojkar och män är också ett importerat våldsfenomen.

Har övergreppen på badhus upphört eller har media slutat rapportera om det som skedde varje vecka för inte så länge sedan? Gör din egen bedömning.

Sociala myndigheter stödjer med våra skattepengar barnäktenskap som egentligen enligt svensk lag är barnvåldtäkter. Även polygami stöds både ekonomiskt och genom förtur till lägenheter. Svenska ungdomar, studenter och hemlösa trängs undan i bostadskön och den politiken tvingas skattebetalarna stödja.

Politiker du har röstat på bedriver alltså en politik som går ut på att importera våldsamhet och sociala problem. Sedan kommer och begär både fortsatt förtroende och mer pengar för att lösa problem de själva skapat.

Varför utkrävs inte ansvar? Varför ställs de ansvariga politikerna inte mot väggen av journalistkåren? Media tycks gå maktens ärenden istället för att – vilket är deras egentliga uppdrag som tredje statsmakt – hårdgranska makten.

Kenny Korén är en 58-årig man med kronisk värk. Han har ingen akademisk eller journalistisk bakgrund men försöker bidra i det lilla för tiden är knapp. Det är det som håller honom uppe rent mentalt när det är som allra värst. Han är mer eller mindre övertygad om att allt är för sent men har inget annat val än att fortsätta engagera sig efter sina förutsättningar för kommande generationers skull.

65 reaktioner på ”Gästskribent Kenny Korén: Medborgarrop i panik

 1. Thomas Ek skriver:

  Vårt Public Service står i skuld

  Det är våra medier, här hemma med vårt Public Service i spetsen, som göder och ger orsak till att den här galenskapen med det välfärdsindustriella komplexet kan fortsätta. Med djupt ohederliga och missvisande metoder lurar de medborgarna och härigenom förstör våra samhällen och liv.

  Så länge vårt Public Service tillåts vara kvar kommer ingen ändring komma till stånd.

  Genom tvångsavgifter från oss medborgare och med skydd från Granskningsnämnden livnär de sig på att, (med sitt oförstånd) fösa oss medborgare rakt in i helvetet.

  Den här tragiska farsen måste upphöra. Vårt Public Service måste skrotas och ersättas med ett nytt som fungerar, SOM DET ÄR TÄNKT. Det är hög tid att någon skribent här på GDS sätter igång en riktad attack, mot vårt Public Service.

  Thomas Ek

  Liked by 8 people

  • Kanal 2 - den röda kanalen skriver:

   Tänk om det är så att alla vänstervridna barnprogram i SVT på 70- och 80-talet är de som nu burit frukt. Att dagens politiskt korrekta består av de unga och barn som utsattes för SVT:s tidiga indoktrineringskampanjer och nu gått och blivit medelålders, och styr över samhället.

   Det sägs ju lite skämtsamt att TV2 vid starten mest bestod av en samling revolutioner som tågade rakt i TV-huset från Oxenstiernsgatan och blev programledare och producenter.

   Och någon sanning ligger det nog faktist i det. För SVT berikades med tre kraftkorn, Allan Larsson (S), Sam Nilsson (M) och Ivar Peterson (C). Färgerna blått, rött och grönt troddes besitta förmågan att dämpa det mest skrikigt röda.

   Allan Larsson blev så småningom Finansminister. Ivar Peterson försvann ut i periferin. Endast Sam Nilsson blev kvar och klättrade upp i karriären och blev till sist VD. Karln var klok och styrde försiktigt bort televisionen från de värsta grunden – för en tid.

   Men det var redan för sent. Barn och ungdomarna hade hunnit bli vuxna. Och nu seglar skeppet Sverige återigen med friskt mod -i mer än styv kuling. Allt medan vi övriga oindoktrinerade hukar förskrämt och trycker oss mot durken.

   Snipp, snapp, snut – sagan är ännu inte slut.

   Liked by 6 people

   • Thomas Ek skriver:

    Kanal 2 – den röda kanalen

    Mycket bra skildring av dig.
    Uppfattar att du ansluter dig till min uppmaning
    om att ge vårt Public Service lite motstånd värd namnet.
    Vi måste ju börja någonstans.

    Thomas Ek

    Gilla

 2. malmobon skriver:

  En bra sammanfattning.
  Ansvar? Deras samvete kommer förfölja dessa, men tyvärr är en del politiker psykopater.
  Avgörande blir valet 2018.

  Är bara genom polisens egna plånböcker vi kan förändra.
  I Skåne vet jag att många moderata politiker blir utan uppdrag.
  Är vi väljare som avgör. SD är alternativet.

  Liked by 1 person

  • Johan skriver:

   Jag är pessimist i sammanhanget, tyvärr. Jag tror inte att ansvar står högt på maktens ranglista, det är annat som styr. Dessvärre tror jag dessutom att valet inte kommer skilja sig mer än tidigare val mer än att det kan bli lite mer turbulent. Och sluta i, om SD gör ett starkt val, en decemberöverenskommelse 3.0. Jag tror det krävs mer för att lösa dödläget men har tyvärr inget konkret förslag utan att kraften måste komma ur civilsamhällets folkdjup.

   Liked by 2 people

 3. Catharina E. skriver:

  Kenny du är inte ensam. Vi är nog många som dagligen tänker på utvecklingen och vad som sker i och med Sverige.

  Ibland brukar man tala om signalpolitik. Och med det menar man väl att skenet av någon fråga blir viktigare än sakinnehållet. Att man putsar på ytan och inte bryr sig särskilt mycket om vad som finns bakom blänket.

  Så upplever jag mycket av svensk politik. Man putsar mer på den egna självbilden än tar sig an faktiska problem.

  Och det är faktiskt värre än så.

  Man offrar Sverige som nation för att kunna lysa som ett humanitärt fyrbåk över världen. Och kallar sig då en humanitär stormakt.

  Spåren leder bakåt mot Palmeåren och hans internationella engagemang. Han drog upp riktlinjerna inom svensk politik, och som alla efter honom följt.

  Det sorgliga är att under politiken ligger endast en from förhoppning om att människan ytterst är en god varelse. Det enda som behövs är att förlösa denna godhet. När detta skett blir genast världen bättre. Det ligger under all svensk politiks yta. Sveriges prio ett blir då att agera som en förebild. Som ett exempel på humanism och praktisk godhet. För andra att följa.

  Det är därför vi i Sverige hela tiden hänvisar till olika konventioner och för en generös asyl- och migrationspolitik. Vår politiks huvudsyfte är att signalera godhet. Att agera exempel.

  Det är också därför politiker delar in människor i goda och mindre goda. Rentav onda. Varje politiskt område måste omgärdas av denna godhetspolitik som ytterst signalerar egen förträfflighet.

  Sanningen är att godhet underhålls bäst i mjuka samhällen som saknar motsättningar. Där mänskliga friktionsytor inte kan få fäste. Och mänsklig trygghet byggs.

  Förd politik har gått i den andra riktningen. Man skapar och producerar hela tiden ökade motsättningar inom Sveriges gränser.

  I och med att vi mer agerar på skenet av verkligheten, än verkligheten själv, så leder politikerna oss ned i ett förtvivlans moras. Och sedan har politikerna och media mage att epitetsmåla de som vägrar applådera denna färd nedåt. Det vittnar om extremt högmod som får mig att baxna.

  Men som alltid hinner naturligtvis verkligheten ifatt oss. Men skadorna är redan nu omöjliga att reparera. Och än fler blir de. Inget band går längre att backa.

  Sorgen i mitt sinne finns där hela tiden. Hur signalerad godhet agerade förtrupp för mer ondska. Sverige blev inte bättre. Bara sämre. Förebilden blev rentav till ett skräckexempel. Vi drogs själva ned i det moras vi ville rädda övriga världen ifrån. Så blir det när signalpolitik tillåts övertrumfa det sunda förnuftet.

  Liked by 9 people

  • cmmk10 skriver:

   Tvärvändning?

   En viss inbromsning, och återgång till tidigare ohållbara volymer är väl vad som har hänt.

   Parat med en viss insikt om att man inte OMEDELBART kan ta in Annies 30 miljoner MENA:iter. Men snart så försöker vi igen …

   Liked by 4 people

  • Moab skriver:

   Nej. Gör inte det misstaget. När vändning gen kommer så kommer vi inte att behöva fråga oss det. Det blir inte genom rationella samtal, det vi upplever nu är absurt, det är 1984 fast mycket mera raffinerat men för att vi lever mitt i det så ser vi det inte. Vändningen kommer att vara fysisk, våld upplopp eller liknande.

   Gilla

   • kenny korén skriver:

    Jag är mycket orolig över att du högst sannolikt har rätt. Stackars våra barn och barnbarn det är fruktansvärt

    Gilla

  • Erik skriver:

   Det var en intressant dokumentär. Den tog emellertid inte upp problemet med svenska medier och den vänsterorienterade journalistkåren. Ingen analys av varför en viss politik förts i Sverige kan dock bortse från medierna och journalisternas destruktiva inflytande på samhällsutvecklingen.

   Det som behövs i Sverige är massiva köpbojkotter mot alla etablerade medier. Aftonbladet, DN, Expressen, SvD och all landsortspress måste genom massiva bojkottkampanjer försättas i konkurs. SVT måste avvecklas. Större delen av journalistkåren förtjänar inget förtroende och måste förmås att lämna yrket. Alla journalistiska utbildningar i Sverige måste grundligt reformeras och många såklart avvecklas och läggas ned. Det skattefinansierade presstödet måste bort.

   Sedan måste en nya medier med sanning som ledord utvecklas och tillåtas växa fram. Politikerna har i huvudsak orienterat sig mot och velat vinna mediernas och inte folkets gillande. Medierna har hetsat fram den vansinnespolitik som förts i Sverige. Svenska medier är därför vårt stora problem och på något vis måste vi straffa mediebolagen och journalistkåren för hur de förstört Sverige. Massiva köpbojkotter måste således riktas mot de etablerade medierna. Det måste organiseras sådana köpbojkotter aktivt. Gå inte heller på bio, köp inte böcker utgivna av de förljugna mediejättarna. Handla ingenting av dem. Svält ut etablerad medier. Stöd alternativa medier!

   Gilla

   • kenny korén skriver:

    Sant allt för sin egna vinnings skull så förvandlar de Sverige som lydstat till USA och EU till en provins åt globallisterna och kulturmarxisterna

    Gilla

 4. Pelle skriver:

  Så är det. Växte själv upp i ett helt annorlunda samhälle på 50- och 60-talet. Men det blir färre och färre svenskar med sådana referensramar. Skynda att vittna!

  Liked by 2 people

 5. Jan Ivarson skriver:

  Politiker som skapat problemen ställs inte mot väggen. Det kan bara hända genom att de röstas bort så de förlorar inflytande. Då måste mer än 50 % rösta på SD, vilket inte är sannolikt. Svenskar har av media i årtionden indoktrinerats att det är rasistiskt att rösta på det enda parti som vill föra en annan politik. Därför kommer utförslöpet för Sverige att fortsätta.

  Svenskar tycker det är normalt att det finns partier för höger- och vänsterpolitik. De anser det är naturligt att några röstar för högre bidrag eller lägre skatt, De finner det naturligt att några vill ha större försvar och andra mindre. Däremot har svenskar övertygats om att det är rasistiskt att rösta för lägre invandring. Det enda parti som driver den frågan skall man ta avstånd från. De som inte gör det förföljs och utestängs socialt och hindras i karriären.
  Svenskar har av sin elit dömts till att gilla invandring och de flesta tycks acceptera det.
  Vi får den politik vi röstar på.

  Liked by 10 people

  • Palle skriver:

   Tack Kenny, instämmer.
   Jan: en tanke angående att SD måste få över 50% för att någon egentlig tillnyktring ska äga rum. Enligt min mening sker en påverkan långt tidigare: när SD fortsätter att växa kommer det att börja hända saker i andra partiers organisationer (ex. S, M, Kd m.fl.) då missnöjet kommer att växa internt över förlorade riksdagsplatser, kommunalrådsplatser mm. I retoriken kommer man att försöka vilseleda men egenintresset (absolut inte omsorg om landet) kommer att leda till positionsförskjutningar.
   Jämför Österrike där motsvarigheten till moderaterna närmast kopierat migrationspolitiken från det nationalistiska partiet – det positiva för oss är f.ö. att därmed blockeras Balkanrutten ännu mer effektivt. I Danmark har Danskt folkepartis politik fått starkt gehör hos andra partier osv.
   Skillnaden hos oss är vår DDR-liknande offentliga TV och radio, vilket fördröjt denna utveckling hos oss, men gradvis gör sig verkligheten påmind t.o.m. i Svedala.

   Gilla

 6. EMIL DEN GAMLE skriver:

  Det samhällsbygge som politiker påstår att de håller på med har blivit ett samhällsexperiment i stor skala. Ett experiment där man glömde fråga om deltagarna (vi) ville vara med. Ett experiment utan mål och utan plan. Ett experiment där försöksledarna beviljat sig själva ansvarsfrihet. Ett experiment där kommuner tvingas ta ansvar för en politik de inte själva varit med om att utforma. Ett experiment med genomgripande och svårhanterade konsekvenser. Kort sagt: ett experiment vi måste sätta stopp för innan det är för sent. Ett fall för riksrätt. Om vi fortfarande haft en sådan.

  Liked by 6 people

  • Polman skriver:

   Ditt inlägg får mig att tänka på en professor jag hade när jag läste statsvetenskap. Jag kan inte minnas den exakta formuleringen, men han menade att statsvetenskapen skilde sig från naturvetenskapen bl.a. eftersom man inte kunda skapa och återskapa experiment att forska på, ”man kan ju inte bara starta ett krig för att studera krigets följder”, sa han. Men det är ju mer eller mindre precis det som svenska politiker har gjort.

   Gilla

   • EMIL DEN GAMLE skriver:

    Alldeles riktigt. Ett vetenskapligt experiment kan misslyckas, men då har man ju lärt sig vad som inte fungerar – en viktig ingrediens i både forskning och innovation.
    Att självmant ge sig in i ett planlöst samhällsexperiment borde egentligen vara straffbart.

    Gilla

  • Björn skriver:

   ”Experimentet” att försöka blanda olja med vatten, har misslyckats i alla tider! ATT VÄLJARNA ÄNDÅ VILL FORTSÄTTA, är för mej en gåta!

   Gilla

   • EMIL DEN GAMLE skriver:

    Kognitiv psykologi är ett intressant område. Otaliga experiment har visat att man med lämpliga manipulationer kan få människor att tycka, tänka, tro och göra nästan vad som helst. Tyvärr.

    Gilla

  • kenny korén skriver:

   Jag publicerar din text som en klok kommentar till min text i Det goda samhället. Jag kan iofs se det som att en majoritet har röstat för denna samhällsutveckling men eftersom mycket har skett i det fördolda och Svenska folket i allmänhet har trott att en majoritet av politikerna vill dem väl vilket de uppenbarligen inte vill när man ser till konsekvenserna av deras förda politik så håller jag med dig till stor del.

   Gilla

 7. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Jo det är många, de flesta i tysthet, som tycker likadant. Roten till det onda är väl klarlagd vid det här laget. Vad som kan förändras och hur är fortfarande höljt i dunkel.

  Två nyckelområden tror jag är mediapolitik och moderaterna.

  För att få slut på propagandan, som bara blir värre, måste mediapolitiken ändras. Ett dagsaktuellt exempel på hur galenskapen når nya höjder är att SVD släpper igenom en debattartikel som pläderar för diktatur ledd av ”klimatexperter”. Enda sättet att få hejd på detta är att säga upp prenumerationen och bojkotta tidningens stora annonsörer som American Express och Renault – samt förändra mediapolitiken. Den senare kan förändras genom att avskaffa presstödet och tvinga Public Service att erbjuda mångfald motsvarande mångfalden av värderingar i samhället enligt Nederländsk modell.

  Moderaterna är den andra nyckeln. Tyvärr saknas krisinsikt inom moderaterna vilket beror på att partier domineras av broilers som aldrig haft ett vanligt jobb och som har politiken som levebröd. Kristersson agerar otroligt naivt med sitt tvärstopp för kontakt med SD. Väljare måste inse att han därmed öppnar för endast två vägar, fortsatt rödgrönt styre eller storkoalition sossar och moderater. Även om detta kan te sig tilltalande för partiets nomenklatura så är det inte vad moderatsympatisörer önskar.

  Så om Du tänker rösta på moderaterna: Hur känns det att få åse att moderaterna lägger ner sina röster om en ny rödgrön regering samtidigt som SD röstar emot? Hur känns det att konfronteras med en ny regering med Löven som statsminister och Kristersson som vice statsminister och med Wallström som utrikesminister? Tänk igenom detta innan Du röstar!

  Liked by 4 people

  • Erik Göransson skriver:

   Jag noterade också SvD:s artikel om klimatforskaren som ville sätta demokratin ”på paus” och ersätta den med ett ”elitstyre” för att ”klara klimatet”. Artikeln accentuerades av en bifallande ”analys” av den alltid lika ovårdade Göran Eriksson. Ett mycket skickligt drag av SvD, som därmed flyttar demokratins avskaffande från ”unthinkable” inåt i Overtonfönstret.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Overton_window

   Gilla

 8. O.T. skriver:

  Kris i tyska polisen: ”Vi har fienden i våra egna led”
  http://www.morpheusblogg.se/2017/11/04/kris-i-tyska-polisen-vi-har-fienden-i-vara-egna-led/

  Den senaste tiden har en kris uppdagats inom poliskåren i Berlin. Bland de 1200 polisstudenterna är ungefär 30% av utländsk härkomst och inom den gruppen brister lojaliteten markant mot poliskårens värderingar. Om detta rapporterar tyska Die Welt och den polska tidningen wPolityce.

  Flera av dessa polisaspiranter kommer direkt från kriminella gäng – och i många fall tar de värvning inom polisen och offentlig förvaltning för att infiltrera dessa organisationer.

  Det största problemet är dock bristen på disciplin och ömsesidig respekt: flera uttalar sig nedlåtande om kvinnliga poliser och behandlar städpersonalen illa. Stämningen på polisskolan i Berlin påminner också om attityden som råder på landets fängelser där den starkaste överlever; detta har lett till att de svagaste studenterna, oftast tyskar, skräms och hunsas till tystnad. Dessutom vägrar flera av de muslimska polisaspiranterna att tjänstgöra under Ramadan.

  När kommer samma rapporter ifrån vår feministiska polisutbildning sommarresan sänkt sina inträdeskrav?

  Liked by 3 people

  • Mr.T skriver:

   Vänta bara tills dess att dom skall göra militärtjänst här i landet. Bli inte förvånad om det kommer nyheter om masskjutningar med militära AK-5:or på de militära anläggningarna.

   För det är väl ingen som är så naiv att de tror att de ungdomar med utomvästlig invandrarbakgrund har sin lojalitet riktad till Sverige (med några få undantag, naturligtvis) ?

   Liked by 2 people

 9. weasel skriver:

  Sverige torde vara det enda landet i världen där det anses som något fult och rasistiskt och ibland till och med ”nazistiskt” att landets politiker prioriterar det egna folket .

  Den dagen då Skellefteå kommun har råd att fixa så att en strokedrabbad handikappad 82 – åriga kvinnan kan få ett boende som hon kan ta sig ut ifrån trots att hon sitter i rullstol så har jag inga som helst problem med att dom även engagerar sig i att ordna boenden åt människor som är medborgare i Syrien, Afghanistan eller Somalia.
  Men om dom nu inte ens kan installera en rullstolshiss eller ordna en lägenhet på bottenvåning åt den svenska medborgaren så bör dom naturligtvis inte lägga ens en krona på syriska, afghanska eller somaliska medborgare.

  Liked by 7 people

 10. Elisabeth skriver:

  De båda blocken för egentligen samma politik när det gäller migrationen och dess konsekvenser. Moderaternas ”vändning” är bara valfläskretorik levererad av personkrets som deltog i tidernas största demokratikrasch, DÖ, en ”omvändelse” under galgen som inte kommer att kunna genomföras. Det mesta i den politiska debatten idag handlar om integrationsprojekt, dvs att minimera skadan av det man ställt till med, annat får/ska stå tillbaka. Men ansvariga politiker svettas synbart när detta kommer i dagen , när bortträngningseffekter, hackandet i det fria skolvalet , eventuell bussning och liknande diskuteras.Och då har ändå inte katalogen av röstsvaga grupper som trampats ner i vårt nya Sverige kommit långt. ”Nu ska vi inte ställa grupper mot grupper” säger de nervöst utan att förklara varför de tycker detta. Men lyssnaren/tittaren förstår. För då blir nämligen allt så uppenbart. Så det är just vad man ska göra, detta måste bli deras Akilles-häl. Sätt in stöten här. Prata om svek mot svenska låginkomsttagare, svek mot barnfamiljer. Osv. När de vill återföra diskussionen till att prata om ”allas ansvar” vänd den igen mot det stora svekets politik.
  Kenny Korén, du har helt rätt, media har gått maktens ärenden alltför länge.

  Liked by 5 people

 11. Jan Ahlström skriver:

  Bra skrivet Kenny.

  Svenskarna, ett av sina politiker sviket folk som sakta, men antagligen för sent, börjar vakna upp.
  Med de journalister vi har i landet så försenas hela tiden resan mot det ljus som syns långt långt bort i tunneln.

  Liked by 3 people

  • kenny korén skriver:

   Tack för din uppmuntran. Jag har blivit blockerad för tredje gången på kort tid på facebook. Denna gång för att jag la ut denna min text så det känns bra att få ditt stöd

   Gilla

 12. Hovs_hällar skriver:

  Asylinvandringen var ett misstag ända från början. Ett missgrepp vars konsekvenser började bli synliga redan på 1980-talet.

  Vad som hänt sedan dess är att konsekvenserna blivit allt värre, samtidigt som makthavarna allt envisare framhärdat i att förneka dessa konsekvenser.

  Först nu, en bit in på 2000-talet, har de destruktiva följderna av asylinvandringen blivit så omfattande att de hotar hela samhällets stabilitet, och inte längre kan döljas med retorik.

  Historikern vid Harvarduniversitetet Niall Ferguson, sa i en intervju för några år sedan att Skandinavien nog borde ha haft samma policy som Japan, och att kanske ”hela strategin bakom att öppna dörrarna för asylsökande [är] det enskilt största misstaget i Skandinaviens moderna historia.”

  Han sa också:
  ”Först misskrediterar man sin egen civilisation och får folk att inte tro på något alls, sedan låter man islamisterna rekrytera. Jag tror att bristen på självförtroende hos europeiska intellektuella visar på vår dekadens. Det dåliga självförtroendet, oviljan att erkänna att det finns saker som är bra med västvärlden, vår tendens att utplåna oss själva och inte stå upp för att vi har något värde.”

  http://magasinetneo.se/artiklar/misslyckandet-kommer-att-fa-katastrofala-foljder/

  — Och där har vi väl grundorsaken till dagens vansinne. Att det har växt fram en ideologi, närmast en fanatisk sekt, som vill förstöra själva grunden för vår existens, alltså vår egen civilisation.

  Som om England år 1940 valt att ge upp mot Hitlers styrkor utan strid, på grund av att förrädare tillåtits driva propaganda om det egna landets uselhet.

  Liked by 5 people

 13. Jaxel skriver:

  Maktelitens primära intresse är att, inför sig själv och andra, framställa sig som goda människor. Detta göra man genom att arbeta på att göra Sverige till en humanitär stormakt och att hävda principen om allas lika värde. Principen innebär förstås, självklart, att medborgarna inte är mer värda en vilken människa som helst i hela världen. Med tanke på de enorma behov av trygghet, basala materiella resurser m m som finns så följer självklart att väljarnas, folkets, intressen får stå tillbaka. Så länge principen om alla människors lika värde är ledstjärna för den makt som utövas i statens namn kommer svenska folkets intressen alltid att komma i andra hand.

  Principen om alla människors lika värde gäller förhoppningsvis för Gud, men för svenska staten är den bisarr. Staten är väsentligen folket, om staten inte erkänner existensen av folket så upphäver den sig själv. Det är den riktning principen om alla människors lika värde leder oss. Samhällskontraktet är för länge sedan uppsagt. Fler och fler kommer så småningom att upptäcka det.

  Liked by 6 people

   • Linden skriver:

    Gamle scaniachefen sa något liknande i ett vredesutbrott mot en vänsterjournalist i rapport under kvällens sändning.
    Första gången jag hört en makthavare från näringslivet ta bladet från munnen.

    Gilla

  • kenny korén skriver:

   Tack för ditt förslag men jag har snedvridna kotor i ryggen som trycker mot ryggmärgen och som inte går att operera och en fot som man har opererat men helt utan förbättring men som sagt tack för omtanken. För vissa belästa teoretiker så verkar det vara ett hinder för sunt bondförnuft och mycket enkla orsaks och konsekvenssammanband. Många politiska och myndighetstillsättningar grundar sig inte på högsta kompetens av de som man skall välja emellan utan valet grundar sig på att personen är solidarisk och tillhörande en viss falang och där man rättar in sig i ledet utan att vara kritisk till vissa beslut och där även kön och etnicitet kan vara utslagsgivande

   Gilla

 14. Amnada Vildros skriver:

  Man kan inte fatta hur det har kunnat gå så här långt. Att poliser backar när de möts av stenkastning och okvädningsord. Att de har order att inte ingripa.Det är ofattbart. Att man kan ta sig in i Sverige utan att behöva legitimera sig medan vi svenskar måste legitimera oss för minsta småsak. Våra kära invandrade vänner kan ha fem olika identiteter och uppbära bidrag för samtliga. Ingen kollar. det är fult att kolla ekonomiska invandrare men svenskar kollar man in absurdum. Avvikande åsikter straffas samtidigt som man själv inom Media mörkar allt som kan ha med invandring att göra. Förstår inte hur det kunnat gå så långt innan någon höjer rösten. Jo, det är klart, de som höjer rösten straffas med avsked från jobbet och utfrysning av det övriga etablissemanget …..Burr

  Liked by 3 people

  • Rune skriver:

   Ja, jag får alltid legitimera mig på apoteket eller när jag kommer till vårdcentralen. I receptionen, när proverna tas, när jag är inne hos sköterskan, när jag är inne hos doktorn. Överallt skall legitimationen fram.

   Liked by 1 person

  • Björn skriver:

   Och medan VÅRA äldres och svårt sjuka barns vård o assistansbehov, ifrågasätts in absurdum, vågar ingen ifrågasätta invandrade ”sjuklingars” fejkade assistansbehov! Av rädsla för rasistanklagelser….! Det är så j-a mycket som blivit fel det här landet!!!

   Liked by 1 person

  • kenny korén skriver:

   Sverige är ett ”märkligt” land där man på kort tid medvetet och omedvetet söndrar välfärdssystemen och pensionssystemet

   Gilla

  • kenny korén skriver:

   Så en massinvandring av analfabeter som inte kan Svenska utan någon som helst utbildning inom jordbruk skall de bli bönder på platser där lokalbefolkningen har flyttat ifrån trots en grundskola och i många fall en gymnasieutbildning och det för att det inte finns några arbeten för det stora flertalet inom några som helst områden? 9 av 10 jordbruk har lagts ner sedan EU-inträdet och 100-tals mjölkbönder har gått i konkurs så vad återstår det för de utrikesfödda att arbeta med där den genomsnittlige utrikesfödda både män och kvinnor har en mer än 20 % arbetslöshet och det även i storstäder med brist på arbetskraft? 70 % av alla Somalier har efter 15 år i Sverige aldrig haft ett arbete som varit heltid och/eller skattefinansierat. Ibland blir jag väldigt trött när alltfler arbeten inom 30 år kommer att robotiseras via Artificiell intelligens. Sverige är en av världens mest teknologiska länder

   Gilla

 15. Erik2 skriver:

  Bra skrivet. Det som sker i Sverige är avskyvärt. Vämjeligt. Fruktansvärt. Ett medvetet förstörande av ett helt folks levnadsvillkor. Det är något som felas inkvarteren runt Rosenbad. Meetoo kampanjen har dragit ut några fula fläckar inom media, men det är ett sidospår. (Utan att på något sätt förringa de berättelser som kommit fram.) Något fel pågår runt regering och riksdag eftersom en riktig oppsoitoon mot vansinnet inte kan formeras. Vem har hållhakar på vem? Hur ser hållhakarna ut? Ni som vet måste berätta!

  Gilla

 16. Mjölner skriver:

  Än en gång har en skribent räknat upp all djäkelskap vi utsätts för i det här landet. Är det ingen som har ett gångbart recept för att rätta till eländet. Jag har det inte efter att ha läst och begrundat innehållet i Barcelonadeklarationen och Medelhavsunionen. Vi måste lyfta blicken och ta in vad som händer i den övriga världen. Lilla Sverige är hopplöst förlorat, indränkt och marinerat upp till hårfästet av globalist fäbless, rysshat och feminism. Hur ni eller jag röstar i valet 2018 (om det blir av) saknar förmodligen betydelse. Åttaklövern har glömt folket men inte makten. I övriga världen kan en liten gnista plötsligt starta ett kärnvapenkrig.

  Gilla

 17. Dan skriver:

  Bra skrivet!
  Det har blivit så illa så alla nyheter som msm sprider måste man filtrera för att förstå vad som egentligen ligger bakom. Det förvrängs, ljugs, manipuleras och det sker inte längre för att skydda invandringen. Det har blivit sanningen för dessa naiva människor som inte vill se eller om de drabbas förnekar det ändå! Har läst artiklar om kvinnor som blivit våldtagna men ändå vill de inte berätta om förövarens etnicitet. Att polisen gör likadant skapar en situation där det är omöjligt att komma till rätta med problemen. Det värsta exemplet är ändå de grupper som mestadels består av kvinnor där förövarna ursäktas och offren misskrediteras.
  Hur ska problemen lösas om inte man vet (vill veta) hur orsakerna ser ut. Jag hör dagligen påståenden om att invandrare inte skulle vara överrepresenterade framförallt när det gäller grov brottslighet. Då gäller det att kunna referera till det som sipprat ner till oss vanliga människor som bevisar ovanstående.
  Låt dem som har riktiga asylskäl komma hit och ge dem det nödvändigaste inte en tillvaro som svenskar slitit hela sitt liv för.

  Liked by 1 person

 18. malmoperspektiv skriver:

  Ja, paniken är befogad! Situationen är akut! Om vi inte mycket snart gör en drastisk kursändring, kommer Sverige inom en mycket snar framtid vara som ett nytt Libanon. Rekommenderar intervjun med Paul Geara, som kom till Sverige som flykting från Libanon.

  Gilla

 19. Y skriver:

  Över 150 före detta IS-krigare uppges finnas i Sverige. Regeringen pressas hårt om man har tillräcklig kontroll över dessa individer. Justitieminister Morgan Johansson (S) menar att man inte ska straffa personer i efterhand i en rättsstat”. Nej precis, i en rättsstat straffar man väl personer i förväg, eller? Någon som begriper vad den där tomten har för uppgift.
  https://samnytt.se/ordningsstorning-pa-sjukhus-ledde-till-stor-polisinsats/

  Liked by 1 person

 20. Petrus skriver:

  Ser att Korén på Cornucopia postat en läsarkommentar där han protesterar mot marknadsanpassningen av hyrorna i Stockholms innerstad som Hyresgästföreningen gått med på. Han menade att detta skulle göra Stockholms innerstad till ett rikemansreservat där t ex sjukpensionärer inte skulle ha råd att bo. Som jag fattar det skulle han själv också bli drabbad även om hans bostad låg litet utanför tullarna.

  Jag vet inte om han själv är sjukpensionär p g a den kroniska värken. Om så är fallet har han nog skäl att vara oroad. Långtidsarbetslösa som inte bara har grundersättningen på socialbidragsnivå bör nog också vara oroade. Någonstans kommer man att behöva börja kapa utgifterna när det inte längre går att hålla uppe skatteintäkterna genom att dopa ekonomin med nollränta och inflation som gör att folk tokspenderar i stället för att spara.

  De som verkligen bör vara oroade av det importerade överutbudet av arbetskraft och potentiella/sannolika bidragstagare är de som är bidragsberoende eller är beroende av offentliga pensioner. Inte en ung läkare eller civilingenjör med en internationell arbetsmarknad. En äldre läkare eller civilingenjör utan en förmögenhet på +25 millar och som är fast här i Sverige bör också vara oroad.

  Läkaren/civilingenjören och den fattige sjukpensionären kan dock ha svårt att rösta på samma parti även om de båda har ett egenintresse av att hålla nere importen av bidragstagare och låginkomsttagare. Därför behövs både ett höger- och ett vänsterkomplement till SD.

  Liked by 1 person

 21. Chili skriver:

  Jisses så bra skrivet, Kenny Kore’n. Du har fått med mycket av det man kan bli tokig på i Sverige idag och sörja över, för framtiden kommer inte bli kul. Förutom monstruös indoktrinering från media, att allt står rätt till, så har vi de ljugande politikerna som öser ut skattepengar för att komma ifrån sitt ansvar, när de väl märkt sina grandiosa felprioriteringar. Politikerna har som en spegelbild av innehållet i Pandoras ask öppnat för lidanden och försakelser för Sveriges befolkning som inte går att backa ifrån och som de inte heller kommer ta ansvar för. Istället har de prioriterat migrationen, flyktingpolitiken och islamiseringen av samhället, detta som är de verkliga orsakerna till att polisen går på knäna, sjukvården inte fungerar, skolan inte heller, äldrevården eftersatt etc, talar politikerna inte högt om och därför föraktar jag dem och vill inte se och höra deras ljugande inför nästa val 2018.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.