Ny exercis med kär käpphäst

Patrik Engellau

Om du orkar så läs den här artikeln. Du behöver inte läsa den för att förstå vad jag tänker säga, men den redovisar ett flagrant exempel på min tes. Det står att skolmyndigheterna aktivt försöker förhindra Sveriges skolor att införa olika nydaningar som av den pedagogiska forskningen anses ge positiva effekter, till exempel krav på skoluniform.

Min tes känns tydligare för var dag som går och varje gång jag framför den blir det med råare och rakare språk. Tesen är att Sveriges härskare inte bryr sig särskilt mycket om det svenska folket. I valet mellan att fortsätta sin maktutövning på det gamla vanliga bekväma sättet och att göra något annat som kan återge folket något slags framtidstro så väljer härskarna alltid det första alternativet.

Detta tar sig ibland parodiska uttryck, till exempel som i TV-programmet Agenda nyligen (här kan du titta, men akta dig för du blir antagligen bara förbannad).

Debatten inleddes med ett reportage från Jönköping, där en grupp migranter av kommunen inhysts i en gammal bilhall. Att förhållandena var dåliga, med vägglöss och allt, framgick tydligt. Kommunalrådet skämdes. Kommunens sociala personal skämdes. Migranterna själva var tvärilskna för den behandling Sverige utsatte dem för. Det var bättre i Tyskland, sa de. Att de i så fall kunde fly till Tyskland och söka asyl eller att de själva skulle anstränga sig för att sanera fastigheten kom inte på tal.

Det ingår bland härskarskiktets intellektuella utgångspunkter att välfärdsindustrin själv har monopol på all omhändertagandeverksamhet och den ska göra jobbet på sitt eget sätt och i sin egen takt, tack. Egna initiativ och självhjälp betraktas som fientlig, konkurrerande verksamhet. Därför måste alla idéer förkastas som handlar exempelvis om att hjälpa migranter i deras närområde i stället för att migranterna ska transporteras till den svenska välfärdsindustriella komplexets monopolanläggningar. Det är bättre att Sverige föröds än att man prövar lösningar som inte gynnar härskarnas egenintressen. Egenintresset i det här fallet är att ha ordentligt med klienter så att omhändertagandeindustrin kan gå på högvarv.

Efter reportaget skulle bostadsministern och en representant för moderaterna resonera begripligt om åtgärder mot migranternas bostadsproblem. Det gick inte.

Får jag påminna om sammanhanget? 1. Sverige har stora problem med migrationen. Ingen politiker – och ingen annan heller – har en trovärdig plan för att lösa dem. Samtidigt växer problemen. 2. Ett delproblem är det inte finns bostäder till migranterna. Ingen har någon lösning. Andra delproblem är skolan och sjukvården, där det inte heller finns några övertygande lösningar. Även här växer problemen. 3. Nu skulle politikerna tala inte om huvudproblemet, som saknar lösningar, utan delproblemet, som också saknar lösningar. Vad blir det då?

Först skämdes politikerna vederbörligen över bilhallen i Jönköping. Enligt mitt tidtagarur skämdes de i en och en halv minut. Sedan blev det pladder. Bostadsministern säger att han ”avsätter två miljarder i investeringsstöd”. Hur detta skulle hjälpa framgick inte. Han ville bara verka kraftfull genom att lova bort lite mer av andras pengar. Moderaten var inte imponerad utan ville i stället ha en ”sammanhållen bostadspolitik” eftersom ingen ”sitter med alla heliga kor”.

Dessa bondfångare försöker snacka bort mig och andra skattebetalare. Om de stått på min sida hade de talat klarspråk med mig. Jag och andra medborgare ska enligt den demokratiska teorin vara deras uppdragsgivare. Men de slingrar sig och sänder ut villospår och blå dunster. Antingen är de bara dumma i huvudet eller också har de än annan agenda än att försöka gå mig till mötes. Jag tror det senare. Deras verklige uppdragsgivare är någon annan än jag. En del tror att den verklige uppdragsgivaren är Bilderberggruppen och George Soros. Det tror inte jag. Jag tror att den verklige uppdragsgivaren är de själva med vidhängande välfärdsindustriellt komplex enligt ovan.

När jag jobbade på SIDA insåg jag att fattigdom och elände i u-länder är livsviktigt för hjälporganisationen själv. Utan dessa besvär hade SIDA varit dömt till nedläggning och undergång. Jag tror sedan dess att alla välfärdsapparater drivs av samma logik. De gillar de problem de är satta att avhjälpa, för utan dessa problem hade välfärdsapparaterna inte behövts. Att ”avsätta två miljarder” eller ordna en ”sammanhållen bostadspolitik” (vare sig man sitter med alla heliga kor eller inte) ger mer byråkrati – något som byråkratin själv gillar – och mer resurser till apparaterna utan att lösa problemen, vilket är precis den kombination politikerna önskar sig. De verkar dumma i huvudet, men om man förstår deras bevekelsegrunder inser man att de är mycket förslagna.

37 reaktioner på ”Ny exercis med kär käpphäst

 1. Thomas Ek skriver:

  Engellau!
  Här har Du ett förslag till hur Du i väsentlig mening kan förbättra vårt samhälle

  Du frågade nyligen om Demokratin hör mer ihop med Socialism än med Liberalism?.

  Europas Socialism och Liberalism missbrukar Demokratin.

  Europas och IS:s attacker mot det Traditionella USA har generande likheter.

  Bundenheten ligger gömd i europaideologiernas arvsfaktorer vilka har sin grund i anhängarnas upplevda tillkortakommanden.

  Den amerikanska Demokratin som representeras i det Traditionella USA, har med all önskvärd tydlighet visat sig vara den sannfärdiga Demokratin.

  Skrifterna i den amerikanska konstitutionen är en samling magnifika, glasklara dokument som fullständigt sopar den europeiska tolkningen av Demokrati av banan, helt och hållet. Detta faktum kan européerna och IS, inte hantera.

  Titta på vad det Traditionella USA skapade, och jämför det med vad den europiska mardrömmen med Socialism och Liberalism åstadkommer.

  Det är våra medier, här hemma med vårt Public Service i spetsen, som med djupt ohederliga och missvisande metoder lurar medborgarna och härigenom förstör våra samhällen och liv.

  Så länge vårt Public Service tillåts vara kvar kommer ingen ändring komma till stånd. – You mark my words on that!

  Genom tvångsavgifter från oss medborgare och med skydd från Granskningsnämnden livnär de sig på att, (med sitt oförstånd) fösa oss medborgare rakt in i helvetet.

  Den här tragiska farsen måste upphöra. Vårt Public Service måste skrotas och ersättas med ett nytt som fungerar, SOM DET ÄR TÄNKT. Det förvånar mig Engellau, att Du som begåvats med en så vass penna inte satt igång en riktad attack, mot vårt Public Service.

  Tycker det är dags nu Patrik.

  Thomas Ek

  Ps. Sedan 10 år tillbaka har jag av rent egenintresse ägnat väldigt mycket tid till att via Internet ta del av amerikansk politik. Och parallellt med det tagit del om vad som återges här hemma. Försöker sluta med det där därför jag blir så förbannad, och så arg vill jag inte vara längre. (Har dock skrivit en bok tillägnad mina barn om mina lärdomar och vad som sker här).

  Ursäkta avsteget från ditt inlägg och min långa text.

  Liked by 7 people

  • Sten Lindgren den äldre skriver:

   Egentligen skulle man porträttera de mest uppenbara exemplen på snedvriden propaganda i Public Service en och en. Ta exempelvis en person som Erika Bjerström som nästan dagligen med gnällig röst tillåts vräka ur sig enfaldiga och förutsägbara kommentarer om amerikansk politik.

   Liked by 4 people

   • Thomas Ek skriver:

    Sten Lindgren den äldre

    Din tanke är godhjärtad.
    Men det hjälper icke.
    Har själv försökt.
    Det skall till väldigt, väldigt mycket till för att över huvud taget få vårt Public Service att ens börja knaka i någon fog. Och det VET Engellau. Det är också skälet till att ingen riktad attack inletts ännu. Låt Sverige med Engellau i spetsen bli det första landet i Europa som startar det här drevet. Den här makalöst tragiska farsen, för det är vad det är, måste upphöra! Patrik Engellau är rätt man för uppdraget. Det är jag övertygad om.

    Thomas Ek

    Liked by 4 people

  • MartinA skriver:

   Måhända. Men dels, samhällen är inte en funktion av system. Det är tvärtom, system är en funktion av samhällen. Ta Schweiz till exempel, deras system har växt fram ur deras historia. Det går inte att lyfta upp det systemet och flytta det någon annanstans och förvänta sig samma resultat.

   Och dels, De ideologier som har förstört sverige skapades i USA och sliter sönder USA också. I USA sker i och för sig en motreaktion i form av Trump men Trump går å andra sidan utanför andan i det amerikanska systemet. Julius Ceasar var ett resultat av att överklassen hade tagit över republiken och förstört den bas som republiken vilat på. Det var inte Ceasar som förstörde republiken, han var endast ett resultat av att republiken redan förstörts.

   Visst skall vi lära oss om USAs samhällssystem. Men det är ingen lösning för oss.

   Liked by 2 people

   • Thomas Ek skriver:

    Martina
    Det som sliter sönder USA är den progressiva liberalismen som med hjälp av USA:s ohederliga medier för fram. Jag talar om det Traditionella USA, som byggdes upp på basis av skrifterna i den amerikanska konstitutionen. Du får hälla isär det där.

    President Obama valdes tack vare de ohederliga medierna i USA. Obamas anhängare hade ingen som helst susning om vad de röstade på. Det är Obama som har tänt eld på hela mellanöstern och kickat igång hela denna förbannade störtflod av flyktingar. Men det har svenskarna ingen som helst kunskap i. Alla, Obamas närmsta rådgivare tittade Obama rakt in i ögonen och klargjorde mycket tydligt, om vad som skulle hända om han drog tillbaka trupperna i Irak. Schabblet med Syrien osv. Obama struntade i råden han fick. Resultatet blev EXAKT så som ALLA hans rådgivare förklarade om vad som skulle hända. Dessa kunskaper undanhålls i sin helhet av våra svenska medier. Och så här håller det på. I OFÖRMINSKAT STYRKA. Svenskarna och Européerna för den delen är så hejdlöst lurade av våra ohederliga medier Och den här häxjakten som pågår här hemma på president Trump är fullständigt ofattbar.

    Det var EFTER Julius Ceasars tid som den amerikanska konstitutionen blev till. Och det var då USA började sin utveckling som vår planet aldrig sett maken till.

    Thomas Ek

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Bush invasion av Irak flyttade en halv procent av Iraks befolkning till sverige. Och utrotade kristendomen från stora delar av MÖ.

    USA slits sönder av rasmotsättningar. Som påbörjades på sextiotalet genom den förändrade invandringslagen från 1964(?) och medborgarrättsrörelsen. Visst, Obamas presidentskap var ovanligt flitiga med att politisera det här men det var oundvikligt att det skulle politiseras förr eller senare.

    Det traditionella USA finns inte längre.

    Gilla

 2. Eva Danielsson skriver:

  Om inte den svenska konflikträdslan var så utbredd, så borde vi kunna förvänta oss i a f ett litet uppror. Från kommunpolitiker. De får följderna av rikspolitikens felgrepp i sitt knä och bor granne med de konkreta problemen. Ja, inte närmaste granne, kanske, men ändå med mindre möjligheter att gömma sig i någon egen bubbla i huvudstaden.

  Partipiskan skulle vina och kräva tystnad och lojalitet, förstås, men när problemen nu faktiskt blir olösliga, så borde flera kommunpolitiker tröttna. Och helst då inte bara avgå utan i stället gå samman med andra kommuner och säga stopp. Enstaka protester kommer att tystas ner, men om många kommuner sätter ner foten, borde det kunna åstadkomma mer än bortförklarande pladder.

  Att media inte på länge har skött sitt uppdrag med att granska makten och rapportera konsekvensneutralt, gör att folk inte tänker på sambanden mellan politik och de samhällsproblem de ändå numera stöter på i sin vardag. Synligt på mindre orter, men redan invant. Makthavare och etablissemanget kan lugnt fortsätta leva gott och förse makar och kompisar med skattebetalda nya projekt. Och anställda inom VIK är beroende av sin lön.

  Det har skett en tillvänjning till otrygghet på gator och torg, till långa vårdköer, till kaos i skolan och till noll chans på en hyresbostad m m. Vi är alla sedan länge tillvanda till världens högsta skatter och att räkna med fattignivåer på pensionen trots fyrtio års yrkesarbete. Och ingen väntar sig mer. De flesta är inte särskilt intresserade av politik och tittar fortfarande på SVT.

  Indoktrineringen till låga förväntningar har fungerat utmärkt.

  End of Story.

  Liked by 7 people

  • Björn skriver:

   Du har helt rätt Eva, så länge det finns el i väggen, vatten i kranen och SVT i ”dumburken”, kommer inte svensken i gemen att reagera!! Svenskarna är troligen världens mest ”söndercurlade” folk, och har egentligen ALDRIG behövt ta PERSONLIGT ansvar för sin situation, utan den statliga floran av olika bidrag, har hela tiden balanserat upp för alla slags ”misstag” som gjorts under livets gång! ”Det ordnar sig nog”, är fortfarande den dominerande ”analysen”! JAG SJÄLV, är inte alls övertygad om den saken!!!

   Liked by 2 people

   • Anna Lindén skriver:

    Svenskarna betalar för sina bidrag så att det räcker och blir över med världens kanske högsta skatter. Om det är några som är söndercurlade så är det de tärande svenska politikerna. Du har förläst dig på den bidragsberoende Reinfeldts ”Det sovande folket”, Björn.

    Gilla

   • Björn skriver:

    1. Jag skulle ALDRIG läsa nåt som som den där landsförrädaren skrivit! 2. Världen högsta skatter har vi, men detta har enbart gynnat de som INTE tagit personligt ansvar! Flitiga, skötsamma och sparsamma har hela tiden straffats av ”Staten”!

    Liked by 1 person

  • MartinA skriver:

   @Eva Det verkar som kommunpolitikers mål och mening är att tjäna centralmakten. Eftersom vi inte sett ett enda uppror från någon kommun ens i dagens extrema situation så kan vi dra slutsatsen att det är systemiskt. Kanske är det en effekt av partiväldet?

   Liked by 2 people

 3. Moab skriver:

  Bra, jag var i Malmö igår och körde fel, och jag är rädd. Det är ett samhälle i fritt fall man observerar. Jag sade till mina barn som Sunes pappa i Sune i Grekland när han inser att det är all-inclusive: Sune, allt du ser här är mitt. Bilarna, kläderna på folks ryggar, maten i deras mun och rullstolarna. Till och med niqaberna har jag köpt. Och de är många. Vi skulle till nöjesteatern, Sound of Music, på denna tillställning var fler som Sunes pappa, betalarna. Inte en invandrare så långt ögat nådde. Jag tycker mig se en kollaps inom nästa 10-års period, kanske tidigare, detta går fort nu.

  När pengarna är slut, vad sker då?

  Liked by 9 people

 4. svenne skriver:

  ”De verkar dumma i huvudet, men om man förstår deras bevekelsegrunder inser man att de är mycket förslagna”.

  Ofta fördöms ibland att sådana som kommenterar artiklar på nätet döljer sig bakom ett alias vilket betraktas som feghet och ”fiskande i grumligt vatten”. Men det är väl det som framförs i kommentaren som skall diskuteras inte budbäraren. En hel del kommentarer är relevanta och intelligenta men trots detta fördöms dom på grund av det användes ett alias och den som fördömer kan ofta vara en rabiat småkorkad politiker, dito tyckare eller journalist.

  Det vore inte mer än rätt än att de ”goda människor” som nu har monopol på vad som skall tyckas för att man skall betraktas som tillhörande till deras skara redovisar sin bakgrund beträffande studier och politisk hemvist. Hos en del visar det sig i intervjuer och debatter att man kan misstänka att de är dumma i huvudet på riktigt men är trots detta ordentligt förslagna då det gäller omsorgen kring sina egna affärer.

  Många av dessa kanske inte är dumma i huvudet, men en del av dem har nog sådana brister i sin utbildning att de egentligen inte är kompetenta att sköta det som de är tillsatta att göra. Andra kan vara genuint korkade men kan ha hamnat i en viss position tack vare nepotism eller vänskapskorruption.

  Att politiker och journalister inte öppet redovisar sin utbildningsnivå och att journalister inte anger sin politiska hemvist är ett smygande som egentligen är värre än anonymitet på nätet. Detta därför att de har tillgång till mediala plattformar som vi ”vanliga människor” är utestängda från vilket innebär en exklusiv maktposition angående framförande av sina åsikter och indoktrinering av godtrogna medborgare. Om politikerna och journalisterna skulle vara öppna med det som nämns ovan så vore detta en varudeklaration som kanske skulle förbättra deras trovärdighet.

  Liked by 3 people

 5. A skriver:

  PE, det är ju inte precis så att Soros drar åt ett annat håll än VIK. Det är många intressen som sammanfaller, det är uppenbart. Sen kan man dividera om koordination eller inte.

  Mvh A

  Liked by 1 person

 6. Bo Svensson skriver:

  Motiven för uniform i skolan gäller ju generellt och med samma standardklädsel för alla som i Maos Kina, skulle vi slippa en massa individuella beslut om våra angelägenheter.

  Undervisningen måste släppas ut i den friska ekonomin med fri tävlan om hur den bäst bör skötas och metoden är, att skattemedel ägnade ändamålet betalas ut etappvis i takt med att man kan dokumentera införskaffat kunnande.

  För pengarna köper man sin undervisning på en fri marknad.

  Gilla

 7. Rutger skriver:

  Journalisten i agenda nämnde inte heller med ett ord kostnaderna för migranternas kommande boende, vilka lugnt ligger i hundramiljarderklassen, eller snarare X pluralis av detsamma. Självklart för att hon inte ansåg frågan var något tvisteämne värt att beröra i Sveriges ledande samhällsprogram. Annars hade hon naturligtvis gjort det. Hon hade rätt för det moderata kommunalrådet verkade mest bekymrat över att snäva regler för byggande var ett hinder från att förbruka våra skattepengar i den takt han ansåg vara behövlig.

  Liked by 1 person

 8. weasel skriver:

  ”Debatten inleddes med ett reportage från Jönköping, där en grupp migranter av kommunen inhysts i en gammal bilhall. Att förhållandena var dåliga, med vägglöss och allt, framgick tydligt. Kommunalrådet skämdes. Kommunens sociala personal skämdes. Migranterna själva var tvärilskna för den behandling Sverige utsatte dem för.”

  Tre saker är värda att påpeka här ;
  1. Kommunalrådet har ingen anledning att skämmas. Det är inte kommunalrådet som har skapat situationen.
  2. De som har anledning att skämmas är de som har skapat situationen- och bisarrt nog är det i regel just de som har skapat situationen som är argast på kommunalrådet;
  Den ”antirasistiska vänstern” har skrikit sig hesa om att alla migranter är välkomna och att ”alla kommuner måste ta ansvar” .
  Vad trodde den antirasistiska vänstern ? Att det stod 287 kommunala hyresrätter lediga i Jönköpings Kommun som bara väntade på att det skulle komma 287 migranter som kunde flytta in i dessa ?
  3. Jag är fullständigt övertygad om att en samling judar som flytt från Auschwitz inte skulle ha några som helst problem med att bo i en gammal bilhall under en kortare övergångstid tills dess att dom hade fått ordning på tillvaron så pass mycket att dom kunnat hitta ett bättre boende.
  En gammal bilhall är definitivt inget drömboende, men om den gamla bilhallen ligger i ett land där det råder fred torde det vara avsevärt mycket bättre än att befinna sig mitt i ett brinnande krig.
  Men det är klart, om det handlade om riktiga flyktingar så skulle dom ju inte ha flytt till en annan världsdel, så jag har ändå en viss förståelse för att välfärdsmigranterna är missnöjda över att boendet inte håller den standarden som resebyrån Smuggel utlovade när välfärdsmigranterna betalade och bokade resan….

  Liked by 7 people

 9. Olle Reimers skriver:

  Den verkliga uppdragsgivaren är givetvis inte George Soros direkt. Däremot är han det på ett indirekt sätt. De (politikerna av alla schatteringar) vet nu alla att det de gör inte kommer att funka annat än på kort sikt. Vad de hoppas på är att globaliseringsprojektet tas i hamn av samme Soros innan allting har brakat ihop i Sverige.

  För att klara skivan måste, ur deras synvinkel, den enda lösningen nu vara att importera ännu fler personer som inte har förstått hur illa det är ställt men som tacksamt kan ge politikerna det stöd de behöver i nästa val. Att syndafloden därefter faller över landet Sverige spelar ingen roll eftersom Sverige då redan blivit en del av världen; den kaotiska värld som råder i Europa, Nordafrika och Mellanöstern; our home soil!

  Liked by 3 people

 10. Lassekniven skriver:

  PE: ”antingen är de dumma i huvudet eller också är de förslagna”.
  De är både ock. Med andra ord imponerar de inte med hög intelligens och gott intellekt men samtidigt är de streetsmarta. De har lärt sig hur slipstenen skall dras.
  Sin födkrok är man rädd om.
  Du har rätt i att det är de själva och VIK som är orsaken och inte Soros och Bilderberggruppen
  et al som är orsaken. Soros stödjer väl slappsvansarna på EXPO men dessa kommer en dag att stå inför en verklighet som de inte kan drömma om när pengarna inom offentlig sektor börjar ta slut och samhället står inför mycket svåra problem. Men PK är PK om än i gyllene trosor.
  Politiker och PK-ister befinner sig i ett slags limbo som påminner om moment 22 men till skillnad från moment 22 där man sitter ofrivilligt fast vill dessa vill dessa figurer vara kvar i sin födkrok och bestämma.
  MEN JAG VILL INTE ATT DESSA HALVFIGURER BESTÄMMER ÖVER MINA PENGAR!
  Mina skattepengar (arbetsgivaravgiften inkluderad) måste optimeras till det de är avsedda för och inte slösas bort.
  Låt oss införa ett nytt system som påminner om de schweiziska. Folkomröstningar är bra.
  Exempel:
  1. Vill svenska folket ha tiggare på gator och torg. Svaret är nej.
  2. Vill svenska folket ha marockanska gangstrar i landet. Svaret är nej.
  3. Vill svenska folket ha islamister i landet. Svaret är nej.
  4. Vill svenska folket ha kortare vårdköer. Svaret är ja.
  5. Vill svenska folket ha lugn och ro i skolan. Svaret är ja.
  Listan kan göras lång.
  En folkomröstning är en stor apparat men det fungerar ju i Schweiz. Folket säger sitt, detta är demokrati. Schweiz och USA är demokratier. Vad än PK-ister säger. Jag har varit i USA tillsammans i ett och ett halvt år och i Schweiz många gånger. Jag har sett systemen och är dessutom hyfsat påläst.

  Liked by 1 person

  • Moab skriver:

   Jag kan inte få ditt svenska folk att stämma. 87% eller nu kanske 75% vill ha det så här. Moderaterna vill det, Center vill det, Liberalerna vill det, S vill det osv

   Liked by 4 people

   • Lassekniven skriver:

    Det är ju det som är dilemmat. Folk röstar slentrianmässigt på det parti som de alltid har röstat på eller på ett parti som de tror har ett bra politiskt program.
    Men, skriver men, politikerna bryr sig ju inte om sitt röstunderlag när de effektuerar sina stolleprov. Det är därför beslutande folkomröstningar är bra. Men det finns ett stort problem i Sverige, när folk röstar är de inte ordentligt PÅLÄSTA!
    Folk kan rösta om höger- eller vänstertrafik, sånt förstår de sig på eller om var cykelställen skall stå. Att rösta om inträde i EU som vi gjorde för ett stort antal år sedan var för svårt för folk i allmänhet. Jag röstade för och det ångrar jag nu.
    Men jag kan lova dig MOAB (som jag anser skriver väldigt bra) att om röstberättigade svenskar fick rösta om en KRAFTIG begränsning av immigrationen skulle siffrorna du anger vara omvända, 80 % för och 20% emot. Vid en folkomröstning är det ett enfråge-beslut det handlar om och folk är vanligtvis pragmatiskt lagda.
    Vänligen
    Lassekniven (kirurg).

    Liked by 1 person

 11. Hovs_hällar skriver:

  Att de regerande politikerna inte har väljarnas bästa som ledstjärna, utan prioriterar annat, är väl numera glasklart för varje tänkande människa, som inte är helt hjärntvättad.

  Själv har jag en annan käpphäst (som dock säkerligen samverkar med Patriks) — nämligen den marxistiska ideologin i dess senaste inkarnation som ”PK-ismen”.

  PK-ismen är en ideologi för ett degenererat samhälle.

  Ett samhälle som varit oerhört framgångsrikt, och nu blivit trött på alltsammans. Om man kunde skicka ett helt samhälle på terapi hos en psykolog, så vore det hög tid nu.

  Hur kurera ett samhälle som håller på att gå under på grund av sin egen självmordsdrift?

  Det finns fall där människor klätt av sig nakna och lagt sig mitt ute på en hårt trafikerad väg. Sverige är nu i full färd med något liknande. Och kommer också att bli skoningslöst överkört.

  Gilla

 12. Sixten Johansson skriver:

  Jag söker fler och djupare förklaringar, men urskuldar ingen. Jag anser att minst ettusen individer behöver listas och straffas i ett första steg att återinföra ledaransvar och krav på ryggrad. Vi måste backa till överlevnadens grundvillkor. Utanför de polstrade lekstugorna kräver livet ibland att även den mest nyanserade bild blir svartvit och alternativen bara två: Skyldig eller icke skyldig? Så länge makten och mediamegafonerna besätts groteskt asymmetriskt finns ingen parlamentarisk väg som leder fram till en reningsprocess, men ursinnet kommer då att kanaliseras på andra vägar.

  Motsvarigheter till den välfärdsapparat som Patrik beskrivit har i andra länder och tider kallats ”byråkratin” eller t ex i USA ”det militärindustriella komplexet”. Alla system och delsystem som kan suga ut resurser tenderar att växa som cancer eller bli gigantiska monster, om deras tillväxt och själviska påverkan inte stoppas i tid.

  I Sverige kom en massa faktorer att förstärka varandra: socialdemokratins inflytande och folkförankring, den centralistiska maktapparaten, feminiseringen, ordmagin, en fundamentalistisk vänsterideologi som kunde demonisera konservativt tänkande, symbiosen med massmedia, akademi och kultur, den perfekta politomediala dramaturgin med gripande flyktingöden ställda mot onda, lågpannade rasister och hitlerister, de europeiska och globalistiska krafterna och det parasitäregoistiska etablissemangets liturgiska lögnaktighet och isolering från verkligheten, folket och kunskapen.

  Liked by 2 people

 13. Erik2 skriver:

  Bra skrivet. (Två mycket bra artiklar/krönikor idag.) Det som sker i dag är oerhört förslaget och kombineras med stendumhet. Men, det finns absolut något annat som stör. Varför formeras inte en riktig opposition i riksdagen? Hur ser hållhakarna ut bakom kulisserna? Finns fortfarande ljusskygg verksamhet som den Doris Hopp bedrev? Det skulle ge honungsfällor och hållhakar som inte kan komma ut. Varför blir det inget uppror runt de faktiska sexuella övergrepp som De som Ann Heberelin rapporterat om? För att övergreppen begås av kvinnor? Kvinnor kan per definition i ett feministiskt samhälle inte begå övergrepp av sexuell karaktär? Tänk om den feminisering av män som pågår får män att psykologiskt haverera och begå övergrepp via dator och mot barn? Tänk om hela det feministiska (läs kommunistiska) samhällsbygget bara kan riva ner allt det som gör oss till människor? Ni som sitter runt regering och riksdag och vet vad som sker, ni måste börja sjunga ut!

  Gilla

 14. Hedvig skriver:

  Patrik skriver ”Sveriges härskare inte bryr sig särskilt mycket om det svenska folket”. Det stämmer mycket bra med hur verkligheten idag ser ut i Sverige.

  Om hur skolan återigen skulle kunna bli en kunskapsskola i världsklass publicerade nyligen Inger Enkvist, Magnus Henreksson, Martin Ingvar och Ingrid Wållgren boken ”Kunskapssynen och pedagogiken” som alla som är intresserad av utbildning bör läsa.

  https://www.adlibris.com/se/bok/kunskapssynen-och-pedagogiken-9789175043319

  Beträffande Sveriges migrationspolitik skrev Thomas Gür sitt andra uppfordrande inlägg på kort tid med fråga riktad till Moderaterna. Men moderaterna tycks föredra att vara lomhörda.

  https://www.svd.se/tyst-som-i-graven-hos-moderaterna

  I dagens SvD skrev Helena Rivière, fri skribent och fd moderat riksdagsledamot debattartikeln ”Vi borde inte lura hit människor”.

  https://www.svd.se/sverige-ska-inte-lura-hit-manniskor-i-onodan

  Jesper Sandström, översättare och språkutbildare skrev en läsvärd kolumn ”8,5 miljarder kronor – du betalar” om vår starkt vänstervridna Public Service, som i sin nuvarande utformning rimligen inte bör skattefinansieras.

  https://www.svd.se/85-miljarder-kronor–du-betalar/i/senaste/om/ledare

  Kommer Moderaterna att svara på en enda en ur det här axplocket av angelägna sakpolitiska frågor?

  Liked by 1 person

 15. Asta skriver:

  Nordiska Rådet faller inte för statsministerns bortförklaringar
  Trist för statsministern att på Nordiska Rådets möte i veckan, få höra hur hans humana land blivit ett avskräckande exempel, beträffande flyktingpolitiken, trots hans förtörnande bortförklaringar.
  Så skönt att höra att Nordens maktelit kommit till samma slutsats, som vi andra gjort, som konstaterat värdegrundens olika värden sedan många år.
  Sverige utgör nu en säkerhetsrisk för andra länder med sin import och export av terrorister och med välkomnande signalpolitik.
  Löfvens ministrar förkunnar om förlängda gränskontroller, men de nämner inget om den enorma anhöriginvandringen som väntas.
  http://word.harrietsblogg.se/
  Bara 45000 anknytningar i år! En mindre stad. Och politikerna låtsas att gränserna är stängda.
  Visst ja PUT kvinnorna har berikat OS med 8000 ättlingar.
  Och så de som kom med flyg till Luleå, lagom långt från Stockholm…4000var väl det som slapp att passera alla säkra länder.
  Sedan kan vi ju runda av med något tusental baaarn.
  F.ö. Har 25000 sökt asyl och så har vi asylaktivisten Lundberg som fått uppdraget av Löfven att fixa till en utredning som ger illegala rätt att stanna kvar i landet.
  Sammantaget kan man konstatera att allt är som vanligt Folkutbytet pågår för fullt

  Liked by 1 person

 16. Petrus skriver:

  Engellau:

  ”En del tror att den verklige uppdragsgivaren är Bilderberggruppen och George Soros. Det tror inte jag. Jag tror att den verklige uppdragsgivaren är de själva med vidhängande välfärdsindustriellt komplex enligt ovan.”

  Min kommentar:

  Sammanslutningar/forum typ Bilderberggruppen brukar ofta framhållas som förklaring till varför politikeretablissemanget kollektivt, från delvis olika utgångspunkter, motarbetar flertalet väljares krassa egenintresse. Själv tror jag inte riktigt på detta. Möjligen, möjligen skulle företeelser som Bilderberggruppen kunna ses som ett symptom på problemen om man tänjer litet på verkligheten.

  Figurer typ Soros i kombination med medieägarna är dock huvudförklaringen till att västvärlden ser ut som den gör idag och den invandringspolitik vi har haft. Den som inte tror att medier och de som bidrar med pengar till politiken har en helt avgörande roll över hur folk röstar och politikernas beteende saknar elementär verklighetskontakt.

  Egenintresset, typ att själv inte vilja avskaffa u-hjälpen eftersom man själv får sin försörjning genom denna, kan väl i och för sig i vissa fall spela en viss roll. Det har dock inte blivit något uppror på SIDA när man börjat nalla rätt påtagligt av biståndsbudgeten för att betala för flyktingmottagande här hemma. Det välfärdsindustriella komplexet saknar också en ”vi”-känsla och vilja/förmåga att agera som grupp mer påtagligt. De är väl inte entusiastiska inför att avskaffa sig själva men agerar inte offensivt.

  Gilla

 17. Petrus skriver:

  Engellau verkar inse att moderaterna står för ungefär samma invandringsvolymer som (s). Egentligen bör man vara väldigt naiv för att inte inse detta. Eller så skall den moderata identiteten vara en viktig del av ens identitet som person som det smärtar att göra sig av med. Eller kanske en positiv faktor i sociala sammanhang. Eller kanske en kombination av ovannämnda faktorer.

  Att tro att moderaterna ändrat sig påtagligt när det gäller invandringspolitiken bör nog ses som ett kvitto på att man alltför lätt faller för bondfångeri. En återgång till den gamla moderat-attityden efter moderaternas excesser genom uppgörelser med Miljöpartiet om en MER generös flyktingpolitik än den (s) förespråkar innebär inte att man inte längre står för typisk sjuklöverpolitik. Moderaterna är t o m sannolikt fortfarande för högre invandringsvolymer än sossarna. Det första regeringen Bildt gjorde år 1991 var att skrota sossarnas Lucia-beslut. Moderaterna drev också, med visst motstånd från sossarna, igenom fri arbetskraftsinvandring från hela världen. Den som vill anställa en kusin från Irak som städare i stället för att anställa en bidragsförsörjd landsman från Rinkeby eller Rosengård skall ha rätt att göra detta enligt moderaterna. Man har inte ändrat sig i detta avseende. Som nyvald MUF-ordförande i slutet på 80-talet krävde Ulf Kristersson fri invandring.

  Juristen och riksdagsmannen Patrick Reslow lämnade den 17 maj 2017 moderaterna. Han trodde inte på sitt partis påstådda omsvängning.

  Gilla

 18. thojak skriver:

  Bra skriv, Patrik ! 🙂

  Apropos SIDA och dess ‘verksamhet’ i bl.a. Afrika rekommenderas läsande av Bengt G Nilssons senaste bok ”I Tyst Samförstånd – Sverige och Sovjet i kalla krigets Afrika”, ISBN:978-91-982591-7-9. Har erfarenhet från arbete åt ICRC (Röda Korset) under kriget i Biafra (Nigeria) och kan bekräfta det otroliga misshushållandet av resurserna. Naturligtvis berörde detta inte den elit som basade, såg aldrig någon som lämnade den luftkonditionerade hotelbaren…

  Ett annat område, med liknande bäring som SIDA, handlar om världshistoriens i särklass största bedrägeri, det s.k. ‘klimathotet’. En som håller örnkoll på detta är Tony Heller och han skriver bl.a.:
  ”If NASA and NOAA said “global warming is not a problem” they would immediately lose billions of dollars in funding. No one is going to pay them to study a non-problem.
  They have a very fundamental conflict of interest, and they operate as the global warming team, coach, cheerleaders, referee, scorekeeper and press. They also try to prevent neutral third parties from offering an opinion.
  It is difficult to imagine a more deeply corrupt situation or conflict of interest. Forty years ago they obtained money by pushing global cooling.”
  Länk: https://realclimatescience.com/2017/10/conflict-of-interest/
  ”If NASA and NOAA..” gäller även för SMHI, WMO m.fl.

  Mvh/TJ

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.