Poliser med handlingskraft

Lennart Bengtsson

All heder åt Göteborgspolisen som för lite mer än en vecka sedan lyckades förhindra en idiotisk demonstration av en samling nynazistiska virrpannor. Tänk om svensk polis kunde visa samma handlingskraft i landets förorter där gangsterväldet har tagit kommandot och gjort tillvaro odräglig för alla hyggliga medborgare och skötsamma migranter som försöker få ordning på sina liv.

Att det idag finns individer som ser Hitler och den tyska nationalsocialismen som något positivt och eftersträvansvärt står utanför de flesta människors fattningsförmåga. Och detta efter massiv upplysning av skolan och samhället!

Är det verkligen så illa ställt att människor i postmodern anda kan få för sig precis vad som helst och fullständigt förneka vad som har hänt och händer? Samma attityd möter man hos den extrema vänsterrörelsen eller hos extrema religiösa grupper, som under senaste tiden inom islam. De som befolkar dessa grupper är företrädesvis handlingskraftiga yngre män som saknar förmåga, på grund av bristfällig intelligens eller omdöme, att kanalisera sin väldiga energi i något konstruktivt och meningsfullt.

I dagens internetbaserade sociala grupper anhopas de här eller där. I grunden är det nog slumpartat var de till slut hamnar och var de finner sin emotionella gemenskap. Strukturellt är de mer lika än olika. Risken är att dessa människor lätt kan tippa över i verkligt farlig aktivism och förvandlas till ett direkt samhällshot. Till exempel under en karismatisk ledarfigur som i Tyskland under mellankrigstiden. Eller idag där det främst är IS och Al- Qaida som hotat samhällsstabiliteten.

Är det troligt att de svenska extremgrupperna fortsätter att radikaliseras? Blir det verkligt farliga om de kriminaliseras och börjar ta till vapen för att befordra sin, som de uppfattar, rättfärdiga kamp? Detta kan väl bli nästa steg. Det är ingen brist på såväl lagliga som illegala vapen i landet.

En förutsättning för att lösa problemen är att det svenska samhället inser behovet att visa att det har ensamrätt till våld. Det är absolut nödvändigt att snarast få stopp på gangstermentaliteten i landets alla ”no-go” zoner. Polisen runt om i landet borde kunna visa samma handlingskraft som nu senast i Göteborg. Lika viktigt är att svenska myndigheter och medborgare följer gällande lagar och ordningsföreskrifter. Att som nu ignorera dessa och följa diffusa värdegrundsbegrepp, där man ger fritt spelrum åt känslor och stänger av vett och förstånd, är helt enkelt inte hållbart i längden.

59 reaktioner på ”Poliser med handlingskraft

 1. Bo Svensson skriver:

  Var det nazister som försökte demonstrera? – Det finns väl ingen grupp i dag som kallar sig nazister och överallt där man försöker sig på intelligenta politiska diskussionen nu, smetas man ner med naziststämpel av massmediamegafonerna.

  Gillad av 3 personer

   • MartinA skriver:

    Jag svarade inte på din fråga eftersom uttrycken rör sig i olika dimensioner. ”Nynazist” är främst ett skällsord. Ortodox nationalsocialist strävade efter att vara beskrivande.
    I min kommentar använde jag båda uttrycken som beskrivande, alltså ”Nynazist” som refererande till typ 90-talets nationella, oavsett om de var nationalsocialister eller inte. När jag försökte besvara din fråga (det finns faktiskt ett svar) så blev den här konflikten mellan de två uttrycken för stor. Dessutom insåg jag att det inte nödvändigtvis är strategiskt korrekt att besvara frågan. Så det blev för komplicerat och jag låter bli, ledsen för det.

    Gilla

  • Rune skriver:

   Jag är också lite misstänksam. Är det verkligen fastställt att dessa NMR är nazister?
   Detta emedan jag minns att Moderaterna också har kallats nazister för ett tjugotal år sedan. Sverigedemokraterna har också kallats för nazister och kallas så fortfarande i vissa kretsar.
   Om nu dessa NMR är nazister i verkligheten borde man ju kunna lägga fram otvetydiga bevis.
   Det är lite svårt för en oinsatt som mig att ta påståenden som klara bevis.

   Gillad av 1 person

  • Leif Lindau skriver:

   Ja det var alldeles äkta nazister. Inte de 20 % AV Sveriges befolkning som den statliga propagandan påstår är nazister.

   Gilla

 2. Fredrik Östman skriver:

  Dagens national-socialister befolkar universitet och vänsterextrema partier, organisationer och tankesmedjor. Dagens national-socialister är ute efter att utrota den vite mannen, som fått samma mystiska egenskaper — ”vitt privilegium”, ”patriarkatet” — som på den tiden judarna. Du skäller under fel träd, som de säger i England.

  Gilla

 3. Bo Svensson skriver:

  Någon ensamrätt till våld får jag inte att fungera. – Det som krävs är strikta regler för i vilka lägen man har rätt att bruka våld och hur mycket.

  Gillad av 1 person

   • Bo Svensson skriver:

    Det kan ju inte stämma. – Då skulle man inte ha rätt att ingripa när någon närstående blir misshandlad eller när en otäck typ drar in din dotter i sin bil. – Bara rätt att ringa efter hjälp.

    Jag tror på en liberal ordning med väl genomtänkta regler. – Där man styrs av lagar och inte av maktutövare.

    Gillad av 1 person

 4. MartinA skriver:

  ”All heder åt Göteborgspolisen som för lite mer än en vecka sedan lyckades förhindra en idiotisk demonstration av en samling nynazistiska virrpannor.”

  Nuvarande system härskar med hänvisning till demokrati, mötesfrihet, yttrandefrihet. Det är metaideologin. Det är vad som ger politikerna rätt att härska över polisen, till exempel. Jag noterar att artikelförfattaren ej stödjer mötesfriheten. Men då infinner sig frågan, vad ger polisen rätt att stoppa en demonstration? Eller överhuvudtaget att använda våld? Vad ger då lagen legitimitet? Artikelförfattarens världsbild är autokratens, inte demokratens, där endast det råa våldet och den som tillfälligt kontrollerar det, ger legitimitet.

  Vidare, om artikelförfattarens världsbild och förklaringsmodeller är så överlägsna de nynazistiska virrpannornas så förstår jag inte varför artikelförfattaren vill stoppa dem med våld snarare än argumentera emot dem? Artikelförfattaren verkar oroa sig för att en karismatisk ledarfigur som i Tyskland under mellankrigstiden skulle kunna, ja, vad? En karismatisk ledarfigur skulle ju ha än mindre behov av våld eftersom det är just övertalning som är en karismatisk ledarfigurs forte, inte våld.

  Här är för övrigt ett citat ur Motståndsröfelsens aktivisthandbok:

  ”OBS! Planering och genomförande av offensiva våldshandlingar leder till uteslutning. Offensiva våldshandlingar ligger alltså inte inom ramen för ‘eget initiativ’. Våld bör endast brukas i nödvärn.”

  Gillad av 5 personer

  • Leif Lindau skriver:

   Polisen har all rätt att stoppa en tillståndsgiven deoinstration som inte likt de korkade idioterna i Göteborg förljer tillståndets regler OCH om det medför ordningsstörning, vilket det gjorde.. .

   Gilla

   • MartinA skriver:

    @Leif
    Artikelns angivna skäl till att gratulera polisen till att de stoppade demonstrationen var ej att den ”..inte … förljer tillståndets regler” utan att den var ”idiotisk”. Diskussionen här är huruvida medborgare med åsikter som artikelförfattaren ej tycker om skall ha samma mötesfrihet som medborgare med åsikter som artikelförfattaren tycker om. Vad vi inte diskuterar är polislagens teknikaliteter och dess tillämpning.

    Om du vill bidra till det ämnet så är jag nyfiken på vad du tycker om det 🙂 Stödjer du mötesfriheten? Och i vilken grad? Som du kan se så finns det delade åsikter även bland kommentatorerna.

    Gillad av 1 person

 5. Bosse J skriver:

  Nationalsocialister skall ha lika stor rätt att få anordna demonstrationer som alla andra.
  Virrpannan är nog istället Lennart Bengtsson.
  Principer är viktigt och något man håller fast vid.

  Gillad av 4 personer

 6. Anders Svensson skriver:

  Problemet är att polisen inte VILL lösa brott i utanförskapets kärnområden och knappast någon annan stans heller … och ”Alliansen” VILL inte regera bafatt … och försvarsmakten VILL inte försvara landet mot verkliga fiender, bara påhittade … och migrationsverket VILL inte avvisa ”flyktingar” annat än i undantagsfall … och ingen VILL åtgärda ”bostadsbubblan” om den nu existerar … det är så många många som inte VILL och som tjänar på att inte göra sitt jobb …

  Gillad av 4 personer

 7. BjörnS skriver:

  Det är sant att det inte råder någon brist på illegala och legala vapen i landet. Det stora skillnaden är att det är illegala vapen som är problemet. Det förekommer ytterst sällan att legala vapen används i de sammanhang som texten tar upp. De personer som texten handlar om har nämnligen i princip noll chans att få vapenlicens. Vill också tillägga att man inte kan få licens på de alltmer populära AK47 eller handgranater. Så, låt oss inte blanda ihop saker. Det är illegala vapen och de människor som har dem vi ska vara oroliga för. Inte vanligt skötsamt folk.

  Gillad av 4 personer

  • Leif Lindau skriver:

   PÅ 1950-talet hade vi oerhört mycket mera legala vapen. Varje 16åring som ville kunde t ex få en karbin och ammunition att ha hemma om de gick med i hemvärnet. Och det fanns noll problem med att ungdomar använde dessa vapen på annat sätt än på skyttevallen.

   Gillad av 4 personer

 8. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Nja jag gillar inte tonläget i den här artikeln, budskapets slår in öppna dörrar i det svenska medielandskapet, men glider lite med sanningen Jag är ingen vän av nazisterna men stör mig ändå på den hysteriskt ensidiga medierapporteringen och alla hysteriskt rättrogna som ylar om detta. Expressen hänger ut ett stort antal med namn och bild som brottslingar där brottet i flertalet fall endast bestod i att de deltagit i en olaglig demonstration.

  Jag har inget emot att man hänger ut brottslingar med namn och bild men då ska det vara konsekvent, häng ut kriminella MC-gäng, hedersvåldsverkare, islamistiska aktivister, IS-resenärer, politiker, som förskingrar, AFA-sympatisörer osv.

  Min bild är att etablissemanget med glädje ger sig på nazisterna för att därigenom slippa undan sitt ansvar för andra mera allvarliga samhällsproblem.

  Gillad av 9 personer

  • olle holmqvist skriver:

   Tycker som Sten. Krönikan är lite krypande, anpasslig konventions-konventionell. Med icke-informativa uttryck som ”virrpannor”.

   Det finns flera viktiga frågor..
   Första hur kunde Hitler och hans rörelse vara så gillad, i oika grader av ledande svenska akademiker: Virrpannor ?
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Riksf%C3%B6reningen_Sverige%E2%80%93Tyskland
   http://sv.metapedia.org/wiki/Det_k%C3%A4mpande_Tyskland

   Den mest kände hitlerbiografisten Alan Bullock betecknar honom som ett ”geni” , när det gällde att känna av folkstämningen . Det han fruktade mest var – tyska folket, om de skulle svika. Det gjorde de inte. Där fanns alltid mat, lite men tillräckligt. Stöld av mat bestraffades med hängning. Efterkrigseländet kom – efter kriget. När röda armén gått over Oder och kom till Berlins förstäder möttes de av texten: Berlin bleibt frei. De stred, gamlingar och ynglingar, ända intill några kvarter från bunkern.

   Den som läser Mein Kampf idag riskerar knappast att bli nazist. Den som sedan läser Allan Bullocks
   https://en.wikipedia.org/wiki/Hitler:_A_Study_in_Tyranny
   är bättre rustad att förstå 1900-talets historia. Tycker som Sten. Krönikan är lite krypande, anpasslig konventions-konventionell. Med icke-informativa uttryck som ”virrpannor”.

   Det finns flera viktiga frågor..
   Första hur kunde Hitler och hans rörelse vara så gillad, i lika grader av ledande svenska akademiker: Virrpannor ?
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Riksf%C3%B6reningen_Sverige%E2%80%93Tyskland
   http://sv.metapedia.org/wiki/Det_k%C3%A4mpande_Tyskland

   Den mest kände hitlerbiografisten Alan Bullock betecknar honom som ett ”geni” , när det gällde att känna av folkstämningen . Det han fruktade mest var – tyska folket, om de skulle svika. Det gjorde de inte. Där fanns alltid mat, lite men tillräckligt. Stöld av mat bestraffades med hängning. Efterkrigseländet kom – efter kriget. När röda armén gått over Oder och kom till Berlins förstäder möttes de av texten: Berlin bleibt frei. De stred, gamlingar och ynglingar, ända intill några kvarter från bunkern.

   Den som läser Mein Kampf idag riskerar knappast att bli nazist. Den som sedan läser Allan Bullocks
   https://en.wikipedia.org/wiki/Hitler:_A_Study_in_Tyranny
   är bättre rustad att förstå 1900-talets historia.

   Gilla

  • cmmk10 skriver:

   ” … i att de deltagit i en olaglig demonstration.”

   Det är inte olagligt att demonstrera i Sverige, det är olagligt att störa den allmänna ordningen. Genom att söka, och få, demonstrationstillstånd kan man ev. undvika att bli anklagad för detta.

   Jag skulle vilja hävda att ”demonstranterna” utanför Svenska Mässan var de som var olagliga.

   Gillad av 5 personer

  • Anna Lindén skriver:

   ”Deltagit i en olaglig demonstration”?! Vad menar du, Sten? NMR:s demonstration var allt annat än olaglig, den hade fått tillstånd. Att en tillståndsgiven demonstration inte kunde genomföras är knappast någon seger för demokratin.

   Gillad av 4 personer

   • Sten Lindgren den äldre skriver:

    Det var en mindre grupp som genomförde en demonstration före den ”verkliga” demonstrationen där man inte sökt tillstånd.

    Gilla

   • Anna Lindén skriver:

    Då förstår jag hur du menar, Sten. Jag har dock uppfattat det som att några i NMR försökte gå en annan väg till den tillståndsgivna demonstrationsleden, än den som polisen anvisade, och att det var därför de blev häktade. Grundproblemet var väl att det pågick en våldsam motdemonstration och att polisen inte menade sig kunna skydda de som sökt demonstrationstillstånd från denna stenkastande pöbel. Därmed inte sagt att de som häktades inte betedde sig klandervärt, naturligtvis borde de ha lytt polisens order.

    Gilla

 9. Staffan skriver:

  Oavsett vad man tycker om demonstrationen i Göteborg hade de tillstånd att demonstrera – men avvek från den överenskomna tågvägen. Däremot hade de 10.000 motdemonstranterna inget tillstånd att demonstrera. Men dessa blir då hjältar i media och polisen agerar inte på samma sätt mot deras olagliga demonstration. Demokratins spelregler sätts ur spel. Med de ”rätta” åsikterna får man göra nästan vad som helst, som det verkar. Annars kanske den ”antirasistiska” stiftelsen ETC kommer till undsättning.

  Gillad av 9 personer

 10. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Låt det mäktiga och superbyråkratiska myndighetssverige gå igenom samtliga som går på försörjningsstöd, kräv fortsättningsvis att alla sådana bidragstagare arbetar åt stat, kommun, landsting alternativt går klart någon utbildning.
  Kontrollera bidragstagares ekonomier och kräv redovisning alternativt hota med kronofogden.
  Det går om man vill och vågar.

  Gillad av 6 personer

 11. JAN BENGTSSON skriver:

  Demonstrationsrätten är väl i princip okränkbar i ett demokratiskt samhälle?

  Men varför tillåts överhuvudtaget MOTDEMONSTRATIONER,
  på samma tider/plats!

  Det finns RIMLIGEN 364 ANDRA DAGAR att redovisa sin uppfattning!!!

  Utan dessa tjurar som rusar efter det röda skynket,
  hade denna demonstration förflutet under total tystnad,
  förblivit en medial nullitet!

  Nu agerar man ”nyttiga idioter åt dem”!!!

  Gillad av 2 personer

  • MartinA skriver:

   I sverige råder fri demonstrationsrätt och mötesfrihet. Motdemonstranterna utnyttjar denna rättighet. Däremot är det polisens jobb att se till att de som har sökt tillstånd för sin demonstration ges företräde på den tillståndsgivna demonstrationsvägen. Att förbjuda motdemonstranter är också en inskränkning i demonstrationsrätten.

   Alltså, det här att vilja att staten garanterar dig att du inte blir ifrågasatt när du vill framföra ett politiskt budskap. Alltså, när du vill delta i kampen om makt. Är inte det litet bortskämt? Jag hör så många som gör det här argumentet men jag tycker inte det är konstigt att den som vill framföra ett kontroversiellt budskap får stå ut med att det står folk och högljutt motdemonstrerar? Men att börja låta staten bestämma vem som får demonstrera och när, det är att upphäva mötesfriheten. Fri demonstrationsrätt är den enda demonstrationsrätten värd namnet, och det innefattar motdemonstranter.

   Gilla

   • Bosse J skriver:

    Nja, man skall ha rätt att kunna framställa sin åsikt under en demonstration.
    Det kan man inte om en massa höljudda motdemonstranter tillåts överrösta demonstranterna. Antingen får motdemonstranterna hålla käft under demonstrationen man motsätter sig eller får man välja en annan tidpunkt.

    Gillad av 4 personer

   • MartinA skriver:

    Skaffa fler demonstranter till din demonstration och överrösta motdemonstranterna.

    För all del, det finns en gräns, att tre personer med ljudanläggning och trumpeter skall få överrösta sex personer utan är inte ok. Men jag har noll sympati för de som vill upphäva den fria demonstrationsrätten. Vilket förbud av motdemonstranter är. Och jag har noll sympati för de som kräver att protestera skall vara bekvämt och en trevlig och småputtrig tillställning. Om din protest är bekväm så är den troligen också meningslös.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Ett förbud mot s.k. motdemonstrationer skulle vara en utmärkt utvidning och förbättring av demonstrationsrätten. Annars råder gatans parlament.

    Alla som använder våld eller på annat sätt begår brott i samband med demonstrationer skall fänglsas i flera år och sedan, om de är utlänningar, utvisas på livstid tillsammans med alla anhöriga i beroendeställning. Vidare skall vid upprepade försyndelser alla politiska rättigheter permanent dragas in.

    Lag och ordning i stället för det svarta blocket och islamofascisterna!

    Gillad av 4 personer

   • MartinA skriver:

    Våld är redan förbjudet. Du väll sätta upp staten som garant för att man bekvämt skall kunna protestera mot staten. Men världen fungerar inte så. Det är inte och kommer aldrig vara och har aldrig varit vare sig bekvämt eller ofarligt att protestera mot någonting som är värt att protestera emot.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    @Bosse, @Fredrik

    Betänk, om media hade rapporterat opartiskt om motdemonstranternas beteende de senaste 40 åren så hade den sortens motdemonstrationer varit kontraproduktiva. Problemet är inte demonstrationsrätten. Och att angripa den är dårskap för den som vill se en förändring.

    Gillad av 2 personer

 12. Ourgon skriver:

  NMR kallar sig själva för nationalsocialister och vill enligt punkt 7 från deras partiprogram ”… Införa ett nationellt socialistiskt samhälle …”. Ordet ‘nazi’ är en förkortning av tyska ‘nationalsozialist’. Så svaret är ja, NMR är ett nazistisk rörelse.

  En sak ska man ge de, de gömmer sig inte bakom eufemismer som t.ex. vänsterpartiet (kommunisterna) gör.

  Gillad av 3 personer

  • cmmk10 skriver:

   ” … de gömmer sig inte bakom eufemismer som t.ex. vänsterpartiet (kommunisterna) gör.”

   De och SAP vill väl snarare ”Införa ett internationellt socialistiskt samhälle”!

   Gilla

 13. Lasse Forss skriver:

  Som om inte det här är nog så har vi genusvansinnet. För att göra karriär som exempelvis forskare måste man certifieras inom genus”vetenskapen”. En ”vetenskap” som inte har någon som helst koppling till verkligheten.
  Tanja Bergkvist, som har doktorerat i matematik, bekämpar ”Fördumningsindustrin” som hon kallar vansinnigheterna.
  Nu är det väl så att genus-vansinnigheterna är en del av vänstern, eller tokvänstern för att vara mer exakt. Den förstörde utbildningen från 1968, men dog efter att antal år. Nu har den växt till sig igen. Vi måste alla bekämpa eländet.
  I Tanjas blogg finns oerhört många exempel och en podd, som tyvärr är lite rörig, (rörigheten står Ingrid och Conrad för) men håll ut och förfäras. Och framför allt, bekämpa!!!
  https://tanjabergkvist.wordpress.com/2017/01/10/om-genusvansinnet-hos-ingrid-och-conrad-pod/

  Gillad av 1 person

 14. Tony Johansson skriver:

  Bra reflektion !
  Inte för åt jag vill ta ställning för eller emot NRM, men jag uppfattar dom (felaktigt ?) som nationalister. Själv är jag oerhört kritisk till den förda migrationspolitiken. Gör det mig då till nazist ?

  Tyvärr är det i landet ställt så att allt som inte är vänster, per automatik är nazister. Tråkigt samtalsklimat om nu någon skulle fråga mig vad jag tycker.

  Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   ”Gör det mig då till nazist ?”

   Knappast, du måste dessutom förespråka ett socialistiskt/korporativt samhälle samt föredra att styras av en Ledare. En viss tro på det egna folkets överlägsenhet kombinerat med den starkes rätt att ta för sig av underlägsna folk är också en ingrediens.

   Gilla

   • Mr.T skriver:

    Frågan var retorisk.
    Men i det rådande samhällsklimatet blir man per automatik ”nazist” om man så mycket som vågar sig på att andas att man inte tycker att den rådande migrationspolitiken är så lyckad.

    Ett effektivt sätt att få tyst på meningsmotståndare, Tyvärr…

    Gilla

  • Hovs--hällar skriver:

   Japan vill inte ha invandring från främmande länder — för att bevara sin nationella särart, sägs det. Om man är nationalister vet jag inte, men man är alltså rädd om sin nationella särart.

   Och det anser jag att vi gärna kan vara även i Sverige.
   Tage Erlander ville förresten inte heller ta in muslimer i vårt land.

   Gillad av 1 person

  • Anna Lindén skriver:

   Nationalister finns det av olika slag, till exempel nationalliberaler, nationalkonservativa och nationalsocialister. Det är endast de sistnämnda som är nazister. Nazi är ett tyskt slanguttryck av samma typ som sozi (sosse). Mer korrekt är dock att säga nationalsocialist, ett ord som även visar att det rör sig om ett slags socialist.

   Gillad av 3 personer

 15. weasel skriver:

  ”All heder åt Göteborgspolisen som för lite mer än en vecka sedan lyckades förhindra en idiotisk demonstration av en samling nynazistiska virrpannor. ”

  Polisens uppgift är inte att förhindra demonstrationer.
  Och detta oavsett om en eller två eller sjuhundrafemtiotre människor betraktar demonstranterna som virrpannor.

  ”Tänk om svensk polis kunde visa samma handlingskraft i landets förorter …”
  Det skulle naturligtvis polisen kunna göra. Men tyvärr skulle journalisterna då skriva tusen snyftreportage om att rasistiska polisen trakasserar stackars oskyldiga invandrare när dom bara tar en liten kvällspromenad i Husby.

  För övrigt är jag varken nynazist eller virrpanna eller medlem i NMR , men om det bara fanns tre alternativ ; NMR , F! och MP , så råder det ingen som helst tvekan om vilket jag skulle välja. ..

  Gillad av 3 personer

 16. Alice skriver:

  ”Att det idag finns individer som ser Hitler och den tyska nationalsocialismen som något positivt och eftersträvansvärt står utanför de flesta människors fattningsförmåga. Och detta efter massiv upplysning av skolan och samhället!

  Skolan och samhället har också en masseupplyst mig om bl.a. att syriska flyktingar är bättre utbildade än svenskar, att vi behöver massinvandring från tredje världen för att ”klara” väldfärden och ”rädda” pensionssystemet, att det inte finns några svenskar och finns de så saknar de egen kultur, att vuxna iranska män är afghanska gossebarn osv. osv.

  Hur ska jag kunna tro på sanningen när allt de sagt visat sig vara lögn?

  Gillad av 7 personer

 17. NETTANN skriver:

  Hur många nazister har vi? Såg en siffra för en tid sedan (från SÄPO) om totalt 3.000 våldsbenägna individer i riket. Men den innefattade 2.000 islamister och resten uppgavs vara vänster- och högeraktivister. En annan uppgift (har glömt källan) anger att det finns 100 nazister. Har också sett uppskattade storlekar om deltagarna i Göteborg och vi snackar inte tusentals. Själv har jag aldrig hört någon säga sig vara nazist och förmodligen aldrig mött någon.

  Varför energiskt kritiskt bry sig om vad ett fåtal har för åsikter och att de lagenligt vill uttrycka dem? Hur orkar man, med det som utgångspunkt, sätta sig ned och skriva ihop en slags analys av läget rörande våldsanvändning? Hur brett är det egna toleransområdet?

  Finns det ens en tillförlitlig kartläggning av individerna i Göteborg och att de (NMR) verkligen är riktiga nazister? Måhända är beteckningen en påklistrad etikett av PK-folket, liksom t.ex. ”rasister”. Nu för tiden förefaller det helt enkelt vara rätt sunt att ifrågasätta sådant som journalisterna förnöjsamt vältrar sig i.

  Underligt hur någon, med en enda text, kan falla som en sten på förtroendelistan. (Har läst igenom tre gånger, för säkerhets skull.) Fast det är lärorikt för läsaren.

  Dessutom, att det dyker upp motkrafter, av skiftande slag, mot det rådande vansinnet i landet är knappast förvånande.

  Gillad av 3 personer

 18. Hovs--hällar skriver:

  Tyvärr, Lennart Bengtsson — denna drapa känns som om du skrivit den under hot, för att bevisa vilken antinazist du minsann är! Denna ängsliga försäkran att du absolut inte har annat än förakt till övers för NMR känns lite överdriven.

  1) Ja de betecknar enligt uppgift sig själva som ‘nationalsocialister’
  2) Nej de utgör inget hot mot vårt samhälle
  3) Ju mer uppmärksamhet man ger dem, desto gladare blir de. Ge dem alltså ingen uppmärksamhet.

  Dessa människor får sin energi från dagens helt absurda misskötsel av vårt samhälle. PK-sekten driver en självmordspolitik för Sveriges räkning som mycket väl kan driva desperata människor ända in i kaklet åt motsatt håll, och egentligen är det förvånande att NMR och liknande rörelser trots allt är så små.

  Men deras tid är väl förbi helt enkelt och efter Tredje rikets fall ses de som patetiska förlorare. Som vänstern älskar att slå på för att dra bort uppmärksamheten från vad de själva sysslar med.

  Gillad av 4 personer

 19. Ulrika skriver:

  Tack Lennart Bengtsson!

  Du beskriver klart och tydligt vad jag själv tycker och tänker i motsats till flera kommentatörer.
  En hel del ignorans kan utläsas trots undervisning och nätet. Att nazister, hur få de än är, får tillåtelse att marschera i Sverige i närheten av en synagoga under judarnas största högtid på året är oförlåtligt. Frankrike har en speciell lag mot detta samt mot förintelseförnekelse. Detta kan förklaras med den tyska ockupationen av landet med allt som det innebar av umbäranden.
  Glädjande var dock att se alla antinasister som tog sig ut och att demonstrationen blev ett fiasko.
  Naturligtvis är det helt fel att missbruka vissa ord och stämpla folk som inte följer den politiskt korrekta linjen.

  Gilla

  • Hortensia skriver:

   Hmm…. förintelseförnekelse kan ingen normalbegåvad, litterat, vuxen svensk ägna sig åt med hedern i behåll, men i de dysfunktionellt muslimska teokratier varifrån massimmigrationen till Europa utgår är, om jag inte är helt felunderrättad, antisemitismen så allmänt accepterad och spridd, att förintelseförnekelse kan förväntas ingå i skolornas ”utbildning”.

   Tror du, Ulrika, att Frankrikes, eller andra europeiska länders eventuella lagar mot ideologiskt korrupt, faktaföraktande, rent korkad förintelseförnekelse påverkar utomeuropeiskt födda muslimska immigranter och deras stockkonservativt traditionellt, Muhammedförhärligande och vetenskapsnegligerande, islamistiskt uppfostrade ättlingar i Frankrike?

   Gilla

   • Ulrika skriver:

    Hortensia

    Fördelen med en lag är att man kan döma folk som förnekar förintelsen eller kommer med
    antisemitiska uttalanden. Det finns kända kristna personer som hamnat inför rätta. Den muslimska invandringen har fört med sig antisemitism och fått europeiska antisemiter att krypa fram i dagsljuset.

    Gilla

   • Bosse J skriver:

    En historiebeskrivning är inte mycket värd om man behöver lagar för att vidmakthålla den.
    All historiebeskrivning måste förutsättningslöst kunna tåla granskning, i annat fall är det något fel med den.

    Gilla

   • Hortensia skriver:

    Förvisso, Ulrika, men i dagens överslätande PK-Sverige med förväntat positiv särbehandling av exotiskt agerande individer med invandrarbakgrund – oavsett om deras oacceptabla beteende beror på okunnighet eller uttalat förakt för västerländsk civilisation – torde en lag mot förintelseförnekelse sakna praktisk betydelse.

    Meningslöst – och rättsvidrigt – att lagföra ett, sannolikt försvinnande litet, antal ”kristna antisemiter”, om man samtidigt, av missriktad politisk korrekthet, överser med den explosionsartat ökande muslimska befolkningens kulturellt befästa antisemitism, kan jag tycka.

    Gilla

 20. Ulrika skriver:

  Bosse J

  Du har rätt men här gällde det inte ”granskning” utan förnekelse av Holocaust som bekräftats av hur många vittnen som helst. Historiker som tvivlar och skriver om historien har sina egna agendor.

  Gilla

 21. Ulrika skriver:

  Hortensia

  Jag väntar mig ingen lag i Sverige där ansträngningar ha gjorts med upplysning och undervisning
  i skolorna. Tyvärr har lärare angett svårigheter med immigranter som stör klassen när ämnet kommer upp. Antisemitismen i Europa är inte på nedgång, tvärtom, såväl bland muselmaner som kristna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.