Det godmodiga fyllot

Anders Leion

Många slagsmål sker i fyllan. Men om man vill få övertaget är det bättre att vara nykter.

Just nu pågår ett evighetsslagsmål mellan ett storvuxet, godlynt och lite överviktigt fyllo och en mindre, snabbfotad och elak motståndare. Vartåt lutar det? Den större klarar sig visserligen ännu, men den lille har arbetat upp sig. Matchens utgång beror alltså på hur länge den kommer att pågå.

För att kunna vinna över och vinna över en motståndare måste man förstå honom. Hur kan det då komma sig att så många ger sig in i kampen utan att skaffa sig ens elementära kunskaper om sin motståndare? ”Utan spaning – ingen aning” hette det ju en gång.

Jo, kunskap är smärtsam. Det är den för militärer, politiker och privatpersoner. De Gaulle förstod pansarvapnets avgörande betydelse redan efter första världskriget. Han skrev en bok för att försöka påverka de franska militära och politiska beslutsfattarna. Det gick inte. Förlorarna, tyskarna, förstod däremot och anammade hans idéer. Sedan vann de en promenadseger över fransmännen. Det franska etablissemanget ville inte lämna sina kära käpphästar. Det skulle ju kosta på. Tänk bara på alla kavallerister som skulle bli överflödiga.

Den större slagskämpen som slåss på fyllan är det svenska etablissemanget, den mindre smidigare och elakare är våra muslimska invandrare. Vad menas? Jo, att fyllot inte ser den andre klart och förstår därför inte vad som driver motståndaren.

Nikolai Sennels heter en dansk psykolog. Han arbetade på ett fängelse för svåra brottslingar. De intagna bestod till över hälften av muslimer. Han förstod dem och fick deras förtroende. Hans behandling var framgångsrik – inte klarade han alla, förstås.

Men på en konferens onsdagen den 27 februari 2008 talade han om sina rön. Då fick han sparken med ett gott avgångsvederlag, som han använde till att skriva ”Helig Vrede”, den bok jag nyss läst. (Två veckor före konferensen hade invandrare härjat i Köpenhamn, kastat sten och anlagt bränder. Detta nämndes överhuvud inte på denna konferens, som skulle handla om mångfald och integration. Men man kan naturligtvis inte diskutera verkligheten på en konferens som skall handla om verkligheten utanför konferenslokalen…)

Vad hade han förstått? Jo, att muslimerna i mycket större utsträckning drivs och tar hänsyn till yttre värderingar, vad andra anser och tycker – än danskar som drivs av inre, egna överväganden. Och muslimerna är lättkränkta och använder aggressivitet medvetet och omedvetet för att skydda sig och befrämja sina egna intressen. De är också rasistiska och föraktar danskar och det danska samhället. Samtidigt lider de av dessa värderingar. De är ständigt spända och beredda till strid. Det är rörande att läsa om hur befriade de kände sig, när den här psykologen lyckats ”låsa upp” dem.

De muslimska ungdomarna och deras föräldrar var medvetna om skillnaderna i värderingar mellan det danska samhället och de egna ländernas. I förtvivlan hände det att föräldrarna skickade hem sina ungdomar för att de skulle gå i skola där. De ville undvika kravlösheten i de danska skolorna, som för deras barn blev rent destruktiv. Detsamma skedde ofta här i Sverige på sextio- och sjuttiotalet. Finska invandrarfamiljer återvände ofta när det var dags för deras barn att börja skolan. De ville inte att de skulle ”förstöras” i den slappa svenska skolan.

Invandrarbarnen och deras föräldrar ser alltså skillnaderna i värderingar och uppträdande mellan sina kulturer och det danska respektive svenska samhället. Det gör däremot inte våra myndigheter. Eller kanske det snarare är så att de inte vill se verkligheten.

Det är ju farligt att beskriva verkligheten som den är. Det ställer krav på handling, och effektiv handling. Och det ville Köpenhamnsmyndigheter undvika då – liksom våra nu. Det är enklare att grilla korv och dela ut armband.

Dessa enkla sanningar tålde man alltså inte att höra i Danmark för några år sedan. Här i Sverige har man ännu inte vågat se och höra klart… Och alltså inte heller göra något effektivt. Man fortsätter att slå stora hål i luften.

Det är till och med så att man inte låtsas om verkligheten – också när man vet. Ett exempel:

”Absurda historier om kvinnor som flygs till Norge och Danmark för att föda berättas, det skrivs om kvinnor som föder på motorvägen, för tidigt födda barn som vårdas i våra grannländer, kvinnor som forslas mellan olika förlossningskliniker medan värkarbetet pågår för fullt. Hur hänger det här ihop med hoten? Kan det vara så att förlossningsvården helt enkelt ger vika för ’de traumatiserades’ hot och avvisar de andra – de kvinnor vars män aldrig skulle drömma om att mordhota en barnmorska utan istället snällt tar sin gravida kvinna i handen och beger sig till nästa sjukhus i jakt på en plats att föda?” (Ann Heberlein, Ledarsidorna se 7/9).

Jo, så blir det förstås. Den muslimska, eller kanske främst arabiska, aggressiviteten är mycket effektiv i en svensk kultur som bygger på tillit och samförstånd. Vi får väl trösta oss med att vad det lider kommer också vi ha lärt oss att vara aggressiva.

Och då har vi återigen fått ett medeltida klansamhälle. I det måste man vara aggressiv annars tar medlemmarna i en annan klan över. Sådan blir maktbalansen – eller avsaknaden av denna – i ett samhälle utan fungerande stat. Och där är vi nu.

De snälla får vika sig. De aggressiva belönas. Det godmodiga fyllot kommer att duka under.

42 reaktioner på ”Det godmodiga fyllot

 1. Hortensia skriver:

  Ja, Anders, och när nordiskt hyperciviliserade män – Gud förbjude! – tvingas börja bete sig lika barbariskt hypermaskulint som de hitresta stamkrigarna, finns det inte längre något av värde kvar att försvara.

  Måtte det hårt ansatta våldsmonopolet kunna karska upp sig och rädda oss värnlösa kvinnor, män, barn och djur undan den förfärliga farsot, som ännu göds och tillåts härja fritt – innan det är alldeles för sent.

  Gillad av 2 personer

 2. Hedvig skriver:

  Thomas Gür, ekonomen, författaren, journalisten, och debattören, alltid imponerande inläst och genomtänkt i de ämnen han diskuterar, intervjuades i går av Ann Heberlein, etikdocent vid Lunds universitet på Ledarsidorna.se.

  Thomas Gürs analys av hur samhällsutmaningarna ser ut idag och i framtiden och vad vi kan göra för bästa möjliga skadehantering är briljant.

  Som ansvarsmedvetna medborgare är vi skyldiga att informera oss, ta ställning och agera.

  Gillad av 4 personer

  • Martin skriver:

   Jajamän. Politikerna själva är inte intresserade av att informera. Denna intervju var bland det bästa jag sett vad det gäller att lägga fakta på bordet och föreslå konkreta åtgärder. Rekommenderar den varmt.

   Gilla

  • B skriver:

   Många kloka ord sades i denna intervju. Det enda jag inte höll med om var att man ska ha plikt att utföra vissa sorters arbeten, såsom att plocka släp eller passa barn, som motprestation för försörjningsstöd. Plocka släp är en sak, men jag har då ingen lust att lämna mina barn till någon icke anställningsbar människa som inte ens kan svenska och som inte delar mina värderingar, för att denna ska ha något att göra för att kunna kvittera ut försörjningsstöd. Aldrig i livet!
   Däremot är det en självklarhet att man måste uppfylla någon plikt för att få försörjningsstöd.

   Gillad av 1 person

 3. Gösta Svensson skriver:

  Just så tänker jag då det gäller mina barns uppfostran. Jag försöker göra vad jag kan för att de inte skall växa upp till att bli samma dumsnälla svenskar som nu inte har en chans mot de hitresta om det verkligen gäller en direkt konflikt där inte allt sköts via ombud (genom rättssystemet och andra myndigheter).

  Samtidigt måste de ges förmågan att fungera inom den utbildade och ibland tom bildade medelklassens sfärer. Kan de inte det är de förlorare på ett annat plan och dömda att vandra bland det illa sedda slöddret, bland underklassen.

  Detta är en svår balansgång. Föräldrar till barn som uppfostras ”svenskt” har ofta en syn på politik och verklighet, som inte alls stämmer överens med min egen, och det gäller att bita sig i tungan då man talar om ”känsliga” ämnen.
  Trots detta ser jag mycket hellre att mina barn socialiserar sig med dessa svenska, ”goda” medelklassbarn, än med den hitresta underklassens barn.

  Gillad av 1 person

 4. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Fruktar att du har rätt Anders.
  På 50-talet kallades Beirut för Mellersta Österns Paris, i dag är väl snarare Paris Europas Beirut för att hårddra det bara lite grand.
  Jag vill inte se Sverige utvecklas till ett Nordens Libanon men med den feminiserade, kastrerade majoritetskulturen vi i dag dignar under vad skulle kunna förhindra något dylikt?

  Gillad av 4 personer

 5. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Jag håller med om allt utom ordet ”godmodig”. Vid närmare eftertanke är det nog inte många som skulle kalla Annie Löv för godmodig. Nej det handlar om tre kategorier som låter detta fortgå:

  • Människor som drivs av makt och/eller pengar
  • Ideologiskt drivna vänstermänniskor
  • En naiv allmänhet som inte törs eller orkar reagera

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Jag tror inte att naiv är rätt ord. Det är bara ännu en distraherande rationalisering. Men den psykologiska mekanismen är näraliggande. Det är ett slags överskattning av ens egna bidrag till ens egen välgång och en motsvarande underskattning av en beroende av det omgivande samhället. Ett slags pimpinett dumdryghet. Nietzsches Sista människa är ett försök att vara Ovanmänniska och alla avvikelser måste döljas och förljugas, ofta redan på en undermedveten nivå. En lyckad politik måste erbjuda en lika attraktiv livslögn. Detta är oppositionens första och främsta uppgift.

   Gilla

 6. asiktenmin skriver:

  Det är bara att se på Afghandemonstrationen i Stockholm, den slappa och underdåniga hanteringen av situationen från polisens sida är häpnadsväckande. ”Demonstrationen” som är orkestrerad av vänsterkrafter, (visat av Rebecca Weidemo Uvell) vilket få medier lyft fram. Dessa vänsterkrafter som ser varje skattesänkning som en stöld från staten, vinster i välfärden som stöld från skattekollektivet, men ett asyl ”bedrägeri” som kostar landets skattebetalare 100 tals miljarder omfamnar och stödjer de. Att läsa om domar där ”flyktingar” begått allvarliga brott mot Svenska skattebetalare, med straffpåföljder som får en att undra om domstolarna är befolkade av aktivister, gör mig rasande. Vi läser dagligen om hot mot, vårdpersonal, polis,socialtjänst, brandkår, ambulans……………
  Rasande och aggressiv, kanske vaknar ”bärsärkgenen” till liv i ”ur” befolkningen.

  Gillad av 12 personer

 7. Lars Åhlin skriver:

  Ett godmodigt fyllo tycker jag inte är någon bra bild för västerländsk civilisation. Snarare en välmenande, men okunnig, godtrogen och förvirrad pensionär. Som inte har förmåga att utöva våld överhuvudtaget, inte ens när han/hon personligen angrips fysiskt och hans/hennes pengar rinner iväg åt alla håll.

  Och någon snabbfotad (och implicit listig och kvicktänkt) motståndare är knappast muslimerna. Snarare en disparat, inbördes mördande varandra, samling barn – medelvärdet för IQ i subsahariska Afrika lär vara kring 70 (gränsen för utvecklingsstörning), i MENA mellan 70 och 80. Hade barnen bara varit receptiva och nyfikna skulle allt vara mycket bättre. Tyvärr leds de av gamla hatiska gubbar som sitter och dividerar inte om utan hur en avfälling skall tas av daga. Läs Hamed Abdel-Samads ”Der islamische Faschismus”, finns numera på engelska.

  Gillad av 1 person

 8. PerH skriver:

  I texten här av Anders Leion anar jag parallella fall, bla.författarödet Marcus Birro som också han gjort en dock enklare okulärbesiktning rörande motorn i de pågående konflikterna och dragit slutsats. Det tog hus i helvete, han förlorade med dunder och brak alla engagemang, och därmed utkomst då media ej längre publicerade de skrifter han författade, arbetsgivare som avtalat med Marcus Birro löste honom från avtalen, spelade ingen roll att dessa bara handlade om fotboll.
  Exemplen är många, ett tungt forskarfall gäller antropolog/professor Karl-Olov Arnstberg och ett annat socionom/journalist Gunnar Sandelin som båda förvisats livslångt till den imaginära sibiriska tundran.

  Gillad av 8 personer

  • Jan Molin skriver:

   Köp deras böcker så de överlever! De slåss ju för oss! Ni behöver dock inte se köpta böcker som välgärning enkom. De är mycket bra skrivna, få faktafel och därför farliga för överheterna i form av medierna (främst de vidriga kulturjounalisterna i den statsstödda pressen och SR och SVT). Propagandan i dessa medier är mycket mer utvecklad än den var i forna Östtyskland. Detta är också förståeligt om man läst tex Birgitta Almgrens bok ” Inte bara spioner, Stasiinfiltration i Sverige under det kalla kriget”. Jag misstänker att somliga av dagens journalister är barn eller barnbarn till dåtidens Östtysklandsbeundrande journalister, lärare eller övriga idealister med vänster/kommuniståsikter. Eftersom jag själv var nere i vänsterträsket ett tag i slutet på 60-talet och början på 70-talet förstår jag hur man kan drabbas.

   Gilla

 9. . Anders skriver:

  Av det AL skriver kan man dra slutsatsen att Nordiska Motståndsrörelsen har framtiden för sig. Dess medlemmar bjuder motstånd på det enda sätt som ”nysvenskarna” förstår, nämligen med våld.

  Gillad av 3 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Och gissa varför Löfven är så rädd för dem. De ska inte få gå i takt eller ha samma färg på kläderna. Varför inte låta dem klä sig som Pride deltagarna? Då är det väl OK?

   Gilla

 10. annagustin2@gmail.com skriver:

  Ja, och så är det i hela samhället….snällheten får backa….aggresiviteten vinner mark. Så var det redan i småskolan…den som sitter still och är snäll får inget men den som kastar sig över kakfaten och roffar åt sig vinner, även om vederbörande får en liten tillsägelse av någon vuxen.

  DEt fortsätter i arbetslivet…är man för snäll blir man aldrig påtänkt för befordran (trots att dessa kanske skulle vara mycket bättre ledare än dem som blir chefer idag).

  Likaledes i världspolitiken och världsekonomin. En infantilitet utan like, varför accepteras detta?

  Sverige skulle inte behöva duka under….men då måste man hitta ledare som är genuint trygga och stadiga och som vågar skärpa tonen, samtidigt som de öppnar dörren för delaktighet på dem för medborgarna viktiga områden – deras närmiljö.

  Med ett politiskt system som bygger på trappan, på att de som är mest begivna på att klättra, de mest bekräftelsebenägna (de omognaste) får ta sig upp till beslutsfattande positioner – så finns ingen räddning, tyvärr. Då får vi väl bli ett primitivt samhälle även i fortsättningen.

  Gillad av 1 person

 11. Obs skriver:

  Det blir nu mycket lättare för flyktingar från Afrika att söka asyl i Europa, enligt ett nytt avtal mellan fyra västeuropeiska länder och Tchad och Niger. ”Särskilt sårbara flyktingar” kommer nu att kunna ansöka om asyl i Europa direkt på plats i de afrikanska länderna. 

  Fyra västeuropeiska länder har kommit överens om en ny asylpolitik som gör det möjligt för afrikanska flyktingar att söka asyl i europeiska länder, direkt på den afrikanska kontinenten.

  Det betyder att en översvämning av asylsökande som världen aldrig sett tidigare, eftersom signaleffekten troligen redan har nått hela afrikanska kontinenten. Det blir slutet på Europa som vi vet.

  Gillad av 1 person

 12. Torbjörn Johnson skriver:

  Sverige är bra på ishockey. Om andra spelare kör fulspel, ”filmar”, gör ojusta tacklingar, domaren är hopplös, ”publiken” kastar ner saker på isen, etc.
  DET SKULLE VI ALDRIG ACCEPTERA!
  Varför gör vi det utanför rinken?

  Gillad av 3 personer

 13. johan utan land skriver:

  Läget är ännu värre än vad de var för de franska generalerna. Även om de ville förvara sig mot tanksen med kavalleri så var åtminstone deras försvarsvilja intakt. Dessutom hade de faktiskt byggt en rätt häftig försvarslinje som kanske hade fungerat om tyskarna bara hade valt att komma den vägen.

  Våra politiker vill inte ens försvara vårt välfungerande samhälle tycks det. Antar att de som AL antyder vill omvända kaosmänniskorna genom att bjuda på korv.

  Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   OT

   Frankrike hade mer och bättre stridsvagnar än tyskarna, men de förstod inte att utnyttja dessa på ett taktiskt och strategiskt riktigt sätt. Bl.a. hade de fastnat i tänket att dessa skulle användas som understöd till infanteriet och inte som ett självständigt vapen.

   Gillad av 1 person

 14. Conny Lundberg skriver:

  Bra artikel, Anders!
  Vad dock få talar om är att situationen i MENA-länderna till stor del uppstått p g a en nykolonial eller rättare sagt fortsatt kolonialisering av dessa länder utifrån stormaktspolitik, dvs man vill åt naturrikedomar och energikällor för att stärka sin makt. De ständiga krigen som framför allt initieras av USA med uppbackning av allianser i västvärlden har allvarligt skadat och i många fall förstört hela länder.
  Att dessutom de som driver globaliseringen framåt mot en envärldsregering använder sig av mutor och korruption för att utöka invandringen, läs t ex George Soros, visar att massinvandring till Europa till stora delar handlar om en konstruerad situation som backas upp av eliten.

  Gilla

 15. Eva Danielsson skriver:

  Mycket intressant. Har danskarna hittat något bättre sätt att möta muslimska invandrare på sedan -08 då de avskedade Nikolai Sennels? Har de kunnat ta till sig något i efterhand och har N.S. kunnat utveckla ämnet vidare med ideer om vad man skulle kunna göra?

  Om man inser att det inte existerar självständigt tänkande och egna åsikter i islamsk kultur, utan att muslimer är vana att rätta sig efter någon auktoritet och kanske också sedan behöver höra om det blev rätt eller inte. Kan det i s f vara bra med överdriven tydlighet i st f våra outtalade normer och outtalade sociala koder?

  Kan svenska kvinnor inom offentligsektorn, som är de som oftast möter dessa invandrare, kan de någonsin få auktoritet i förhållande till muslimska invandrare? Hur då?

  Kan vi i st f aggressivitet som uttrycks med ilska, bli ”aggressiva” genom att vara envist ihärdiga med vad som gäller och börja kräva motprestationer med uppvisade språkkunskaper och att man visar att man har lärt sig hur man ska leva i Sverige, innan man får tillgång till välfärd och definitivt innan medborgarskap? Eller är muslimer inte integrerbara förrän de har lämnat islam?

  Det verkar i a f som att makten måste vara synlig och förväntningar konkretiserade. Så som man, utan att man brukar sätta ord på det, hanterar tvååringar.

  Om man har ambitionen att lära känna sin småväxte aggressiva fiende för att vinna kampen, så bör man ta ledningen och välja egna metoder och egna ”vapen”.
  Något väldigt listigt och genomtänkt skulle behövas, men allra först skulle islamiseringen behöva erkännas som det hot det är och som väldigt viktigt att bekämpa, av våra makthavare. Det är tyvärr otydligt om man inser några problem och i s f skulle vilja göra något åt det. Just nu praktiseras fjäsk och låt-gå och det slutar alltid illa både när det gäller vuxna och i barnuppfostran.

  Gilla

 16. UlfH skriver:

  De flesta barn fostras i familjen till vad de blir som personer. Ser vi till den muslimska familjen så har familjefadern och sönerna makten i förhållande till kvinnorna. Kvinnorna skall vara på ett visst sätt, och det sättet kontrolleras av männen i familjen. I detta ta ojämlika maktförhållande mellan bröder och systrar formas männen – och kvinnorna – där hedern styr vad som är rätt eller fel, inte kvinnans personliga frihet. Detta formar givetvis männens förhållande till vad som är moraliskt rätt och fel i vår kultur.

  Gilla

 17. Sixten Johansson skriver:

  Anders har ju rätt i huvudsak, men hur jag än spanar ser jag varken fyllot eller slagsmålet. Jag ska berätta vad jag ser, men först vill jag absolut rekommendera googling och läsning av utförligare intervjuer och artiklar om Sennels studier. Mitt samlade intryck är att liknande attityder och personlighetsstruktur som han beskriver hos unga med MENA-bakgrund blir allt vanligare även hos svenska barn, unga och vuxna. Men svennarna är i regel snöpta och självcentrerade individualistiska bräkare, så fysiskt har alla ännu inte lärt sig angripa svagare i flock, som de okastrerade menaiterna gör. Ju mer käringaktigheten och mobbandet ökar i riksdagen, i massmedia, sociala media och i skolan, desto mer lika blir beteendemönstren. Hur svennarna ska få fungerande pungkulor vet jag inte, eftersom de saknar vuxna förebilder. Kanske är det i tidens multigenusanda lättare att få budgetanslag för att testosteronuppgradera alla hågade snuppförsedda i stället, av vilka många redan är klart mindre aggressionshämmade.

  Som nation och folk betraktat är alltså Sverige (och i något mindre grad Finland, Norge, Danmark, Tyskland osv) numera bara hysteriska käringar, som sminkar sig och håller masken inför andra så länge det går, sticker knivar i ryggar, klagar och ojar sig, kan inte ställa om sig när läget förändras, och är skickligast på att skylla allt på andra. Makteliterna smusslar och slåss bara för sina egna förmåner, så käringnationerna har blivit lättlurade, försvarslösa mähän, det vet vi ju alla, vi ivrigt pennfäktande amasoner och samurajer…

  Gillad av 2 personer

 18. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  De ur normalfungerande och västerländskt perspektiv civilisationsresistenta muslimerna befinner sig icke inom det europeiska territoriet i avsikt att låta sig integreras och bli en funktionell kugge i samhällsmaskineriet. Därom vittnar det växande antal parallella sfärer kolonisatörerna behärskar.

  Tvärtom har de aggressionspräglade mentaliteter vi endast finner inom de koranförslavade minoriteterna, funnit utmärkt potential för att maximalt utnyttja och infiltrera vårt politiska system och självdestruktiva undfallenhet, då de via det korrupta etablissemanget givits fria händer att agera i enlighet med den islamistiska agendans människofientliga riktlinjer.

  Den toxiska globalismens mekanismer syftar till att skapa ett etnopluralistiskt kaos och petitesser som seriöst integrationstänkande inkluderas icke i den gigantiska konspiration som drabbat Europa.
  Andreas.

  Gillad av 1 person

 19. Ist skriver:

  Nationalismen är inte populism, den är en högst levande och legitim politisk ideologi och den är på tillväxt i hela Europa. Enligt en ledande nationalismforskare, James G. Kellas, fortsätter nationalismen att vara den starkaste politiska kraften i Europa, och han menar att även om samarbetet inom EU kommer att fortsätta och kanske utökas, är det den demokratiska nationalstaten som är den mest funktionella och naturliga politiska enheten. Hans stora empiriska studie från 2003 visar också att fler och fler européer röstar på nationalistiska och EU-fientliga partier.
  https://leokramar.wordpress.com/

  Gillad av 2 personer

 20. Alexander Svensson skriver:

  Svensken är såklart alldeles för snäll. Man sitter snäll och väntar medans andra kulturer tar för sig, gissa vilka som kommer lyckas bäst ?

  Gilla

 21. Hovs_hällar skriver:

  Behållningen av denna tråd var Hedvigs inlänkade intervju med Thomas Gür.

  Liknelsen med det godmodiga fyllot var däremot en flopp.

  Mitt intryck är att makthavarna INTE ENS FÖRSÖKER försvara Sverige mot islam, utan snarare håller på att fullt medvetet ge bort landet till islamisterna.

  — Thomas Gürs scenario är vackert tänkt, men dess genomförande förutsätter en medvetenhet och ett målmedvetet agerande som totalt saknas idag. Snarare kommer det att sluta med blodiga konfrontationer och allmänt kaos.

  Detta är just precis vad PK-vänstern aktivt försöker provocera fram. Dessa människor är en inre fiende som gör allt för att sabotera alla försök att rädda situationen.

  Gilla

 22. Olle Reimers skriver:

  Man ska inte förväxla ”snällhet” med feghet. Verklig vänlighet fungerar inte om den inte kombineras med att man är beredd att strida till det yttersta för sina grundläggande värderingar.

  Vi är ett saktmodgt folk men vi behöver inte vara principlösa och vika oss på slutet. Det är budskapet som ska predikas till svenska folket. Sätta stopp när gränsen är nådd.

  Gilla

 23. M Boberg skriver:

  Radikaliserade muslimska fångar har man generellt satt i gemenskap i väst Europa men i Finland satt man radikaliserade med ursprungsbefolkningen vill säga med finska busar för man vet att risken är mycket liten att dom överhuvudtaget lierar sig med muslimer får inget fotfäste för man känner sin fiende en hederskodex för man märkte att många radikaliserade (på finska kåkar) hurrar och firar när terrorbrott sker i Europa.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.