Gästskribent Rebwar Hassan: Min förmodade uteslutning, ur det miljöparti som jag gick med i för mer än 20 år sedan, rycker allt närmare!

Men det parti jag en gång gick in i är något komplett annorlunda än dagens. Vi som var med då kunde aldrig i vår vildaste fantasi föreställa oss alla de svek och kompromisser som partiet ägnat sig åt för att få regeringsmakt.

Man har sålt brunkolsfält, ökat landets koldioxidutsläpp, släppt fram förbifarten, låtit EU diktera lagstiftningen, släppt NATO inpå husknutarna, hållit gränserna öppna för gäng-kriminella och utländska folkmördare. Man har in i det längsta vägrat tala om hederskulturellt förtryck av kvinnor och barn eller parallellsamhällenas framväxt.

En MP-minister som fortfarande är medlem har jämfört IS-mördare med Finlandsfrivilliga. Det har jobbats hårt för att få in islamister i den högsta ledningen och gjorts mycket annat som ett grönt parti borde ha motverkat istället för att ha medverkat till.

Jag har under flera år påtalat den islamism och turknationalism som härjat inom partiet under mer än ett årtionde. Ingenting har hjälpt. Som extra topping på struten så försöker partiet i asylfrågan numera driva en linje i enlighet med svensk lag i egenskap av regeringsparti och en helt motsatt linje i den allmänna opinionen. Att utländska medborgare som begår brott i Sverige ska utvisas anses inhumant. Vad som sker med offren för dessas förbrytelser verkar däremot tyvärr ointressant.

Partiledningen borde alltså ha bytts ut för länge sedan. Nu får man vänta tills partiet åker ur riksdagen. Det är egentligen synd för drömmarna från den tidiga perioden i miljöpartiets historia hade varit värda att slåss för.

Jag beslutade mig redan i våras, efter den snöpliga partikongressen, att inte ställa upp för ytterligare en mandatperiod. Jag är emellertid vald till landstingsledamot i Stockholms län och har ett ansvar mot – inte minst alla de som kryssat mig – väljarna och tänker därför göra mitt bästa mandatperioden ut.

Partiledningen anser att jag ska uteslutas ur partiet för en artikel jag skrev i somras. Här kommer artikeln:

Ett nytt politiskt läge kräver en politisk omstart som lämpligen kan börja denna vecka i Almedalen. Sverigedemokraterna har blivit ett alternativ även för medelklassen. I lagom tid före valet 2018 visar

väljarundersökningar att SD numera är ett starkt alternativ bland alla väljargrupper utom bidragsberoende islamister och i viss mån kvinnor. Man kan tycka vad man vill om SDs företrädare. Större delen av folket har nog upptäckt att de flesta partier, även MP, har närmat sig deras politik i ett flertal frågor. Omsvängningarna har emellertid inte hindrat SD från att sakta bli ett 20-procentsparti. Att ständigt ljuga om invandringens kostnader och konsekvenser har skapat alla de förutsättningar som behövts för att från någon enstaka procent etablera SD som ett möjligt regeringsparti. Det blir kanske så när M om något halvår har fullbordat sin förvandling till ett konservativt parti. Eller när S inser att de faktiskt är seriöst illa ute.

Att kalla dina och mina grannar som tidigare röstade MP, V, L, S, eller M för rasistiska nassar med islamofobi är idiotiskt. Folk ser ju dagligen hur rätt SD fått i flera frågor och sådana tirader eller yttrande med invektiv och förolämpande ord är inte konstruktiva. Hysteriska utbrott mot SD med plattityder ger i mångas ögon bara ökad legitimitet för deras egna skifte vad det gäller i politiska sympatier. Det här är medborgare som på goda grunder undrar om deras tidigare partier blivit helt galna.

SD framstår idag som de seriösa i migrationsdebatten. Med tanke på hur invandringen påverkar hela Sverige är det inte konstigt. Hur de övriga partierna i Decemberöverenskommelsen förnekat detta är däremot konstigt. Att låta företrädare för politisk islam få utrymme i demokratiska partier med det uttalade syftet att spegla mångfald är faktiskt konstigt.

Det är mycket som är konstigt i vår upplysta tid. Att ge bidrag till islamistiska organisationer eller föreningar med deras syn på sharia, demokrati och jämställdhet är mer än konstigt. Jag är i likhet med den stora majoriteten av svenskar skeptisk till SD men jag begriper, eller tror mig begripa, att vi i god parlamentarisk anda ska eller måste bilda en stark majoritetsregering efter nästa val.

Landets utmaningar har nu blivit alltför stora på område efter område och det går inte att ha en regering som säger sig vilja bedriva en politik som sedan röstas ned i utskott och i riksdagskammaren. Det är en farlig och odemokratisk lek med väljarnas förtroende, för hela vårt demokratiska system. En impotent regering och en låtsas-opposition är jordmånen för dem som vill införa ett annat slags styre. Jag hör dessa tvivel på demokratins förmåga bland första- och andragångsväljare och det gör mig förbannad, inte så mycket på dem, som på de politiker som förefaller tänka mer på sig själva än på landet och de medborgare de representerar.

I Almedalen har våra folkvalda ett utmärkt tillfälle att kliva upp ur sandlådan och förklara att alla riksdagens partier ska samtala med varandra och att en majoritetsregering ska styra vårt land efter 2018.

Läs själv och fundera på om det, som läget i Sverige utvecklat sig, verkligen inte skulle vara bäst för riket med en stabil majoritetsregering. En regering som både kan ta kraftfulla beslut och som sedan också kan stå upp för dem.

Ett förtydligande kanske behövs vad gäller meningen ”SD framstår idag som de seriösa i migrationsdebatten”. Det jag menar är att SD är landets näst största och kanske även det största efter nästa års val och det beror på att de framstår som de mest seriösa av väldigt många människor. Inte av mig. Det finns bättre alternativ.

Min kritik, under lång tid, som gäller alla de vänster-liberala partierna, är att de vägrar ta folks oro på allvar. De har istället mycket länge öst in bidragspengar till islamistorganisationer och dessutom islamofob -, rasist- och nazistklassat alla som med egna ögon nu själva ser Sveriges påtagliga och självförvållade problem i skola, vård och omsorg, gränskontroll, polisbrist och våldtäkts/mordfrekvens med mera. Då framstår nämligen plötsligt SD som ett alternativ. Kanske det enda, för många.

Till slut. Alla människor kan faktiskt inte få komma till Sverige – så är det bara! De som har riktiga asylskäl ska stanna och de som vill och kan göra rätt för sig är välkomna men inte förbrytare och de som bygger ett parallellt medeltida sharia-samhälle. De ska ut!

Rebwar Hassan är landstingspolitiker för Miljöpartiet i Stockholm.

59 reaktioner på ”Gästskribent Rebwar Hassan: Min förmodade uteslutning, ur det miljöparti som jag gick med i för mer än 20 år sedan, rycker allt närmare!

 1. Rutger skriver:

  Modigt av en MP politiker att våga ta bladet från munnen. Vem behöver ytterligare bevis för att den nya politiska skiljelinjen står mellan globalister och nationalister, eller mjukare uttryckt sverigevänner. En skiljelinje som inte bara får SD att växa utan också får de övriga partierna att sakta vittra sönder internt i densamma motsättning mellan fotfolk och partitopp. Respektive parti inom sjuklövern skulle behöva kasta ut sitt globalistiska PK ledarskikt för att sedan kunna koncentrera sig på sina traditionella kärnfrågor till nytta för Sverige. Modiga Hassan borde istället ta upp kampen mot partitoppen istället för att snällt avvakta sin egen politiska avrättning. Det sägs att den bästa soldaten ser sig redan som död och Hassan verkar ju kommit till den slutsatsen att han ska dö, så varför tveka. Om huset tillräckligt vittrat så kan även den svagaste få det att rasa med en extra puff.

  Gillad av 2 people

 2. Kuckeliku skriver:

  Det är synd att vänsterliberalism blev viktigare för mp än ekologism. Våra liv och vår livskvalitet vilar på naturen. Dock bestämde miljöpartisterna sig för att individens frihet är viktigare än hållbarhet. Att folk skall få flytta som de vill över jordklotet blev plötsligt det viktigaste, inte lokal hållbarhet. Utan lokal hållbarhet ingen global hållbarhet, men vad spelar ett sådant konstaterande för roll i ett parti som bytt ut ekologism mot individualiseringsextremism?

  Gillad av 2 people

  • GT skriver:

   Det gäller att reda ut begreppen som Rebwar Hassan indikerar med sitt språkval. Han skriver ”vänster-liberala partierna”. För det är detta det handlar om. Socialistvänstern har gått i armkrok med nyliberalerna och grunden för deras gemenskap heter öppna gränser. De socialkonservativa inom M, KD och SD ser denna gränslöshet som ett hot mot de grundprinciper som syr ihop ett demokratiskt och liberalt samhälle. Märkligt nog är nyliberalerna inte intresserade av klassisk (social)liberalism. Deras övergripande intresse är istället att krossa välfärdsstaten med vilka medel som helst i syfte att skapa ett privatiserat samhälle i alla funktioner och utrymmen.

   Gilla

 3. gmiksche skriver:

  Det är bra att skribenten insett att det inte står rätt till och höjer rösten. En annan sak är huruvida den insikten lett till förståelsen att det är något grundläggande som är fel. Den förståelsen är fundamental för att få skutan på rätt kurs. Inte genom att klistra och lappa här och där. Givetvis vore det bra med en regering som tar kraftfulla beslut. Beslut som går i rätt riktning. Inte vilka beslut som helst.

  Jag rekommenderar Rebwar Hassan att läsa dagens inlägg av Patrik och fundera ett slag.

  Gillad av 2 people

 4. 10 cigg denna veckan, 5 nästa, 1 tredje, sen är,det,slut! skriver:

  Rebwar verkar tillhöra en långsamt växande grupp av människor som finner att demarkationslinjen i svensk politik är helt ny. Han verkar inte helt inse var den går. Linjen dras mellan de som förförts av postmodernismen och de underliggande tankarna hos socialismen, över att låta observationer av verkligheten informera sina beslut. Skiljelinjen går mellan de nyreligiösa som helt enkelt struntar i verkligheten, och de som observerar den. Man kan ha olika åsikt om hur många invandrare Sverige skall ta emot, jag tycker noll, andra 30 miljoner, men att en stor majoritet av våldtäkterna begås av invandrare, eller att ensamkommande ljuger om sin ålder, eller att det kostar ofantliga summor, ja det är bara verkligheten. Eller att det är högst osäkert vad effekten av ökande koldioxidhalt kommer att få för effekt.

  Rebwar känner sig därför inte hemma i Mp eftersom de sätter sina inre utopier över verkligheten. Pk-isterna kommer inte att ändra sig, något som jag förnimmer är en förhoppning hos alla de som vaknat upp och insett att de föredrar att ta hänsyn till verkligheten när de tar beslut.

  Gillad av 2 people

 5. bengtakewennberg2017 skriver:

  Gillar Ditt anslag. Jag menar att Sverige och världen står inför allvliga utmaningar som Du och jag nu drabbas av. Bevisen på detta hopas. För att ha ett namn på situationen har jag kallat den paradigmskifte och försöker så gott jag kan beskriva den i min blogg http://www.bengtharry.me. Jag hävdar att vi nu har en samarbetsuppgift framför oss som inte tas på allvar – och som är dåligt belyst. Var och en kommer med sina desperata lösningar där ingen av dem fungerar – vilket bara är slöseri med pengar.
  Ett samtal i filosofiska rummet om illiberal demokrati illustrerade för mig svårigheternas enorma amplitud. Isället för partipolitiskt käbbel vore de frågor som där togs upp värda att diskutera och reflektera över. Men å andra sidan bör man nog samtidigt starta i en praktisk ända. Vi har startat i brukssamhället Degerfors se http://www.menvart.se. Du kan ju också starta där Du bor.

  Gillad av 2 people

 6. Valter skriver:

  Det här verkar vara rejält och rätta tankebanor, men min ”fobi” för mp:ister är stor och långt gånget. Deras politiska gärning är som arbetet utfört på en lekskola. Ena naiva tokigheten och barnsligheten efter den andra, som vi får betala med högre skatter. Ren galenskap blandat med naivt och barnsligt agerande. Inget ekonomiskt tänkande, enorm slöseri med allmänna medel.
  Med den islamistiska inblandningen och med den naivitet dom besitter är dom en fara för landets fortbestånd.

  Gillad av 3 people

 7. Kenneth skriver:

  Ett fullkomligt klockrent debattinlägg! Min miljöövertygelse är stark och jag har röstat på MP i alla val sedan sent 80-tal. Det har ibland varit med viss tvekan men jag har låtit miljödimensionen bli utslagsgivande. Ser dock inte MP som ett alternativ längre pga glidningen från ett tydligt miljöparti till något annat. Detta som beskrivs så förtjänstfullt av Rebwar Hassan. MP bör på allvar fundera på att byta namn. Andra partier (redan etablerade eller nya) har ett ypperligt läge att muta in ägarskap över miljöfrågan när MP nu har förlorat sin trovärdighet och tydliga miljöidentitet.

  Gillad av 1 person

 8. asiktenmin skriver:

  Miljöpartiet borde aldrig kommit in i riksdagen. Döda sälar framställda som offer för miljöförstöring, blev språngbrädan in i maktens boning. Den verkliga orsaken till säldöden var ett naturligt virus, som så ofta när det gäller Miljöpartiet döljs/förträngs verkligheten, se bara på dagens hållning i migrationsfrågan, eller kärnkraften. Frågan är om något parti ställt till med större skada för Sverige sett i förhållande till sin storlek?

  Gillad av 5 people

 9. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Jag tycker nog att din text, Rebwar, försöker vara både och.
  Dina symptombeskrivningar av stat o samhälle o politik stämmer bra med mina men dina recept förefaller mig som mer av det som inte fungerat.
  Sverige bör inte längre acceptera asylrätten för andra än grannländers medborgare, på det viset skyddar vi vår kultur, vårt sätt att leva.
  Vi skulle kunna bedriva en mindre och mer noggrann arbetskraftsinvandring av kompetenta med möjlighet till medborgarskap efter tio år av hederlig vandel, genomförda kunskapstest samt en lojalitetsförsäkran till nationen.
  Omprövning av alla medborgarskap, PUT o TUT de senaste 20 åren.
  Lögnare ut, bidragsnasare ut, kriminella o deras släkter ut.
  Avsluta medlemskapet i EU, skapa en tajt och stark Nordisk Union av gemensamt försvar o handel i stället.
  Ge mig ett konservativt alternativ till SD och de har min röst.

  Gillad av 5 people

 10. thojak skriver:

  Tja, vad säga ? Måhända passande, att sent ska syndaren vakna…?
  Dock ska erinras, att MP bildades/grundades på en bluff/lögn, namely ‘säldöden’. Att de därtill till fullo anammat världshistoriens grövsta, mest samhällsletala (ex islamiseringen) bedrägeri, namely ‘klimathotet’ gör baske mig inte saken bättre.

  Men, som sagt, verkligheten dyker ALLTID upp och just därför är det rekommendabelt, att ha just verkligheten som allra bästa vän.

  Mvh/TJ

  Gilla

 11. M Boberg skriver:

  Så där ja sakta men säkert och sen när det börjar sprida sig (det som dom flesta innerst inne vet) så blir det riktigt spännande och se hur vissa retirerar och bra att en miljöpartist snart före detta för visso säger vad som är fakta oavsett politisk hemvist.

  Gillad av 3 people

 12. Erik skriver:

  SD kan bara sitta lugnt tillbakalutade då alla övriga partier sköter deras valrörelse på ett utmärkt sätt.

  I vanliga fall brukar folk ta ställning för den som blir mobbad men gällande SD hoppas mobbarna på en omvänd reaktion. Varför då?

  Gillad av 2 people

 13. Lilla fröken PK skriver:

  Våren 2016 blev definitivt mitt avsked till miljöpartiet. Jag var ändå aktiv i partiet och förtroendevald kommunpolitiker. Men när Kaplan våren 2016 i en demonstration i Stockholm slutade med stridropet: ”Vi ska befria Jerusalem!”, då fick det vara nog. (Se länken ovan) Jag tog kontakt med partisekreteraren i Stockholm och frågade vilka ”vi” Kaplan avsåg. Var det vi muslimer, eller vi miljöpartister? Svaret jag fick var att jag borde avhålla mig från att besöka tvivelaktiga sajter!! Sedan följde klavertramp efter klavertramp av de ledande mp- företrädarna, och idag ser jag bara ett oppositionsparti mot den absurda sjuklöverpolitiken.

  Gillad av 2 people

 14. Stig Fölhammar skriver:

  Upp stiger solen och ned faller polletten! Visst är det gläfjande när en etablerad politiker kommer till insikt och vågar stå pall för sina åsikter!

  Gilla

 15. JAN BENGTSSON skriver:

  Kanske dags att byta parti?

  Du tycks ha nått viss insikt)

  Det andra ”miljöpartiet” Centern,
  har också en viss förkärlek för Islamism…

  Gilla

 16. tompas11 skriver:

  Rebwar Hassan skriver att det finns bättre alternativ till SD, men nämner inte med ett ord vad alternativet består i. Undrar varför?

  Gilla

 17. Apg17 skriver:

  …hållit gränserna öppna för gäng-kriminella och utländska folkmördare.

  Menar Hassan att Miljöpartiet gick till val på en hårt reglerad migrationspolitik? Mig veterligen gick MP till val på öppna gränser, stor asylinvandring och statsfeminism. Vilket stämmer väl överens med partiets anarkosocialisyiska värdegrund och historia.

  Det verkar som att Hassan inte förstått vilket slags parti MP är. Myckrt märkligt.

  Gillad av 3 people

  • uppstigersolen skriver:

   Nu är ju inte miljöpartister kända för sin snabbtänkthet direkt. Att några som Rebwan ändå sent omsider fattat vilket parti han var företrädare för får ju anses som ett gott betyg ändå. Kan han locka fler i MP att tänka till?

   Gillad av 3 people

 18. Jan Ahlström skriver:

  Strålande med ett uppvaknande hos en person i MP, mkt bra skrivet.
  Rebwar Hassan, du har nu ett år på dig att med dina synpunkter och åsikter skicka MP ut ur riksdagen, kör så det ryker.

  Gillad av 1 person

 19. Essingeleden skriver:

  Läst men inte förstått. Eller också har jag gjort det.
  För jag studsar till när jag läser ”släppt fram förbifarten”.

  2050 räknar man med att Stockholms invånarantal skall ha växt till 4,5 miljoner innevånare.

  Essingeleden byggdes på 60-talet. Bilismen som frihetsmaskin var då inte alls självklar. Det var framsynt tänkt av den tidens politiker, likt tunnelbanans påbörjade utbyggnad i unga 50-talet.

  Likaså greppen att politiskt ta tag i bilismens olika avigsidor på ett pragmatiskt sätt. Vi fick blyfri bensin, krockkuddar, trepunktsbälten, mer tysta bilar, katalytisk avgasrening, motorvägar och 1+2-vägar med vajerräcken, som hindrade mer otyglade omkörningar. I små kloka steg gick politik och näringsliv i symbios med varandra.

  Människor och arbeten hänger samman. Transporter av människor och varor är förblir något ofrånkomligt i det moderna samhället. Man bor mer sällan där arbetet finns. Och fritid kräver sina egna transportmöjligheter långt bortom Velocipeden. Att dagligen transportera människor och varor effektivt kräver både effektiva fortskaffningsmedel och infrastruktur.

  Hade Miljöpartiet funnits när besluten om Essingeleden togs hade Stockholm för länge sedan storknat i en trafikinfarkt. Förbifart Stockholm har huvudsakligen lagt i tunnel för att minimera miljöpåverkan.

  Så länge inga partier, inklusive MP, förordar centralstyrning av städers utveckling, för att sätta tvångströja på marknadsekonomin, så förstår jag inte hur man kan vara emot denna förbifart. Hur skall Stockholm se ut 2050 om 4,5 miljoner människor skall förflytta sig inom denna allt mer urbana och växande storstad? Det är dessa inkonsekvenser som ständigt poppar upp i MP:s politik.

  Bilismen har genom åtskilliga decennier byggt in sig i hela samhällsstrukturen och dess funktion, oavsett om vi gillar det eller inte. Till denna verklighet har vi bara att anpassa oss, om vi inte drastisk förordar stora steg bort från en marknadsekonomi.

  Och det gör inte MP. Tvärtom. De vill hela tiden surfa på marknadsekonomin genom att lägga på olika former av avgifter, för att den vägen påverka våra livsval och därmed samhällsutvecklingen.

  I praktiken kan då den med den tjockast plånboken ständigt ta sig förbi den med den tunna. Någon mer cynisk jämlikhetspolitik har jag svårt att föreställa mig. MP är ett klassparti som gynnar de mer rika då de fortsatt kan belasta miljön i proportion till ägd plånboksstorlek.

  De blir ständigt de med sämre resurser som miljömässigt får stå tillbaka. De som redan från början var de som påverkade miljön allra minst.

  De som sätter de största klimatavtrycken får bara en mera fri och bredare väg framåt i MP:s värld. Jag anser att MP som parti styrs av en mycket juvenil och outvecklad och syn på samhället och dess utveckling. De förstör rentav miljöpolitiken.

  Samma inkonsekvenser genomsyrar även MP:s generösa migrationspolitik. De är inte framsynta nog att se att det man förordar kan få mycket allvarliga konsekvenser. Hur skall man i praktiken kunna skilja ut potentiella brottslingar och terrorister från övriga migrationskollektivet? Återigen en juvenil inställning till en komplicerad verklighet. Likväl förordar man en stor och öppna migration. Och gråter när den tillfälligt behöver begränsas.

  Gillad av 3 people

  • uppstigersolen skriver:

   I miljöpartiets värld så ska allt arbete ske lokalt, maten ska produceras ekologiskt och vi ska i stort sett återgå till en ekonomi som den såg ut före industrialismens genombrott. På den tiden var jordens befolkning runt en miljard och det är dit de vill komma igen. Givetvis behövs då ingen förbifart Stockholm. De säger ju inte detta rakt ut för det betyder ju att i stort sett 85 % av jordens befolkning ska svälta ihjäl eller försvinna på annat sätt. Vem som då framstår som rasist, fascist, nazist blir ju väldigt tydlig.

   Gillad av 2 people

   • cmmk10 skriver:

    Jordklotet tål en befolkning (om alla skall ha en levnadsstandard som Nordamerikaner) på c:a 1,5-2 mdr människor.

    Det vore kanske ett långsiktigt mål för FN att arbeta mot!

    Gilla

 20. Annlife skriver:

  Vilket modigt och klokt inlägg! Det lyser upp min vardag där jag för länge sedan tappat tron på att det finns politiker som klättrat upp på berget och fått perspektiv på verkligheten istället för de andra som famlar runt i snårskogen. Tack!!

  Gillad av 1 person

 21. weasel skriver:

  Det blir faktiskt lite bisarrt när man lyfter ut vissa delar av artikeln ;

  ”SD framstår idag som de seriösa i migrationsdebatten.”
  ” Jag är i likhet med den stora majoriteten av svenskar skeptisk till SD ”

  Jag håller med om mycket i artikeln, Rebwar, men den enda slutsatsen jag kan dra av de ovanstående två lösryckta citaten är …att du är skeptisk till det enda partiet som är seriösa.

  När det gäller det som numera är Migrationspartiet/ Muslimpartiet var det väldigt länge sedan bokstaven ”M” stod för ”miljö”.

  Gillad av 1 person

 22. O.T skriver:

  Terrorattacken i Barcelona skapade samma reaktioner som alla de andra storskaliga terrorattackerna i Europa: tårar, böner, blommor, ljus, nallar och protester med budskapet att ”islam innebär fred”. När folk samlades för att kräva tuffare aktioner mot de ökande islamistiska influenserna över kontinenten konfronterades de av en ”antifascistisk” demonstration. Muslimerna organiserade en demonstration för att försvara islam; de hävdade att muslimer som är bosatta i Spanien är de ”största offren” för terrorism. Ordföranden för Spanska federationen för islamiska religiösa samfund, Mounir Benjelloun El Andaloussu, talade om en ”konspiration mot islam” och sade att terroristerna var ”instrument” för islamofobiskt hat. Borgmästaren i Barcelona, Ada Colau, grät inför kamerorna och sade att hennes stad skulle förbli ”öppen” för alla invandrare. Guvernören i Katalonien, Carles Puigdemont, använde ett liknande språk. Spaniens premiärminister Mariano Rajoy, en konservativ, var den enda som vågade nämna jihadistisk terrorism med sitt rätta namn. Nästan alla europeiska journalister sade att Rajoys ordalag var för stränga.
  https://sv.gatestoneinstitute.org/10984/europa-islamistiska-framtid

  Gillad av 2 people

 23. camiry skriver:

  Tack så mycket Hassan Rebwar, för mer än bara detta inlägg.
  Du vågade lyfta problem inom MP i Dagens Samhälle för ca ett år sedan. Den artikeln fick mig att skriva till dig, med anledning av en kamp mot ”mina” kommunalpolitiker, och tjänstemännen icke att förglömma (inkl. media som med lögner skyddat politikernas lögner). Du svarade. Du inte bara svarade, vilket de flesta avstod ifrån, du uppmuntrade oss att kämpa vidare. Att skrika högre.
  Ditt svar fyllde på våra lungor. Du visade att det finns mänsklighet och förståelse där ute (utöver alla våra vänner, bekanta och släktingar som förfärats i samma grad som vi av vad som hänt/händer).

  Mitt tack till dig må säkert uppfattas som banalt, jag vet att jag bara är en röst i sorlet, som fört en liten kamp i ett samhälle i totalt förfall. Men jag vägrar acceptera att samhället är politiken och dess företrädare. Vi är vårt samhälle. Men denna typ av kamp, mot makt och media, är tung och frestar på. Många hoppas att någon annan ska orka ta den och driva förändringsarbetet. Därför är röster som din oerhört värdefull. Som orkar svara och säga jag hör och jag förstår. Annars skriker man bara rätt ut i tomma rymden.

  Du får säkert ta mycket skit, jag inbillar mig att du är en solitär i ett flerfrontskrig, så om det kan vara till någon liten tröst lyser du på min och mina allierades himmel. Tack.

  All välgång!

  Gilla

 24. Göran skriver:

  Mycket komiskt att kalla miljöpartiet för seriöst. De har aldrig varit det och kommer aldrig att bli det. Det är endast namnet på partiet som lockar röster. Partiprogrammet, som i stort aldrig någon läser, lockar inga röster. Tvärtom.

  Gillad av 4 people

 25. phnordin skriver:

  Detta är ett modigt inlägg. Författaren borde verka för att miljöpartiet tar sitt förnuft tillfånga och inför ett mindre verklighetsfrämmande program än det nuvarande. Dess orealistiska världsbild är bara till skada för Sverige.

  Gilla

 26. Obs skriver:

  Islamistpartiet Jasin, vars talesman och grundare gav en exklusiv intervju till Samhällsnytt i söndags, tar nu avstånd från sin representant. Partiet anser att han är för liberal och man tar bland annat tillbaka ställningstagandet mot dödsstraff för homosexuella och menar också att kvinnor inte ska tas i hand.

  I söndags publicerade Samhällsnytt en exklusiv intervju med det nya islamistiska partiet Jasins talesperson Mehdi Hosseini, som nyligen ansökt om registrering för riksdagsvalet hos Valmyndigheten. Intervjun har väckt starka känslor hos partiets styrelse som nu understryker i ett uttalande att talesmannens åsikter inte nödvändigtvis representerar hela partiets ståndpunkter.

  https://samnytt.se/islamistpartiet-missnojda-med-samhallsnytts-intervju-kraver-att-delar-av-den-avpubliceras/

  Gillad av 1 person

  • bomarkusson skriver:

   Tänk bara. SD behöver inte driva sin egen valrörelse.
   Bara att göra ett sådant magplask! Ett parad nummer i konsten att göra ont värre.
   Fader förlåt dem ty de veta icke vad de göra.

   Gilla

 27. Steven Jörsäter skriver:

  Miljöpartiet är från början till slut ett misslyckande. De har allt sedan starten drivit en teknik-
  och framtidsfientlig politik som endast har varit möjlig därför att kostnaderna och problemen med deras önskade omställningar aldrig har redovisats. Vem vill ha skitiga industrier när man kan ha gröna skogar? Jo, när man ska gå till jobbet upptäcker man fördelen med att det finns kvar. Vem vill sitta i bilköer när man kan cykla på idylliska lantvägar en solig dag i maj? Jo, när man ska uträtta något väsentligt, som att transportera några hundra kilo, eller när det inte är maj eller man har bråttom eller ska långt eller när man inte är ung längre.

  En ohämmad populism, helt enkelt.

  Märkligt nog är det inte denna totalt orealistiska politik som har stukat partiet. Tvärtom har de flesta andra partier okritiskt tagit till sin en hel del av fablerna. Nej, det som knäckt dem är en ännu mer verklighetsfrämmande invandringspolitik. Det är egentligen kanske inte så konstigt eftersom om man kan leva i en sagovärld på ett område så är det nog lätt att göra det också på ett annat. Fast ändå är det märkligt för de båda idéerna tycks svåra att kombinera. Om den ena romantiken handlar om att bruka och vårda fädernas jord enligt beprövade och dåliga medeltida metoder så är det märkligt att den nu plötsligt i avsevärd omfattning ska ges bort till andra. Inte så hållbart, kan man tycka.

  Det är mycket glädjande att Hassan har förstått de stora problemen med det ena området. Men när ska han förstå dårskapen också med det andra?

  Gilla

 28. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet skriver:

  Jag tycker synd om MP:s styrelse för självmålet och oförmågan att utnyttja tillfället som en modig politiker faktiskt levererat till dem.

  De hade istället kunnat lyfta honom till riksdagslistan för att med kryssningarna på denne utmärkte politiker faktiskt kunna dra extra röster, men även faktiskt se hur många miljöpartister som faktiskt stöder den extrema islamismen och hur många som faktiskt hatar den och om det är värt med fortsatt terrorist-vumande.

  Samtidigt hade det blivit omöjligt att kalla det ”rasism” när MP hade svängt i denna kritiska fråga för partiet och för miljön då Hassan är kurd. Men kanske är det så att det motsägelsefulla ordet ”islamofobi” fortfarande drabbat och paralyserat styrelsens hjärnor?

  Jag antar nämligen, med hans intelligens att han inte är religiös, men apostat och ateist.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.