På Medborgarplatsen avslöjas lögnerna

Helena Edlund

Strax före klockan 22 på fredagskvällen stiger plötsligt ett vrål från de hundratals männen på trappan. En våg går genom massan när männen unisont ställer sig upp och börjar röra sig åt höger, bort mot passagen till Fatbursparken. Ett tiotal hinner iväg, rusar efter en springande person. De följs av poliser och fotografer som försöker hinna ifatt. Övriga hindras av funktionärer i gula västar som fattar varandras händer och bildar kedja för att hålla de aggressiva männen på trappan tillbaka. Stämningen blir hotfull. Många av de som befinner sig på torget börjar röra sig bort från trappan, föräldrar kallar till sig sina barn och bruset från uteserveringarna tystnar.

Så lugnar det sig. Men jag förstår att Medborgarplatsen är en krutdurk, en lättantändlig krutdurk.

Senare såg jag hur händelsen beskrivs på arrangören Ung i Sveriges Facebooksida: ”Ni behöver inte vara oroliga på Medborgarplatsen. Personen som sprang hade hotat en annan kille och sprang från platsen. Det är allt. Vi är inte under angrepp. Alla kan slappna av. Bra jobbat vakter som skapar trygghet och bildar kedja.” Jag skrev en kommentar och ifrågasatte varför man skapade intrycket av att demonstranterna angripits och behövt skyddas av vakterna, när det istället var vakter som tvingades ingripa för att demonstranterna inte skulle lyncha en berusad person. Denne hade enligt polis på plats sprungit iväg efter att ha blivit utsatt för stenkastning av en vakt. Kommentaren togs snabbt bort. Jag skrev en ny kommentar. Den försvann ännu snabbare.

Någonstans här sammanfattas det som demonstrationen på Medborgarplatsen tydliggör: Lögnerna. Man ljuger för oss. Men nu går det inte längre. Den som har sett demonstrationen med egna ögon, kommer inte att tro på lögnerna som serveras. Men de har serverats länge, och staplats på varandra.

Demonstranterna kräver amnesti för alla från Afghanistan, det vill säga även för dem som saknar asylskäl och har fått avslag i tre instanser. Deras krav betyder teoretiskt sett att Afghanistans hela befolkning på omkring 30 miljoner invånare kollektivt skulle beviljas asyl i Sverige. Men stora delar av Afghanistan präglas inte av våld, norska myndigheter hävdar att endast två av 34 provinser är otrygga och hälften av de asylsökande afghanerna kommer i själva verket från Iran.

Eftersom få svenskar vet hur det egentligen är i Afghanistan, går det utmärkt att servera överdrifter och lögner. Nej, jag vill inte leva i Afghanistan. Det är fattigt, underutvecklat och den våldsförhärligande, patriarkala kulturen skapar ett vidrigt samhälle för kvinnor och barn. Men det är inte kvinnor och barn som kommer – det är de unga, driftiga männen som behövs för att bygga upp ett bättre Afghanistan som sitter på Medis.

Profilbilden på Ung i Sveriges Facebooksida visar dock unga kvinnor, trots att några sådana knappt gick att finna. Demonstrationens deltagare speglar nämligen de faktiska förhållandena. Enligt SCB så är närmare nio av tio ensamkommande från Afghanistan pojkar. Talespersonen för gruppen är en kvinna, Fatemeh Khavari, och medias fotografer tycks ständigt nosa upp de fåtal kvinnor som finns bland hundratals män. Jag tänker på min tid inom militära sammanhang: Även om jag var ensam kvinna, så var det mig journalister och dignitärer flockades runt. Jag var den som avvek, den som fick uttala mig, den lilla intressanta minoriteten som skulle lyftas fram. Genom att ständigt fokusera på de få kvinnorna, skapas intrycket av att demonstrationen till betydande del utgörs av kvinnor. Men det stämmer inte.

Den mest provocerande – och den dyraste – lögnen handlar om ålder. De åldersbedömningar som gjorts av Rättsmedicinalverket har visat att 80 procent av de undersökta ensamkommande har bedömts vara över 18 år, ändå fortsätter man att upprepa uppenbara lögner. Ung i Sverige skriver på sin hemsida att man motsätter sig ”utvisningar av barn, kvinnor och ungdomar”. Men på Medborgarplatsen finns ytterst få sådana, dock har några av de ”ensamkommande ungdomarna” med sig egna barn (!) i fyra-femårsåldern.

Eftersom polisledningen har accepterat arrangörens uppgifter om att de demonstrerande är minderåriga görs inga identitetskontroller för att identifiera personer som uppehåller sig illegalt i landet.

För alla med ögon att se med var det dock helt uppenbart att majoriteten av demonstranterna var vuxna män och en av poliserna på plats skakade leende på huvudet när jag tog upp frågan. Ett fåtal av demonstranterna befinner sig kanske i gränslandet av att vara myndiga, men flertalet är tveklöst vuxna män. Vuxna, rynkiga, tunnhåriga, skäggiga och rökande män. Ändå förväntas vi acceptera att de är barn – trots att de helt uppenbart ljuger oss rakt i ansiktet. Konsekvensen är att de genom sina lögner (som samhället accepterar) berövar alldeles verkliga barn resurser som är öronmärkta för dem, miljarder av våra skattepengar.

Ett ensamkommande barn kostar enligt Migrationsverkets årsredovisning 2 918 kronor per dygn, en vuxen person 740 kronor. Grupp ställs mot grupp och ”barnen” på Medborgarplatsen har prioriterats framför barnen i konfliktområden och flyktingläger, som fått se det svenska biståndet skäras ned till förmån för mottagandet i Sverige.

När polisen fick frågan om varför man inte genomförde inre utlänningskontroller för att identifiera personer som befinner sig illegalt i landet, hänvisade polisen på Twitter inledningsvis till en ”bristande politisk vilja”. Den svenska polisen får alltså inte göra sitt jobb, eftersom svenska politiker inte tycks vilja upprätthålla svensk lag.

Mycket riktigt har ministrar och politiskt aktiva avlöst varandra på Medborgarplatsen: Representanter från Vänsterpartiet, F! och Miljöpartiet har setts stödja demonstranterna. Utbildningsminister Gustav Fridolin, F!:s Gudrun Schyman, V:s Rossana Dinamarca och nyblivna migrationsministern Heléne Fritzon har alla kommit till Medborgarplatsen – inte för att visa sitt stöd för svensk lagstiftning, utan för att visa sitt stöd för demonstranternas krav att omkullkasta svensk lag.

Fredagskvällen på Medis tvättade bort alla tvivel: De har ljugit för oss. Det handlar inte om barn, inte om kvinnor, inte om de mest utsatta. Det handlar om vuxna män som har ljugit sig till vår välvilja och hjälp. Det handlar om politiker som vill prioritera aktivism framför lag.

Lögner har skapat den situation som nu råder och fortsatta lögner gör problemen ännu större. Vad som sedan tar vid, tror jag ingen ens vill föreställa sig.

102 reaktioner på ”På Medborgarplatsen avslöjas lögnerna

 1. Agneta Berglöw skriver:

  En sådan oerhört väl beskrivna text av den fullständigt oacceptabla manifestationen på Medborgarplatsen som oxå spridit sig till övriga landet t.ex Göteborg.
  Exakt! Det är ensamkommande män som tar sig hit, inte flickor o kvinnor o så har vänsterideologen Rossana Dinamarca som har en förmåga att dyka upp i alla offentliga sammanhang där det passar henne..Däremot någonstans som hon sällan är närvarande är i Riksdagen där hon har sin riksdagsplats med endast 25% närvaro men full 100% ersättning(o vänstern skall prata om riskkapital)
  Även Gudrun ansluter till denna manifestation -arbetar inte hennes orealistiska FI-parti för flickors o kvinnors rättigheter?Till sist Virrpannan Fridolin tar väl alla chanser att fastna på medias bilder.

  Gillad av 6 personer

 2. bjornwiklund skriver:

  Varför kommer jag att tänka på vad som hände då Tjörnbron rasade?

  Ja en lastbil stannade och föraren gick fram till den rasade bron och tittade ned, fick tydligen för sig att de inte var sant att bron var borta varför han satte sig i långtradaren igen och körde vidare rakt ned…….
  . . . inte ens verkligheten manifesterad räcker för att knäcka skalet runt lögnen…..

  Gillad av 6 personer

   • Gustav skriver:

    @Jan, Förstår och instämmer i liknelsen, och i sak, men jag har svårt att tro på autenticiteten i det som påstods. Det låter helt enkelt inte sannolikt. Snarare har jag för mig att det var en lastbilschaufför som lyckades stanna i tid och varnade efterkommande trafik för faran, vilket reducerade antalet offer drastiskt. Visst, det är en petitess, men jag anser att adressera dårskap till en närliggande tragedi inte är på sin plats. Sedan KAN jag ha fel i detta, men det är inte troligt.

    Gilla

 3. malinkim skriver:

  Det är så mycket vi förväntas låtsas nuförtiden. Vi förväntas låtsas att ”de ensamkommande” är barn, även när skäggväxt, prominenta adamsäpplen och ålderstester säger annorlunda. Vi förväntas låtsas att de representerar de bäst behövade i världen, trots att de uppenbarligen är manliga representanter med hälsa och pengar nog att ta sig hit. Vi förväntas låtsas att migrationsvågen innehåller högutbildade, trots att SCB:s statistik visar motsatsen. Vi förväntas låtsas att kvinnosyn inte alls påverkar hur man beter sig mot kvinnor, trots att det vore ytterst märkligt om så var fallet.
  Listan kan göras mycket lång. Vi tvingas leva i en förljugen låtsastillvaro för att inte bli beskyllda för moraliska defekter. Men problem som inte erkänns kan inte lösas.

  Gillad av 4 personer

 4. Fredrik Östman skriver:

  Om ni inte visste det förut så vet ni det nu. Svensk lag skapas i realtid genom omtolkning av lagtexten under rådande politisk vilja, där den senare har företräde. Kallas rättspositivism och hyllas på sjuka universitet sedan hundratals år.

  Gillad av 3 personer

 5. Valter skriver:

  Den vridna verklighets uppfattningen leder till lögner för att kunna fortsätta. Den kommer från en vänster indoktrinerat skola, samma med media och SvT. Som redan på sjuttiotalet körde med indoktrinerande barnfilmer från DDR och andra dåvarande kommunistiska öststater. För att inte tala om Vilse i pannkakan,Bamse och andra vänster inrikttade svenska barnprogram. De som var barn då, är lärare och riksdagsledamöter, SvT anställda m.m. Vi har ett land med en stor del av befolkningen är indoktrinerat i en tro som kollapsat i dom flesta länder som haft den. I Nord Korea existerar den p.g.a ett terror välde som skrämmer människor till lydnad, trots den indoktrinering som pågår.
  Den som vågat tänka självständigt i vårat land har mobbats och hånats till tystnad, allt mer intensivt senaste 10 åren, som i ett normalt land borde belysas av media och riksdag.
  Där fackförbunds styrelser, förbjuder vissa riksdags partier att verka för medlemmarnas bästa.
  Ett land där floskler om värdegrunder betraktas som demokrati, mens folk utesluts för politiska åsikter. Samma som i diktaturer och kommunistiska stater.
  I en totalitär stat , som Sverige mer och mer får betraktas som, råder total media tystnad om det.
  För att de vågar inte tänka i de banorna, isåfall vore allt de trodd på och lärt sig, skrivit om, vara kulisser, scenarior och charader framför den riktiga och sanna verklighet.
  Vi lever i ett land där luftslott och falsk marknadsföring är normen och den mystiska värdegrunden som ingen kan definiera.

  Gillad av 4 personer

  • Kristina von Heland skriver:

   Detta är off topic som du skriver men här kommer en sanning från DDR som jag tycker visar hur det fungerar. DDR barntimmen du skriver är John Blund som visades i ett soffprogram i SVT. DDR innevånarna var förbjudna att titta på Västtysk TV. I programmet var det en signaturmelodi för Väst och en för Öst. Barnen fick gå in ett och ett och för fröken tralla melodin för John Blund. Fröken sände in resultatet och det bokfördes i DDR registret. Då kunde man regga vilka familjer som tittade på olaglig TV. Genialt och tysk noggrannhet i ett nötskal!
   Potträningen är ett annat kapitel!

   Gilla

 6. JAN BENGTSSON skriver:

  Dags att inse att ER naivitet kommer att skapa grogrund för VERKLIG RASISM…

  Brunkletandet från Makthavare Löfvén,
  i ren desperation för att behålla makten,
  kommer att få ett pris!

  Långt värre än han i taktiserandet kan föreställa sig!

  Den uppväxande generationen som inte kan hitta bostäder o bilda familj,
  hur kommer de i sin bitterhet att (RE)agera???

  Inte svårt att gissa…

  Gillad av 1 person

 7. bengtakewennberg skriver:

  Helt rätt. De som kommer hit är inte de nödlidande, fattiga, utsatta och hunsade. De är de som utsetts av släkten att föra släkten vidare genom att överleva och skapa kommande fränder ett bättre liv. Så var det i Sverige. Så är det i Afganistan. Vad är det för fel med det? Varför ljuger man? Det är den stora frågan?

  Gillad av 1 person

 8. Carl G. skriver:

  Allra mest alarmerande torde mansöverskottet bland unga svenska kvinnor och män vara – ett importerat problem. Katerina Janouch rullades i tjära och fjädrar medan Rossanna Dinamarca, Gustav Fridolin, Helena Fritzon och Gudrun Schyman slapp svara på frågan: varför de väljer de afghanska männens parti och offrar unga svenskars framtid?

  Jag vet att Lena Adelsohn-Liljeroth var tidigt ute på Det Goda Samhället och varnade för mansöverskottet i Sverige. Fler borde göra detsamma. I synnerhet opinionsföljarna Anders Lindberg, Karin Pettersson, Peter Wolodarski, Anna Dahlberg och Alice Teodorescu borde ta pulsen på vår tids viktigaste samhällsfråga: Vad blir konsekvenserna av det importerade mansöverskottet för unga svenska kvinnor (och män)?

  Gillad av 3 personer

 9. LIsa C skriver:

  Du har helt rätt, Helena, man ljuger oss rätt upp i ansiktet och begär att vi som har en inkomst, hur liten den än är, ska fortsätta stiga upp varje morgon och, trängas på tunnelbanan för att komma till jobbet, jobba åtta timmar, och vara nöjda och bara betala för allt sämre välfärd.

  Gillad av 5 personer

 10. Carl G. skriver:

  Författaren Lars Wilderäng fattar vad som pågår därborta vid Medis.

  ”Den erfarne Stockholmspolisen konstaterade också att det fanns personer som inte var afghaner närvarande och som inte stödde själva demon. Det handlade bland annat om fleratelet sk marockanska gatubarn. Dessa ägnade sig åt ”överlåtelseliknande situationer”, dvs narkotikaförsäljning. Man försöker dock vara diskreta framför de närvarande uniformerade poliserna.”

  Källa: http://cornucopia.cornubot.se/2017/08/stockholmspolis-droghandel-pa.html

  Liksom frilandsjournalisten Nuri Seyhan Kino som skriver publikt motsvarande uppgifter på sin Facebook:

  ”En annan nyhet är att flera av de som demonstrerar är kända av polisen, en polisman pekade ut dem åt mig. Några har tidigare gripits bland annat för narkotikainnehav. En av dem hade på sig 16000 kronor när han greps. Demonstranterna lämnade inte Medborgarplatsen klockan 22.00 som är bestämt. Polisen sade att det inte är något de kan göra något åt. På plats fanns också, enligt en polisman, företrädare för Muslimska brödrarskapet i Sverige. Majoriteten av de här killarna är inte kriminella. Men att inte rapportera adekvat från demonstrationen är fel, man måste vara blind om man inte ser organiserad kriminalitet bland dem.”

  Källa: https://www.facebook.com/nuri.kino

  Gillad av 3 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Ingen mening att arrestera dessa barn,
   de släpps ju direkt ändå!

   Lite överseende med kulturella företeelser måste vi ändå ha,
   vi vill ju ha Mångkultur)

   Gilla

 11. BjörnS skriver:

  Tack för en, som alltid, bra text. Ljugandet, oviljan att presentera fakta och oviljan att premiera sanning är motbjudande. Media och delar av politikerkretsar hänger på demonstranterna offerkofta trots att sanningen är välkänd: unga män som ofta ljugit och som efter noggran prövning (flertalet gånger) bevisats sakna asylskäl. Om jag hörde rätt på radion i morse har 83% av de ensamkommande fått uppehållstillstånd. De som inte fått det måste alltså ha mycket svaga skäl för asyl.

  Björklund (L) stödjer ett tillfälligt avvisningsstopp.jag tror att det är mycket farligt. De som då får stanna ett tag kommer att börja åberopa den längre vistelsen som skäl att få stanna, och så kommer öve,rklaganden, nya strejker osv. Det kan låta hårt men det enda raka är att utvisa dem nu, genast. Svensk lag måste gälla och efterlevas.

  Gillad av 2 personer

 12. The Lone Ranger skriver:

  Föraktet för oss, småfolket, skattebetalarna som makthavarna och den så kallade ”eliten” är saknar gränser. Vi ska bara acceptera de mest flagranta lögner utan minsta tvekan, annars har vi fel ”värdegrund” och attityd. Som etnisk svensk ska du bara ställa dig längst bak i kön utan att knorra. Skriver du något kritiskt om massinvandringen och dess avigsidor ska du jagas bort från försörjning och uteslutas ur de ”godas” samvaro. Ser tyvärr ingen väg ut ur detta självskapade elände förutom att flytta ur landet med allt vad det medför. Är inte ensam, de flesta som jag känner som har rätt resurser har långt gånga planer om de inte redan har lämnat landet. Ett land som är så förljuget att media i en ohelig allians med den politiska makten för medborgarna bakom ljuset och straffar de som vägrar gå med på mörkläggningen och korruptionen av fakta. Som en före detta FN-soldat är jag bedrövad av den negativa utvecklingen, en gång var jag stolt över min svenska flagga på ärmen och hade försvarat landet med mitt liv, inte nu längre. De styrande behandlar mig som en tredje klassens innevånare i mitt eget hemland, mitt förtroende saknas helt för de otroligt inkompetenta ledare vi har i dag. Till sist, fegheten är vad som stör mig mest. Den totala tystheten när landet nedmonteras.

  Gillad av 4 personer

  • Ist skriver:

   ”Ser tyvärr ingen väg ut ur detta självskapade elände förutom att flytta ur landet med allt vad det medför”
   Är det en typisk svensk reaktion att hellre fly fältet än att ta striden. Resonerar alla som du då serverar vi Sverige på silverbricka till invällarna.
   Nej gå med SD och ställ dig på barrikaden du är ju stridsvan gammal soldat.

   Jag har själv samma bakgrund och är medlem i partiet sedan några år. Jag går och väntar på inkallningsordern fast jag är pensionär. Man blir aldrig för gammal för att kämpa för sitt land.

   Gillad av 3 personer

  • Vårt folks överlevnad skriver:

   ”The Lone Ranger”:

   Otroligt att läsa något sådant från en soldat.

   Var finns din stolthet?

   Om du ger upp nu utan minsta motstånd och bara lämnar Sverige åt sitt öde och sedan om några år ser svenska barn, kanske efterkommande till dina gamla kvarblivna släktingar och vänner, som hunsade dhimmis och sexslavar — lär du nog ångra dig på din dödsbädd att du var så feg och inte lyfte ett finger till engagemang, väckelse och försvar av ditt folk.

   Du om någon borde vara en förebild för dina vilsna bröder och systrar när landet behöver det som bäst.

   Gilla

 13. Moab skriver:

  Man måste beskriva vansinnet men det är ett Sisyfos-arbete. Uppgiften nu är att tänka ut hur detta kan brytas.

  För många år sedan så såg jag som ung student en man, en ung man, sitta mitt i gatan. Jag gick fram för att hjälpa honom därifrån, när han vände sig mot mig kom et aaaaarghhh, och han visade tänderna, tandraden satt vertikalt, inte horisontellt, och han var uppenbart utvecklingsstörd. Han var också trots mina vänliga propåer, uppenbart aggressiv, och stark. Jag fick honom att flytta sig, men så kom en buss och då rusade han in och satte sig. Chauffören och jag insåg att han var onåbar, det fanns ingen mening för oss att göra något, han behövde sitta på institution, kanske inspärrad. Vi ringde polisen.

  Vissa uppgifter är meningslösa, låt oss inte slösa all vår energi på att bara beskriva vansinnet.
  Det behövs åtgärder, agerande, motsvarigheten till att ringa polisen. Don efter person.

  Gillad av 2 personer

  • Vårt folks överlevnad skriver:

   Helt rätt, vi måste diskutera vad som rent konkret kan och bör göras åt det rådande vansinnet.

   Svenska folket har avlägsnat besuttna härskarklickar förut, det var väl hundra år sedan senast.

   Det är hög tid att göra det igen.

   Det goda samhället borde mer rikta in sig på att kanalisera energi för konkreta förslag och konstruktiva åtgärder och inte bara åse förfallet.

   Det är för mycket i vågskålen för att bara sätta allt på ett kort och tro att lägga rätt röstsedel i valurnan 2018 kommer att lösa alla problem.

   Ska vi vända den katastrofala utvecklingen kommer det att krävas mycket mer än så.

   Gillad av 3 personer

   • Kristina von Heland skriver:

    Det du skriver om härskarklick är sådana som jag. Det är huvudet på spiken! Jag kände mig inte hemma i mitt eget land. Jag var fel,jag var företagare, bonde, djurägare, kvinna och på toppen av adlig ätt. Till slut uppfyllde jag alla kriterier på en persona non grata. För att delta och bidra måste man känna sig delaktig och det fattas för många av oss som flyttar.

    Gilla

 14. malmobon skriver:

  Bra sammanfattat.

  Denna lilla plats representerar allt vad som händer i Sverige. Pk journalister, naiva unga kvinnor som tycker synd om dessa. Mammajaget. Politiker som UTNYTTJAR dessa för att få fler röster. Gudrun Schyrman sa. ”Hade vi varit vid makten skulle ni få stanna”. Visar sina fula bröst. Stannat i utvecklingen och tror fortfarande hon är 20 år. Typiskt för missbrukare.

  I vilket fall så synliggör denna s.k. demonstration vad som händer i Sverige, och fler kommer vakna upp. Risken är dock överhängande att detta splittrar landet ännu mer, som nu händer i USA. Går det för långt, kommer vit makt rörelsen verkligen börja röra på sig, och vänstern blir ännu mer våldsam. Någon kommer dö av våld, om inte Regeringen sätter ner foten och Annie Lööf, Jan Björklund slutar begära en paus för afghanerna.

  Människosmugglare och familjerna har säkert lagt ut 50 000 kr/afghan. Vet inte vad Återvändarstöd idag är, men hade denna summa höjts till 100 000 kr, kunde dessa betala tillbaka och fått ett startkapital i Afghanistan. Risken är dock stor att fler kommer.
  Gäller du stoppa afghaner vid gränsen. Inte släppa in afghaner. Barn skall återförenas med föräldrar enligt FN barnkonvention.

  Gillad av 3 personer

 15. kersti eriksson skriver:

  Har vissa politiker privatiserat sin politik och driver sin egen riksdag på gatan där man anarkistisk och odemokratiskt försöker tvinga fram ett beslut som strider mot lag och ordning .

  Gillad av 3 personer

 16. Christer Holm skriver:

  Kanske skulle man öppna fängelserna så att de också för demonstrera lite.

  Lögnen är ständigt närvarande och nu gången så långt att det blivit norm, men fortsatt med den kluvna tungan som upprepat patologiskt försöker dölja det som ej längre går att dölja. Lagen om tvångsvård borde kanske tillämpas.

  Gillad av 1 person

 17. Bo Jönsson skriver:

  Åk inte till Thailand, åk hellre tll Afghanistan! Risken att omkomma i en trafikolycka i Thailand är tre gånger högre än att bli dödad i en krigshandling i Afghanistan.

  Gillad av 1 person

 18. Janne skriver:

  Det är klart att de ljuger. Drottninggatans dåd är redan glömt. Vad var det man sade när det visade sig att terroristen var illegal man med flera och fejkade identiteter? Vad sades om att man skall lämna Sverige om man inte får asyl?

  En annan fråga. Varför skall man över huvud taget ens ta emot och behandla asylansökan från medborgare i andra EU länder, USA och en del andra länder.
  Hur kan medborare från andra EU länder få rätt till asyl?? Det kostar sora pengar att utreda alla, redan från början uppenbart felaktiga ansökan.

  Fejk, fejk och lögn.

  Gillad av 1 person

 19. Rune Ljungströmmer skriver:

  Tack för din syn på den olagliga demonstrationen och deras KRAV för hur fan kan dessa figurer ställa krav på vårt land???
  Bättre att samtliga åkte tillbaka till Iran och ställde sina krav där, ja jösses vilket liv det skulle bli, hehe

  Gillad av 1 person

 20. Kenneth Lundgren skriver:

  Vi var där på Tisdagen och det var lika avslöjande då. Om den olagliga aktiviteten fortsätter till vintern så försvinner den.

  Gilla

 21. PYJ skriver:

  Går det att bygga ett samhälle på en lögn och utan tillit?

  Hur ska alla dessa migranter kunna bli en del av vårt när de blivit omhändertagna av svenska aktivister som lär ut deras spelregler? Om man ljuger i Sverige så får man igenom sin vilja.

  Som Helana skriver så är detta en krutdurk, fast inte bara för Medis utan för hela vår civilisationen.

  Jag har sett och upplevt denna lögn sedan -80 talet. Då var den hanterbar idag är den inte längre hanterbar och eskalerar på bredden och längden!

  Giftet genomsyrar alla delar i vårt samhälle!

  Gillad av 2 personer

 22. heraldikern skriver:

  Nej, just det! Det är kanske är det det som vi skulle vara väldigt rädda för. Men vår regering och oppositionen tycks inte alls vara medvetna om dessa risker. Alternativt, och det är jag mest rädd för, så vet dom precis vad dom gör och driver händelserna och utveckligen med vett och vilja åt det hållet. Och det därför att det skulle gynna den storpolitiska utvecklingen, som är påbjuden av t ex FN, EU och t o m Påven, mot ett svagare svenskt och europeiskt samhälle med stor splittring nationellt och en påkommem fattigdom som kommer att gynna den pågående globaliseringsomvandlingen som inga vanliga människor vill ha!

  Gillad av 1 person

 23. leif stern skriver:

  Migrationsverkets ledning har lämnat de anställda direktiv att acceptera uppenbara lögner om asylsökandes påstådda ålder. Varför. Vilka andra inte lika uppenbara lögner accepteras för att öka antalet permanenta uppehållstillstånd. Varför accepterar vi att ge ljugande rätt att utnyttja Sverige för sin framtida bidragsförsörjning. Regeringens främsta mål är att vara föregångare i att genomföra agenda 2030. i denna agenda finns ökad internationell jämlikhet som ett centralt mål.
  Statistiskt blir världen rikare om sverige blir fattigare. Ett fattigt sverige är regeringens främsta mål. Man har lyckats med att göra pensionörerna fattigare men detta fortgår. Framtidens pensionärer kommer att få en standard som somalias pensionärer. Framtidens skatter kommer att göra det svårt att klara ekonomin även för vanliga löntagare. Alla påståenden om en lönsam invandring har varit uppenbara lögner av journalisterna som stöttar genomförandet av agenda 2030 för ett fattigt Sverige. Vi importerar experter på fattigdom som ska lära oss att leva hållbart och fosilfritt. De är experter på fosilfria,gräsdrivna transporter med hjälp av åsnor.

  Gillad av 3 personer

 24. Jan Ahlström skriver:

  Förstår inte att Sverige prioriterar att hjälpa dessa friska, starka, ungdomar/män som tagit sig över halva jordklotet för att ta för sig av vår välfärd framför de utmärglade, storögda, gråtande barn som lider på många håll i världen, inte minst i de länder dessa ”skäggbarn” vänt ryggen.

  Hur kan Stefan Lövfen se det lilla svältande, sjuka barnet, och dess föräldrar, i ögonen och samtidigt stoppa hundratusentals kronor i handen på dessa välmående, till synes friska män med sina fina kläder och smartphones?

  Vad har hänt uppe i huvudet på alla de som inte genomskådat den bluff dessa ”ensamkommande” levererar?

  Vad är det för ”se inte till medborgarnas bästa-politiker” svenska folket valt till att fördela våra skattepengar?

  Vad är det för ”se inte till medborgarnas bästa-politiker” svenska folket valt som håller på att montera ner det Sverige vi varit stolta över?

  Varför har regeringen gett sig in i rivningsbranschen?

  Gillad av 2 personer

 25. Ist skriver:

  Svenska politiker är inte ensamma om att vika ner sig för islam.
  Under de senaste 30 åren har fler moskéer och muslimska bönecentrum byggts i Frankrike än det sammanlagda antalet katolska kyrkor under det senaste århundradet.

  https://sv.gatestoneinstitute.org/10843/frankrike-kyrkor-moskeer
  Hur länge dröjer det innan samma sak kommer att sägas om Sverige.
  Här skjuter moskéerna – stridledningscentralerna upp som svampar – i Malmö byggdes i år Skandinaviens största moské finansierad av Qatar.
  Är det någon som hört en politiker från Sjuklövern protestera? Nej jag tänkte väl det.
  Däremot ryktas det att pengar flutit in i partikassorna.
  Alla expolitikerna verkar ha samlat ihop en förmögenhet…

  Gillad av 1 person

 26. Peter Erikssen skriver:

  Hej
  När jag läser din beskrivning är det en sak jag undrar. Kan det inte vara så att han som var berusad provocerade på nåt sätt? För inte började de väl jaga honom utan anledning?
  Det var svårt hitta beskrivningen på Ung i Sveriges Facebook-sidor.

  Gilla

 27. weasel skriver:

  Det här är ganska så farligt ;
  Utländska medborgare vägrar att respektera svenska lagar och asylrättssystemet.
  Naturligtvis uppfattar alla normala svenska medborgare detta som att dessa ”demonstranter” spottar dom rakt i ansiktet.
  Och politikerna , däribland även politiker från regeringspartiet MP, tar direkt eller indirekt ställning FÖR de illegala och därmed MOT de gällande lagarna.

  I denna situation ska knappast journalister och politiker bli så värst förvånande om och när extremism och grupper som NMR växer i landet.

  Och detta säger jag utan att ha någon som helst sympati för NMR.
  Än så länge…

  Gillad av 2 personer

  • Janne skriver:

   Varför skall man kräva att utländska medborgare skall respektera svenska lagar när svenskarna själva inte gör det? Medborgarplatsfolket består också av supportrar som inte respekterar lagar som är antagna på ett demokratiskt sätt. Varför går polikiter och pratar med aktivisterna?
   Varför tror man att migranter skall ge sig av när de vet att svenska lagar är bara nyss?
   De fattar galoppen ganska snart, de ser polisen som inte gör något för att utvisa illegala och skrattar…
   Vad var det Fridolin sade efter Drottninggatan… fotboja…. alla illegala skulle ha en i väntan på utvisning eller hur?

   Gillad av 2 personer

 28. MLE skriver:

  ”Lögnerna man ljuger för oss,men nu går det inte längre” Det går alldeles utmärkt med public service hjälp. Vi väcktes i morse med ett snyftreportage från ekoredaktionen där Helene Fritzon fick uttala sig i beklande ordalag och all förståelse för de strejkande .Därefter ansåg Jan Björklund att vi skulle göra som Tyskland och upphöra med all utvisning till Afghanistan. Det är i sanning bedrövligt.Någon som ser ett ljus i tunneln?

  Gillad av 2 personer

 29. Elisabeth skriver:

  Låt spektaklet på Medborgarplatsen pågå tills regnet och kylan kommer. Mediaintresset ebbar nog ut, det går inte att hitta fler säljbara vinklingar snart. Jag kan inte tro annat än att myndigheterna kommer att härda ut denna gången. De har inget val. Det är ju nämligen bara att räkna på det. Vad kommer det att kosta Sverige att ta emot större delen av Afghanistans befolkning ?
  För övrigt, tack Helena för ytterligare en utmärkt artikel.

  Gilla

 30. Folke Lidén skriver:

  Skrämmande! Ännu värre är att, tror jag, regeringen kommer att vika sig och utfärda amnesti. Sverige går med taktfasta steg mot kaos och hittills oanad social oro. Vänta bara till dess att pengarna tar slut.
  Pessimist som jag är tror jag inte längre att valet 2018 kommer att förändra särskilt mycket.
  Stort tack dock till Helena, Patrik och alla andra som orkar kämpa och informera oss om allt elände som massinvandringen fört med sig.

  Gillad av 3 personer

 31. Merja skriver:

  Skrämmande när både politiker och polisen ljuger och ändrar demokratiska spelregler efter behag. Tur att det är val nästa år.

  Gilla

  • A skriver:

   Rädda?, de genomför ju sin dröm! De vill inget hellre än att få hit så många som möjligt. Rädda är de möjligen för att det skulle gå för sakta. Vi ska ställas inför fullbordat faktum. De tror att de har funnit de slutgiltiga värderingarna som kommer att gälla i alla tider hädanefter. De vet att detta är det enda rätta.

   Jag har slutat att tro på nån förnuftig förändring, men det betyder inte att vi ska ge upp. Tvärtom.

   Mvh A

   Gillad av 2 personer

 32. educaremm skriver:

  Ett etablissemang av alla de slag vill nog egentligen absolut inte att staten Sverige skulle bli en muslimsk stat, med sharialagar, så många av de olika etablissemangens uttalade och demonstrerade avsky, både verbalt och i talkörer i skrikiga demonstrationer mot s.k. folkliga demonstrationer som framför kritiska synpunkter på en invandringspolitik, samt även då kritiska synpunkter mot en islam, är då kanske i själva verket mest ett slags spel för gallerierna…?

  Att förakt, en misstro mot en islam vill kultiveras inom en folkopinion med dess olika framträdande personer som t ex Merit Wager och Helena Edlund och många, många andra s.k. invandringskritiska sidor på internet, är nog kanske egentligen då någonting som etablissemanget egentligen (och i smyg?), väldigt mycket faktiskt välkomnar….?..

  Etablissemangen tror sig själva om att kunna, och vill då därför försöka att därför aktivt försöka att förändra unga muslimer och försöka förvandla dem till feminister?..
  Vill försöka att få dem att överge sin islam, samt att känna tacksamhet mot staten Sverige och vilja få dem att ansluta sig till den feministiska staten Sveriges huvudideologi?…En feminism?…

  Men öppet vill etablissemangen inte kritisera varken islam eller muslimer på något som helst sätt, vad än några av dem än företar sig..?…

  Företrädare för staten Sverige hoppas istället att kunna värva dem (många unga muslimer), till sin sida, till statens sida, till en feminisms sida, med hjälp av ord och handlingar som ser ut att vilja stödja invandrande muslimer…

  Ett etablissemang som då ser ut att stödja, och som verkar vilja ställa sig solidariskt på – deras (invandrares, muslimers), sida – , men som då i en verklighet nog aboslut inte egentligen alls har så mycket till övers för deras islam eller för deras sharialag, kan alltså anses bedriva ett utstuderat politiskt – spel för gallerierna – ….

  – The show must go on – … (?)…

  Gillad av 1 person

 33. Nisse i Hökarängen skriver:

  All den här kampen mot SD, rasismen och utvisningen av afghaner har inget annat än lockat fram människornas allra sämsta sidor. Det är bara att titta på Rosanna Dinamarca och Katarina Janouch.

  Gilla

 34. Hexe skriver:

  Hjälparbetaren och nunnan Hatune Dogan, som driver en hjälporganisation som hjälper flyktingar i avskilda områden i mellersta östern dit vanliga hjälporganisationer inte når, förklarar att i dessa områden, med stark klanstruktur och rigida traditioner, med många olika folkslag och religioner och med en kulturtradition fjärran från västerländsk filosofi och moraliskt tänkande,
  behöver en stark hand som styr dem.
  Annars uppstår kaos.
  https://www.nyatider.nu/respekt-mellan-kulturer-maste-vara-omsesidig/
  Vi har kaoset på hemmaplan i accelererande utsträckning. När får vi vår starka hand.

  Gillad av 2 personer

 35. JimpaPimpa skriver:

  Patetiska rassesajt. Vilket hjärndött dravel lol.
  Enbart bruna blöjrassar som läser detta bajs.
  Lägg ner FFS, killarna från Afghanistan är här för att stanna, inse fakta och sluta vara små gnällmesar. Ok? BRA.

  Gilla

   • Vårt folks överlevnad skriver:

    Tack, den illustrerar en del av de mörka krafter som ligger bakom samhällsutvecklingen i det här landet och som föser våra svaga politiker framför sig.

    När ska alla frihetliga människor vakna och inse allvaret?

    Gillad av 1 person

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Det visar åtminstone den intellektuella nivån på förkämparna,
    som vill destruera Sverige)

    Men som det sägs, ett gott skratt förlänger livet…

    Gilla

  • Nappe skriver:

   ” killarna från Afghanistan är här för att stanna, inse fakta och sluta vara små gnällmesar. Ok? BRA ”.

   Och exakt VAD har vi att vinna på det? Förutom att du tillhör den ”goda” sidan.

   Gilla

  • Martin skriver:

   Ditt språk tyder på att du sannolikt är lågt utbildad. Lätt för dig då att framhärda i det där, när någon annan i huvudsak betalar för migrationskalaset. Dina eventuella föräldrar, eller andra som står närmast på tur i din släkt, kommer att få lida för det där förhållningssättet. Låga pensioner och dålig äldrevård i förhållande till andra västländer som tagit emot färre migranter. Kriminalitet. Vidare duger du inte till att bemöta något i sak utan smetar bara osmakliga epitet på människor som sannolikt bidragit till det gemensamma (och därmed till dig) mer än du någonsin gjort.

   Gilla

 36. V for Vendetta skriver:

  I alla denna sörja borde ett större ljus riktas mot vårt polisväsende. När de säger att det saknas en politisk vilja, innebär detta då att alla brott i landet som de skall ingripa i måste dras i politisk bänk innan polisen agerar? Vilka konsekvenser får detta för framtiden, kan det till och med bli prejudicerande utan att vara i rättssal? Polisen är de som skall agera för att upprätthålla lagen och detta skall ske utan politisk inverkan. Man kan i stillheten på sin kammare fundera på om omdaningen av poliskåren varit en medveten strategi för att avpollettera de poliser som inte faller under den nya värdegrunden om allas olika ickevärde. För kanske är det inte så att det är lönen och arbetstiden som varit de största orsakerna till polisens manfall, det kanske är deras möjlighet att få utföra sitt värv. Då kan man fråga sig om lögnen spridit sig även till vår nattväktarstat…… och vad detta skulle innebära månde landet bara skaka i sina grundvalar om det förstod.

  Gillad av 1 person

 37. Göran Håkanson skriver:

  Jättebra artikel(som vanligt) och massor av vettiga kommentarer.
  Undrar hur Schyman & Co hade agerat om demonstranterna varit i huvudsak kvinnor i stället för män?

  Gilla

 38. M Boberg skriver:

  Får Sverige en Trump? Tidsplanen är nog skapligt lång. Mitt tips 4-8 år. Allt är relativt.
  Läs Jens Ganmans sista f/b 14/8 de e framtiden och Helena som skrivit ovan är en av dom som kommer att få Sverige att vakna när hon och Merit Wager + några till får plats i fiin media men då har motsättningarna redan exploderat och Ganmans Balkan ett faktum?

  Gilla

  • Rune skriver:

   Helena Edlund skulle kunna bli vår Trump. Hon är relativt ung, obunden och oförbrukad. Och förslagsvis tillsammans med Marika Formgren skulle krafttag kunna göras.

   Gilla

 39. phnordin skriver:

  Hur kommer det sig att oppositionen inte agerar? I avsaknad av reaktion får man förmoda att detta illegala handlande är allmänt accepterat av eliten och makthavarna. Vi står inför en situation där lagstiftningen anses värdelös och kortsiktig opportunism det enda rätta. Kan Sverige betraktas som en rättsstat under omständiheterna?

  Gillad av 2 personer

  • Janne skriver:

   Opositionen? C och FP är egentligen för obegränsad invandring och avskaffande av all välfärd till alla. M har varit på samma linje, ändrat sig lite men i själva verket vet man inte var de står.
   DE drar nytta av högt tryck på lönerna, det senaset förslaget med sänkta lönerna påstås skapa 40 000 nya jobb. Tillåt mig tvivla. Hittills har man prvat liknande åtgärder med andra namn och det har inte hjälpt. Kanske är ändå stockholmare inte så smarta???

   Alliansen har själva skapat massa tillfällen till fusk med hjälp av lagstiftning, coacher, LSS hälpredor , F-kassan begragare. Inte har de varit kända för fuskjakt om det gick till företag…

   Gilla

 40. weasel skriver:

  Häromdagen presenterade alliansen en reformering av hela den svenska arbetsmarknaden .
  Detta för att ”få in de nyanlända” på arbetsmarknaden.
  Idag talar företrädare för samma allians (främst då C och L ) om att stoppa utvisningarna till Afghanistan och utfärda någon slags ”amnesti” för de ”strejkande” på medborgarplatsen.

  Man måste alltså reformera arbetsmarknaden och införa särvillkor för de nyanlända (de som vi behövde för att fylla tomrummet efter 40 – talisternas pensionsavgångar… ) för att dessa över huvud taget ska ha en chans att komma i sysselsättning.
  Och i nästa sekund vill man locka hit fler.
  Man löser alltså ett problem genom att öka det som ligger till grund för problemet.
  Genialiskt.

  Oavsett vad regeringen tror så finns det både internet och smartphones i Afghanistan så det är liksom inte så att budskapet ”I Sverige får man stanna även om man saknar asylskäl” inte kommer att gå fram.

  Är det någon som kan gissa vilka reformer som kommer från C och L den dagen då det har kommit ytterligare 50.000 barn – som en följd av den föreslagna allmänna amnestin – och på det även någon kvarts miljon anhöriginvandrare….?

  Gillad av 1 person

 41. MartinA skriver:

  En regerings plikter är mot de egna medborgarna. Att dela ut uppehållstillstånd till de som bara har haft otur på andra sidan världen är befängt. Och förräderi mot de egna medborgarna. Det spelar ingen roll huruvida det är våldsamt i Afgahnistan eller inte, hela frågeställningen och argumentet är feltänkt.

  Gillad av 4 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.