18 reaktioner på ”DGS-TV AVSNITT 29, Polisen och integrationen

 1. MartinA skriver:

  Vad vinner jag på ”integration”? Vad vinner svenskar på att få utlänningar inpå sig? Vad vinner svenskar på att få utlänningarnas barn i svenska skolor? Vad är vinsten för oss svenskar med ”integration”?

  Liked by 2 people

  • Janne skriver:

   Man borde först ha en migrationspolitik, den politiken existerar inte.
   Ingen vet exakt vad integration syftar till. Vad är målet med den förutom att man vill underlätta för migranter att få jobb? Men visst, nog borde man sträva att de migranter som har rätt att bo i Sverige idag arbetar och inte lever på bidrag, eller hur?

   Gilla

   • MartinA skriver:

    Nej. Vi bör undvika skatt i möjligaste mån så att staten förlorar förmåga att betala bidrag. När staten är fientlig mot oss måste vi bli fientliga mot staten.

    Gilla

 2. Det är livet skriver:

  Är det inte synd att ”beröva” dessa länder sina fantastiska resurser?
  Alla ingenjörer, läkare och allsköns kvalificerade human resurs behöver Afrika, Asien och inte minst Afganistan. Varför ska deras kunskap och insats gynna Sverige? Eller, det kanske är inte riktigt sant att dessa människor representerar så stora resurser, kan det vara så enkelt att det är vi som tar hand om dessa länders födelseöverskott?

  Liked by 1 person

  • Dr Bombay skriver:

   Ett exempel är ju musikartisten Dr Alban som kom till Sverige från Nigeria på ett stipendium från svenska staden. Tanken (som stipendiet var tänkt) var att han efter avslutad utbildning skulle hem till Nigeria och börja laga tänder. Vi vet alla hur det gick med det.

   Gilla

 3. Johan Löfgren skriver:

  Tyvärr är det inte så enkelt att fler poliser i yttre tjänst skulle vara botemedlet. Och att jämföra med förr hjälper inte heller. Vi behöver en tänkande regering som bryr sig om Sveriges väl. Var och en som tar del av dagliga nyhetsrapporter måste uppfatta det akuta behovet att rösta bort nuvarande regering.

  Gilla

 4. Yvonne Rosenthal skriver:

  Sverige har sedan länge förkastat auktoriteter och ordning . På ön där jag växte upp fanns en kvarterspolis som var polis och inte socialtant. Polisen kom med hunden Klang till skolan och lärde ungar cykelvett och annat vett. Krossade rutor ( Glasmästeriets skyltfönster), snatteri, och olovlig körning med moped resulterade i möte med polisen. I skolan så åkte man ner till rektor om man svor, skolkade eller slogs. Idag händer ingenting. Gränslöst och otryggt.

  Majoriteten av de som invandrat till Sverige sedan 70-talet kommer från auktoritära samhällen . Majoriteten har sällan eller aldrig haft något förtroende för staten ( vilket vi har) eller polis. Men familj, släkt kan ha stått för social kontroll.
  Här: Inget. Skolan är mesig bortom allt förnuft. Kräver inte prestation , inte ens närvaro. Polis- finns knappt och beivrar inte brott . Man kan göra inbrott i hem, stjäla cyklar, snatta- inget händer. Bära vapen- inget händer. Den situation vi har nu, har gradvis byggts upp och snudd på eskalerat bortom all kontroll. Polisfacket – vill rekrytera nya poliser som tycker om människor, intresserade av att hjälpa människor,,,, ” Ammande terapeuter” för att knytta an till Helena Edlunds .

  Liked by 1 person

 5. csaba43 skriver:

  Det är härligt att se Kling, förlåt en polis som efter 29-års tjänstgöring står framför en hel skog utan att se en enda träd! Arma land.

  Liked by 1 person

 6. Reine skriver:

  “Ulf…vi betraktar inte honom som polis”, säger Adam Mohamed på ”Somalia-och Sveriges vänskapsförening” i Bergsjön cirka 6 minuter in i klippet. Som om en polis per definition vore någonting dåligt.

  Gilla

 7. Leffe skriver:

  “Vi har fantastiska möjligheter att skapa ett väldigt vackert och fint integrerat samhälle, för vi har kunskaper från hela världen här…vi har hela världens kunskap samlad här.”

  I Somalia är BNP per capita $400 Gheary-Khamis-dollar, vilket sätter dem på plats 198 av 198 på Wikipedias lista.

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

  Om somalierna verkligen har en genomsnittlig IQ på 70 låter jag vara osagt, men så är det i alla fall om man ska tro Wikipedia.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/IQ_and_Global_Inequality

  ”Kan Sverige skapa demokrati för hela världens människor?”

  Svar: Nej.

  Liked by 1 person

 8. Mats Lindberg skriver:

  Tack för en intressant intervju! Synd att kommentarsfälten, som vanligt, fylls av bitterhet och ”binär kunskap”. Integration kostar resurser, bara att vänja sig och ta sig an uppgiften. En del består definitivt av polisiär närvaro.

  Gilla

 9. lasse4u skriver:

  Polisen ska beivra och lösa brott. De är inte rustade eller avsedda för att skapa/bibehålla det sociala kapital som ger liten kriminell sektor.
  Det kan vara så att läget spårar ur så hårda tag är nödvändiga, men det löser nog inte grundproblemet. Läget i Brasiliens favelor är i stort permanent uselt trots att polisen där är militanta och kör med håra tag.

  Gilla

 10. Janne skriver:

  Mångkultur har aldrig fungerat.

  Bara att inse det och stänga gränsen för invasionen av klankulturer och andra underutvecklade kulturer. typ islam.

  Flyktinghjälp bedrivs på bästa sätt i de länder där migranterna kommer ifrån.

  Varför ska svenska folket omvända folk, med gigantiska summor, från andra kulturer till att bli svenskar och anamma svensk kultur.?

  Folk trivs bäst bland likasinnade.

  Så har det alltid varit.

  Repatriera istället för att integrera.

  En vinst för alla parter.

  Gilla

 11. Arne Kjellberg skriver:

  Det här var det värsta dravel jag nånsin sett. Hallå! Vakna! Polisen talar om ordning….. Jovisst, men inte för svenskar!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.