Stening är fantastiskt!

Mohamed Omar

I ett blogginlägg den 9 juni granskar Rebecca Weidmo Uvell det islamiska studieförbundet Ibn Rushds ekonomi. Det har formligen regnat skattepengar över förbundet. För pengarna har man köpt ett hotell, Granhedsgården AB. Det är mycket som inte verkar stämma.

Skumraskaffärerna åsido, vilken typ av islam står Ibn Rushd för? År 2009 gav förbundet ett hederspris till sajten Islamguiden. Så här motiverades valet:

Ibn Rushd Studieförbund delade den 28 mars 2009 ut sitt årliga Hederspris. I år gick priset till Islamguiden och Aso Asinger. Det var tredje gången Ibn Rushd Hederspris delades ut och den högtidliga prisutdelningen skedde under studieförbundets årliga konferens, som denna gång hölls i Göteborg och hade temat ”Islam och fred”. 

Islamguiden är en oerhört betydelsefull mötesplats full av information för både muslimer och icke-muslimer. Den är en brobyggande, informativ kunskapskälla som är möjlig att nås av alla, oberoende av geografisk hemvist. Islamguiden bidrar väsentligt till att öka förståelsen för och kunskapen om islam och muslimer i Sverige.

Under rubriken ”Om oss” på Islamguiden kan man läsa att det är en ”ideell och politiskt obunden organisation som grundades 1997”. Målsättningen är bland annat att:

Förmedla en sann bild av islam, denna fantastiska religion som missförståtts av många. Dels p.g.a. terrorhandlingar som begås av några i islams namn, och dels p.g.a. den vridna och negativa bilden av islam som massmedia försöker förmedla.

Så vad är den sanna bilden av islam som Islamguiden vill förmedla? Under rubriken ”Islam och straff” kan man läsa att islam föreskriver det straff ”som är rättvist i enlighet med sund logik och klokt resonemang, och det får inte påverkas av brottsteorier eller nationella och individuella nycker.”

Alltså, i stället för ”nationella och individuella nycker”, det vill säga svensk lag, vill man ha islamisk lag. I denna lag ingår straffet stening:

Islam föreskriver att både äktenskapsbrytaren och äktenskapsbryterskan ska stenas, men den tillämpar inte sådana straff om det inte gäller gifta personer och avgörande bevis finns genom fyra ögonvittnen, det vill säga när två personer in flagranti begår ett så skändligt brott.

Det var ju snällt av dem, att inte stena kvinnor utan tillräckliga bevis! Först får vi veta att islam är en fantastisk religion och sedan att stening ingår i denna religion. Ergo: stening är fantastiskt! De som tycker att stening är hemskt har missförstått och behöver utbildas. Kanske på någon av Ibn Rushds studiecirklar?

År 2015 bjöd Islamguiden.com och Märstas Unga Muslimer in den muslimska predikanten Haitham Al-Haddad, som anser att äktenskapsbrytare skall stenas till döds, till Märsta. Han sa så här i en tv-debatt:

If the crime is committed by a man, he should be stoned to death. Once the conditions and circumstances are met. I receive so many requests from western women who committed adultery, and they were begging me to be stoned to Death.

Det låter ju precis som det som stod på Islamguidens sajt! Likheten beror på att både artikelförfattaren på Islamguiden och predikanten Haitham al-Haddad har hämtat sin syn på stening från samma källa: profeten Muhammed.

Eventet blev aldrig av. Inte för att Islamguiden kommit fram till att stening är fel, nej, det stoppades av kommunen.

Förra året sände den danska tevekanalen TV2 ett dolda kamerareportage inifrån moskéer i Danmark. I ett klipp får vi se imamen Abu Bilal vid Grimhøjmoskén i Århus predika att kvinnor som haft utomäktenskapliga sexuella relationer ska stenas till döds, om de var gifta, eller pryglas, om de var ogifta. Han säger även att muslimer som lämnar islam, och muslimer som vägrar att fasta i månaden ramadan, måste dödas.

Även Abu Bilal har lärt detta av profeten Muhammed.

Troende muslimer har ett problem: man kan inte fördöma Muhammed eller säga att han gjorde något avskyvärt och barbariskt. Han är ju enligt Koranen en god lärare och ledare. Han är ju den som kom med Guds bok till mänskligheten och lärde oss hur vi ska leva våra liv. Säger man att stening är barbariskt, säger man alltså indirekt att profeten Muhammed var en barbar. Så kan inte en troende muslim säga, än mindre en imam.

24 reaktioner på ”Stening är fantastiskt!

 1. Anne-Hedvig skriver:

  ”Stening er fred….”
  Du slette tid!

  Undrer meg også over alle disse kvinner som ‘ba imamen om å bli stenet’. Svært uvanlig oppførsel blant normale mennesker – de må ha vært hjernevasket.

  Liked by 1 person

  • GT skriver:

   Nej. Det är inte hjernevask. Det är bara en annan världs- och livsåskådning grundad i den islamiske profeten Muhammeds religiösa ideal:

   Sahih Muslim
   Book 017, Number 4209:
   Abu Huraira and Zaid b Khalid al-Juhani reported that one of the desert tribes came to Allah’s Messenger (may peace be upon him) and said: Messenger of Allah, I beg of you in the name of Allah that you pronounce judgment about me according to the Book of Allah. The second claimant who was wiser than him said: Well, decide amongst us according to the Book of Allah, but permit me (to say something). Thereupon Allah’s Messenger (may peace be upon ham) said: Say. He said: My son was a servant in the house of this person and he committed adultery with his wife. I was informed that my son deserved stoning to death (as punishment for this offence). I gave one hundred goats and a slave girl as ransom for this. I asked the scholars (if this could serve as an expiation for this offence). They informed me that my son deserved one hundred lathes and exile for one year. and this woman deserved stoning (as she was married). Thereupon Allah’s Messenger (may peace he upon him) said: By Him in Whose Hand is my life. I will decide between you according to the Book of Allah. The slave-girl and the goats should be given back, and your son is to be punished with one hundred lashes and exile for one year. And, O Unais (b. Zuhaq al-Aslami), go to this woman in the morning, and if she makes a confession, then stone her. He (the narrator) said: He went to her in the morning and she made a confession. And Allah’s Messenger (may peace be upon him) made pronouncement about her and she was stoned to death.

   Gilla

 2. Johan Löfgren skriver:

  Man får väl i alla fall säga att vi behöver byta regering i Sverige utan att stenas, hoppas jag. Med alla skattepengar som går till islamprojekt gäller det att se upp – Sverige är stenrikt.

  Liked by 1 person

 3. Moab skriver:

  Jag tror personligen att de som vurmar för islam, det vill säga alla de som är pk, det vill säga närmare 70% av den svenska befolkningen hade mått gott i det långa loppet av att möta islam, på riktigt. Stening, lemlästning, tortyr och slaveri, till denna dag, Dick Harryson redogjorde förtjänstfullt i radio på en tittarfråga för slaveriet i arabvärlden, det avskaffades offentligt på 1970-talet i vissa länder men har så klart fortsatt, vem har insikt? Harrysons exempel på de ridande kamelpojkarna som rider i kapp till döds och sen slängs ut på gatan är ju så flagrant att det är svårt att missa. Vad försiggår bakom lyckta dörrar hos rika araber i Jemen, Qatar, Saudiarabien osv osv?

  Så jag tycker som en början, att alla svenska politiker borde åka ner gemensamt på en tur, ta med SD också, för att bevitta först en piskning i Jemen , sen kanske en offentlig hängning av en homosexuell i Iran, sedan kan det krönas med en stening av en kvinna som blivit våldtagen i Saudiarabien. Låt oss köpa platserna längst fram så de kan höra ljuden och lukta blodet och svetten. Är inte det ett alternativ till spårvagnar i San Fransisco och viltvård i Sydafrika? For the greater good? Som tillval hade männen kunnat åka till Dubai och deltagit en dag som byggnadsarbetare med inkvartering med ”arbetarna” från Bangladesh, och kvinnorna hade kunnat göra prao som ”hembiträden”, och delat rum med de filippiniska kvinnorna, med autentiskt knarr utanför dörren när husbonden kommer smygande (slöjor finns redan att tillgå från senaste resan till Iran).

  Sen får de gärna komma hem och tala om allas lika värde och om islams förträfflighet.

  Liked by 12 people

 4. Hortensia skriver:

  Tack, Mohamed.

  I stenrika Sverige finns miltals med noggrant lagda stenmurar runt åkrar och ängar. Ett vackert och beständigt dokument, som synliggör forna svenskars förmåga att slita i sitt anletes svett, för att förbättra sina egna och sina efterkommandes livsbetingelser.

  I den bördiga halvmånen och Mellanösterns stenöknar valde man en väsensskild väg och lät stenarna bli dödliga projektiler i religiöst motiverade sadisters händer.

  Vämjeligt våldsbejakande pedofeten Muhammeds hitresta lärjungar och deras febrilt stenkastande avkomma tycks inte förtröttas i sin iver att lägga sten på börda för Sveriges kristet hyperciviliserade ursprungsbefolkning. Måste vi låta dem hållas?

  Liked by 1 person

 5. Rikard skriver:

  Hej.

  Jag är helt enig med dem på en punkt: muslimer som bryter mot lagen i Sverige bör straffas enligt sharia.

  Det är märkligt att inga troende förespråkar att de själva skall straffas enligt sin låtsaskompis regler. Gäller religionsfrihet bara när det ger materiella fördelar?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Liked by 3 people

  • Göran skriver:

   Intressant tanke. Jag undar hur muslimerna i Sverige skulle skulle reagera på det? Dock skulle det kanske föregås av att brott är ett brott enligt sharia och då faller väl våldtäkt av en svensk kvinna bort som brott.

   Gilla

 6. B skriver:

  Det är helt obegripligt att politiker, proffstyckare och andra makthavare svansar så för totalitära ideologier. Förr var det nazism, lite senare kommunism och idag islamism. Hur kan man inte se vem som är bödel och vem som är offer? Och att man inte är mer rädd om det fria land som Sverige faktiskt har varit och till stora delar fortfarande är. Vad finns det för positivt med att islam tar allt större plats i vårt land? Hur kommer Sverige att se ut för våra barn och barnbarn när de är vuxna och när de åldras? Det var knappt hundra år sedan kvinnor inte fick rösta. Faktiskt inte många mansåldrar sedan man brände ”häxor” på bål. Det är lätt att förledas att tro att det goda samhälle som vi har, och som är på väg att rinna oss ur händerna till följd av en extremt aningslös politik, alltid kommer att bestå men man får aldrig glömma hur snabbt det kan svänga.

  Liked by 1 person

 7. Kristian skriver:

  Ja, det är en enkel fråga man kan ställa till eventuella muslimska vänner (om man inte vill ha dem kvar): Gjorde Koranens Mohammed något som du inte tycker är exemplariskt och en förebild?

  Gilla

  • Hortensia skriver:

   Hmmm… Kristian, rättrogna muslimer får väl egentligen inte umgås med oss ”otrogna” individer, som fortfarande anser att stening är fanatiskt?

   Gilla

 8. Lisa skriver:

  1 Tim 4:1-2
  Men Anden säger tydligt att i de sista tiderna
  kommer några att avfalla från tron och följa villoandar och onda andars läror,
  förledda av hycklande lögnare
  som är brännmärkta i sina samveten.”

  Det är en helt igenom andlig kamp!

  TRO på Jesus!!
  LÄS Bibeln med eftertanke.
  Du kommer hitta Mycket.
  Var välsignade alla.

  Snälla snälla titta på detta!!
  Det har öppnat mina ögon för islams lögner.
  http://www.himlentv7.se/vod/player/25707/
  Är mohamed en lämplig profet och mötte han verkligen ängeln Gabriel?

  Sen titta på detta och första hur islam är ett uttryck för lögnen och mörkret!
  En bildad och vis man bosatt i Israel berättar på ett djupt men lättförståeligt sätt denna kamp.
  http://www.himlentv7.se/vod/player/25079/
  Förstår ni sen varför islam hatar judar och Israel?

  Gilla

 9. Jack skriver:

  Vilket skämt att anklaga Sverigedemokraterna för dålig människosyn. Det går ju inte att jämföra med Islam. Men Islams människosyn säger vänsterrörelsen inget om

  Gilla

 10. rudmark skriver:

  Tack för en intressant artikel som vanligt Omar.
  Får vi andra (kuffar) stena vem vi vill, kanske genom att hänvisa till tillfällig islamisering?
  För det är väl inte givet att vi har samma religiösa uppfattning hela tiden (jfr de nyhomosexuella när PUT diskuteras)

  Gilla

 11. Stefan Sewall skriver:

  Det plaskade om hjulet på den nyköpta bilen när Ericssoningenjören sakta körde genom centrala Riyadh omgiven av tygsjoksinsvepta folksamlingar som omgav bilen, och skymde sikten så att han fick krypköra. Det var hett, stekande sol och hade inte regnat, så han undrade varför det var blött på gatan. Han stannade till öppnade dörren och såg ned på framhjulet. Röd vätska rann runt hjulen. -Blodet flöt. Det visade sig vara halshuggningar på torget som de just passerade. Jag minns inte längre hans namn, men jag minns speciellt denna händelse som han beskrev i en artikel i en biltidning skriven pga intresset för bilar. Han hade just köpt en fin Jaguar i Saudi för ett bra pris och skulle ta hem den till Sverige som flyttgods och delade med sig av erfarenheterna i Jaguarklubbens tidskrift.
  I Sverige ingår det inte i bilvårdsrutinerna att tvätta blod från hjul och fälgar. Det finns inga speciella blodfläcks-sprayer att köpa på Biltema. Undrar hur det är på biltillbehörsbutikerna i Saudi.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.