Välmenande tips och vinkar till en del upprörda kvinnliga skribenter

Patrik Engellau

På senare tid har det chockerat uppmärksammats att det pågår en del hanky-panky på landets HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn. Det handlar närmare bestämt om att kvinnlig personal har sex med barnen. Företeelsen påstås vara ”normaliserad”. Att den så kallade Arbogakvinnan haft sex med flera av de manliga barnen på sitt HVB-hem verkar vara en allmänt känd skandal.

SVT visar en filmsnutt av vilken det framgår att det kan handla om värsta bunga bunga-party i Silvio Berlusconis anda:

Det är en kväll i Åmål. I en lägenhet på orten dricks det en hel del alkohol. Vissa i sällskapet beskrivs som berusade. Det kräks, det dansas, och till och med ett bord går sönder. I lägenheten finns då bland annat en minderårig ungdom som bor på ett HVB-hem i kommunen. Och flera ur personalen på HVB-hemmet.

En personal berättar: “Nu funkar inte soffan längre, han får följa med till min säng. Jag textar en vän, hjälp – jag måste ta honom i min säng! Får svar: Det gör vi allihopa, ta det lugnt. Det är så, ge honom närhet, det är det du kan göra”.

Inspektionen för vård och omsorg har larmats. Enhetschef Maria Björklund anser att barnen kan ta skada av detta om relationen till personalen inte är professionell och trygg. Känslorna rinner över på nätet. Kvinnliga skribenter vill framställa händelserna som våldtäkt och övergrepp mot försvarslösa barn. Barnen påstås förvandlas till objekt för hänsynslösa kvinnors erotiska behov.

Det är bakgrunden till mina enkla och ödmjuka påpekanden. Jag medger att det inte var så här det var tänkt enligt regelverket. Jag kan också föreställa mig att någon pojke kan ha tagit illa vid sig av socialpersonalens uppvaktning. Men jag kan berätta något om män som de upprörda kvinnliga skribenterna kanske inte vet om eftersom de aldrig varit män. Män har mycket pockande lustar, framför allt från 13- eller 14-årsåldern och en bit framåt. Män i de här aktuella ålderskohorterna, det vill säga tonår plus, har det som allra mest spänt. ROKS-chefen Ireen von Wachenfeldt fick mycket skäll för sitt uttalande om att ”män är djur”, men det ligger mycket i hennes påstående.

Man ska också komma ihåg att dessa djurmän, som de medlidsamma kvinnliga skribenterna anser utsatta för himmelsskriande sexuella övergrepp, är just samma grupp som ibland går ut och gängvåldtar småflickor på rockfestivaler. Dessa ynglingar behöver inte våldtas för att gå med på sex.

Med det vill jag bara säga att det som tydligen inträffat inte handlar så mycket om regelvidriga oförrätter och kränkningar som att naturen tar ut sin rätt. Vad räknar du med? Här kommer stora gäng testosteronstinna män kring 20 år och får tillfälle att göra det som de ägnar varje vaken stund till att tänka på. Det kanske inte är detsamma som 72 jungfrur, men de fröjder en omtänksam 45-årig socialarbetare kan bjuda på ger säkert en hygglig försmak.

Så jag vill mana alla upprörda kvinnliga skribenter till lugn. De behöver inte oroa sig för killarna. Killarna är säkert jättenöjda. För övrigt finns en annan manlig mekanism som jag kan upplysa de kvinnliga skribenterna om. Ifall en uppbjuden kille inte är med på noterna så tar det hela liksom slut av sig själv. Hela projektet kroknar om killen inte vill. Det blir game over på direkten. Det kan ju kvinnliga skribenter inte veta något om eftersom de själva inte har förmånen att besitta någon motsvarande inhiberande faktor som med automatik gör slut på föreställningen om de inte vill spela med.

Kanske ser vi här en del av förklaringen till att de ensamkommande med sådan kraft kämpar för att komma in på HVB-hem snarare än på normalt asylboende. HVB-platserna kostar skattebetalarna åtskilliga gånger mer än asylboendeplatserna och skillnaderna beror till stor del på högre personaltäthet. Killarnas chanser att stöta på en samarbetsvillig kvinnlig medelålders socialarbetare är således betydligt mer fördelaktiga i HVB-hem.

Jag tror att killarna tipsar polarna därhemma om vad de med lite flax kan hoppas på om de lyckas ta sig till Sverige.

PS. Man undrar varför detta i sanning normbrytande beteende från ett gäng socialarbetares sida gör bedömare så upprörda. Det välfärdsindustriella komplexet har avslöjat sig. Komplexet och dess personal drivs inte av godhet, utan av att tillfredsställa sina drifter, till exempel ekonomiska och tydligen också sexuella. Själv blir jag inte indignerad utan bara glad, ty ytterligare ett fjäll har fallit från mina ögon. DS.

56 reaktioner på ”Välmenande tips och vinkar till en del upprörda kvinnliga skribenter

 1. Anna-Karin Hjelm skriver:

  Dock kvarstår vårt regelverk att sex med minderårig är olagligt. Det kallas sex med barn och ska enligt lagen bestraffas. Gäller både pojkar och flickor. I detta fall är ju pojkarna i beroendeställning , vilket gör att det bör förkastas än mer.

  Gillad av 2 people

  • Johan skriver:

   Vid ev. åtal åberopar nog den anklagade HVB-kvinnan en knä-röntgen för åldersbestämning…
   Det förändrar dock inte att hon och samhället antog att mannen/pojken var minderårig.
   Vilken djävla soppa Sverige blivit. Helt irrationellt…

   Gillad av 7 people

  • Hovs-svartaste-hallar skriver:

   De är inte minderåriga i juridisk mening. De vore inte här i så fall.

   Hela detta vanvett bygger på att myndigheterna gjort det möjligt att ta sig till Sverige och påstå sig vara minderårig
   – UTAN ID-handlingar
   – UTAN några som helst dokument som skulle styrka din påstådda ålder
   – UTAN att myndigheterna gör någon fysisk kontroll av åldern. (På väg att ändras nu ”under galgen”.)

   Och den asylsökande vinner en hel rad fördelar genom att falskeligen påstå sig vara ”barn”.

   Gissa vad resultatet blir?

   Gillad av 10 people

 2. Bo Svensson skriver:

  Det fungerar ju inte med könsneutrala regler. – Vi har olika roller i spelet.

  Spelet som resulterade i oss, handlade för männens del i att vinna rang bland män och kvinnors uppmärksamhet genom sin kompetens och för kvinnans del att framstå som attraktiva för att vinna de bästa männens intresse. – Att släktets utveckling gick framlänges förutsatte att det var männen i samverkan som hävdade revir och att nykomlingar fick motivera sin närvaro genom att framstå som mera en tillgång än en belastning.

  För att spelet skall fortsätta gå framlänges, får man se över reglerna för migration. – Skaffar man en partner från ett folkslag med sämre förutsättningar, får man vara beredd att flytta dit där den hör hemma. – Och asylverksamheten får outsourcas till UNHCR som vi förser med de resurser vi är beredda att ägna ändamålet flyktinghjälp.

  Gillad av 1 person

 3. Per Blomquist (@per_bq) skriver:

  Jag kan upplysa Herr Engellau från egna erfarenheter att även om man är 20 år och som jag var då föga världsvan men en ganska vacker pojke bli utsatt för besök i min säng av min hyresvärdinnas nyskilda kompis 35-40 knappast ledde till avslappnad sex. Snarare som i beroendeställning en undran vart jag skulle ta vägen. Nåväl, jag bytte hyresvärdinna och kunde fortsätta min utveckling mot en typisk vit mans respektfulla umgänge med kvinnor. Trots att det var mer än 50 år sedan känns det ännu lite småäckligt.

  Gillad av 8 people

 4. Gunilla skriver:

  Har med förundran läst om vad som tycks pågå på de svenska HVB-hemmen dät ‘välmenande’ vänster-kvinnor ‘konkretiserar’ goda gärningar. Jag håller helt med om ‘vad väntar man sig när man tar emot mängder av hormonstinna unga män’. Men detta skulle man tänkt på innan. När man ser båtarna från Afrika fullastade med svarta män. Vad tror man detta innebör tuntom i Europa? Tyvärr, oavsett om killarna tycker att ‘det här var ju toppen’ så bidrar ju dessa kvinnor aktivt till att bekräfta bilden av den ‘svenska horan’. Sedan tror ju killarna att det fritt fram på våra gator också. Vilket vi ser i våldtäktsrubrikerna.

  Gillad av 4 people

 5. Johan Löfgren skriver:

  Nu förstår jag varför de unga männen kallas ensamkommande barn och ljuger om sin ålder. Ett land som Sverige borde ha kapacitet att det här inte skulle kunna ske – att starka drifter hos bägge könen kan styra svensk migrationspolitik. Det tycks vara djungelns lag som råder.

  Gillad av 3 people

 6. Lennart Bengtsson skriver:

  Det kvinnliga Godheten har alltså fått sin förklaring. Lite spännande sex och dessutom extra kommunalpengar att stoppa i fickan. Det kan ju inte vara mycket bättre. Därtill har de fått all beundran av media och samhälle för sina uppoffringar och sin osjälviskhet!
  Jag tror det snart blir nödvändigt att vrida klockan tillbaka några generationer för att rensa upp i Augiasstallet.

  Gillad av 6 people

  • Gunilla skriver:

   De flesta våldtas nog heller inte. De får gratis sex av tanterna. Och när det är full rulle i byxorna bryr de sig nog
   Inte så mycket om hur tanten ser ut.

   Gillad av 4 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Frågan av intresse är om män kan utnyttjas. Och det kan det. Nästa fråga: Skall en ämbetsman utöva sitt ämbete gentemot en person hon har intima kontakter med och vice versa? Vanligtvis anses all opartiskhet därmed vara förbrukad. Jäv föreligger.

   Det är inte av prydhet som det är förbjudet för ämbetsmän att korrumpera sig. Släng dem alla i fängelse för korruption! Och låt dem betala tillbaka alla pengar de försnillat!

   Gillad av 1 person

 7. Magnus Rosensparr skriver:

  Ja, sannerligen har ytterligare ett fjäll fallit från våra ögon, men ytterligare en kraftig reva har också rivits upp i det sönderfallande PK-Sveriges fasad.

  Gillad av 2 people

 8. JAN BENGTSSON skriver:

  Tveksamt om killarna känner sig utsatta o kränkta)

  I ett läge där de har noll möjlighet till att få sex,
  TAR de nog Allah chanser, antingen bland de lovliga byten som finns på stan,
  eller blir man glatt överraskade över den matriarkala godheten som finns i Sverige…

  Visst kan man på sikt ha yngre mål,
  men ett hål är ändå alltid ett hål)

  Generösa gåvor dessutom, MAN är nästan i Paradiset!

  En ung mans första sexuella drömmar rör nog ofta en mogen kvinna…
  Med närmast omättliga känslomässiga behov)

  Men högsta vinsten kan sägas LIGGA I POTTEN…

  I motsvarande omvänt fall reagerar nog inte (S)amhället lika välvilligt)

  Gillad av 2 people

 9. naivtive skriver:

  Glad och glad, vi ser ett hyckel i att de officiella förklaringarna varit omsorg för stackars barn men i verkligheten är det brunst hos gamla kossor likt hönan Agda. Den höga moralen med att hjälpa stackars ”flyktingar” handlar om betydligt lägre moraliska nivåer. Visst är beskrivningen korrekt men konsekvensen är ytterligare en lockelse att ta sig till Sverige för dessa unga män i sin mest sexuellt aktiva ålder, som om detta skulle behövas. Och detta bidrar till att ytterligare dränera den svenska välfärden då ytterligare icke behöriga flugor dras till honungen och placeras i det dyraste boendet.

  Sen finns aspekten till att denna sexuella dragningskraft blir missvisade då de ofta kommer från kulturer som saknar naturligt umgänge med flickor i männens egen ålder. Bilder av sexuellt intresserade kvinnor blir generell över alla åldrar och ute på stan, badhusen eller på sommarens festivaler kör det med samma stil och då kallas detta för övergrepp.

  Tack så mycket batikhäxor, det här var inget vi behövde.

  Gillad av 4 people

 10. Mats Lindberg skriver:

  De ”manliga mekanismer” som PE beskriver må vara sanna, men det gör inte övergreppen mindre. De unga männen befinner sig i en beroendesituation, oavsett hur de själva upplever den. Det är ytterst olämpligt att blanda in intim fysisk kontakt i den situationen, vilket borde finnas i ryggmärgen på alla inom sektorn.

  Gillad av 5 people

  • Kristina von Heland skriver:

   De gör det gratis medan kvinnorna får betalt av staten-ergo medborgarna. Gambia var ett resmål förut för dessa kvinnor, det drabbar dem och Sveriges medborgare ekonomiskt. Att betala toyboys med skattepengar känns kanske lite fel?

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Frågan om man är ett fnask eller inte har inte med pengar att göra. Det finns marknader även för saker och tjänster i utbyte mot varandra. Dessa tjänstemän betalar med statens privilegier. De ensamkommande snuskgubbarna betalar med sexuella tjänster och implicita komplimanger och andra retningar av dessa kvinnors belöningscentra.

    Det är korruption, och korrupta tjänstemän skall fängslas och avstängas på livstid från alla offentlig verksamhet.

    Utöver detta är det kanske i vissa fall pedofili och utnyttjande av beroendeställning, som väl är egna brott med egna skadeverkningar. De måste emellertid bedömas från fall till fall i domstol.

    Gilla

 11. Erik Bergman skriver:

  Så Sverige lockar inte hit dessa ensamkommande skäggbarn enbart med ekonomiska förmåner, vi lockar också med sex. Sex mellan vårdare och vårdade är alltid olämpligt. Dessa unga män får en snedvriden szn på sex och detta kan få dem att tro att det i Sverige är OK att våldta kvinnor. När dom går i skola i Sverige är det då också riktigt att kvinnliga lärare har sex med dem???

  Gillad av 5 people

 12. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Här kan vi verkligen tala om ojämlikhet mellan könen, gubbar med liknande böjelser utsätts för allehanda nedsättande omdömen.

  ”Det välfärdsindustriella komplexet har avslöjat sig”: Komplexet avslöjar sig även i DI idag, där Almega pläderar för att motion ska subventioneras med skatteavdrag samt kunna ordineras gratis och ingå i högkostnadsskyddet. Offentliganställda ska ha rätt till motion på arbetstid. Motivet är att man lever längre, blir lyckligare etc av motion, vilket säkert stämmer.

  Tänker man efter lite så skulle nästan vad som helst kunna motiveras på samma sätt.

  Restaurangbesök, utlandsresor och annat trevligt skulle också kunna ingå i högkostnadsskyddet, endast fantasin sätter gränser.

  En del av detta är väl för övrigt redan infört för att knyta an till PEs artikel, sex på arbetstid förekommer tydligen redan bland vissa offentliganställda/offentligfinansierade tanter.

  Gillad av 3 people

 13. Moab skriver:

  De få gånger jag sett skötare från HVB-hem med deras skyddslingar så har antydningar till detta pågått VARJE gång, i simhallen såväl som på stranden, även om de ensamkommande (vad Monthy Python hade kunnat göra med vårt nyspråk) hellre hänger i bubbelpoolen. De ensamkommande (främst afghaner i min kommun) söker så klart mycket yngre tjejer och hänger på gymmet så fort tjejerna börjar komma dit. De glor på tjejerna i grupp precis som man kan förvänta om man har fördomar om dem, eller värre. Speciellt på de under 13, som är där med sin mamma, det är möjligen nästa skandal Heberlein kan gräva i, utrbredda pedofila övergrepp av ensamkommande män som ljugit om sin ålder och därmed i skolan kommer i kontakt med unga flickor som fått sjunga sånger i skolan om att alla är lika bra (exempel från mina barns klass) sen första klass. Gräv gärna fru Heberlein, men det är inte så lätt att få en tolvårig tjej att berätta om hur hennes ”kompis” som alla skall vara vän med just begått ett övergrepp. Detta började inte igår och inte med de ensamkommande.

  Annars så har jag bara stött på personal från ett flyktingboende här en gång, vi gjorde det stora felet att boka en födelsedagsfest på ett ställe som nu tydligen också huserar flyktingar, så vi satt på ena sidan en glasvägg och åt för 400kr kuvertet och på andra sidan så åt migranterna. Senare på kvällen så när baren öppnades så kom manlig personal från boendet in och började lägga an på de kvinnliga gästerna, konfonterade så,vägrade de att gå ut och var mycket otrevliga. Det som verkligen förvånade mig var att personalen vägrade köra ut dem från den privata festen, det var tydligt vad som var den stora inkomstkällan, så valet stod mellan slagsmål eller låta dem hållas. Den restaurangen/flyktingboendet är numera bojkottad.

  Det går inte att undkomma detta, så för att anknyta till diskussionen om förlåtelse så är det något som är lättare på avstånd.

  Gillad av 10 people

 14. oppti skriver:

  Var finns hemmen för ensamkommande flickor med manliga vårdgivare?
  Denna parallella värld vore upprörande minst sagt.
  Varför hör vi inga FI säga fy!

  Gillad av 2 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Garanterat otänkbart!

   Några ensamkommande unga tjejer från MENA är väl närmast en myt?
   I så fall har de kommit tillsammans, men söker asyl var för sig!
   Då ökar chansen att få stanna dramatiskt, speciellt utan ID?

   Gillad av 2 people

   • cmmk10 skriver:

    Tja, enligt t ex ett flyktingsnyft i G-P, så hade den unge ensamkommande mannen kommit i sällskap med sin farbror. Så det där med ”ensamkommande” torde närmast vara en tolkningsfråga.

    Gillad av 3 people

 15. uppstigersolen skriver:

  Patrik. Jag är djupt imponerad av att du skriver minst en berättelse varje dag. Den här ligger bland mina favoriter. Både intressant och roande. Ja vi måste få skratta åt eländet som kostar oss en himla massa miljarder. Några verkar dessutom få betalt för att leva ut sina lustar. PS. Polisen i någon del av Sverige har just gjort en storsatsning för att hitta män som köper sex. Snacka om att prioritera rätt!

  Gillad av 4 people

 16. Jan Ahlström skriver:

  Våldtäkter begångna av dessa unga män kanske minskar om de får leka av sig med sina omhändertagande HVB-anställda.
  Kanske bra att de ensamkommande får ”komma” ensamma med sina extramammor.

  Gillad av 2 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Vi får väl se det som en samhällsnyttig gärning,
   som förebygger sexuellt frustrerades övergrepp)
   Men det tycks locka fler o fler att komma?

   Gilla

 17. MartinA skriver:

  De här kvinnorna har högljutt sagt att de värnar ”baarnen”. De har högljutt besjungit sin egen godhet. De har dessutom berikat sig själva på denna för oss andra mycket skadliga verksamhet. Och de har förlustat sig. Och missbrukat sin maktställning.
  Sett i det ljuset är PEs artikel, och nu använder jag självbehärskning på nivåer som ingen trodde jag hade förmåga till, otillräcklig.

  Gillad av 6 people

 18. Bengt skriver:

  Som varande några år äldre än Patrik hade jag så när glömt bort hur det var att vara testosteronstinn tonåring. Så nu har ytterligare ett fjäll fallit även från mina ögon!

  Gillad av 1 person

 19. steffoth skriver:

  Det är av en konstig anledning väldigt tyst om detta i riksmedia, beror det på att det är kvinnor som är förrövare? Betänk det omvända, att manliga anställda hade agerat på samma sätt mot ensamkommande och utsatta flickor, det hade blivit ett förfärligt liv på alla och det hade givits stor uppmärksamhet, inte bara i Sverige, men också utomlands. Varför är det så tyst om detta?

  Gillad av 4 people

 20. Hovs-svartaste-hallar skriver:

  Du har helt rätt i detta Patrik. Hela detta spel är så absurt att man undrar om man drömmer eller är vaken.
  När Ann Heberlein tar upp denna enorma skandal väljer hon att till viss de spela med i spelet, dvs. hon låtsas att ”barnen” faktiskt är minderåriga för att kunna se dem som ”offer”.

  I verkligheten är situationen mera som i sexresorna till Gambia — unga MÄN + medelålders kvinnor. Skillnaden är att DU betalar för detta via skatten, med pengar som skulle ha finansierat sådant som äldreomsorgen.
  Så — din äldreomsorg kan du känna dig blåst på, så se till att ordna den med egna medel.

  Jag har sett en del bilder på dessa ”ensamkommande” — INGEN av dem har sett ut att vara något barn. Och det mest absurda, närmast overkliga, är hur människor som ser dessa avslöjande bilder FORTSÄTTER att hävda att de avbildade personerna faktiskt är barn!

  Sverige = dårarnas paradis.

  Gillad av 13 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Nog mognar barnen MYCKET tidigare i dessa kulturer)
   Man undrar hur de sen ser ut som pensionärer?
   Typ 75-åringar?

   Kanske det dyker upp bevis,
   ID med på verklig ålder när pensionen nalkas?

   Då korrigerar vi väl det felet, annars inte! åt andra hållet?

   Kul retoriskt greppp av Anne Heberlein…

   Allah dessa sägs vara barn,
   DÅ är det våldtäkt, oavsett frivillighet!

   Annars är det ett cyniskt utnyttjande av vårt samhälles godhet,
   en offentlig hemlig att det INTE rör sig om barn)
   Våldtäkt sysslar väl inte goda kvinnor med?

   Men ett beroende handlar det om,
   tom ömsesidigt, får man säga det?

   Att vinna högsta vinsten i asyllotteriet,
   gör man inte utan riktade insater…

   Två vinnare, eller två förlorare?

   Moder Svea givetvis,
   den andra parten är svårare att fastställa!

   Gillad av 1 person

 21. Moab skriver:

  Det som är så bra med detta är att det illustrerar hur dessa så kallade batikhäxor är de mest rationella i vårt samhälle, tillsammans med asylbaroner, odugliga journalister och politiker och administratörer från Eliasson till Ribbenvik. Deras uppträdande är ett helt rationellt socialistiskt beteende, precis som en politbyrå som skaffar sig flotta datchas. De misskrediterar konservatism och att man skall göra något för att få något och riggar så hela samhället så att de kan plocka russinen ur kakan via skatten och andras arbete: de bästa jobben, den största mediala uppmärksamheten, eller i detta fall sexuell tillfredställelse när ens bäst före datum gått ut, allt detta och man är dessutom GOD! Genialt. Rationellt egenintresse och exempel på god socialistisk rövarmentalitet.

  De som däremot inte har varit så rationella är alla de som fram tills nu inte röstat SD och ogillar ovanstående. Ni har röstat för batikhäxornas sexuella utsvävningar. Varsågod, så dags att gnälla nu.

  Gillad av 6 people

  • Hovs-svartaste-hallar skriver:

   MOAB — Huvudet på spiken!

   Enligt DGS-intervjun med Hans Jensevik, så kommer Sveriges kommuner inom åtta år att ha en ekonomi liknande Malmö kommun idag.

   Malmö kommun skulle gå i konkurs pga. skenande kostnader för socialbidrag, om man inte kraftigt subventionerades via det kommunala utjämningssystemet. Och ekonomen Tino Sanandaji frågar retoriskt:

   ”Vem ska betala när alla Sveriges kommuner har en ekonomi liknande Malmö?”

   Svaret är att kommunerna tvingas kraftigt skära ner utgifterna i hela landet. Det första man får lägga ner är äldreomsorgen — då pengarna behövs för mer angelägna ändamål, som att betala ut socialbidrag till arbetslösa MENA-invandrare, bland andra fd. ”ensamkommande” som nu hamnat på kommunens bord.

   Gillad av 4 people

   • Thor skriver:

    Nja, socialbidragen kommer att öka men det pågår framför allt ett febrilt fulspel att få in asylanterna i a-kassesystemet. Genom ett 1-årigt låtsasjobb så är det fixat. Sedan går arbetslöshetsersättningen till 90 % på statskassan och resterande 10% betalas av a-kassans medlemmar. Och detta fulspel är verkligen illa nog.

    Gillad av 8 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Rationellt är fel ord. De är besinningslöst opportunistiska. De kanske maximerar något slags framgångsindex i sina egna ögon. För en liberal, för en ytlig och grund tänkare, liknar detta kanske rationalitet. För mig ser det mer ut som djurisk instinkt och turen att instinkten råkar passa tidsandan och omgivningen. Trial and error.

   För rationalitet är i själva verket förmågan att handla på ett sätt som ger de i förväg avsedda resultaten och inga andra. Naturligtvis är de i det lilla rationella, men den som vill maximera sin rationalitet måste höja sig till högre analysskikt, skapa system som löser klasser av problem, som Jordan Peterson kanske skulle uttrycka saken. Frågan är om de verkligen vill förstöra samhället? Varför vill de i så fall njuta av dess frukter på vägen ner? På vilken grund skall vi antaga att båda dessa strävanden är avsedda och planerade? Med mindre än det kan vi inte betrakta dem som rationella.

   Gilla

 22. Ina Höst skriver:

  Män jagas och straffas för att de köper sex med egna medel av de som frivilligt säljer sådana tjänster. Medan kvinnor får betalt för att skaffa sig en gigolo! Snacka om olikhet inför lagen!

  Gillad av 6 people

 23. Hasse skriver:

  En liten anmärkning bara. När testosteronnivåerna är som högst så blir det inte alltid så att ” Ifall en uppbjuden kille inte är med på noterna så tar det hela liksom slut av sig själv. Hela projektet kroknar om killen inte vill”. Dom kan få ribba ändå.

  Gillad av 1 person

  • Kristina von Heland skriver:

   Haha, jag vill rekommendera boken the Sympathizer av Viet Thanh Nguyen. Pulitzerprize fiction vinnaren 2016. Att kunna beskriva ett elände-då Saigon föll och USA stack med svansen mellan benen lämnandes alla som trodde på dem till sitt öde. Att kunna beskriva det med galghumor. Scenen då alteregot beskriver hur han som tonåring umgicks intimt med en bläckfisk är obetalbar! Att kunna få skratta mitt i allt elände.

   Gilla

 24. Lorentz Brydolf skriver:

  Varför är kopulationsmini…. f’låt migrationsminister Morgan Johansson knäpptyst om de skattefinansierade sexorgierna som tanterna på HBV-hemmen ägnar sig åt, han är ju högsta hönset och har det övergripande ansvaret för eländet?

  Gillad av 4 people

 25. Hatten av..! skriver:

  Den underfundiga texten med sin sirliga snirklighet var härlig att läsa, rent språkligt, utöver innehållet. Det blir stora A enligt det betygssystem jag själv och Patrik värderades efter i en sedan länge utdöd skola. Och det vill inte säga lite, för det var i en tid då betygssystemet ännu inte nåtts av några utspädningseffekter.

  Hatten av..!

  Gillad av 5 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Språkets ordrikedom har förflackats,
   se bara på vår Statsministers ”vidlyftiga” vokabulär…

   Snart kan elever inte ens skriva ett brev e sitt namn för hand,
   den färdigheten premieras INTE längre.

   Genusteorierna harhögre prioritet)

   Gilla

 26. Tussilago skriver:

  Ja vänta bara tills någon av dessa unga män eller en profit hungrig advokat kommer på att ”-Oj, här har nog någon blivit utnyttjad, var kan vi ansöka om skadestånd för det?”

  Gillad av 7 people

 27. elak skriver:

  Även om det till akten inte behövs något tvång, är det väl inte helt osannolikt att dessa unga i ett senare skede inser att de blivit utnyttjade och känner sig svikna/förnedrade. En mix av känslor som kan ge tråkiga följder, särskilt hos unga med högt testosteronpåslag…

  Gilla

 28. Leila skriver:

  Trots att hela denna historia är alldeles förfärlig så kunde jag inte låta bli att skratta när jag läste texten. Att det på den privata festen i Åmål gick så vilt tillväga att till och med ett bord gick sönder var bara för mycket. ”Fucking Åmål” fast på riktigt. Tack PE!

  Gilla

 29. Jennifer skriver:

  Sex med minderåriga eller personer i beroendeställning är inte en god gärning. En sådan uppfattning är rent nonsens och i strid med de flesta människors (även kvinnors) moral och rättsmedvetande

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.