Gambiaresor på hemmaplan

Helena Edlund

Under tre decennier beräknas mer än 600 000 svenska kvinnor ha rest till Gambia, många av dem för att inleda sexuella relationer (och till och med ingå äktenskap) med betydligt yngre, afrikanska män. En dokumentär hittar du här Men det kallas sällan sexresor – i Gambia talar man istället om ”semesterromanser”, ”romantiska äventyr” eller ”pojkvänsupplevelser”. Det låter bättre så.

Relationerna har på många sätt betraktats som win-win-situations: Kvinnorna har sett sig som de unga männens ”räddare”, de har ofta satsat stora summor pengar på männen och deras släkt – och fått uppmärksamhet och sex tillbaka. Männen har fått en kraftigt förbättrad ekonomi och inte sällan ett uppehållstillstånd i den svenska hustruns hemland. Relationerna har ofta skämtats bort och kvinnorna har kallats naiva och lättlurade, där de efter några år stått utan såväl make som sparpengar.

Den senaste veckans skriverier om sexuella relationer mellan svenska kvinnor och afghanska ensamkommande visar att tiderna har förändrats, i alla fall i ett avseende: Nu behöver inte kvinnorna resa till Gambia längre.

Nu finns de unga, virila och hjälpsökande männen på hemmaplan.

Under hashtaggarna #skickamejistället och #vistårinteut kämpar nu ett gäng (nästan uteslutande) kvinnliga aktivister för att hindra vad de kallar ”massdeportationerna av afghanska pojkar”. Det handlar i själva verket om tjugotalet unga män som bedömts sakna asylskäl och därför har fått lämna Sverige – delvis för att möjliggöra för barn som faktiskt har asylskäl att få leva här.

Kvinnornas engagemang är i de allra flesta fall förmodligen helt enligt regelboken, men flera händelser talar också för att det i ett antal relationer existerat en gränslöshet som lett vidare till sexuella relationer.

När jag surfade runt på gruppernas och medlemmarnas sidor noterade jag hur samma typ av bilder ständigt återkom: Medelålders svenska kvinnor med unga afghanska män i knäet, eller tätt omslingrade med varandra. I kommentarerna till bilderna kallas de unga männen exempelvis ”älskade unge”, ”min lilla afghanpojke” och ”mitt älskade barn”. En kvinna berättar hur hon gett ”sin unge” ett kreditkort och erbjudit sig att tatuera in sitt telefonnummer på hans arm. Ofta framgår det att de unga männen bor hemma hos kvinnorna, som genom att vara familjehem åt kommunen får ett rundligt arvode för besväret.

Ann Heberlein har granskat grupperna, och hon frågade sig i en text på Ledarsidorna vilka övergrepp som egentligen förekommer i familjehemmen. Hennes granskning av relationerna mellan kvinnorna och de afghanska ungdomarna ledde till en storm av hat, men också till att hon kontaktades av människor som bekräftade att sexuella relationer var vanligt förekommande.

Konstigt nog har hatet inte riktats mot kvinnorna som begått övergrepp, utan mot Heberlein som uppmärksammat övergreppen. Det som fått personer att gå till attack mot Heberlein är förmodligen att hon talat klarspråk: De öppna hjärtana var inte bara fyllda till brädden av osjälvisk kärlek, utan rymde även ett avsevärt mått egoistisk kåthet.

Den aspekten, den rent fysiska, hade vi säkert förstått (och fördömt) om det handlat om svenska män som välkomnat unga asylsökande kvinnor i sina hem och i sina sängar. Om bilderna visat medelålders män som omfamnat ”sina afghanflickor” hade Värdegrunds-Sverige proklamerat undantagstillstånd medan anklagelser hade haglat och lagar blixtändrats.

Så var är upprördheten nu? Kanske har den uteblivit för att relationerna maskerats som altruistisk moderskärlek istället för fysiska begär. Intimiteten i relationerna har sedan relativiserats genom att tala om samtycke och att vuxna människor är fria att leva ut sin sexualitet med vem de vill, så länge som de inte bryter mot lagen. Så är det förvisso, men det är inte sådana relationer som stått i fokus.

Problem uppstår när relationen utger sig för att vara något den inte är – och de familjehem där kvinnan inlett sexuella relationer med ”sin pojke” har helt enkelt seglat under falsk flagg.

I ett familjehem är sexuella kontakter mellan omsorgsgivare och boende absolut förbjudna, eftersom relationen inte är jämlik. Den boende förutsätts för det första vara minderårig (annars bor man inte i familjehem eller på HVB-hem) och befinner sig dessutom i beroendeställning. Visar det sig att pojken faktiskt är minderårig – då handlar det om våldtäkt mot barn, hur mycket pojken än är med på noterna. Det krävs hur som helst inte mer än en rimlig dos sunt förnuft för att inse att en vuxen person som tagit på sig ansvaret att agera familj åt en ung asylsökande inte ska välkomna denne i sin säng.

För personal på ett HVB-boende är det om möjligt ännu enklare med gränsdragningen: Professionalitet och sexuella relationer med de boende går inte att kombinera.

De intima relationer som uppstått kan i bästa fall betraktas som Gambiaresor på hemmaplan: Kvinnor har fått utlopp för sitt behov att agera hjälpande ängel, samtidigt som de fått sina behov av sex och fysisk närhet tillfredsställda av en ung man. Den unge mannen har i sin tur fått en vardag han inte kunnat drömma om i hemlandet.

Men det finns också en viktig skillnad: Det handlar inte om någon win-win-situation eller en oskyldig ”pojkvänsupplevelse” när ett uppehållstillstånd ligger i potten, och priset för det inkluderar sexuella tjänster i det som borde vara hemmets trygga vrå.

 

61 reaktioner på ”Gambiaresor på hemmaplan

  • Kaisa Kangass skriver:

   Tycker du ska kontakta de ensamkommandes förbund eller vad det heter. Finns nog många unga Afghaner som kan berätta ett och annat om de svenska kvinnorna. minns även ett uttalande från en Afghanska man om detta.

   Gillad av 5 personer

  • Lars Insulander skriver:

   Så mycket skitsnack på ett enda spår, det måste vara världsrekord.
   Var vänliga och sätt siffror och företeelser i relation till t.ex. den skatteflykt och -planering som de rikaste i vårt arma land använder för att slippa betala minsta möjliga bidrag till den gemensamma kassan.

   Gilla

   • Greger skriver:

    Så du menar att vi ska titta åt ett annat håll och bara koncentrera oss på det du tycker är viktigt?
    Låter lite som polisen rent generellt idag som pga överbelastning bara prioriterar de grövre brotten.
    Men om vuxna utnyttjar barn i beroendeställning så anses det vara grovt och bör därför prioriteras.
    Frågan är om prioriteringen sett annorlunda ut om könsfördelning var omvänd.

    Gilla

   • Patrik Larssson skriver:

    Ja vem fan vill betala detta kalaset? Vill du? Siffror hittar du i nyhetsflödet senaste åren. 30000 ensamkommande afghanpojkar á 60000 kr/mån (HVB-hem)
    Så ja, runt 2 miljarder/år.
    Inklusive efterlevnadsstöd som dock skenar med över till en halv miljard/år fram till 2020, Lägg sedan till asylutredningar, överklagande, skola, sjukvård, gratis busskort, fria bad i kommunen integration mm.
    Till på köpet kommer de utlandsfödda inte över 60% i sysselsättning under hela sin levnadstid. Svensken 85%.
    Taskig ekvation redan nu. Men det blir värre. För det är inga akademiker det här. Nej taxi och vårdbiträden. Låglönejobb=lågt skatteunderlag. Summa sumarum blir det kanske 50% i skatter jämfört med en snitt-svensk. Hur fan ska den kalkylen gå ihop? Halv välfärd i framtiden? Halv sjukvård? Poliskåren är redan halverad och det visar sig tyvärr i trygghet o brottsstatistiken. Fler rika lär fly så dra bort ytterligare 10%.
    Ojojojojoj…

    Gilla

   • För Vårt Bästa? skriver:

    Varför inte goggla fram lite grand om ”dina” ledstjärnor? Varför inte titta på hur sossedrivna företag placerat pengar i skatteparadis? dina stjärnor som bollar med pengar i s.k. räntesnurror.
    TIPS: ledarsidorna.se samt uvell.se. Ledarsidorna är faktiskt en sosse

    Gilla

   • Henrik Robeck skriver:

    Nu är det ganska enkelt att summera hur mycket som går från stat, landsting och kommun i form av kostnader för migrationsverk och de boenden de upplåter, bidrag, statsstöd, sjukvård, kommunalt boende, polis, rättsväsende och för närvarande är kostnaden närmare 300 miljarder kronor om ÅRET; de summorna kommer inte de du anklagar för skatteflykt i närheten av!
    Det är ett rent löjligt påhopp!

    Gilla

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  När man läser detta kan man inte undgå att reflektera över den muslimska kulturens strikta sexualmoral även om dagens svenskar har svårt att föreställa sig något sådant. Samma strikta sexualmoral fanns ju tidigare också inom kristenheten och detta bara för några generationer sedan. Dagens kvinnliga ”Gambiaresenärer” skulle tidigare helt ha förlorat sitt sociala anseende och detsamma borde ske även idag.
  I stället borde man fråga sig varför en strikt sexualmoral överhuvud taget har uppstått? Kanske det helt enkelt har visats sig nödvändigt för att samhället inte skulle förlora sin inre stabilitet ? Det är ju knappast någon som blir samhällspositiv när skatterna går till orgier på HBV-hem i stället för att gamla och utsatta skall få en anständig vård.

  Gillad av 9 personer

 2. Gunilla skriver:

  Gambia-resor på hemmaplan är en benämning som jag köper. Det finns nog likheter mellan de kvinnor som reste till Gambia för att få unga män och dessa som nu tycks finna unga män/pojkar för sina ‘omsorger’ på svenska HVB-hem. Tyvärt bidrar dessa aktivt till att bekräfta bilden hos männen/pojkarna av ‘den svenska horan’. De får ju bekräftat sin uppfattning att det är ok (och att hon vill) att ge sig på svenska tjejer på gstor och torg. Det ser vi ju i våldtäktsrubrikerna.

  Gillad av 8 personer

 3. Johan Löfgren skriver:

  Man kan undra om Migrationsverket inte skulle döpas om till Relationsverket istället. Men det är tydligen så här regeringen vill ha det – gränslöshet både här och där. Det är bra att mycket kommer fram så vi får än mer underlag för att rösta rätt 2018.

  Gillad av 6 personer

  • Sixten Johansson skriver:

   Kungliga Koppleriverket? Sjuklöverns Sutenörsverk? Feministiska Fnaskeri- och kopuleringsverket? Reinfeldt-Löfvens Hyckleri-, Hor- och Hallickverk?
   Eller kanske Sjuklöverns gordiska knut för de enkla jobben vid sidan av kamel- och getvallarna. Äntligen kan både full sysselsättning och jämställdhet uppnås genom skattefinansierad köns- och rasfixerad kvotering under Prostitutionsverkets ledning – hög tid att utse samordnare och generaldirektör.

   Gillad av 4 personer

   • Stig Hvid skriver:

    Nu glömde du allt ett parti!

    SD röstade med Alliansen i hela 98 % utav Alliansens förslag när Reinfeldt och Borg styrde regeringen.

    Om man sitter så HÅRT i en regerings knä så kan man knappast stå där med en av förvåning gapande mun och mena på att man är oskyldig när kritik senare framförs!

    Gilla

  • Hortensia skriver:

   Hmmm… många bra förslag, men vore det inte bäst att helt avsluta Migrationsverkets sexuella relationsverksamhet?

   Den pågående massimporten av exotiska toyboys, som är extremt underhållskrävande, chockerande dyra i drift och – till men för allmänhetens liv och lem – svårhanterligt hypermaskulina, kunde lämpligen ersättas av en pengapung-vänligare universallösning:

   Ett Vibrationsverk med inhemsk produktion av billiga toys i form av naturtroget friserade afghaner, pojkdockor i naturlig ensamkommande-barn-storlek mm, för att tillfredsställa allehanda behov hos bedagade, feminazistiska narcissister med pockande livmoderskänslor.

   Gillad av 2 personer

  • Käthe Löfvendahl skriver:

   Såååå, vilken slags regering skulle bry sig om detta LILLA problem?
   Det här gäller ju absolut inte var eller varannan svensk kvinna….inte heller var eller varannat HVB-hem!!!
   Använd förnuftet, snälla människor, detta är inget vanligt förekommande problem!!!!!

   Gilla

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  I Malmö finns ett praktexempel på Gambiaresors följder)

  Från högsta hens finns ett föredöme…
  En mogen kvinna FANN till sist lyckan…

  Hur stor ålderskillnaden är, är oklart!
  Men uppehållstillstånd via giftermål.

  Många andra hens ”jammar” glatt med i den kören…

  Gillad av 6 personer

  • skaaning skriver:

   Jag ser din satir, men kan bekräfta att de är jämngamla och varit gifta i ca 20 år. Det rör sig väl snarare om någon slags antirasistisk fetisch i det fallet, för visst var det en Gambia-resa bakom.

   Gilla

 5. larslindblog skriver:

  600 000 kvinnor har enligt artikeln köpt sex i Gambia , och till Sverige väller det in unga män som tydligen tillhandahåller erotiska upplevelser till sina ”fosterföräldrar” .Hur många Afghaner finns det egentligen i Sverige ? 100 000 ?
  Däremot såg jag ett TV program om hetrosexuell prostitution , det finns särskilda sex-poliser som lyssnar utanför hotellrum och när ”vissa ljud” hörs sparkar man in dörren.
  Jag minns att Beatrice Ask i egenskap av justitieminister föreslog att dom män som misstänktes för att betalat för erotik skulle få kallelse till förhör i lila kuvert , så brevbärare lätt kan sprida skvallret bland grannar , anhöriga skall förstå mm.
  Så olika är samhällets reaktion.
  ( sedan må vara att jag aldrig kunnat förstå att män betalar kanske 1000 kr eller mer , till en bedagad ryska för 15-20 minuters samvaro , när det finns gratis pornografi på nätet.)

  Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Att ha sex med en (ung) kvinna,
   som mer eller mindre hela tiden tittar på klockan,
   hur upphetsande kan det vara?

   Det handlar väl om lite mer, än att fylla ett tomt hål?

   För en man är väl den stora, största, glädjen att få se en kvinna njuta,
   att få skänka njutning,
   oavsett om MAN tom betalar för det…

   Att då denna vill ”avverka” ”saken” på kortast möjliga tid,
   då skall det handla om en engångsföreteelse,
   för att få något vackert att minnas…

   Att ha haft en vacker kvinnokropp, inom synhål…

   Gillad av 1 person

 6. Mats Lindberg skriver:

  Bra att flera tar upp detta! Det borde inte få någon att gå i försvarsställning, alla de kvinnor (och män) som engagerar sig i att hjälpa de ensamkommande på ett professionellt och etiskt sätt borde inte ha bekymmer med att ta avstånd ifrån dylikt beteende. Men nu försöker man brunsmeta skribenten och få det till att hon har någon dold agenda. Det är rent skamligt!

  Gillad av 6 personer

 7. fornuftist skriver:

  Bra skrivet men de två sista styckena är något motsägelsefulla.
  Det är visst en win-win-situation. Kvinnornas lustar och begär blir tillfredsställda och likaså de unga minst lika sexhungriga männens, och på köpet får de dessutom en genväg till hett eftertraktat PUT. Båda inblandade är nöjda, glada och dessutom sexuellt tillfredsställda.

  MEN det finns en inblandad i sexdramat som definitivt inte drar någon vinstlott; de svenska skattebetalarna. Vi var inte inblandade och var med och finansierade dessa kvinnors Gambiaresor. Men nu är det vi som betalar och vi betalar MYCKET för detta horeri.
  Dessa kvinnliga torskar får rundligt betalt av oss skattebetalare för att hantera sina sexuella begär och rulla runt i sänghalmen! Och de villiga afghanska männen kan efter avslutade sexlekar medan de tar en cigarett i sängen se fram emot en livstids bidragsförsörjning av samma stackars hellurade och hunsade skattebetalare.

  Fy fan säger jag bara.

  Gillad av 9 personer

 8. Christer Carlstedt skriver:

  Jag har en gång bott på Sun-Wings hotell i Gambia och följaktligen sett trafiken.
  De lokala gossarna hängde som druvklasar, eller skall vi säga bananklasar, utanför grindarna, eftersom de inte blev insläppta på hotellområdet.
  De ensamma damerna eller ibland reste de parvis, visste inte hur fort de skulle få i sig den förbetalda middagen innan de pep iväg ut i mörkret till de väntande gossarna.
  Inte så särdeles läckert!

  Om man kostar på sig att se åt sidan vad gäller etiken i verksamheten så kan man då konstatera att att de här damerna av någon anledning inte fått till ett fungerande förhållande på hemmaplan, men att även de någon gång ville få ”ett stick i pälsen”.
  Att vissa sedan var så korkade att de trodde att ynglingen var kär i dem och att de därför skulle tas med hem är ju enbart beklämmande, eftersom det bara beskriver en komplett oförmåga till klarsyn.

  Vad gäller manfolk så tycker jag mig ha förstått att preferenserna ligger mer åt Sydostasien.

  Vi noterar fakta och att det går till på detta sätt. Ingen behöver tycka att det är OK, men man skall kanske inte ha så bråttom att sätta sig på sina höga hästar heller.

  Det föreligger nämligen en väsentlig skillnad mellan Gambia- och Sydostasienförlustelserna och vad som nu tilldrar sig inom HVB-verksamheten.
  Damerna som far till Gambia för sin tillfredsställelse gör det på egen bekostnad och, får man hoppas, efter de tio semesterdagarna är båda parter nöjda med sin deal.
  Lämpligheten att besöka en mottagning för sexuellt överförbara sjukdomar borde finnas med i ursprungskalkylen.

  Nu är det emellertid så att de nu äntligen i ljuset framdragna missförhållandena betalas av mig som skattebetalare. Dessutom synnerligen rundhänt!
  Nu tycker jag mig ha all anledning i världen att leva rövare.

  Jag vill inte förneka dessa damer att tillfredsställa sina behov, men det skall så ta mig sjutton inte ske under förespeglingen att de gör det maskerat till godhet, när det i själva verket handlar om en utpressningssituation.

  Våra myndigheter har äntligen lyckats med något!
  De har skapat ett system där man både kan äta kakan och ha den kvar.
  Damerna får sin sexuella aptit tillfredsställd OCH dessutom får de betalt för nöjet!
  Får man gratulera så mycket!

  Gillad av 9 personer

 9. Fredrik Östman skriver:

  Professionalitet, inte jämlikt — vad är det för tjafs? Det handlar om vad flyktingmottagning skall vara till för. Fnaska och köpa gigolo får folk göra i egen regi och det skall inte leda till privilegier och uppmuntran från staten och oss svenskar och skattebetalare.

  Gillad av 7 personer

  • gmiksche skriver:

   Aja baja! Köpa gigolo inom landets gränser i egen regi sorterar under prostitution. Strängeligen förbjudet. Men skattefinansierade köp går an. Genom dem tas gigolonerna (rätt plural?) till våra hjärtan.

   Gilla

 10. uppstigersolen skriver:

  Patrik tar ju upp samma ämne och där påpekade jag att polisen i någon del av Sverige just gjort en storsatsning för att avslöja män som köper sex. Männen betalar alltså med egna pengar för att ha sex medan kvinnor har en afghangosse hemma och får betalt för att ha sex. Feministisk politik så det stänker om det.

  Gillad av 8 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   En Afghan skall sen försörjas här på livstid…
   Av skattebetalarna!

   En kvinnlig ”turist” är bara på högst tillfälligt besök!

   Däremot skall ingen få profitera på andras ”arbete”!!!
   Där skulle kraftfulla insatser sättas in.

   Vad vuxna gör för ”avtal”, borde vara Deras ensak?

   Gillad av 1 person

 11. Moab skriver:

  Dessutom så har jag, förutom att betala somaliers och afghaners cigaretter, nu även finansierat också dessa övergrepp med mitt arbete. En morgontimme om dagen för att spara resor till Gambia. Möjligen är det bättre för klimatet, är det därför MP är för det?

  Gillad av 4 personer

 12. Nils Nilsson skriver:

  Skillnaden med Gambia resor är att dessa sexresor betaldes av kvinnorna själva och inte av skattebetalarna. Dagens HVB-hem kan mer liknas vid statliga bordeller för gratis sex på skattebetalarnas konto.

  Gillad av 4 personer

 13. MartinA skriver:

  Fruktansvärt motbjudande på alla plan.

  Men också nationalstatsförstörande. Eller hade varit, om vi hade haft en nationalstat. En nationalstat är en klubb som är till för att främja medlemmarnas intressen. Främst inriktad på fysiskt försvar. När någon klubbmedlem gifter sig med en medlem av en sämre fungerande klubb så kommer den här personen att kunna gifta sig ”uppåt” rent attraktionsmässigt. Kärleksmedborgarskap mellan medlemmar av icke jämbördiga nationer är en form av parasitism. Arketypen här har varit den fule svenske gubben som gifter sig med en ung och vacker thailändska. Även om den arketypen nu bör bytas ut. Den här ruljansen har nu nått systemhotande nivåer. Det handlar inte längre om att utnyttja den egna klubbens kvalitet för att skaffa sig avkomma med högre kvalitet än man eljest hade klarat av. Utan istället att göra det för att tillfredsställa sina lustar. Enligt en löpande bands princip.

  Nåja, nationalstaten är sedan länge förstörd. När de som var satta att skydda gränserna inte gjorde det utan tvärtom rev ner dem. Så är gränsen nu meningslös. Det som finns att göra är att bygga inre gränser. Där byggstenarna är kultur och lojalitet och etnicitet snarare än vattendrag och kustbevakning och gränspolis. Och det är inget konstigt med det, i historien har detta snarare varit legio än undantag. Låt det bli ett spännande äventyr.

  Gillad av 5 personer

 14. Walfrid skriver:

  Om det någonsin funnits något som ”gamla goda tider” så är den här inspelningen ett bra frö för nostalgi:

  För övrigt tycker jag att nostalgin var bättre förr…

  Gillad av 1 person

 15. JAN BENGTSSON skriver:

  En banan är en banan, sa Bill
  Extra njutbar avskalad, sa Bull

  Heureka!

  Här har vi de enkla jobben, för Allah dessa unga män!
  MAN hamnar i Paradiset, redan under livstiden)
  Statliga institutioner för jämlikt feministiskt tillfredställande…

  Ett STORT behov föreligger,
  att hjälpa dessa unga män till en minnesvärd start i Sverige!

  Gillad av 1 person

 16. slabadang skriver:

  Nu bläddrar övriga journalister i den tjocka relativiseringskatalogen. Kapitlet ”principer” är borttaget av ”pressetiska skäl” och om tantpedofilerna står det ingenting möjligen på sidan 291
  där Dan Eliasson sponsrat en blank sida.

  Gilla

 17. Raster skriver:

  Lag mot köp av sex i Sverige.

  Svenska staten (dvs) skattebetalare betalar för köp av sex, lagbrott.

  Dessa borde ställas inför rätta och bli återbetalningsskyldiga.

  Även de män som uppger felaktig ålder borde ställas inför rätta.

  Precis som vi ständigt behöver tänka tillbaka på historiska brott mot mänskligheten behöver detta dokumenteras och noga utredas för att redovisas över tid och rum. Dvs spridas internationellt och återkommande i framtiden.

  Det är ett svek. Och inte bara de som kommer efter oss kommer att fråga sig hur det kunde ske. Det gör vi redan nu. Politikerna har administrera denna asylsexindustrin?

  Gillad av 4 personer

 18. inger1947 skriver:

  Tack för att Du tog på Dig det motbjudande jobbet att googla runt på dessa facebook-sidor och på så sätt få fram mer information. Så slapp vi andra att vada i dyngan. Mvh, Inger.

  Gillad av 6 personer

 19. Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

  De kan varken äta eller sova så uppfyllda är de av sina ”söner”, heter det i läsvärd artikel i Samtiden, https://samtiden.nu/2017/06/lapdance-sex-och-hysteri-sammanbrott-kring-kvinnorna-och-ensamkommande/

  ”Uppfyllda”? Jotack.

  Som artikeln avslutar, ”Det bisarra i att låtsas att det är barn och att bygga upp en hel asylindustri, där vem som helst har kunnat tjäna miljontals kronor utan insyn. Det är en osmaklig härva där myndigheter, journalister och politiker är medskyldiga till att locka hit tiotusentals män från Afghanistan med löften om ett liv i lyx, män som dessutom aldrig ens varit i Afghanistan utan till största delen är hazarer bosatta i Iran.”

  Det blir allt mer uppenbart att ”Ensamkommande”-hanteringen sammantaget är en gigantisk bedrägeriskandal som korrumperar alla inblandade och eskalerar utplundringen av det svenska välfärdssystemet.

  Men den påskyndar även de demografiska förlusterna för den etniskt svenska befolkningen, vilket inom bara några få decennier, om inte utvecklingen stoppas, leder till att etniska svenskar kommer att bli minoritet i sitt eget land.

  Vem har frågat oss etniska svenskar om vi vill bli minoritet i vårt eget land?

  Konkurrerande kulturer inom samma territorium utan en dominerande etnisk grupp och kultur, leder regelmässigt till segregation, kaos, konflikter och slutligen inbördeskrig.

  Så vems ärenden går man när man driver och aktivt medverkar i en politik som leder till det egna folkets utplåning?

  Om man ser tillbaka på hur man betraktat sådana här frågor tidigare på 1900-talet, framgår tydligt hur man gjorde med kvinnor som hänsynslöst nonchalerat sitt eget folk och i umgänget med oinbjudna gäster skaffat sig fördelar och berikat sig på dess bekostnad:

  För den som ryser åt behandlingen, bör påpekas att få en kortklippt förrädarfrisyr — intressant nog påfallande lik den som radikalfeminister ofta självmant bär idag — torde vara betydligt lindrigare straff än den motsvarande behandling män fick — ett skott i nacken.

  Gillad av 5 personer

 20. Peter Andersson skriver:

  Vem blir först att ställa fråga om detta i Riksdagen? Så länge ansvariga ministrar inte behöver kommentera är storyn en ”sommarfluga”…

  Gillad av 3 personer

 21. Stig Fölhammar skriver:

  På hösten 1980 var jag på en konferens, där Lundaprofessorn Hampus Lyttkens presenterade ett ”paper” som hade titeln ”The Growing Cult of Narcissism”. Och märk väl, detta var alldeles – men dock – innan den nyliberala epokens genombrott.
  Lyttkens hade redan sett något, som blev uppenbart för alla betydligt senare. Lyttkens exempel var bland annat bruket av den lilla bandspelaren med hörlurar, ”walkman”, som utestängde all social verklighet för användaren och vice versa.
  Idag är denna pryl helt bortglömd och ersatt av smart-phones, men Lyttkens var något allmänt intressant på spåret, nämligen individens ökade möjlighet att delvis eller fullständigt ta avstånd från all social interaktion och leva i sina drömvärld eller kanske – med ett nutida anglofon uttryck – leva sina drömmar. Idag förefaller det inte finnas någon hejd på självförhärligandet, nu oftast kallat självförverkligande.
  Drömmar om sex? Ta hand om en afgahnsk pojke i ditt hem! Du får betalt av staten och slipper flygresan till Gambia. Drömmar om barn med utan partner? Artificiell insemination, välj kön och hårfärg själv! Drömmar om stora bröst eller evig ungdom? Plastikoperationer, finns att tillgå i varierande prisklasser. Drömmar om pengar och lyx? Ta en livförsäkring på din partner och ha ihjäl honom. Eller ha ihjäl dina föräldrar! Du har ju lagenlig arvsrätt, vet jag!
  Är inte Johanna Möller (den 42-åriga så kallade Arbogakvinnan) ett praktexempel på vad ”The Fully Grown Cult of Narcissism” och självförverkligande i själva verket leder till?

  Gillad av 4 personer

 22. Ianric Ivarsson skriver:

  600.000 på 30 år. Det blir 20.000 per år. Det går 50.000 kvinnor på en svensk årskull. Siffran 600.000 känns inte rimlig.

  Gilla

  • gmiksche skriver:

   Jag tyckte samma sak. Men samma kvinnor har nog åkt åtskilliga år i följd. Ändå alldeles för många för att vara en udda företeelse. Vilket säger en hel del om vårt samhälle.

   Gillad av 2 personer

   • Maja Dacke skriver:

    Och flera ggr per år … som jag känner till att en väninnas väninna gjorde. Inget/ingen kunde stoppa henne. Tid hade hon som arbetslös och en lurad sambo som betalade. Det var ruskigt.

    Gillad av 1 person

 23. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Dessa vederstyggliga fakta alstrar onekligen ett direkt illamående hos den normalanständige läsaren, vilken oaktat han är tacksam över att få ta del av den bistra sanning den goda, välinitierade och invariabelt förtänksamma skriftställaren Edlund förmedlar, icke förmår avhålla sig från att utgjuta sin fulla avsky över de i inlägget redovisade amoraliteterna.
  Då lobotomi ej längre anses vara en acceptabel lösning på psykiska sjukdomar och förvirringstillstånd, kanhända man i dessa globalismens och multikulturalismens glansdagar djärves föreslå infibulation som ett både effektivt och durabelt remedium för klimakteriehärjade migrantammor, vilka icke har förstånd nog för att skämmas över sina offentliga laktationer.
  En allomfattande moralisk upprustning synes genom ett outsinligt behov vara påkallad.
  Andreas, för stunden synnerligen äcklad.

  Gillad av 1 person

  • gmiksche skriver:

   Ingen annan skillnad än att det ena könets lustresor uppmärksammas i media mycket mer det andras. Vilket framgår med önskvärd tydlighet om man kollar under sexturism eller sexresor på Google.

   Gilla

 24. Bo Ek skriver:

  Är det DETTA Löfvén pratar om när han vill skapa ”enkla jobb”? Ett jobb som alla klarar att utföra, utan någon som helst utbildning, utan att kunna läsa, utan att ens kunna språket?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.