Väst behöver vinna tillbaka sitt självförtroende

Mohamed Omar

Terrorhotnivån i Storbritannien höjs efter att jihadisten Salman Abedi genomförde en självmordsattack mot en konsert i Manchester. Soldater har kommenderats ut på gatorna. ”Militären ska agera under polisen”, säger Theresa May.

Men jag tror att de flesta förstår att militären inte kan hindra fler attacker. De kommer. Massinvandringen från islamiska länder till Europa har gjort jihadterror till en del av vår vardag. Självklart är inte alla muslimer terrorister eller terroranhängare. Men en del av dem är det och när den muslimska befolkningen växer, växer också denna del.

Den 22-årige jihadisten Salman Abedi var född i Manchester. Men han var inte en del av den engelska kulturen, utan en fundamentalistisk muslim. Han hade lärt sig hela Koranen utantill. Han var ofta i moskén där hans far var respekterad församlingsmedlem och böneutropare. Familjen hade kommit från Libyen som flyktingar. Många islamister flydde från Libyen under Kaddafi.

Jihadattackerna behandlas som enskilda händelser. Men så är det inte. De hänger ihop och är en del av en större konflikt mellan väst och islam.

Efter varje jihadattack säger politikerna till oss att fortsätta som vanligt. Att inte låta jihadisterna påverka hur vi lever våra liv. Men den metoden fungerar inte. Vi behöver ändra vår politik.

Islam är inte en religion på samma sätt som kristendomen. Det är en religion som i sina grundtexter påbjuder jihad, heligt krig, för att upprätta och utbreda islams styre.

På något sätt måste islams expansion i Europa hejdas.

Till att börja med bör europeiska länder införa ett totalt asylstopp. Vi kan hjälpa fler flyktingar för mindre pengar i närområdet.

För det andra bör mångkulturtänket kastas i soptunnan. De europeiska länderna bör, utan att hymla och ursäkta sig, förklara att den egna kulturen är norm i landet och att det är så man vill ha det. Det är egentligen inget konstigt.

I ett meddelande tar Islamiska Staten på sig ansvaret för attacken mot konserten i Manchester. Man tackar Gud för att en av deras soldater dödat och skadat ”korsfarare”. Men det var mest unga tjejer som föll offer för Salman Abedis självmordsbomb. De hade förmodligen knappt hört talas om korstågen. Och om de gjort det så hade de förmodligen fått höra att de var uttryck för ondskefull, västerländsk imperialism mot fredliga, islamiska länder.

För det är stor skillnad mellan islamvärlden och västvärlden. I islamvärlden hyllar man fortfarande jihad och de islamiska erövringarna. Man hyllar Muhammed och hans efterträdare, kaliferna. I väst skäms man för sin historia. Vår självkritik har gått till överdrift. Det finns inte en hjälte som inte blivit hånad och dragen i smutsen.

Väst behöver vinna tillbaka sitt självförtroende. Våga säga att detta är vi och så här vill vi ha det i våra länder. Om inte riskerar väst, genom massinvandring och islamisk mission, att få stora islamiska parallellsamhällen. I förlängningen kan det leda till inbördeskrig.

Detta är precis vad den välrenommerade franske islamologen Gilles Kepel varnar för. Han konstaterar att unga muslimska män, födda i Europa, dras till jihadismen. Dessa genomför attacker som så småningom kommer att besvaras. När attacker och motattacker följer på varandra i en allt snabbare takt är kriget snart ett faktum.

50 reaktioner på ”Väst behöver vinna tillbaka sitt självförtroende

 1. annagustin2@gmail.com skriver:

  Jag hörde en egyptisk professor i en radionintervju på P1 efter den ”arabiska våren”. Han sa:
  ”Ni västerlänningar tror att ni bara kan komma hit till oss och införa er demokrati…men ni ska veta att vi – vi har inte passerat reformationen ännu!”
  Alltså…en högutbildad man i Egypten ser klarsynt på situationen och ger oss sin bild av det hela. De har inte passerat 1600-talet ännu.

  Mycket av det Du säger är självklart – så såklart att det egentligen inte skulle behöva sägas. Men det är svårt för oss vanliga dödliga när våra politiska ledare ständigt sprider lögner och propagerar för motsatsen till det självklara. Man blir förvirrad. Inte heller finns några som anses hedervärda som säger det Du säger (förutom Du och en handfull till). Du har fördel av Ditt namn och bakgrund…och en stor portion mod. Alla andra som säger självklara saker döms direkt till Golgatavandringar. Politikerklassen som driver detta, de falska profeterna, har hjälp av x antal kändisar som ständigt hjälper till att trycka på att FEL är RÄTT….våga inte tycka något annat.

  När jag såg den rysansvärda filmen Hungergames….började jag plötsligt se på dagens politiker som den obehagliga styrande gruppen i distrikt 1 i den filmen. Jag vill inte ha det så. Vi bör snarast gå över till direktdemokrati för att undvika mycket av allt skit som sker på grund av klättrarna i de politiska systemet.

  Liked by 2 people

 2. Fredrik Östman skriver:

  Allt det du säger om ”oss” beror på den postmoderna socialismen, ofta felaktigt kallad postmodernismen, som om det bara funnes en vidareutveckling av modernismen. Vi måste som du säger reversera islamiseringstrenden, också om detta innebär att vanliga, till synes fredliga muslimer måste återvända till sina muslimska hemländer. Åtgärderna är kända: indragna uppehållstillstånd där detta går att motivera, indragna bidrag till samtliga, förbud mot alla former av scharia samt förbud att förespråka scharia, direkt parallellt till motsvarande förbud mot nationalsocialism, utvisning på livstid av alla utländska brottslingar och av alla som inte kan försörja sig själva samt slitligen upplösning av alla enklaver och ghetton.

  Men vi måste också bekämpa den postmoderna socialismen. Allt ovanstående kommer att ske i akut opposition till den postmoderna socialismen. Det är den som håller oss tillbaka. Tydligast ser vi det i USA där presidenten själva kanske förlorar alla sin makt på grund av insubordination inom samhällseliten motiverad av postmodern socialism. Eftersom det i första hand är en social rörelse som använder aktivism, lögner och personangrepp i stället för argumentation, måste angreppet på den postmoderna socialismen vara ett samlat socialt angrep. Alla partier måste ställa sig på den ena sidan eller den andra. Det finns ingen indentitetspolitik light. Det finns ingen blandform mellan civilisation och postmodern socialism.

  Intellektuellt är den postmoderna socialismen redan sedan länge omintetgjord. Men alla postmoderna socialister måste kastat ut ur den akademiska världen. Vithetsstudier, hittepåkönsstudier, kvinnostudier och så vidare måste helt avskaffas och förbjudas.

  Liked by 7 people

  • MOAB skriver:

   Så,ser jag det också men den akademiska striden blir hård eftersom vänsterprofessorer verkar vara i majoritet också i USA. Det gäller att upprätta arenor där argument inte kan undvikas, i öppen intellektuell strid så förlorar vänstern. Jag tycker exempelvis att det Jordan Peterson gör är verkar effektivt, han skapar en arena för argument, för strid, hans youtube videos är mycket bra, även om de så klart mest når redan övertygade.

   Din andra poäng att det helt enkelt gäller att välja sida, det finns ingen gråzon, är också mycket viktig. Det gäller att förstå detta: det gäller att välja sida.

   Liked by 3 people

   • gmiksche skriver:

    ”Verkar vara i majoritet…”. Är i majoritet. Eftersom rätt ideologisk inställning – som ju framgår ur vederbörandes publiceringar – varit en avgörande merit vid tillsättningen.

    Gilla

  • Hovs-svartare-hallar skriver:

   Fredrik Östman:
   Du säger det som behöver sägas. Den ”postmoderna socialismen” är vad jag för enkelhetens skull kallar ”PK-ismen”.

   Det är DEN ideologin — snarare är den en fanatisk verklighetsförnekande SEKT — som ligger bakom dagens accelererande vanvett.

   Dess kärna är en extremvänster-idé som jag först stötte på i slutet av 60-talet, nämligen att Väst bär skulden för allt ont som någonsin resten av världen råkat ut för, och att denna skuld måste sonas! (= Analogt med hur Marx hyllar arbetarklassen och förutspår att den ska krossa kapitalismen.)

   Omformad till mer snyggt och försåtligt formulerad retorik är det exakt den tanken som dominerar ”PK-ismen”, vilket förklarar dess perversa gullande med alla utomeuropeiska migranter, som dyker upp här ENBART för att de lockas hit med fagra löften om feta sociala förmåner.

   Klart som korvspad att människor i lusfattiga länder åker till Sverige då de får höra om livstids försörjning utan att behöva jobba!! Enda villkoret är att man påstår sig vara ”PÅ FLYKT”!

   Och för en troende muslim är det som att erövra nytt territorium från de ”otrogna” utan att behöva använda vapen. Man får det serverat av dessa idioter!

   Liked by 5 people

   • Anne-Hedvig skriver:

    MOAB – GMiksche – HovsSH –
    Jeg stritter også imot PK-galskapen og synes at postmodernistiske tanker virker ‘sjuke’. Det er nødvendig å velge side. JA!

    Dere er alle dyktige til å ordlegge dere, så det hadde vært flott om dere (evt. i samband med Patrik) hadde meislet ut forskjellene, gjerne helt konkret. Mange er jo blitt forvirret etterhvert pga postmodernismens ‘utsudding’ (heter det så?) av normale grenser. Tror det trengs repetisjon av tradisjonelle normer og sunn fornuft. Gjerne med eksempler stilt opp mot hverandre! Pluss tips på hvordan gjendrive postmodernister (noen av dem er jo mulig å snakke til, de som bare har drevet med strømmen).

    Folkeopplysning og førstehjelp altså! ‘Normkritik’ for å gjenreise fornuften 🙂
    Dere kunne kanskje være gjestekronikører hos Patrik?

    PS. Sixten J er også av dem som har hatt verdifulle tanker om emnet etter min mening. Alle som har vettuge tanker her, burde være velkomne til å slå hull på den bedritne postmodernismen som er til skade for folk og samfunn – samt få inn bedre tanker. Det siste er viktig, for da kan vi kjempe i mot.

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    Anne-Hedvig. Det är ju trevligt att du gillar oss. Sajten har så pass många utmärkta krönikor så det behövs knappast fler.

    Ju,vänta. Det skulle behövas fler. Från värdegrundssidan. Men den sidan är inte intresserad av diskussion, endast av samsyn. Gemensam samsyn. Gemensam samsyn tillsammans. Det är svårt att bli lika pleonastisk som PKs vapendragare. De drar sina vapen inom lykta dörrar eller tidningssidor eller TV-tablåer. Vilt fäktandes för att försvara en imaginär värdegrund mot imaginära fiender.

    Jag tror att det skulle räcka med Omar som kulturminister, Han har rätta åldern inne, dessutom.

    Gilla

   • Hans E. Jonsson skriver:

    Det fanns att läsa på den goda Merit Wagers spalt, vilka rövarhistorier om Sveriga som valsar runt i de stora flyktinglägren i Mellanöstern. ”I Sverige kommer det pengar i brevlådan i det hus man tilldelats varje månad ” Inte att undra på att det står tiotusen förväntansfulla applikanter till att få leva i detta Scharaffenland, varje vecka nere i Skåne. Tänk att bara få sitta på kafê hela dagarna, med landsmän och snacka skit om hemlandets politiker. Inte bara ett drömmliv, Sverige gör verklighet av drömmen.

    Gilla

 3. Claes Dufmats skriver:

  Hur ska vi överföra dina kunskaper om Islam till våra beslutsfattare och media? Vi har ingen chans mot det vi kallar terrorism så länge vi inte förstår vad som händer. Idag famlar ju våra beslutsfattare i mörker utan vare sig karta eller kompass. En idrottsledare som inte skaffat sig ingående kunskap om motståndaren skulle ju betraktas som chanslös och få sparken direkt.

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   No more Muslims!
   Enough is enough!
   Flyktingstopp från dessa kulturer, oavsett skäl.

   MÅNkulturen är ej kompatibel med våra västliga värderingar!
   ASSIMILERING måste till.
   Repatriering annars!
   Vi kan ej fortsätta skapa enklaver/ghetton som avskyr vår kultur!
   Nära ormar vid vår barm…

   Sverige är garanterat ett ”Kalifat” inom 50 år, e långt innan?
   Inga fler Moskéer vore det smartaste sättet att förebygga utvecklingen…
   Gärna riva de värsta hatnästena)

   Gilla

 4. gmiksche skriver:

  Salman Abedi borde egentligen vara tacksam mot Storbritannien.

  Den 28 februari 2011 föreslog dåvarande och inte för länge sedan avgången brittiske premiärministern David Cameron att en flygförbudszon över Libyen skulle upprättas. För att skydda civilbefolkningen mot den slemme Gaddafis planer. Den libyska regeringens stridskrafter var nämligen i färd med att slå ner ett lokalt uppror östra Libyen, Idén togs tacksamt upp av Frankrike, USA, Italien m fl. och till slut var även Sverige med i koalitionens svans. Den gav ju ett ypperligt tillfälle att på känt manér blanda sig i ett oberoende lands inre angelägenheter. Med känt resultat för libyerna och en del biverkningar för oss. Och med ett gyllene tillfälle för den sunnitiska extremismen att breda ut sig i Nordafrika.

  Som troende muslim menade Salman Abedi dock att tacket tillkom Allah som förblindat de otrogna. Som borde hyllas för sitt stöd genom att spränga sig själv och ett par dussin otrogna i luften. Man kan tycka att Cameron, Clinton, Hollande, Merkel och Reinfeldt hade varit lämpligare offer. Men man tager vad man haver, den principen gäller även inom den muslimska sfären. Oskyldiga barn och ungdomar.

  Liked by 1 person

   • uppstigersolen skriver:

    Säg inte det. Vi vanliga som skriver här och sköter oss gör dem nog inget ont, men snart kanske mer hårdföra män och kvinnor tar över. Då blir det räfst och rättarting. Och inte kommer jag att gråta över det.

    Liked by 1 person

   • Anne-Hedvig skriver:

    Uppstigersolen –
    Jeg tenker på Den norske kirkes primas som etter krigen skrev boken ‘Folkedommen over NS’.

    Altså folkets dom over svikerne i Nasjonal Samling, Quislings parti. Og biskopen mente den dommen skulle være hård! Ikke noe vende det andre kinn til! Krenkelsene mot demokrati og frihet, og grusomhetene, hadde vært for store. Dertil kom det rent juridiske oppgjøret, som var meget omfattende.

    Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   Du kunne ta med Jens Stoltenberg også, som takk for bombejobben sitter han nå som leder for NATO!
   Les Steigan og Terje Tvedt, men det tror jeg egentlig du allerede har gjort.

   (www.steigan.no – oppgir linken her for andre interesserte).

   Liked by 1 person

   • gmiksche skriver:

    Anne-Hedvig. Jag läser Steigan varje dag. Inte enbart för att lära mig norska språkets olika varianter, som du väl förstår.

    Gilla

   • Anne-Hedvig skriver:

    GMiksche – Ja, fortsett med det! Steigan er utrolig dyktig til å finne interessant stoff som andre ikke tar opp.

    Gilla

 5. Johan Löfgren skriver:

  Det är mycket som väst behöver vinna tillbaka, inte minst ett rationellt tänkande. Trots den upplysning som finns om islams ideologi, jihad med mera fortsätter våra makthavare gulla med konceptet. Moskéer och islamskolor ploppar upp här och där. Är det inte våra skattepengar som står för kalaset, så är det någon islamsk diktatur som välvilligt betalar.

  För att få slut på avvecklingen av Sverige får vi börja med att få stopp på nuvarande politiker. De äventyrar vår säkerhet och är inte lojala mot vare sig landet eller folket. Precis som du uttrycker Mohamed behöver vi självförtroende i Sverige – och då nya politiker med just sjävfötroende.

  Liked by 2 people

  • annagustin2@gmail.com skriver:

   Och hur får man stopp på nuvarande politiker? Hur hittar vi självförtroende för ett helt folk? Och var finns kloka politiker med självförtroende?
   I ett ruttet politiskt system som bygger på klättrande….de som är smidigast och håller sig väl med eliten i partierna tar sig uppåt…inga kritiker. Är det inte själva det gamla partipolitiska systemet vi borde byta ut?

   Gilla

 6. MOAB skriver:

  Jihadismen och islams utbredning är ett bevis på att vänsterns tänkande har segrat och ersatt religion och sunt förnuft. Folks bastänkande är nu så djupt infekterat av nihilism och det som egentligen driver vänstern: hat mot allt som är strävande mot något som är bättre. Så fort någon lyckas med att göra något bättre så blir det föremål för vänsterns hat, så fort någon gör något dåligt så skall det i relativismens namn ursäktas av vänstern (man vill egentligen hylla det, vänsterns ideologiska kärna är sedan ett par dagar, mord på småflickor på konsert) och inte förstås av vänsterliberalerna.

  Det handlar inte så mycket om att vi inte har självförtroende i väst, det handlar mer om att vänstern har utnyttjat att detta självförtroende är så starkt att man tar sitt samhälle för givet, för att slå underifrån, mot det som är oskyddat. En illustration av den totala oförmågan att förstå vad som sker gavs igår på P1, man bjöd in en journalist på aftonbladet som skrivit en bok om den nya terrorn… Hur dumt får det bli? Denne journalist såg inte att de fanns någon väg att hindra dessa dåd, det basuneras ut som en självklarhet. Hans förklaring, mannen kom från Manchester. Att han varit i Libyen och antagligen Syrien i flera omgångar glömdes.

  Det handlar därmed inte så mycket om vårt självförtroende utan mera om vår vilja till krig, för det är det vi befinner oss i och det kommer tillbaka till att skydda våra gränser, man släpper inte fienden över gränsen, och liksom man inte släppte tyskar eller ryssar lättvindigt över gränsen så borde vi inte släppa in muslimer heller. Inte alla var nazister, inte alla är jihadister, men på vilket sätt är det relevant i krig? På konserten i Paris kunde det ske inne i arenan, i Manchester så hade man så klart kontroller så då skedde dådet utanför, så nästa konsert så måste man ha kontroller utanför och då sker det väl på tågen dit så då måste man ha kontroller där osv, hela vägen fram till… gränsen. Det är så självklart att allt är våra politikers fel, de har bjudit in mördare, och använder att inte alla med skägg vill spränga småflickor som argument.. Att detta inte ifrågasätts är ett testamente på att vi lever i vänsterns tid, det är sprängda småflickor de velat ha.

  Igår fanns poliser på plats igen vid Öresundsbron, är det inte tragikomiskt, precis efter att de tagit bort dem efter dådet i Sverige, skall de stå där 2-3 dagar? Söker man asyl så får man ändå komma in.

  Liked by 10 people

 7. 5ven55on skriver:

  Helt rätt Mohamed. Bra skrivet!

  ”I väst skäms man för sin historia. Vår självkritik har gått till överdrift. Det finns inte en hjälte som inte blivit hånad och dragen i smutsen.”

  Orsaken till detta är värd att undersöka. Vissa intresse-grupper har varit väldigt måna om att försöka skapa skuld-känslor hos oss västerlänningar för vår historia. Om ni inte redan har gjort det måste ni snabbt genomskåda detta och hjälpa andra att göra detsamma.

  Besläktat med detta är försöken att hävda att vi saknar kultur som t.ex. den judiska ”historikern” Ingrid Lomfors gjorde på hallelujajippot för massinvällning 2015.

  Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   Merkelig med disse skyldfølelsene – jeg har aldri forstått hvorfor jeg personlig skal hefte for tidligere generasjoners dårlige gjerninger. Er det en slags skrudd lutheranisme? Uansett har det vært et middel til makt for vänstern.

   Og påstandene om manglende kultur er så dumme at det er ubegripelig at noen svelger det agnet.

   Ta med motstanden mot nasjonalismen’ i samme slengen. ‘Nasjonalisme’ kan misbrukes og bli imperalistisk, men kan også være kun å elske sitt land på en fredelig måte, og å ønske selvråderett. Dette vet vi norske litt om… (I union fra 1380 – vel strengt tatt fra 1319 da Håkon V døde – , og med reformasjonen 1536 fikk vi ikke bare en ny religion presset over oss, men riksrådet ble avskaffet slik at Norge opphørte som eget rike. Vi var altså en ren koloni under Danmark fra 1536 og frem til 1814).

   Angrepene på nasjonalismen kommer jo fra dem i EU som vil ha tett føderasjon, og fra folkene bak planene om New World Order. Ingen som vil oss vel (men nasjonenes skattemidler er kjekt å ta til seg!)

   Liked by 1 person

 8. Lars Strömberg skriver:

  Jag har från och till funderat lite över det där med flockmentalitet.

  Jag får en känsla av att de flesta människor har en eller annan version den mentaliteten.
  Eller det BETEENDET kanske man skall skriva.
  Ty, mentalitet handlar väl snarare om något sprunget ur den enskilde individen, medan beteende snarast grundar sig på hur omgivningen ”springer”. 🙂

  Nå, i vissa kulturer så tycks behovet av att se upp till en ledare vara väldigt stort. Det kan vara en person, en grupp personer eller en bok.
  Det spelar kanske i grunden inte så stor roll vad man ser upp till. Rent grundläggande alltså.. Det kan nog lika gärna vara en viss sten, eller ett himlafenomen.

  Det väsentliga tycks vara att låta sig ledas av något man inte har tänkt fram själv.
  Familjen, klanen, byn är också mycket vanliga som ledare av den enskilde.Man fattar inga egna beslut. Besluten tas av – och den enskilde leds av – någon form av kollektiv. Som i sin tur leds av den där boken, stenen eller de visuella omständigheterna på himlavalvet.
  Eller kanske huruvida en brun tupp springer åt ena eller andra hållet när solen går upp. (Nu raljerade jag. Kanske. Det kan ju faktiskt finnas något dylikt beteende någonstans.)

  Flockmentaliteten kan även ta sig uttryck i företeelser som PK-ism.
  Eller som jag vill kalla det: SK-ism – Social Korrektism.
  Det vill säga: ”Hur skall jag tycka för att bli omtyckt?” 🙂

  Flockmentaliteten finns såklart även i motståndet mot PK-ism.
  Jodå! Även i motståndet brer den ofta ut sig, flockmentaliteten:
  Vi mot dem. ”Hur skall jag tycka om jag INTE vill vara PK?” Jag vill ha en ”unik” åsikt. 🙂

  Jag har alltid varit lite ”ensamvarg”.
  Det har inneburit att jag står vid sidan om i stort sett alla grupperingar.
  I den positionen är det – gissar jag – ganska lätt att se att även de ”inkorrekta och individuellt unika” bildar grupper. 🙂 Då anammar man nämligen också (precis som de flesta andra människor) en viss tankefigur och klamrar sig fast vid den.
  Man känner sig komplett. Man har förstärkt sin identitet med ett införskaffat ”åsikts-kit”, och blir bekräftad av en trygghetsskapande grupp. Gärna ett åsikts-kit som ger sociala fördelar lite överallt (=PK-ismen).
  Det funkar så för många av oss som läser och skriver här.
  Det funkar så för den enskilde terroristen.
  Effekterna av ”funkandet” får emellertid väldigt skiftande konsekvenser för omgivningen, beroende på vilket ”åsikts-kit” man skaffat, och tuggat i sig.
  I vissa kulturer får man ”kitet” som gåva.

  Liked by 1 person

 9. m. engvall skriver:

  ”De 5” ( nya styrelsen i Malmömosken kommer troligen att vara de som dirigerar försöket till övertagandet av Sverige! Vad anser ni för övrigt om det huvudlösa i att bygga den ena efter den andra moskeén i vårt land . Dessutom bekostade av främmande lands intresse av att islamisera världen/Katar, Saudi, m.flera.

  Gilla

 10. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Politikerna lyckas gång på gång lura oss med nya dimridåer. Lövén sa för en dryg månad sedan att vi ska komma ihåg att den störste terroristen (Breivik) var inte muslim. Med andra vill han bagatellisera islamisk terror och hävda att ”högerextremism” är farligare. Ingen seriös debattör i MSM eller bland politiska motståndare har vad jag sett bemött detta påstående och varför inte? Jo man vill inte brunstämplas.

  Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Ursäkta, men 9/11, Nice och säkert något anslag till på senare tid var större än Breiviks. Utan att en motsvarande skarp reaktion går att märka av. Nice, 85 nedmejade, än sedan? Det måste man leva med. Ingen, ingen, ingen har sagt: ”Breivik, tja, 71 dödade av en galning, än sedan? Det måste man räkna med i ett fritt samhälle. Vi måste glömma, förlåta och gå vidare.”

   Till detta kommer att Breiviks anslag inte har haft någon politisk effekt. Men de jihadiska anslagen har ändrat en miljard människors dagliga beteende i den civiliserade världen. Är inte det etter värre?

   Liked by 2 people

   • Anne-Hedvig skriver:

    Du har helt rett i dine tanker her.
    Men vil føye til at i tillegg til Utøya døde 8 personer i Regjeringskvartalet, og der ble det dessuten gjort materiell skade for mange milliarder kroner. Drønnet fra bomben kunne høres over store deler av Oslo.

    Utrolig nok har de to regjeringer etter 22.7.2011 gjort minimalt for å høyne sikkerheten. Oppgjør i Stortinget rundt dette i disse dager. Annet beredsskapsarbeide har fått minsket busjett!!

    Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Löfven var ju svetsare. Kanske ingen bra svetsare eftersom han snabbt blev fackpamp och sedermera statsminister. Men matte var nog inte hans starka sida. Dessutom, sossar har alltid ansett att högern är otäck.

   Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   Næhei…
   Breiviks angrep var totalekstremt – men antallet døde og sårede etter muslimsk terror gjentatte ganger, er nå så stort at påstanden blir meningsløs.
   NB. Dette er INGEN bagatellisering av Breivik. Han vil nok gå inn i norgeshistorien som den mest hatede mann nest etter Quisling.

   Gilla

 11. Sidonie Jansson skriver:

  Väst är splitrad. När Trump inte ville kriga i Mellanöstern och låta folken där lösa sina egna problem, och han ville minska strömmen av muslimer i USA när så många av dem som redan bor där inte är integrerade, har han haft den politiska och kulturella eliten emot sig, för att inte tala om feministerna och även en stor del av hbtq rörelsen. Han har uppenbarligen fått ändra sig och inta en annan taktik, han har spelat hjälte och bombat i Syrien, och nu sålt vapen till saudierna. Hans fru kritiseras för att hon täckte sitt hår i Vatikanen när hon inte gjorde det i Saudiarabien. Som om det vhandlade om samma kvinnoförtryck. Mer och mer förnekar fria människor i Väst sin egen religion, sina egna värderingar. Även ateister anses anpassa sig för at inte såra muslimer. Andra religioner som buddhism, och hinduism ges inte så mycket plats i västerländska länder, kanske för att deras utövare inte ställer så mycket krav. Och judarna i stora antal emigrerar till Israel från Europa. Allt detta tycks accepteras. Media tystar gärna alla offers öden, när kristna trakasseras i asylboende, judar flyttas, individer mördas i attacker, våldtakter och mord anses vara något vi får vänja oss vid. Istället får vi dagligen höra om flyktingar, människor i Mellanöstern, de som flyr kriget, som lider mer än vi gör, och som vi måste välkomna i våra hemländer och ge dem större utrymme att kunna vara det de är. Det vi är har blivit mindre viktigt. Vårt sätt att försöka förstå vad som ligger bakom de upprepade terrordåden är nu fast etablerat, och det är att dessa ungar människor tolkar koranen helt fel. De är vilsna som hatar, men det har inte med en religion att göra. Vi ska inte vara rädda, utan fortsätta som vanligt, därför att dessa mördare är trots allt så få. Majoriteten av muslimer är rara ärliga och harmlösa.
  Det resonemanget har gjort Väst ängsligt men handlingsförlamat. Visst ökar man antalet poliser. Visst kan vi känna oss trygga en tid. Tills nästa attack.
  Varför inte våga se det som håller på att hända som något som aldrig kommer att sluta. Tvärtom. Attackerna blir tätare. Följer man Magda Gad, Expressens krigsreportern i Irak, menar hon att detta pågår på grund av hämnd. IS har indirekt skapats av USA och Västländer som har destabiliserat länderna i Mellanöstern och fått bort diktatorer som Saddam Hussein och Khadaffi, och som nu vill få bort Assad. Och det har med makt, olja och pengar, försäljning av vapen att göra. När man följer henne förstår man mycket av baksidan av konflikterna och kriget i hela regionen. Men att koranen är kärnan till jihadismen lämnas utanför, och jag har ibland försökt argumentera med henne om det. Hon har väldigt starka åsikter om det.
  Dessa starka åsikter som befinner sig på problemets motpoler, märks mycket tydligt i de eviga debatter mellan de kända filosofer och skribenter i Frankrike, som står i konfrontation regelbundet på olika TV kanaler. Är svenska intresserade i frågan om islam och jihadism, kan de följa dessa debatter via Youtube, på en nivå som inte sker i Sverige. De pågår ofta på engelska också. Mellan Tariq Ramadan som vill ha en integrerad islam med självklar plats i Europa, och paradoxalt nog försvarar sharialagar, ateisten Michel Onfray som bl annat försvarar patriotism som enligt honom inte är en negativ nationalism, Zemmour som är emot islamismen i Frankrike och har skrivit ”Suicide Français” (fransmännens självmord), feministen Caroline Forest som oftast hamnar i kläm, och även Gilles Kepel som nämns här av Mohamed Omar. Utan dessa tänkare kring frågan, är det mycket svårt att fatta vad som händer, det känslomässiga och politiska läge mellan islam och Väst. Tycker jag, i alla fall. För att i Sverige, läggs gärna locket på det som skilts opinionernas åt.
  Vi måste lära oss mekanismerna. EU som skulle ha varit en öppenhet mellan staterna i Europa, som gjorde det lättare för handel, kulturell kommunikation och fri rörlighet, har blivit ett tvång att öppna alla gränser och välkomna folk från i stort sett hela världen, oavsett vilka intentioner de har, och kuvandet av våra egna kulturer och värderingar. Merkels inflytande ökar, och nu med Macron som är en entusiastisk globalist, kan vi alla frukta åt vilket hål det bärs.
  På besök i Algeriet sa han i ett tal att kolonialismen är ett brott mot mänskligheten. Det var helt fel plats att uttrycka sig så, som att hälla bensin på elden för unga västhatande ungdomar, som ändå åker fram och tillbaka mellan sina muslimska samhällen i Mellanöster och Frankrike.
  Och han gjorde många fransmän rasande när han sa att ”Frankrike inte har någon egen kultur”. ”Det franska språket behöver inte skyddas”. Han är inte heller mot hijab.
  För att rädda ekonomin ska fransmännen vara beredda att jobba mer för mindre lön, det är hans plan, samtidigt som han inte tänker stänga gränserna.Tvärtom. Så vi får se!
  I Väst, strax efter attentatet i Manchester hör vi igen samma goda råd: Vi ska inte låta oss påverka av det som hände. Från moskén i Manchester förnekas det att Salman Abedi arbetade där.

  Liked by 6 people

 12. Jan Ahlström skriver:

  Mohamed, som vanligt så klokt .

  Så länge som dagens politiker sitter kvar, och journalister och kultursnobbar går med skygglappar, så lär det nog inte bli någon radikal förändring på marschen mot ättestupan.

  Medianissarna och kulturakrobaterna på Södermalm framhåller alltid att det finns utrymme för invandring, gärna okontrollerad, till Sverige men när 1200 nya bostäder ska byggas på Södermalm då överklagas det beslutet.
  Man tycker att ”det kommer att bli för höga hus, för skuggiga och ohälsosamma bostäder och utemiljöer”.

  Ohälsosamma utemiljöer, när det skjuts, kastas handgranater, våldtas kvinnor/flickor i parker, kastas sten mot blåljuspersonal, rånas gamla på gator och torg etc etc då kan man snacka om ohälsosamma utemiljöer!
  Att då dessa Södermalmsbor, ståuppare, artister, programledare, politiker, journalister mfl riskerar att må dåligt om inte solen alltid lyser på dem gör att man tar sig för pannan, minst sagt.

  Liked by 2 people

 13. Svensk av födsel och ohejdad vana skriver:

  Mohamed – jag är SÅ TACKSAM för att du oförtrutet fortsätter din strävan efter att upplysa om vad islam faktiskt bygger på. TACK!!! I egenskap av f.d. muslim väger ju såklart dina ord blytungt!
  Problemet är ju bara att vi som läser dina formidabla inlägg här på DGS och på Samtiden redan känner till detta och för länge sedan har insett den enorma faran. Det är ju den stora okunniga massan som verkligen behöver denna information, men hur nå ut till dom???
  Det är obeskrivligt viktigt, speciellt som media och politiker gör ALLT för att mörka detta, så att den stora massan ska förbli okunnig!!
  Kanske en naiv önskan, men kanske kan ett samarbete med en tidskrift som Nya Tider, som jag vet får alltfler läsare, och många andra är nyfikna på efter all publicitet kring bokmässeskandalen, kunna vara en idé?
  Man kan även läsa den tidskriften på en del bibliotek, vad jag vet.
  Just du med dina kunskaper om islams ideologi. och din bakgrund som f.d. muslim
  är ovärderlig, och MÅSTE nå ut till betydligt fler!!!

  Liked by 2 people

  • Jan Ahlström skriver:

   Det bästa vore kanske om MO kunde knytas till ngt politiskt parti och där, ocensurerat, få uttrycka sina synpunkter och debattera med islamkramarna.
   Men det är väl till att hoppas för mycket.

   Gilla

   • Svensk av födsel och ohejdad vana skriver:

    Ja, det vore förstås det allra bästa ! Jag tror i och för sig att Nya Tider, som är måna om att publicera sådan information som PK -media förvanskar och tillrättalägger, eller helt mörkar, knappast skulle censurera MO över huvud taget, och kan man nå ut med mer information den vägen, så är det i alla fall ett steg i rätt riktning, även om det har sina begränsningar.

    Gilla

 14. Rikard skriver:

  Hej.

  Den här kommentarstråden saknar något.

  Godwin.

  Alla tyskar var inte nationalsocialister på så vis att de ville utrota handikappade, judar, zigenare (med flera; listan är lång), men många var det och ju mer makt nationalsocialismen som idé erövrade desto fler radikaliserades, som man skulle kallat det idag.

  Vad spelar det för roll? Islam är fienden – vad spelar det för roll om en liten del muslimer vill slippa det förtryck som är islams signum? Majoriteten är odelat positiva till idéer och praktiker som vi västerlänningar i majoritet (och särskilt svenskar) anser är vederstyggligheter.

  [http://imagesmena.org/wp-content/uploads/sites/5/2017/04/IMAGESMENA-2017-FULL-Final.pdf]

  Smakprov: 56% av kvinnorna som intervjuades i Egypten är positiva till könsstympning av kvinnor. 60% av kvinnorna anser att en våldtagen kvinna skall tvingas att gifta sig med förövaren.

  Tror någon att man ens kommer upp i en promille om man frågar svenska kvinnor detta?

  Detta är de människor som i hundratusental tillåtits bosätta sig här, och göra vårt land till sitt. Demografi avgör, inte demokrati.

  Kamratliga hälsning,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

 15. Varva skriver:

  Det viktigaste är mun-till-mun budskapen. Sprid din kunskap i ditt närområde så gott du kan.
  Använd mun till mun metoden.
  Skicka in blänkare under debatt/ordet fritt eller dylikt i era lokaltidningar. Det dyker upp mer och mer här där jag bor i alla fall. Berätta att islam bygger på koranen och är ”ingen snäll bok”. De flesta muslimer vill ha sharia-lagar som är helt tvärtemot demokrati, mänskliga rättigheter och jämlikhet och att islam inte bara är en vanlig snäll religion utan är även en idiologi. Ställ frågor exempelvis: vet du något muslimskt land som har demokrati? Tyvärr så tror jag gemene man är så indoktrinerad av MSM-propagandan så det vet inte vad islam kan ställa till med. De kopplar inte terrorn till alla ”stackars flyktingar” som kommer hit. I migrationsströmmarna finns ju terrorister och människor som kommer kämpa för att ta över vårt land. Gemene man fattar inte att de kommer hit för att få ett bättre liv på oss skattebetalarnas bekostnad och när de är tillräckligt många så tar de över. En förklaring till utvecklingen beskrivs i Peter Krabbes senaste inlägg på sin blogg. VI gräsrötter måste mobilisera oss med motpropaganda innan det är försent !!

  Gilla

 16. Postdoc skriver:

  Tror de vore en närmast välgärning om du och Nima och andra med ett mer sunt förhållningssätt kunde bjudas in till medierna mer, för att bredda bilden .

  I Svt/SR är det i princip alltid div sunni- eller hel/halv-salafister som görs till representanter och ges ensamt monopol att yttra sig om islam .. vilket nästan alltid slutar med att alla i Sverige är ”islamofober” och ”rasister”. Varför så ensidigt? Var är alla sekulära röster? icketroende? Jag saknar både balans och mer diversifiering överlag.

  Gilla

 17. phnordin skriver:

  Vii hr utstått åtskilliga allvarliga terrorattacker i Europa på senare tid. Det förefaller som om de sammanfaller med Ramadan. Har någon en förklaring till denna korrelation?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.