HUR SKA DETTA SLUTA?

Ian Wachtmeister

En känd brittisk journalist Andrew Neil skrev en tweet efter terrorattacken i Stockholm: ”Vad har neutrala Sverige gjort för att förtjäna detta? Aldrig i krig i Mellanöstern. Inte Nato. Mest välkomnande när det gäller muslimska flyktingar. Massivt bistånd”.

Han kunde tillagt att vårt land som fått neutralitet på hjärnan, faktiskt räknat med att snällheten kombinerad med övertro på (och skydd av) FN och EU skulle skydda landet från terrorism. Framför allt genom att Sverige mer än något annat land anammat tesen att alla människor och religioner är lika goda. Och att det öppna samhället med sin föredömliga multi-kulti ska lösa problemen. Alla i ett sådant paradis måste ju vilja leva i kärlek med varandra..

Men i själva verket är det vi och våra ledande politiker som är orsaken till att problemen finns och växer oss över huvudet. Det kommer att konstateras i framtida vitböcker att det var den svenske statsministern Reinfeldt i samarbete med miljöpartiet som år 2011 sände ut de ödesdigra signalerna att vi och andra länder skulle ta hand om alla. Att här fanns det minsann både plats och pengar.

Reinfeldts moderate företrädare Bildt ville förklara för svenska folket vad som hade hänt efter terrorattacken. Hans uttalande i TV skulle föreställa att vara klokt och lugnande. Det var motsatsen. Han sa ungefär att ”vi ska inte falla till föga för en ensam förvirrad mördare i en lastbil. Vårt samhälle är starkare än så”. Men Bildt, det värsta är att vi redan har fallit till föga för den del av den islamistiska religionen, som bokstavligen uppmuntrar IS anhängare att utföra precis denna sorts illdåd.

Bildt vill tydligen få svenska folket att tro att det mesta är OK och att ensamma mördare inte har en chans. Må så vara, men de är inte ensamma och de tror att de kommer till paradiset för att de dödar otrogna hundar. Detta är den verklighet som aningslösa (?) politiker försatt oss i. Inte som en konsekvens av vad som skett på andra håll i världen utan därför att Sverige satte på sig ledartröjan och själva skapade ett läge som är ”ytterst bekymmersamt” för att använda Bildts favorituttryck vid beskrivning av sådana situationer.

Ta raden av politiker som missbedömt läget och förvärrat Sveriges situation. Mona Sahlins lågvattenmärke om att Sverige inte hade någon kultur, Reinfeldt som till varje pris (det är det vi betalar idag!) ville mobba den i sak helt korrekte Jimmie Åkesson, miljöpartiet som sålde sin världsfrånvarande politik till högstbjudande, vilket blev sossarna. Vänsterns utpressning för att mot allt förnuft riva ner den fungerande privata välfärdssektorn. Löfvens stegvisa uppvaknande under galgen när han nu upptäcker att den viskande Ygeman har misskött sitt revir så grovt att misstänkta terrorister kunnat strunta i regeringens utvisningsbeslut.

Regeringen och riksdagen som har uppgiften att stärka Sveriges försvar mot inre och yttre fiender, måste medge att de urholkat det lilla som fanns. Sossarna gör nu en helomvändning och kräver fler poliser. De ska tydligen gå i opposition mot sig själva! Bra plakat den första maj!

Ju förr svenska toppolitiker inser att verkligheten inte är en önskedröm utan en självförvållad katastrof, desto bättre. De flesta behöver bytas ut i nästa val.

Annars kommer vi att hinna begrava oss själva i blommor innan islamistiska stenåldersfundamentalister ändrar sin inställning.

Faran är inte över. Den är här.

Och nästa gång islams terrorister slår till kommer sanningens minut för Sverige och för det svenska folket.

62 reaktioner på ”HUR SKA DETTA SLUTA?

 1. Agneta Berglöw skriver:

  Oerhört sant o bra skrivit.Fotot på den lilla urgulliga flickan 11 år gammal som var ett av offren på Drottninggatan har etsats sig fast i minnet för alltid.Att förlora ett barn är den värsta mardröm föräldrar kan uppleva.
  Hon hade hela livet framför sig o förlorar det på väg hem från skolan i en terroristattack.
  Sverige världens humanitära stormakt där politiker efter politiker klappat sig på bröstet under många år-där har klapparna tystnad.(bara tillfälligt)
  Finns det något annat land som släpper de som ej erhållit uppehållstillstånd vind för våg.Svaret blir nej.Övriga nordiska länder är ett föredöme i klokskap som värnar sina egna medborgare mot dessa galningar.
  Drygeman med sin arroganta,släpigt talande(går han på ngn form av drog?)röst har tillsammans med Löfven M.Johansson m.fl i regeringen offrat svenska folket o utsatt o kommer att utsätta oss för enorma risker.Jag vill inte uppleva detta,att se mitt hemland gå sönder under kommande åren som pancho.

  Liked by 19 people

  • Klas skriver:

   Har du sett den andra bilden också? När den elvaåriga flickan ligger söndersliten i tre delar på Drottninggatan?

   Det är en vidrig bild. Men det kan vara nyttigt att se den. För då om inte innan inser man hur befängt Fridolins tal om ”främlingskärlek” är. Den enda verkligt mänskliga reaktionen på det här fega attentatet som Sverige och svenskarna utsatts för är att bli JÄVLIGT FÖRBANNAD!

   Liked by 2 people

   • Realism skriver:

    Jag har sett den ohyggligt groteska bilden, och DET FINNS INTE ORD för att beskriva vad man kände då. (Den som tog denna vidriga bild och sedan la upp den på Facebook måste nog vara nästan lika sjuk som det satans monstret i lastbilen). Men jag håller med dig, de som VERKLIGEN borde se denna oförglömligt fruktansvärda bild är våra sanslöst inkompetenta politiker som är ytterst ansvariga för att sånt här tillåts ske. Undrar vad de hade känt om det varit deras eget barn … Knappast ”Öppna era hjärtan” …
    Hur mycket krävs det för att de ska inse att vårt sätt att leva och våra värderingar INTE är – och aldrig kommer att bli – förenliga med islam???

    Liked by 2 people

 2. Gunilla skriver:

  J’accuse; helt rätt påpekar Åkesson att det är politikeretablissemangets fel (inkl Löfven själv som nu försöker spela rollen av landsfader) som själva lagt ut röda mattan för terrorism i Sverige med sin flathetspolitik och även aktiva skattestöd till religiösa organisationer som främjar radikalism. Det är hyckleri i kvadrat när man nu ser i media de politisks utspelen som tävlar i ‘åtgärder’ för att förhindra trrrorism när allt man gjort undrr år har varit att stoppa och smutskasta SDs poltik och varningar. Man gör ju fortfarande det när man nu själva kommer med SD-förslag samtifigt som man fortfarande envisas med att stoppa dem från allt deltagande i samtal. Nu lyckas man dra igång det största rättspådraget sedan Palmemordet; där Eliasson sitter på podiet och glänser i ett opportunt tillfälle att visa sig ‘handlingskraftig’,; och egentligen hade det aldrig behövtt ske.

  Liked by 7 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   När SD o M främst påtalar bristerna,
   då kallar Löfvén det populism…

   Att efteråt antyda att S hade ett stort ansvar för att terrorattentatet kunde inträffa,
   då är det enbart att försöka plocka billiga poäng…

   När sen Partiet nästan oblygt plankar tidigare SD förslag (triangulerar),
   Löfvén stolt stående som en tupp på partikongressen i Göteborg,
   då handlar det ENBART om, att VI tar ansvar för landet…

   Hyckleriet (S)aknar uppenbart inga gränser???

   Men så har S tillskansat sig tolkning(S)privilegiet!
   Dags att oppositionen slutar huka sig i (S)nålblåsten!!!

   Synd att vi inte har en opposionsledare,
   med Ians intellekt pondus o verbala förmåga!

   Då hade Stefan blivit mo(S)ad/entledigad…

   Liked by 2 people

   • Gert B. skriver:

    Kors i taket! Expressen tar på ett mycket förtjänstfullt sätt upp detta i dagens ledare.
    Rubriken är : S är mästare i härskartekniker. (Få se nu om det fungerar för mig. Vill bidra med en reklambefriad länk till ledaren). unvis.it/http://www.expressen.se/ledare/s-ar-mastare-i-harskartekniker/

    Liked by 1 person

 3. 5ven55on skriver:

  Tack, Ian! Jag kan bara hålla med. SD är visserligen ett oprövat kort men det är det enda kort vi har att prova i dagsläget. Jag skulle gärna se att de fick över 50%. Alla de andra har tydligt visat att de inte är att lita på.

  Det kanske finns några få vettiga rakryggade individer i varje parti som inte hukar under partipiskan och en ledning som borde straffas för landsförräderi. Dessa få hedervärda borde gå över till SD eller bilda nya partier. De gamla partierna ska bort.

  Liked by 11 people

  • Hovs-svartare-hallar skriver:

   Exakt! – Särskilt detta med landsförräderi, för de facto är det så.

   För övrigt, så har detta pågått sedan 1970-talet men effekterna har gradvis blivit allt värre genom det det ständigt växande antal MENA-invandrare som fyller de såkallade ”utanförskapsområdena”.

   Roten till det onda finns hos Olof Palme och hans generation av politiker, och 68-generationen av vänsterstudenter som efter examen likt en gräshoppssvärm invaderade samhället för att infiltrera våra institutioner — särskilt media, skolvärlden och högskolornas samhällsvetenskapliga delar.

   Under Palmeregimens välvilliga överinseende såg de till att bland annat förstöra en utmärkt fungerande skola genom att förskjuta undervisningens tonvikt från kunskap till ideologi.

   Målet var (och ÄR) att skapa den Nya Socialistiska Människan. Om denna människa faktiskt vet något om nånting betyder mindre, all kunskap är ju relativ och förövrigt finns det ju Internet!

   Och eftersom denna nyvänster hatar vårt samhälle gör man sitt bästa för att förstöra det — genom import av personer med helt främmande värderingar från MENA-området.

   Sverige — dårarnas paradis.

   Liked by 10 people

  • Johan skriver:

   Håller med. Jag kommer rösta på SD för att straffa 7-klövern. SD är det enda parti som är oskyldiga till eländet…Har dock inte så stort hopp…Ett stort SD kan i förlängningen få 7-klövern att göra helt om…Att be om ursäkt och byta ut toppskiktet i sina respektive partier…Lär dock inte hända. Till det behövs en gräsrotsrörelse. Vi har blivit för lata… Istället…
   Drömmer gör jag om en modig, verbal och mkt intelligent person utan politisk ballast som skulle dra igång en rörelse…Vars ambition skulle vara: 1) att helt förändra det politiska systemet. Vi måste få in kompetens och integritet i riksdagen. Slut med korkade ja-sägare. Ett system där politiker hålls ansvariga.
   2) En total omläggning av publik service. Ex. Rapport får vänsterprofil och Aktuellt en höger dito. Framförallt måste intelligens och erfarenhet hämtas in utifrån TV- och Radiohuset.
   Det är nog många som sitter hemma och drömmer i soffan…

   Liked by 6 people

 4. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Jo jag har sagt i många år att skiljelinjen går mera mellan partierna och befolkningen än mellan partierna. Problemet är att etablissemanget fortfarande stämplar dem som vågar framföra den här typen av åsikter som kufar. Till etablissemanget räknar jag bl a:

  • Centralbyråkratin, där funkar det inte att vara avvikande
  • De som dag ut och dag in figurerar i kvällstidningarna, de har ju blivit moraltanter för oss vanliga medborgare
  • Media och politik, behöver inte säga mera om det
  • Näringslivseliten, vinner inget på att mucka och har i stort sett tillskansat sig fördelar som gör dem helt oberoende av skatter, sociala problem och liknande. Muckar man blir man inte bjuden på Nobel-middagen, det är viktigt

  Liked by 5 people

 5. Lasse W skriver:

  Ja landet glider isär. Men det låtsas som allt är som vanligt. Mångkulturen ska smygas in och fungera friktionsfritt. Så är det tänkt. Det finns varken vilja eller förmåga att åtgärda problemen med till exempel utvisningarna. Att utvisa folk är ingen söndagspromenad. Det skulle behövas en nationell pikétstyrka med 500 personer, fordon, kravallutrustning och militära befogenheter som kan åta sig att verkställa besluten. Hyr in en sådan styrka från Ryssland eller Tjetjenien i värsta fall. Handlingskraft garanterad. Och ett nytt stort slutet förvar skulle behöva byggas där personerna kan förvaras i avvaktan på nästa Herkulesplan med avgångar 2 gånger i veckan.

  Men det är klart. En sådan satsning skulle väl strida mot den svenska idealistiska soft power-sjävbilden. Bättre då tydligen att just inte göra något förrän man måste. Och då göra så lite som möjligt. När handlingskraften väl är på plats, lär det vara försent. Då har stora delar av medelklassen redan lämnat landet som blivt något som mer liknar Libanon än Sverige.

  Liked by 7 people

  • compulsoryunion skriver:

   Att skruva ner bidragen skulle få många aliens att flyga hem, de flyger ändå hem själva varje år. Islamic republic of Iran Airlines, Zagros, Iraq air osv. flyger flera gånger i veckan, dit de påstått sig känna fruktan för att återvända (påstå känna fruktan påminner om att säga BINGO i bingohallen, och har gett gratis lägenhet, medlemskap i SSU, och All inclusive i Stockholm, enligt 4 kap Utlänningslagen).

   Liked by 3 people

  • Johan skriver:

   Lasse W. Håller med dig, men en liten rättelse… Mening nr 4…”Så är det tänkt”.
   Jag tror inte att något är tänkt… Det har bara blivit så här. En strid ström av en jävla massa reaktiva ad hoc-förslag . Inga intelligenta förekommande politiker har längre sitt säte i riksdagshuset… Numera Dårhuset .
   Inga visioner, bara galenskap…

   Liked by 5 people

  • Klas skriver:

   Jag såg att Österrike experimenterade med höjt återvändarbidragen för de 5000 första som nappade och åkte hem, eller nåt sånt. (Osäker på siffran). Vet inte hur det gått, men det kan ju vara ett sätt bli av med folk. 150 000 kr i en klumpsumma per person ju ändå ingenting jämfört vad det kostar med att ha dem kvar i landet. Dessutom måste givetvis många fler utvisas med tvång, eller i alla fall interneras, så att de inte kan röra sig fritt på stan. Nästa valrörelse kommer i mångt och mycket att handla om vem som har störst förtroende när det kommer till repatrieringen. Sjuklövern kommer få det svettigt. Hur som helst kommer det bli SD-politik på steroider de kommande mandatperioderna. Det finns helt enkelt inget annat alternativ, förutom kaos och storskaliga kravaller, och i förlängningen något som kommer att likna krig. Och det är det få svenskar som vill ha.

   Liked by 3 people

 6. Johan Löfgren skriver:

  Jag tror att vi behöver byta ut så gott som alla toppolitiker om det goda slutet ska infinna sig. Då menar jag i synnerhet de i regeringsställning. Tänkandet är infiltrerat och inkonsekvent med en stor portion feghet och mesighet. I en värld som idag krävs det avsevärt sundare tankar och handlingar för ett gott slut. Med nuvarande regering fortsätter blod att flyta här och där med knivar, skjutvapen, lastbilar etc.

  Liked by 4 people

  • compulsoryunion skriver:

   Presstödet måste också bytas ut till marknadsekonomi. Monopolet skänkt till SVT och TV4 av aktivister måste också brytas så att riktiga människor ska kunna se äkta nyheter på TV, inte bara propaganda om Palestina och Afrika som står för 1% av jordens BNP.

   Liked by 5 people

  • Bengt skriver:

   Förhoppningsvis ställs de misslyckade politikerna till svars av väljarna vid nästa riksdagsval. Problemet (ett av många) är att media – främst SR och SVT – som har en stor skuld till att tillståndet i landet är som det är, undkommer ansvaret.
   Den regering som ska ta över får det synnerligen tufft, men med starkt folkligt stöd kan man hoppas att skeppet Sverige vänds på rätt köl!

   Liked by 1 person

 7. Richard Paulsen skriver:

  Det är en märklig syn som marknadsförs om ansvar av S, MP, V och alliansen. De menar att Sverige och övriga Europa har ansvar för Afrika, Mellan-Östern, Främre, Centrala eller Bortre Asien.
  Men ingen i Europa eller något land i Europa har ansvaret för länder eller invånare i länder där. Det är de länderna som har. FN har svikit djupt.

  Liked by 9 people

 8. Nils Dacke skriver:

  Vi har de senaste åren sett konsekvenserna av en totalt misslyckad invandringspolitik med ökad kriminalitet som mord, våldtäkter och upplopp och senast ett terrordåd, vad som väntar runt hörnet kan man bara spekulera om men vid nästa islamistiska terrorattack kommer svenska folkets tålamod att vara slut och då väntar ett uppvaknande och helt ny politik. En framtida sanningskommission som får till uppgift att granska vad som egentligen hände 2006-2018 och utkräva ansvar kommer helt säkert att peka ut poltiker, vissa statliga tjänstemän och vissa journalister inom systemmedia som direkt ansvariga. Många beslut som fattades under dessa år är så allvarliga att de gränsar till landsförräderi, folkets dom och krav på stränga straff kommer att svepa som en flodvåg över landet.

  Liked by 9 people

 9. Bamse skriver:

  Dags för de ansvariga bakom politiken att skämmas och ”face the music”. Herrar justitie-och inrikesministrar bör avgå i skam och nesa eller tvingas bort av statsministern. ( Lär dock inte hända i ”landet Lagom”)

  Liked by 3 people

 10. Strix skriver:

  ”Hur skall detta sluta”?
  Vågar sätta en ”Hundring” Ian, på att en subversiv samhällsomstörtare inom det svenska kommunistpartiet kommer att dra det längst strået. Långt de flesta medborgarna i Sverige har inte ”råd” med andra åsikter i det beroendeförhållande som dom har till socialisterna.
  Man begår inte självmord för ett simpelt utplundrat skattebidrag, annat är det med jungfrur.

  Liked by 1 person

 11. annagustin2@gmail.com skriver:

  MEN…vi kanske har nått den kritiska massan nu snart…..den hundrade apan har vaknat och vi ser plötsligt alla klart strax före valet 2018 – att vi inte behöver något nytt PARTI….utan att vi behöver ett nytt SYSTEM….ett nytt demokratiskt politiskt SYSTEM! Där medborgarna släpps in i beslutsfattandet. VI KAN GÖRA DET…via ett litet frö som har börjat gro under namnet Direktdemokraterna. Vi behöver inte längre försörja en klättrande grupp egenvinningslystna individer. Istället…:
  1. Inför vi rätten att välja exakt vem man vill som politisk företrädare (denne har sen skyldighet att öppet på nätet redovisa hur han/hon kommer att rösta i varje fråga) kommunalt eller i riksdagen.
  2. Inför vi rätten att ta tillbaka vårt förtroende från vår egenvalda representant – exakt när vi vill. Detta är enormt viktigt. När denna möjlighet blir en verklighet så kommer så småningom de klokaste människorna att gallras fram…de andra byts ut. Mycket viktigt för en verklig demokrati.
  3. Inför vi rätten för alla medborgare att lägga förbättringsförslag till sitt samhälle.
  MÄngder av kloka, intelligenta och uppfinningsrika människor finns bland våra medmänniskor…som aldrig någon lyssnar på. Vars klokskap går i graven med dem…det är ett gigantiskt slöseri med människors intelligentia…som nu kan komma alla till del. Vi måste ta den här möjligheten nu 2018….frågan är bara HUR ska idén nå ut till alla misströstande människor när media är köpt och inte längre arbetar med sitt verkliga uppdrag: att förse medborgarna med information?

  Liked by 2 people

 12. Skattebetalare skriver:

  Varför skall vi utvisa möjliga terrorister när vår kära Mona påhejad av miljöpartister och några vänsternissar ordnat bostäder och försörjning åt dessa? Tänk efter hur många som riskerar att förlora jobbet om vi utvisar dessa. Polisen får färre att bevaka, socialtanterna får färre att tala tillrätta, de socialtanter som betalar ut bidrag får färre att skicka försörjningsstöd till, byggnadsarbetare får färre renoveringsuppdrag eftersom vi får färre EBOnedslitna bostäder, tolkarna på våra akutmottagningar måste söka efter nya utkomstmöjligheter, listan kan göras lång. Men en sak är säker vår BNP kommer att minska om vi utvisar alla med utvisningsbeslut.
  Sedan får vi inte bortse från alla indirekta effekter. Våra proffsgråterskor uppträder gång på gång i media i syfte att förhindra utvisningar och verkställande av straff eller som predikar för rätten att bära burka i offentligägda simbassänger och liknande företeelser som svärtar löpen. Vad skall media förmedla till oss samhällsmedborgare om vi utvisat alla som inte får vara här? Hur skall proffsgråterskorna få sin försörjning tryggad om de går miste om ersättningarna som de erhåller när de fäller några tårar offentligt? Skall vi dessutom tvinga alla mambos att flytta in de EBOghetton där det uppstått lediga lägenheter? Detta kommer de aldrig att acceptera. De är ju vana vid fullserviceinackordering hos sina föräldrar som de bott hos de senaste tjugonio åren eller så. Ian har säkerligen inte förstått att när Reinfeldt ville att vi skulle öppna våra hjärtan så menade den gode Fredrik att våra mambos skulle få dela rum med en kompis från fjärran land hemma hos sin mamma.

  Liked by 3 people

  • Miss Tro skriver:

   Skattebetalare, fruktansvärt roligt skrivet om Sverige, som världens största socialbyrå med ansvar för 7 miljarder människor. Vilken kundkrets, helt makalöst!
   Asylbedragarna älskar vårt land. Det hade jag också gjort om jag utan utbildning och pengar kommit från ett fullständigt dysfunktionellt land och landat i detta kravlösa drömland som heter Sverige. Ett land med idel rättigheter och inga skyldigheter och en hel kader med servicemänniskor som tar hand om mig från vaggan till graven.

   Liked by 5 people

 13. En spännande framtid skriver:

  Har det inte varit väldigt tyst från kändisgodhetsmaffian efter attentatet, alltså vänstergaphalsar som Malena Ernman, Jonas Gardell och Alex Schulman? Dom brukar ju hålla låda när det inträffar orättvisor av olika slag. Tänk er om det varit en muslimsk skola som attackerats av högerterrorister…!

  Liked by 5 people

 14. salrol skriver:

  Bra formulerat som vanligt!

  Vi svenskar bidar vår tid till september 2018, då vi förväntar oss att få rösta bort alla de politiker som missköter sig. Var inte så säker på det!

  Ett problem för landet är att dessa geléryggar satt in sina politrucker på ledande poster inom alla myndigheter, så även om politikerna röstas bort, kommer deras politik att föras under upp mot flera årtionden. Och ingen tjänsteman har vad jag vet dömts för brott mot tjänstemanna-ansvar efter 1975, när detta blev ”vanlig lagparagraf”.

  Dessutom har vi ett valsystem, som gynnar att en sittande regim kan hålla sig kvar vid makten. ”Folket” eller populismen har inget som helst inflytande över vilka politiker som kan väljas och väljarna får heller inte lägga till namn eller stryka namn hur som helst. Svenskt valsystem är en märklig ”kopia” av den DDR hade. Och DDR ansågs då vara en diktatur.

  Det skulle heller inte förvåna mig om det någon månad före valet 2018 blir ett (eller flera) attentat typ Drottninggatan, men var och en så mycket våldsammare och dödligare. Sedan manipuleras det fram en ”samlingsregering” (utan SD), som sitter under en övergångsperiod, vilken dock förlängs gång på gång på gång på . . . .
  . . . allt medan kaos råder i landet!

  En stolt populist skulle inte bli förvånad!

  Liked by 5 people

  • annagustin2@gmail.com skriver:

   Du skriver helt riktigt: ”Dessutom har vi ett valsystem, som gynnar att en sittande regim kan hålla sig kvar vid makten. ”Folket” eller populismen har inget som helst inflytande över vilka politiker som kan väljas och väljarna får heller inte lägga till namn eller stryka namn hur som helst.”

   Därför behöver vi samlas kring att börja bygga ett nytt demokratiskt/politiskt system. Ett system där medborgarna får inflytande över sina skattepengar och därmed sina liv. Direktdemokraterna är det enda lilla frö till detta som jag kan se.

   Liked by 2 people

 15. Johan skriver:

  Sveriges journalistkår agerar totalitärt (gynnar etablissemanget) trots att ingen tvingar dom…Unikt i det demokratiska Västerlandet.
  Journalistkåren har alltsedan SD:s entré övergett sitt uppdrag…Dom har bestämt agendan. De har övertagit makten, blivit första Statsmakten…
  Svenska politikerkåren kunde inte stå emot. Dom är numera helt enkelt för korkade.

  Liked by 4 people

  • salrol skriver:

   Journalistkåren övergav ”de facto” sitt uppdrag långt innan SD etablerades. Follow the money! Infiltrationen skedde med nyskolade (indoktrinerade) individer, vilka successivt bytte ut äldre ”äkta” journalister. De nyskolade är bara propagandamegafoner för något de i sin indoktrinerade hjärna inte begriper.

   Gilla

 16. Mikael Steinwall skriver:

  Om man vågar sig på en utvärdering av reaktionerna efter terrordådet i fredags, är min slutsats att förnuftet är på väg att gå upp i rök (!) i detta land.
  Varför kärleksbombade man inte lastbilen också?

  Liked by 5 people

  • salrol skriver:

   Den där ”kärleksmanifestationen” uppfattas av framtidens potentiella gärningsmän, som HYLLNING av attentatsmannen. Om vårt drabbade folk känner sig attackerat och uttrycker sig ”främlingsfientligt” eller ”rasistiskt”, måste man förstå detta vid en manifestation. Nu blir manifestationen ”mot” främlingfientlighet resp ”mot” rasism, d v s FÖR allt som attentatsmannen och dennes bakmän står för.
   Manifestationen gör om attentatsmannen till ett ”offer”. Och de döda och skadade, d v s de verkliga offren, göms i dimridåer.
   Helt åt helvete!

   Liked by 2 people

 17. Realism skriver:

  Tack Ian för din insiktsfulla och lätt galghumoristiska beskrivning av det katastrofala tillståndet bland våra verklighetsflyende politiker, och tack alla ni som skriver lika insiktsfulla kommentarer, och sätter på pränt det som många av oss frustrerade och förtvivlade medborgare känner!

  Liked by 3 people

 18. Åke Granqvist skriver:

  Men var ska vi kunna hitta de personer som kan ta över regeringen? SD är barnet som säger att kejsaren är naken. Det är gott så. Men har vi inte nog med oerfaret folk runt Helgeandsholmen – Rosenbad. Hur gör svenska folket nu?

  Gilla

 19. Bosse skriver:

  Det är riktigt, som Ian Wachtmeister skriver, att Reinfeldt bär en stor del av skulden till det läge som Sverige befinner sig i. Men vi bör också inse att problemen är äldre än så. De senaste 20-30 årens alltför stora invandring, har medfört stora påfrestningar för samhället. Antalet utanförskapsområden har växt från 3 till 186 de senaste 20 åren. Dessa områden har under denna tid blivit allt mer segregerade.
  Det bör dock tilläggas att segregation pågår med full kraft i bägge ändar. När andelen utomeuropeer i ett ”svenskt” bostadsområde uppgår till 3-4 procent, börjar vi svenskar att flytta därifrån. Efter några år har det tidigare svenska området blivit ett område som bebos av invandrare. EBO-lagen har förstärkt denna utveckling.
  Den vita välbeställda medelklassen har dock aldrig varit större och haft det bättre än idag. De bor i etniskt rensade områden. De slår vakt om sina områden med hjälp av medborgargarden, fast de kallar det för grannsamverkansgrupper. Detta är en naturlig följd av en totalt misslyckad flykting- och invandringspolitik.
  Det tråkiga är att alla de politiker, från höger till vänster, som under tre decennier varit politiskt ansvariga för denna politik, inte har en aning om hur de ska lösa de problem som uppstått. Jag förstår dem.
  Trots allt detta så är Sverige fortfarande ett ganska bra land att leva i. Långsamt börjar vi närma oss att bli som USA – ett land med en stor välbeställd medelklass, en liten maktägande överklass samt en mångkulturell underklass som saknar verktygen för att låta sig integreras.

  Liked by 2 people

  • salrol skriver:

   Avsikten är uppenbarligen INTE att lösa uppkomna problem!!!

   F n skall politikerna hålla svenska folket lugna genom skenbara åtgärder (EU-kanslets ”standard”) tills ingen återvändo alls finns. F n har vi lika hög invandring som hösten 2015 – – i tysthet. Just nu pågår en mediakampanj med avsikt att börja direktflyga ”flyktingar” från deras hemländer. 1000-tals försätts ju i slaveri på vägen.

   Liked by 1 person

  • salrol skriver:

   Mekaniken i ovanstående stämmer. Så är det, MEN . . .

   Radikala slafistiska sunnimuslimer (resp en del radikala shia) skyndar på segregationen genom att ”organisera” ungdomsgrupper (i ej straffbar ålder) vilka trakasserar etniska svenskar boende i områdena. Finns det en moskée på en plats intensifieras dessa trakasserier (vandalism mot ägodelar, stenkastning, okvädningsord, uppträder hotfullt i grupp, bilbrand etc), varvid de drabbade flyttar. ”All hjälp från polis är ju rasistisk”! In flyttar då sannolikast en sunnimuslimsk familj. På så sätt bildas gettot och trakasserierna utvidgas efter hand längs gränserna mot gettot så att detta hela tiden växer radiellt. Med åren kommer ”ungdomsgruppen” att utvecklas till gettots (eller snarare moskéens) skyddstrupp. I sharia är de otrognas samhällen utan lagskydd, så det är ingen ”synd” eller lagbrott att utföra kriminella aktivitéter, typ rån, misshandel, droghandel, beskyddarverksamhet etc. Ungdomsgruppen har då utvecklats till en löst bunden ”klan”. Klanerna är inbördes oeniga, men om samhället ”angriper” grupperna, så enar islam dem i gemensamt motstånd.

   Det samlade agerandet syftar till att bilda små ”Ghaza”, som har inofficiell politisk självständighet, samtidigt som dess befolkningar helt lever av subventioner/bidrag från ursprungsbefolkningen, samt de kriminella aktivitéterna. Moskéerna finansieras via Turkiet (oftast mellanhand för Gulfstaterna/Sudiarabien).

   Nu är inte alla kriminella grupper muslimska, men en större mängd än vad som motiveras av den muslimska befolkningsandelen är det.

   Gilla

 20. Mats skriver:

  Ian Wachtmeister är den BÄSTA politikern som Sverige någonsin haft !
  Denne goda man mobbade msm och politiker ut likaså.
  I Sveriges Riksdag och msm är mobbning alltid tillåtet.

  Många fantastiska kommentarer här och jag instämmer med de flesta kloka människorna som kommenterar och läser dessa tänkvärda ord från Ian.

  Gilla

 21. Bromma1214 skriver:

  Sverige har 2 miljoner pensionärer. 500 000 av dem har mindre än 10 000mån före skatt.250 000
  Av dem har ca 7000 mån före skatt. Många av de här lever ett fattigt liv.Borde inte de få en
  Drägligt liv, de har ju bidragit hela sitt aktiv a liv här i Sverige

  Liked by 1 person

 22. Mr.T skriver:

  Tyvärr (säger pessimisten/realisten i mig, att det kommer att krävas ytterligare några fler terrorattentat på svensk mark, innan svensken PÅ ALLVAR vaknar till liv.

  Liked by 1 person

 23. Leif Bergdahl skriver:

  Tack Ian
  Mycket välskrivet som vanligt!Sitter just nu på hotell Imperiali Prag efter en långpromenad i staden.Det ser ut här ungefär som i Stockholm för 50 år sedan innan Olof Palme började att flrstöra vårt en gång fina land.Rek ett besök har!Många hälsningar

  Gilla

 24. MartinA skriver:

  Även den regering Bildt-Westerberg som Ny Demokrati stödde är skyldiga. Ni rev upp Luciaöverrenskommelsen och öppnade dammluckorna.

  För övrigt. I ett mångetniskt samhälle gäller kollektiv bestraffning. Detta är tydligt från alla mångetniska samhällen som någonsin har existerat.

  Liked by 1 person

 25. Efter terror kommer tomt prat skriver:

  Det är så många självklara som är skyldiga. Mina favoriter är nu Alice T, Ivar A och Per G, Anna D och andra som till sist insett vartåt det barkar hän men ändå förfäktar att vi kan ha muslimer i Sverige. Med muslimer kommer terror, med muslimer kommer kvinnoförtryck och värre, det är så i hela världen.

  Deras ståndpunkt är lika med att vi måste leva med terror och våldtäkter.

  Gilla

 26. Rikard skriver:

  Hej.

  Hur löser man Sveriges situation utan massdeportationer och etnisk rensning?

  Demografi tar inte hänsyn till politiska visioner, och det vore fullt möjligt att presentera den genomsnittliga befolkningsökning bland svenskar jämfört med den bland invandrade folkgrupper.

  Antingen sker assimilering med våld och tvång eller inte alls.
  Antingen sker repatriering med våld och tvång eller inte alls.

  Det är vad som skall tas ställning till, inget annat.

  Om svenska staten som av ett ryck plötsligt meddelar att alla som lämnat medvetet felaktiga och lögnaktiga uppgifter i sina ansökningar, som kommit via annat säkert land, eller som begått brott (inklusive illegal vistelse i landet) skall gripas och interneras i väntan på utvisning; kommer dessa tiotusentals (hundratusentals kanske, om man går tillbaka till 1975) då att frivilligt bege sig till förvar och frivilligt och fredligt invänta deportation?

  Är du beredd att förorda att våld skall användas i nödvändig grad för att åter skapa ordning och reda, och få illegala invandrare och hitresta brottslingar ur landet?

  Det är frågan, och den är binär, tyvärr. Den hade inte behövt vara det om man inte gjort fel de senaste trettio åren.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Liked by 6 people

  • Winette Söderkvist skriver:

   RIKARD Mitt svar på din inledande, mycket relevanta, och inte minst väsentliga fråga blir att man enligt min mening inte kan lösa landets problem med mindre än att man tar till massdeportationer – av alla – märk väl ALLA- asylsökande som fått avslag på sina asylansökningar. Jag menar också att vi inte längre kan ta hänsyn till att de kanske får stränga straff när de tvingas tillbaka till det land de kommer ifrån. Jag kan inte för allt i världen förstå varför vårt land skall ta alla dessa hänsyn – det gör ”oss” ju fullständigt bakbundna när det gäller att bli av med människor som vi utrett och kommit fram till att de inte har skyddsbehov och därmed inte har rätt att stanna i vårt land. Och handlar det om någon internationell konvention som vi undertecknat som gör oss bakbundna, bör den omgående sägas upp. Som flera skribenter om och om igen påpekat och påpekar i inläggen på DGS kan vi inte åläggas att ta ansvar för hela världen!!!

   PS: Ian – jag uppskattar din klarsyn och sättet du framför den på. Samtidigt konstaterar jag att det skulle behövas någon slags gemensamt uppror av ”vanligt folk” – etniska svenskar och integrerade (av utländsk härkomst) – mot de styrande, alla vänsterjournalister och andra faktaresistenta idealister. Problemet är inte minst att journalister som Randi Mossige Norheim får verka inom SR – hennes reportage om utvisningen av några motsträviga på en flygning – där någon (av mig förmodat våldsam) person blev injicerad med lugnande preparat – ÄR FÖR MIG ETT LÅGVATTENMÄRKE! Ingen av de som blev upprörda av reportaget undrade tydligen hur i herrans namn man skulle ”rå på” en vilt protesterande man? Reportaget har sänts i repris ett antal gånger – utan att denna väsentliga fråga ställts – offentligt – av någon enda journalist/debattör.
   (Fallet blev efter reportaget föremål för utredning och togs väl till domstol, om jag minns rätt…)

   PS: Masspsykos?:
   Efter terrordådet i Stockholm har vi fått se ännu en variant av ”stockholmssyndrom” – I ett flertal tv-sändningar visas sörjande människor som mumlar om ”kärlek”. DET handlar det definitivt inte om – förmodar att de som uttalar sig på detta sätt är så naiva att de tror att det går att ändra inställningen på fanatiska och mot västerlandet hatiska muslimer – Naivt är väl bara förnamnet!

   /WinSo

   Liked by 1 person

 27. Sidonie Jansson skriver:

  Sådana som Bildt borde visa anständighet och hålla tyst längre än den tysta minuten för offren.
  Han har visat dåligt omdöme förut. Att kalla en Islamismstyrd hjärtlös mördare som var beredd att kallmodigt ta livet av så många oskyldiga som möjligt på en fridfull gata, för en ensam ”förvirrad mördare” i en lastbil, visar hans brist på kunskap och hans vägran att i så fall lära sig vad attentatet handlar om. IS mördare är fruktansvärt målmedvetna och omänskliga, inte alls ”förvirrade” och de har gjort sina val. Vi vet att de finns i hela Europa som sovande celler som bara väntar på minsta lilla ”obehag”, minsta lilla ” orättvist behandling” för att slå till med sitt hat och sina hämndaktioner på våra samhällen. Självklart ska vi medborgare vara rädda och förbereda för när detta händer igen. Islamism har blivit en stor del av vår verklighet. Om inte Bildt kan komma med bra lösningar för att bekämpa denna ondska, borde han visa mer respekt, tycker jag, både för offren och vanliga människor som vill höra vettiga svar av de styrande och politiker. Det är inte kärleksmanifestationen som det är fel på, utan alla liknande uttalande från politiker.

  Liked by 1 person

  • salrol skriver:

   Bildt tillhör företrädarna för NWO-komplexet och hans ordval avser att ”lugna” svenska folket så att NWO genom kultur-marxismen kan överta makten i landet. I verkligheten är Bildt och kultur-marxisterna enbar ”sprattelgubbar” under NWO och reagerar som zombies på minsta ryckning NWO gör i sina ”trådar”.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.