HUR SKA DETTA SLUTA?

Ian Wachtmeister

En känd brittisk journalist Andrew Neil skrev en tweet efter terrorattacken i Stockholm: ”Vad har neutrala Sverige gjort för att förtjäna detta? Aldrig i krig i Mellanöstern. Inte Nato. Mest välkomnande när det gäller muslimska flyktingar. Massivt bistånd”.

Han kunde tillagt att vårt land som fått neutralitet på hjärnan, faktiskt räknat med att snällheten kombinerad med övertro på (och skydd av) FN och EU skulle skydda landet från terrorism. Framför allt genom att Sverige mer än något annat land anammat tesen att alla människor och religioner är lika goda. Och att det öppna samhället med sin föredömliga multi-kulti ska lösa problemen. Alla i ett sådant paradis måste ju vilja leva i kärlek med varandra..

Men i själva verket är det vi och våra ledande politiker som är orsaken till att problemen finns och växer oss över huvudet. Det kommer att konstateras i framtida vitböcker att det var den svenske statsministern Reinfeldt i samarbete med miljöpartiet som år 2011 sände ut de ödesdigra signalerna att vi och andra länder skulle ta hand om alla. Att här fanns det minsann både plats och pengar.

Reinfeldts moderate företrädare Bildt ville förklara för svenska folket vad som hade hänt efter terrorattacken. Hans uttalande i TV skulle föreställa att vara klokt och lugnande. Det var motsatsen. Han sa ungefär att ”vi ska inte falla till föga för en ensam förvirrad mördare i en lastbil. Vårt samhälle är starkare än så”. Men Bildt, det värsta är att vi redan har fallit till föga för den del av den islamistiska religionen, som bokstavligen uppmuntrar IS anhängare att utföra precis denna sorts illdåd.

Bildt vill tydligen få svenska folket att tro att det mesta är OK och att ensamma mördare inte har en chans. Må så vara, men de är inte ensamma och de tror att de kommer till paradiset för att de dödar otrogna hundar. Detta är den verklighet som aningslösa (?) politiker försatt oss i. Inte som en konsekvens av vad som skett på andra håll i världen utan därför att Sverige satte på sig ledartröjan och själva skapade ett läge som är ”ytterst bekymmersamt” för att använda Bildts favorituttryck vid beskrivning av sådana situationer.

Ta raden av politiker som missbedömt läget och förvärrat Sveriges situation. Mona Sahlins lågvattenmärke om att Sverige inte hade någon kultur, Reinfeldt som till varje pris (det är det vi betalar idag!) ville mobba den i sak helt korrekte Jimmie Åkesson, miljöpartiet som sålde sin världsfrånvarande politik till högstbjudande, vilket blev sossarna. Vänsterns utpressning för att mot allt förnuft riva ner den fungerande privata välfärdssektorn. Löfvens stegvisa uppvaknande under galgen när han nu upptäcker att den viskande Ygeman har misskött sitt revir så grovt att misstänkta terrorister kunnat strunta i regeringens utvisningsbeslut.

Regeringen och riksdagen som har uppgiften att stärka Sveriges försvar mot inre och yttre fiender, måste medge att de urholkat det lilla som fanns. Sossarna gör nu en helomvändning och kräver fler poliser. De ska tydligen gå i opposition mot sig själva! Bra plakat den första maj!

Ju förr svenska toppolitiker inser att verkligheten inte är en önskedröm utan en självförvållad katastrof, desto bättre. De flesta behöver bytas ut i nästa val.

Annars kommer vi att hinna begrava oss själva i blommor innan islamistiska stenåldersfundamentalister ändrar sin inställning.

Faran är inte över. Den är här.

Och nästa gång islams terrorister slår till kommer sanningens minut för Sverige och för det svenska folket.