VEM SÄTTER SVERIGE FÖRST?

Ian Wachtmeister

I Sveriges Riksdag sitter svenska folkets valda ombud. Och all makt utgår från folket i vår svenska demokrati. Enligt lagen alltså.

Men om vi lyssnar på partiledare och riksdagsledamöter blir i varje fall jag övertygad om att de sätter väldigt många saker till exempel sig själva och till och med världsdelar före Sverige. Detta betyder att många av våra politiker inte tar sitt uppdrag på allvar. Och det är oroväckande. (Ytterst bekymmersamt skulle Bildt säga!)

Klimathysterin, feminismen och andra icke-vetenskaper verkar vara viktigare. För att inte tala om pratmaskinernas självfixerade tyckande.

Men i detta inlägg vill jag fokusera på säkerheten. De som är satta att sköta Sverige har som en av sina absolut viktigaste uppgifter att skydda Sverige mot yttre och inre fiender. Alltså skydda; inte prata om att skydda.

Men se på verkligheten! Det är illa ställt med skyddet mot  både yttre och inre fiender. Kriminella gäng och islamistiska fundamentalister regerar i 53 områden enligt offentliggjorda rapporter. Medier som tidigare valde att censurera sådan verklighet för att den inte passade i deras egen världsbild, har nu tvingats beskriva eländet. Det blev för mycket för att låtsas att det inte fanns och de där uppkäftiga sociala medierna skulle ändå låta folk veta vad som pågår. Det som nu hänt på den kanten är att politiskt korrekta medier för en kampanj mot sociala medier i allmänhet. Anfall är bästa försvar. Förtala om det inte går att förtiga!

Den YTTRE säkerheten. Nästan inget land satsar lika litet på försvaret i procent av BNP som Sverige.… och detta trots att vi ligger i ett av de geopolitiskt farligaste områdena i världen. Tänk bara Putin – Östersjön – Baltikum – Gotland. Och att Nato inte accepterar några fripassagerare. De kräver två procent av BNP enligt principen att alla ska dra sitt strå till stacken.

Minister Ygeman försöker skapa förtroende genom uttalanden av typen ”det gäller att se till att polisen blir starkare”.    Och den ständigt bekymrade försvarsministern  Hultqvist småmixtrar med någon miljard och ska se till att det blir fler. Att se till, är politikers favoritord, men min uppmaning till er som sitter i regeringen och har den verkställande makten, att ni också har det verkställande ansvaret. Så SE TILL DET DÅ!!

Så tillbaka till frågan. Vem sätter Sverige först?

Låt se en enkät bland politikerna i Sverige och jämföra svaren med motsvarande frågor till politikerna i Ryssland, USA. Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal, Italien, Kina, Japan, England, Norge, Danmark Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Ungern med flera.

Det skulle bli något att skriva om i medier som är intresserade av Sverige i världen.

När ridån gått upp för den avslöjande föreställningen skulle publiken svimma, tror med vänlig hälsning Ian Wachtmeister.

27 reaktioner på ”VEM SÄTTER SVERIGE FÖRST?

 1. steffoth skriver:

  Det finns ingen politiker som sätter vårt arma fosterland främst. Det har i praktiken tyvärr blivit så att flyktingar och kriminella alltid sätts i första hand och omtanke om vanliga skötsamma svenskar prioriteras ned. Trots att politikern har ett förtroendeuppdrag, så tycks det som att hen agerar utifrån det som är bäst utifrån sina egna intressen. Uppdraget är att agera utifrån vad som är bäst för oss medborgare och inget annat. Ändå anser de att hens uppgift är att fostra oss.

  Liked by 1 person

 2. Bamse skriver:

  Istället för att agera i verkligheten, tar politikerna ”folks oro på allvar”. Detta innebär dock knappast något incitament till praktisk handling. På sin höjd tillsätter man yttrligare en samordnare, eller tar ett beslut om att utreda vad som orsakar det som gör folk oroliga. Därmed är saken ur världen ur politikens synvinkel, medan negativa tendenser i sahällsutvecklingen tillåts fortsätta rulla på, ”i praktiken på samma sätt som tidigare, med den stora skillnaden dock att ”det är inte okay”.

  Liked by 2 people

 3. Fredde skriver:

  Bra Ian, all politik utgår ifrån, eller borde utgå ifrån att man sätter sina väljare främst, plus lite korruption. Det märkliga med Sverige är att utan hot om Gulag man ändå så uppenbart kan låta bli att sätta Sverige och de som röstar främst, och ändå bli omvald, när stegling börjar bli det moraliskt riktiga. Det skrämmer mig mer än något annat, man har fått svenskar att bli som sorts kult där ledarna säger att vi skall begå kollektivt självmord för att någon från rymden sagt det, och folk gör det.

  Liked by 1 person

 4. Christer Carlstedt skriver:

  Tyvärr blir man nog tvungen att konstatera att vår ”folkvalda” har jobbat intensivt i ett antal mandatperioder på att skaffa sig (och oss i Sverige) problem.

  Om vi börjar med att ta en titt på polisväsendet, så kan även en stor stark karl bli mörkrädd, när man även som icke polis ser den otroliga tafflighet som präglat och präglar verksamheten.

  De flesta människor (i vart fall de som jag kommit i kontakt med) vill göra ett bra jobb och vill kunna känna någon form av stolthet för sin verksamhet.

  Under en lång rad år har polisen påtalat att de anser att ersättningen de får för sina arbetsinsatser är synnerligen otillfredsställande. Ansvarig minister ivrigt påhejad av finansministern stenhåller i pengapungen för att släppa till absolut minsta tänkbara.
  Och definitivt inte ett rävöre för att bli spottad på och få sten och smällare kastade på sig. Nu har vi ju till och med fått domstolsbesked på att det måste man som polis vänta sig och acceptera.

  Poliser är inte dummare än andra i samhället. Missbelåten personal tittar sig om efter alternativa sysselsättningar. Så har givetvis skett och nu börjar man ana sig till att det pågår ett strömhopp från verksamheten.

  Ministern och högsta polisledningen tittar upp litet yrvaket och gnuggar sig i ögonen.

  Vad i h….e är detta? Uppfattar inte konstaplarna sitt jobb som ett kall?

  Nähä. Då får vi utbilda fler poliser. Så blir allt bra igen.

  Nu är det så att polisen Sven Svensson har just lämnat in sin avskedsansökan och piper iväg om en månad.
  Under tiden skall polisledningen rekrytera folk till en treårig utbildning som bland annat omfattar genusvetenskap och en hel det annat hokus pokus som inte har ett skit med polisverksamhet att göra.
  Polisens uppgift är att förhindra lagbrott och haffa de som begår dem.
  Genus, etnicitet och andra lustifikationer har inte ett dyft med polisarbete att göra.

  Nu får ministern och högsta ledningen en snilleblixt.
  Man kan ju rekrytera civilanställd personal till sysslor som inte är direkt polisiära.
  Ni vet den där typen av personal som man för ett antal år sedan sparkade för att man tyckte att poliserna nu kunde göra det också. Till exempel det där med passhantering.
  Organisationsutveckling brukar sådant kallas.

  ”Ja vilken bra idé” sade hela polisledningen. ”Så sätter vi poliser på att utbilda dem i det de behöver för jobbet som i alla fall är mindre kvalificerat”.

  Nu visar det sig att de där civilisterna man rekryterade tog inte de där jobben för någon skitlön. Helt plötsligt finner poliserna som utbildar de nya att deras elever tjänar 5.000:- mer i månaden än de själva.
  Nu jäklar går det åt kölappar till strömhoppet ur polisverksamheten.

  Samtidigt säger ministern och högste polischefen med sina myndigaste röster att nu SKALL det bli bättre och fort skall det gå.

  Man undrar om de gått någon trollerikurs på Harry Potters skola. För med sina demonstrerade färdigheter i ledningsfilosofi så lär det gå åt.

  Vad gäller försvaret så är det precis lika uselt. Varför skull det inte vara det? Det är ju samma typ av inkompetens som styr.

  Men det är värt ett alldeles eget kapitel i boken ”Hur man som politiker förstör ett land på kortast tänkbara tid”.

  Liked by 10 people

 5. Drutten skriver:

  När riksdagsmännen röstar som partiledningarna bestämmer så räcker det för främmande makt att skaffa sig hållhake på, eller värva, ett litet antal personer i partiledningarna. Det är en säkerhetsrisk jämfört med om varje riksdagsledamot röstar efter eget samvete.

  Liked by 1 person

 6. JAN BENGTSSON skriver:

  För Sveriges skull,
  sluta brunsmeta!

  Öppna ögonen istället!

  Dagens o mogondagens problem bör vara i fokus!

  Problemen är uppenbara,
  en modern version av Kejsarens nya kläder…

  Gilla

 7. Jan Ahlström skriver:

  Ja du Ian, detta är ju inget nytt det har pågått så länge och få av oss verkar ifrågasätta detta helt idiotiska beteende.
  Det finns inte något av partierna, förutom SD, som törs/vill/kan uttala att man sätter Sverige och dess befolkning främst och att hjälpa andra folk det kommer i andra hand.

  Tar för givet att dessa svikare till politiker är lika generösa med sina egna pengar när det kommer till att hjälpa andra även om då den egna familjen får det sämre.
  ”Sorry mina små barn, i år blir det ingen resa till Legoland som ni blivit lovade, inga nya leksaker, inget besök hos mormor och du lilla Lotta får vänta med din tandställning även om du blir mobbad å kallad för kaninen för pappa å mamma har beslutat att lägga alla dessa pengar i pappmuggarna utanför ICA.”

  Vart är vi på väg?

  Liked by 2 people

 8. MartinA skriver:

  Vad nu ens sverige betyder längre? Jag tycker att medborgare skall ha rätt att bära vapen. Politikernas skydd räknar jag som sämre än ingenting.
  Nu senast fick en man fem års fängelse och 1.5 miljoner i skadestånd för att ha slagit en tjuv. Det enda man kan göra med rättsväsendet i sverige är att försöka undvika det.

  Liked by 5 people

  • Tom Platz skriver:

   Precis. Det jag går och drömmer om, ungefär som Eurojackpot, det är att ett parti som anser västerländsk kultur överlägsen och värd att bevara får makten och inför ett stenhårt våldsmonopol och stryper alla bidrag till invandrare, förbjuder islam som den våldförhärligande och kvinnofientliga ideologin det är, och utvisar alla som bryter mot lager på minsta vis, på livstid. Eftersom detta nog inte sker så går jag lite mer realistiskt och tittar på en Winchester SX-3.

   Liked by 1 person

   • MartinA skriver:

    Jag tycker inte det är någon bra dröm du har. Att vi svenskar badat i bidrag är en av huvudanledningarna till att vi är så försvarslösa. Så varför bara frysa bidrag till utlänningar? Visst, jag förstår att det finns en populistisk aspekt här, att lura folk att rösta på en. Men det är en dålig väg att gå.

    Jag tycker islam har många vettiga regler. Till exempel är jag inte för jämnställdhet. Se vart det har lett? Se vad det används för att legitimiesera? Sedan, våldsförhärligande, det är verkligen någonting vi lider en desperat brist på. Att kunna producera våld är livsnödvändigt. Och bör därför hyllas. Däremot är muslimerna våra fiender, det är islam mycket tydlig med. Och bör behandlas därefter.

    Sen, västerländsk kultur, meeh. Jag är rasist. Min lojalitet är en funktion av släktskap. Eller, litet mjukare uttryckt, jag är övertygad om att människor som ser tillbaka på en gemensam historia kommer samarbeta bättre med varandra. Och att människor som är närmare släkt med varandra har ett starkt gemensamt egenintresse. Oavsett vilken kultur de har. Det här ”meeh västerländsk kultur”, det är universialism (vilket är omöjligt) och dessutom är det ett uttryck för perspektivet att livets mening är upplevelser, självförverkligande och bekvämlighet. Jag tror inte att dessa perspektiv är förenliga med hållbar existens.

    Liked by 1 person

 9. Hedvig skriver:

  ”De som är satta att sköta Sverige har som en av sina absolut viktigaste uppgifter att skydda Sverige mot yttre och inre fiender. Alltså skydda; inte prata om att skydda.”

  Bravo, Ian Wachtmeister!

  Hur kan det komma sig att så få politiker sätter Sveriges säkerhet och trygghet främst? I den nuvarande feministiska S-MP-regeringen tycks Margot Wallström vara Peter Hultqvists överrock och därmed bestämma, att Sverige ska bedriva en feministisk dialog-försvarspolitik.

  Under Alliansregeringens åtta år hävdade dåvarande stats- och finansministrarna Fredrik Reinfeldt och Anders Borg, att försvarsfrågan är ett särintresse och därmed av mindre vikt.

  Och under Göran Perssons regim, ansåg regeringen och en majoritet av riksdagen, att den eviga freden hade inträtt, varför försvarsminister Leni Björklund kunde skrota det försvar, som Sverige vid den tidpunkten byggt upp.

  Kan det vara så att -68-vänstern och deras barn och barnbarn numera är så inflytelserika inom de politiska och statliga institutionerna och att de helt har tagit över utbildningsväsendet från universitet, högskolor? Att public service och PK-media numera är impregnerade av kulturmarxism och intersektionalitet vet vi ju alla.

  Hittade idag en artikel på bubb.la som indikerar att det skulle kunna vara så illa:

  https://timbro.se/smedjan/de-fina-forskarna/

  Liked by 3 people

  • Sixten Johansson skriver:

   Tack, Hedvig, för länken, som jag verkligen rekommenderar! Den går alltså till en liberal tankesmedja, som innehåller mycket läsvärt. Här gör Fredrik Segerfeldt en mycket grundlig och kritisk genomgång i fyra delar av Vänsterpartiets bakgrund och inflytande i Sverige: 1. Det fina partiet. 2. Det fina hatet. 3. Det fina våldet. 4. De fina forskarna.

   Gilla

 10. Matts Ekman skriver:

  Vad gäller bristen oå handlingskraft så lär den väl emanera från urvalssytemet för våra riksdagsledamöter. Om urvalet basetas på de ca 100.000 som är partianslutna så är det en rätt begränsad samling!
  Politiker verkar avsky att behöva prioritera. Med en välfärdsapparat som är omättlig trängs självklart Statens viktigare uppgifter undan. Därav minskade anslag till försvar, polis o rättsväsende. Med stora belymmer borde Staten reagera spm företag – att nollbasbudgetera! Börja från scratch och sätta av vad som behövs för Statens primäruppgifter, därefter utbildningssytem, sjukvård p äldrevård varefter övrigt får slåss om vad skattebetalarna är villiga att punga ut med!

  Liked by 1 person

 11. tobbewallin skriver:

  Svenska politiker sätter visst Sverige först. På socialistiskt vis. De fortsätter därigenom bara föra samma politik som förts i årtionden i tangentens riktning. Klimathysteri, feminism och andra icke-vetenskaper ÄR enligt dem viktigare än inre och yttre säkerhet, eftersom det rör sig om Socialismens framåtskridande och vänsterpolitikens utveckling.

  Ian Wachtmeister skriver om ”pratmaskinernas självfixerade tyckande”. Sverige har sedan 30-talet haft självfixerade pratmaskiner i Riksdagen men längre tillbaka kunde dessa gömma sig bakom att de drev politiska projekt som innebar sysselsättning, och el, vatten och avlopp till alla vilket den svenska befolkningen givetvis uppfattade som positivt eftersom det innebar konkreta förbättringar av livsvillkoren för flertalet. Det kan kallas för det sociala kontraktet. Den politiska grund Sverige vilat på heter likafullt Socialism och den leder förr eller senare till samhällsomvälvning, kaos, inre social oro.

  Politikerna vägrar reformera bostads- och arbetsmarknaderna. De SKA föra socialistisk politik in absurdum, och skälet är att de antar att reformer på DE områdena skulle leda till minst social oro, i värsta fall till kaos.

  Ian Wachtmeister lade själv med Ny demokrati en proposition med mindre förändringar gällande avgifterna till a-kassan. Samma politik genomfördes senare av Anders Borg, men inte ens dessa små förändringar har fått kvarstå under den nuvarande regeringen.

  De vägrar reformera dysfunktionell politik men undkommer inte kaoset. Det växer fram, sakta men säkert. Och framväxten stöds av samhällets institutioner men även av fackföreningsrörelsen.

  Det behövs ett nytt socialt kontrakt.

  Liked by 2 people

 12. dolf skriver:

  ”All makt utgår från folket” tolkar jag som ”all makt tas ifrån folket”.
  Demokrati är för övrigt bara en floskel som alla häver ur sig till höger och vänster. Jag försökte sätta lite kött på benen i Vad är demokrati?

  Gilla

 13. wildwest63 skriver:

  Det är därför många av oss, mest internt, men ibland externt, kallar de flesta av riksdagens partier för landsförrädarpartier. Man får ju bara hoppas att SD är annorlunda.

  Här har man i åratal lagt våra skattepengar på fantastiska utvecklingsprojekt i Tanzania, Bai-Bang, och annat, och inte brytt sig om sina egna, för att nån tok nån gång kom på att vi skulle ha ett enprocentmål.

  Sen rustar man ned hela försvaret. Det lilla som återstår skickar man till avlägsna länder där man inte ens vet skillnaden på en lokal ost och Sverige. Vad har jag för nytta av det?

  Sen bröstar man sig för fantastiska statsutgifter och låg skuldsättning, men det är ju lätt om man samtidigt struntar i allt vad denna stat grundläggande ska förse sina medborgare med, nämligen den yttre och inre säkerheten. Vi kan ju bara tänka oss om USA slapp betala både för polis och försvar, deras skuldkvot av BNP skulle på ett år rasa från över 100% till lika mycket i överskott.

  Finns det ingen paragraf om landsförräderi som går att använda på dessa inkompetenta politiker och partiledare?

  Liked by 2 people

 14. Hortensia skriver:

  Tack, Ian Wachtmeister, men jag förutsätter att Sverigedemokraterna sätter Sverige och den svenska demokratin först. Inget pekar, såvitt jag vet, ännu på motsatsen.

  Såväl Jimmie Åkesson som Mattias Karlsson och Richard Jomshof har länge stått för vett och sans i den infekterade och infantiliserade, politiska debatten i Sverige.

  Liked by 1 person

 15. Per Eriksson skriver:

  Det ”nationella intresset” är i Sverige ett fult ord och efter decennier av hjärntvätt så är det ytterst få svenskar som tror på sitt eget land – svensken är globalist och tror på ”världen” – resultatet har blivit därefter – ständigt sjunkande industriproduktion och bortslumpade företag, en tilltagande utvandring av ungdomar, kompetens & välbeställda skattebetalare.

  Den så omtalade ekonomiska tillväxten på cirka 3% beror enbart på historiens största lånefest som snart är över när räntorna börjar stiga och då kommer den stora kontraktionen, ett magnifikt BNP fall som gör Sverige till ett av de fattigare länderna i Europa.

  Annie Lööfs drömmar om 30 miljoner invånare i Sverige representerar väl den intellektuella kvaliteten hos svenska politiker.

  Liked by 2 people

 16. Strix skriver:

  Ian, Det enda problemet med Sverige är att politikerna fått fullmakt att representera intressegrupper i befolkningen enligt den nuvarande Regeringsformen. Har verkligen befolkningen blivit tillfrågad i ärendet? Tänk om politikerna kunde få möjlighet att representera folket då hade landet sett ganska annorlunda ut.
  Svenska folket har omyndigförklarats att ha synpunkter om deras eget välbefinnande, dvs det finns ingen egendomsrätt för enskilda medborgare, det är en myt och det vet Du.
  En svensk medborgare äger och bestämmer inte längre heller över sitt eget liv. Det är Du också helt medveten om men Du vågar knappt tänka det.
  När vi matas med Videor om hur tre poliskvinnor och en man ur bevakningsföretag åker på stryk i Sveriges huvudstad Stockholm, då förväntar vi oss bara att Reinfeldt/ BATRA och Löfven tager parti för den arma invandraren.
  Den enda som visar Sverige något intresse för tillfället måste vara President Donald Trump, eller hur?
  Jättebra inlägg, tack för det !

  Gilla

 17. Johan Hallgren skriver:

  Man lägger ner blommor efter en terrorattack i Stockholm. Vi är i krig med Islam. Det har redan Wilhelm Agrell förklarat. Man läger inte ner blommor – man slår tillbaka med oerhörd kraft annars är det snart slut med Sverige och vårt sätt att leva.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.