DGS-TV Avsnitt 19, med Jens Ganman

Klicka på bilden för att se programmet.
PODCAST: Ladda som mp3 eller lyssna på Soundcloud.

I detta avsnitt av DGS-TV samtalar Patrik Engellau med journalisten, författaren och låtskrivaren Jens Ganman om svensk journalistik. Hur ser journalisterna sig själva och hur ser de ut utifrån?

 

19 reaktioner på ”DGS-TV Avsnitt 19, med Jens Ganman

 1. Egon skriver:

  Jag har varit lite ambivalent inför Jens Ganmans alster.
  Reportaget med väktaren i storstadens undre värld borde generera stora journalistpriset.
  Den fiktiva intervjun med en journalist…….
  Satiren i ”backe” och ”rosengård”……
  Nja….
  Skit i satiren.
  Skildra verkligheten istället.
  Det är sådana journalister som Sverige behöver.
  Är det inte sjukt eller om vi måste ”crowd fund” för att få journalister som granskar makten.

  Inget är väl mer episkt än att det gamla kommunistiska ”Hoola Bandoola bands” gamla kampsång
  ”Vem kan man lita på” skall slå tillbaks på Mp och S……….

  Högkonjunkturen slår i taket!
  Aldrig har väl statistiken trimmats så mycket för att få ner arbetslöshetssiffrorna.
  Gräv i det Jens.
  Avslöja bluffen!

  Liked by 1 person

 2. Olle Johansson skriver:

  Reblogga detta på Om Sverige NU och kommenterade:
  Mycket tänkvärt om svenska media.
  Mediautvecklingen som den är idag i Sverige kommer att skada vårt land.
  TYVÄRR!!
  Jag tittar mycket på många olika kanaler i tysk TV och läser olika tyska tidningar.
  I Tyskland förekommer en helt annan seriös och respekterad debatt.
  MSM och PK media i Sverige lär er något och ta till er.

  Gilla

 3. Tor skriver:

  Att titta på era.filmer är som att dricka en iskall öl en varm sommardag efter hårt arbete.
  När ni dessutom har Jens Ganman på besök som är så skarp och smart.
  Den karln är full av referenser!

  Enda mer arr begära är att intervjuerna skulle vara längre. Vi som tittar tål nog upp till en timme.
  Tack!

  Gilla

 4. MartinA skriver:

  ”Varför gör de så här?”
  Därför att ägarna vill ha det så här. Journalistkrypen levererar bara det som chefsredaktören kräver. Och chefsredaktören kräver det som ägarna kräver. Marika Formgren har berättat det här rätt tydligt. Men det är självklart för den som tänker efter längre än 0.3 sekunder.

  Rätt bra intervju eftersom den tar upp monstren i media. Jens Ganmans syfte verkar dock vara att de som har orsakat den största katastrofen i svenskarnas historia skall förbättra sitt beteende och därmed erövra fortsatt makt? Helt oacceptabelt. Låt dem fortsätta bo i sin bubbla och fortsätta straffa ut sig. Det går inte att få annat än ondska ur dessa människor. De kan ej reformeras. Att försöka få ett välordnat slut på vad mediabaronerna och politikerna har ställt till med är omöjligt. Att visa någon god vilja i dagsläget är hädelse. Lyssna på alla de som vägrat spela med istället? De som har haft rätt i tio, tjugo, trettio år?

  Att ta upp Tim Pohl men inte nämna alla de svenskar som har kämpat i så många år och som media har förstört livet för är litet ynkligt tycker jag. Ta Jim Olsson till exempel? Ta, ja, hur många som helst. En av de tidigaste kämparna var Jan Milld och hans vapendragerska (som nu är död), han har också haft ett mycket tydligt uttryck och självständighet.

  Men som sagt, överlag bra. Och nej, jag tar inte åt mig ett dugg. Jag har donerat till SVENSK alternativmedia i många år och varit öppen med mina åsikter privat och gått på demonstrationer och kastade TVn för 18 år sedan och gått ur svenska kyrkan etcetera. De som spelar med i dagens läge ska bara skämmas.

  Gilla

  • MartinA skriver:

   Måste bara upprepa, väldigt bra intervju och många träffande påpekanden. Men jag får som sagt känslan att Ganmans syfte är att reformera liberalismen. Vilket är omöjligt. En ideologi som har ställt till med det här kan ej reformeras.

   Liked by 1 person

  • MartinA skriver:

   Däremot möjligt att just det jag finner frustrerande är just det som gör att PE och hans gäster kan delta i det offentliga samtalet. Vad nytta nu det kan göra.

   Liked by 1 person

  • Bengt skriver:

   Jag gillade Jens Ganmans kurage och uppenbarligen ärliga och balanserade omdömen om journalister i gemen. Det skulle dock aldrig falla mig in att kläda mitt beröm i så onyanserat och monstruöst ordval som du, Martina, gör i din kommentar. (”Det går inte att få annat än ondska ur dessa människor.—– Att visa någon god vilja i dagsläget är hädelse”).

   Du gör verkligen inte journalister som han – och inte heller DGS – en tjänst på detta sätt!

   Gilla

 5. Ulf45 skriver:

  Det är verkligen uppfriskande och skönt att lyssna till folk som talar ur skägget. Denna känsla av välbefinnande tror jag det är flera än jag som hade efter detta paradliknande uppträdande från Patrik och hans gäst i studion Jens Ganman i DGS-TV igår. Jag vill nog påstå att detta avsnitt #19 är det bästa jag har sett och jag kommer därför att se till att sprida innehållet till vänner och bekanta från min refug i diasporan.

  Jens är värd all beundran för sitt modiga ställningstagande i sin retorik över den förljugna samhällsdebatten bland politiker och journalister, som är på god väg att slita landet i stycken. Tillståndet i Sverige är så illa idag att behovet är stort för att locka mediamänniskor till biktbåset och göra avbön. Därför tycker jag det är bra att den resan ser ut att ha börjat med DGS-TV, som lockar vanligt folk att ta del av riktiga nyheter och kritik från den stora massan, här representerad av Patrik och Jens.

  Jens Ganman gav ett mycket trovärdigt intryck med sin skildring och insyn från den för vanligt folk instängda värld, som är journalistens. Jens välartikulerade språk, gjorde retoriken lättbegriplig och mycket intressant att lyssna till. TACK!

  Gilla

 6. Strix skriver:

  En fantastisk intervju Patrik. Det är inte många som vågar sig på ett sådant uppriktigt resonemang som ni bägge förde.
  Det finns tyvärr bara en enda orsak till att journalistkåren och då framförallt regimens män och kvinnor uppför sig som de gör. PENGARNA och åter pengarna. Hade inte politikerna banat väg för den utplundring av egendom som nu sker, en fullständigt okontrollerbar skatteutplundring, så hade aldrig de korrumperande tjänsteställningarna i regimmedia överlevt. Hade journalisterna i stället varit beroende av medborgarna i gemens ekonomiska stöd så hade vi sluppit för den vulgära socialistiska propagandan. Möjligheten att fördela någon annans pengar måste till varje pris stoppas annars går vi under. Börja gärna med att motarbeta och förhindra att SVENSKA DAGBLADET kan tillskansa sig 50.000.000:Kr av skattebetalarnas pengar.
  Om bara medborgarna visste och bekymrade sig!!!

  Gilla

 7. FDL skriver:

  Att säga att Sverige är tryggt är enligt Ganman ett hån mot de anhöriga till de två barn som sprängts ihjäl i Göteborg de senaste åren. Han blir så upprörd att han måste byta ämne.

  …det handlar alltså om två barn som har blivit dödade eftersom de har kriminella familjemedlemmar vars konkurrenter siktar urskiljningslöst.

  Man kan uppröras över att oskyldiga barn dött, men det är ju tack vare deras anhörigas kriminella leverne!

  I fallet med bilbomben så var det väl barnets gängledarpappa som körde?
  Och i handgranatsfallet sitter den egentlige måltavlan (kusin till den döde pojken?) inne för att ha öppnat automateld på en pizzeria.

  M.a.o: ”Det är ett hån mot de kriminella utlänningarna som orsakade sina familjemedlemmars död att påstå att Sverige är säkert!”

  Njae, det är bara konstigt.

  Liked by 1 person

 8. Jonas Bohman skriver:

  Tack för bra intervju. Så befriande att höra. Tack Patrik för allt ditt arbete. Må solen alltid skina på dig……

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.