Tankar om trollkarlar på de sociala näten

Lennart Bengtsson

President Trump har det inte lätt dessa dagar. Hans förtroendesiffror har sjunkit till 37 procent. Redan vid presidenttillträdet för två månader sedan var siffrorna låga med 45 procent och sannolikt bland de lägsta siffrorna för en amerikansk president under den tid som gallupinstitutens undersökningar har funnits.

Det är emellertid ingenting mot hans förtroendesiffror i Sverige som för någon vecka sedan låg på 20 procent och för kvinnor med vänstersympatier ännu mindre och sannolikt i intervallet 2-5 procent. Så president Trump får glädja sig åt att han inte är ordförande för vänsterns kvinnoförbund för då skulle han ha det vida värre än han har det i dagens USA. Då skulle det verkligen osa katt för presidenten.

Som en avlägset befintlig observatör är det inte lätt att blicka igenom dagens mediala dimmor där vi i allt större utsträckning är utelämnade åt magiska makters manipulation av våra sinnen. Statsministern har gått ut med en allvarlig varning i god tid inför nästa års val att vi kommer att utsättas för den hemskaste och mest utstuderade propaganda skapad av hotfulla och illvilliga främmande makter som vill driva oss att välja fel parti. Vi kan inte ens förlita oss på vårt eget förnuft och vår egen tankeförmåga i en tid då vi kan komma att dränkas av allehanda alternativa sanningar! Hur skall vi kunna motstå detta. Bevara oss Herren Gud inte minst för dagens alla otillförlitliga nätbloggar!

Statsministern vill säkert helst att vi förlitar oss på hans eget parti som så länge det funnits del alltid har kunnat leda det stackars hjälplösa och missinformerade svenska folket den rätta vägen. Om vi skulle höra något oförmånligt om någon minister – som nyligen om stackars lilla Kuhnke som tyckte Umeå vars så alldeles fantastiskt duktiga med de hemvändande IS-krigarna – så var detta säkert Putins trollkarlar som var i farten och tutade i oss alla att Umeå inte hade några hemvändade IS-krigare och att ministern faktiskt var ute och cyklade.

Kanske var det Putins eller andra trollkarlar som lurade svenska pensionssparare att placera sina surt förvärvade sparpengar i Allra och inte alla framstående representanter för överhetssverige som tjänade friska slantar som styrelsemedlemmar i det tvivelaktiga företaget?

Man måste ju också ge en eloge åt Putins skickliga manipulatörer som lyckats få det stora flertalet svenskar så negativt inställda till president Trump, speciellt för alla de som var övertygade att det var Putin som ryckte i trådarna och lyckades få Trump vald till amerikansk president. Om detta är fallet så kan ju knappast Putin och hans trollkarlar vara så duktiga som det sägs? I alla fall har de ju inget som helt inflytande på de svenska gallupinstituten av dagens resultat att döma.

Kanske är det så att såväl statsministern som Putins och andra främmande makters trollkarlar inte är så duktiga som de tror och att svenska folket fortfarande besitter en hel del sunt bondförstånd för att även klara nästa års val utan att behöva hållas i handen.

38 reaktioner på ”Tankar om trollkarlar på de sociala näten

 1. larslindblog skriver:

  Jag misstror allt som kommer från SVT/SR och MSM media. Det är oftast Falska Nyheter .
  Sedan är det ju också vad redaktionerna väljer att ta upp ; Man tar inte upp när ytterligare asylslott för ensamma barn börjar brinna inne i rummen , eller pojkar som våldtar varandra , eller slår rummen och köken sönder och samman , spöar upp personalen, stjäl boendets bilar ,osv.osv. Nej !! Det handlar i MSM media om ”barnet” Fouad som fått praktikplats i hjätrevarma Åkes ICA butik !! Allt är så bra !! Om nu bara Fouad kan få hit sina föräldrar , sin fru och sina 3 barn.!!….skulle Fouad slippa gråta sig till sömns varje natt.

  Liked by 5 people

 2. Bo Divander skriver:

  Så anklagade Trump förre presidenten för att ha avlyssnat honom under presidentvalskampanjen. Utan tillstymmelse till bevis. Vilken strålande illusionist han är, mannen i Vita huset och Trump Tower. Apropå trollkarlar…

  Liked by 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Har du hört talas om Edward Snowden? Han arbetade på NSA som tydligen avlyssnade varenda amerikan och tydligen några till. Och var det inte Obama som såg till att Frau Merkel blev avlyssnad. Så ännu finns inga bevis för att Trump blev avlyssnad, men indicier.

   Liked by 3 people

   • Mårten Hulterström skriver:

    Det är ju faktiskt utomordentligt korkat att ”misstro allt som kommer från SVT/SR och MSM media”. Det mesta som rapporteras den vägen är ju nämligen korrekt men inte fullständigt. Och om man misstror allt det, varifrån får man då sin uppfattning om vad som faktiskt händer i världen? Och nej, det var inte Obama som såg till att Merkels telefon avlyssnades. Det var NSA och som en följd av det försvårade man för USAs säkerhetstjänster att utföra avlyssning. Ta av foliehattarna! Det finns för mycket i den verkliga världen att vara irriterad på för att det skall vara värt att angripa illusioner.

    Gilla

  • PerH skriver:

   Spioneriet mot Trump ingen fantasi gripen ur luften.

   Det är inte många dagar sedan vi kunde läsa i pressen och höra på radion om ”hur Donald Trump gör bort sig med sitt trams om att han var avlyssnad av regeringen” innan han tillträdde sitt presidentämbete.

   Nu har utskottsordföranden Devin Nunes i kongressen avslöjat att man samlat in avlyssningsdata från det team som arbetade för att förbereda Donald Trumps makttillträde mellan november förra året och januari i år. Spioneriet skedde under de sista månaderna av Barack Obamas presidentskap. (Skrivarens blogg med referens)
   Sedan begärde Obamas administration redan i juni hos FISA om att få avlyssna Trumps telefoner under kampanjen. Begäran avslogs då, men Obama återkom i oktober med en ny förfrågan där ordalydelsen var ändrad och då fick de tillåtelse..
   http://everykindapeople.blogspot.se/2017/03/det-ar-ingen-tvekan-om-att-obama.html?m=1

   Liked by 5 people

  • Strix skriver:

   När man läser upp i Representanthuset att President Trump blev spionerad på utav Obama och hans folk så är det naturligtvis uppenbara lögner enligt socialisterna i Sverige. Grattis!

   Liked by 2 people

 3. Art chorizo skriver:

  Det finns en del bondförnuft och alla som besitter det röstar SD, jag utmanar alla som anser de har förnuft att argumentera varför man INTE röstar SD. Varsågod.

  Inget som skrivs om Trump kan man lita på, inte hellar Gallup. Den viktiga och skrämmande observationen man måste göra det är att all media, med mycket få undantag ,öppet hatar Trump och därmed har avslöjats som drivande en global postmodernistisk agenda. Det är rent patologiskt att alla angriper en av de få politiker som försöker göra något åt terrorism och minska inflytandet av islam i väst, hur lång tid var det sen sista terrordådet, just det.,det var igår.

  Liked by 4 people

  • MartinA skriver:

   SD erkänner inte att det finns ett etniskt svenskt folk.
   SD tänker lösa problemen i sverige med assimilation vilket inte kommer lösa några problem alls men sätta ännu hårdare på svenskarna.
   SDs huvudfråga är att bevara den generella välfärdsstaten vilket är det som driver massinvandringen. SD är alltså en del av problemet, inte av lösningen.
   SD har en fruktansvärt otäck internpolitik.
   SDs boss brevväxlar med EXPO och ber om hjälp att skada personerna bakom den konservativa tankesmedjan Motgift.
   SD använder regelbundet extremvänsterns och medias tankefigurer och retorik när de kastar ut gamla slitvargar från SD.

   Gilla

   • Hedvig skriver:

    @ MartinA 23 mars, 2017 kl 12:13

    ”SD erkänner inte att det finns ett etniskt svenskt folk.”

    Det där får du allt förklara lite närmare, så att det blir konkret och begripligt.

    Liked by 1 person

   • MartinA skriver:

    SD har en öppen svenskhet. De menar att svensk är den som uppfyller SDs definition av värderingar, beteenden etcetera. Nu senast har de liberaliserat det ännu mer till att betyda ”de som betalar skatt i sverige” ungefär.
    Den verkliga definitionen av svensk är de som delar historia med varandra och känner vi med forna tiders svenskar.

    Alltså, jag har inget emot att ett parti vill kandidera på en medborgarskaps stat och medborgeliga dygder. Men då får de banne mig kalla det vad det är. När ett förment ”nationalistiskt” och ett förment ”konservativt” parti omdefinierar vad svenska folket betyder så visar de att de bara är samma sörja som de övriga partierna.

    Gilla

   • Art chorizo skriver:

    Tack, detta var bra punkter, jag är dock inte säker på att SDs officiella position i alla delar stämmer med framtida politik. Assimilation, tja om det betyder att man undandrar bidrag och straffar brottslingar så är det ok med mig, men jag gissar att de även kommer att verka för att få folk att återvända. Sen kvarstår, om inte SD, vad då? Man kan så klart cyniskt rösta på Mp eller varför inte M för att uppmuntra en statskollaps och anarki men där är jag inte riktigt än.

    Välfärdsstaten är ett stort problem för det blir mycket svårt att säga att den endast är till för svenskar, jag håller med.

    Jag är dåligt bekant med slitvargarna som slängs ut, vad som är taktik för att ställa sig in kan jag inte bedöma. Mellan anarki och SD så hoppas jag ändå på SD, men hoppet är inte så stort. Så dina punkter är möjligen bra men att välja bort är lätt, att välja till är svårt, jag älskar på inget sett SD men i konkurrensen så framstår de ändå som varande med god marginal det enda alternativet.

    Liked by 1 person

   • MartinA skriver:

    Assmiliation betyder till exempel att bussa svenska barn till invandrarförorter, som SD Stockholm föreslog under buss-mia.

    Det allra viktigaste är att inse att rösta är i praktiken helt meningslöst. Nya politiska alternativ korrumperas långt snabbare än de når inflytande. SD är ett särskilt motbjudande exempel.

    Personligen har jag gott hopp att AFS kommer bli ett konservativt parti på riktigt. Huruvida de kommer in i riksdagen eller inte spelar ingen roll. Eftersom alla riksdagspartier står för ungefär samma politik i vilket fall.

    Men snälla nån, varför skulle jag vilja behålla bidragsträsket för svenskar men inte för invandrare? Bidragssamhället förstör folkets själva fundament. Bort det!

    Liked by 1 person

  • Hedvig skriver:

   @ MartinA 23 mars, 2017 kl 07:04

   Svårt att gilla Trump även om man som jag sammantaget lyssnat på honom under många timmars politiska debatter inför presidentvalet förra året.

   Liked by 1 person

   • MartinA skriver:

    Trump kandiderade på att göra motstånd mot globalismen. Se hans tal i Florida till exempel. Vann han presidentposten mot ett unisont MSM och trots att Hillarykampanjen spenderade många gånger mer pengar och trots att stora delar av det konservativa partiet motarbetade honom och förrådde honom under kampnjen. Den som ogillar sakernas ordning bör stödja Trump. Det är ju bara att lyssna på ljugmedia här i sverige, någon de tycker så illa om som Trump måste helt enkelt ha kvaliteter.

    Liked by 2 people

   • Stig Palm skriver:

    Stämmer delvis det du säger.
    Kan vara så här också?
    Skinnet såldes av Hillary innan björnen var skjuten. Lika med tog ut segern i förskott med en oskicklig stab samt litade på mätinstituten. Var slö och inte besökte ‘självklara’ demokratstater.
    Väljare (mest svarta) slöa och gick inte till röstning och trodde väl det fixar sig med Hillary.

    Donald å sin sida fick de som Hillary kallade ‘deplorables’ att resa sig upp från soffan och proteströsta. Samt alla de glömda i Mellanvästern.

    Hillary kunde således ha varit USA första kvinna som President om inte hon spelat bort sina kort.
    Donald hade mer ‘känsla’ för opinionen än Hillary och VANN.

    Liked by 1 person

   • MartinA skriver:

    Oväsentligt. De krafter som gjorde sitt allra yttersta för att Trump inte skulle vinna var enorma. Hur hela MSM utom en eller två personer på Fox gick ”all in” mot Trump har aldrig hänt tidigare. Sen, visst, Hillary var en sällsynt dålig kandidat, men det förtar inte att Trumps seger är en total jordbävning och att Globalisterna helt och hållet ställt sig bakom Hillary.

    Liked by 1 person

   • Stig Palm skriver:

    Oväsentligt?
    Det du skriver stämmer självklart men vi kommer inte ifrån det jag skriver; slöa väljare och Hillary tog saker för givet. Sedan ej att glömma det krångliga valsystemet i vissa delstater vilket får folk att avstå.

    Gilla

 4. Johan Löfgren skriver:

  Vad talar för Löfvens indoktrinering kring folkhemmet? Folkhemmet har blivit förvandlat till ett gökbo där terrorister, knivmördare, juhadister, skjutglada, fyrverkerister, gatustenkastare, våldtäktsmän, tafsare, polishatare, granatkastare, hatpredikanter med flera frodas och matas med regeringens bidrag. Nej, Löfvens hand är bäst att undvika; han korsar säkert fingrarna då han yttrar sig.

  Liked by 2 people

 5. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Politik och media har blivit som fotboll. Det enda som räknas är färgen på tröjan och den får Du försvara med vilka metoder som helst, inklusive våld och lögner.

  En som har rätt färg är Tomas Bodström som varit styrelseledamot i Allra och således är en skurk. Hade en SD:are suttit i styrelsen hade det varit världens hallå i tidningarna. Men Bodström slipper undan, inga utfall från Aftonbladet eller Expressen.

  Snacka om att göda förakt för journalister. Det vi ser nu kan liknas vid att öppna upp en gödselhög som då består av 30 – 40 års dynga från journalistutbildningar och från den filosofi som utvecklats på redaktionerna.

  Liked by 5 people

 6. Hortensia skriver:

  Tack, Lennart. Det må vara hur det vill med trollerikunskaperna hos alla dessa pinsamt ”utspelande”, politiska amatörmagiker här i världen, men vi får ju hoppas att taskspelarna i Cirkus Sjuklövern snart har lärt sig uttala besvärjelsen: Sesam, stäng dig!

  Gårdagens fega terrordåd mitt i hjärtat av London, på årsdagen av Brysselbomberna, tjänar som nyttig påminnelse om vikten av att hålla illvilliga rövare och banditer borta från den civiliserade västvärlden med dess rika kulturella arv och skattefinansierade välfärd.

  Tusen och en natt av sagolikt tålamod, kulturrelativiserad kravlöshet, daltande dialoger, religiös tolerans och positiv särbehandling av självvalt segregerade, muslimska medeltidsbarbarer i kulturellt kristna, europeiska länder har inte hjälpt. Dags att vända blad:

  http://www.friatider.se/tyskland-utvisar-terrormisst-nkta-f-dda-i-landet

  Liked by 1 person

 7. Kent Forssgren skriver:

  BRA SKRIVET LENNART BENGTSSON.
  Jag var tvungen att läsa texten en andra gång innan jag förstod det finurliga upplägget.
  Passar i detta sammanhang in, menar jag, med några citat från en artikel jag läste i dag, skriven av en annan aktiv bloggare: Anders Romelsjö.
  SvT skriver ”På måndagkvällen meddelade den ukrainska säkerhetstjänsten, SBU, att allt är förberett för att stoppa Rysslands bidrag till Eurovisionsfinalen…Anledningen att SBU inte anser att Samojlova kan ges inresetillstånd är att hon sjöng på en konsert på Krim 2015, det vill säga året efter att halvön annekterats av Ryssland från Ukraina…”
  Det finns inga regler för Eurovisionsschlagerfestivalen som tillåter Ukraina att utesluta Ryssland av detta skäl. Men Ukraina litar väl på att arrangörerna även denna gång kan kringgå reglerna, liksom 2014.
  Ukraina vann Eurovisionsschlagerfestivalen i Stockholm i lördags med en låt med en tydligt politisk text, som av flera anses riktad mot Ryssland.
  Tävlingsbidragen får inte nedvärdera tävlingen eller innehålla några politiska, religiösa eller kommersiella budskap.
  (Wikipedia)
  Lördagen 14 maj 2016, var dagen då Musiken dog och en sångtävling vars välmenande ursprungliga syfte var Nationell harmoni har blivit den senaste fronten i Västelitens tvångsmässiga och obevekliga nya Kalla Krig mot Ryssland.
  En uppenbart politisk låt av Ukraina – som inte borde ha tillåtits i tävlingen eftersom låten tydligt bröt mot European Broadcasting Unions regler om ”ingen politik” förklarades som ”vinnaren” i Melodifestivalen, trots att Ryssland fick flest röster från allmänheten.
  Utsikterna till att Ryssland skulle vinna Eurovision och att nästa års tävling skulle hållas i Moskva verkar ha orsakat stor panik i Västs etablerade kretsar. Vi har redan fått höra att russofober kräver att nästa fotbolls-VM som är planerat att hållas i Ryssland 2018 ska bojkottas eller att turneringen skall flyttas. Ett Eurovisionsschlagerevenemang i Ryssland skulle helt klart vara för mycket för dem. För att våga stå emot västerländska planer på regimskiftes i Syrien och på andra håll, bör Ryssland bestraffas och isoleras och inte vara värd internationella evenemang som ses av miljontals människor runt om i världen!
  http://jinge.se/allmant/hur-blir-det-med-mellis-europa.htm

  Liked by 1 person

 8. uppstigersolen skriver:

  Ja nu är sossarna oroade. Kanske ska de titta på hur det gick för kamraterna i Holland som valde att liera sig med borgerligheten. Efter att ha lovat allt åt alla överallt i förra valet blev det nedskärningar och tråkigheter. I senaste valet hade nästan 80 % av de forna väljarna övergivit partiet. Kanske nåt att tänka på för Löfven innan han går i säng med Annie Lööf.

  Gilla

 9. Gerd Ahrgren skriver:

  Klarsynt och enkelt! Låt oss göra subt förnuft och rationellt tänkande till en del av den svenska värdegrunden.

  Gilla

 10. oppti skriver:

  Vi är vana vid SR och SVT så vi kan detta med propaganda.
  Dagens EKOnyheter hade följande text:
  ”Vinterns lufttemperaturer kring Arktis har varit upp till 20 grader högre än normalt, och legat kring 0 grader istället för runt 20 minusgrader.”
  Ren propaganda om man litar på DMIs mätningar:
  http://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n.php
  Inte en mätning i närheten av noll nån dag-men varmare än normalt-vilket tydligen inte EKOT tycker är tillräckligt. Nu är EKOT inte enda källan utan FAKE NEWS från USA!
  http://nsidc.org/arcticseaicenews/2017/03/arctic-sea-ice-maximum-at-record-low/
  Trump är inte den enda som jobbar med alternativ sanning!

  Liked by 2 people

 11. Kent Forssgren skriver:

  Ett svar till oppti.

  DONALD TRUMP FÖRSTÅR VAD SOM DRIVER FOLKET I FN OCH VILKA SOM STYR IPCC.
  Inte är det en ideologisk vision och omsorg om andra människor.
  Nej – en politisk och byråkratisk elit, som hämningslöst skor sig på skattebetalarnas pengar.
  Och, det tycks ju vara så att Donald Trump förstår vad som driver, delvis till och med samma politiker och byråkrater, i Bryssel.
  Att sko sig hämningslöst på skattebetalarnas pengar.
  .
  Jag tror på Donald Trump.
  .
  TA DEL EN SÅ KALLAD KLIMAT-SKEPTIKERS MÖTE MED DEN NYVALDE PRESIDENTEN.
  Dr. Tim Ball: My meeting with Team Trump about “global warming”
  Over the last 40 years, I saw events come and go that I thought would expose the greatest deception in history: the claim that human CO2 is causing catastrophic global warming, known as anthropogenic global warming (AGW).

  On Capitol Hill, Senator Roberts, Tony Heller and I made presentations, similar but shorter, than those we gave in Australia. The audience included members of the Senate, Congress, and their aides, plus members of the public. A broad question and answer session followed.

  The major discussion at our meeting involved US withdrawal from the Paris Climate Conference Agreement. Lawyers explained that provisions in the Agreement allow for withdrawal after advance notification. However, their final observation was that there was nothing to prevent the US simply walking away.

  There is little doubt the Trump administration will walk. They are paying most of the cost of the UN climate program and even if they cut back major industrialized competitors, China and India continue to build coal-burning plants.

  Sadly, like with all these save the planetary problems, the eyes of the fool are over the horizon. Now, we have Trump, a world leader who is putting his country first, who is not interested in nation building overseas or proselytizing the religion of environmentalism.
  It is a pleasure, after all these years, to be involved in bringing sanity, reason, and science to policy making.
  http://www.therebel.media/dr_tim_ball_team_trump_about_global_warming

  Gilla

 12. askenyggdrasil skriver:

  Sverige är drabbat av en systematisk hjärntvätt där politiker och journalister kör med indoktrinering, mörkläggning, hyckleri och vinklade nyheter (journalister). Felaktig information och rena lögner är vanligt förekommande från dessa skrån. Man förnekar och ljuger om vissa fenomen i samhället utan att rodna det minsta. Ett demokratiskt samhälle som säger sig värna jämställdhet, yttrandefrihet och människors rättigheter kränker dessa jämt och ständigt. Dessa två skrån smutskastar och förlöjligar i olika medier de som inte har samma åsikter och många gånger visar man bara en sida av sanningen.
  Alla svenskar behöver riktiga fakta och kunskap för att förstå den komplexitet som samhället utgör. Vi behöver riktig upplysning och inte en massa hel- och eller halvsanningar. Det svenskarna efterfrågar är objektivitet, fakta och sanning om förhållanden i vårt samhälle, men vissa journalister och politiker verkar totalt frånkopplade från detta. De lever i sin egen skyddade verklighet, som inte verkar ha just något med den riktiga verkligheten att göra. För att debatten och demokratin verkligen skall fungera måste det till ett upplyst folk, men då måste politiker och journalister se svenskarna som kapabla till eget kritiskt tänkande. Om systemet sviker folket och hela tiden mörkar kan det ta en ände med förskräckelse.

  Platon (427 f.Kr.-348 f.Kr.) ”Ärlighet är för det mesta mindre lönande än oärlighet”.

  Liked by 1 person

 13. Gösta Johnsson skriver:

  Bra skrivet Lennart och en härlig dos ironi över att alla främmande makter vill förändra folks val av det egna landets ledare..
  Fattas bara att det skulle intressera Putin att vilja manipulera svenska folket. De flesta av oss är dock läskunniga och har en hel dos av sunt förnuft och låter oss inte luras av främmande makter…och ej heller av inhemska politrukers försök till vilseledande och manipulerande desinformationer…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.