Det behövs ett ordnat skifte av politik

Widar Andersson

Kriminalitet/våld, invandring/integration och klimat/miljö hamnar i topp när Sifo på Ekoredaktionens uppdrag frågar svenskarna om vad som oroar dem mest. Ekot oroas i sin tur av undersökningsresultatet och tar in en lektor i statsvetenskap som säger att den höga oron för våld och invandring och sådana ämnen säkerligen beror på att ”det har varit mycket kring våld och säkerhet, om polisen, om gängskjutningar och liknande i medierapporteringen under en ganska lång tid.”

Hur det kan komma sig att frågor om miljö/klimat – som enligt miljöorganisationers egna mätningar av massmedieuppmärksamhet ligger i relativ medieskugga – ändå ligger på topp tre plats i orosligan; det anses vi inte behöva någon statsvetenskaplig förklaring för att förstå.

Självklart påverkar medierapporteringen vår bild av verkligheterna. Men att ange detta som förklaring till oro för just invandring och kriminalitet indikerar att medierapporteringen just på dessa områden har varit särskilt negativt överdriven. Vilket väl i stort sett inget i hela universum talar för.

Vi bör ta vår oro på allvar; inte låta olämpliga delar av oron bortförklaras/dumförklaras. Vettiga personer och vettiga frihandels- och öppenhetspolitiker bör ta tag i de här sakerna på ett strukturellt sätt. Den svenska rättsstaten har inte hängt med i utvecklingen. Det behövs ett ordnat paradigmskifte under omfattande och öppen samhällsdebatt.

Häromdagen var jag ute med två poliser i två av Norrköpings förorter. De berättade för oss som var med om att deras särskilda områdesgrupp för Norrköping/Valdemarsvik/Finspång/Söderköping på papperet ska bestå av 16 poliser plus två befäl. I verkliga livet är deras grupp ungefär hälften så stor. De visar på bron i Navestad där unga män – de flesta mellan 20-25 år – står och slänger sten på polisen. De talar om flera unga kriminella som kan ha upp till 30 brottsanmälningar på sig men som ändå rör sig helt fritt ute i samhället. Det svenska påföljdssystemet är ett enkelt rundningsmärke för även tämligen grova brottslingar i unga åldrar. Brotten skrivs av och åtalen eftergivs. De talar om en lön på 25 000 kronor i månaden. Om kollegor som slutar. Om tomma platser på polisutbildningarna.

Per Gudmundson visar idag på Svenska Dagbladets ledarsida med fakta och statistik från Brottsförebyggande rådet på hur ytterst få dömda grova brottslingar – till exempel våldtäktsmän – utvisas från Sverige.

Dödsskjutningarna av – i dubbel mening – djupt kriminella unga män rakar i höjden i Sverige.

Invandringspolitiken har misskötts under i vart fall ett decennium. Integrationen in till välfärdsstaten har i vissa delar kollapsat när politik och myndigheter har lämnat området vind för våg. Det har fått bli vad det har blivit utan att staten agerat med gränskontroller och på satsningar på jobbträning, träningsskolor, bostäder, svenskundervisning, strama bidrag och vad det nu kan ha varit.

Staten har istället omhuldat att även så kallade papperslösa – det vill säga människor som fått avslag på sina ansökningar att stanna i Sverige – ska ha rättigheter att nyttja skolor och sjukvård. En del kommuner använder till och med skattepengar för att ge socialbidrag till människor som inte har rätt att vara i landet.

Enligt mycket trovärdiga källor har polisen dessutom av resursskäl dragit ner sina kontroller vid den ”inre gränsen”; det vill säga person- och ID-kontroller inne i Sverige.

Handeln med svenska pass är fortfarande mycket omfattande.

Kort sagt finns det skäl att oroa sig för svensk kriminal- och invandringspolitik. Inte på det viset att undergången är nära eller att samhällets grundvalar står och skakar. Men på det viset att allt detta från dödsskjutningsrekord till polisbrister händer därför att det är möjligt. Det sker eftersom staten låter det ske.

43 reaktioner på ”Det behövs ett ordnat skifte av politik

 1. Arsenik och gamla spetsar. skriver:

  Den svenska politiska klassen som är Den Yttersta Maktens springschasar i Sverige står nu inför ett dilemma:Vilken lojalitet skall väga mest tungt den till ”kamraterna” i Eurokomissionen vars politik man drakoniskt men med yttersta hängivenhet implementerar i Sverige eller den traditionella undfallenheten och lojaliteten till supermakten USA -en stat som nu trotsar och bekämpar globalisterna i EU?Observera att lojaliteten med de etniska svenskarna för länge sedan har övergetts.Lojaliteten gäller endast Eurokomissionens ”Neuropa”.Klappjakten och hetsjakten på ”nationellt” sinnade svenskar pågår med oförminskad styrka inte endast i den ”svenska” mediamaskinen.För en svensk elitpolitiker är valet lätt:Den muslimske kolonisatören ställs i första rummet.Sist i kön kommer den etniska eller etniske svensken som ju bara betraktas som ett pinsamt övergångsfenomen som har ett värde endast som mjölkko och möjligtvis som ränteslav eller kanonmat.Så enkelt var det.

  Gillad av 13 personer

 2. gmiksche skriver:

  Undergången är visserligen inte nära men den är programmerad. Ett ”ordnat skifte i politik” hjälper föga. Det som behövs är att politiken läggs om radikalt. Det går inte att få tåget på rälsen igen, för de är borta. Albyl botar inte cancer.

  .

  Gillad av 4 personer

 3. JAN BENGTSSON skriver:

  TIO år?

  Regeringarna Reinfeldt o Löfvén?
  Snarare betydligt längre än så, även om skeendet (galenskapen) accelererat!

  Vilket parti har i hög grad genom sin vågmästarställning påverkat skeendet?

  Alla goda gåvors givare, MILJÖPARTIET…
  Som inte brytt sig ett skvatt om den ”kulturella” miljön i Sverige!

  Dessutom importerar hen av ”godhet” o oförstånd högst påtagliga miljöproblem hit.

  Våra VA-system är hårt (över)ansträngda, sopbergen växer.

  Avsevärt dyrare att värma upp obefintliga bostäder här i Sverige,
  jämfört med det varmare klimat MAN kom ifrån.

  Man lägger pålagor på jordbruket, som gör att vår självförsörjningsgrad sjunker,
  sen måste vi importera ”sämre” producerat livsmedel?

  Logiskt?
  Hur tänker hen, en högst relevant fråga!

  Maskrosor är svårutrotade, men låt ändå oss hoppas för Sveriges skull,
  att de har godheten att ej sticka upp näsan över FYRA PROCENT 2018)

  Gilla

  • akesundstrom skriver:

   MP förtjänar kritik, helt visst, men dramats skurkar är de övriga partier som låter sig styras av detta parasitära gäng. Både Alliansen, som i fyra år regerade med stöd av miljöpartiets röster, och Löfven som nu gör detsamma. Men i själva verket är det ju – som alla borde veta – katastrofen Batra som utnämnt honom till regeringschef. Skjut på rätt pianister, please! En uppmaning till fler än författaren till ovanstående inlägg.

   Gilla

  • Jan Molin skriver:

   Snälla Jan Bengtsson, använd inte ordet ”hen”. Det är ett våra landssvikares ord för att få i oss att det finns fler än två kön. Det bör heta i din text på riktig svenska: de eller dom. Språket är viktigt.
   I övrigt var din text bra!

   Gillad av 1 person

   • gmiksche skriver:

    Håller med Jan Molin. ”Hen” är inte enbart ett hopkok av manligt och kvinnligt utan av alla de schatteringar som man numera ska respektera som egna könsvarianter och som med varje Pridefestival tycks få ytterligare tillökning.

    Gilla

 4. Svart chorizo skriver:

  Jag frågar mig hur lång tid det skulle tagit för polisen att komma om ett gäng 15-18 åringar får för sig att åka till min by och helt öppet tvinga sig in i ett hus och våldtagit och vandaliserat? Det finns ingen polis i närheten. Vad hade påföljden blivit? Hade de ens gripits om de stuckit inom en timme? Politikerna har blivit våra fiender och de kriminellas vänner.

  Att vi talar om ghetton och no-go zoner internationellt beror av att de har poliser som ser till att de kriminella inte rör sig in i områden med laglydiga medborgare, i USA är det högst reellt att de riskerar att bli skjutna, i Schweiz likaså. De tvingas hålla sig i ghetton. I Sverige har detta precis börjat, vad gör vi när ensamkommande och andra kommunplacerade inser att det är fritt fram och de får kontakt med gängen? Och det är oss EU vill avväpna.

  Gillad av 12 personer

   • Hallsten Stenkilsson skriver:

    Jag antar att du inkluderar C, KD, ”L” och M i ”vänstern”. Även om de hade andra värderingar för flera decennier sedan så har de därefter i praktiken accepterat vänsterns problemformuleringar och lösningar. Nyliberalismen och socialismen har också funnit en gemensam nämnare i nihilismen.

    Gilla

   • Anders skriver:

    Du glömmer Reinfeldts och alliansens uppgörelse med miljöpartiet 2011;

    http://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-och-mp-overens-om-migrationspolitiken

    ”-Vi fortsätter på en väg mot en humanitet och ordning, det här är ett vägval som stänger dörren för främlingsfientliga krafter.

    Fredrik Reinfeldt väljer uttrycket ”stänga dörren”, med tanke på Sverigedemokraterna.

    -Vi som tror på att människor ska kunna röra sig över gränser och söka sig ett bättre liv någon annanstans har gjort den här överenskommelsen.

    -Vi stänger dörren på det enda område som de (sd) egentligen bryr sig om och vill ha inflytande över.” citat Fredrik Reinfeldt

    Gilla

   • Anders skriver:

    ”Centerledaren Maud Olofsson poängterar vikten av att kombinera migrations- och arbetsmarknadspolitik och hänvisar till den utredning om cirkulär migration som leds av Mikaela Valtersson.

    -I dag är det att vara anställd som gäller, men oavsett om man är anställd eller startar ett företag ska man ha möjlighet att komma till Sverige och bidra.

    -Se de här personerna som en hjälp för att bygga Sverige.

    -Sverige ska vara ett nybyggarland, säger Centerledaren Maud Olofsson och hänvisar till att det framöver kommer att vara möjligt att inte bara arbeta och studera i Sverige utan också att komma hit för att starta nya företag.

    Det är länder som har en generös arbetskraftsinvandring som också lyckas bäst med integrationen, påpekar hon.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Å andra sidan har det inte funnits någon höger i sverige sedan femtio sextiotalet. Så de flesta kryssar runt där ute i vänsterträsket när de säger ”höger”.

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Vänster och höger definieras inte som hemvisten för vissa partier. Det är sant att de partier som tidigare har ansetts ha något inslag av ”höger”, alltså egentligen M och KDS, numera kraftigt tonat ned detta. Men det jag sade var att problemen kom från ”kollapsen, laglösheten, tafattheten, normlösheten, rättspositivismen” och att dessa alla entydigt kom från vänster. Hur kan det vara kontroversiellt? Högern står och har alltid stått för en fungerande stat, lag och ordning, klass och självförtroende, auktoritet och personligt ansvar för egna handlingar lex dura sed lex — på samtliga punkter raka motsatsen.

    Oavsett hur partier har positionerat sig är det de positioner som kallas vänster och som alltid har kallats vänster (så länge detta begrepp använts; tidigare: kätteri) som som vanligt orsakat de svåra problem vi lider av.

    Gilla

 5. Anna Kristina skriver:

  Ibland kan man bli riktigt trött på vissa offentliga uppläxningar.
  Vi medborgare får absolut inte dra några förhastade och mer generella slutsatser av egna erfarenheter. Vi ser och stöter alla på olika oegentligheter i vår egen omgivning och ser kriminalitet och ohyfs i vår närmiljö. Men av det får vi absolut inte generalisera, heter det. För då göder vi enbart egna fördomar. Kan rentav bli fobiker och olika typer av …-ister, …fyll i vad du vill…

  Samtidigt är vi helt beroende av vad media och forskare rapporterar och skriver om, och i övrigt visar upp av Sverige och världen. Vi själva kan inte vara överallt och se vad som sker. Vi måste lita till andra. Till deras ögon och öron, och vad de sammanställer, rapporterar och väljer att skriva om.

  Men den informationen är även den behäftad med snedheter, och det är ju inte bra. Media och övrig information är alltid filtrerad. Och speglar därför inte en större verklig verklighet. Vi får absolut inte dra några säkra slutsatser i andra, tredje eller fjärde led, sägs det. När information silas genom olika filter uppstå alltid vissa snedheter i rapportering. Källkritik har rentav blivit till ett mode vi alla bör följa.

  Som enskilda individer blir vi därför klämda mellan det förbjudna från olika håll. Vi får inte dra några säkra slutsatser från egen erfarenhet. Men inte heller dra förhastade slutsatser från vad media och övriga rapporterar om. Vi blir därför hjälplöst övergivna, och även stigmatiserande i vårt eget tyckande, hur vi än beter oss.

  Hur vill egentligen de som anser sig står över verkligheten själv att vi skall reagera? Och hur och vilken information skall vi utgå ifrån? Tror någon överhuvudtaget på att verkligheten själv får plats på en teveskärmen eller iPhonens lilla skärm – eller att vi själva, med egna ögon kan se allt det som sker i landet Sverige?

  Är inte alla medborgare beroende av splittrad information från det stora blå där utanför. Säkra likväl som osäkra. Silas inte allt genom mer eller mindre osynliga värderingsfilter och ideologiska preferenser? Och även i den egna perception utanför porten till ICA?

  Objektivitet kan vi alla försöka sträva efter, men den förblir likväl en skugga av något större ingen riktigt kommer åt. Dags att kliva ned från objektivitetens höga hästar och erkänna att vi får hålla tillgodo med den information som är möjlig. Och alla veta att det alltid finns så mycket mer. Det är i de mest säkra svaren osanningen får bäst fäste. Det är efter den information som är möjlig vi likväl måste handla. Privat liksom offentligt. Vi får leva och handla i de sprickor av verkligheten vi kommer åt.

  Gillad av 4 personer

 6. oppti skriver:

  De utopier som miljöpartister vill leva i existerar inte längre i förorterna.
  Nu kostar det att leva i utopin. 100 000 kr per kvm och uppåt. Då gäller det att ha jobb och lust att jobba mer än 6 timmarsdagar.

  Gillad av 1 person

 7. Hortensia skriver:

  ”Det sker eftersom staten låter det ske.”

  Exakt så, Widar Andersson, och Moder Svea borde sättas under förmyndare innan allt svenskt har utplånats. Våra nordiska grannländer besitter, bevisligen, vilja och kompetens att hantera utomeuropeisk invandring på ett betydligt sundare, förnuftigare, vaknare, säkrare och effektivare sätt, än ”vår” uppenbart identitetskvoterade, förment feministiska, stötande kulturrelativiserande och gravt faktaresistenta regim…

  … och inte bara danska, norska och finska politiker, utan även vanliga gammeldanska, gammelnorska och gammelfinska medborgare, är genuint bekymrade över svenska folkets – ”naivt” eller rent illvilligt, aktivt politikerorsakade – oblida öde med stadigt försämrade levnadsvillkor, som kraftigt beskuren frihet för värnlösa medborgare och allt mörkare framtidsutsikter för skötsamma svenskar i Sverige.

  Hallå, nordiska broderfolk! Hjälp oss undkomma Sjuklöverns galna vanstyre… snälla?

  Gillad av 10 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   SD fick som vanligt rätt igen!
   Nu skall Socialdemokraterna plötsligt införa ålderstest på ID-lösa ”barn”…
   Trianguleringen fortsätter ogenerat!

   Bleka kopian e originalet, det är väl frågan?
   Har S någon trovärdighet…
   Skäms gör man definitivt inte!

   Gilla

  • Jan Molin skriver:

   Jag tror att största problemet sitter i den svenska folksjälen. Den är så erbarmligt tuktad så sjupartierna kan göra vad som helst utan motstånd från vanligt folk. Dessutom har man skaffat sig stora mängder ur medelklassen som bundsförvanter, genom att de fått ett bra liv. De flesta lider väl än så länge inte av den hitdragna Mellersta Östen eftersom dom har satts i betong-reservaten. Och de flesta medier är ju PK och undanhåller den information som de tycker inte ska spridas.

   Gilla

 8. educaremm skriver:

  Europa, och Skandinavien, vill kanske efterapa Amerika? Bli alltmer amerikaniserade så som sina idoler amerikanerna?
  Kanske rentav, i ett slags förstadium av att vara invandringsländer, vilja bli mer som – rena rama vilda västern – ? Kanske i en förhoppning om att, i ett senare steg och stadium, tro sig om att kunna lyckas att bli lika framgångsrikt som – The New World – ? Dvs., Den Nya Världen?

  Men, man glömmer kanske då bort att Den Nya Världen har en självhyllande anda, en konstitution och en flagga som dyrkas – Över Alla Andra – folk och nationer?
  En anda som till sin natur är – Yber Alles – , i sin självsyn, sin självförståelse och sin självbetraktelse?

  En självförståelse och en självsyn vilken då medför mer eller mindre självklara förhållningssätt mot resten av världens alla olika folkstammar, folk, nationer och kulturer?

  Man glömmer då kanske bort i Europa och i Skandinavien, och kanske också i andra delar av världen, att Amerika ser sig självt som just – Störst, Bäst och Vackrast – ?
  Om man ser sig själv som just – Störst, Bäst och Vackrast, så måste man kanske till varje pris, absolut till varje pris, också anse sig självt behöva – vinna – , och – övervinna – , samt också – besegra- , och – tvinga till lydna- , alla andra folk och nationer? Som en slags – plikt – ?

  Den Nya Världen, som charmar alla andra folk och där kanske främst, men inte minst, Coca Cola vill som en läskande, god och charmig önskan, just framföra sig övertygande budskap om att – Teach the World to sing in perfect harmony – ?

  Den Nya Världen, där rasmotsättningar inte alls egentligen finns och där brottslighet egentligen inte alls förekommer och där egentligen inga människro sitter i fängelse? Där människor från olika folkgrupperingar inte alls söker sig till varandra utan där alla olika folk och folkstammar gladeligen beblandar sig med varandra i just en – perfect harmony – ?
  Den Nya Världen, som, efter några århundraden av inledande kulturella, rasliga, sociala motsättningar och inbördeskrig, kommer att kunna mynna ut i just en perfekt harmonisk blandning av människor?
  En perfect och harmonisk blandning, där alla människor mer eller mindre då kommre att likna varandra, se likadana ut och klä sig lika amerikanskt, och där alla då kommer att tala samma språk och sjunga samma sånger och likheten kommer att kunna överskugga allt och alla….

  En drömvärld?
  För alla?

  Gillad av 1 person

 9. uppstigersolen skriver:

  Som Patrik skriver på dagens andra artikel så förväntar sig många att politikerna ska lösa ”allt”. Eftersom ingen kan lösa allt väljer politikerna istället att prata och peta lite här och var. Lite skattehöjningar, lite tandvårdsbidrag, lite nya regler. Inte f–n blir Sverige bättre av det. Som Widar nu skriver, allvarliga problem sopas under den obefintliga mattan.

  Gillad av 2 personer

  • Göran skriver:

   Har politikerna någonsin löst något problem? Vid varje val säger det att de ska lösa problem. Oftast blir det mer problem. Vid nästa val lovar de lösa problem igen och det blir bara mer problem.

   Jag undrar hur det kommer sig att folk stoiskt tror att politikerna ska lösa problem när de mer eller mindre dagligen kan se att så inte sker?

   Gillad av 2 personer

 10. Kent Forssgren skriver:

  Det behövs ett ordnat skifte av politik – JA!

  Vi som i dag använder våra ögon till att se med, våra öron till att höra med och vår hjärna för att bearbeta inputen – resultatet – skrämmande!
  Är det ens en gång meningsfyllt att tänka tanken på en hypotes som har någon sannolikhet att kunna träffa rätt? Hypotesen att detta kommer att ordna sig. Vi bor ju i landet lagom?
  Men ack nej. Vi bor i landet absurdistan.

  Det som sker här i dag är noggrant planerat. Alla som följer denna blogg, förmodar jag är medvetna om vilka som ligger bakom och styr det som sker i Sverige: NWO.
  NWO handlar om en liten men mycket rik maktelit som vill styra världens alla folk.
  Sverige, landet som kanske har varit det mest nationalistiska landet på vårt klot och därtill, eller snarare på grund av den historiska samhörighetskänslan, kanske det mest jämlika och trygga landet på klotet.

  Jag tänker mig att George Soros och hans kumpaner valde ut Sverige just på grund av vår nationalitetskänsla. Lyckas de att avnationalisera Sverige så lyckas det med vilket annat land som helst.
  Det var uppenbarligen inte särskilt svårt att köpa en sanslöst stor andel av våra ledande politiker.
  Det synes mig som att Sverige är ett paradexempel på att de har lyckats.

  Går detta skeende att vända?
  Jag har ibland funderat på om en inte en militärkupp vore lösningen.
  Men det har NWO också tänkt på och tillsammans med våra egna utvalda politiker planerat motdrag.
  Därför är vår försvarsmakt i stort sett avvecklad.

  Finns det något hopp kvar?
  Jo men visst. Det gick snett för NWO i USA.
  Donald Trump dök upp! Han är inte globalist. Han är nationalist.
  Han har lyssnat på vad folk tycker om saker och ting. Han har i sin valkampanj lovat att åtgärda mycket av det som gemene man i folket inte uppskattar.
  Beslut efter beslut visar nu att han håller vad han har lovat.

  Kampanjen mot honom, styrd av NWO är smutsig, både i USA och i Sverige.
  Svenska gammelmedia, inklusive vår statstelevision och radio styrs ju som de flesta av oss vet, av NWO.

  Nå, vad kan vi i Sverige hoppas på?
  Vad skulle kunna komma ut för oss av Donald Trump´s presidentskap?
  Att hans framgång smittar av sig?
  Att vi allmänt vaknar upp och tänker efter; hur skall Sverige styras?
  Av oss själva eller av en makt lång borta?
  Skall vår historia och våra anfäders möda och slit ha någon betydelse för oss eller inte?

  Även om Donald Trump lyckas samla folket i USA bakom sin paroll Make America Great Again,
  så betyder inte detta att samma sak sker i Sverige.
  Vi har en kategori politiker, stödda av gammelmedia, som inte vill gör vårt land till det gamla landet Sverige igen.

  Vårt politiska system är annorlunda mot det som finns i USA.
  I USA kan presidenten byta ut till exempel ledningar i statliga verk.
  Och, han kan tillsätta ministrar utifrån kompetens och då råkar dessa av någon anledning ofta vara icke politiker.

  I Sverige har massor av politiker som är satta på ledande befattningar inom hela den offentliga sfären.
  Skulle ett Sverigevänligt parti få majoritet skulle de motarbetas. Kaos skulle uppstå.
  Skall vårt land bli landet Sverige igen måste förändra vårt politiska system.

  En direktdemokrati modell Schweiz borde övervägas.
  Politikers makt måste begränsas, då den tyvärr allt för ofta yttrar sig som egenmakt – mot folkets intressen.
  I Schweiz är riksdagsledamöternas arvode mycket lågt och det är inte tänkt att ledamöterna skall kunna leva bara p å grund av ersättningen från parlamentet i Bern.
  Därför är det fråga om korta återkommande parlaments sejourer så att ledamöterna kan ha ett riktigt arbete vid sidan om att vara folkvald.
  Resultatet är att många företagsledare och fria yrkesutövare också är riksdagsledamöter. Bildningen är avsevärt högre än i Sveriges riksdag och besluten är väl genomtänkta, i en konservativ riktning.
  Om folket ändå inte håller med blir det folkomröstning.
  Det vore väl något för ett pånyttfött GammelSverige!

  Gillad av 9 personer

 11. educaremm skriver:

  Europa, och Skandinavien, vill kanske efterapa Amerika? Bli alltmer amerikaniserade så som sina idoler amerikanerna?

  Kanske rentav, i ett slags förstadium av att vara invandringsländer, vilja bli mer som rena rama vilda västern? Kanske i en förhoppning om att, i ett senare steg och stadium, tro sig om att kunna lyckas att bli lika framgångsrikt som The New World? Dvs., Den Nya Världen?

  Men, man glömmer kanske då bort att Den Nya Världen har en självhyllande anda, en konstitution och en flagga som dyrkas Över Alla Andra folk och nationer?

  En anda som till sin natur är Yber Alles i sin självsyn, sin självförståelse och i sin självbetraktelse? Kanske då en självförståelse och en självsyn vilken då medför mer eller mindre självklara förhållningssätt mot resten av världens alla olika folkstammar, folk, nationer och kulturer?

  I Europa och i Skandinavien glömmer man då kanske, och också i andra delar av världen, i just sin egen dyrkan av Amerika, att Amerika ser sig självt som just Störst, Bäst och Vackrast?
  Om man ser sig själv som just störst, bäst och vackrast så måste man kanske till varje pris också anse sig självt behöva vinna och övervinna samt också besegra och också betvinga till lydnad, alla andra folk och nationer?

  Som en slags betungande, ansvarsfull och allvarlig plikt gentemot resten av den hjälplösa, plågade och förvirrade världen?

  Den Nya Världen som charmar alla andra folk och där främst, men inte minst, Coca Cola vill som en läskande, god och charmig aktör, just framföra sitt övertygande budskap om att kunna Teach the World to sing in perfect harmony?

  Den Nya Drömvärlden där rasmotsättningar inte alls egentligen finns och där brottslighet egentligen inte alls förekommer och där egentligen inga människro alls sitter i fängelse?
  Där människor från olika folkgrupperingar inte alls söker sig till varandra utan där alla olika folk och folkstammar gladeligen beblandar sig med varandra i just en perfect harmony?
  Den Nya Världen, som efter några århundraden av inledande inbördeskrig, med kulturella, sociala och rasliga motsättningar menas kunna komma att mynna ut i just en perfekt harmonisk blandning av människor?
  En perfect och harmonisk blandning där alla människor mer eller mindre då kommer att likna varandra och se likadana ut och klä sig lika amerikanskt, samt där alla då kommer att tala samma språk och sjunga samma sånger och där likhet kommer att kunna överskugga allt och alla….

  En drömvärld?
  För alla?

  Gilla

 12. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Hedersknyffel är han Vidar och dessa växer inte på trän i dagens Sverige. Vidar visar som även andra påpekat att dessa frågor egentligen inte är höger-vänster-frågor. Partierna är dock fortfarande till stora delar positionerade utifrån höger-vänster och det kan kanske bidra till att ingen vågar ta tag i detta.

  Man kan med rätta fråga vad som ligger bakom att t ex DN släpper fram en journalist som hävdar att Peter Springare är en del av en obehaglig våldsrörelse. Dvs det faktum att han i många år tjänat rättssamhället väger lätt mot att han vågat delge allmänheten en sann bild av vissa invandrares kriminalitet.

  Är detta en vänsteråsikt och hur tänker man då? Ett resonemang man ser är att vänstermänniskor skyller all brottslighet på ekonomiska skillnader. Underförstått är då att individen inte har något eget ansvar och att i princip vem som helst i hela världen har rätt att komma till Sverige och utan motkrav uppnå något slags medelgod ekonomisk situation, såsom bostad, konsumtionsutrymme, utbildning (det senare är ju något man får anses det). Därmed skulle brottsligheten försvinna.

  Är en journalist på DN verkligen så korkad så att vederbörande blint tror på detta? Jag har faktiskt svårt att tro det. Det måste handla om något annat, som att man upplever sig ha krav på sig att agera för en viss värdegrund såsom denna definieras av etablissemanget. Denna värdegrund utgör i sin tur den maktbas man tror sig ha gentemot medborgarna, en maktbas som också utgör grund för de mycket omfattande ekonomiska intressen som baseras på denna maktbas.

  Med andra de som har störst intresse av att inte ingripa mot brottsligheten är nuvarande politiska etablissemang samt det ekonomiska system som lever i symbios med etablissemanget. Dit hör t ex Advokatsamfundet.

  Gillad av 6 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Nykommunismen, även känd som postmodernismen, och därmed också Dagens nyspråkligheter, är entydligt vänsterextrem enligt alla kända skalor och definitioner.

   På vilket sätt menar du att Edmund Burke, Joseph de Maistre, Barry Goldwater eller Margaret Thatcher drivit på postmodernismen!? Eller, om vi går längre tillbaka, Ulrik Zwingli inte stoppat anabaptismen? Inser du inte att ”the no position position” i sig är en vänsterextrem ståndpunkt, som du använder för att ”lösa upp” motsättningen mot denna vänsterextremism; att dagens vänsterextremism motsätter sig legitimiteten i blotta förekomsten av en opposition och på denna grund avfärdar förekomsten av en höger-vänsterkala? Det är ju detta som är grunden för åsikstkorridoren, en vetskap om sanningen ex pre faktum, en nygnosticism. Alltså det eviga socialistiska fenomenet i vid bemärkelse.

   Betrakta som bevis detta fullkomligt vanvettiga och outsägligt fega brev som Jordan Peterson nyligen fick nöjet att erhålla:

   Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   [Varför hänger min kommentar så länge i limbo?]

   Nykommunismen, även känd som postmodernismen, och därmed också Dagens nyspråkligheter, är entydligt vänsterextrem enligt alla kända skalor och definitioner.

   På vilket sätt menar du att Edmund Burke, Joseph de Maistre, Barry Goldwater eller Margaret Thatcher drivit på postmodernismen!? Eller, om vi går längre tillbaka, Ulrik Zwingli inte stoppat anabaptismen? Inser du inte att ”the no position position” i sig är en vänsterextrem ståndpunkt, som du använder för att ”lösa upp” motsättningen mot denna vänsterextremism; att dagens vänsterextremism motsätter sig legitimiteten i blotta förekomsten av en opposition och på denna grund avfärdar förekomsten av en höger-vänsterkala? Det är ju detta som är grunden för åsikstkorridoren, en vetskap om sanningen ex pre faktum, en nygnosticism. Alltså det eviga socialistiska fenomenet i vid bemärkelse.

   Gillad av 1 person

 13. MartinA skriver:

  Invandringspolitiken har ”misskötts” i ett halvsekel. Eller mer troligt, målmedvetet använts för att åstadkomma dagens situation och värre än så. Alla som har varnat för dagens situation har förföljts, fördrivits, krossats. I decennier. Ta Jonas De Geers debatt i SvT mot nån liberal Carl någonting år 2000? Han tvingades i landsflykt kort därefter. Redan då hade invandringen fullständigt spårat ur och drivits mot medborgarnas intressen. Det vara bara det att högvärdiga herrskapet i övre medelklassen inte ännu hade fått smaka på frukten av deras predikningar. Så inte ens idag ses väl det invandringen hade gjort mot svenska arbetarklass då som ett problem.

  Och jo, samhällets grundvalar inte bara skakar, de har krossats. Sverige idag saknar grundvalar. Och kommer därför kollapsa.

  Gillad av 2 personer

 14. Hedvig skriver:

  Vidar Andersson!

  En orolig svensk röst:

  – Varför kritiserar inte ni sansade och kloka socialdemokrater tillsättningen av miljöpartisten Alice Bah Kunhke som kultur- och demokratiminister?

  Det är ju inte bara som demokratiminister hon är en katastrof. Minns terrorforskare Magnus Ranstorps totalsågning av okunniga Kunhke häromdagen.

  – Varför tillåter ni Alice Bah Kunhke att förstöra det mer än tusenåriga kulturarv som utgör grunden för vår svensknordiska identitet?

  http://www.regeringen.se/regeringens-politik/kulturarvspolitik-for-ett-sverige-som-haller-ihop/

  – Varför tiger ni S-märkta publicister i PK-media om statsministerns nära band till Muslimska Brödraskapet?

  https://ledarsidorna.se/2017/02/statsministern-och-det-muslimska-brodraskapet/

  – Varför tillåter ni den okunniga och begränsade utrikesminister Margot Wallström att sätta käppar i hjulet för en realistisk uppbyggnad av Sveriges försvarsförmåga?

  Gilla

  • gmiksche skriver:

   Sansade och kloka socialdemokrater? Det råkar finnas något fåtal kvar, ex vis på bloggen Ledarsidorna. Annars är det kört. Är det klokt att som Widar Andersson bara hänga med flocken utan att göra uppror? Klokt med tanke på att riskera stötas ut ur flocken, men definitivt inte ansvarsfullt mot landets befolkning. Medlöpare är rätta ordet.

   Gillad av 1 person

   • gmiksche skriver:

    Min bedömning utgick från Widar Anderssons ställningstagande på den här sidan. Jag är inte ett dyft intresserad av interna diskussioner inom S och ser ingen anledning att följa dem. Man kan också se det som att Widar Andersson är en välkommen skyltning för att från partilinjen avvikande åsikter är tillåtna inom partiet. Åsiktsfrihet i så måtto att försiktiga påpekanden tolereras, men att det är där gränsen går. S och sjukklövern har gjort Sverige obotlig skada. Möjligen inser Widar Andersson inte det. Det är ingen ursäkt för att ha varit med och aktivt stött de som förorsakat skadan. Jag säger det också med tanke på att det fanns många medlöpare bland kommunister och nazister som kände obehag men ändå hängde med. Ska de frikännas postumt från ansvar?

    Gilla

 15. Mikael Steinwall skriver:

  Nu pågår budgivning, hur många nya poliser ska vi ha? 5 000 föreslog Liberalerna nyligen. Javisst, låter väl bra, men var hittar vi alla hugade polisaspiranter som kan tänka sig att bokstavligen riskera livet i sin tjänstgöring, för 25 000 i månaden?
  I dag sände Svt ett inslag om att rekrytering av utbildade lärare påbörjats, i Finland.
  Kanske kan Ygeman hitta några blivande poliser i vårt grannland också.

  Gilla

 16. Gösta Johnsson skriver:

  Du skriver en hel del klokt Vidar..men tar inte konsekvenserna. Om så vore skulle du byta parti till ett parti som bryr sig om oss etniska svenska medborgare mer än om de många ekonomiska migranter som trängt sig in i vårt land. Vi får komma i andra…eller tredje hand. Våra inarbetade välfärdspengar – som skulle vara till för oss själva när trängda behov uppstår eller räcka till en tillräcklig pension på en anständig nivå att leva på.
  Dessutom underlåter staten – genom våra myndigheter – att inte tillse att de som inte har rätt att befinna sig i landet – och är utan giltiga asylskäl – utvisas. I stället tillåts de ”gå under jorden” och livnära sig på allehanda kriminella gärningar. Till och med har politikerna öppnat för sjukvård och skola för dessa ”papperslösa”, vilket är ju att säga ni får stanna här och ta del av våra välfärdssystem trots att det är olagligt att ni uppehåller er i landet. Vilken motsägelsefull och vacklande/velig politik!
  Nä Vidar; gör det enda rätta och tåga ur S-partiet – och gör det med buller och bång..då har du min och mångas aktning!

  Gillad av 1 person

 17. malmoperspektiv skriver:

  Glädjande att läsa, att det finns socialdemokratiska politiker som tycks ha ambitionen att se verkligheten. Dock lite för sent för att hoppas på ”ett ordnat skifte av” politiken. Vi har nog kommit allt för långt på den väg som leder till nationell upplösning och inbördeskrig. Vi kommer tyvärr inte få någon majoritet riksdagen, för de radikala förändringar som krävs – inte förrän inbördeskriget redan är här.
  PS. Med egen SD-majoritet i valet 2018, skulle det kanske finnas en svag strimma av hopp.

  Gilla

 18. Rikard skriver:

  Hej.

  Den som aldrig varit i en situation där man skall hindra en person från att utöva våld mot tredje part borde inte få besluta om något polis- eller lagrelaterat.

  Precis som jag inte skall tala om för en pilot hur man flyger, eller en kapten hur man navigerar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Vad det har med inlägget att göra? En hel del, kantänka. DS

  Gilla

 19. Leif Vogel skriver:

  Utmärkt artikel Widar
  Men varför inget svar på den avslutande frågan Varför låter staten detta ske ?
  Är det så illa som att Sossarna har sålt ut Sverige till muslimerna dvs gjort ett avtal röster mot förmåner ofta generösare än vad en svensk gives efter att ha solidariskt levererat skatt i säg
  35 år ?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.