DGS-TV Avsnitt 17, med Mohamed Omar

 

 

 

 

Klicka på bilden för att se programmet.
PODCAST: Ladda ner som mp3 eller lyssna på Soundcloud.

I detta avsnitt av DGS-TV gästas Patrik av debattören, författaren och poeten Mohamed Omar.  Han är författare till ett flertal böcker och poesisamlingar samt regelbunden skribent på Det Goda Samhället.

Mohamed och Patrik  talar om Islam i Sverige idag och de integrationsutmaningar som finns framöver.

 

12 reaktioner på ”DGS-TV Avsnitt 17, med Mohamed Omar

 1. Hortensia skriver:

  Mmm… det amerikanska samhället har visserligen grava rasproblem, men det blir lite märkligt, att skylla stenkastning, pyromani, vandalism och vettlöst våld i Europa på USA, när det förekommer minst lika flitigt i de muslimska immigranternas icke-västligt kaotiska hemländer.

  Alldeles oavsett orsak är den barbariska gangstermentaliteten bland andra och tredje generationens otacksamma och självvalt segregerade invandrare i no go-zoner ett hisnande och närmast oöverstigligt problem för vår hyperciviliserade, svenska poliskår…

  … men att purfärskt nyanlända, muslimskt västhatande stamkrigare förnedrar, förföljer, skrämmer, misshandlar, knivskär, rånar, gruppvåldtar och mördar värnlösa, svenska flickor, pojkar, kvinnor, män, gubbar och gummor, är verkligen inte sinnesslöa, amerikanska machorappares fel.

  Det är islams fel och ett oerhört allvarligt hot mot hela vårt demokratiska och jämställda samhälle.

  Liked by 2 people

  • Lars Åhlin skriver:

   Du har en poäng. Men vi diskuterar mängder med människor, från delvis olika kulturer. Så länge föräldrarna har kvar sin auktoritet (dvs den inte krossats vid mötet med svenska normer genom att föräldrarna inte förmått anpassa sitt tänkande) har de antagligen makt att hålla sina barn och ungdomar från knark och kriminalitet.

   Salafism och jihadism är stora hot, men som Mohamed säger är det nog ganska få som håller på med detta. Allvarligare är antagligen normlösheten som ligger bakom social oro, kriminalitet och upplopp. Jag önskar att svenska normer och svensk moral anpassas något till de hårdare tider vi lever i nu, med större inslag av plikt och sanktioner/straff vid överträdelser. Dvs en förflyttning av Sveriges position på WVS -kartan ett par snäpp åt snett nedåt vänster, typ till Tyskland eller Finland. Detta hade gjort att folk från andra kulturer lättare kunde anamma svenska normer, och även varit till glädje för oss svenskar som inte är övertygade om vikten av mångkultur, HBTQ, feminism mm. http://www.worldvaluessurvey.org/WVSContents.jsp

   Gilla

   • Hortensia skriver:

    Det är naturligtvis en möjlighet, Lars, att vi fortsätter hoppas på att genom ytterligare anpassning till immigranternas osvenska värderingar, kunna lyckas tycka mer lika inom landet, men vill vi verkligen det? Vill vi tvingas bli mer avtrubbat egoistiska, rasistiska, antisemitiska, våldsamma, lättkränkta, kvinnoförtryckande och djurplågande västhatare?

    Ska den hyperciviliserade västerländske gentlemannen och hans självklart fria och respekterade damsällskap tvingas anamma invaderande utlänningars barbariska seder, eller ska vi vägra vika oss för multikultiidiotin och låta företrädare för våldsmonopolet eskortera alla oassimilerbart tokreligiösa och svenskfientliga invandrare ut ur landet?

    Hedersvåld, halalslakt, hijab, niqab, burka, chador, hebefili, pedofili, polygami, könsapartheid, sharialag, stening, halshuggning, könsstympning, gruppvåldtäkter mm, är fullkomligt oacceptabelt i dagens Europa. De invandrare, som förhärligar och strävar efter dessa vämjeliga företeelser medan de lär sina barn att hata vår västerländska livsstil…

    … ska, enligt min alldeles bestämda uppfattning, inte erbjudas något annat val, än att ta sitt pick och pack och all sin slödderaktiga avkomma med sig till ett land där deras efterblivna värderingar stämmer bättre överens med den enligt WVS redovisade. Världen blir inte ett dugg bättre, om svenska folket tvingas ge upp sin särart.

    Gilla

 2. 77711n skriver:

  Mycket klargörande – fantastiskt bra och tydligt utvecklat av er båda i en rak dialog med frågor och kristallklara svar om invecklade, svårhanterliga fenomen, som är obegripliga för den normalt fungerande svensken.

  Gilla

 3. Bengt skriver:

  Tack för denna mycket lärorika inblick i islamsk kultur, och förklaring av ”Voffo gör di på dette viset”.
  Det är en bedrövligt stor skam att inte Mohamed Omars kunskaper efterfrågas av SR och SVT, som ju ska vara i allmänhetens tjänst.
  Dess mera heder åt Patrik och DGS!

  Gilla

 4. Demokratin måste försvara sig mot sina fiender skriver:

  En till stora delar bra intervju, för den som inte kan något om islam.

  Muhamed Omar gör, liksom Patrik Engellau, en välgärning på Det goda samhället med sina många upplysande krönikor.

  Tyvärr uttryckte de sig dock alltför oklart när Patrik Engellau ställde frågan ”vi som är bekymrade över det ökande muslimska inflytandet, kanske inte har så mycket att bekymra oss över?” och Mohamed Omar svarade ”risken att det skulle bli en islamisk stat i Sverige är lika med noll”.

  Varför då? Varför den risken skulle vara lika med noll gick de inte in närmare på, tyvärr.

  För här säger Mohamed Omar emot sig själv, med tanke på hur han dessförinnan beskrivit hur oavsett om islamiska stater aldrig slutar väl, vill muslimer alltid ändå fortsätta försöka, svenska muslimer inte undantagna.

  I själva verket säger all erfarenhet att i samhällen där det samlas tillräckligt många muslimer, uppstår det konflikter mellan dessa och icke-muslimer. Det är för att till skillnad från de flesta andra religioner i Västerlandet, är islam enligt sina heliga skrifter minst lika mycket en politisk rörelse.

  Alla muslimer har enligt sitt stora föredöme — stråtrövaren, slavhandlaren, edsbrytaren, krigsherren och erövraren Muhammed — en samhällspolitisk plikt att med *alla* tillgängliga medel så långt möjligt införa sina medeltida sharia-lagar i det övriga samhället.

  Lojaliteten muslimer emellan framför lojalitet gentemot otrogna, är också något som starkt betonas inom denna lära, vilket Mohamed Omar också mycket riktigt tog upp.

  När muslimerna blir allt fler i ett samhälle, ökar därför samtidigt grupptrycket att — när det kommer till kritan — välja islamiska sharia-lagar framför värdlandets lagar.

  Varje tänkande svensk demokrat borde fundera på vart detta leder.

  http://www.citizenwarrior.com/2009/05/terrifying-brilliance-of-islam.html

  Gilla

  • Hortensia skriver:

   Bra sagt, men du glömde epitetet ”pedofil”, vilket man är om man förgriper sig sexuellt på en nioåring. Mitt förakt för pedofilprofeten Muhammed och hans nutida lärjungar är bottenlöst.

   Gilla

 5. Sixten Johansson skriver:

  Jag måste precis som 77711N lovorda bådas (och förstås speciellt Mohamed Omars) förmåga att genom en avspänd dialog så distinkt kunna presentera och nyansera ett komplicerat sammanhang. En imponerande prestation.

  I likhet med ”Demokratin måste – – -” reagerade jag på slutet, som nog blev lite missvisande. De stora spökena är anhöriginvandringen och demografin redan de fem närmaste åren. Volymerna, grupptrycket och de allt fler och större konfliktytorna påverkar utvecklingen på alla nivåer mycket mer än en analys av dagsläget kan utvisa.

  Men hela DGS-serien har verkligen överträffat mina förväntningar och gett mig många kompletterande pusselbitar.

  Gilla

 6. Hortensia skriver:

  ”Jag har ytterst svårt att erinra mig någon berättelse i den västerländska litteraturen där hjälten skulle smyga in på ett köpcentrum bara för att ha ihjäl så många kvinnor och barn som möjligt, innan han själv faller offer för ordningsmaktens ingripande – och därefter hyllas som något slags moraliskt föredöme. Dock är det just detta som sker utanför vår kulturkrets. Attentatsmän som mördar värnlösa civilpersoner, som nyligen i Berlin, Nice, Bryssel eller Paris, lyfts fram som föredömen och hyllas i sånger, i filmklipp på Youtube och bilder på Instagram. De ses som hjältar och förebildliga inte bara bland islamisternas mest radikala segment, utan även bland muslimer som är att betrakta som mer moderata”, skriver Erik van der Heeg på Ledarsidorna. se…

  … och den sista meningen är en blodisande påminnelse om betydelsen av den muslimska gemenskapen, umma. Även ”moderata muslimer” befinner sig självvalt ”utanför vår kulturkrets” med en blodtörstig pedofil som högsta föredöme och en morbid längtan till ett förvridet Paradis, fyllt med sexslavar.

  https://ledarsidorna.se/2017/03/slow-culture-rudyard-kipling-och-sjalvmordsbombarna/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.