Rinkeby och verkligheten

Lennart Bengtsson

Att storstadsförorterna blir allt oroligare är ingen nyhet för landets medborgare utan endast för landets ministrar. Att allt färre vill besöka Rinkeby och några ställen till är välkänt och inte ens polisen verkar gilla att åka till Rinkeby. Sedan några år tillbaka har emellertid regeringen bestämt att den lokala polisen skall utökas och dessutom få nya lokaler.

Nu några år senare finns den ännu inga nya lokaler och någon byggnation har inte ens påbörjats. Orsaken är inte att politikerna dragit tillbaka beslutet eller saknar pengamedel utan att inga byggnadsföretag vågar sig in i området då det oroar sig för sin personals säkerhet och att de inte kan förhindra stölder och skadeverkningar under byggnadsarbetet!

Så något nytt polishus blir det inte i Rinkeby och säkert inga fler poliser heller, såvida inte regeringen själva utrustar sig och de sina inom LO-kollektivet och den gröna rörelsen med spade, spett och murslevar och annat som behövs när man bygger polishus.

När Donald Trump får reda på detta kommer han säkert att twittra till och alla trogna socialdemokrater kommer att twittra tillbaka och säga att det är en ren och förbannad lögn eftersom man inte behöver bygga polishus i det feministiska och fredliga Sverige samt att USAs president återigen har visat att han håller sig med alternativa sanningar.