Rinkeby och verkligheten

Lennart Bengtsson

Att storstadsförorterna blir allt oroligare är ingen nyhet för landets medborgare utan endast för landets ministrar. Att allt färre vill besöka Rinkeby och några ställen till är välkänt och inte ens polisen verkar gilla att åka till Rinkeby. Sedan några år tillbaka har emellertid regeringen bestämt att den lokala polisen skall utökas och dessutom få nya lokaler.

Nu några år senare finns den ännu inga nya lokaler och någon byggnation har inte ens påbörjats. Orsaken är inte att politikerna dragit tillbaka beslutet eller saknar pengamedel utan att inga byggnadsföretag vågar sig in i området då det oroar sig för sin personals säkerhet och att de inte kan förhindra stölder och skadeverkningar under byggnadsarbetet!

Så något nytt polishus blir det inte i Rinkeby och säkert inga fler poliser heller, såvida inte regeringen själva utrustar sig och de sina inom LO-kollektivet och den gröna rörelsen med spade, spett och murslevar och annat som behövs när man bygger polishus.

När Donald Trump får reda på detta kommer han säkert att twittra till och alla trogna socialdemokrater kommer att twittra tillbaka och säga att det är en ren och förbannad lögn eftersom man inte behöver bygga polishus i det feministiska och fredliga Sverige samt att USAs president återigen har visat att han håller sig med alternativa sanningar.

35 reaktioner på ”Rinkeby och verkligheten

 1. Johan Löfgren skriver:

  Det här kanske innebär att det öppnar sig för sharia-poliser istället för Eliassons dialogpoliser. De törs säkert bygga och handla utifrån omständigheterna.

  Nej, låt svenska polisen göra sitt jobb på det sätt omständigheterna kräver. Sedan måste rättsväsendet uppdateras och göra sitt.

  Liked by 2 people

 2. Christer Carlstedt skriver:

  Detta kunde egentligen varit ganska lustigt.

  Om det inte hade varit så förb…t eländigt.

  Det är eländigt i så mening att inget byggföretag vill åta sig jobbet på platsen eftersom de dels inte kan garantera en arbetsmiljö som inte gör att de hamnar i domstol för att inte ha säkerställt sin personals fysiska säkerhet, men även för att de kan åka på en rejäl ekonomisk baksmälla då det finns goda skäl att anta att både material och maskinell utrustning kan komma att utsättas för skadegörelse.

  Det blir inte ett dugg bättre av att beställaren – svenska staten inte vill inse att det finns ett av den självskapat problem. Om statens företrädare till äventyrs skulle inse detta faktum, verkar de inte ha en susning om vad som skulle kunna göras åt saken.

  Jag inser att det är olustigt när man upptäcker att man målat in sig i ett hörn. Fast – vill man ta sig därifrån så får man finna sig i att klafsa i skiten och sedan göra om och göra rätt.

  Liked by 2 people

 3. BjörnS skriver:

  Det är ju skrattretande. Menar man allvar med att bygga ett polishus så får man väl börja med att ha kraftig polisnärvaro dygnet runt och också bedriva byggnadsarbetet dygnet runt. Det kommer att kosta och det kommer att bli bråk men det går att göra. Om man vill. Om man menar allvar. När väl stationen är byggd så är det naturligtvis kraftig fortsatt polisnärvaro som gäller. Jag tror att det ändå är billigare än att bara fortsätta att göra ingenting.

  Liked by 1 person

 4. Göran Fredriksson skriver:

  Att bygga polishus i Rinkeby och på liknande platser torde vara en lämplig uppgift för fortifikationsverket, som är specialist på att bygga anläggningar som klarar även de högst ställda säkerhetskraven. Allt från splitterskyddade byggnader till anläggningar som tål en direktträff av t.ex. en 500 kg minbomb, anläggningar som är kärnvapensäkra och säkra mot kemiska och biologiska stridsmedel.

  Liked by 3 people

 5. Bo Divander skriver:

  Det är väl ganska uppenbart att Trump håller sig med ”alternativa” sanningar, inte sällan med hjälp av Fox News. Nu senast har han påstått att Obamaadministrationen avlyssnade honom under presidentvalskampanjen, utan att lägga fram några som helst bevis. Vilket har föranlett Trumps partikamrat John Mc Cain att reagera och begära pappren på bordet. Trumps metoder för att komma undan kritik mot sig själv är inte snygga. Men lätt genomskådade.

  Vad gäller det som händer i Sveriges förortsområden, är det nog ganska uppenbart för alla att landet har problem. I Malmö sedan länge, Det behövs inga uppdiktade säkerhetsrådgivare i Fox News nyhetssändningar, för att inse den saken.

  Gilla

  • Borgen skriver:

   Trump har en raljerande stil och man kan såklart ta det som han säger ordagrant, speciellt om man vill skapa kontroverser. En sak man bör fundera över i just det här sammanhanget är dock det faktum att det faktiskt har förekommit avlyssning av personer i Trumps närhet och att exempelvis den konversation som till sist fällde Flynn enligt uppgift tydligen tog plats i Trump Tower. Den har dessutom läckts till media av någon som då uppenbarligen begått ett allvarligt brott. Och det är bara ett exempel av många. Att det sedan skulle ha beordrats av Obama är helt obekräftat och det är därav givetvis ett oacceptabelt uttalande. Det som förvånar mig är dock att reaktionerna gällande de mycket allvarliga säkerhetsläckorna lyser med sin frånvaro. En situation där en legitimt vald president undermineras inifrån av personer som begår brott och utan att folk reagerar kan inte vara nyttigt för demokratin.

   Liked by 3 people

  • PerH skriver:

   Avlyssning av Trump, fullt rimligt.
   Ett ärende som styrker påståendet om avlyssning är att Obama-administrationen i juni 2016 lämnade in en begäran till FISA om att få avlyssna Trumps telefoner under kampanjen. Begäran avslogs då, men Obama återkom i oktober med en ny förfrågan där ordalydelsen var ändrad och fick då klartecken från FISA

   FISA är en agentur som enligt federal lag ger tillstånd till övervakningsmöjligheter mot utländska spioner i USA .
   (Ett påstående att Trump skulle ha Ryska kontakter skulle då ge klartecken till avlyssning )

   Every kinda people 6/3-2017

   Liked by 3 people

  • MartinA skriver:

   Hehe, Mcain är superglobalist. Trump är antiglobalist. Skiljelinjerna går inte efter partigränser.
   Dessutom har Trump verkligen avlyssnats.

   Liked by 2 people

 6. Lars Åhlin skriver:

  Nej, detta obefintliga polishus i Rinkeby verkar vara resultatet av en politisk impotens (och inkompetens såklart) utan några som helst gränser. Vad Donald Trump tycker om detta bryr jag mig inte om (och inte heller du, Lennart, gissar jag) men däremot bryr jag mig om vad det betyder för svenskarnas förtroende för förmågan att genomföra politiska beslut, och för tryggheten för dem som bor i Rinkeby.

  Det hör inte riktigt hit, men vill ändå länka till en artikel i Expressen som är lätt att tycka om: http://www.expressen.se/debatt/ingen-mening-att-hoja-straffskalorna-om-de-inte-anvands/

  Liked by 3 people

 7. bjornwiklund skriver:

  Reblogga detta på bjornwiklund och kommenterade:
  ”När Donald Trump får reda på detta kommer han säkert att twittra till och alla trogna socialdemokrater kommer att twittra tillbaka och säga att det är en ren och förbannad lögn eftersom man inte behöver bygga polishus i det feministiska och fredliga Sverige samt att USAs president återigen har visat att han håller sig med alternativa sanningar.”

  Liked by 1 person

 8. Sixten Johansson skriver:

  Normalt bojkottar jag Aftonbladet, men Peter Kadhammars reportage från Husby och Rinkeby 25 februari hör till det bästa jag har läst (har själv bott i Rinkeby för ca 30 år sedan, promenerade ofta till det då mycket idylliska Husby). Googla på ”Kadhammar Laglöst land” och läs! Här kommer en smakbit som illustrerar svensk verklighet och ett surrealistiskt sätt att förhålla sig till verkligheten:

  ”Det blir lätt en smula tragikomiskt när man jämför den sociala utvecklingen med alla välmenande och positiva myndighetsord: samverkan (ett ord som förekommer alltid och överallt), förebyggande arbete, skola öppen för alla, olika bakgrund och miljöer möts, stärka skyddsnäten, omtanke och trygghet, behovsanpassad utbildning…
  De här orden har jag hämtat ur utvärderingen av ett EU-finansierat integrationsprojekt. Det avslutades 2013, ungefär samtidigt som de stora kravallerna bröt ut i Husby.” – – –

  ”Så här står det i rapporten: ‘Kulturell förståelse och förankring’
  En av de större framgångsfaktorerna på Järvaområdet anses ha varit samverkan (där kom ordet igen!) med moskéerna… Vid ett tillfälle tände ungdomar eld på polisstationen i Rinkeby. De som befann sig på stationen kunde inte ta sig ut. Tack vare samverkan (ordet!) lyckades Polisen få tag på representanter från moskén som kom till platsen. Ungdomarna höll sig då undan och representanterna från moskén förde ut de som befann sig därinne. Även föräldrar och medborgarvärdar kom till platsen och hjälpte till. På det sättet fungerade samverkan (ordet!) optimalt…”

  Liked by 3 people

 9. Lasse W skriver:

  Problemet med polishusbygget är väl att de poliser som ska jobba där måste ha personligt skydd på vägen till och från arbetsplatsen. Skulle jag tro. Det handlar alltså inte om säkerheten under själva byggtiden.

  Liked by 3 people

 10. Trodé skriver:

  På pricken rätt.
  Egentligen bör vi förvänta oss att polishuset byggs av alla påstådda invandrade entreprenörer och duktig arbetskraft.
  Sådant prat hörde man mest i början av Reinfeldts period. Senare blev det snyftargument om öppnade hjärtan. Nu skall vi övertygas om att social oro som importerats beror på för låga bidrag.
  Skall det byggas något i Rinkeby får det bli en moské.

  Liked by 1 person

 11. SD skriver:

  Visst är det bra att regeringen vill öka straffen för vissa brott. Och det är bra att oppositionspartier också pratar om straffskärpningar. Men för mig är det inte straffskalorna i den nuvarande lagstiftningen som är problemet. Det är ingen mening att höja straffskalorna om man ändå inte utnyttjar dessa i praktiken.

  En gärningsman som försökt elda upp de fem polisbilar som skulle tjänstgöra i Farsta, döms mannen för mordbrand till påföljden en månads fängelse och skyddstillsyn. Mordbrand, som enligt brottsbalken ska leda till lägst 2 år och högst 8 års fängelse. Hur är detta möjligt?

  Det är inte ovanligt att en kriminell person som vi griper för exempelvis misshandel, narkotikabrott eller våld mot tjänsteman säger ”jag är ändå ute om några timmar”. De kriminella vet lika väl som vi poliser att den gärning som de precis blivit gripen för inte kommer att leda till några allvarliga konsekvenser för dem. Jag vet mycket väl att skärpta straff inte är den enda lösningen för att åtgärda problemen med kriminalitet i vårt samhälle. Men jag vet med säkerhet att så länge en person sitter i fängelse kommer den inte begå nya brott. Och viktigast av allt, samhället måste visa att vi inte accepterar kriminalitet och visa att det blir konsekvenser av ett sådant beteende.
  Fredrik Marklund
  Polis, Farsta

  Liked by 4 people

 12. Jonas Nilsson skriver:

  Glöm inte att det också i Sverige går att rigga upplopp. Det stämde bara för bra med Trumps profetia. Jag tror att vi måste inse att också detta land sedan länge är spelplan för hela världens intressen. Att Säpo skulle avslöjat en nyhet med utländska krafters intressen av våra nät och kommunikation är ytterligare en idiotnyhet. Behöver de mer öronmärkta pengar?!

  Liked by 1 person

 13. johan utan land skriver:

  Trodé har rätt. Polishuset borde byggas av kompetensregnet. Fast egentligen borde inte den alldeles oskyldiga polisen tvingas verka i den där oroshärden. Jag gillade idén att utlokalisera DO dit bättre.

  Liked by 1 person

 14. Birger Winsa skriver:

  Dygnet runt bevakning av säg 4 poliser kostar ca 6-7 miljoner kr/år. Ett staket måste finnas oavsett vad. Huset kostar kanske 300 miljoner. 5 % extra är nästan noll. Stölderna skulle minska till noll. Jag förstår inte ens hur man kan berätta detta. Skanska och byggbolagen lägger bara till 10 miljoner kr/år för bevakning och bygget tar kanske 2 år = 20 miljoner. Mindre stölder på kanske 2 mlijoner kr. Och jag är skeptisk att stenkastarna skulle gå på byggnadsarbetare. Är det inte blåljus som är rödljus för dem?

  Liked by 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Ingen myndighet vill husera i Rinkeby. Kom ihåg att Diskrimineringsombudsmannen (de som ser till att muslimer får skadestånd för att de inte vill ta i hand) skulle flytta dit. Det låg tyvärr för långt från Stockholms innerstad, lokalerna räckte inte till, ja allt var fel. Nu säger man att det inte går att bygga ett polishus där. Är det Sverige Rinkeby tillhör så visst går det att bygga. Det finns ju inga no-go-zoner. Som Birger Winsa skriver – kräv polisbevakning dygnet runt.

   Liked by 1 person

   • rudmark skriver:

    No-build-zone?
    Var sedan tidigare No-go-zone.
    Bilden av sk ”utsatthet” börjar mejslas ut…..

    Gilla

 15. Nils Dacke skriver:

  Prata med Trump och hyr in en bataljon navy seals så blir det nog lugnt under byggtiden. När man tänker på detta problem (förlåt utmaning) att ingen vågar bygga ett nytt polishus på grund av rädsla så inser man att vi faktiskt har no/go zoner i Sverige även om politiker och regimtrogen media ihärdigt har förnekat detta, jag hoppas att någon tipsar Fox News då det bör vara intressant att beskriva verkligheten i f.d svenskt territorium och där regimen har tappat kontrollen.

  Liked by 1 person

 16. askenyggdrasil skriver:

  Om man inte klarar av att bygga ett polishus i Rinkeby p.g.a stenkastande, stökiga småkriminella, då blir jag verkligen mörkrädd och väldigt orolig. Hur skulle det bli om vi blev utsatta för krigs- och eller terrorhandlingar? Politikerna skulle väl ge med sig då också eller skulle någon av garnityret våga ställa sig upp och försvara Sverige?

  Liked by 2 people

  • larslindblog skriver:

   Om Sverige anfalls av främmande makt ,tror jag regeringen och den andra politiska eliten flyr .
   Det finns hemliga flygplatser i Sverige där Air Cuba kan evakuera dom till Havanna.
   Givetvis plundrar dom riksbanken på utländsk valuta och guld som ”reskassa”

   Gilla

 17. Asta skriver:

  ”IS-återvändare ska sitta i fängelse, inte i Agenda”

  Skriver Expressens krigskorrespondent Magda Gard, som är stationerad i Irak, på facebook, som återges i Fria Tider.

  http://www.friatider.se/terv-ndare-ska-sitta-i-f-ngelse-inte-i-agenda

  ”…….Det här är en person som har brutit mot svensk lag det vill säga gjort en terrorresa och han ska sitta i fängelse inte i Agenda”, skriver hon på sin Facebook.

  ”Och vad gäller att behöva prata med någon om vad man har upplevt – ja det behöver alla miljoner OFFER i hela Irak och Syrien.”.

  Enligt Gad ges ”Malik” mer uppmärksamhet än de verkliga offren, till exempel de barn i Mellanöstern som utsätts för exploderande granater. Det är skamligt, menar hon.

  ”Barn sitter ENSAMMA där granater exploderar vid fronterna och de gör vad de kan för att överleva oftast utan att gnälla, men denna person som gjort ett medvetet val att åka TILL IS efter att ha sett deras avrättningsfilmer ska sitta i svensk tv och gnälla!”, skriver Magda Gad.

  ”Det här är en sådan jävla skam och sådan jävla illa behandling av barnen här att jag finner inte fler ord nu”, avslutar hon.”

  Gilla

 18. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Den fabulöse Lennart Bengtsson behärskar verkligen konsten att hitta den perfekta balansen mellan saklig information och en lika berättigad som underhållande sarkasm! En synnerligen tilltalande komposition förfärdigad av en mästarhand. Som en parentetisk anteckning kan tillfogas att Sven Hedin var den som senast erhöll äran av att tilldelas ett adelskap inom Sveas hank och stör. Låtom oss hoppas att vederbörande dock inte var den siste. De nya friska vindarna kommer att tillta i styrka och vem vet vad framtiden har i beredskap för nutida hedervärda gamla kämpar?
  Andreas 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.