DGS-TV Avsnitt 13, Varför stängde Hultsfreds kommun sitt flyktingmottagande?

hultsfreds

Klicka på bilden för att se programmet.
PODCAST: Ladda ner som mp3 eller lyssna på Soundcloud.

I december 2016 meddelade Hultsfreds kommun att den inte längre tänker följer sin lagstadgade skyldighet att ta emot och omhänderta flyktingar. Kommunen meddelade istället följande till de nyanlända:

Ingen hjälp finns att få på åtminstone sex månader. Inga nya ansökningar om bidrag kommer att behandlas. Inga möten med socialsekreterare bokas. Den som behöver akut hjälp för att inte svälta hänvisas till en frivilliggrupp som delar ut mat. Vi rekommenderar att du söker dig till någon annan av Sveriges 289 kommuner.

Vad föranledde detta drastiska beslut? DGS-TV besökte de ansvariga i Hultsfreds kommun för att få deras bild av situationen.

18 reaktioner på ”DGS-TV Avsnitt 13, Varför stängde Hultsfreds kommun sitt flyktingmottagande?

 1. MartinA skriver:

  Så uppenbarligen ingen som helst lojalitet till kommuninvånarna från kommunpolitikerna, bara resursbrist.

  Bevisar min tes att vi svenskar inte kan bli trygga innan ekonomin krashar och infrastrukturen totalförstörs. Hela etablissemanget och alla politiker är fientliga mot svenskarnas blotta existens. De kommer aldrig sluta frivilligt. Kommunpolitikernas lojalitet är till staten, inte till folket.

  Liked by 5 people

  • Margareta skriver:

   Även om de kommunala tjänstemännen skulle skänka urbefolkningen en tanke, så vågar de av olika anledningar inte nämna den i sin argumentation. Ingen av de intervjuade nämnde behovet av bostäder för de ungdomar som redan finns i landet och är födda här. Tydligen utan betydelse,

   Liked by 2 people

 2. uppstigersolen skriver:

  Ja detta står det inte mycket i MSM om. Nu är det fullt och de anhöriga till dessa kommer i en strid ström. Hur ska det gå?

  Gilla

 3. Vimsan skriver:

  Hade ansvaret att ta emot flyktingar/invandrare delats exakt lika mellan ALLA kommuner hade många fler kommuner gjort samma sak.
  Hade ansvaret delats lika mellan ALLA länder med möjlighet att göra så…
  Jag behöver inte skriva mer, alla inser säkert hur orimligt det skulle vara!

  Gilla

 4. Vimsan skriver:

  (20.55) Polisen: ”-Vi kodar inte sånt som handlar om flyktingar på något specifikt sätt.”
  Jag uppfattar det som att de inte noterar hur många brott som begås av flyktingar..?
  Då är det ju inte så konstigt att det inte syns i statistiken…
  Tänker jag fel på något sätt????

  Liked by 1 person

 5. Hortensia skriver:

  Bra program, som borde visas på TV – med en uppföljning, när botten i den hultsfredska kassakistan omsider, oundvikligen, också är nådd till följd av kommunens lojala och naivt ambitiösa ansvarstagande för det förment demografiräddande folkutbytet.

  Vad händer när Hultsfred och andra lika små, småländska, värmländska, öländska eller norrländska, tidigare homogena och fridfulla, men plötsligt svårt immigrantöversvämmade orter har blivit precis lika fattiga och farliga som skånska Malmö?

  Liked by 1 person

 6. Lennart Bengtsson skriver:

  Regeringen har försatt landet i en omöjlig situation. Det är förstås av denna anledning som Alliansen är ointresserad att ta över regeringsansvaret. Kanske det bästa vore om EU kunde sätta landet under ett slags tvångsförvaltning eftersom regeringen uppenbarligen är oförmögen att klara situationen? Jag vet dock inte om en sådan möjlighet överhuvudtaget existerar? Det förefaller helt nödvändigt att man måste stoppa eller åtminstone kraftigt reducera ”anhöriginvandringen”.

  Gilla

  • Johan Löfgren skriver:

   Ja, regeringen har satt sig och kommunerna i en rävsax. Är man ute och kör runt lite i landet är det som en stor flyktingförläggning så gott som överallt. Kommunerna borde vägra regeringens galenskaper och stänga sina gränser helt enkelt. Alla vet att Sverige är på väg rejält utför, men de styrande väljer att fortsätta att göra situationen än värre. Sveket mot medborgarna är i världsklass.

   Liked by 2 people

  • B skriver:

   Resten av Europa förlorar ju också på att Sverige blir någon sorts failed state där lag och ordning inte kan upprätthållas, där människor inte får sjukvård i tid utan diverse tidigare utrotade sjukdomar börjar grassera och där allvarliga etniska och religiösa konflikter råder. Hoppas att övriga europeiska länder sätter press på Sverige att rycka upp sig.

   Liked by 1 person

 7. Peter skriver:

  Upptäckte din sida idag Patrik genom din sändning från Tino Sanandaji’s föreläsning. Tips inför framtiden är att fortsätta med sånt!

  Gilla

 8. Göran skriver:

  Vilken hycklerska kommunens ordförande i Södertälje är. Södertälje tar väl inget ansvar? En tredjedel av kommunens inkomster är bidrag. Det är andra än Södertälje som betala för det hon kallar ansvar.

  Gilla

 9. Lars Åhlin skriver:

  Nu har det gått nästan två månader sedan Hultsfreds kommun stoppade nya ansökningar om försörjningsstöd från nyanlända. Och regeringen/migrationsverket/staten tycks inte ha vidtagit någon som helst åtgärd. Och ingen skriver om det. Jag fattar ingenting.

  ”Upproret” i Hultsfred och andra kommuners besked om att de inte kan förse nyanlända med bostäder måste rimligen hanteras. I sin förträffliga bok Massutmaningen skriver Tino Sanandaji i förbigående att arbetsmarknadsutfallet för nyanlända är ungefär lika dåligt oavsett vilken kommun den nyanlände bor i. Skälet till att tvinga alla kommuner, även de utan lediga lägenheter, att ta emot nyanlända var ju att de skulle ”integreras” (=komma i sysselsättning) snabbare i tillväxtkommuner. Nu ser vi att detta inte är sant.

  Vi ser också vilken katastrofal situation som skapas i Malmö, Södertälje, Göteborg osv genom EBO-lagen. Lösningen borde vara uppenbar:
  1. Ändra EBO-lagen så kommun/stat kan vägra etablerings- och försörjningsstöd till dem som folkbokfört sig i en kommun utan att ha en rimlig bostadslösning (dvs ”social EBO”)
  2. Låt de nyanlända bo kvar på asylboendena (eller bygg nya boenden eller läger) fäven när de fått uppehållstillstånd, i avvaktan på att den nyanlände på egen hand hittar ett arbete och mha detta en bostad på vanligt sätt. Ordna boendena/lägren så att den undervisning i svenska och yrkesutbildning som krävs för att få den nyanlände anställningsbar kan ges där.

  Gilla

 10. Sixten Johansson skriver:

  Välkomponerat, många röster, lugnt tempo, återhållsamt och balanserat, men ändå äkta grävande journalistik. Skilde sig sannerligen från dagens egenkära eller svansviftande, flåsiga och inkompetenta, självgott poserande låtsasjournalistik och programledarskap (med få, men lysande undantag).

  Sympatiska och rättframma människor i Hultsfred, men det mest slående var de kolossala rosa elefanterna i samhällsrummet, allt det som inte sades, eftersom det inte kan sägas och knappt ännu finns i folks medvetande. Gång på gång talades det om att ta ansvar och om att fördela dem som kommer. Just så fraktar och fördelar man enheter styckevis och i partier. Legobitar, som alla är tillverkade på samma vis, har samma passform och fungerar ihop med varann, om de bara sprids ut jämnt på tillräckligt många händer. Lika mänsklig värdighet = lika värde = lika = om inte, så likrikta med tvång!

  Just så tjänar rikspolitikerna och deras lakejer ihop sina godhetspoäng, sina feta löner, privilegier och pensioner. Och det patologiska tänkandet får övertrumfa verkligheten, så länge ett undergivet och solidariskt folk blundar för spottloskorna i ansiktet, blundar för att deras förtroendevalda på högsta nivå har svikit dem och hånar dem på köpet. Regeringens, riksdagens, mediernas stroppiga girigbukar behöver varken samvete eller sunt förnuft, det räcker om spottet rinner till i deras munnar, så tungan inte torkar ut.

  Liked by 1 person

 11. Lasse W skriver:

  Felaktig rubrik. Det handlar inte om flyktingmottagande som även många av kommentatorerna tror utan om att ge socialt bistånd till folk som fått PUT och vill bo kvar i Hultsfred. Kanske har det uppstått en kritisk massa av personer i just Hultsfred från vissa klaner eller landsändar i något land i mellanöstern. Och då blir man kvar där efter beslut om PUT. Alla vill inte till storstäderna.

  Gilla

  • Hortensia skriver:

   Men, Lasse, det handlar ju just om mottagande av fler ”flyktingar” – alltså sådana f d asylsökande immigranter, som lyckats övertyga svenska myndigheter om att de verkligen är på flykt från något (för oss andra okänt), vilket ger dem magisk ”rätt” till PUT i Sverige och därmed ”rätt” till livslång försörjning på, exempelvis, Hultsfreds kommuns skattebetalares bekostnad.

   Man behöver ingalunda vara ”flykting”, för att söka – och medges – asyl i naivitetens högborg, Sverige, men både etablering av asylboenden för asylsökande ”kanskeflyktingar” och EBO för ”MIG-godkända flyktingar” kan slå undan benen på små glesbygdskommuner och driva deras skötsamma urinvånare – som tidigare föredragit hembygden före ”storstäderna” – på flykt.

   Småland har, på rekordtid, förvandlats till oigenkännlighet. Idyllen är krossad av Sjuklöverns sjuka folkutbytespolitik, eftersom de ”nyanlända” – med eller utan PUT – tydligen sällan känner sig riktigt lika motiverade, att självmant ”bete sig som folk” som den djupt rotade lokalbefolkningen i en bygd där alla, bokstavligen, känt alla i generationer normalt gör.

   http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/hultsfred/fangelse-och-utvisning-for-fyra-hultsfredsbor-20170109/

   http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/hultsfred/ivo-vill-granska-hultsfred-20170216/

   Gilla

 12. Helena skriver:

  Jag är så orolig för mitt barns och barnbarns säkerhet att jag idag köpt överfallslarm till dem båda. Tryggheten i Sverige vart tog den vägen? Våra politiker borde ge oss tillbaka tryggheten som vi ju betalar höga skatter för. Kan jag skicka fakturan till regeringen, tro?
  Jag är rädd! Nu skall det byggas boenden i våra trygga villakvarter. Vi har haft överfall av barn här. Det var visst pojkar med mörkt hår som inte pratade svenska.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.