Muslim, kvinna och vänster. Hon valde Trump

portratt-dgs-2

Mohamed Omar

På fredagen den 20 januari 2017 installeras Donald Trump som USA:s 45:e president och flyttar in i Vita huset. Han får sällskap av hustrun Melania som blir USA:s första dam.

När Trump vann valet blev de etablerade medierna i Sverige, som ju lutar åt vänster, ganska omskakade. Det hette att det var arga, vita män som röstat ”fel”. Och en politiker som förre moderatledaren Reinfeldt gjorde samma bedömning. ”Den mäktigaste väljaren i vår tid verkar vara den arga vite mannen. Nu har han också avgjort att Donald Trump blir USA:s president”, sa han i en intervju för Aftonbladet.

Men långtifrån alla som röstade på Trump var män, vita och arga. Det fanns också de som var bruna, kvinnor och oroliga. Asra Nomani är kvinna, brun, invandrare, muslim och vänster. Efter valet gick hon ut och berättade att hon röstat på Trump. Varför? Hon är inte rädd för Trump, förklarade hon. Hon är rädd för islamisk extremism.

Nomani arbetade tidigare som reporter på Wall Street Journal och är också en av grundarna av The Muslim Reform Movement, en progressiv, islamisk rörelse. Hon vill ha en islam som inte följer Koranen och profeten Muhammed till punkt och pricka utan är öppen för moderna, västerländska idéer om jämställdhet, demokrati, religions- och yttrandefrihet och sekularism. Det är så klart ingen stor rörelse, utan består, som progressiva islamiska rörelser i stort sett alltid gör, av ett litet antal välutbildade, västerländska muslimer. Men ändå.

I september 2015 väckte Nomani en del uppmärksamhet när hon gick ut och manade till bojkott av hajj, vallfärden till Mecka i Saudiarabien. Hon berättade om sin egen bittra erfarenhet av hajj vintern 2003. Hon och hennes tre månader gamla barn var nära att klämmas ihjäl i folkmassan. Men hon valde livet framför att tränga sig fram till Kában. Nomani menar att det nu är hög tid för muslimer att bojkotta hela hajj-industrin. Man bör inte bidra till att blåsa upp en teokratisk diktatur som halshugger och pryglar människor och använder sina rikedomar till att sprida en hatisk fundamentalism i hela världen.

Efter USA-valet publicerade Nomani en artikel i Washington Post där hon förklarade varför hon lagt sin röst på Trump: ”I’m a Muslim, a woman and an immigrant. I voted for Trump”. Hon skriver att hon är en muslim, kvinna och ”färgad” invandrare och absolut inte någon rasist eller vit makt-anhängare. Hon har varit liberal, det vill säga vänster, hela livet och 2008 röstade hon på Barack Obama. Hon är fortfarande för abort och samkönade äktenskap och tror att vi behöver göra något åt den globala uppvärmningen.

Den viktigaste anledningen till att hon röstade på Trump är hennes oro för islamisk extremism. Hon har upplevt den själv och vet vad den innebär. Nomani är väldigt missnöjd med att Obama envist förnekat problemen som finns i traditionell islam. Man skulle inte ens säga Islamiska staten (IS), trots att det är så terrorgruppen heter. Det hörde inte till god ton att nämna ”islamisk”.

När Nomani fick veta att de vedervärdiga regimerna i Saudiarabien och Qatar donerat miljontals dollar till Hillary Clinton dog slutligen den lilla sympati hon hade kvar för Demokraterna. Det fick bli Trump, hon stod inte ut med mer fjäskande för dessa regimer och för islamiska extremister. Men hon höll beslutet hemligt ända tills den 10 november, två dagar efter valet, då hon alltså publicerade sin bekännelse i Washington Post.

Oj, vilken skräll det blev! Hon fick massor av skit kastat på sig av goda vänstermänniskor på Twitter. Men Nomani stod på sig och har vidareutvecklat sitt resonemang i intervjuer på tevekanaler som CNN och Fox News. Hon har, mer eller mindre spjuveraktigt, jämfört liberalernas intolerans med den hederskultur som finns i vissa invandrargrupper. Den som avviker ska skämmas. Han eller hon har skämt ut familjen eller släkten. Nu skulle Nomani känna skam och stötas ut. Förutom att ha drabbats av vänsterns ”hederskultur” har hon också hotats av muslimska fanatiker.

Men hon har också fått positiv respons. Det finns muslimer som är rädda för islamisk extremism och känner sig svikna av Obama och Clintons sätt att sopa problemet under mattan. Jag vet att det är likadant i Sverige, jag känner till flera muslimer som bara är det för att de är födda i religionen men är fulla av tvivel och frågor som de inte vågar uttrycka. De vill inte heller riskera att stötas bort. För dem är det skönt när någon ledare vågar säga vad de tänker. Det finns flickor som känner sig tvingade att ha slöja, men inte får något stöd av skolor och myndigheter som inte vill framstå som ”rasister” och ”islamofober”.

Tyvärr har politiker i både USA och Sverige, ja, i hela västvärlden, lyssnat till islamiska fundamentalister som försöker avfärda kritik som ”islamofobi” istället för att stötta och uppmuntra muslimska kritiker och reformister.

Det har så klart gjort fundamentalisterna starka på kritikernas bekostnad. Vi har betalat ut miljontals skattepengar till organisationer som påstår sig vilja ”motverka islamofobi”, men mig veterligen inte en krona till dem som vill motverka islamisk fundamentalism och dess skadliga västofobi, en hatisk syn på väst som försvårar muslimernas integration i våra samhällen och i värsta fall producerar jihadister som hotar vår säkerhet.

36 reaktioner på ”Muslim, kvinna och vänster. Hon valde Trump

 1. gmiksche skriver:

  Hon vill grunda en muslimsk frikyrka med andra ord. Jag kan bara säga lycka till. Det går inte att förena eld och vatten.

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Men hon förtjänar Allahs vårt stöd!

   Sluta upp med att göda Fundamentalisterna, (Salafisterna),
   motarbeta ”Skmkulturen” aktivt!
   Ta bladet från munnen, låt oss äntligen kAllah en spade för en spade!

   Byt namn på företeelsen,
   som inget har med heder att göra!

   Liked by 1 person

  • Micke skriver:

   Jag kan bara instämma med alla. Mohameds inlägg är både lärorika och rörande. Eftersom jag är en människa som aldrig blivit pådyvlad någon tro, har jag svårt att förstå intresset för att försöka förstå alla idioter som viftar med en sagobok och försöker ta livet av så många som möjligt. Jag blir bara trött.

   Om nu en Allsmäktig Gud skrev den heliga skriften, varför behövde han en sekreterare som dessutom lär ha varit analfabet? Det stämmer inte, där räcker det för mig. All religion är nonsens och det är tråkigt att så många påfallande klyftiga människor, i synnerhet de som lämnat smörjan är så påverkade av den att de fortsätter att fråga sig varför brunnen har sinat.

   Det fanns aldrig något vatten i den, Muhamed. Det är sanningen.

   Flicka som röstade på Trump vill inte leva i medeltiden, konstigare är det inte. Alla demokraternas krig och manipulationer har lett till ett helvete för Europa. Det märkliga är att i Sverige tycks man ha panik för att Trump och Putin skulle komma överens. Övertonerna är otroliga. I åratal har vi jagat ubåtar och minigrodmän som inte finns, nu ska vi leta falska ryska nyheter som jag inte heller tror finns. Jag tror att vänsteretablissemanget är så otroligt rädda för nästa val att de måste hitta en yttre fiende. Alltså dammar man av Karl den XII. Deras stora problem är att ingen går på det. Putin har väl för tusan nog med egna bekymmer i detta märkliga landet. Slipper han oron för NATO och USA skiter han väl i Östersjön, Baltikum och Gotland.

   Jag har inga belägg för vapenindustrins stöd till Clinton, men har hört samma sak. Dessutom ”känner jag” (detta populära argument) att det är sant.

   Till sist, tack för den i mitt tycke intressantaste sidan på nätet. MVH Micke

   Gilla

 2. Min strand i samarkand skriver:

  Precis så är det, vi lever i en tid av missförstådd relativism och utan sinne för proportioner. Jag kan köpa att en lesbisk vänsterkvinna inte gillar mig för att jag tycker att man endast skall få adoptera eller inseminera om man är en kärnfamilj, en mamma och en pappa, eller för att jag inte vill se homosexuella bröllop i kyrkan. Fint. Men att ogilla mig mer än de som kör lastbilar in folkmassor eller tafsar på småflickor på badhus det är att förlora proportionerna. Många i Sverige har helt förlorat verklighetsförankringen och när de så möter den verklighet vi nu byggt upp och blir nerslagna eller våldtagna eller kanske bara trakasserade på biblioteket så går man på en sekund från en låtsad verklighet rakt in i ett importerat barbari, och vaknar upp. Det värsta är att de som har det största behovet av detta uppvaknande är de som håller sig längst från sin skapelse, jag tänker alltid på Reinfeldt, gör inte ni?

  Nu har vi haft ännu ett dåd där en lastbil används i Israel, är det nästa område som man skall kringgärda med säkerhetsåtgärder? Skall vi förbjuda muslimer att köra lastbil? Hur många muslimer kör buss i Sverige, eller är lokförare? Det finns bara två vägar fram här, antingen kommer vi att se en konstant ökning av antalet terrordåd, för detta går inte att kontrollera bort, proportionell mot antalet muslimer med medföljande högerextremism som det enda svaret, alternativt så accepterar alla goda krafter inom etablissemanget att man i sitt omdöme om islam har gjort sitt livs misstag och börjar verka för att minska antalet muslimer i väst. Det är endast volymer som spelar roll. Bygger vi om våra städer så att bussar och lastbilar inte kan köra över fotgängare så byter man bara taktik, kanske det blir en trend att unga muslimska män plötsligt vill bli pedagoger på skolor och dagis?

  Liked by 3 people

 3. Bamse skriver:

  ”För dem är det skönt när någon ledare vågar säga vad de tänker”.
  Omar, Du är en sådan röst, som outtröttligt sprider initierad kunskap om islam. Stort tack ska du ha! Hoppas att ditt budskap ska nå allt flera faktaresistenta grupper och personer.

  Liked by 7 people

  • Alexander Zetterberg skriver:

   Instämmer med dig Anders E, det är alltid lärorikt att läsa Omars artiklar. Hade aldrig hört talas om Asra Nomani. Såg klippen som länkades till och hon framstår som en varm, äkta och empatisk människa som förtjänar stöd och uppmärksamhet. Alla som verkar för en sekularisering av islam bör stödjas. Vad som i slutändan överlever av ”kärnislam” efter en sådan reformation får framtiden utvisa.

   Hur många svenskar som är inskrivna i statskyrkan skulle för övrigt vidhålla att de verkligen tror det finns en gud som bryr sig om mänskligheten i stort och dem själva personligen. Inte så många, tänker jag.

   Gilla

 4. Madelaine Fusfield skriver:

  Tack för påminnelsen om Nomani och hennes historia. Vi har WashPost och såg den säkert. Hennes fall är naturligtvis speciellt och förståeligt. Dock måste jag påpeka att Bill Clintons välgörenhetsfond är helt juste och above board. Mycket ansvarslöst skvaller har spritts angående hur donationer användes men ingenting har bekräftats. Efter all rannsakan som gjorts ang Hillary och hennes affärer skulle det ha upptäckts om illegala fond pengar hade använts att hjälpa hennes kampanj. För att betona, Saudiarabien må ha donerat till Bills fond men de pengarna har gått till legitima välgörande ändamål. Reglerna är mycket strikta härvidlag och revisioner är grundliga. Enligt utsago har Bill Clintons fond mycket låga administrativa koatnader och utför många goda gärningar. Det är lika falskt som att fonden skulle ha använts till dottern Chelseys bröllop. Detta är ytterligare ett exempel på hur rykten förstörde Hillarys chancer. Och nu vet vi att många av dessa rykten släpptes ut genom ryska hackare. Vi vet också hur lättmanipulerade folk kan vara.

  Liked by 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Använts är en sak,
   en annan sak är väl hur medlen erhållits?

   Genom diverse skumma överenskommelser av politisk/ekonomisk art!

   Fonden borde helt ställas under internationell kontroll, revision!
   Gärna av en omutbar revisor, typ Inga-Britt Ahlenius!

   Hur var det med överföringen av 1,8 miljarder USD från stiftelsen till Qatar?
   Var det helt gripet ur luften?

   Givetvis kan en fond ej dela ut allt som kommer in på momangen,
   då är det ingen fond som håller långsiktigt!

   Men erkänn att Bills välbetalda tal,
   o stora gåvor, var i hög grad relaterade till ”speciella förmåner”

   Lundin Minings lilla gåva om 100 Miljoner USD,
   i utbyte för fortsatt kopparbrytning i Kongo t.ex.?

   Liked by 5 people

  • Alexander Zetterberg skriver:

   Det är väl snarare så att sanningen, om den kommit ut, fullkomligt hade krossat Hillary Clintons eventuella chanser att vinna presidentvalet. Ingen kan väl tro att en utredning av hennes eventuella olagligheter skulle komma fram till annat än en friande dom, när den genomfördes av Loretta Lynch, nytillsatt (2015) justitieminister i Obama´s kabinett, när det demokratiska partiet bestämt sig för att den designerade efterträdaren till Obama var just Hillary Clinton. Och vem vet, kanske till och med Lynch utlovas en fortsättning som justitieminister i Hillary´s framtida kabinett – men det krävde ju att Hillary inte åtalades.

   Läs ”Clinton Cash – The Untold Story of How and Why Foreign Governments and Businesses Helped Make Bill and Hillary Rich”, så kanske du ser att frågan i varje fall förtjänar en djupare granskning.

   Det enda anständig nu är att Donald Trump utser en speciell oberoende åklagare som tar upp Hillary Clinton´s eventuella olagligheter under sin tid i Obamas kabinett. Trump har deklarerat att ärendet inte står högt på hans agenda, men jag hoppas han har modet att göra det rätta.

   Liked by 2 people

   • Bo Divander skriver:

    Är Donald Trump verkligen rätt person att tillsätta en speciell åklagare att utreda Hillary Clinton’s ”eventuella olagligheter”? Trump som själv har varit inblandad i sexuella oegentligheter. Ett förhållande som press och debattörer snabbt tycks ha glömt bort. Märkligt nog.

    Liked by 1 person

  • Min ssrand skriver:

   Ryska hackare, lättmanipulerade.. Jag anser att 8 år med krig under Obama, att hetsa svarta att hata sitt eget land, hysteri mot Ryssland och massiva flyktingströmmar är nog skäl för att anse att Trump är ett gott alternativ. Att inte den underliggande islamiseringen är tydlig för Madeleine? Muslimer som närmsta rådgivare till Hillary?

   Liked by 6 people

  • Thor skriver:

   ”Och nu vet vi att många av dessa rykten släpptes ut genom ryska hackare. Vi vet också hur lättmanipulerade folk kan vara.”

   Jaså det vet vi? Fram med bevisen tack. Och vad vet du om hur lättmanipulerade ”folk” kan vara? ”Folk” som inte besitter din stora integritet och förmåga att analysera mediers påverkan?

   Liked by 1 person

 5. Hedvig skriver:

  … ”Vi har betalat ut miljontals skattepengar till organisationer som påstår sig vilja ”motverka islamofobi”, men mig veterligen inte en krona till dem som vill motverka islamisk fundamentalism och dess skadliga västofobi, en hatisk syn på väst som försvårar muslimernas integration i våra samhällen och i värsta fall producerar jihadister som hotar vår säkerhet.”

  Jo, vi är rätt många svenskar som känner till detta. Och i DGS:s intervju med dig och Nima Dervish, framgick också att det knappast tycks finnas några välintegrerade, muslimskt troende svenskar förutom Nalin Pekgul och Hanna Gadban, som skrivit var sin bok om sina erfarenheter.

  S-märkta Nalin och hennes man Cheko Pekguls bok blev nekade hjälp från sitt parti, att låta trycka sin bok.
  Det finns således viss anledning att tro att S-ledningen tagit avstånd från innehållet i boken. När vi, min borgerliga make och jag, vid en valstuga före valet 2014, av en händelse stötte på den blivande näringslivsministern Mikael Damberg, passade vi på att fråga om han läst Pekguls bok och vad han i så fall tyckte om den. – Jo, han hade läst den och delade inte alls Pekguls bild av islam i Sverige.
  Dessutom tillfogade han märkligt nog, att Nalin Pekgul dragit sig tillbaka och inte ville ha kontakt med omvärlden. Vi, som inte uttryckt några ambitioner i den vägen, blev förvånade och gissade att Dambergs uttalandet kanske mer handlade om vad Damberg själv och S-partiet önskade.

  Nalin och Checko Pekguls bok ”Jag är ju svensk” kan beställas på:

  http://www.litenupplaga.se/1466

  citat ur boken:
  ”När först Göran Persson och sedan Fredrik Reinfeldt som statsminister besöker Islamiska förbundets moské i Stockholm legitimerar de islamisterna som muslimernas företrädare.”

  När Hanna Gadban ett år senare, gav ut sin bok ”Min jihad: jakten på liberal islam” fick hon omgående en strålande recension av ledarskribenten Per Gudmundson ”Shariapolisen måste få moteld” den 6 juli 2015 i SvD, men inga ledande politiker har tagit initiativ, att lyfta dessa båda modiga svenska demokratiska och troende muslimska kvinnor.

  VARFÖR?

  http://www.svd.se/shariapoliserna-maste-fa-moteld
  http://www.adlibris.com/se/bok/min-jihad-jakten-pa-liberal-islam-9789187513701

  Liked by 7 people

 6. nilsdacke skriver:

  Tack Mohamed för ännu ett mycket bra inlägg. Obama och Clinton har inte bara sopat problem under mattan, de har även på många sätt gynnat islamismen.
  Förhoppningsvis kommer Mike Flynn och andra att börja städa i nästa vecka.

  Liked by 2 people

 7. Yvonne Rosenthal skriver:

  Skriver nu det jag ville skriva igår : Läser allt som oftast din krönikor, artiklar – historier om historien med nyfikenhet och intresse. Lär mig något oväntat nästan jämt. Ge ut det du har skrivit på DGS ” 1000 och en ..”. Tänker på versionen av ” Tusen och en natt” utgiven på svenska Tiden 1958 med fantastiska illustrationer av Peter Weiss. Tyvärr är dina historier inga sagor men illustrationerna skulle ändå passa perfekt. De är perfekta.

  Liked by 1 person

  • Alexander Zetterberg skriver:

   Du behöver inte vänta, Yvonne, Mohamed Omar är på gång med utgivningen av sin tredje antologi i serien ”Antikalifen”, som skall innehålla bland annat utvalda texter från Det Goda Samhället. Går att förhandsbeställa. Mer info på Omars egen blogg: https://nyailconvito.wordpress.com/

   Gilla

 8. Snofsan skriver:

  Det bästa för Sverige vore om det bildades ett islamistiskt parti. Våra politiker skulle få slag om de upptäckte hur litet stöd ett sådant parti skulle få i förorterna.

  Liked by 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Som påtalat!

   Det finns redan, men flyger lågt, under radarn, än så länge!

   Hizb-ut-tahrir verkar för att Sharialag skall gälla, införas i Sverige,
   tillsammans med andra medeltida sedvänjor!

   Kolla hemsidan…

   Direkt skrämmande!

   En dag kastar man Burkan o vill ha makt!

   Då tappar S garanterat 5 % eller mer!

   Gilla

 9. HovsHallar skriver:

  Makthavarna i Sverige driver just en sådan politik som de muslimska fundamentalisterna vill ha. Vad de gör är att efter förmåga jämna vägen för ett islamskt maktövertagande.

  Sverige = dårarnas paradis.

  Liked by 3 people

 10. Birger Winsa skriver:

  Det är bra att man uppmärksammar de få muslimer som tar ställning mot islamism. I hela västvärlden klagar man över det låga intresset bland moderata muslimer att protestera mot fundamentalismen. Det är icke-muslimer som för väsen mot kristofoberna. De som protesterar bland muslimerna är nästan alltid tuffa kvinnor. De är också mest utsatta. Men ofta tyvärr nästan som enskilda individer. Männen vågar inte eller så vill de inte kritisera en trosfrände även om denne mördar trosförrädare.

  Liked by 1 person

 11. matbirblog skriver:

  Hej. Finns det belägg för att Saudiarabien har donerat pengar till Hillary Clintons valrörelse och att de är mottagna och är använda i valkampanjen. Hela förra årets valrörelse i USA surrade av mer eller mindre sanna påståenden som lanserats både i god tro och som medvetet falska . Till exempel att Clinton och Sanders, om de vann, skulle införa abort till och med vecka 36. Nomanis röst på Trump var säkert noga genomtänkt, men han fick många ogenomtänkta röster som baserade sig på falska fakta publicerade på sociala medier. Jag har bekanta i USA, Trump röstare och jag har läst deras twitter och Facebooks mm. konton. Jag tror Tramp vann på grund av osanna påståenden om Clinton., inte på grund av att han har en agenda som ger jobb och välstånd och ”America great again”. Och vad har han för politik, mer än okvädningsord som kan stoppa en jihadistisk islamisering. Därför är Nominis röst på Trump ologisk om hon vill bekämpa islamisterna. Det blir som kampen med odjuret med flera huvuden och när ett huvud är avhugget växer två nya ut.
  Omar du skriver mycket bra och klar görande, men titta lite på vilka som flockas utanför din dörr.

  Gilla

  • matbirblog skriver:

   Från POLITIFACT Arizona, en väl renomerad nättidning som kollar fakta bakom vad politikers säger. Den har koppling till Tampa Bay Times i Florida. Var den står politiskt vet jag inte. Där reder de ut varför Trump anklagade Clinton för att tagit pengar från Saudi, för sin kampanj. En välgörenhets organisation Clinton Foundation har fått pengar från Saudi mfl. gulfstater. Men Hillary Clinton har inte haft med den att göra sedan hon blev utrikesminister. I USA är det dess utom inte tillåtet för politiker att ta emot pengar från andra länder. Så det var ännu en lögn som förmodligen gav Trump en del röster. / Mats Birgersson

   Gilla

   • nilsdacke skriver:

    Lite väl naivt att tro att de inte kan lösa det problemet med några transaktioner.
    Obamas beteende under ett G20-möte strax efter att han tillträtt som president pekar på underdånighet/tacksamhetsskuld till den saudiske kungen.
    The Washington Times (april 2009)
    In a shocking display of fealty to a foreign potentate, President Obama bowed to Saudi King Abdullah at the Group of 20 summit in London last week.
    Mr. Obama later said in Strasbourg, France, “We have to change our behavior in showing the Muslim world greater respect.” Symbolism is important in world affairs. By bending over to show greater respect to Islam, the U.S. president belittled the power and independence of the United States.
    Se även här http://www.youtube.com/watch?v=sBKdPQstQAM och här http://www.nowtheendbegins.com/pages/obama/obama-saudi-muslim-undercover-operative.htm .
    Vid samma möte hälsade Obama även på den brittiska drottningen men betydligt mer avmätt. Kontrasten var slående.

    Gilla

 12. Hedvig skriver:

  Det kan inte vara fel att lyfta upp hur regering Palme (S) med statsrådet Anna-Greta Leijon år 1976 – med riksdagens hjälp förstås – beslutade att Sverige skulle bli mångkulturellt. Leijon intervjuades i gårdagens Godmorgon världen! i SR P1 ca 58 min in i programmet. Om jag förstod henne rätt, hävdade hon, att denna lag om mångkultur har feltolkats.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/826841?programid=438

  Hösten 2010 kuppade regeringen Reinfeldt igenom en grundlagsförändring, där lagen om mångkultur skärptes. Nu handlade det inte längre om individbaserad lagstiftning, som vi sedan uppåt tusen år (?) praktiserat i Sverige. Nu har grundlagen om mångkultur förändrats i riktning mot de grupporienterade kulturer, som Sverige i allt större utsträckning tar emot.

  Individuella rättigheter och skyldigheter – glöm det! Så ser inte Sverige ut idag.

  Ett alternativ kan vara att proteströsta på SD eller om det tar emot kan ni välja det nya uppstickarpartiet Medborgerlig Samling (MED), som enligt min mening har ett mycket bra partiprogram.

  http://www.medborgerligsamling.se/pa-gang/page/2/

  Gilla

 13. phnordin skriver:

  Kan inte annat instämma i föregående kommentatorers positiva omdömen. Tack Mohamed Omar för att du delar med dig av dina erfarenheter och kunskap och ger oss ljusglimtar från ett värld, vars existens tydligen förnekas av Sveriges ledande politiker. Svensk strutspolitik är inget föredöme

  Gilla

 14. Lennart Bengtsson skriver:

  Detta inlägg bestyrker ytterligare det schizofrena draget i dagens svenska samhälle nämligen att med energi förfäkta en uppfattning och sedan handla tvärt emot en sådan uppfattning:

  Man kämpar och försvarar kvinnans ställning i samhället och detta i vissa avseendet till övermåtta men samtidigt stryker man den islamistiska kulturens bisarra kvinnosyn medhårs och kastar sig hatfullt över de individer som vill underlätta situationen för de invandrande kvinnorna som är utsatta för det mest uppseendeväckande förtryck ( barnäktenskap, sexuell stympning och annat medeltida beteende).

  Man ställer upp för yttrandefrihet och tryckfrihet men bekämpar och förtrycker samtidigt de människor som uttalar sig kritiskt om uppenbara missförhållanden som råkar falla utanför en arbiträr åsiktskorridor.

  Man ställer upp för västerländsk frihet och demokrati men stöder samtidigt odemokratiska och totalitära länder som Palestina och Saudiarabien och andra länder i mellanöstern som har som mål att tillintetgöra Israel, och som faktiskt råkar vara det ende demokratiska landet i regionen.

  Man ställer upp för likabehandling men tillåter samtidigt att skolbarn får olika utbildning samt i sin ambition att stå upp för asylinvandring och EU-migranters väl så diskriminerar man sin egen utsatta befolkning när det gäller bostäder, tillgång till sjukvård och åldringsvård på ett uppseendeväckande sätt.

  Liked by 3 people

 15. BjörnS skriver:

  Våra politiker har svikit genom att inte ha en nolltolerans mot brott och förtryck. Personligen tycker jag det är mindre viktigt om ett brott begås av religiösa skäl eller andra. Att Islam tycks vara svår att förenas med svensk lag är en empirisk utsaga inte en ideologisk. Våra politiker tolkar dock in ideologi (nazism, rasism, fascism…) i allt och det är här det går snett. Då ger man in praktiken vissa grupper rätt att bryta mot vissa lagar på bekostnad av andra grupper (kvinnor t.ex). Vore jag sekulär muslim och kvinna är det inte otänkbart att jag skulle välja att rösta på SD.

  Vill man av religiösa skäl inte följa svensk lag bör man ta konsekvenserna och emigrera.

  Gilla

 16. Hortensia skriver:

  Hon valde Trump, men mest uppseendeväckande är väl ändå, att Asra Nomani, som varandes ”kvinna, brun, invandrare, muslim och vänster” verkligen vågade välja bort Clinton? Undrar om tillräckligt många svenska väljare törs rata Sjuklövern?

  ”Förtroende är inte något som uppstår i ett vakuum. Hur ett parti hanterar en fråga säger någonting om hur samma parti kan komma att hantera en helt annat fråga. Och det är inte bara den tidigare förda migrationspolitiken som har ”smittat av sig” på andra frågor; för Moderaternas del torde även försvaret vara en sådan fråga. Genom den styvmoderliga hanteringen av det som tidigare varit en moderat hjärtefråga skickades signalen till väljarna att moderata värderingar snabbt kan slängas överbord. Det är något som väljarna inte glömmer. Därför verkar många ha valt SD, eller kanske snarare valt bort de andra partierna.”

  http://www.gp.se/ledare/boscanin-f%C3%B6rtroende-uppst%C3%A5r-inte-i-ett-vakuum-1.4099114

  Bifogar ytterligare tänkvärd ”inför-det-svenska-ödesvalet-läsning” av GP:s gästkrönikör Gabriel Heller-Sahlgren:

  ”Låt mig exemplifiera med årets Pisa-gunstling. Estland presterade näst bäst i OECD efter Japan i genomsnitt. Men landet har två skolsystem: ett estniskspråkigt och ett ryskspråkigt. Det ryskspråkiga systemet utbildar cirka 20 procent av landets elever. Förutom olika undervisningsspråk är dock systemen i princip identiska.

  Trots detta skiljer sig resultaten åt markant: medan eleverna i estniskspråkiga skolor presterar i paritet med elever i Japan, når eleverna i ryskspråkiga skolor samma resultat som elever i Sverige. Samma skolpolitik producerar alltså radikalt annorlunda resultat med elever från olika kulturer.”

  http://www.gp.se/ledare/heller-sahlgren-meningsl%C3%B6st-att-leta-s%C3%A4rdrag-i-andra-skolsystem-1.4099044

  Gilla

 17. Bo Divander skriver:

  Politikerna i USA har i likhet med sina svenska politiker, en märkligt ”tolerant” syn på islamism. Det behövs definitivt en tillnyktring på det här området! Men är den oberäknelige Trump rätt person att initiera den utvecklingen? Känns långt ifrån säkert, Trump pratar och twittrar ständigt, men verkar ändra åsikt i ungefär samma takt. Går det att lita på den mannen??

  Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Ingen kan förstås veta hur en president kommer att bli. Barack Obama blev till exempel inte alls den president som man hade kunnat tro att han skulle bli när man såg hans framträdanden före 2004. Men likväl går det att förstå Donald Trump och beskriva hans handlingar med hjälp av en konsistent modell. Det har Scott Adams gjort på sin blogg och på så sätt förutspått Trumps vinst. Andra som förstår vad som ligger bakom förefaller vara Michael Moore och Victor Davis Hanson, som har många s.k. hispanics anställda på sin russinfarm i kalifornien. Sök och finn!

   Gilla

 18. Gunilla skriver:

  Vi ser nu fullfjädrad totalitär retorik i alla stora media där man tävlar i att funna och föra i bevis exempel på , för demokratin, ‘desinformation’. Denna desinformation stöds och göds av ‘sanningssägare’ och ‘troll’ säger man. Att man sätter sanningssägare inom citation betyder att man anser att de ljuger. Ordet desinformation betyder lögn för dem. Lögn mot den rosaröda ‘bild’ man vill viss upp av Sverige. Att kag sätter desinformation och troll inom citation är för att jag anser att det som etablissemnaget klassar som lögn är sanning och de som kallas för troll dess budbärare. Sanningen är alltså desinformation och anses av etablissemanget som lögn och ‘bilden’ av önske-Sverige anses av etablissemanget som sanning. Vi är snart där; i Stasi,-och öststatssamhället med sanningsministerium och media som kallar sig Pravda (sanning) fast de enbart matade befolkningen med lögner.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.