Angela Merkel är fortfarande inte klok

portratt-dgs-2

Mohamed Omar

Har Angela Merkel blivit klok? Islamisk terrorism är det största hotet mot Tyskland, sade förbundskanslern i sitt nyårstal. Hon uppmanade sina landsmän att möta terrorn med medkänsla och sammanhållning.

”När vi fortsätter att leva våra liv och gå till arbetet, så säger vi till terroristerna: Ni är mördare fulla av hat, men ni kommer aldrig att bestämma hur vi ska leva eller hur vi vill leva. Vi är fria, medkännande och öppna”, sade hon.

Vänta nu, först utsätter hon landet för fara genom att släppa in tusentals okända män från framför allt Mellanöstern, sedan säger hon till tyskarna att fortsätta som vanligt. Och så här försvarar hon sitt beslut att låta så många migranter passera gränsen:

”När vi ser på bilder på ett bombat Aleppo i Syrien, så måste vi återigen berätta hur viktigt och rätt det var av oss att hjälpa dem som behövde vårt skydd att ta sig hit och att integrera.”

Hela Syrien ser inte ut som Aleppo, det är lugnt i andra delar av landet. Syrien är också omgivet av flera säkra grannländer. Om Merkel ville hjälpa de som flyr från Aleppo kunde hon skicka mat, mediciner och läkare till de lugna delarna av Syrien och till grannländerna. På det sättet kunde hon ha hjälpt fler flyktingar, eftersom det är dyrare att ta hand om dem i Tyskland. Ingen behöver ta sig hela vägen till Tyskland för att komma i säkerhet. Det Merkel har gjort är att hjälpa färre flyktingar för mer pengar. Dessutom har hon närt smugglarindustrin och utsatt migranter som gjort resan för kostnader och lidande.

Hon har också gjort sitt eget land mindre säkert. Och tyskarnas säkerhet är den tyska statens främsta uppgift, den kommer före andra länders medborgares säkerhet. Merkel utlovade i sitt tal åtgärder för att höja säkerheten. Också det en kostnad som hör ihop med hennes okloka asylpolitik. Den hade kunnat undvikas.

På grund av den fria rörligheten inom EU så drabbar Merkels oklokhet också oss andra. De okända män som hon släppt in, varav en del sannolikt är kriminella och terrorister, kan när de väl har fått uppehållstillstånd, resa till Sverige. Det betyder att Merkel också gjort vårt land mindre säkert.

I sitt tal betonade Merkel att det är särskilt upprörande när terrorattentat begås av människor som utger sig för att vara skyddsbehövande men istället missbrukar tyskarnas hjälpvilja och hånar dem som verkligen behöver vårt skydd. Men ingen flykting behöver alltså komma till Tyskland för att få skydd. Det är ett faktafel och något Merkel borde känna till.

Inbördeskriget i Syrien beror till stor del på att en sunnitisk, islamistisk rörelse, vill ersätta den nuvarande regimen, som leds av ”kätterska” alawiter, med en sunnitisk, islamistisk stat. Regimen är nu på offensiven och håller på att vinna kriget, vilket innebär att rebellerna är på flykt. Vissa av dem tar sig till EU som asylsökare och ansluter sig till den sunnitiska, islamistiska rörelse som redan finns här och växer.

Kriget mot den islamiska terrorismen har, på grund av EU-ländernas okloka asylpolitik, redan utvecklats till ett tvåfrontskrig, ett mot den inre fienden och ett mot terroristerna i islamiska länder, och det kommer tyvärr bara att bli värre under 2017.

38 reaktioner på ”Angela Merkel är fortfarande inte klok

 1. malmobon skriver:

  Mohamad Omar skriver det som vi Sverigedemokrater har talat om i flera år. Frågan jag skulle vilja ställa till Omar är om han kommer rösta på SD vid nästa val?
  Vi var några stycken som såg detta komma, och varnade för detta för flera år sedan.
  Jimmie Åkesson sa redan 1989 att islam är dt största hotet mot oss i väst.
  Vi har hela tiden tyckt att det går att hjälpa fler i närområdet, men då är vi uteslutna från Nobelmiddagar, portade på rest. kallade det oss för rasister. Politiker vill inte ha med SD i Regeringen eller låta oss vara med på diverse överenskommelser. Inte sitta vid ”Riddarnas” runda bord när diverse beslut om uppgörelser skall göras mellan Regeringen och Alliansen.
  Fast vi haft rätt och har rätt så kommer ändå folk fortsätta rösta på Allianspartier och sossar.
  Det vi bör diskutera här hemma är hur länge SVT och pk tidningar skall få styra vårt land geom desinformation och utfall mot enskilda politiker som sagt eller gjort något som inte passar in i den ordning som passar vänsteridioterna.
  Assad var folkvald. Vi såg hur Arabiska våren kom. Vi såg hur detta spred sig till Irak och Syrien.
  Vi har sett långt innan Erdogan börjat med sitt maktmissbruk.
  Felet började med Obama och Hillary Clinton då USA tog bort Ghaddafi. Benghazi. Där Hillary lät amerikaner dö i onödan.
  Allt handlar om vapenförsäljning, olja och den starka lobbyverksamheten som influerat USA under många år. ”Drain the swamp” myntade Donald Trump. Så kommer det bli den 20 januari.
  Angela Merkel borde börja med få ut alla turkiska gästarbetare från Tyskland för det kommer bli dessa som blir det verkliga hotet i Tyskland tillsammans med en växande muslimsk befolkning.
  Barnafödandet av muslimer kommer växa sig allt starkare.
  Det är själva ideologin islam som måste förbjudas likt nazismen gjordes EFTER 2:a världskriget.
  SLUTA kalla islam en religion. Den är en politisk rörelse som styrs av indoktrinering.
  Sunni, shiiter, wahabister, sekulära, moderata.
  Det dinns lika många tolkningar av islam som det finns muslimer i världen som idag uppgår till 1,4 miljarder.
  Saudiarabien är den som sprider islam i västvärlden. Nu skiter dem i byxorna efter som Obama sett till så Irans prästerskap kan fortsätta sin makt. Då vänder sig prinsar i Saudiarabien till Israel för dem är rädda.
  Merkel och EU har gjort avgörande fel. Grekland skulle uteslutits från EU. Har vi regler om statskuld och skall ha en gemensam finanspolitik inom EU måste alla följa den.
  Pensionsåldern skall vara den samma. Infrastruktur inom EU måste utvecklas. Miljöpolitiken mot ett oberoende från fossila bränsle måste vara de samma.
  Kina köper upp västvärlden. Då måste det finnas samma rättigheter för dessa människor som vi har i väst. Annars måste vi börja införa tullar och miljöavgifter på varor från länder som ligger långt från Europa. Det skall kosta transportera varor genom hela världen.
  Sluta med bidrag till Afrika. Låt hellre vår teknologi hjälpa dessa komma framåt genom tjänster och varor. Ge inga pengar. Skicka inte ner kläder.
  Angela Merkel, Löfven, Hollande har förstört Europa.
  2017 blir det året vi får välja vilken riktning som vi skall gå. Brexit var första steget. Geert Wilder i Nederländerna kommer den 15 mars vinna. Marine Le Pen kommer bli President i Frankrike.
  AFD kommer växa och Merkel och Hollande tid är ute. EU är ute. Måste göras om.
  Börja om från början. Få ut alla muslimer. Återvändarbidrag genom hjälp till självhjälp i deras egna hemländer. Lägg ner eller gör om FN
  Skall muslimska länder vara med i FN får dem ratificera Kairodeklarationen. Samma regler skall gälla. Vill dem utöva sin ideologi. Låt dem göra detta men utan stöd från väst. Låt dem klara sig själv. Vi skall inte låta oss dragas in i deras inre konflikter. Låt dem själv lösa dessa.
  Vi måste gå utanför boxen. Tänka i andra banor.
  Omar är en klok människa. Är du Sverigedemokrat eller inte?

  Liked by 8 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Det lär vara 1.6 miljarder!

   Gör knappast saken bättre…

   Men visst skulle det finnas gott om plats för många Omar i SD)

   Men då fick han väl en mindre plattform, eller ingen alls…

   Gilla

  • Gunilla skriver:

   Det blev nog lite fel i stycket om muslimska länder ska vara med i FN. Ratifiera betyder att man godtar och inlemmar, som här, Kairodeklarationen. Din mening måste väl varit att de måste avsäga sig den. Sedan kan man nog undra, (på tal om), hur en person som representerar islam kan vara chef för den enhet som FNs dekl om mänskliga rättigheter lyder under när han själv företräder en folkgrupp som inte accepterat den utan har valt den egna Kairodeklarationen som är något helt annat.

   Gilla

 2. Min strand på ett gymkort skriver:

  Bra Omar!

  Det goda med Merkels och Reinfeldts agerande, om vi låter dem symbolisera pk-sekten, är att de en gång för alla avslöjat den stora lögn om islam och så kallad multikulturalism som pk-doktrinen bygger på. Terrordåd med oskyldiga människor som mejas ner, allt fler no-go zoner, badhus som tafsplatser för migranter, torg som i Köln, Kungsträdgården och Möllan förvandlas till zoner som liknar mellanöstern, där man fritt förgriper sig på kvinnor och om där inga finns så skjuter man hej vilt med smällare, biblioteken blir uppehållsplatser för invandrare att fritt ”roa” sig i, gäng med invandrare trakasserar tjejer på skolor och kör runt och drar in tjejer i bilar över hela hela Sverige, barn har slöja i skolan, man kan inte sjunga kristna julvisor för att inte tala om att ha avslutning i kyrkan, kort sagt område efter område förloras till islam, det är den samma bilden av mångkulturen.

  Det är inte längre bara Vilks som riskerar livet, han kan ju Reinfeldt och Täppas lugnt ignorera, i hans fall rör det sig ju bara om yttrandefriheten och den verkar det som alla från medel-Svensson till Nisse på Hökarängen struntar i. Men nu, nu stirrar verkligheten oss i ögonen, det är svårt att dölja detta enkla faktum längre: islam kan inte samexistera med västliga värderingar. Något måste ge vika och så långt så har västliga värderingar, varje gång, tagit ett steg tillbaka. När det bara är Vilks som måste vara inlåst och bevakad för att vara säker så kan man strunta i det, när det är ens egen dotter och fru är det kanske inte lika roligt?

  Liked by 9 people

  • Arne Olofsson skriver:

   Laglöshet breder ut sig i Tyskland och Sverige.

   Under det första halvåret 2016 begick migranter 142 500 brott i Tyskland enligt den Federala Kriminalpolisen, skriver Daily Express (uk). Detta är likvärdigt med 780 varje dag eller 32 brott per timme, som begåtts av migranter, en ökning med närmare 40 procent sedan 2015.
   Migranter begick 208 344 brott 2015, vilket motsvarar 570 per dag eller 23 varje timme. Data omfattar endast de brott där en misstänkt har fångats.
   Tyskland tog i mer än 1.1 million invandrare 2015 efter inbjudan från Angela Merkel.
   Landet har drabbats av mängder av fasansfulla våldsbrott som våldtäkter, fysiska övergrepp, rån, inbrott och narkotikahandel. Det är chockerande när ”flyktingar från Syrien, som anklagas för våldtäkt, hävdar att de inte visste, att det var olagligt”.
   ”De är vana vid hårdare konsekvenser i sina hemländer. De har ingen respekt för oss poliser, som blir förolämpade både muntligt och med kroppsspråk av unga muslimer, när vi är ute och patrullerar på gatorna” (Polis i Hamburg)
   I Tyskland tiger man inte och där är inte brottslighet del av kulturen.

   Det saknas motsvarande statistik för Sverige, som säkert fler än jag skulle vilja se; omräknat i relation till folkmängden skulle det motsvara 4 anhållna migranter per timme under första halvåret i år. Göteborg siktar mot att sätta nytt rekord. Polisen i Tyskland har kanske fått bättre resurser av sin hjälplösa makthavare. I Sverige har tiden helt andra värden.
   Arne Olofsson

   Liked by 3 people

 3. Min strand på ett gymkort skriver:

  Man måste ju fråga sig vad är nästa sak vi måste förbjuda eller omgärda med skyddsåtgärder, betongsuggor eller metalldetektorer som på flygplatser pga muslimska seder och muslimsk kränkthet? Skall jag nu inte få skjuta raketer? Etablissemangets svar är klart, det finns ingen gräns för hur många steg tillbaka vi i väst måste ta för att kunna ha muslimer i Europa. Jag personligen är trött på det. Stäng gränsen för muslimer, Trump har rätt, deportera så många som möjligt och upprätta läger i tredje land och mångdubbla straffen. Vad är nästa område? Jag gissar att det nästa man kommer att läsa om som ännu bara finns i facebookflöden det är regelrätta kidnappningar av flickor av gäng som kör runt i bil, vi har redan sett flera fall i min kommun som ingen skriver om och endast de inblandade känner till.

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ygeman-vill-inte-inte-se-lagandring-kring-fyrverkerier

  Liked by 2 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Ett allmänt HUNDFÖRBUD!

   Hundar är ju såååå kränkande för Muslimer…

   Då skulle kanske Svensken vakna upp???

   Gilla

 4. Hortensia skriver:

  Välgörande för sargade, svenska själar, att få ta del av dina väl valda ord, Mohamed, men vart är Europa på väg, när ren dumhet och rent oförskämd, negativ särbehandling av den numera dagligen invandrarterroriserade, inhemska befolkningen i stormottagarländerna Tyskland och Sverige, ser ut att prägla det politiska ”ledarskapet” under överskådlig tid?

  Liked by 1 person

 5. Bamse skriver:

  Liksom Merkel i Tyskland har de svenska politikerna gjort vårt land osäkrare. Det drabbar tyvärr också våra nordiska grannländer, vilket känns mycket orättvist och illavarslande för det framtida nordiska samarbetet.

  Liked by 4 people

 6. gmiksche skriver:

  Om Merkel hade varit ensam med sin inställning hade det inte hänt det som har hänt och fortfarande händer. Hon har haft och har EU-kommissionen vid sin sida, som motarbetat och fortfarande motarbetar alla försök att stoppa migrantvågen. Europaparlamentet har inte heller gjort sin röst gällande, även om dess reella makt är beskuren. Merkel sitter i en koalitionsregering med socialdemokraterna, som har helt varit med på noterna. Så, visst är Merkel den viktigaste spelaren, men dock bara en spelare bland många. När befolkningens vrede vänder sig mot den politiska eliten, som gemensamt stått upp för den förda politiken (om man bortse från Östeuropa), då är det bekvämt att peka ut Merkel som bov. Så har skett och sker ex vis i Storbritannien, där många vill glömma att dess egna kommissionärer varit hantlangare vid den förda politiken. Italien har sett sig som ett genomgångsland för migranterna. Först när Österrike plötsligt stängde gränsen i norr kom insikten om vad man ställt till med.

  Liked by 7 people

 7. Johan skriver:

  Det kommer att ta hus i helvete i delar av Europa inom en inte alltför avlägsen framtid…när ursprungsbefolkningen tar saken i sina egna händer…när staten inte tillräckligt tar i med hårdhandskarna mot alla importerade femtekolonnare…
  5 enkla tips för att återupprätta statens våldsmonopol:
  * Nya ID-kort inkluderande fingeravtryck och andra biometriska sätt att identifiera.
  * Polisen ska uppmuntras att kontrollera medborgares ID-status. Ungefär som trafikkontroller.
  * 5 års fängelse vid upptäckande av handeldvapen. Direkt in i fängelse.
  * Unga slynglar som kastar sten eller dylikt på blåljus-personal ska direkt förpassas till ungdomshem i Norrlands inland i 2 år. Varför inte hem med militärisk disciplin.
  *Är du uppkäftig och/eller hotar polis…1 års fängelse. Bevisas enkelt om polisen har små kameror på axeln.
  De som skulle bli gladast om dessa 5 åtgärder snarast infördes är de laglydiga medborgarna i förorten.
  Tyvärr saknar dagens politiker all fantasi och allt mod…Strömlinjeformade sillar i ett fiskstim är mer originella.
  …Det är inte svårt att sätta ner foten ett par gånger. Det blir ju lugnt efteråt. Det vet alla föräldrar till trotsiga barn.

  Liked by 6 people

  • Hortensia skriver:

   Förvisso sant, Johan, men om de importerade, förvuxna ”barnen” inte bara är trotsiga, utan sedan åtskilliga generationer komplett galna och/eller kroniskt obegåvade hjälper sannolikt inte ens den bästa uppfostran och utbildning i världen. 😦

   Gilla

 8. Jaxel skriver:

  Det som krönikan tar upp måste tydligen upprepas gång på gång.

  Förutom att Sveriges och Tysklands flyktingpolitik utsätter innevånarna i respektive länder för mycket stora påfrestningar och risker så är den knappast humanitär ens mot världens flyktingar.

  Den beredskap som finns att hjälpa skulle kunna kanaliseras på ett oerhört mycket effektivare sätt utan alla de oerhört allvarliga påfrestningar, risker, kostnader och det lidande som politiken ger upphov till för de flyktingar som lyckas eller rent av misslyckas med att ta sig hit. Och vilken hjälp erbjuder vi dem som inte ens har de resurser som krävs för att försöka. (UNHCR:s budget för insatser i flyktingläger är om jag förstått rätt mer eller mindre konstant underfinansierad.)

  Låt oss ändå anta att vi inte kommer att avskaffa nationens gränser och därmed dess existens. Av detta följer att vi även fortsättnings kommer att ha en s k reglerad invandringspolitik. Är det någon av godhetsapostlarna som över huvud taget funderar på vad man utsatt alla dem för som fåtts att tro att de skulle vara välkomna (kom ihåg ”refugees welcome”), men som får avslag och tvingas lämna landet, som eventuellt skall med våld utvisas? ”Uppemot 80.000 personer som sökte asyl i Sverige förra året kan komma att utvisas.” (1). Det oerhörda lidandet under år av osäker väntan drabbar även dem som ändå slutligen får uppehållstillstånd.

  Samtidigt som dagens politik göder en helt hänsynslös smugglarbransch.

  Dessa problem skall helst inte diskuteras. Nej, hellre då att låtsas att medkänslan är gränslös, typ att alla som har flyktingskäl givetvis har rätt att ta sig hit och få en fristad här. Om jag minns rätt har FN sagt att det idag finns 50 miljoner flyktingar. Till detta kan vi sedan lägga alla dem som av ekonomiska skäl skulle vilja komma till Västeuropa.

  Till detta kan vi dessutom lägga att flertalet av dem som talar sig varma för en gränslös (humanitär) flyktingpolitik inte tycks anse att denna gränslösa medkänsla kräver några direkta uppoffringar av dem själva.

  Dagens system för att kanalisera den medkänsla som finns är en katastrof, ändå får man inte ens diskutera det utan att riskera att bli kallad brun råtta eller något liknande. När detta system brakar ihop totalt kommer det att få allvarliga konsekvenser för alla. Men varför skall den gode tvingas fundera på konsekvenserna av den politik vederbörande propagerar för.

  1. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/tiotusentals-asylsokande-ska-avvisas

  Liked by 6 people

 9. Christer Carlstedt skriver:

  Logiken hos de som stöttar migrationen lyser med sin frånvaro. Vi är på goda grunder övertygade att bland de ”asylsökande” finns en mängd människor som på grund av sina gärningar borde befinna sig bakom galler snarare än på gatorna i Europa.

  Om jag träffar på några människor på gatan som är osams och pucklar på varandra så är nog inte min första tanke, hur tilltufsade de än är, att bjuda hem båda till mig för omplåstring och sedan låta dem fortsätta slagsmålet i mitt vardagsrum.

  Nu hävdas det ju att det är förfärligt synd om dessa människor som har flytt från bland annat Syrien.
  Sorry – jag håller inte obetingat med.
  De som det är synd om är de som blev kvar i Aleppo och liknande platser.

  Om det nu är så att Syriska staten inte orkar med att finansiera återuppbyggnaden, så vore det mera på sin plats att vi bidrog till återuppbyggnaden i stället.

  Här i Sverige har två statsministrar på rad stått och flinat och berättat hur bra det blir för Sverige med all den kompetens som nu strömmar in i landet.
  Om de hade haft någon vett, sans och skam i kroppen hade den där kompetensen redan från början informerats om att den kommer att skickas tillbaka för att ta hand om sitt eget land så fort som förhållandena medger. Inget säger att man måste invänta ett godtagbart läge på den ursprungliga hemorten.
  Personligen skulle jag hellre, hur obekvämt det än vore, hjälpa till att bygga upp ett raserat Falun, som inte är min hemort. än gå på norsk socialhjälp på Karl Johan.
  Det får mig verkligen att fundera på vad det är för människor som kommer och vill stanna till varje pris och som till råga på allt ställer krav på att vi skall anpassa vårt varande till att passa deras religiösa/politiska tvångsföreställningar.

  Merkel, såväl som Reinfeldt och Löfven (för att inte tala om deras handgångna män och kvinnor inom administration och media) lider av en total skräck för egoförlust. Inte ens med facit i hand klarar de av att erkänna att de hade helt fel och att det nu är hög tid att rätta till de problem som de har orsakat.
  När man hör ledande socialdemokrater och liknande prata vackert om låglönejobb, något man gjort allt man kunnat tidigare för att utrota, så kan man ana sig till vilken röta som finns i etablissemanget.
  Tidigare har man kämpat för att lyfta folk ur låglöneträsket. Nu vill man skapa ett nytt och det skall man sätta migranterna i.
  Om detta skall vara den så kallade godheten som man säger sig stå för, så är jag inte helt övertygad att det är den sortens godhet jag vill medverka till.

  Liked by 5 people

  • gmiksche skriver:

   Rosling är ett paradexempel för en akademisk vindflöjel. Forskning och Framsteg har förlorat förmågan att kunna skilja mellan vetenskap och pseudovetenskaplig svammel.Ytterligare en källa för desinformation I PK-ideologins anda.

   Liked by 2 people

 10. En normbrytande kropp skriver:

  En av de globalismens axelmakter har i och med valet av Trump som president i USA troligen lämnat alliansen. Även Storbritannien är på väg att lämna denna väg mot självdestruktion.

  Det har dock inte medfört att globaliseringsförespråkarna ändrat inställning eller att de ens blivit mer intresserade av att lyssna på sina befolkningar. De arbetar oförtrutet vidare för att bryta ned västvärlden genom massmigration. De ser utvecklingen som något i grunden gott. Medborgarna måste bara acceptera några ytterligare prövningar innan vi till slut i en framtid uppnår det mångkulturella internationella lyckoriket utan nationsgränser.

  Merkel har utmärkta talskrivare. Att lyssna på hennes tal leder mig till att tänka på Hitlers propagandaminister Goebbels tal om det totala kriget som hölls efter förlusten vid Stalingrad. Han lyckades där genom skickliga retoriska konstgrepp vända de krigströtta tyskarnas inställning till kriget. Han erkände förlusterna, men talet landade till slut i att kriget måste föras vidare i form av det totala kriget och att ingen uppoffring var för stor under kampen för det tusenåriga riket. Mot slutet av talet ska han ha mötts av stående ovationer och massiva hyllningar. Talet ses som ett retoriskt mästerstycke och studeras fortfarande.

  Liked by 3 people

 11. oppti skriver:

  Merkel har väl gjort en god gärning 2016. Då hon slöt ett avtal med grannen till Syrien, NATO landet Turkiet, att bevaka sina gränser och ge Syrier uppehållstillstånd.
  Fortsätt så med resten av världens länder. Flykt skall kunna ske men inte migration.
  Flykt skall kunna ske till närmsta säkra land till generösa lägervillkor.

  Skall vi i väst ta emot någon från andra länder och kulturer så skall de komma som studenter eller forskare.

  Gilla

 12. Gunilla skriver:

  Det är ju samma resonemang som i Sverige. ‘Nu ska vi inte låta ‘rädslan’ ta över’ (‘för det är det som terroristerna vill’) utan leva som vanligt (i vårt ‘fria’ samhälle). Och så ska alla ut på torgen och ‘manifestera’ (halleluja). Vi måste nog fatta att fienden är mitt ibland oss nu; och vi själva som släppt in den. En fiende måste krossas; någon annan lösning finns inte.

  Liked by 2 people

 13. JL skriver:

  Precis, och ändå verkar allt detta extremt logiska och självklara vara så svårt att förstå i humanismens högborg.

  En miljon per år på en afgansk pojkman som betalat resan från Iran(!) till Europa via smugglare.

  Undrar hur många krigsflyktingar som skulle kunna få skydd, mat och vaccin i närområdet för samma peng?

  Liked by 1 person

 14. Gösta Johnsson skriver:

  Bra analys Omar! Det är denna okloka politik i Tyskland liksom i Sverige som försatt oss och försätter oss framöver i en allvarlig situation när effekterna av insläppet av dessa s.k flyktingar ”blommar” ut åren som kommer och i framtiden. När skall våra politiker i sjuklövern fatta detta? Vi väntar redan nu på att något allvarligt terrordåd i någon form skall hända i våra samhällen. Då om inte förr kommer vreden hos medborgarna inte bara här i Sverige utan i de länder detta händer att ta fart och tvinga fram en attitydförändring hos våra ledande politiker och även hos de fega Pk-journalisterna och även bland myndighetsansvariga.

  Liked by 1 person

 15. JAN BENGTSSON skriver:

  En välartad svensk ung man,
  vågar han framöver ge sig ut i djungeln för att söka en partner…

  Utan att vara beväpnad…

  Gilla

 16. Paul skriver:

  Klockrent skrivet igen av Mohamed Omar!

  Jag hoppas att asylpolitiken blir fallet för Angela Merkel och hennes CDU samt att AfD går framåt i årets tyska nationella parlamentsval.

  Liked by 1 person

 17. Tobbe skriver:

  När kaoset eskalerade var min första tanke att det som nu händer, kan inte vara en självgående process, orsakad av egen kraft och tillfälligheter. Utan det måste ligga en plan bakom hela processen. Det kan inte vara möjligt att den tafflighet som både svenska och pådrivande EU-politiker uppvisat inte vore orsakad av en agenda.
  Idag börjar det klarna vilka krafter som ligger bakom och att krigsföringen och därtill följande migrationskaos varit ett instrument i en större plan.
  Om Bryssel inte hade varit en kugge i maskineriet hade Unionen naturligtvis agerat på ett helt annat sätt, för att i första hand säkra EU:s funktionalitet, stabilitet och yttre gränser och sedan gjort allt för att på plats hjälpa behövande och därutöver ta in folk på ett kontrollerat sätt och utifrån kapacitet. Dessa hade då sannolikt bestått av familjer och från i huvudsak krigsområden. Inte ensamma män i vapenför ålder.
  Angela Merkel har varit en av de i särklass pådrivande apostlarna för globaliseringen och asylkaoset och det faktum att hon nu ändrar sin retorik beror sannolikt på de förändrade positioneringarna i världspolitiken, inte minst Brexit, Visegrad och Trump.

  Liked by 1 person

  • En normbrytande kropp skriver:

   Tobbe – Vad Merkel sa var nog inte att hon avsåg att ändra migrationspolitiken. Som jag uppfattade talet – kanske rostiga tyskakunskaper- så var det ett erkännande av att det uppstod problem med muslimska terrorister, men att tyskarna ska fortsätta att leva som vanligt.

   Gilla

 18. Hb skriver:

  Muslimska invånare i Sverige vet att de kan göra vad de vill. De kan starta upplopp och bränna bilar, och till och med attackera polisen med stenar, som de gjort nyss igen i Stockholm utan att bli arresterade, då det skulle kunna ”provocera” dem. Jag skämtar inte. Det är vad polisen faktiskt sa. Följaktligen vet muslimer i Sverige att pöbelvälde fungerar och att polisen är rädd för dem, vilket betyder att hela det svenska samhället har skäl att vara rädda för dem. För när det börjar gå hett till, vem skall du ropa på? Scouterna?

  Men det är något helt annorlunda med den tappra svenska polisen när en konstnär ställer ut målningar i ett galleri och några människor kan välja att uppfatta det som kränkande. Då blir de riktigt hårda grabbar. Han blir omedelbart häktad, släpas inför skranket och får sex månader i fängelse. Den svenska polisen och den svenska staten är väldigt bra på att arrestera och straffa folk för fredliga inbillade kränkningsbrott men när man ska handskas med muslimska invandrargrupper i upplopp gör man försvinnande litet. – Ja, man försvinner helt enkelt. Och deras feghet ser till att muslimskt våld bara blir värre för det blir det alltid och att det blir de vanliga svenskarna som drabbas, som vanligt, särskilt kvinnorna.
  Harriets blogg

  Liked by 4 people

 19. Lars skriver:

  Intressant att notera är att alla kommentarer som intresserar sig för EU:s övergripande-i dess grundardokument-fastslagna målsättning och dess koppling till den nuvarande situationen i Europa arrogant-men kanske ej utan avsikt-censureras.Däremot accepteras alla emotionella känsloutbrott som ej knyts till den övergripande politik som orsakar dessa känslostormar.Till och med i det gamla BBC som ju andå var en väl integrerad del av MI 5 skulle sådana egendomliga censurkriterier anses vara ”anmärkningsvärda”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.