Varför Justitia beslöt skilja sig från Leviatan och vad som hände efteråt. Den sanna historien.

8-26-13_11971

Patrik Engellau

(För att förstå det drama som här beskrivs måste du först läsa en tidigare krönika som presenterar de inblandade karaktärerna.)

Många menade att äktenskapet mellan Justitia och Leviatan var en ”match made in heaven”. Leviatan var som en lejonhanne, våldsam men alltid, till sista blodsdroppen, redo att försvara sina nära och kära. Justitia, å andra sidan, var inte lejon utan gudinna, och tänkte på allas väl och ve, inte bara på Leviatans hjord. Justitia förmådde Leviatan att anamma ett vidare perspektiv på världen och sin uppgift.

På onsdagarna deltog Justitia i möten med Nätverket Hilda. Leviatan hade inga invändningar, han var hemma och nattade barnen. Såklart Justitia skulle ha sina rättigheter.

En kväll kom Justitia hem från Nätverket Hilda och sa att hon träffat Socialsekreteraren. Socialsekreteraren, som var lesbisk, hade förklarat för Justitia att Justitia var förtryckt av könsmaktsordningen representerad av Leviatan. Justitia tyckte att det låg mycket i den argumentationen.

Leviatan fattade att han anklagades för att vara skurk och att ägna sig åt att förtrycka Justitia, frun han älskade, så han blev misslynt och när Justitia förklarade att hon aldrig hade känt sig så sedd som människa som när Socialsekreteraren hade blickat i hennes ögon så blev han tokig av svartsjuka och gav henne en snyting.

Det borde han inte ha gjort, det fattade han först efteråt. Men gjort var gjort. Justitia skilde sig från Leviatan och flyttade ihop med Socialsekreteraren. Justitia kom ut som lesbisk och syntes ofta på kändisbilder från etablissemangstillställningar tillsammans med Socialsekreteraren i Svensk Damtidning.

Leviatan blev lagerarbetare på ICA och utvecklade alkoholproblem men vägrade att söka hjälp hos Socialsekreteraren.

I rollistan:

Leviatan: Ordningsmakten, samhällets väpnade auktoritet, sedermera föraktad som representant för könsmaktsordningen. Kan fortfarande inte förstå vad han gör fel. Risk för alkoholism.

Socialsekreteraren: God. Vill alla väl. Har en förlåtande människosyn. Älskar de svaga men tål inte folk som anser sig jämlika med henne. Vill bestraffa oliktänkande för att få dem på bättre tankar enligt principen att kriminalvård fungerar. Gillar att ha makt.

Justitia: Kluven. Kan förstå både förre maken Leviatan och nuvarande sambon Socialsekreteraren. Har stark känsla för det rätta, men känner sig inte ha någon egen makt. Tar på sig ögonbindeln och låter Leviatan och Socialsekreteraren fajtas om vem som ska bestämma.

27 reaktioner på ”Varför Justitia beslöt skilja sig från Leviatan och vad som hände efteråt. Den sanna historien.

 1. Bamse skriver:

  Det känns som samtliga tre huvudaktörer är vilse i pannkakan. Allt fast löses upp och relatviseras i olika ”narrativ”, Ingen tar ett övergripande, tydligt ansvar för naionen Sverige, Nej, det delegeras gärna till någon ”nationell samordnare”, varav landet snart är fullt. Ansvar, som utkrävs helt rättmätigt, bemöts av utspädning. Ett tydligt exempel är Löfvens kommentar i anslutning till att migrationspolitiken stramades åt för ett år sedan:
  ”Sverige har varit naiva.” (Sic!). ”Ingen hade kunnat förutse…” .m. fl. krystade bortförklaringar.
  Det får räcka som exempel.

  Gillad av 9 personer

  • rudmark skriver:

   Får man utnämna ”Ansvar, som utkrävs helt rättmätigt, bemöts av utspädning” som ett av 2016 års bästa formuleringar.?
   Alla nya samordnare vi fått oss till livs i Sverige för allehanda små och stora problem, som ingen vill lösa just nu, ingår också där. Också det förlorade tjänstemannanansvaret.

   Gillad av 1 person

   • Höga kusten skriver:

    Skrivet av Gunhild på DGS den 2 februari 2015;

    ”Utspädning av ansvar är mycket vanligt för att slippa adressera ett problem i Sverige.

    När vissa kamphundar och deras ägare gjorde livet surt för sin omgivning, skulle plötsligt alla hundägare tvingas gå på utbildning. Någras problem späddes ut i ett kollektiv.

    Vid de sexuella trakasserier vi läst om i pressen, späddes ansvaret ut på alla män.

    Lösningen på problemen förvandlas också ofta till rena informationsproblem.

    Utspädning och information som lösning på problem kan effektivt kan ta oss runt och förbi problemets verkliga kärna, men likväl behålla illusionen av dådkraft.

    Det är inte verkligheten som räknas – utan skenet av verkligheten.”

    Gilla

 2. Alexander Zetterberg skriver:

  Det finns bara ett svar på dagens situation. Stärk Leviatan och Justitia, samtidigt som Socialsekreteraren förpassas till historiens bakgård.

  Det blomstrande civila samhälle som skulle växa fram i takt med välfärdsstatens avvecklande säkerställer allas välfärd. Jag ser ett paradisiskt lyckorike inom 10-20 år, under förutsättning att vi inser välfärdsstatens sanna natur och påbörjar dess nedmontering.

  Efter 2000 år har nästan alla västerländska kristna lämnat sin ursprungliga tro för att i stället dyrka djävulen i sin mest förföriska inkarnation – välfärdsstaten!

  Gillad av 1 person

 3. Min strand på ett vykort skriver:

  Hmmm, vet inte nog om detta med nog verkar Justitia ha en alltför passiv roll här, mitt intryck är att hon är drivande? De advokater jag känner tenderar att ha en mycket hög uppfattning, .. om sig själva.

  Jag börjar mer och mer att tro på en konspiration.., ett dolt politiskt projekt, har inte läst nog om hur sådant uppstår, naivt tänker man sig en domptör men det kanske inte alltid finns, projektet lever av sig självt, likt att varje myra inte ser hela stacken men likafullt släpar de barr hela dagen för att bygga toppen på myrstacken högre.

  Off-topic idag är Lomborgs inlägg på SvD:

  Det skulle vara en stor förändring. OECD analyserade nästan allt bistånd från USA och andra rika länder och fann att ungefär en fjärdedel är klimatrelaterat bistånd. Detta är omoraliskt när två miljarder människor lider av undernäring, 700 miljoner lever i extrem fattigdom och 2,4 miljarder saknar rent dricksvatten och sanitet. Sådana problem kan lösas effektivt i dag vilket kan ge många fler människor dramatiska förbättringar jämfört med vad ”klimathjälp” kan.

  Byt ut klimat mot migrant/flykting

  Gillad av 3 personer

 4. Lennart Bengtsson skriver:

  Med det nya HBTQIA-förhållandet mellan Justitia och Socialsekreteraren vore det lämpligt att ge upp den romerska lagen och övergå till en mer anglosaxisk version där Justitia tillsammans med Socialsekreteraren utarbetar en ny lag baserad på gällande värdegrund där rättsapparaten i första hand skall följa sin ”magkänsla” men dock inte på den grymma sätt som tillämpades i folkdomstolarna av Roland Freisler och Andrej Vysjinskij utan i en feministisk version.

  Gillad av 2 personer

 5. Fredrik Östman skriver:

  Så var det ju inte. Leviathan kom ut ur garderoben som socialsekreterare och gick i allians med tre andra socialsekreterare. Antagligen lågt ett nervöst sammanbrott bakom eftersom han hade mobbats av alla socialsekreterarna i trekvarts sekel. Sedan förde de i åtta år den Stora socialsekreterarens politik. Sedan förlorade de valet till den Stora, som fick styra vidare tillsammans med sina två små. Rättvisan avskaffades för länge sedan och ersattes av rättspositivismen, så den har inget i berättelsen att göra.

  Gillad av 3 personer

 6. Höga kusten skriver:

  Patrik intervjuade nyligen Westerholm i sitt eget DGS-TV. Där satte Westerholm fingret på den identitetspolitiska utvecklingen. Patrik själv, har i sina analyser, tagit upp hur omhändertagande som industri och arbetsskapande sysselsättning växt sig starkt som maktfaktor – ofta betecknat som det välfärdsindustriella komplexet. Begreppet medelklass har även varit uppe för analys. Och idag belyser Patrik hur samhällets sanktionerade våldsmonopol växer samman med socialt arbete, rättighetsjuridik och identitetspolitik.

  Den som levt länge kan följa spåren, som ledde oss hit.

  Under 60- och 70-talet handlade mycket av debatter och analyser om social fördelning av resurser och makt. Och den axeln är vertikal. Man talade och beskrev samhället ur ett klassperspektiv. Makten utgick uppifrån och ned. 68-vänstern självutnämnda intellektuella utsåg sig då som företrädande för arbetarklassen. De svaga och utsatta skulle hjälpas – av de mer intellektuellt upplysta. En omdaning av samhället krävdes, sade man.

  Ett tag var plötsligt alla kineser, som skådespelaren Thommy Berggren lite skämtsamt kallat det – då när alla blev maoister. Kulturrevolutionen i Maos Kina inspirerade även DNs Olof Lagercrantz till många reportage, fyllda av beundran inför Kina och kulturrevolutionen. Allt handlade om kapitalet, den lilla människan och maktanalys. Vi fick även romaner som ”Rapport från en skurhink” av Maja Ekelöf.

  Och så kom 80- och 90-talet. Med invandringen från forna Jugoslavien och Turkiet fick vi in mer etniskt sammanhållna grupper – även i religiöst hänseende och med olika grad av klantänkande.

  Samtidigt fortgick den sexuella frigörelsen. Gränser utvidgades. Feminismen ändrade också karaktär. Kvinnor sökte alltmer själva makten. Olika typer av identiteter och identitetsbärande kom plötsligt att stå i centrum. Det sammanföll med en nyare individualism och krav på en egen identitet. Migration och egen identitet sammanföll i intressen. Och även kraven på mer hänsyn till inhemska minoriteter ökade. Plötsligt kom identitet att stå i centrum. Vi fick nu en horisontell axel i politiken, som helt bestod av identitet. Och den omfamnade nu alla politiska partier. För då visade man att man var progressiv och låg i framkant.

  Den äldre vertikala axeln, som handlade om social fördelning av resurser och makt, kompletterades nu med en horisontell identitetsaxel, bestående av etniska, religiösa, sexuella och feministiska enheter. Ja mer än så. Identiteten själv sattes i förarsätet. Och den krävde även gränser för att definiera sig själv. Begrepp som rasism, och olika typer av fobier hjälpte då till att avgränsa den egna gruppen. Samtidigt som angiven utsatthet hjälpte till att föra gruppen närmare makten.

  Baksidan av identitetsutvecklingen består i att vi får ett allt mer splittrat samhälle med ökade motsättningar människor emellan. Ju fler olika starka identiteter som uppstår, ju mer skiljer oss åt. Parallellt predikas toleransen budskap. Nya gränser växer till sig, och gamla gränser upplöses. Olika myndigheters funktioner blir mer diffusa och annorlunda. Nya roller slår rot i ett nytt identitetssamhälle. Funktioner grumlas. Vi rör oss politiskt numera mest på den horisontella identitetsaxeln. Och i den vertikala axeln hämtas numera endast makten. Det är nu länge sedan någon politiskt, på allvar, intresserade sig för sillflickorna på västkusten, med värkande axlar, och äldre med alzheimers, eller vi fick rapporter från en skurhink. Nu gäller enbart makten för allt fler olika typer av identiteter, gödda av ekonomiska bidrag från en kastrerad medelklass.

  Gillad av 12 personer

  • Min strand på ett vykort skriver:

   Mycket bra, precis, var är den vertikala diskussionen som jag växte upp med, när jag var liten så var det fult med skurhink, alla köpte detta, utom kanske den rena överklassen. Nu? Vem bryr sig om en svensk eller estnisk tant som skurar? Araber skurar som bekant inte.

   Gillad av 1 person

  • Statslös svensk skriver:

   Tack Höga kusten, dina analyser är sällsynt skarpa och informativa. Ljusår från mainstreammedias världsfrånvända strutspolitiska PK-tugg, som ständigt går på repeat och aldrig släpper fram en enda ny tankegång. All kritik mot den svenska godheten och dess ödesdigra konsekvenser stämplas raskt som rasistisk, fascistisk, nazistisk och/eller islamofobisk. Har du fått en sådan beteckning har du förverkat din rätt att yttra dig och ska sitta i skamvrån resten av sitt liv.
   Svenska massmedias självpåtagna åsiktstvångströja har fått mig att förstå med vilken lätthet man i DDR effektivt lyckades tysta ett helt folk. Vi är själva redan där. Yttrande- och åsiktsfriheten i vårt land är numera en ren schimär.
   Vill gärna komplettera med Chris Forsnes läsvärda krönika ”Rasera den svenska självbilden” på Ledarsidorna.se:
   hhtp://ledarsidorna.se/2016/12/chris-forsne-rasera-den-svenska-sjalvbilden

   Gillad av 1 person

 7. JAN BENGTSSON skriver:

  Justitia synes ha utvecklat masochistiska böjelser,
  njuter extra (av att bli plågad) av det dåliga samvetet o sin sadistiska sambo…
  Ögonbindeln förhöjer spänningen ytterligare)

  Gillad av 1 person

 8. JT skriver:

  Den som bara läser och lyssnar på svenska systemmedia får intryck av att det hänt mycket i svensk invandringspolitik. Eftersom invandringsentusiasmen tidigare helt dominerade så blir övergången från problemförnekelse till problemerkännande uppfattat som ett stort steg. Men för att det skall ske en förändring krävs mer: det krävs probleminsikt, förändringsvilja och inte minst förmåga att lägga om kurs från invand retorik och odugligt regelverk. Att ändra attityd är bara det första steget. Sverige är som en bananrepublik som tidigare förnekat att hela systemet är genomsyrat av korruption, men nu sadlar om och deklarerar att man lägger om och avskaffar korruptionen. Lättare sagt än gjort.

  Det avgörande svenska beslutet är hur många uppehållstillstånd som utfärdas. I det geschäftet finns inga tecken på åtstramning. I år ligger siffran, inklusive november, redan på 128 000 vilket är högre än något tidigare helår. Det syns inte heller någon åtstramning i den andel av de asylsökande som accepteras av Migrationsverket. Tumregeln är att 50 procent av ansökningar godkänns, men i november 2016 låg beviljningsgraden på 75 procent. Verkligheten ser annorlunda ut än pratet om restriktivitet. Uppenbart är att omfattningen av denna ”utmaning” vida överstiger svensk kapacitet för såväl assimilering som integrering.

  Vi har ju också många migranter som saknar uppehållstillstånd, men ändå befinner sig här. Istället för en effektiv avvisning har Sverige sedan drygt fem år försett dem med sjukvård och skola så att den person som inte borde vara här ändå inte undantas från välfärdsstatens förmåner.

  En annan usel reform som genomfördes under den långa inträngningsepoken var reformer för att öka ”rättssäkerheten”. Sverige införde 2006 tre migrationsdomstolar och en migrationsöverdomstol vid vilka avslag kan ifrågasättas. Genom möjlighet att överklaga migrationsverkets avslag skulle migranten kunna förlänga processen. Tanken var att invandraren skulle tröttna och efter ett avslag i migrationsöverdomstolen självmant lämna Sverige, Så har det inte blivit utan den tröga rättsapparaten har blivit en metod att ”vänta sig in”. Ett avslagsbeslut har en preskriptionstid på fyra år, vilket gör att den envise migranten kan börja en ny process en kort tid efter att den första slutförs. Till den nya ansökan kan personen anföra en starkare anknytning till Sverige.

  Den politiska passiviteten att ändra på ett uselt system står i bjärt kontrast till mediala påståenden att det har skett stora förändringar. Sveriges television ställer frågan om svensk politik nu blivit lagom restriktiv, eller om regeringen överreagerat och blivit alltför restriktiv?

  Kampanjen mot rasism och främlingsfientlighet mal på och många politiker ser fram emot att återgå till den generösa politiken efter en så kort flyktingpaus som möjligt. Men vi har inte genomfört någon flyktingpaus. Migranterna fortsätter att pressa på, endast de entusiastiska välkomstdelegationerna har pausat och pustar nu ut. Sverige har inte vänt på migrationskrisen utan problemen i samhället fortsätter att byggas upp och blir alltmer ohanterliga. 2016 kan ses som ett förlorat år för en restriktiv omläggning.

  Gillad av 5 personer

 9. eva eriksen edstrm skriver:

  Hildanätverket är ju på sätt och vis ruskigt! Ur rättssäkerhetssynpunkt. Där sitter de och blir kompisar och sedan har de hand om stora delar av rättsväsendet.! Inte konstigt att barnmorskan Linda Steen åkte på att betala i.2 miljoner kronor för att hon vill ha samvetsfrihet att hjälpa barn till världen utan att behöva döda barn.

  ________________________________

  Gillad av 1 person

  • Hortensia skriver:

   Instämmer i att Hildanätverket är en ruskig företeelse, Eva, men alldeles oavsett vem som betalar mest rent ekonomiskt för Linda Steens rättssäkerhet, är det – enligt min alldeles bestämda uppfattning – rent förfärligt, att svenska skattemedel kan utnyttjas av individer så uppseendeväckande ignoranta och/eller indifferenta, att de själviskt upptar begränsade och dyrbara ”gratis” utbildningsplatser till bristyrken inom vården och sedermera belastar rättssystemet, för att de helt enkelt inte vill utföra sitt nya yrke och vårda patienter enligt ett välkänt regelverk på kvinnokliniker och tandläkarmottagningar – i Sverige!

   Gillad av 3 personer

 10. Rolf Ahlqvist skriver:

  I det du säger om Leviatan och Justitia, finns även anknytningen mellan Fadern och Sonen i det himlajordiska riket, enligt min tanke. Bägge vill ha makt, och ”båda fajtas om vem som ska bestämma.” Inför ett nytt år är det lämpligt att undra över bästa makthavare, med tanke på framtidens skeenden. En bakgrund till samtidens arbeten och besvärligheter finns i det som tiden och historien lagt grund för. Men i ett land i socialt förfall och med synbar renons på att inte vilja ha en andlig förankring i högre makter, blir arbetets mening inte föremål för någon debatt. Och en effektiv, hälsobefrämjande 7-timmarsdag nämner man inte, utan bara på omöjligheten av en 6-timmmarsdag istället. I en ny tid med IT-tekniska medel med effektivt nyskapande, borde ett bättre tänkande nödvändigtvis komma till stånd. Det tror jag det vanliga, arbetandet folket i hösta grad vill. Fritidens existentiella, personligt meningsskapande kvaliteter kan då komma mer i centrum.

  Och den humanistiska stormakten Sverige, Sweden måste nog tänka sig för, om vilka krafter som finns där bakom den våldsverkande extremismen. Den som har som yttersta mål att hela världen ska komma under den islamiska maktens styre. Mot den rustar sig nu det sekulära samhället sig med såväl högsta försvarsmakt, som med demokrati. Och där även vetenskap, och ”lagstyrande” Gud åtminstone med sina högsta principer finns med, någonstans. Alltmedan Sonen förespråkar försoning kärlek, fred och frid, samt paradiset och Guds rike som absolut mål. Han säger till sina lärjungar: enligt Matteus.28:19: ”Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar…..och hos Markus 16:16”….Den som tror och blir döpt skall räddas, men den som inte tror skall bli dömd”.

  Förutom troende kristna finns det ju också vanliga muslimer som tror på en Högsta makt, men de måste kanske prata med Jesus om dopet. Om det också måste vara nödvändigt för att nå paradiset. Men Jesus får nog inte med sig alla människor till sitt rike. Många människor nöjer sig med detta livets vetenskap och sekulära samhälle. Och kanske vill vara med i ett möjligt nästa livs, rättvisedömande samhälle. De som föredrar lagstyrandet är 50 % kanske, som inte blir eller vill bli rätta lärjungar till Jesus. Den objektiva, kallsinniga, instrumentella Leviatan och vänliga, rättvisekämpande Justitia går alltså iväg mot kanske inte
  helt gemensamma framtida mål, och där Socialsekreteraren kanske länge måste undra över vilken makthavare som är bäst att följa.

  Gilla

  • Jonas Nilsson skriver:

   Nja, det som avslöjades var väl att denne Son i själva verket uppenbarade Faderns innersida?Yttersidan är glödhet men innersidan värmer!

   Gilla

 11. DanTor skriver:

  Lagen är av naturliga skäl ej sanning och givetvis ej heller ”vad är rätt och riktigt” , – nix. icke ens i närheten.

  Tag en titt på fru Justitia . vågskål och ögonbindel, klara besked, därmed och oavsett vad som ligger i vågskålen antag två, skavisäga, sanningar.
  Hur, den justnu sanningen har kommit dithän syns tydligen icke och valet det är givet sedvanligt den sanning med, högre, densiteten.
  Vän av ordning, – njaee om det nu är två osanningar, ahaa-ok med ögonbindel vardet ju oxå.

  Jag sätter en slant på socialtanten och i en önskad valfri skepnad, dessa har viss natur-lag att följa ehmm jupp, oavsett.

  Gilla

 12. Linden skriver:

  O.T.
  Anna Kindberg Batra om varför hon inte vill regera:
  – För att ska man regera måste man ju veta vad man ska göra varje dag, hela tiden. Att vinna en omröstning en dag i riksdagen är en sak, men att regera ett land kräver ju att man kan fatta tusentals beslut året runt, och få igenom sin politik i riksdagen inom många områden. Det har vi inte förutsättningar för nu eftersom vi förlorade valet. Det är därför vi måste vinna större förtroende först för att kunna regera bättre sen.

  Mot detta kan man invända:
  1) Hon sätter sig ju själv på avbytarbänken genom att inte organisera en budgetmotion som, så snart hon fixat det, kan fälla regeringen i maj eller oktober.

  2) Att säga att hon kommer att “kritisera det mycket”, om det regeringen gör, är ju rent löjeväckande. Moderaterna reducerar sig till plakatpolitiksstatister.

  3) Oppositionen är inte alls “mindre” än regeringen. De tre röd-gröna partierna i regeringsunderlaget utgör 159 mandat, de fem oppositionspartierna har 190 mandat.

  4) Det verkliga “grundproblemet” är att Anna Kinberg Batra inte vill tala med det näst största oppositionspartiet i riksdagen. Och det problemet kommer inte att försvinna efter nästa val. Med stor sannolikhet kommer maktförhållandena i riksdagen att i princip vara oförändrade. Frågan är om AKB då tänker fortsätta sitta på avbytarbänken och låta de röda styra landet även om det finns en mycket stor icke-socialistisk majoritet i riksdagen.

  Anna Kinberg Batras linje är inte hålbar. Varför rösta på partier som skyr makten och gör allt för att undvika att hamna i regeringsställning

  http://erixon.com/blogg/

  Gillad av 1 person

  • Gösta Svensson skriver:

   Sant!

   Moderaterna håller på med en slags politiskt bedrägeri. Att rösta på dem verkar meningslöst, om man hårddrar det.

   Om man tycker att nuvarande regering missköter en del mycket viktiga, ja rent av ödesavgörande frågor, måste man väl rimligtvis önska bryta denna vanvård?

   Eller finns inte krismedvetandet i tillräckligt hög grad ännu?

   Ibland när jag talar med folk tror jag nästan att detta är huvudproblemet: Den svenska väljaren är fortfarande inte riktigt medveten om vad som håller på att hända. Inte så att man bara är osäker på hur det kommer att gå, det måste ju alla som inte äger en förtrollad kristallkula, nej det handlar om stora vita fläckar då det gäller helhetsbild och förutsättningar som man måste känna till om man öht skall kunna diskutera och erkänna vissa hot.

   Islamiseringen är ett tydligt exempel.

   Igår hade jag ett samtal med en person efter en god middag, där denne gav ett katastrofalt naivt intryck då det gällde sveriges sårbarhet då det gäller risken för en omfattande islamisering. Dennes tro på att demokratin, med hjälp av media och journalistik, skall avslöja och avvärja varke försök till islamisering var visserligen rörande, men som jag ser det vilar den på en massiv okunskap i frågan.

   Gillad av 1 person

   • Stefan Sewall skriver:

    Du har absolut helt rätt i att folk inte förstår och många inte har en aning. Det beror naturligtvis på den rosenskimrande bilden TV1 TV2 och TV4 och tidningarna målar upp som helt utelämnar kriminaliteten i sin rapportering. Folk vet inte hur det ser ut på nätterna i förorterna och snart överallt. De vet inte vad som sägs i moskéerna som växer upp som svampar. De sover ovetande fortfarande pga medias medvetna mörkläggning av verkligheten. Det viktigaste som händer sägs aldrig. Istället blåses nonsensbanaliteter upp till nyheter och viktiga frågor. Struntprat fyller media i stället för seriös rapportering och diskussion.
    Folk slår fortfarande på nyheterna halv åtta och tror att de får veta vad som hänt av vikt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.