Jag hatar slarv

8-26-13_11971

Patrik Engellau

En liten notis från Gatestone Institute flashade just upp på min skärm. Jag hatar obeställda flashar på min skärm, men just nu är inte detta mitt primärhat.

Flashen bestod av en text (på svenska) av den holländske politikern Geert Wilders. Bland annat förekommer följande passage:

I den politiska korrekthetens namn har de [tyska politikerna] avsiktligt blundat inför islam. De har vägrat att inse religionens sanna natur. De vägrar erkänna att allt står med i Koranen: tillåtelsen att döda judar och kristna (Surah 9:29), att terrorisera icke-muslimer (8:12), att våldta unga flickor (65:4), att förslava människor för sex (4:3), att ljuga om ens sanna mål (3:54), och kommandot för att föra krig mot de otrogna (9:123) och underordna hela värden [sic] inför Allah (9:33).

Eftersom jag är skeptisk och knappt tror på någonting, och då i alla fall bara provisoriskt, brukar jag göra diskreta verklighetskontroller när jag kommer i kontakt med texter eller träffar folk eller på annat sätt konfronterar omvärlden. Så även här.

Tillåtelse att döda judar och kristna finns således i sura 9:29. Jag slår upp. Så här står det på koranstället i fråga:

Kämpa mot dem som, trots att de [förr] fick ta emot en uppenbarad Skrift, varken tror på Gud eller på den Yttersta dagen och som inte anser som förbjudet det som Gud och Hans sändebud har förbjudit och inte iakttar den sanna religionens bud – [kämpa mot dem] till dess de erkänner sig besegrade och frivilligt betalar skyddsskatten.

Jag skulle knappast eller endast med tvekan ge godkänt för Wilders tolkning. Enligt texten är muslimernas uppdrag att kämpa mot alla otrogna som konfronterats med sanningen, inte bara judar och kristna, samt att dessa ska besegras och beskattas, inte nödvändigtvis dödas.

Nu kanske du invänder att maningen att döda judar finns på andra ställen i Koranen. Visst. Men då hade Wilders kunnat hänvisa till dessa suror i stället.

Tillåtelse att terrorisera icke-muslimer i sura 8:12? Så här lyder suran:

Och din Herre lät änglarna framföra [detta budskap till de troende]: ”Se, Jag är med er” [och befallde dem att] inge de troende mod och tillförsikt [och låta dem veta:] ”Jag skall injaga skräck i förnekarnas hjärtan. – [Troende!] Låt nu [svärden] vina över [deras] huvuden och händer!” 

Att låta svärden vina över huvuden och händer är sannerligen att terrorisera. Godkänt, Wilders.

Tillåtelse att våldta unga flickor i 65:4?

Om ni tvekar om [vad som gäller] dem av era kvinnor, vilkas månadsblödningar helt har upphört, är deras väntetid tre månader, och samma tid gäller dem vars blödningar har uteblivit. Och de som är havande skall invänta barnets födelse. Och för var och en som fruktar Honom gör Gud uppgiften lätt; 

Av föregående suror antyds att ”väntetiden” är den period som en man måste behålla sin hustru i hemmet efter det att han deklarerat sin avsikt att skiljas från henne. (Kapitlet heter ”Skilsmässa”.) Jag kan inte se ett ord om rättigheter att våldta unga flickor. Klart underkänt, Wilders. Wilders, du är en slarver!

Tillåtelse att förslava människor för sex?

Om ni är rädda att inte kunna behandla de faderlösa med rättvisa, tag då [andra] kvinnor som är tillåtna för er till hustrur – två eller tre eller fyra; men [begränsa er till] en enda om ni inte tror er om att kunna behandla dem alla lika – eller [vänd er till] någon av dem som ni rättmätigt besitter. Detta gör det lättare för er att undvika partiskhet. 

Inte ett ord om förslavning för sex vad jag kan se. Kapitlet heter Kvinnor och handlar mest om att män inte ska missbruka sin överhöghet över kvinnor. Vad håller du på med Wilders?

Rätt att ljuga om ens sanna mål?

Och de [som inte ville tro] smidde onda planer [mot Jesus], men [även] Gud smed planer – ingen smider bättre planer än Gud. 

Fy, Wilders.

Kriga mot otrogna?

Troende! Kämpa mot förnekarna i er närhet och visa dem obeveklig stränghet; och var förvissade om att Gud är med dem som fruktar Honom. 

Godkänt. Tur för dig, Wilders, annars hade det blivit skamvrån med dumstruten på, inte för att du inte kan läsa innantill, utan för att hafs och sjabbel.

Underordna hela världen under Allah?

Det är Han som har sänt Sitt Sändebud med vägledningen och [för att förkunna] den sanna tron som skall föras till seger över all [annan form av] gudstro, hur förhatligt detta än kan vara för dem som sätter medhjälpare vid Guds sida. 

OK, godkänt.

Tre G, fyra IG, det håller inte måttet, Wilders. På den här debattsajten hade du inte blivit publicerad, inte på grund av dina åsikter, utan på grund av din nonchalans med fakta. Och skickar du oss en text så kommer den, med tanke på vad vi nu vet om dig, att noggrant nagelfaras. Varje kommatecken kommer att ifrågasättas.

Det som Wilders påstår om islam, men bara falskeligen bevisar, kan möjligen få stöd på andra ställen i de heliga muslimska texterna. Men tills vidare kan jag inte se annat än att han inte drar sig för att tidvis fara med osanning. Hur ska man kunna lita på en politiker som hanterar lättkontrollerade fakta på det sättet? Populistpolitiker kan tydligen vara lika otillförlitliga som etablissemangspolitiker.