DGS-TV Avsnitt 6, med Staffan Danielsson och Finn Bengtsson

I veckans avsnitt av DGS-TV gästas Patrik av de två välkända riksdagsledamöterna Staffan Danielsson (C) och Finn Bengtsson (M) som på olika sätt har fått uppleva hur det är att inte vara lydiga riksdagsledamöter. Vilka konsekvenser får man som riksdagsledamot i det fall man väljer att följa sitt samvete och löfte till väljarna före partilinjen?

Staffan Danielsson är en bonde från Östergötland och riksdagsledamot för centerpartiet sedan 2004. Han gick redan 2012 ut och krävde ett införande av åldersbestämning av ensamkommande flyktingbarn. Reaktionerna lät inte vänta på sig.

Finn Bengtsson är professor i psykiatrisk behandlingsforskning, överläkare i klinisk farmakologi och har en professur vid Köpenhamns Universitet. Han är sedan 2006 riksdagsledamot för Moderaterna och tog på ett tidigt stadium avstånd från Decemberöverenskommelsen.

bengtssondanielsson

Klicka på bilden för att se programmet.
PODCAST: Ladda ner som mp3 eller lyssna på Soundcloud.