DGS-TV Avsnitt 4, med Mohamed Omar och Nima Dervish

I det fjärde avsnittet av DGS-TV diskuteras islam. Patrik Engellau gästas av poeten Mohamed Omar och frilansjournalisten Nima Dervish som tillsammans berättar om sina erfarenheter av islam. Behöver och kan islam reformeras?

moni

Klicka på bilden för att titta på programmet.
PODCAST: Ladda ner som mp3 eller lyssna på Soundcloud.

12 thoughts on “DGS-TV Avsnitt 4, med Mohamed Omar och Nima Dervish

 1. malmobon skriver:

  Islam kan inte reformeras efter som Koranen får inte ändras. Mohammed var den sista profeten enligt islam. Islam är en politisk ideologi. Den dagen kommer när flertalet politiker förstår detta, men högst troligt är det försent.
  Islam skall jämställas med nazism.

  Liked by 3 people

 2. The walking dead skriver:

  Tips på ämne till kommande program/text: Vad vet nyanlända om svensk kultur och hur nyfikna är de på svensk kultur? I vilken utsträckning är de intresserade av att bevara svensk kultur? Tänker de på att det kan finnas en motsättning mellan en hög asylinvandring och svensk kultur eller tar de för givet att denna kommer fortsätta blomstra även i framtiden? Hur ser de på den typen av mångkultur som håller på att utvecklas i Sverige och som de själva är en del av?

  Liked by 1 person

 3. p2185 skriver:

  Patrik,
  DGS-TV är en fullständigt lysande idé! Upplysande lärande! En fråga jag möjligen var lite nyfiken på kom för mig efter din fråga om ”varför kommer de (muslimerna) till Sverige då dom rimligen vet hur vi ser på samhälle och demokrati”. Svaret blev väl ”för att få del av välfärden”. Men tänk om det i själva verket kan vara fråga om mission? Hela grejen handlar kanske om att alla måste bli muslimer? Är det inte det som predikas? Vi ska omvända hedningarna!

  Liked by 1 person

 4. Helen Kirchmann skriver:

  Om vi hade vetat… Intressant , SD visste vart det barkade åstad o massor av andra svenskar har sett hur Sverige monterats ner steg för steg. Verkar bara bara heltidspolitiker som inte ser. Vi som jobbar med annat på heltid har förstått bättre. Obegripligt

  Skickat från min iPhone

  Liked by 2 people

 5. Hortensia skriver:

  Tack, modige Patrik, för att du och dina ex-muslimska gäster vågar beröra hotet från den fasansfulla medeltidsideologin islam, som garanterat aldrig kommer att ”reformeras” eller ens bli någorlunda kompatibel med västerländska värderingar i allmänhet, eller svenska värderingar i synnerhet.

  En statisk, våldsbejakande, kvinnoförnedrande, evolutionsförnekande, allmänt vämjelig och barbarisk, aggressivt expansiv ideologi, som islam, kan faktiskt inte betraktas som en acceptabel, officiell livsåskådning i civiliserade, kulturellt kristna västländer.

  Islam är inte en fredlig och frivillig religion. Islam är en nedärvd, hatisk, djupt odemokratisk, politisk övertygelse om muslimers förment moraliska överlägsenhet och en evig strävan efter ett terrorvärldsherravälde, som hotar att förinta hela det goda samhället i Europa om vi inte värjer oss och repatrierar samtliga rättrogna muslimer till passande länder.

  Vem tjänar på, att gamla, paradisiskt trygga, fredliga, jämställda och demokratiska länder, som Sverige, med sin tidigare unikt homogena, kulturellt kristna, sekulära och skötsamma befolkning, förvandlas till ytterligare ett dysfunktionellt, shariastyrt muslimsk helvete på jorden?

  Liked by 2 people

 6. Sixten Johansson skriver:

  Tack till alla tre för ett bra arbete och ett innehåll som blev givande, trots att TV rent tekniskt är ett svårt och begränsande medium, bland annat för att det visuella lägger beslag på så mycket av tittarens uppmärksamhet. Av det myckna bra satte jag extra plus t ex för Patriks slutsammanfattning i tre punkter.

  Jag instämmer i andras negativa syn på islam, men vill också peka på det obehagliga: Just detta hot från en mycket farlig religion har blottat de onaturliga, dödliga bristerna i vårt eget samhälle. Det har redan länge omärkligt varit på väg mot självdestruktion. Det finns kusliga likheter mellan västländernas masspsykotiska överideologi och islamismen. Både under godhetsmantrat och under fredens religion lever de troende i en virtuell verklighet präglad av beslöjad totalitarism, övermänniskosyn och global mission. Vårt sekulära, narcissistiska levnadssätt, vår tro på de rätta ordens och det enda rätta tänkandets makt och våra avklippta sociala band och sammanhang har skapat svagheter som kontrasterar mot klansamhällenas styrka och mot en groteskt statisk och perverterad religion. De som vill föra de friska delarna av sin civilisation vidare måste ur dessa kontraster finna en Mittens väg.

  Liked by 2 people

 7. Hallsten Stenkilsson skriver:

  Mycket bra och klargörande program! Förtjänar att ses av alla dem som inte har förstått vad islam är.

  Det är uppenbart att vi inte kan sätta vårt hopp till en reformation av islam, för något slags omtolkning av Koranen från imamers sida ligger allt för långt i framtiden. Det bör uppmuntras, men det hjälper oss inte här och nu. Således måste Sverige och andra västländer stå upp för sina värderingar och inte vika en tum.

  Därtill måste Sverige snarast göra två saker:

  1) Stoppa den väntade anhöriginvandringen på 374 000 personer.

  2) Inleda ett repatrieringsprogram med generöst tilltaget engångsbidrag till dem som återvänder till sitt hemland. (Alternativt återvänder till ett land i sin hemregion som Sverige upprättar avtal med.)

  Liked by 1 person

 8. Fredrik Östman skriver:

  Det är ju närmast perverst att allt man tycker illa om i Sverige måste kallas ”konservativt”. Till och med gammelkommunisterna i Moskva kallades efter murens fall ”konservativa”. Det finns inga konservativa kommunister och inga konservativa muslimer. Det är ju det hela detta inslag handlade om. Konservatismen baserar sig på den kristna humanismen, tanken att politiken skall skiljas från religionen. På denna grund kritiserar konservativa t.ex. liberaler när dessa hänvisar till högre värden och universella rättigheter. Läs på om Edmund Burke, Joseph de Maistre och alla andra konservativa.

  Vänligen beteckna bakåtsträvare som reaktionära och bokstavstroende som ortodoxa fundamentalister. Använd en adekvat vokabulär!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.