DGS-TV Avsnitt 3, med Johan Westerholm

I dag presenterar vi det tredje avsnittet av DGS-TV. Denna vecka gästas Patrik Engellau av Johan Westerholm, chefredaktör för Ledarsidorna.se. Johan Westerholm förklarar bland annat hur politikerna tänker och varför de tänker som de gör, vilken roll policy makers spelar i utformningen av politiken samt hur identitetspolitiken har påverkat Socialdemokraterna.

skarmavbild-2016-12-02-kl-09-06-06

Klicka på bilden för att titta på programmet.
PODCAST: Ladda ner som mp3 eller lyssna på Soundcloud.

Avsnittet spelades in den 16 september.

32 reaktioner på ”DGS-TV Avsnitt 3, med Johan Westerholm

 1. Janne skriver:

  Kan ni ange datum för inspelningar? 16/9 verkar verkligen 2,5 månader för sent.
  Diskussionen är bra, men skulle det gå att bjuda en vanlig politiker (som AKB) också och ställa lite mer kritiska frågor, eller får ni nobben direkt?

  Gilla

 2. Hortensia skriver:

  Tack, Patrik, för ännu ett utmärkt program med en efterlängtad gäst. Beundransvärt, att ni båda – enastående kloka, genuint faktareceptiva, fullvuxna, svenska män – förmår resonera så lågmält och eftertänksamt om den svenska vanvettspolitiskt kreerade samhällskollapsen. Själv vill jag bara skrika rakt ut!

  Gilla

  • Janne skriver:

   Men Fredrik Reinfeldt satt i SKAVLAN ikväll och höll fast vid lögnen att Sverige måste växa genom invandring för att vi föder inte så många barn och för att invandrare skall ta hand om oss, åldrande befolkning. Vad får karln allt ifrån? Samma visa hela tiden. Bor han på Pluto? Han har också påstått att det är invandringen har format Sverige i alla år.
   Så barnaföddande är outsoursat till Arabländerna. Vad skall man säga, han har inte ändrat sig en milimeter. Julgranen har inte brunnit upp och huset står kvar, det finns ingen kris någonstans.

   Liked by 2 people

 3. Hortensia skriver:

  Glömde tillägga, att jag aldrig någonsin skulle släppa en arbetsförmedlad ”nyanländ analfabet” i närheten av mina hundar – eller mina köksknivar – och jag tror faktiskt inte jag är ensam om sådana självbevarelsedrivna försiktighetsåtgärder.

  Hoppas JW betänker hur osannolikt det dessvärre är, att vuxna analfabeter från krigiska, dysfunktionellt teokratiska diktaturer i tredje världen, någonsin kan förväntas fatta – ur svensk synvinkel – ”kloka beslut om de får [aldrig så] rätt underlag” inför framtida val till kommun, landsting och riksdag – i Sverige.

  Om svenska medborgarskap ska fortsätta delas ut med samma enfaldiga generositet som hittills, lär vi få bereda oss på några fatala ”riskdagsval” framöver, innan demokratin avskaffas helt i enlighet med den massinvandrade, hyperfertila, blivande majoritetsbefolkningens vilja att leva efter sina medeltida barbariska sharialagar.

  Då får vi ”otrogna” fly utomlands med våra hundar, men jag hoppas vi hinner ”bränna landet” efter oss först… :/

  Liked by 3 people

 4. Nils Dacke skriver:

  Tack Patrik och Johan för ett mycket intressant program i DGS TV, Johan nämnde på slutet i programmet den livsfarliga medelklassen och hur farligt det blir om den börjar röra på sig. Detta utvecklades inte vidare utan jag och kanske fler tittare skulle önska en bredare förklaring och mer information om vad som kan hända.

  Liked by 2 people

  • Kristina skriver:

   Än så länge har många i medelklassen det ganska bra. Även om de märker att det blivit fler afghanska grabbgäng som drar runt, och fler beslöjade kvinnor, så funkar det mesta hyfsat i deras vardag. Men de flesta har belånat sig upp över öronen – för att kunna bo vitt, även om de aldrig skulle erkänna det – och är bara en räntehöjning eller en lågkonjunktur ifrån att sitta riktigt pyrt till rent privatekonomiskt. Det, i kombination med den negativa effekt som migrationen kommer få på välfärden de kommande åren, och den ökade otryggheten i samhället som är en ofrånkomlig effekt av den skeva demografin och det enorma överskottet av arabiska, afrikanska och afghanska män som driver omkring, kommer leda till att medelklassen vänder som ett stim och går från att bli multikultientusiaster, till att bli etnonationalister. De har fått itutat sig under flera år att ett oreglerade inflödet av analfabetiska män från världens mest dysfunktionell länder ska rädda välfärden och demografin. Snart går det upp för dem att migrationen istället fördärvat både välfärden och demografin. Medelklassen kommer känna sig grundlurad – vilket den också är – och den kommer att bli fly förbannade. Bäva månde etablissemanget och alla asylbedragare.

   Gilla

   • Nils Dacke skriver:

    @Kristina, tack för din kommentar, så långt är jag med och inser att problemen(utmaningar) kommer att öka ofantligt. Det vore dock intressant att få Johans eller Patriks åsikt om vad denna förändring i medelklassen kommer att innebära för reaktion, blir det skatteuppror eller väntar en stark man eller kvinna som tar täten och visar vägen framåt?

    Gilla

  • MartinA skriver:

   Johan Westerholm menar nog att medelklassen möjligen skulle kunna förkasta det socialdemokratiska samhällsbygget. Detta är naturligtvis hemskt i Johan Westerholms värld som går ut på att det socialdemokratiska samhällsbygget är en religion, livets mening och evolutionens fullkomnande.

   Liked by 2 people

   • Ulf45 skriver:

    Är det inte ganska klart att den heliga adressen på Sveavägen som Johan Westerholm talar om, dit ingen annan inom den socialdemokratiska hegemonien har tillträde utan besökskort, helt klart visar var problemet ligger! Hit har man istället inbjudit muslimer att i god aningslös anda torgföra en åskådning som ligger eoner ifrån vårt västerländska sätt att leva.

    Socialdemokratin med SSU har blivit en allenarådande institution som till råga på allt betraktar sig mer eller mindre som en slags andra statsmakt, som gör som de behagar. Westerholms redovisning om vilka medlemmar som på etniska grunder tas in i SSU visar klart på hur snett sossarnas påläggskalvar har hamnat. Det vedertagna västerländska begreppet Klasskamp har bytts ut mot etnicitet, dvs klanklasskamp om vilken etnicitet som ska ha makten! Här har Sverige reellt förpassats ca 1400 år tillbaka i tiden.

    Ett homogent folk som det svenska har för länge sedan utvecklats från den medeltida statsbildning som bygger på feodalism och klanvälde. T o m med tidigare svenska kungar arbetade med intentionen att minimera den feodala makten.

    Sen kan man avfärda Reinfeldts subversiva omdöme om Svenska Folket, som en ”Humanitär Stormakt” med att han själv mot den bakgrunden aldrig studerat den svenska historien särskilt ingående. Det är trist att denna persons dåliga omdöme har haft en så stor genomslagskraft i väljaropinionen.

    Jag vill bara påminna om att denna ”farliga” väg inte ligger hos Medelklassen. Den ligger och har så gjort under de senaste 10 åren hos det politiskt korrekta etablissemanget

    Liked by 1 person

   • MartinA skriver:

    Alltså, när sossarna klädde av oss nakna och förintade våra traditoner och de lojaliteter vi brukade ha i vårt gamla civilsamhälle. Så sa de, ni behöver inte det där, nejnej, en större, bättre, starkare statlig byråkrati skall göra allt det där som era traditioner och er kultur gjorde för er tidigare. Till sist fick de rätt, folk litade på dem. Och nu har de vänt denna byråkrati emot oss? Det är fasansfullt det sossarna har gjort.

    Liked by 1 person

  • Hallsten Stenkilsson skriver:

   Jag tror att det som Westerholm menar är det han skriver om här: http://ledarsidorna.se/2016/11/i-horby-kan-vi-se-maktens-arrogans-en-arrogans-som-har-ett-pris/

   Eller om jag uttrycker det själv: De utopistiska, okunniga och nonchalanta politikerna driver helt vanliga skötsamma Medelsvenssons rakt i armarna på extremistorganisationer. När Sverige hamnar i en sådan kris som Westerholm och Engellau talar om, om ett par år, och om Nordiska Motståndsrörelsen då börjar aktivera sig mer, då tror jag att NMR kommer att få tyst sympati från många. Och det är då människor som kort tid innan fördömde SD och allt höger om SD, men när det brutala uppvaknandet sker så har samhällsförfallet gått så långt att riktigt extrema krafter kan erhålla aktivt eller passivt stöd. Och det var ju inte det samhället vi ville ha, men jag är rädd att det är där vi hamnar om inte en radikal vändning görs NU!

   Gilla

 5. Sixten Johansson skriver:

  Tack, det var intressant att från Johan Westerholm få både nya upplysningar och bekräftelser på sådant som man anat:
  – Att de unga politiska rådgivarna spelar en mycket stor daglig roll för ministrarnas verklighetsbild, vilket gör att hela regeringen lever i en avskärmad ideologibubbla.
  – Att många av ministrarna väljs ut just på identitetspolitiska grunder.
  – Att SSU redan i slutet på 80-talet började ersätta klasskampsideologi med etnicitetstänkande.
  – Och lite överraskande var det att JW tänker sig att klockan måste vridas tillbaka till 1920-30-talets Sverige för att hitta dagens enkla ”möjliggörandejobb”!

  Det auditiva och retoriska var lite ojämnt, men interaktionen fungerade mycket bra och Patriks responser, inpass, förtydliganden och följdfrågor var naturliga och gav just en sådan klargörande och fördjupande effekt som många tittare nog har önskat.

  Till Johan Westerholm – tack för ditt strålande arbete med Ledarsidornas grävjobb, rapporterna från Sverige utanför tullarna, från Marocko och Mellanöstern, och tack för rekryteringen och finansieringen av den utomordentliga medarbetarstaben! Jag har noterat att du nu också refererar till andra bloggares artiklar och det är precis rätta vägen att gå. När aktörerna i alternativmedia inte konkurrerar, utan stöttar och lyfter fram varandras arbete, så höjs kvaliteten i informationsflödet och med länkar och positiva omdömen kan vi alla bidra till utvecklandet av en stark folkbildningsrörelse!

  Liked by 1 person

 6. MartinA skriver:

  I valet mellan svenskarna och det socialdemokratiska systemet väljer Johan Westerholm det socialdemokratiska systemet. Min sympati för både systemet och det här valet är noll.

  Liked by 1 person

 7. Hallsten Stenkilsson skriver:

  Mycket bra program! Underbart att lyssna på Engellau och Westerholm – två av mina favoritkritiker. Även om ämnet är så oerhört tragiskt.

  Jag känner allt mer hopplöshet ju längre tiden går. När jag pratar med folk så delar många mina bekymmer och efter att ha pratat om alla problem inom snart sagt alla samhällssektorer över huvud taget, så brukar jag fråga: finns det inget hopp, något som går åt rätt håll? Då blir jag ännu mer deprimerad över att ingen annan heller ser något positivt eller att det positiva är tämligen osubstantiellt.

  Men därför var det trevligt att höra i slutet av det här programmet att Westerholm ser tecken till förändring. Nu är väl de kommande sju programmen redan inspelade, antar jag, men försök gärna få med något positivt och hoppingivande på något litet hörn, om det finns något.

  Gilla

 8. Sture skriver:

  Patrik,
  strålande intervju. Detta är en succé redan efter 3 program och intervjuerna skiljer sig från SVT på det sättet att intervjupersonerna – förutom att de är intelligenta och kunniga – kan säga vad de tycker utan att bli avbrutna eller tillrättavisade av intervjuaren för att de ”tycker fel”. Ser fram emot de övriga 7. Dessutom kommer du att kunna intervjua dessa personer många gånger eftersom de har så mycket kunskaper och analysförmåga.
  Problemet blir väl att du själv inte räcker till för allting. Men efterhand kan du säkert anlita andra som intervjuare, kanske Mohamed Omar, Helena Edlund etc.
  Detta kommer att bli riktigt bra. Tack.

  Gilla

 9. Hans skriver:

  Många skriver här i kommentatorsfälten att DGS-TV borde komma ut till allmänheten. Jag hoppas givetvis också att så kunde blir fallet. Problemet tror jag mig se (utan att egentligen veta) i att ”allmänheten” har svårt att söka sig till nya kanaler, så även om det tekniskt/ekonomiskt skulle låta sig göras, når budskapet kanske inte så långt.

  En förändring av SVT inriktning (måste väl vara ett politiskt beslut?) där SVT lever upp till sina förpliktelser kanske skulle kunna bana väg för inslag som vi sett här i DGS-TV.

  Det måste väl finnas andra personer på SVT än det PK-folk som vi alltid talar om? Ni, Stockholmare, kanske måste bedriva lite lobbying hos SVT och trycka på för att få in ”alternativa” program i sändningarna. (Orealistisk, ja kanske, men kom med förslag!)

  Skåning

  Gilla

  • Sture skriver:

   @ Hortensia
   Ann Heberlein har verkligt stigit i mina ögon. Hon är numera strålande i sina analyser. Det fanns en tid då hon var lite ”spretig” i sina åsikter, speciellt på Debatt i SVT. Ena gången tyckte hon det ena hållet och en annan gång åt det andra hållet – det vart lite rörigt. Numera är hon väldigt samlad, konkret och intelligent. Orädd har hon alltid varit och civilkurage har hon alltid haft. Läs alla hennes krönikor på Ledarsidorna.se.

   Gilla

   • Hortensia skriver:

    Precis, Sture, det verkar ha varit lite si och så förut, men det är verkligen uppfriskande att läsa vad hon skriver numera.

    Gilla

 10. Lars skriver:

  Det vore intressant om du kunde bjuda in någon som inte tycker som du. Kanske Johan Norberg. Jag råkade höra honom i natt när jag slog på radion. Filosofiska klubben. Jag tror han menade att allt bara blir bättre och bättre. Vi har aldrig haft det så bra som nu. Folk oroar sig i onödan.

  Gilla

 11. Nils Dacke skriver:

  En inbjudan till Alice Teodorescu hoppas jag kommer, den tjejen är ibland briljant i sina analyser och slutsatser, frågan är bara hur länge hon får fortsätta skriva i GP innan PK- censuren slår till med full kraft.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.