Löjligt eller trumpet?

Ian Wachtmeister
Ian Wachtmeister

Han förlöjligades. Han hade ju inte en chans. Hans namn nämndes med avsmak. Hans budskap publicerades aldrig. Hans utseende visades upp så frånstötande som möjligt. Han var en idiot. De som lyssnade på honom var också idioter. Det svenska etablissemangets fördömande var totalt, uthålligt och enigt.

Och så vann han!!

Han hette Donald Trump och tillträder snart som USA:s president.

Något mera okunnigt och världsfrånvarande än vårt nesligen avklädda etablissemang får man leta efter. Men likt meteorologer som haft helt fel om vädret, är de ogenerat igång igen med nya prognoser och förklaringar. De äger ju fortfarande SVT, SR och alla gamla medier, så de kan leva upp till sin ideologi, som tycks vara ”Vad ska man med sin makt till om man inte får missbruka den?!”

Medan etablissemanget låtsas som det regnar kan vi andra se en verklighet, som vi envetet berättat om, men som snusförnumstigt fördömts, ja till och med förbjudits av de politiskt korrekta. (PK med P för vad? Det kan väl inte vara Patrask?!)

Partiledarna medger att de ”måste ta till sig och smälta” det som hänt. Att det inte längre går att ignorera stora folkgruppers åsikter. Kinberg Batra vågar till och med ifrågasätta den katastrof som hennes företrädare Reinfeldt tillsammans med miljöpartiet ställde till med.

Hur länge kommer det att dröja, innan de fattar att det inte räcker med att kopiera SD:s politik och erkänna vissa fel i sin tidigare politik?

NEJ, NU MÅSTE ALLA PARTIER SLUTA MOBBA SD OCH ERKÄNNA SVERIGEDEMOKRATERNA SOM ETT FULLVÄRDIGT PARTI I SVERIGES PARLAMENT. FÖRST DÅ KAN SOSSAR, MODERATER MED FLERA ÅTERVINNA FOLKETS FÖRTROENDE.

Om så sker, lär det bli en lustiger dans, men det svenska folket har humor. Och i de nationella särdragen ingår bland annat en nästan plågsam förståelse för brottslighet och en förlåtande attityd gentemot brottslingar.

54 reaktioner på ”Löjligt eller trumpet?

 1. Stig Palm skriver:

  Hahaha…IAN du är obetalbar. Mera sådant här!!!!
  Mitt i allt, tänker jag på President Ronald Reagan hur denne hånades av den svenska vänstern på sin tid. RR var en B-skådespelare och visste inget om politik.

  Liked by 4 people

 2. tomas skriver:

  Den enfaldige Reinfeldt ville straffa SD:s väljare, därför gick han ihop med Mp 2011 och öppnade gränserna.
  .
  ”Under hösten 2012 började de första oroväckande rapporterna komma om att Arbetsförmedlingen inte klarade av sitt etableringsuppdrag. Denna information nådde dåvarande finansminister Anders Borg (M) enligt mycket säkra källor. Vad som hände under hösten i hörnrummet på plan sju i Rosenbad är det få som har insikt i men det är känt att Borgs och Reinfeldts relation försämrades radikalt.”
  http://ledarsidorna.se/2016/04/operation-morklaggning/
  .
  2014 hade Reinfeldt tröttnat på att regera.
  Han satt punkt med sitt sarkastiska ”öppna era hjärtan”.
  .
  Kinberg Batra dömer ut Reinfeldts politik
  http://www.expressen.se/nyheter/politik/kinberg-batra-domer-ut-reinfeldts-politik/
  .
  Reinfeldt poppar upp i media då och då… Reinfeldt om invandring: ”Bra för Sverige”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23839845.ab
  Hans självinsikt är obefintlig…

  Liked by 9 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   För att M skall kunna betraktas som fullt trovärdiga,
   då krävs nog minst en hel pudel från Fredrik!

   Ta på de ledsna hundögonen o titta djupt in i kameran…

   Förlåt att jag genom samarbetet med Mp fullt medvetet försökte,
   bestraffa det svenska folket för oförskämdheten att rösta in SD i Riksdagen!

   Jag var så olycklig o nere när Philippa tröttnade…
   Det förstår Ni väl trots allt!

   I sina innersta tankar så log han, ja faktiskt lyckades),
   Jag räknade med att mitt verk skulle fullföljas av min lojala Anna,
   men jag börjar tvivla fast kanske det bara är en dimridå, blå dunster helt enkelt)

   Liked by 1 person

   • Magnus H skriver:

    Det här är hyper konstigt. Hade FR vanföreställningar eftersom fattiga invandrare primärt är valboskap åt Sossarna och Vänstern med möjlig vinstdelning med MP nu för tiden, eller är FR djupt där inne egentligen socialist?

    Liked by 1 person

  • Göran skriver:

   Han ville inte straffa SD:s väljare. Fredrik Reinfeldts agenda har hela tiden varit att förstöra Sverige. Att SD dök upp var bara en grädde på moset och gjorde det bara enklare att förstöra Sverige. Fånga in kräket och sätt honom i fängelse.

   Liked by 6 people

 3. Sldy skriver:

  Ja dagen startade med Gudmundson om de svenska muslimska terroristerna, sedan avpixlat och flicka våldtagen av en Eritrean med nytt PUT i hand 50m från sitt hem för att kommunledningen placerat ett hemligt flyktingboende i närheten. Hur förlåter man sådant? Det går inte. För min del så är det inte bara så att sjuklövern har förbrukat sitt förtroende, nej det är istället enklare, de går ondskans ärende. Därför kommer jag alltid att rösta mot dem tills de är borta, eller jag. För även om jag tror det ligger mycket i Patriks inlägg av idag om att de är religiöst drivna av pk så räcker inte det för mig som ursäkt, Reinfeldt och Batra och andra visste mycket väl vad de gjorde. De är fiender.

  Liked by 13 people

 4. Bo Divander skriver:

  Tyvärr glömmer Wachtmeister notera Donald Trumps ovärdiga språk ”ok ta kvinnor på fittan”, ”nasty woman”, osv. För att inte nämna alla kvinnor som anmält honom för sexuella trakasserier! Kanske menar Wachtmeister i likhet med en del andra, att Trump bara har uttryckt sig litet busigt eller grabbigt? Jag är tveksam till att svenska folket vill ha liknande företrädare som Trump. Han tycks stå för en gammaldags unken kvinnosyn.

  Liked by 1 person

  • Avon Barksdale skriver:

   Helt sant @BO. Men jag håller med Sam Harris om följande iakttagelse som han gjorde i sin podcast före valet. Ungefär:

   ‘Donald Trump säger: ”USA måste förena hela den civiliserade världen i kampen mot islamistisk terror”. Han säger verkligen precis så. Varför finns det 0 i världen chans att vi får höra Clinton eller Obama säga något i närheten så klart och tydligt? I stället fortsätta ljuga om att terrorn och konflikterna i världen ”Har ingenting med denna fredens religion att göra”. Om den ende som säger sanningen är en högerdemagog så kommer en högerdemagog att väljas till president.’

   Det är liberala ”vänsterns” misstag, oförmågan att tänka och tala klart och ta ställning. Den här frågan var kanske inte den enda som demokraterna lämnade på walk over men ett illustrativt exempel.

   Liked by 3 people

  • lingongatanblog skriver:

   ”För att inte nämna alla kvinnor som anmält honom för sexuella trakasserier!”
   Källa på det? Verkar otroligt att en så högprofilerad person skulle komma undan med detta.

   Om demokraternas bästa kort var att läcka en 15 år gammal video där Trump säger ”pussy grabbing” så framstår han nästan som en ängel.

   Liked by 4 people

  • BjörnS skriver:

   Han har tydligen behandlat sina underleverantörer dåligt, nästintill skurkaktigt sätt, under lång tid om man får tro uppgifter i svensk och utländsk media. Det är mycket möjligt att han är en osmaklig person, men betänk då vad det säger om en stor del av de amerikanska väljarnas förakt och uppgivenhet på sitt politiska etablissemang.

   Gilla

  • JL skriver:

   Tror det är många som inte gillar Trump som person, men ändå röstar på honom.

   Som större problem än hans kvinnosyn och personlighet ser jag hans impulsivitet och bristfälliga kompetens/intelligens.

   Många verkar missat att han egentligen inte är bra på något förutom att skapa hype kring sig själv.

   Lite som en dokusåpaskådis.

   Hade han placerat pappas arv i en indexfond hade han lyckats avsevärt bättre ekonomiskt, och då hade han ändå turen att att få vara med om en av världshistoriens största uppgångar fastighetsvärde.

   Det sagt, inte omöjligt att jag själv skulle ha röstat för Trump med de alternativ som fanns. Det säge en del om hur etablissemanget gjort bort sig.

   Liked by 2 people

   • Avon Barksdale skriver:

    Ja men precis. Amerikanerna hade ju bara att välja mellan en förmögen, dokumenterat lögnaktig och korrupt, narcissist med överkonsumtion av hårspray och … Donald Trump

    Gilla

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Avon B
    Tror faktiskt att hans intelligens ligger långt över snittet,
    ja garanterat mer än så!

    Betänk att han hade tämligen små externa bidragsresurser,
    samt 90% av media o HELA Etablissemanget emot sig!

    Slog först ut 16 erfarna politiker ur det egna partiet…
    Vann då primärvalen överlägset!

    Liked by 4 people

  • tomas skriver:

   Medborgarna var trötta på polikernas alla lögner. Trumps lögner var uppenbara vilket föll i god gjord hos det ”glömda” folket.

   Gilla

  • Afrikaans skriver:

   Bo Divander: Även om det är ett språkbruk som inte ska uppmuntras till är kommentaren tagen ur sitt sammanhang och får nog jämföras med ”grab them by the balls” som anses mer ok att säga. Oavsett så är det inget Trump ska fokusera på och gå i svaromål för. Varför låta motståndaren diktera spelreglerna som de själva inte spelar efter? Det är en defaistisk förlorarinställning! Se istället vad Reinfeldt, Mona Sahlin, Annie Löf och hela gänget orsakat med Decemberöverenskommelsen. Problemen går tillbaka till de idéer som David Schwartz grundlade på 70-talet och många av de politiker och ideologer som kom därefter har ställt till med. Det ska till en karaktär av en grotesk barnamördare för att mäta sig med de brott mot oss som folk de här typerna har ställt till med. Och detta för egen vinning. Innan någon säger att jag överdriver så tänk på att man har sålt ut landet och förslösat vår egendom, skapat en avsevärd försämring för framtida barn. Vi lånar pengar som vi ger bort till främlingar och sår draksådd för oss själva och kommande generationer. Att diskutera en ”gammeldags unken kvinnosyn” är att sila mygg men svälja kameler. Jag tror att svenska folket vill ha resultat annars kommer det inte finnas något svenskt folk kvar. Det återstår att se vad Trump är kapabel till.

   Liked by 4 people

  • Stig Palm skriver:

   Du försöker som många andra ‘ställa dig in’ hos de som kallar sig feminister. De är oftast lesbiska kommunister av olika slag. Populism är ett modeord du använder och är i grunden Latin = Folket.
   Alltså, folket utanför den minoritet som vill bestämma över majoriteten.
   Du vill räkna dig till de intelligenta och detta övergår ditt förstånd? Fullt begripligt då ditt förstånd är begränsat. Ian däremot är både kunnig och intelligent.

   Liked by 4 people

  • Sture skriver:

   @ Bo Divander,
   Flera av dessa händelser låg 35 år tillbaka i tiden – och det fanns inga vittnen. Så hur sanna är dessa påståenden? En av de 9 kvinnorna var en porrfilmstjärna som inför publik hade haft samlag med alla möjliga människor på alla möjliga konstiga sätt. Och nu plötsligt så trädde hon fram lagom till valet. Hur trovärdigt är detta? En annan kvinna påstod att Donald Trump för 35 år sedan tagit henne på låren i första klass på ett flygplan. En medpassagerare som satt i samma förstaklass och som känt igen Donald Trump (eftersom han var en kändis) och därför kom ihåg händelsen, kom fram och förnekade att det gått till på detta sätt. Så här står uppgift mot uppgift.
   Det är så här med demokraterna: de drar alltid fram rasist- och/eller sexist-kortet när de vill förgöra en motståndare. Och detta går aldrig att försvara sig emot. I förra republikanska primärvalsdebatten 2012 hände detta t. ex. den svarte affärsmannen Herman Cain, som plötsligt blev anklagad för ”sexual harassment” av någon kvinna någon gång flera decennier tillbaka. Inga vittnen förstås och händelsen aldrig tidigare anmäld. Men den kom ju lägligt eftersom Herman Cain var svart och intelligent och skulle utgöra ett stort hot USAs ”första svarta president”. Han förnekade detta men tvingades dra sig ur eftersom en man inte kan försvara sig mot sådana anklagelser.
   Vi får verkligen vara glada för att Donald Trump inte vek ner sig för dessa helt substanslösa beskyllningar utan slog tillbaka.
   När det gäller ljudupptagningen i omklädningsrummet (”locker room talk”), så sade han att hans erfarenhet var att kvinnor vek ner sig för en kändis som honom, han behövde bara kyssa dem. Det var kanske lite cyniskt och vulgärt uttryckt men säkert icke desto mindre sant i de flesta fall (men inte alla). Många kvinnor (men inte alla) faller nämligen för män med makt.

   Liked by 5 people

  • Sture skriver:

   @ Bo Divander,
   Flera av dessa händelser låg 35 år tillbaka i tiden – och det fanns inga vittnen. Så hur sanna är dessa påståenden? En av de 9 kvinnorna var en porrfilmstjärna som inför publik hade haft samlag med alla möjliga människor på alla möjliga konstiga sätt. Och nu plötsligt så trädde hon fram lagom till valet. och påstår att Trump hade tagit på henne ”in an inappropriate way” Hur trovärdigt är detta? En annan kvinna påstod att Donald Trump för 35 år sedan tagit henne på låren i första klass på ett flygplan. En medpassagerare som satt i samma förstaklass och som känt igen Donald Trump (eftersom han var en kändis) och därför kom ihåg händelsen, kom fram och förnekade att det gått till på detta sätt. Så här står uppgift mot uppgift. Alla dessa 9 kvinnor kom fram för att berätta sin historia veckan före valet. Hur vet vi att de inte fått ganska rejält betalt av George Soros eller MSM för att falskeligen berätta dessa historier, som ändå inte går att kontrollera?
   Det är så här med demokraterna: de drar alltid fram rasist- och/eller sexist-kortet när de vill förgöra en motståndare. Och detta går aldrig att försvara sig emot. I förra republikanska primärvalsdebatten 2012 hände detta t. ex. den svarte affärsmannen Herman Cain, som plötsligt blev anklagad för ”sexual harassment” av någon kvinna någon gång flera decennier tillbaka. Inga vittnen förstås och händelsen aldrig tidigare anmäld. Men den kom ju lägligt eftersom Herman Cain var svart och intelligent och skulle utgöra ett stort hot USAs ”första svarta president”. Han förnekade detta men tvingades dra sig ur eftersom en man inte kan försvara sig mot sådana anklagelser.
   Vi får verkligen vara glada för att Donald Trump inte vek ner sig för dessa helt substanslösa beskyllningar utan slog tillbaka.
   När det gäller ljudupptagningen i omklädningsrummet (”locker room talk”), så sade han att hans erfarenhet var att kvinnor vek ner sig för en kändis som honom, han behövde bara kyssa dem. Det var kanske lite cyniskt och vulgärt uttryckt men säkert icke desto mindre sant i de flesta fall (men inte alla). Många kvinnor faller nämligen för män med makt.

   Liked by 2 people

   • cmmk10 skriver:

    Trovärdigheten är ju inte så hög hos alla dessa vittnesmål. Jessika Drake får kanske $2000 för en film och hon skulle ha tackat nej till $10 000 för en halvtimme med Donald – vem köper det?

    Liked by 1 person

  • Tommy Nyman skriver:

   Är det verkligen bättre, tycker du, med Islams unkna kvinnosyn och förakt med våldtäkter och allt annat brottsligt det har fört med sig till vårt land.

   Gilla

  • snövit skriver:

   Google ”Women paid by Hillary to claim Trump raped or accosted them”.

   *Gäääääsp* En till som tror sig vara världsresenär efter solsemestern på Mallorcas strändar.

   ”She’s a nasty woman,” är ett milt uttryckt för Hillary Clinton. Kvinnohatare, manshatare, barnhatare, ja, människohatare, rasist, patologisk lögnare, tjuv på massiv skala – alla är korrekta benämningar när man beskriver Hillary Clinton.

   En rik man välkänd på TV:n (ja, långt innan The Apprentice) har kvinnor som jagar honom, skulle göra allt för att få bara komma så nära honom att hon kan känna en rikemans doft. I ett privatsamtal bland bara män, pratar männen om denna fenomen. Han kunde ha sagt, ”You can just reach out and grab them,” (alltså, ”Man kan vraka och välja) men hans ord var inte bara mer färggranna utan även mer till punkten: vissa kvinnor gör allt vad de kan för att få en rik kändis i sängen. Det var allt de orden betydde. Har du svårt för valet av ordet, undvik New York och hela Amerikas östkust. Gå till din safe space: Norrland, där vi kommunicera med en fin blandning av ”aaa:or”, ”mmm:or”, och ingäspningar.

   Svenskar har krossats för länge under rumpan på fega politiker som med stor glädje säljer Sverige till högstbjudande. Det är dags att rösta in en parti med stake. Att välja en ledare utanför politik som kan ta förrädare och jihadister på fittan och kasta (långt) bort dem.

   Gilla

 5. Gunilla skriver:

  Vi får förlita oss på omvärldens politik. Sverige har alltid varit ute och cyklat i omvärldsbedömning och andra länders politik. Det är presidentval i Frankrike i vår. Resultatet blir, då båda troliga slutkandidaterna är höger, garanterat höger. Trumps politik kommer att inverka på EU och förhoppningsvis kommer Trump och Putin att tala med varann. Det kommer att vara det bästa som kan hända för världsfreden.

  Liked by 1 person

 6. Christer Carlstedt skriver:

  Det är väl aldrig speciellt kul att erkänna att man haft fel.
  Som rikspolitiker med tillgång till hela riksdagens utredningstjänst borde det följaktligen vara än mer genant.

  Det verkligt jobbiga är dock att erkänna att man rakt av ljugit beträffande immigranternas anställningsbarhet och därmed deras möjligheter att försörja sig själva och lämna det bidrag till landets uppbyggnad som Reinfeldt menade (tror jag) när han sade att immigrationen var bra för Sverige. För att inte tala om det ständiga ältandet om att det bara handlar om folk som är flyktingar från våld och förtryck.

  Hur skall vi andra se på att vi styrs av lögnhalsar? Hur lång tid tar det att reparera en sådan förtroendeklyfta?
  Sannolikt ungefär lika lång tid som det tar för det politiska etablissemanget att byta ut hela det ledande garnityret.

  Liked by 4 people

 7. Bamse skriver:

  ”Grab them by the pussy” är väl snarast ”dem på musen”. Illa nog, men inte fullt så grovt som att ta dem på f-an (som motsvaras av ”cunt” på engelskan).

  Gilla

 8. Hortensia skriver:

  Skrattar bäst som skrattar sist, Ian. När svenska folket har sagt sitt i nästa val, kommer drumliga Löfven, robotaktiga Kinberg Batra och resterande maktfullkomliga Sjuklöverledare, att tvingas välja mellan att lägga benen på ryggen, eller att ta skeden i vacker hand och be både de sverigedemokratiska kollegorna och hela svenska folket om ursäkt…

  … och då blir det garanterat annat ljud i i den högljutt falskklingande MSM-skällan också! 😀

  Liked by 3 people

 9. oppti skriver:

  Jag som trodde det handlade om Ian!
  Att kritisera Trump är lätt, speciellt om man hittar uttalanden gjorda i slutna kretsar.
  Hans framställningar har nog retat etablerade politiker men det är dessa som hans väljare vill sätta dit. Speciellt om de blir kallade dumma och outbildade! Ren rasism ogillas vem det än drabbar!

  Liked by 1 person

 10. Ben-Hur skriver:

  Det är ju inte själva personen Trump som är den springande punkten! Det är ju det faktum att väljarna har visat att dom inte längre ställer upp på etablissemanget som vansköter landet. I USA likväl som i Sverige och i EU. Det är protester mot korrupta politiker som tar sig uttrycket att folk röstar på det enda återstående alternativet! Amerikas president borde naturligtvis vara lite vassare likväl som de partier som regerat Sverige de senaste 10 åren för att inte tala om vart EU rört sig. Där vi ser protester från de forna öststaterna och ett direkt utträde från en av tungviktarna, Storbritannien!

  Liked by 2 people

 11. Magnus skriver:

  Jag håller med dig Bo Divander angående Trumps lågvatten märken!

  Men hur ofta hoppar du in i en diskussion för att visa din stånd punkt när lågvatten märkena handlar om män?

  Vi blir och har blivit helt kvävda av vidriga texter riktade mot män nu och under extremt många år. Varför har ingen stoppat detta? De som har tagit upp diskussion har blivit kallade kränkta vita män!? Konstruktivt?

  Om någon slår mig tillräckligt många gånger på käften så tror jag att jag kommer slå tillbaka! Är det fel Bo?

  Liked by 3 people

 12. Jasa skriver:

  Det förvånar inga att Ian W. är en stor supporter av Trump. Livet för de har varit en ständig spex. Att Jimmie omges av ett gäng järnrörspojkar med samma atittyd verkar inte bekymra många i dessa spalter, på samma sätt som inga verkar reagera på Trumps förfärliga sexistiska, rasistiska och djupt okunniga yttrande som t.o.m. strider mot konstituitionen som han kommer att lova försvara. Vi måste kalla saker för dess rätta namn Patrik. Detta är populism och inget annar. Trump appelerar till okunnighet och fördomar! Att intelligenta personner kan identifiera sig med sån skit och dravel, övergår mitt förstånd.

  Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Till skillnad från den förhatlige Trump så lade Clinton 2005 ett lagförslag om att förbjuda flaggbränning.

   Till skillnad från en incident där ett par män hetsade upp sig till att de behövde beväpna sig med av pressen kallade ‘järnrör’, finns det en lång lista på folk inom EXPO/AFA, Researchgruppen m fl som är dömda för politiskt våld. Självaste Hübinette har varit föremål för rättspsykiatrisk utredning.

   Till skillnad från dig vet jag att den av Clinton föreslagna lagen, och så även Trumps om och när det blir ett lagförslag, strider mot konstitutionens första tillägg – men att att framföra åsikten eller uppfattningen att det borde vara förbjudet att bränna flaggan skyddas av samma tillägg. Innan det kan bli en lag måste alltså första tilläggets användande och omfattning omtolkas, vilket är osannolikt.

   Yttrandefrihet kan vara svårt att förstå för svenskar då vi inte har det.

   Länkar:
   [https://www.whitehouse.gov/1600/constitution]
   [http://www.senate.gov/civics/constitution_item/constitution.htm#amendments]

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Liked by 3 people

  • Håkan johansson skriver:

   Jaha, populism säger du?
   Att säga en sanning om än på ett plumpt sätt är enligt dig populism?
   Att ta en fras ur sitt sammanhang är ohederligt!
   Att vissa kvinnor tänder på män med makt är väl ingen osanning?
   Det var detta Trump åsyftade, en enkel sanning för oss med mer än begränsad livserfarenhet!

   Gilla

 13. Gösta Johnsson skriver:

  Bra skrivet Ian! Det skall bli intressant att se vad Trump genomför för att ändra på rådande förljugna förhållanden inom det amerikanska etablissemanget. Trump är naturligtvis en nagel i ögat på alla vänsternissar eftersom han lyckats både affärsmässigt och nu politiskt genom att nå den absoluta topplatsen i USA – president i världens största demokratination ( Indien är ingen fullgod demokrati med sina klass-klan-uppdelade nation).

  Liked by 2 people

 14. MartinA skriver:

  SD har redan inlemmats i etablissemanget. Helt ointressant parti. Att media skäller så på dem är för att de vill att oppositionella skall gå dit. Så kommer det ta 20 år till innan vi fattar att vi är lurade. Och då är vi svenskar irrelevanta.

  Gilla

   • MartinA skriver:

    Jag tror inte att det finns något generellt svar i sverige. Hur skall dagens situation kunna lagas? Det går ju inte? Jag argumenterar mot att svenskar skall förtrösta i de politiska partierna. Särskilt SD därför att jag tycker att deras politik är synnerligen otäck. Alltså, folk kanske inte tror att de menar allvar med hårdför assimilation i dagens läge. Men vi svenskar är ju såna? Vi läser en regel och så säger, jaså, ja, då ska vi väl genomdriva den.

    Främst argumenterar jag ideologi, ”det goda samhället” så att säga. Att centralmakten skall sköta något annat än försvar av gränsen. Rent praktiskt så argumenterar jag mer prepper och robusthet i det egna livet eftersom jag tror att det kommer bli stökigt här i sverige, oavsett vad någon gör.
    Och så argumenterar jag för att vi svenskar faktiskt är en etnisk grupp och att vi har legitima kollektiva egenintressen. Jag har inget politiskt förslag på det eftersom jag inte tycker att sverige är en nationalstat längre. Men jag tycker att det är viktigt att erkänna, för sig själv och andra. Det är generellt så jag argumenterar, jag har inga politiska förslag, jag tycker attityder och värderingar och perspektiv är viktigare. Praktisk politik hamnar där den hamnar ändå.

    Gilla

 15. Jonas Nilsson skriver:

  Obama fick förtroendet att realiserade sina drömmars politik. Det lät sig inte göras. Hillary fick ta smällen och Trump plockar poänger. Det omskakande för hela väst är att det korståg som demokraternas chefsideologer låtit Bush krigshets mynna ut i nu förefaller över.
  Muren i väst har fallit. Svensk utbildningspolitik har sedan 90-talet exklusivt handlat om att fostra goda demokratiska medborgare framför allt annat, framför allt framför någon idealisk kunskapsodling. Ungdomarna har nog sett längre men inte fått några perspektiv. De manas lita på folkets företrädare. Nu kan allt hända också i detta land. Journalistkårens jubel över att mellanstadieeleverna verkar få ihop mattetalen talar för sig självt.
  ”Hur känns det nu då” räcker inte för att hävda undersökande journalistik. Uppdrag granskning har utvecklat en Robinson-mentalitet där tittarsiffrorna fäller offret. Att hoppas på folkets röst i detta läge kan leda i vilken riktning som helst. Och Sverige räddas inte av att vi lynchar flyktingarna.
  Finns det några tillräckligt starka ärliga investerare kvar i landet som inte enbart ser till sin reavinst? Är det nödvändigt att köpa de tyska koncepten med rörledningarna över Östersjön för att få till något över huvud taget? Är det vapenindustrin som ska säkra jobben? Tyvärr tror jag inte att det kommande valet blir något lustigt – ska val vara lustiga? Handlar det inte om att försöka finna framtidsväg med ansvarstagande, inte göra som Reinfeldt, och vara beredd att själv bidra, stor som liten? Är det inte Reinfeldtgenerationen som gett skolresultaten?
  Ian får tänka längre än att organisera Åkessons hejarklackar. Nu leker han med sina barnbarns framtid.

  Gilla

 16. Jasa skriver:

  Valet i USA var inte ett val mellan pest och kolera. Det var ett val mellan en kandidat som trots allt hade en plan, konkreta förslag och erfarenhet och en som inte hade något av det. Figurerna som han försöker samla ihop till en regering visar bara på vad som kommer skall. Jag är rätt övertygad om att han inte kommer att klara sig hela 2017 som US president. Hans okunnighet och brist på diplomati (välja sina ord) kommer att visa att han inte är lämplig för uppdraget. Den som lever…

  Gilla

  • BjörnS skriver:

   Jag är böjd att hålla med dig men Trump har gång på gång underskattats. Vad säger att han inte underskattas igen? Det är skillnad mellan valkampanj och att regera. Jag tror mer och mer att vi inte vet vem han är och att valkampanjen var just en valkampanj. Mer och mer börjar jag tro att han överraskar positivt. Inte så att han blir en mycket bra president men att han inte blir den vi fruktade att hans skulle bli.

   Gilla

  • Ulrika skriver:

   60 miljoner tyckte antaglien mera om den som inte hade någon plan:-) Vad vet du om ”figurerna”, zilch.
   Stefan Löfvén och Margot Wallström lämpliga för uppdraget?

   Gilla

 17. Peter M skriver:

  Varje kraft får sin motkraft.

  När det började stå klart att H Clinton skulle bli Demokraternas kandidat till presidentposten så blev det också klart att Trump skulle bli utmanare. För att kunna ta en strid mot en gravt korrumperad partigängare, insåg Republikanerna (dock inte ledningen) att det krävdes en slugger. Trump blev vald till utmanare.

  Ska bli intressant att se hur det kommer att gå de närmaste fyra åren.

  Liked by 2 people

 18. johnnyforexblog skriver:

  Själv tycker jag det var underbart att Trump vann. En riktig amerikan med ett självförtroende i klass med Muhammed Ali. Clinton seger hade medfört kärnvapenkrig mot Ryssland, nu fick freden en chans. Det skall bli intressant att följa Trumps presidentskap, till skillnad från Clintons äckliga politiska korrekthet. Hela västvärldens socialliberala etablissemang är i kaos, med Clinton skulle PK politiken fortsätta som vanligt, mer krig, mer massinvandring, mer globalism, etc. Nu blir det nationell demokrati och förnuft som gäller, en social konservativ politik. Ingen ledare har så uppriktigt kritiserat det korrupta etablissemanget som Trump och skall någon klara av att ändra på det så är det Trump, ingen annan ledare har hans styrka, intelligens och självförtroende. Trump och Putin blir bra för vår värld. Sverige behöver nu en riktig ledare som kan rädda vårt land från utopiska idioter och Islam.

  Gilla

 19. Bertil skriver:

  Det är inte Klokskapen hos en människa och dess ideér som avgör om denne når makt.
  Det handlar om pengar och om du har tillräckligt mycket pengar för att köpa dig propaganda som hjärntvättar folket.
  Den lilla människan är harmlös och godtrogen därmed är dessa lätta offer när
  en stark person som inte är rädd för att varken utrycka sig driva sin linje politisk
  Pengars makt är en farlig makt och den kommer nog fortsättningsvis fortsätta vara farlig.

  När klassklyftor ökar och de ekonomiska premisserna ger olika förutsättningar då misstros även Demokratin.Därmed kan det vända så även diktatur blir valet och
  av diktatur drivs också makten via pengar.

  Diktatur är så klart aldrig fel för den grupp som stöder en diktator. men likt Demokratin så kan fördelnigen av det goda bli lika mycket fel och oftast ännu mera fel om man ska tolka historien.
  Sen vad som är rätt och fel vet ingen för det finns inget som är rätt eller fel.
  Det är enbart betraktaren som avgör vilket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.