Regeringen tråcklar ihop ett lapptäcke av regler på asylområdet

IMG_5315 - version 2

Merit Wager

Under den felaktiga rubriken Flyktingar som pluggar får stanna under studietid, rapporteras i Sveriges Radio om ytterligare en ny lapp som ska tråcklas in i lapptäcket kring utlänningslagen:

Regeringen är nu överens om en lagändring som gör att de ensamkommande flyktingbarn som riskerade utvisning på sin 18-årsdag får stanna i Sverige om de studerar på gymnasiet.

Gustav Fridolin, utbildningsminister, säger i samma inslag:

En viktig del av detta handlar om dem som kom till Sverige före de nya flyktinglagarna presenterades. Där har vi sett att nya rättsliga ställningstaganden har gjort situationen osäker. Många lärare berättar att de har elever som är väldigt osäkra, kanske riskerar att utvisas på 18-årsdagen trots att man idag har rätt att stanna i Sverige. För den gruppen kommer vi att ge möjlighet till de längsta möjliga tillfälliga uppehållstillstånden, fyra år.

Ett slarvigt och nonchalant uttalande. Sverige har en utlänningslag, inte ”flyktinglagar”. Migrationsverket är den statliga myndighet som har att hantera asyl- och migrationsområdet i enlighet med den gällande utlänningslagen som reglerar invandringen. Ministrar ska inte – när en statlig myndighets ställningstaganden inte passar dem och regeringen – skapa nya regler i strid med lagen och med vad den ansvariga myndigheten beslutat.

Utbildningsministern menar alltså på fullt allvar att personer vilkas asylansökningar i dyra processer prövats i två instanser och de inte ansetts ha skyddsskäl som räckt för uppehållstillstånd i Sverige och därför beslut om utvisning har fattats, trots detta ska tillåtas stanna kvar? Har justitie- och migrationsministern verkligen samma åsikt? Det är svårt att tro. Ännu svårare är det att tänka sig att ett sådant förslag skulle kunna gå igenom i riksdagen.

Gustav Fridolin tycks tro – eller låtsas tro – att han som utbildningsminister ska lägga sig i Migrationsverkets och domstolarnas arbete för att han vill ta hänsyn till att lärare och andra berättar att asylsökande är ”väldigt osäkra”. Dessutom talar han om att en del ”riskerar att utvisas”. De riskerar inte att utvisas, de ska enligt lag utvisas för att de inte har befunnits ha asyl- eller skyddsskäl. Sverige ger i sin utlänningslag inte rätt till utbildnings- och försörjningstillstånd åt personer som inte har befunnits ha rätt att stanna i landet.

De här (till allra största delen) pojkarna och männen som är nästan vuxna och vuxna, är heller inga ”flyktingbarn”. De är varken flyktingar eller barn. Hade de varit flyktingar så hade de fått asyl, hade de haft skyddsskäl enligt de två instanser som prövat deras ärenden hade de fått uppehållstillstånd. Hade de varit barn, ofta 17 år, men också yngre, vilket vi inte vet om de är eftersom de inte har tillförlitliga identitetsbevis och mycket få åldersbedömningar görs, så hade deras åldrar ändå inte spelat någon roll. I Sverige prövas alla ansökningar om asyl eller skydd lika enligt utlänningslagen. Asyl- och skyddsskäl ska bedömas lika för alla, helt oberoende av hur gammal man är.

En hel del av de unga asylsökande, de som med ett ord som blivit ett substantiv kallas ”ensamkommande”, har dessutom kontakt med sina föräldrar från första dagen de är i Sverige, trots att de till Migrationsverket uppgett att föräldrar och släktingar antingen är döda eller försvunna. Bevis för detta finns bland annat på de HVB där de bor. Enligt uppgifter från en anställd inom socialtjänsten, hjälper personalen de boende att ringa sina föräldrar eller andra släktingar och för journal över samtalen. Det borde vara i utbildningsministerns och övriga regeringens (Sveriges) intresse att se till att uppgifter om att det finns människor i de ungas hemländer som kan ta emot dem kommer till Migrationsverkets kännedom. Viktiga uppgifter som dessa bör kommuniceras mellan olika instanser, det har ju faktiskt genom åren otaliga gånger talats om att myndigheter och institutioner ska samarbeta och samköra uppgifter som är av stor vikt på olika samhällsområden.

På frågan vad han ser för möjligheter när det gäller att få igenom förslaget i riksdagen säger Fridolin att ”alla partier väl vill ge de bästa förutsättningarna för elever som går i skolan och för lärare att göra ett bra jobb”.

Man får hoppas att man i andra partier förstår att utlänningslagen som reglerar invandringen till Sverige inte ger utrymme för att ”ge de bästa förutsättningarna” för personer som fått avslag på sina asylansökningar att gå kvar i skolan i Sverige. Och att det inte är svenska skattebetalares sak att bekosta utbildning, boende och försörjning för personer som enligt lagenlig prövning inte har rätt att vistas i landet.

41 reaktioner på ”Regeringen tråcklar ihop ett lapptäcke av regler på asylområdet

 1. steffoth skriver:

  Vad vi i nationen tycker om saken spelar dessvärre ingen som helst roll. Godhetsivrarna, minoriteten i regeringen, driver igenom allt pga. socialdemokraterna önskar, högre än något annat, bibehålla regeringsmakten. Uppenbarligen så bibehåller man regeringsmakten eftersom den sk. Alliansen inte behagar opponera sig och fälla budgeten. Det är minst sagt en stor skam.

  Gillad av 4 personer

 2. Agneta Berglöw skriver:

  Klockrent, ännu en strålande debattartikel av denna så väl insatta Merit Wager.
  Gossen Fridolin o hans storhetsvansinne att ta makten i egna händer o göra precis som han vill grundat på sin totalt oansvariga MP-politik kan få vem som helst att få blodtrycksstegring.
  Tänker ofta på att det måste vara en mardröm för föräldrar o deras skolbarn som dagligen utsätts för denna snömospolitik.
  Fridolin kan inte ens de basala reglerna kring asyllagen o kraven för att erhålla uppehållstillstånd.Att tillåta de som har fått avslag genomgå gymnasiet o sen då……….?
  Sverige har utvecklats till hela världens socialbyrå med en regering som inte ens kan ge äldre en pension att kunna leva på.Äldreupproret mot Rosenbad nu!

  Gillad av 7 personer

  • Johan Löfgren skriver:

   Ja, Fridolin har mycket att lära. Det han fick lära sig i svenska skolan tycks inte hjälpa honom. Sedan är det oförsvarbart att ”kidnappa” andra länders barn som Sverige gör. När vi rymde hemifrån som små blev vi hemkörda till far och mor. Då visste man var barnen hörde hemma.

   Gillad av 2 personer

 3. Sldy skriver:

  -Afghan får stanna efter våldtäkt på 13-åring, lokalpressen döljer ursprung, dagens avpixlat
  -UNHCR kritiserar Sverige eftersom många av afghanerna kommer från Irak och har sina familjer där, de anser att barnen skall vara hos sina föräldrar i de fall det är tala om barn.
  -När jag frågade en ung man av afghanskt ursprung på det lokala gymmet (det läggs mycket tid på gym och badhus) om det var det senaste ihpone6 han hade så sken han upp, det ordet kunde han, då tänkte jag hur många mål mat hade man kunmat köpa i flyktingläger för samma pengar?

  Vansinnet är så djupt så den fråga jag ställer mig är hur så många, de flesta faktiskt, fortfarande inte stöder SD? Det är ett stort mysterium för mig. Att man låter sig ledas är en förklaring, men de på denna blogg som sitter och tänker över saker, jag kan fär mitt liv inte förstå hur argumenten inte väger över till SDs fördel, ser man inte att Sverige balanserar på kanten av ett stup?

  Gillad av 3 personer

   • Sldy skriver:

    Tack för svar även om jag inte alls förstår det. Så det är att SD har några företrädare som tidigare eller i det fördolda har nazistsympatier som oroar? Det tog inte 100 år för centerpartiet att bli rumsrent, eller vänstern som sympatiserade med folkmord både här och där, varför skulle det bli annorlunda med SD? Dessutom så har de redan efter att ha existerat endast en kort tid börjat utesluta medlem efter medlem som gått över en uppfattad gräns, liknande självrannsakan har jag aldrig sett inom Socialdemokratin, Centern eller vänstern? Är det inte helt enkelt så att den politik som orsakade folkmord som vänstern försvarade, eller en gång C och andra i etablissemanget långt innan SD existerade, helt enkelt låg i normens riktning, och därför kommer man undan?

    De folkmord och den fascistiska politik som idag ligger i tangentens riktning är den som bedrivs inom islam, och har därmed etablissemangets tysta godkännande, i mitt tycke ett stort hot, här och idag, tvärtemot nazismen som de allra allra flesta vet representerade något negativt som man inte vill se igen och därför är helt marginaliserad? Så det tycks mig som stora delar av det svenska etablissemanget alltid lyckas sympatisera med de ondaste krafterna på jorden utan att stå till svars för det, nazismen och rashygienen i förrgår, Stalin och PolPot igår och islam idag. Ofta sammanfaller det med judehat, se DNs karikatyrer, som tagna direkt ur ett reklamblad för SS.

    Hoppas att du inte håller med och utvecklar ditt resonemang, för jag förstår fortfarande inte.

    Gillad av 1 person

   • Erik skriver:

    Det viktigaste just nu – kan var annorlunda imorgon – är att använda SD som ett instrument för att bryta upp hegemonin bland övriga partier.

    Många röstar på SD för att de har insett att enda sättet att bli lyssnad till är genom sin röst avgiven i val. Alla andra vägar är stängda enär de är bevakade och bemannade av grindvakter med självpåtaget uppdrag att försvara värdegrunden till varje pris.

    Röstandet på SD sker ofta TROTS deras bruna förflutna, Ekeroth och Åkessons svärmor, inte PÅ GRUND AV.

    Signifikant skillnad.

    Gillad av 2 personer

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Det är den ENDA kraft som kan påverka utvecklingen,
    i en annan riktning inom en rimlig tid!

    Där är Borgerlig Samling ingen lösning,
    men kanske en faktor på 10 års sikt?

    2018 måste det bli ett paradigmskifte typ Brexit/Trump,
    så vi kan sparka ut samhällsdestruktiva krafter!

    Relevant är att titta på dagens läge o hur framtiden kommer att se ut!

    Allt annat är i princip bara distraktionsförsök av Eliten!

    Antisemitismen står vänstern i princip ensam för!

    Man vurmar för Allah andra antisemitiska krafter!

    Gilla

   • H skriver:

    -SLDY
    Med 100 år menade jag givetvis: ALDRIG. Aldrig i dess nuvarande form. I Sverige har vi en tradition att ha tillit till våra folkvalda, och just förtroende är något som SD inte har av en majoritet av svenska folket (det knakar i fogarna för övriga riksdagspartier också, ska sägas).

    Ett nytt och fräscht parti har seglat upp och jag förstår att du och dina SD-kamrater känner sig hotade. Bra så!

    Gilla

   • Sldy skriver:

    Vet inte om tråden är död, men du misstar dig, jag har inga kamrater inom SD och bland mina vänner är det i stort sett bara jag som är någorlunda ärlig med att rösta SD. Dina argument övertygar inte. Jag ser gärna fler kritiska partier men inte i detta val.

    Dessutom, varför är det så att de på andra sidan nästan alltid blir aggressiva och tangerar personangrepp?

    Gilla

 4. BjörnS skriver:

  Tack, Merit. Det är just så det borde fungera i ett rättssamhälle. Land ska med lag byggas.

  Det kan dock vara positivt att Fridolin och hans stolligheter syns igen. Hans frånvaro riskerar att höja MPs opionssifftor. Det finns stora likheter mellan hans och Napoleons 100 dagar.

  Gillad av 5 personer

 5. Gunilla skriver:

  Fridolin vill nu att skolan ska bli ett HVB-hem för unga män (många av dem vuxna) för att klamra sig kvar i Sverige. Många av dessa kommer inte att ha någon studiemotivation alls annat än att uppehålla sig i skolan för att s.a.s ‘studera’ enbart för att hålla sig kvar i Sverige. Då kommer lärarna verkligen att få rapportera problem med många fler ‘oroliga’ riktiga elever

  Gillad av 3 personer

  • Gunilla skriver:

   FN kritiserar nu också Sverige för vår ‘anhörigsinvandringapolitik’. De säger att ‘barnen’ bör ‘återförenas’ med föräldrarna i hemlandet. Alltså; återbörda ‘barnen’ till sina föräldrar (som väl normalt vör vara ‘barnens’ förmyndare/målsmän) där d gör hemma.

   Gillad av 4 personer

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Där borde vi Allah kunna instämma helhjärtat med FN:s åsikt!

    Om vi sen anammade FN:s påbjudna ASSIMILATIONSPOLITIK,
    då vore våra problem avsevärt mindre!

    Hur kan vi så flagrant tillåtas bryta mot en av FN:s grundpelare???

    Gilla

   • cmmk10 skriver:

    Finns inte någon i Änglakören som inte kommer att vända på det. Det kommer att ses som ett argument för att hela släkten skall hit i första hand. Barnens bästa …

    Gilla

  • Berit skriver:

   Gunilla, det är långt ifrån at skolan blir HVB hem. I mina ögon leder inte den typen av retorik till någon positiv förändring.
   Det är stora problem i skolan idag och det beror inte främst på asylsökande ungdomar. Vad de har medfört är istället att personal på skolor runt om i landet har börjat tänka nytt, vilket inte minst gynnar barn t ex språkstörningar.

   Gilla

 6. Folke Lidén skriver:

  Jag har under längre tid följt Merit Wagers blogg. Jag måste, varje gång, stålsätta mig för orka läsa till slutet av texterna. Dessa texter bygger på en, sannolikt, unik insikt och på kommunikation med Miggorna. Det finns ingen anledning att betvivla uppgifterna. Så här illa är det! Värre, jag tror att ett stort antal politiker är fullt medvetna om det bedrägeri mot Svenska folket som utspelas. De politiker som ligger bakom svindleriet finns kvar, utom överstebedragaren. Jag tror inte ett dugg på att man ändrat sig innerst inne. Vi har nått en tipping point där samhällsutvecklingen går sin egen väg. Då är våra folkvaldas överlevnadsstrategi, själsligt och politiskt, att förtränga och låtsas som om ”åtgärder”, ”snabbspår” och kommunplacering (bl. a. genom uppköp av bostadsrätter) ska fungera. Tror någon på fullt allvar att man, i en handvändning, med politiska åtgärder kan förändra beteenden hos hundratusentals människor. Människor som till största delen är helt obekanta med det avancerade Svenska samhället och som av förståeliga skäl har helt andra värderingar än den som växt upp här.
  Vad vi nu ser hos de styrande är inkompetens som degenererat till ondska mot den egna befolkningen.

  Gillad av 6 personer

 7. Kungskobran skriver:

  Hej Merit
  Ministern har insett att verkligheten är att 10 000 tals ungdomar kommer att gå under jorden när dom fått avslag på sin asylansökan.
  Ett sätt att ha koll på dom är att sätta dom i undervisning och i nästa steg bevilja uppehållstillstånd genom att dom via sin utbildning förhoppningsvis kan skaffa sig ett jobb.
  Det absolut sämsta är att ha dom ”under jorden”.
  Att få tag på och internera 10 000 tals ungdomat i stora rymningssäkra bevakade läger i avvaktan på utvisning är orealistiskt och kommer inte att fungera.
  Jag tycker att ministerns förslag måste tas på allvar ,han har insett problemet, har någon något annat förslag , kom med det.
  Som man bäddar får man ligga.

  Gilla

  • steffoth skriver:

   Vad sägs om en snabb utvisning? Det finns redan avtal med Afganistan om mottagande mellan EU och Sverige. Det är dessutom en skymf mot skattebetalarna att bekosta utbildning och uppehälle för 10 000-tals människor från andra sidan jorden.

   Gillad av 6 personer

  • Erik skriver:

   http://www.gp.se/nyheter/debatt/abnorma-antalet-unga-m%C3%A4n-ett-problem-f%C3%B6r-sverige-1.15076

   Det går inte att ha kvar dem i landet. De måste ut. Det är bäst att göra skitjobbet direkt, det kommer inte bli trevligt, men det måste göras. Stannar de kommer det att få ohyggliga sociala följder. Det går inte att ha ett sådant manöverskott i ett land. Dessutom rör det sig i nästan uteslutande om asylbedragare, som ljugit om allt, och som tar oerhörda resurser i anspråk. Jag är en fridsam individ i vanliga fall, har inte varit i handgemäng sedan högstadiet. Men när jag ser dessa flockar med hazarerna komma med dyra märkeskläder och mobiltelefoner för tusentals kronor, så känner jag ilskan rinna till. De måste ut ur landet. Ju snabbare desto bättre.

   När det går upp för svenska folket vilket fruktansvärt bedrägeri det hela är kommer alla dessa ”ensamkommande barn” hur som helst att bli paria. Det finns ingen framtid för dem i Sverige. De måste ut, för allas bästa.

   Gillad av 2 personer

   • Bo W skriver:

    Instämmer. Ut med dem så fort som möjligt. Därefter återstår den delikata frågan: vad göra med alla skrupelfria asylprofitörer i landet som berikat sig på kuppen?

    Gilla

 8. Lennart Bengtsson skriver:

  Att MP är ett annorlunda parti och knappast lämpligt som regeringsparti har länge varit uppenbart för de flesta. Efter utbildningsministerns senaste borde MPs tillkortakommanden nu vara uppenbart för alla. Tanken att ersätta Sveriges lagar med subjektiva tyckanden verkar ändå vara ett svårslaget rekord med reflekterar sannolikt den intellektuella nivån inom miljöpartiet. Dagens debattartikeln i DN från MPs seniorspråkrör verkar också sända en signal att man önskar återgå till en mindre lagreglerad och en mer visionär tillvaro där man kan nöja sig med att fungera som ett tyckandeparti. Detta är ett råd som partiledningen snarast borde anamma och Sveriges medborgare tacksamt ta emot. Landets medborgare har liksom fått nog av MP.

  Gillad av 3 personer

   • Hortensia skriver:

    Synnerligen rimlig åtgärd, Fredrik! Bara ryktet om en politisk ambition, att skipa ekonomisk och moralisk rättvisa åt det hänsynslöst utnyttjade svenska folket, borde snabbt minska Sveriges attraktionskraft hos orättmätigt asylsökande välfärdsmigranter från tredje världen.

    Gilla

 9. Jan Ahlström skriver:

  Tack för som vanligt mycket informerande text.
  Man blir rädd när man ser hur det dribblas och fixas för att göra det möjligt för de som ska utvisas att hänga kvar i landet och leva på de pengar vi skattebetalare dragit in till statskassan.
  Efter ett utvisningsbeslut borde det vara riktigt j-a obekvämt att hålla sig kvar i landet.
  Ser fram emot den dag du får utrymme på bästa sändningstid i Svt/TV4.

  Gillad av 1 person

 10. Hortensia skriver:

  Bravo, Merit! Minimala – och krympande – Miljöpartiets oproportionerligt stora, negativa inflytande över svenska folkets tillvaro är stötande. Varför refererar Fridolin och hans lärjungar, förresten, återkommande till hitresta, utländska personer över 18 år som ”barn”? Är svenska 18-åringar också ”barn”? Barn ska väl varken tillåtas rösta, gifta sig eller köra bil i ett civiliserat land, som Sverige borde kunnat anses vara? Månne fler märkliga lagförslag är att vänta från regeringen?

  http://www.expressen.se/ledare/lat-inte-mp-skota-flyktingpolitiken-igen/

  Att förespråka vuxna, utländska mäns förmenta rätt, att försörjas och utbildas av svenska skattebetalare, vars egna barn och barnbarn trängs undan och drabbas hårt av de våldsamma kulturkrockar, som oundvikligen uppstår när tokreligiösa, patriarkalt impregnerade, vuxna män tillåts interagera med svenska, sekulära, självutplånande toleranta skolungdomar (som borde kunnat förunnas att hålla jämställdhet mellan könen för lika självklar som föräldragenerationerna) förefaller fullkomligt absurt.

  Är det, i själva verket, på grund av att ”lärarna” inser hur utsatta och skyddslösa de själva – och de faktiskt minderåriga eleverna – är i landets skolor man vill göra sitt yttersta, för att inte misshaga de vuxna, utländska, orättfärdigt asylsökande ”baaaarnen”? Med tanke på Migrationsverkets erfarenheter kan man kanske ha viss förståelse för sådana resonemang, men det är skrämmande att hot och våld kan leda till långtgående fördelar i den havererade, svenska migrationspolitiken.

  https://meritwager.se/2016/11/24/ur-en-intern-skrivelse-pa-migrationsverket-hot-om-vald-dod-eller-sjalvmord-fran-sokande-forekommer-flertalet-ganger-varje-vecka-mot-atervandandeteamet/

  Gillad av 2 personer

 11. Fredrik S. skriver:

  Det verkar som om utbildningsministern har brister i sin svenska. Han skriver ”FÖRE de nya flyktinglagarna presenterades”. Det heter på korrekt svenska ”INNAN de nya flyktinglagarna presenterades”. ”Före” är en preposition som bara kan användas som preposition, men inte som konjunktion. ”Innan” kan däremot användas både som preposition och konjunktion. Det heter alltså ”Innan de nya flyktinglagarna presenterades”, eftersom det här är fråga om en konjunktion. Om det vore preposition skulle det antingen heta ”Före presentationen av de nya flyktinglagarna” eller ”Innan presentationen av de nya flyktinglagarna”.

  Märkligt att även utbildningsministern tycks vara ett ”offer” för den kraftigt försämrade svenska skolan. Att veta hur man skiljer mellan preposition och konjunktion var åtminstone förut svenska språkregler på grundskolenivå. Men är Fridolin då lämplig som utbildningsminister ? Ursäkta den bryska frågan, men den är motiverad.

  Gilla

 12. B skriver:

  Jag känner mig så utnyttjad av dessa ensamkommande unga män och av politikerna.

  Varför i hela friden ska svenska skattebetalare stå för uppehålla och utbildning för unga män som har fått avslag på sina asylansökningar? Det pågår, som vi ständigt påminns om, den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget. Varför inte då lägga pengarna på människor som faktiskt har fått asyl?

  Det är inte rimligt att ha ett system där de starkaste, de som först slungar sig över den svenska gränsen och etablerar sig i landet, ska kunna hänga sig kvar trots avslag på asylansökningar, medan t.ex. gamla, sjuka och svaga som inte har den möjligheten men har de starkaste asylskälen aldrig skulle kunna drömma om att få asyl i Sverige ens som kvotflykting.

  Jag vill inte betala! Jag som skattebetalare tvingas vara en ofrivillig skådespelare i denna komedi.

  Gilla

  • Kajsa skriver:

   Glöm inte alla de gamla, sjuka och svaga etniska svenskar som också får stå tillbaka för dessa unga, välnärda män i vapenför ålder, som låtsas vara barn.

   10,000-tals pensionärer svälter i Sverige idag. De har inte heller råd att gå till tandläkaren. För asylsökande kostar det 50 kr att gå till tandläkaren, oavsett hur stora ingreppen är. För mig, och alla andra svenskar som bekostar det hela, kostar det en tusenlapp bara att gå dit och öppna munnen.

   Det är en stor skam. Föraktet för de som skapat detta system är enormt. Förtroendet går inte att återfå.

   Avgå allesammans.

   Gillad av 1 person

   • B skriver:

    Det har du förstås rätt i. De gamla och sjuka som redan bor i landet måste naturligtvis komma i första hand.

    Det jag menar är att i den mån Sverige ska ta emot asylsökande så är det de med störst behov som måste komma ifråga för asyl i första hand. Det är fullkomligt orimligt att unga, vuxna män, friska och starka och arbetsföra, ska daddas med som spädbarn och ligga svenska skattebetalare – som inte har några som helst förpliktelser gentemot dessa män – till last.

    Gilla

   • Bolla skriver:

    Ni har inte tänkt på att vi borde se över vårt mottagande av asylsökande. Jag vet många som inger hellre vill än att få jobba och göra rätt för sig. Många skulle inte behöva få många kronor i bidrag eller bo på flyktingsnläggningsr eller HVB-hem om de bli mottagna dom arbetsföra människor från dag 1. De som är barn ska givetvis gå i skolan och helst komma till en familj. Däremot borde det finnas en gräns för hur mycket ett familjenhem ska kunna tjäna i månaden på att ta emot barn. Familjer som önskar adoptera borde kunna få göra det. Då försvinner samhällets kostnader för de barnen.
    Rapporter visar att ensamkommande barn som familhehemsplacerad i svensktalande familj ofta lyckas väl i Sverige.

    Gilla

 13. VX skriver:

  Ju bättre unga personer integreras, desto större är chanserna att de blir radikaliserade. Denna hypotes stöds av en stor mängd bevis”. — Från en rapport av forskare vid Erasmus Universitet i Rotterdam.

  ”Proportionen av administratörer av [Islamiska Staten] men också av självmordskrigare ökar med utbildning” enligt en världsbanksrapport. ”Vidare hamnade de som erbjöd sig att bli självmordsbombare i den genomsnittligt mer välutbildade gruppen.”

  Storbritanniens MI5 avslöjade att ”två tredjedelar av Brittiska misstänkta har en medelklassprofil och de som vill bli självmordsbombare är ofta de mest välutbildade”.

  Forskare har upptäckt att ”ju rikare länderna är, desto troligare är det att de förser [ISIS] med utländska rekryter.”

  Västvärlden verkar ha svårt att acceptera att terroristerna inte drivs av bristande social jämlikhet utan av hat mot den västerländska civilisationen och judiska och kristna värderingar i väst.

  Enligt nazisterna förtjänade inte den underlägsna rasen (judarna) att existera, enligt stalinisterna hade inte ”folkets fiende” rätt att fortsätta leva; enligt islamisterna är det västvärlden i sig som inte förtjänar att existera.

  https://sv.gatestoneinstitute.org/9423/terrorister-fattigdom-fortvivlan

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.