Kriget mot de kristna har kommit till Europa

mohamed omar

Mohamed Omar

Den 26 juli i år slaktades prästen Jacques Hamel i sin kyrka. När församlingen i den lilla orten Saint-Etienne-du-Rouvray i Normandie firade mässa på morgonen stormade två jihadister in och tog honom och några nunnor som gisslan. Sedan tvingade de ner den 84 år gamle gudsmannen på knä, läste ur Koranen och slaktade honom.

Det är inte första gången jihadister slaktat en människa i Frankrike. I staden Lyon i juni 2015 skedde den första fullbordade jihadistiska slakten av en människa i Västeuropa i modern tid. Jag skriver Västeuropa. Räknar man Europa som helhet blir det för många slaktningar att hålla reda på. Då får man ju också räkna jihadisternas framfart i Balkankriget på 90-talet.

De har också försökt förut i Storbritannien. I maj 2013 hackade två jihadister ihjäl den brittiske soldaten Lee Rigby i London. Mitt på dagen, på öppen gata. De ville halshugga honom.

Och redan den 5 augusti 2014 attackerades två kyrkor i Thonon-les-Bains i Frankrike. Vandalen, som beskrevs som ”en ung muslim”, slog sönder statyer, förstörde altare och kors, och trampade på nattvardsbröd.

Vi vet att jihadister ständigt och utan uppehåll attackerar kyrkor och slaktar präster i Mellanöstern, och i islamvärlden i stort, men nu har alltså detta krig mot kristendomen kommit till Västeuropa. En kyrka har faktiskt attackerats i Sverige, även om händelsen fick väldigt liten uppmärksamhet i mainstreammedia. Den 27 juni i år gick en man till attack mot Sankt Pauli kyrka i Malmö. När polispatrullen kom in höll han på att slå sönder saker och skrek ”Allahu akbar!”. Han ska ha varit klädd i ”arabiska kläder”.

”Han var fullständigt galen och gick till attack mot poliserna med träpåk. Han greps efter visst tumult och tumultet har fortsatt här inne på polisstationen”, sade Mats Attin på kriminaljouren i Malmö till Sydsvenskan.

Lars Förstell, presstalesman på Malmöpolisen, gav ytterligare förklaringar till 24Malmö.se. Mannen var ”ilsken och hade synpunkter på religionen som utövas i kyrkan”.

Och nu har det skett igen, i Tyskland denna gång. En 23-årig migrant från Syrien gick den 26 oktober till attack mot en kyrka mitt under ett bröllop. Han skrek ”Allahu akbar!” för full hals och slog sönder saker, ungefär som i Malmö alltså. Brudparets stora dag blev förstörd. Mannen skrattade medan han skändade en staty av jungfru Maria.

I juli 2016 rusade en marockansk invandrare in i en kyrka i Venedig. Han bröt ett stort, tre hundra år gammalt kors medan han skrek ”Allt som finns i denna kyrka är falskt!”

Det tycks finnas ett problem med kristofobi bland vissa muslimer. I Sverige betalar vi ut miljontals skattepengar till organisationer för att ”motverka islamofobi”, men mig veterligen inte en krona till de som vill motverka kristofobi. Flera kyrkor i Sverige tycker att islamofobi är ett problem och försöker göra någonting åt det. Men hur många moskéer försöker göra någonting åt muslimernas kristofobi? Om man nu ska kalla det kristofobi, jag tycker hat mot kristna är ett bättre ord.

Jag minns en gång då jag var aktiv muslim. Vi hade en dialog i Missionskyrkan i Uppsala. Muslimerna ville dock inte lära sig något, bara predika islams förträfflighet. När det var dags för bön fick vi muslimer gå in i ett mindre rum och be. Men först täcktes krucifixet över med en jacka. Jag undrar: om kristna gäster i moskén skulle vilja be, skulle muslimerna gå med på att täcka över skriften ”och Muhammed är hans profet”? Tror inte det.

Kanske var vandalen i Tyskland en av de tusentals syrier som flytt från Assadregimen i Syrien eftersom de sympatiserar med det islamistiska upproret? Missnöjet mot regimen beror ju till stor del på att den gett kristna rättigheter och höga positioner. Fler sådana flyktingar är att vänta när Islamiska staten och andra jihadistgrupper trängs tillbaka både i Syrien och Irak. Är vi beredda? Öppnar vi våra hjärtan?

Enligt den ungerska säkerhetstjänsten var sju av tio av jihadisterna som utförde terrorattackerna i Paris den 13 november 2015 asylsökare med syriska pass. 130 människor dödades och hundratals skadades.

Den 22 september 2015 skrev sångerskan Malena Ernman, som gärna koketterar med sitt vidöppna hjärta, ett tvärsäkert inlägg på Facebook att det där med jihadister i flyktingströmmarna bara var en myt och att det är viktigt att ”vi rustar oss mot myterna”. Den verkliga myten är att alla asylsökare är flyktingar som ”flyr för sina liv”. En farlig myt som redan kostat många människor livet.

Det islamiska hatet mot kristna finns i Europa. Alla muslimer hatar inte kristna. Självklart inte, men problemet är verkligt och finns i islamiska texter. Var finns de engagerade akademikerna som analyserar och föreläser? Var finns de oroade ledarskribenterna? Var finns kultursidorna som publicerar stora artiklar om detta problem? Om det islamiska hatet mot kristna, dess orsaker och historia.

21 thoughts on “Kriget mot de kristna har kommit till Europa

 1. Rolf Lampa skriver:

  Det är inte enbart muslimer som hatar kristna och kristendomen. Kulturmarxisternas (läs: vänsterns) hela idé handlar om att riva ner den judiskt-kristna (bibliska) värdegrunden för att ersätta den med en annan. Det färg- och luktlösa och framförallt goda hatet som söndrar vår kultur inifrån.

  Och som av en ren tillfällighet vurmar kulturvänstern för knölpåken islam. Man vrider sig och tvår sina egna oskyldiga händer samtidigt som man passivt ser på medna mörka krafter öppet angriper det öppna samhället samt sätter sig över västernadlets lagar (en gradvis strategi man följt i hundratals år) samt gradvis stöter ut de sista resterna av vårt kulturarv.

  Tanken hus kulturmarxisterna är att om man låter nedmonteringen ske kan man senare fylla tomrummet med sina egna värdeskalor. Det tänkta ”tomrummet” som uppstår efter islams utbredning i ett samhälle kan närmare studeras i Mellanöstern, Nordafrika, Pakistan och på alla de platser där islam tagit över.

  På de platserna är det inte kulturmarxister som sedan pekar ut den fortsatta ideologiska färdriktningen.

  // Rolf Lampa

  Liked by 6 people

  • Jasa skriver:

   Jag förstår att ”vänster” måste vara nåt hemskt för somliga rika pensionerade gubbar som flyttade till Faro för att bo och leva flott, med utsikt över atlanten gudbevars, och undgått att betala skatter i Sverige och i Portugal, men nu när ålderdomen analkas väljer att komma tillbaka till det trygga och säkra landet i norden. Jag tycker inte man behöver vara ”kulturmarxist” för att anse att dessa människors moral och social solidaritet är mkt lägre än den hos de tiggare vi har på våra gator. Jag vill helst slippa både.

   Gilla

 2. larslindblog skriver:

  Reinfeldt & Löfven/Fridolin har verkligen öppnat dörren för vargen in till fårhagen . Herdarna griper fåren om dom klagar med hjälp av en listigt formulerat luddig lag ” Hets mot folkgrupp” Domen mot HMF är inte sällan 6 mån. fängelse . En mardröm där dom förtvivlade lammen kastas i fängelse tillsammans med 80 % vargar.

  Liked by 1 person

 3. Gösta Svensson skriver:

  Malena Ernman, en i raden av nyttiga idioter. Skall man skratta eller gråta åt dessa gycklare som försöker lägga sig i den viktiga samhällsdebatten? Gråta, tror jag eftersom de faktiskt får uppmärksamhet och utrymme de absolut inte förtjänar.

  Liked by 2 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Det behövs en Sir Donald,
   för att stoppa DEN onda draken!

   Slut på PK-jamsandet om religionsfrihet,
   när motparten uppenbart hatar oss o vår tankevärld!

   Liked by 1 person

 4. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Det är en sak till som förts hit från mellanöstern, en öken. Tyvärr skallar Dina varningssignaler ut i en öken utan att uppfattas och jag ser ingen tendens till ändring på den punkten. En del hävdar att Sverige håller på att begå kollektivt självmord och så kan man se det. Tyvärr är inte heller det hela sanningen, landet består inte enbart av människor som aningslöst föses framåt i en viss riktning. Att det hela fortgår beror på att det finns människor med inflytande eller i alla fall som inte möter motstånd som driver på i den här riktningen. Vilka de är är inte helt lätt att peka ut och inte heller vilka som är deras drivkrafter, troligen rör det sig om aktörer som egentligen inte har så mycket gemensamt, frånsett att de ser att nuvarande trender gynnar deras intressen. Man kan möjligen göra jämförelser med hur skogspatroner lurande av småbönder deras skog, hur kungar tvingat ut soldater som dött i meningslösa krig, hur kyrkan skott sig på småfolkets bekostnad, etc.

  Liked by 1 person

 5. Lisa C skriver:

  Det är den nya ”värdegrunden” med intersektionalitet, rasifiering mm. som håller på att bli den nya ”religionen” i det här landet, det finns till och med en statlig värdegrundsdelegation.

  Liked by 2 people

 6. plq017 skriver:

  Är inte slutsatsen ganska enkel?

  Europa måste komma till samma slutsats som Saudiarabien och andra muslimska länder.

  Islam och andra ‘värdegrunder’ kan inte samexistera.

  Därför finns det inga kristna kyrkor eller synagogor.

  Vill vi ha kvar kyrkor och synagogor, så behöver vi göra oss av med moskéer.

  Liked by 4 people

 7. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Man kan inte undgå att vredgas över den malmöitiske presstalesman som representerar den så kallade ordningsmakten. Efter att Sankt Pauli kyrka vandaliserats utlåter sig denne Förstell helt i enlighet med den politiska korrekthetens diktat och nyttjar oblygt dess provokativa litoteser. ”Mannen var ilsken och hade synpunkter på den religion som utövas i kyrkan.” Vederbörande polisiära språkrör gör således skäl för sitt namn, och förställer sig. Är detta uttalande proportionerligt med det makabra sakrilegium som begåtts inom en svensk kyrka? Är man ilsken och har synpunkter framför man dessa via lagenliga protester och skrivelser, inte genom att utöva bärsärkagång i helgade rum. Denna utstuderade underdrift luktar Löfvén lång väg!
  Hela kristenheten är hotad och ärkebiskopen ansluter sig till antikrists härskaror och generar sig inte ens över att anamma fiendens stridsrop. Där har vi den feministiska förödelsens sataniska logikbrist i ett nötskal.
  Andreas.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.