Hon mördades för att hon inte ville ha sjal

mohamed omar

Mohamed Omar

Den 2 november rapporterade Höglandsnytt att två kvinnor mördats i Mariannelundsområdet under våren och sommaren. I båda fallen står kvinnornas äkta makar inför rätta misstänkta för mord. I båda fallen påstår männen att kvinnorna varit otrogna och velat skiljas. I båda fallen handlar det om familjer som kommit som flyktingar från Mellanöstern till Sverige.

Under midsommarhelgen hittades en kvinna mördad på ett asylboende i Mariannelund. Maken erkände att han strypt sin hustru inför ögonen på parets treåriga dotter. Kvinnan hade slutat använda sjal, något som mannen var emot. Efter mordet lade han sjalen bredvid hennes lik. Denne man hade alltså sökt asyl i Sverige. Varför hade han valt vårt land? För demokratin? För sekularismen? För jämställdheten? Troligen inte.

Detta fruktansvärda dåd har fått väldigt liten uppmärksamhet i mainstreammedia. Kanske för att man inte vill underblåsa islamofobin?

Vad som nu händer är att kvinnoförtrycket i islamiska länder kommer till oss. Det är ett förtryck som kommer från fundamentalistisk islam. I Sverige är det en extrem uppfattning att en kvinna alltid ska lyda sin man. Men i islamiska länder tycker väldigt många, kanske till och med en majoritet, att en hustru måste lyda sin man. Enligt en opinionsundersökning utförd av Pew 2013 är det just vad 93 procent av tunisierna, 92 procent av irakierna och 85 procent av egyptierna tycker. Det är med andra ord en helt normal uppfattning, inte extrem på något sätt.

I september i år rapporterade flera medier om den syriska kvinnan Wala i Hedemora som misshandlades för att hon inte levde en ”traditionell livsstil” och inte bar ”traditionella kläder”. Det vill säga, hon täckte inte sitt hår med en sjal och hon uppförde sig inte som en kvinna ska enligt fundamentalistisk islam.

I mars i år dömdes en man i Gävle till fängelse för att ha misshandlat sin partner och sin dotter eftersom de vägrade att bära slöja och ”pratade med svenskar”. Han drog partnern i håret, slog henne i ansiktet och hotade henne med kniv. Man kan läsa om det i Gefle Dagblad här

Vad gör den svenska staten för att motverka islamiskt kvinnoförtryck? Inte tillräckligt, den saken är klar. I år beviljades Sveriges Förenade Muslimer (SFM), en ultrakonservativ islamisk grupp, 535 200 kronor i bidrag av staten för att ”motverka islamofobi”. I en SFM-föreläsning riktad mot unga muslimer under rubriken ”Kvinnan i islam” säger föreläsaren, imamen Muadh Zamzam, att kvinnor ska täckas och hållas dolda och att kvinnor som inte gör så är mindre värda. Mannen ska vakta sin kvinna och inte låta andra män titta på henne. Hederskultur, alltså. Vi betalar för den.

Jag tycker att våra skattepengar gå till att hjälpa kvinnor som lever i islamiskt, fundamentalistiskt förtryck att ta till sig svenska värderingar och svensk kultur. Jag vill inte ha en mångkultur som innebär att förtryckare ostörda, skyddade av så kallade ”antirasister”, ska kunna fortsätta med sitt förtryck i Sverige.

Jag blir sorgsen när jag ser hur små flickor i svenska skolor tvingas att täcka sig med sjal. De får inte vara med på gympan och inte heller simma med pojkar. De får lära sig att det är haram, en synd, att dansa och sjunga. Jag har sett detta själv i mina barns skola.

De lever i en demokrati som påstår sig värna jämlikhet men de förvägras att förverkliga alla sina möjligheter som människor och medborgare. De är knoppar som inte får slå ut och bli de blommor de kan bli. Och vi låter det ske. Nej, det är ännu värre, vi betalar för att sprida hederskultur och islamisk fundamentalism, som i fallet Sveriges Förenade Muslimer (SFM).

19 thoughts on “Hon mördades för att hon inte ville ha sjal

 1. Hortensia skriver:

  Tack, Mohamed, för ännu en berättelse om chockerande förekomst av vettlös grymhet hos förment skyddssökande i Sverige. Den importerade, hatiska ”hederskulturens” offer väcker sorg och vrede hos sansade, sekulära svenskar, som påtvingas det dramatiskt ökande barbariet i förfärande utsträckning även i sömniga småorter, där polis och ambulans lyser med sin frånvaro.

  Inte ens utan ”vår” vanvettiga, låtsashejdade massinvandringspolitik och grundlagsfästa multikultirelativism, hade Sveriges civiliserade befolkning rimligtvis kunnat ändra mentaliteten hos alla syrier, irakier, tunisier, egyptier, somalier, afghaner och andra likasinnade, som grundligt indoktrinerats med religiös och kulturell vidskepelse i sina hemländer.

  Som hitresta beviljas de dessutom identitetspolitiskt motiverade förmåner förutom full frihet, att bättra på sin impregnering mot västerländsk civilisation genom skattefinansierade semesterresor tillbaka till sina – plötsligt beboeliga – hemländer samt självvald segregering i vårt – snart obeboeliga – land.

  Repatriera mera – och starta med stamkrigarna!

  Liked by 7 people

 2. Johan skriver:

  Det finns ingen islamofobi. Folk är med rätta rädda. Ta bort islam/muslimer ur den västerländska politiska ekvationen… Inget Brexit…Inget SD…Ingen Trump…
  Spindelfobi finns däremot…

  Gilla

 3. sldy skriver:

  Höglandsnytt hade tidigare fokus på brott som mopedstölder och ”man tagen för att ha kört för fort för andra gången” eller trimmade EPA-traktorer. Nu fylls tidningen av barbari. Jag kan för mitt liv inte förstå varför inte fler redan röstat SD, men fler lär det bli. Det är olösliga problem Mohammad tar upp och problem som till dels skapas av att islam är i Sverige. Lösningen är enkel, islam måste ut ur Sverige i Europa.

  Jag fick en intressant kommentar från en muslimsk kollega som var upprörd över Trumps vinst, Trump kommer att tillåta att folk säger att de hatar andra var hans invändning.. så vi skall inte ens kunna säga att vi hatar någon alltmedan muslimerna mördar oss och deras egna döttrar.

  Liked by 3 people

 4. larslindblog skriver:

  Tingsrätten och åklagaren försökte dölja sammanhanget med att döpa om ”slöja” till ”scarf” i domen….”.mannen ströp kvinnan med hennes scarf ” ( vilket avser att föra tankarna till att kvinnan hade t. ex: en Hermes scarf om halsen…)

  Liked by 4 people

 5. JAN BENGTSSON skriver:

  Inte en enda krona till Allah de bidragstörstande organisationer,
  som inte ÖPPET och AKTIVT tar avstånd,
  från både Sharia o ‘hedersrelaterad’ ojämlik kvinnosyn!

  Arbete mot påhittad ‘Islamofobi’ skall ej ha en krona,
  vi måste tvärtom sätta ner foten!

  Förbjud slöja i skolan för Allah flickor under 18 år,
  minst 15 i Allah fall)

  Liked by 3 people

 6. Ulla L skriver:

  Jag vill leva i en välkänd och trygg miljö. Den importerade mångkulturen är främmande och gör mig otrygg. Den har fått till följd att parallella samhällen utvecklats och gjort hundratals bostadsområden otrygga och oattraktiva där inte svenska lagar och regler gäller. Jag vill inte tvingas att betala för mångkulturen och det gäller särskilt de kulturyttringar som är oförenliga med det samhälle jag vill leva i. Kulturer ska inte flyttas utan utvecklas där de hör hemma. De som vill uppleva andra kulturer, t.ex. kvinnoförtryck och böneutrop, är inte förhindrade att på egen bekostnad besöka sådana kulturer. Jag vill inte ha hit främmande kulturer och dessutom tvingas betala för att inflyttade ”nya svenskar” ska fortsätta med beteenden som är oförenliga med normer i det samhälle som utvecklats av mina förfäder. Jag vill att vi här i landet har ett språk och en flagga, precis som USA:s president Theodore Roosevelt envetet hävdade.

  Jag vill att invandringen är reglerad, kontrollerad och på lämplig nivå så att kostnaderna är under kontroll och assimileringen fungerar. Så har inte varit fallet sedan mitten av 80-talet. Att 30 000 ungdomar, hitskickade från bl.a. Iran för att slippa militärtjänst eller få gratis skola och därför utan asylskäl, tiilåts komma hit till en kostnad för skattebetalarna på 30 miljarder för boende och uppehälle under ett år är absurt, ohållbart och oacceptabelt. Politikerna har förskingrat skatten man tagit från befolkningen. Sedan mitten av 80-talet har resurser, enligt regeringens egen rapport, omfördelats från inrikes födda till utrikes födda, vilket påverkat alla i form av ökad skatt, lägre pension, undanträngning inom all samhällsservice m.m. Vad skulle resurserna kunnat användas till i stället? För att inte tala om vad den växande misstron mot politikerna kan komma att kosta.

  Dagligen publiceras artiklar, inlägg och kommentarer i DGS och annan media som pekar på mängder av problem med invandringen. Några lösningar syns inte till och det beror förmodligen på att det inte finns några. Kvinnoförtryck och böneutrop har kommit för att stanna. Det gillar inte jag. Inte heller gillar jag att politikerna inte har förklarat vad det är man vill, hur många som det är tänkt ska flyttas hit för att rädda välfärden alternativt räddas till livet och varför det skulle vara bra med en befolkningssammansättning med mer än 100 olika språk, historia och kulturer. Oavsett om den förda politiken har som syfte att öka produktiviteten i landet och därmed rädda välfärden eller att ”rädda liv” så har man misslyckats totalt. Det enda jag hör är svammel om en plan men ingen förklaring varför och inga lösningar. Politikerföraktet växer.

  Liked by 8 people

 7. Linden skriver:

  Samma utveckling i UK.
  Det mest beklämmande är att spridningen av sharialag har understötts av den brittiska staten, som ser dessa skugg domstolar som ett sätt att blidka vad de anser vara ”icke-våldsamma” extremister.
  På så sätt har Storbritannien inlett ett motbjudande Faustian pakt där de offrat rättigheter för muslimska kvinnor i hopp om säkerhet.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3930510/Shame-Sharia-Women-beaten-robbed-raped-chilling-expose-BRITISH-females-sentenced-lives-misery-Muslim-courts.html

  Liked by 3 people

 8. emmalill1 skriver:

  Väl skrivet. Skönt att någon vågar nämna saker vid dess rätta namn i det här flummiga undanglidande samhället. Våra styrande rabblar sina inlärda mantra och kör med kvalificerad mobbning trots att mobbning är förbjudet i lag. Vi skall vara så in i Norden slätstrukna för att inte ”kränka” någon. Ta förbudet mot att använda ordet neger och förbjuda Pippi Långstrump att vara negerkung Haha men samtidigt så sorgligt. Borde vara viktigare att värna flickebarn och kvinnors rätt få leva tryggt oavsett vilket ursprung de har.
  Tvinga de styrande och nyanlända att leva tillsammans ett år i våra vanliga bostadsområden på en lönenivå som vi kvinnor som varit med och skapat det här samhället får klara oss på
  Utan gräddfiler till vård och omsorg. Inga livvakter. Inte råd med taxi utan tvingas stanna hemma från alla kvällsevenemang för att man inte vågar gå ut ensam efter mörkrets inbrott.

  inte rimligt att deras MÅNADSLÖNERi många fall är högre än VÅR ÅRSPENSION. De är bara intresserade av att skaffa sig så stora förmögenheter som möjligt. Göran Persson är ett talande exempel
  De nyanlända har också bättre förmåner än vi.

  De här invandrarmännen som inte accepterar svensk lag och anser sig ha rätt att misshandla sina kvinnor både fysiskt och psykiskt borde faktiskt utvisas med inreseförbud . Men då skickar de väl bulvaner att fortsätta förtrycket.

  Tack för dina välskrivna inlägg.

  Liked by 2 people

 9. Lars skriver:

  De här uppenbara kränkningarna av vad som borde vara lag får ej den uppmärksamhet som de borde få eftersom den korrupta svenska sk eliten som egentligen bara är ett välorganiserat banditgäng inte vill få dessa skandalösa förhållanden kända.Den svenska sk eliten opererar nu vägleda av den Coudenhove-Kalergiska doktrinen som innebär dolt men totalt krig mot de etniska svenskarna med syftet att förinta dem.Detta banditgäng har som syfte att berika sig själva under själva denna etniska rensning som är påbjuden från högsta ort av Eurokommissionen och dess folkkommissarier.Sönderbrytande av den nationella svenska identiteten och det svenska välfärdssystemet har högsta prioritet.Målet:Ett bastardiserat Sverige och Europa där det vi kallar europeisk kultur är fragmentiserat och förintat.Istället för Bach- och Mozart-konserter och fritt tankeutbyte sharia,tvångsskatt,steningar och publika avrättningar.De politiskt korrekta jublar.Men förstår de att de i sin förbrytaraktiga frenesi har skjutit sig själv i foten?Deras oh så chica och rättänkande döttrar brutalt sodomiserade och slängda på sophögen.Deras oh så feminiserade och finkänsliga blonda och blåögda små gossar brutalt upphängda i lyktstolpar och även de grundligt sodomiserade.De själva berövade sina bankkonton och sina pengavärpande fastigheter.Allauakbar!G 16 själv-the crime boss par excellence -jagad från sina av skattebetalarna underhållna slott.Drottningholm och slottet omgjorda till Moskéer och rekreationsplatser för de svartögda ökenkämparna med bankkonton fyllda av Goldman Sachs.

  Gilla

 10. Gunilla skriver:

  Det är bara att konstatera att det är uppenbarligen så man vill ha Sverige. Eliten lever i egna världar långt ifrån. Den enda medicinen som biter är väl om de drabbas själva. Vem ska de då skylla på? Varför kommer dessa människor hit?

  Liked by 1 person

 11. Gösta Johnsson skriver:

  År 1975 – rätta mig om jag har fel – tog Sveriges Riksdag det famösa beslutet att Sverige skulle bli mångkulturellt! Det fungerar inte…så nu behövs ett nytt beslut där Sverige som nationalstat skall främjas, skall ha ett försvar, skall främja en egen kultur och vara en nation med gränser som hindrar icke önskvärda att smita in på ett ohederligt sätt. Alla som vill bli assimilerade i vårt samhälle , dela våra värderingar, lära sig vårt språk, acceptera våra lagar och vårt sätt att leva och bidra till vårt samhälle genom arbete och därmed betala skatt efter förmåga är mycket välkomna. De som inte accepterar detta bör snarast flytta till något annat land som bättre passar in på de egna preferenserna.

  Liked by 1 person

 12. Kim skriver:

  När kvinnor i Sverige misshandlas och mördas för att de inte vill följa islamiska levnadsregler måste vi fråga oss vilka åsikter vi importerar. Dessa värderingar är oförenliga med vårt samhälles mest fundamentala grunder. Integration av så främmande kulturyttringar är inte möjlig och framväxten av parallellsamhällen är därmed oundviklig.

  Liked by 1 person

 13. bomarkusson skriver:

  Sverige har sedan lång tid varit en en ”failed state” och det blir värre och värre. Men vi, som ser det avfärdas som islamofober. Företrädare för islam drar alltid islamofobkortet och då vågar ingen protestera. Man kan bli uthängd, förlora vänner och mista jobbet. Risken är överhängande att man blir åtalad för ”hets mot folkgrupp”. En gummiparagraf ovärdig ett demokratiskt samhälle. Den lag medför även att man inte får tala om åldringsrånarnas etnicitet.

  Gilla

 14. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Och i sedvanlig ordning tiger de infantiliserade och egocentriska radikalfeministerna, såframt de inte väljer att snedvrida hela scenariot och benämna det som ett ”mansproblem”. Att öppna dörrarna på vid gavel för anhängarna av den bestialiska dödskult islam utgörs av, är att med vett och vilje infektera europeiskt territorium med en ideologi som måste betraktas som mänsklighetens största fiende. Man hör regeringschefen stoltsera med uttalanden avseende lönsam och kulturberikande invandring, då det i själva verket är fråga om en strategisk manöver till fromma för globalismen och till förfång för nationalismen. Det multikulturella experiment vi utsatts för och dagligen tvingas hantera konsekvenserna av, har föga med ett rikt och nyanserat kulturliv att göra, men allt med en importerad valboskaps våldsbrottslighet att skaffa.
  Tack för ordet.
  Andreas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.