Omar Mustafa och Muslimska Brödraskapet

mohamed omar

Mohamed Omar

Omar Mustafa är sedan 2011 ordförande för Islamiska förbundet. Organisationen tillhör den europeiska paraplyorganisationen Federation of Islamic Organisations in Europe, (FIOE), som enligt Mohammed Mahdi Akef, ledare för Muslimska brödraskapet fram till 2010, är en del av den islamistiska organisationens nätverk. Brödraskapet grundades 1928 i Egypten och dess mål är ett världsomspännande kalifat, en panislamisk stat.

Mustafa har inte öppet velat medge sina sympatier för Brödraskapet, men han lajkar Yusuf al-Qaradawi, organisationens andlige ledare, på Facebook. I en intervju för Expressen (9/4 2013) sade han också att Al-Qaradawi är ”världens mest framstående muslimske teolog som går att jämföra med påven.” Samme Al-Qaradawi är en varm anhängare av heligt krig eller jihad. Vid ett besök på Stockholmsmoskén, som drivs av Mustafas förbund, manade han till självmordsattacker mot Israel.

Mustafas företrädare på posten som ordförande i Islamiska förbundet, Abdirizak Waberi, hyser också stor respekt för Qaradawi. ”Jag respekterar Qaradawi. Han är en stor, lärd person. Han är mycket kunnigare i islam än jag och andra i Islamiska förbundet”, sa han i en intervju med Evin Rubar i SVT:s dokumentär ”Slaget om muslimerna” från 2009. Rubar menar att Islamiska förbundet är ”det Muslimska brödraskapet i Sverige”.

I december 2015 avslöjades att ”biståndsarbetaren” Ihab Hallak samlat in 870 000 kronor i Stockholmsmoskén till Al-Qaida i Syrien. Hallak uppger att han tidvis arbetat för hjälporganisationen Islamic Relief i Sverige. Och det var inte första gången Islamic Relief nämndes i svenska medier i terrorsammanhang. I oktober 2013 rapporterade flera medier att Haytham Rahmeh, imam och främste religiöse företrädare i Stockholmsmoskén, smugglade vapen till jihadister i Syrien med anknytning till Muslimska brödraskapet. Rahmeh har suttit i hjälporganisationen Islamic Reliefs styrelse tillsammans med Omar Mustafa.

Imamen i Sveriges största moské har smugglat vapen till jihadister! Det är ingen liten sak. Det är samma moské som får besök av alla från toppolitiker till skolklasser. Al-Qaradawi, Brödraskapets nuvarande andlige ledare som Mustafa respektfullt benämner ”islams påve” och som alltså har predikat i Stockholmsmoskén, är en ivrig anhängare av det islamistiska upproret i Syrien eftersom han menar att alawiterna, det samfund som den syriske presidenten Assad tillhör, är ”sämre än judar och kristna”.

Mustafa har också gjort det så kallade ”rabiatecknet” som innebär att man håller upp fyra fingrar i luften. Det är en sympatiyttring för Brödraskapets kamp i Egypten. Han lajkar så klart Muhammad Mursi, Brödraskapets man som tog över efter diktatorn Mubaraks fall i februari 2011 under den så kallade arabiska våren.

Mustafa själv arrangerade flera möten med antisemitiska konspirationsteoretiker. Talare med anknytning till Brödraskapet som bland annat påstår att judar dödar barn och använder deras blod när de bakar bröd.

I en ny statusuppdatering på Facebook den 29 oktober i år citerar Mustafa en av Brödraskapets viktigaste ideologer, den egyptiske islamisten Mohammed al-Ghazali (1917-1996). Citatet är inte särskilt anmärkningsvärt, men denne Ghazali har bland annat sagt att vem som än motsätter sig någon del av sharia måste avrättas, antingen av regeringen, eller om denna inte gör vad den ska, av en enskild muslim. Han försvarade mordet på författaren Farag Fouda i Egypten 1992. Foda var muslim, men kritiserade islamismen och förespråkade en sekulär stat efter västerländsk modell.

Att Mustafa gillande citerar en av Brödraskapets viktigaste ideologer är knappast en slump. Det är värt att notera att Mustafa bara beskriver Ghazali som ”muslimsk tänkare” utan att nämna ett ord om Brödraskapet. Det är typiskt för hur Islamiska förbundets ordförande hela tiden försöker likställa vanliga muslimer med islamister och göra sig till talesman för muslimer i största allmänhet snarare än för en kontroversiell, och i många fall sekteristisk, islamistisk organisation.

Mellan den 7 och 13 april 2013 satt Mustafa i Socialdemokraternas partistyrelse. Han tvingades avgå sedan hans islamistiska sympatier och kontakter blev alltför besvärliga för partiet. Sedan dess har han försvunnit ur mainstream-medierna. Stockholmsmoskén besöks av tusentals muslimer varje fredag, många av dem är unga, och torde ha viss påverkan på dessas världsbild och värderingar. På grund av hotet från islamismen mot vårt samhälle borde media göra ett mycket bättre jobb i att kontinuerligt granska Mustafa och hans organisation.

11 reaktioner på ”Omar Mustafa och Muslimska Brödraskapet

 1. malmobon skriver:

  Desto mer jag läser om islams sätt att fungera i olika organisationer och inom framför allt infiltrationen inom politiken, desto mer mörkrädd blir jag.
  Under det avslutade presidentvalet i USA fick jag en del information genom bl.a. Julian Assange och Wikileaks (som f.ö. följer mig på Twitter).
  Jag har hela tiden haft en känsla som är olustig sedan Obama kom till makten.
  Huma Abedin som är Hillary Clintons närmaste och skulle högst troligt blivit Secratary of State om Hillary vunnit bör ni som är intresserade läsa mer om. Kortfattat så är hennes far högt uppsatt inom Muslimska Brödraskapet. Hennes mor dessa genom det s.k. Muslimska Systerskapet. Abedin levde under 16 år i Saudiarabien. Saudiarabien som enligt Assange sponsrar IS (Youtube ”Full intervju med Julian Assange). Någon måste köpa IS olja, eller hur?
  Själv har jag trott det var Erdogan (troligen han också).
  Om Abedin kan ni läsa mer om på Youtube eller se på de Twitter delningar jag gjort. Ett av dessa klipp är 10 reason what you need to know about Huma Abedin. Finns mer.
  I vilket fall har vi våra egna muslimparter i Sverige som hjälper islam fram. S + Mp.
  I Malmö har vi högst hönset Katrin Sjernfeldt Jammeh (S) som är gift med muslim som bl.a. kör Koranstudier på Malmö Stadsbibliotek.
  Allt står f.ö. i Koranen och dess andra skrifter, så information om världsherravälde likt Hitler finns rakt framför ögonen. ”Ser inte skogen för alla träden”.
  Bra artikel.

  Gillad av 6 personer

  • Sten lindgren dy skriver:

   Mycket viktigt inlägg. Varför undersöker inte media denna uppenbara fientliga infiltration, svaret är för att för närvarande så ligger islamism i linje med pk-ismen som Patrik skriver om, den gemensamma fienden är vi, de skötsamma.

   Jag har länge obsrverat dessa muslimer i falsk klädedräkt som leker västerländska men har kopplingar till muslimska brödraskapet. Jag antar att Abedin ser sig som en krigare i skyttegraven, i England finns liknande vältaliga muslimer satta att lura oss. Man måste känna en enorm tacksamhet mot Trump att denna infiltration av USA nu försvårades. Vi är mitt uppe i ett inbördeskrig, den enda skillnaden mot klassiska krig är att där så använder båda sidor våld, dit har vi ännu inte nått.

   Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    För Mata Hari-teorin talar ju onekligen också fr Amedins val av make: en neddekad sexmissbrukare med plats i representanthuset och i det Demokratiska partiet. Ett enkelt sätt att nästla sig in.

    Gilla

 2. Gunilla skriver:

  Rasismen mot svenskar och kristofobi negligeras av makteliten. Utan tvärtom har eliten bestämt att endast svenskar är rasister och fascister. Man stöder och göder istället de grupper som står bakom svensk-hatet med skattepengar. Grupper som på papperet säger sig motarbeta ‘islamofobin’ men som i detta arbete sprider svensk-hat, rasism och kristofobi i sin dolda islamistiska agenda.

  Gillad av 1 person

 3. nilsdacke skriver:

  Mohamed går från klarhet till klarhet.
  Jag minns hur Waberi, hyllade Qaradawi. ”Jag respekterar Qaradawi…”
  I sin bok How the Imported Solutions Disastrously Affected Our Ummah, skrev Al-Qaradawi bland annat följande: ”Eftersom islam är ett omfattande system av dyrkan (Ibadah) och lagstiftning (Sharia) innebär godkännande av sekularism övergivande av sharia, ett förnekande av den gudomliga vägledningen och ett förkastande av Allahs förelägganden”
  I en intervju 2013 http://gatesofvienna.net/2013/02/if-there-were-no-death-penalty-for-apostasy-there-would-be-no-islam/ erkänner herr al-Qaradawi inte bara att islam föreskriver dödsstraff för avfall, men att om det inte vore för denna lilla finess av islamisk lag, kunde islam inte ha överlevt som en ideologi.
  Dessa två exempel visar närmast övertydligt att islam inte är kompatibel med demokrati.

  Gilla

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Denne för Sverige EXTREMT FARLIGE man,
  måste motarbetas på Allah tänkbara sätt!

  Ingen av Allah organisationer han representerar,
  borde vara berättigade till en enda krona i statsbidrag!

  Men det tycker nog dessvärre ej vår naiva Demokratiminister?

  Gilla

 5. phnordin skriver:

  Jag utgår ifrån att dina informationer om Omar Mustafa är väl underbyggda. I så fall finns bara en sak att göra och det är att utvisa O. Mustafa och Haytham Rameh. Om fortsatt agitation av det slag du omnämner fortsätter bör Stockholmsmoskén stängas. Sverige skall inte behöva vara en tillflyktsort för islamistisk agitation. Vad gör Säpo àt detta?

  Gillad av 1 person

 6. Hortensia skriver:

  Horribelt, att det finns så många fula fiskar i den politiska ankdammen – t o m i regeringen:

  ”Så Charta 2008 har haft styrelsemedlemmar som jihadisten Anna, Mehmet Kaplan, Amaj Aziz som bjudit in hatpredikanter och brorsan till terrordömde Yusuf.

  Fridolin har medverkat i deras arrangemang, liksom inrikesminister Ygeman.

  I förra inlägget fokuserade jag på Ibn Rushd, som är en central del av den här rörelsen. Och jag tänkte fortsätta lite grann med det.

  För om man tittar på deras kansli så dyker en del kända namn upp. Omar Mustafa är som sagt förbundsrektor där. Ordförande heter Helena Hummasten, men hon är mest känd under namnde Helena Benouda. Hon har bland annat varit ordförande för Sveriges Muslimska Råd (SMR), som 2009 ingick i regeringens satsning ”Dialog om samhällets värdegrund”. SMR ingår också i SST:s Kris och Katastrof-grupp som sammankallas vid kriser som påverkar svenska församlingar eller samhället.”

  http://www.uvell.se/2016/04/26/fridolin-och-charta-2008-31806758

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.