Miljöpartiet (MP) och Muslimska Brödraskapet (MB)

mohamed omar

Mohamed Omar

I Sherlock Holmes-romanen De fyras tecken visar mästerdetektiven att han kan skilja på en indisk muslim och en hindu bara genom att studera fotspåren.

”Somliga af invånarna på den indiska halfön äro små till växten”, säger Holmes i min svenska översättning från 1907, ”men ingen kunde ha lämnat sådana spår som dessa. Den egentliga hinduen har långa och smala fötter. Den sandalbärande muhammedanen har stortån tydligt skild från de andra, emedan sandalremmen vanligen trädes där emellan.”

Få är lika skarpsinniga och uppmärksamma som Sherlock Holmes. Ja, jag är det då inte. Men det finns ett sätt att skilja en vanlig svenssonmuslim från en aktivist i Muslimska Brödraskapet: fyrtecknet.

Det innebär att man viker tummen och håller upp fyra fingrar. Det arabiska ordet för fyra, eller egentligen den fjärde, är ”rabia” och tecknet kallas vanligen ”rabiatecknet”. Det började användas av Muslimska Brödraskapets anhängare i Egypten i slutet av augusti 2013 i sociala medier och på protestmarscher.

Efter att Muslimska brödraskapets man Muhammad Morsi avsattes som president genom en militärkupp i juli 2013 utbröt protester. En stor grupp islamister barrikaderade sig på Rabiatorget i Kairo och vägrade att ge sig av förrän Morsi återinsatts. Den 14 augusti gick istället militären in och rensade protestlägret, vilket ledde till omkring 600 människors död.

Rabiatecknet har sedan dess blivit en symbol för Muslimska Brödraskapets kampvilja och motstånd mot den nya juntan i Egypten, men också en hyllning till Rabiatorgets och i förlängningen alla martyrer som dött i sin strävan att bygga den islamiska staten.

Brödraskapets motto är: Gud är vårt mål; Profeten är vår ledare; Koranen är vår lag; jihad är vår väg; och döden för Guds sak är vår högsta strävan. Tror man, som MB:arna gör, att bara Gud har rätt att stifta lagar, ”Koranen är vår lag”, är man inte demokrat, även om man går till val för att ta makten.

Rashid Musa, ordförande i Sveriges Unga Muslimer (SUM), är en av dem som i Sverige har setts göra tecknet på flera bilder. I en konversation om Egypten på Twitter den 25 januari 2015 med Mathias Wåg, känd för sitt engagemang i Researchgruppen, skriver Musa: ”Revolutionen har bara börjat”. Wåg undrar vilka Musa anser kan föra revolutionen vidare, varpå Musa svarar: ”Muslimska Brödraskapet och deras anhängare”.

Musa är förstås en varm anhängare av den före detta bostadsministern Mehmet Kaplan, som också har varit ordförande i SUM. Och även Kaplan har gjort rabiatecknet. Tittar man på hans muslimska bröder och kamrater i Miljöpartiet på Facebook finner man rabiatecknet både här och där. Därför är det inte förvånande när Lars Nicander, forskare vid Försvarshögskolan, varnar för att Miljöpartiet kan ha infiltrerats av islamister. Jag skulle säga har infiltrerats snarare än kan ha.

I en TV4-intervju fredagen den 22 april sa Nicander sa att han såg likheter mellan hur det forna Sovjetunionen försökte infiltrera partier och organisationer under kalla krigets dagar och hur islamister i vår tid försöker infiltrera Miljöpartiet. ”Personer inom partiet som står nära muslimska brödraskapet har uppenbarligen fått ett starkt fotfäste inom Miljöpartiet”, sa han, och pekade på det faktum att flera miljöpartister setts göra rabiatecknet.

Miljöpartiet är tydligt med sin avsmak för fascism, men när fascism uppträder i islamistisk dräkt verkar man inte kunna se den. För det är ju vad Muslimska Brödraskapet är, en fascistisk och antisemitisk rörelse. Att just Miljöpartiet blivit utsatt för islamistisk infiltration beror nog inte på att p uttalas som ett b på arabiska och att arabisktalande islamister misstar MP för MB utan på just denna blindhet för icke-västerländsk fascism.

Det senaste avslöjandet gäller miljöpartisten Ala al-Qut, som sitter i fritidsnämnden i Malmö. Han är också ordförande för det islamiska studieförbundet Ibn Rushd i södra Sverige. Han har gjort rabiatecknet och han har Muslimska Brödraskapets man Muhammad Morsi som sin profilbild på Facebook.

Men det stannar inte vid detta, Ala al-Qut har också, vilket han medger öppet, deltagit i en pro-Hamas konferens i Berlin förra året. Föga förvånande, då terrorgruppen Hamas, vars mål är att förinta Israel, är en del av Muslimska Brödraskapet. Konferensens logga visade en karta över Mellanöstern utan Israel. Brödraskapets andlige ledare, egyptiern Yusuf al-Qaradawi, talade en gång i Stockholmsmoskén. Han manade då till självmordsattacker mot Israel. Hassan al-Banna, som grundade Brödraskapet 1928, beundrade Hitler, och det arvet lever vidare.

I april i år bjöd den miljöpartistiske politikern Kamal al-Rifai en saudisk imam till Malmö. Imamen heter Salman al-Ouda och sprider den antisemitiska myten om att judar bakar bröd på människoblod. En gång i tiden var al-Ouda mentor åt Usama bin Ladin. Men numera tar han avstånd från Al-Qaida och Islamiska staten (IS) och anser istället att sharia, islamisk lag, ska införas genom väckelse- och missionsarbete. Han kallar dock fortfarande bin Ladin sin ”broder” och betraktar honom som en muslim med ädla avsikter som begick vissa misstag.

Hade en nazist som gick på antisemitiska konferenser och bjöd in antisemitiska talare kunna företräda Miljöpartiet? Nej, absolut inte. Varför går det då an med en islamist? Varför skiljer på en fascist som heter Kalle och en fascist som heter Ahmed? Det är dags att Miljöpartiet, liksom alla sekulära och demokratiska partier i Sverige, inför nolltolerans mot islamistisk fascism och antisemitism.

20 reaktioner på ”Miljöpartiet (MP) och Muslimska Brödraskapet (MB)

 1. gmiksche skriver:

  Utmärkt. Fast jag undrar om man kan säga att alla sekulära och demokratiska partier har infört nolltolerans mot islamistisk fascism och antisemitism, I mitt tycke har varken S eller V gjort det. De är snarare på väg åt motsatt håll.

  Gilla

 2. JAN BENGTSSON skriver:

  Massor av potentiella röster sannolikt!

  Vi har ju Disney-Alice som ekonomiskt stödjer dessa krafter,
  tycks vara helt omedveten om vad hon egentligen skapar,
  stöder odemokratiska krafter, som är emot jämlikhet o HBTQ-aktivism!

  Snacka om att vara olämplig för sitt jobb…

  Liked by 1 person

 3. Hortensia skriver:

  Usch, Mohamed, jag tycker det är dags att det extremt extremistvänliga Miljöpartiet lämnar in handduken.

  Vi borde ha nolltolerans mot invasiv, importerad idioti – även om den är islamsk – inom svensk politik. Hög tid att hela Europa slutar underlätta för illvilliga, islamistiska infiltratörer i deras strävan mot total utplåning av vår västerländska civilisation.

  Tyskarna tycks ha vaknat upp ur sin törnrosasömn, men vem skulle våga efterfråga samma nödvändiga islamistjakt inom våldsmonopolet i Sverige?

  ”Tysklands militära underrättelsetjänst Militärischer Abschirmdienst (MAD) har identifierat 20 religiösa extremister i tyska försvarsmakten Bundeswehr, rapporterar Berliner Morgenpost.

  Dessutom utreds ytterligare 60 personer för misstänkt extremistiska sympatier, uppger en talesperson för MAD till Reuters.”

  ”Enligt MAD söker terrorgruppen Islamiska staten (IS) aktivt upp tidigare soldater för att rekrytera dem. Man uppmuntrar också sina anhängare att ta värvning i Bundeswehr, skriver tidningen.

  I ett uttalande från 2014 uppmanade IS personer med militärutbildning att gå med i terrororganisationen.”

  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/tyska-arm%C3%A9n-utreder-islamistsoldater-1.3933164

  Liked by 5 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Vissa tycker att vi skall utbilda de unga männen till soldater som skall försvara vårt land…

   Varför inte?

   Räven är ju alltid bäst lämpad att vakta hensgården)

   S skulle ju få ordning på skolan, som man själv förstört osv…

   Gilla

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Hortensia!

    Du ser vilket effektivt vapen ironi är)

    Fast det var nog ej Allah som skämtade med det förslaget…

    Gilla

   • Hortensia skriver:

    Precis, Jan, vi får väl beväpna oss till tänderna med bitande ironi… eller bita ihop när vi tvingat bita oss i tungan… 😉

    Gilla

   • Hortensia skriver:

    Kloka Chris Forsne berör värnpliktsfrågan på dagens Ledarsidorna.se:

    ”Men samtidigt som försvarsminister Peter Hultqvist nu vill att unga människor ska kunna tas ut till värnplikt mot sin vilja – de frivilliga rekryteringen har ju inte räckt till – så blundar vi för att Sverige välkomnar desertörer med öppna armar. Hur ska unga svenska desertörer behandlas framöver? Ska vi erbjuda dem bostad, körkort och speciella snabbspår in på arbetsmarknaden? Eller ska vi ställa dem inför rätta och utdöma eventuella fängelsestraff?”

    http://ledarsidorna.se/2016/11/chris-forsne-hur-ska-vi-tanka-kring-desertorer/

    Gilla

 4. Lars Åhlin skriver:

  Stort tack för att du så enträget visar på att Muslimska Brödraskapet finns också i Sverige, och vilken fara de utgör. Möjligen börjar insikten sprida sig i Sverige om hur stor roll MB spelar i de organisationer som säger sig företräda ”muslimska civilsamhället”. Det finns så många muslimer (hoppas och tror jag) i Sverige för vilka islam enbart är rör vördnad och kärlek till Allah, eller som är helt ointresserade av religion. Det är så viktigt att dessa träder fram. Tänk om Svenska Kyrkan och andra organisationer som vill knyta band till muslimer insåg faran från MB och wahhabister, och ägnade sig åt dessa icke teologiskt skolade muslimer i stället!

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Det Muslimska Civilsamhället borde överhuvudtaget EJ ha någon plats,
   i ett sekulärt land som Sverige!

   I synnerhet som MAN knappast bejakar,
   varken demokrati e jämlikhet mellan könen e accepterar gällande HBTQ normer.

   Det har absolut inget med religionsfrihet att göra!

   Speciellt som även FRIHET FRÅN ingår i denna term, eller borde ha det!

   VI som vill slippa få Islam nerkört i halsen!

   Gilla

  • Hortensia skriver:

   Ja, Fredrik, jag tycker verkligen att vi behöver använda fler flinka fingrar i debatten – istället för att knyta näven i fickan, eller reflexmässigt signalera ”tummen upp” i givakt inför den identitetspolitiskt påbjudna, positiva särbehandlingen av muhammedaner i Sverige, borde alla kulturellt kristna med någorlunda självbevarelsedrift kasta av sig den kliande tagelskjortan, gripa sista halmstrået – även om det faktiskt är en SD-röst – och ge pedofilprofetens shariaförespråkande anhängare ”fingret” en gång för alla!

   Gilla

 5. Agneta Berglöw skriver:

  O den naive blåögde Fridolin när det stormade som värst kring Mehmet Kaplan tog honom i försvar mot bakgrund att de känt varandra i 20 år.Skulle Fridolin mött Kaplan när han var 13 år.Den gossen tar priset i dumhet.
  Det var väl saved by the bell att Kaplan försvann ur regeringen.Man kan ju undra vilken plan han hade……

  Gilla

 6. plq017 skriver:

  Ursäkta, men jag fördrar att inte behöva skärskåda den ena eller andra varianten av islam.
  Det rationella är att dra samma slutsats som Saudiarabien har gjort, nämligen att ett islamskt samhälle inte kan samexistera med ett västerländskt. Därför finns det inga kyrkor i Saudiarabien.
  Varför skall mina barn gå i samma klass som barn som uppfostras i tron att det är rättfärdigt att döda mig och mina barn för att de inte är muslimer? Varför skall mina skattepengar finansiera denna utbildning i folkmord?
  Man måste tro på muslimska företrädare när de säger att de avser att förgöra icke-muslimer. De visar i praktisk handling att de gör vad de säger.
  Religionsfrihet innebär inte att i någon religions namn bedriva folkmord, vare sig islams eller nazismens.

  Gilla

 7. bomarkusson skriver:

  Vi bokstavligen betalar för att få våra halsar avskurna. De flesta och värsta rasisterna finns inom det muslimska kollektivet. Det finns inga moderata muslimer. Är man ”moderat” är man inte muslim.

  Självständigt tänkande är förbjudet inom islam. Profeten säger att det finns saker man inte ska veta.

  Vår eftergivenhet mot muslimsk fascism är att 1 miljon röstberättigade muslimer kan hjälpa vilken politisk broiler eller vilken svetsare som helst att komma till de politiska köttgrytorna.
  Det bär mig verkligen emot att hänvisa till statsministerns tidigare yrke men vad vi ser i hans hyckleri tyder inte på någon särskild avancerad tankeförmåga.

  Jag har brukat säga att om man vill uppnå en maktposition utan att ha förmågan till det på egna meriter, kan man ju iallafall bli partigängare eller fackpamp.

  Jag skäms över detta med svetsare men jag hade stora förhoppningar om att en person från näringslivet skulle kunna stå för något nytt. Jag skäms även över att ha varit så naiv..

  Det fulländade hyckleriet var statsministerns Saudi-resa. Den humanitära stormaktens feministiska regering slickade fötterna på företrädarna för en av världens mest ondskefulla regimer. Feminism? Jo pyttsan! Humanitär? Inte fan!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.