Ge mig lite stryk, tack

8-26-13_11971

Patrik Engellau

Hela tiden träffar jag på åsiktsfränder som oroar sig över det skäll de kommer att få om de avlägsnar sig från den tillåtna åsiktskorridoren. Det kan vara landstingsanställda läkare som är rädda för sin ställning på jobbet, det kan vara präster som känner sig hotade av avkragning (ett kyrkoord som Word vill ersätta med ”avdragning” men som betyder att bli fråntagen sin prästvärdighet av domkapitlet), det kan vara vem sjutton som helst som är orolig att bli hållen för nazistfascistrasist av arbetskamrater och vänner.

Deras oro går att förstå. Vi svenskar är konsensusfolk. Vi gillar inte konflikter. Om vi tror att våra tankar kan vara stötande för någon i ett sällskap så föredrar vi att dölja dem framför att yttra dem. Det är ingen dålig attityd så länge de påbjudna och tillåtna tankarna är gynnsamma för oss alla. Vi får lära oss – vilket jag personligen alltid haft svårigheter med – att anpassa oss till kollektivet. Det är bara att gilla läget eller att flytta till Frankrike där folk påstås gilla att gräla.

Nu, alltså november år 2016 plus minus tolv månader, är de påbjudna och tillåtna tankarna emellertid inte gynnsamma för oss alla. Sverige, ett land som vi vant oss att älska trots – eller kanske rentav på grund av – dess kollektivistiska drifter och dess jantelag, har under de senaste årtiondena varit under attack av konstiga idéer som under detta årtusende verkar ha tagit kommandot över nationens högsta ledning eller åtminstone över det allmänna samtalet så som det återges av mediaetablissemanget. När Genusfotografen håller vernissage på Livrustkammaren på Stockholms slott för normkritiska anatomi- och underklädesbilder – Livrustkammaren? Slottet? Statschefen? – inser en sådan som jag att nationen har blivit kapad av galningar, galningar som jag är övertygad om inte vill mig väl.

Men allt är inte förtvivlat och hopplöst. Den legendariske SAF-ideologen Sture Eskilsson (SAF betyder Svenska Arbetsgivareföreningen och var föregångare till Svenskt Näringsliv) brukade säga att svenskar är som ett stim av sniglar, varmed han menade att vi alltid rör oss åt samma håll fast det går himla långsamt. Min tolkning av samhällsandan, som naturligtvis kan vara felaktig, är att alltfler, troligen en överlägsen majoritet av medborgarna, håller på att tröttna på det politiskt korrekta svamlet från etablissemanget, till exempel kyrkan, nästan alla politiker, statsägda media och de privatmedia som i verkligheten inte kontrolleras av ägarna, utan av en kår av aktivistjournalister.

Samhällsandan ändras fort. Jag hade aldrig skrivit det jag nu skriver för ett år sedan, kanske inte ens för ett halvår sedan. Jag är mycket känslig för vart vinden blåser och riskerar därför att vara en vindflöjel ehuru jag som sagt kan ha fel. Men jag tror att en stor omvälvning är på gång. Den stora, trygga, självsäkra, hyggliga majoriteten av Sveriges folk, alla vi som betalar våra skatter och vant oss att betrakta politiker som en sorts ofarliga fjantar, vi börjar nu vakna upp och fråga vaihelvete?

Vaihelvete är det som pågår? Hur är det möjligt att migrantsituationen fortsätter som vanligt? Hur kan skolpolitiken bedrivas som den alltid gjort när resultaten visar sig vara så förödande? Vafan gör ni med mitt land?

Sådana frågor måste vi ställa öppet. Sådana känslor måste vi ge uttryck för. Den tid när vi hade råd att oroa oss för att bli hållna för flyktingar från åsiktskorridoren är förbi. Numera kan alla säga sin mening utan att behöva skämmas.

Vad säger ni, landets samlade flumaktivister? Har jag fel? Ge er på mig. Det här är en publik sajt. Alla kan läsa och alla kommentera. Kom an!  Ge mig allt stryk ni tycker jag förtjänar. Så får vi se vem som vinner.

91 thoughts on “Ge mig lite stryk, tack

 1. Carpe diem skriver:

  Vi är fortfarande väldigt många i Sverige som tycker att migrationspolitiken i grunden fungerar bra. Sverige behöver invandrare för att undvika en demografisk kollaps som den som just nu drabbar Sydeuropa
  Att sedan genusfrågor tas upp är ju utmärkt, jag är uppväxt på den tid då fortfarande våldtäkt inom äktenskapet var tillåtet och då kvinnor i praktiken var utestängda från en yrkeskarriär på grund av sitt kön.
  Sveriges ekonomi går bra, arbetslösheten bland ”etniska” svenskar är i det närmast obefintlig, svenskarna lever längre och är friskare än någonsin i historien samtidigt som den grova våldsbrottsligheten minskar.
  Verkligheten är inte på din sida Patrik Dina domedagsprofetior om invandringen från förra året kom på skam. Kanske borde du ha tänkt på det innan du skrev kolumnen här ovan, du är helt enkelt inte insatt i de frågor som du försöker diskutera. Antagligen är det därför ingen mer framstående person gitter diskutera med dig!

  Gilla

  • Tage Sundin skriver:

   Det vore lätt att göra sig lustig över signaturen ”Carpe Diem”, som, milt uttryckt, inte är helt verklighethetsanpassad. Men jag ska undvika att falla i den fällan, och istället konstatera att hen representerar den majoritet godhjärtade men naiva svenskar som via sina röstsedlar ytterst är ansvariga för att centrala samhällsfunktioner i vårt land är nära att kollapsa!

   Liked by 1 person

  • europetodaysite skriver:

   …och här ovan ser vi hur det selektiva seendet filtrerar bort allt som inte passar in i den egna världsbilden. Har personen som skrev ovanstående läst en dagstidning de senaste två åren?
   Texten ovan innehåller inga kommentarer till det som händer i landet. Ingen analys av skeenden, inga försök att tolka samtiden. Bara en repetition av en väl inövad utantilläxa.

   Det är det här som ofta gör mig orolig för landets framtid: personer som har slutat söka information om världen omkring sig. Som aldrig kritiskt prövar sina invanda föreställningars giltighet.
   Bevisen för att deras invanda tankefigurer är felaktiga kan stå och skrika dem i ansiktet, utan att det rubbar deras trossatser ett dyft. Istället ignorerar de tecknen på att något är knasigt med deras trossatser och går till personangrepp mot personer som ifrågasätter. Som ovan.

   Jag noterar för övrigt inte ett enda sakargument i texten ovan som går att bemöta: signaturen ”carpe diem” kanske ska försöka bemöta det PE skriver i sak istället? Eller blev det för svårt?

   Liked by 1 person

  • Scoren skriver:

   Hmm, det är precis vad det handlar om, att alltfler inte längre litar på media då de ofta har fel. Tror du kommer på det själv så småningom.

   Gilla

  • Hortensia skriver:

   Den ”demografisk[a] kollaps… som just nu drabbar Sydeuropa” består ju i att hundratusentals stamkrigare (=”hypermaskulina män”) från dysfunktionella, utomeuropeiska teokratier passerar – och eventuellt hindras att fortsätta – på sin väg till Sverige, Tyskland, Storbritannien och andra tidigare välfungerande, rika och civiliserade, sekulära, toleranta och migrationsvänligt icke-rasistiska länder.

   http://www.telegraph.co.uk/news/2016/10/29/inside-the-squalid-new-jungles-of-paris/

   http://www.friatider.se/tusentals-afrikaner-valler-in-i-paris

   För att kunna diskutera dagens fullkomligt kaotiska situation med någon så enastående väl påläst som Patrik Engellau krävs en hel del informationsinhämtning. Du är inte ens med i matchen ännu, så på med läsglasögonen och carpe diem!

   Liked by 2 people

  • Boris skriver:

   Det där är ju rent struntprat. Visa mig bevisen för att Sverige behöver invandring för att undvika demografisk kollaps. Vilken demografisk kollaps har drabbat Sydeuropa? Du sitter och hittar på men kan inte lägga fram några fakta som stöd åt dina påståenden

   Gilla

  • Lennart Göranson skriver:

   @alla som kommenterat Carpe Diem
   Förstår ni inte att det är ett skämt, eller en provokation om man så vill? Det är naturligtvis så att Carpe diem vill uppmana er att vässa argumenten, att vända på kuttingen med den tyngd som bara underbyggda fakta kan erbjuda. Uppsåtet att väcka reaktion har uppenbarligen lyckats. Jag är inte fullt lika säker när det gäller den sakliga argumentationen.

   Liked by 1 person

   • Hortensia skriver:

    Tyvärr, Lennart, tror jag faktiskt att Carpe diem är en av de verkligt faktaresistenta:

    ”CARPE DIEM 11 oktober, 2015 at 10:32

    För det första låt oss konstatera att Sverige är beroende av invandring om vi vill undvika en ekonomisk recession. Utan massinvandringen så hade vårt lands ekonomi varit i recession precis som den finländska och japanska, två länder som valt bort en generös invandring och nu får betala priset i form av arbetslöshet och nedskuren välfärd i Finland och skenande statsskuld i Japan.”

    https://detgodasamhallet.com/2015/10/10/med-tissen-i-mangeln-3/comment-page-1/

    Gilla

   • Hortensia skriver:

    Det kommer mera längre ner på samma sida, Lennart:

    CARPE DIEM 11 oktober, 2015 at 21:55

    ”Vilken tur att vi i Sverige fram tills haft ett så klokt folk som inte dårats av främlingsfientliga populister och att vi har så kloka politiker som genom att stå upp för dagens generösa invandringspolitik räddat Sverige från ekonomisk recession och nedskärningar i välfärden!”

    https://detgodasamhallet.com/2015/10/10/med-tissen-i-mangeln-3/comment-page-1/

    Gilla

  • Elöd Szanto skriver:

   Något mer verklighetsförvrängt än vad pseudonymen Carpe diem skriver har jag inte hört på länge. Egentligen sedan jag läste om hyllningar av Nord Korea.
   Intelektuellt kass att spotta ut osanningar och imte ens våga stå med eget namn.
   Lågt.

   Liked by 1 person

 2. malmobon skriver:

  Carpe Diem får nog gå en gratiskurs i cykling som betalas av MKB (Malmö kommunala Bostadsbolag) till nyanlända.
  Vi måste minska befolkningen i HELA världen om mänskligheten skall kunna leva.
  Aldrig hört talas om pyramidspel? Vem skall sen ta hand om dessa? Som Annie Lööf ”Vi har plats med 40 miljoner”?
  Gå inte på media och sossarnas indoktrineringspolitik. Vakna och läs på. Gör om.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.