Stefan Löfven bör införa nolltolerans mot islamism

mohamed omar

Mohamed Omar

I ett gammalt videoklipp kan man se Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt skratta år en antisemit. Åt och inte med, alltså. Så uppfattar åtminstone jag klippet. Sjöstedt berättar en bisarr och osmaklig anekdot från sin tid på ett slakteri där vissa antisemitiska kollegor betett sig på ett vedervärdigt sätt.

Statsministern Stefan Löfven väljer dock en mer långsökt tolkning av klippet då han menar att Sjöstedt med sitt skratt deltar i de antisemitiska kollegornas antisemitism. Löfven tror inte på SD:s nolltolerans mot rasism. ”Enda chansen för dem att nå nolltolerans är att de lägger ned partiet”, säger han.

SD kan säkert göra mer för uppnå sin eftersträvade nolltolerans. Men världens största antisemitiska rörelse idag är islamismen. Det är inom islamismens olika rörelser, partier och terrorgrupper man hittar det ogenerade, öppna hatet mot judar och viljan att förinta Israel.

Nazismen ska inte förringas, men till skillnad från nazisterna kontrollerar islamistiska antisemiter hela stater med stort ekonomiskt, politiskt och medialt inflytande. Den islamistiskt färgade antisemitismen är en global massrörelse. Och den finns och växer i vårt land.

Och det är Löfvens parti, inte SD, som har gett islamister plattformar och höga positioner. Löfven gjorde miljöpartisten Mehmet Kaplan till minister i sin regering. Kaplan som stått på ett torg i Stockholm och skrikit att ”Vi ska befria Jerusalem!” Vilka är vi? Miljöpartisterna?

Kanske syftar Kaplan på jihadisterna? De islamistiska krigare som i detta nu arbetar för att förinta Israel. Vid ett seminarium i Almedalen 2014 jämförde ju Kaplan unga muslimer som ansluter sig till terrorgrupper med svenska finlandsfrivilliga. De ville befria Finland, jihadisterna vill befria Jerusalem. Samma sak, eller?

Löfven har också haft Omar Mustafa i sin partistyrelse. Inte så lång tid, men ändå. Han var då ordförande i Islamiska förbundet och är det fortfarande. Förbundet tillhör den europeiska paraplyorganisationen Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE), som är en del av Muslimska brödraskapets nätverk i Europa.

På Facebook lajkar Mustafa Brödraskapets andlige ledare Yusuf al-Qaradawi. I en intervju för Expressen (9/4 2013) sade han också att Al-Qaradawi är ”världens mest framstående muslimske teolog som går att jämföra med påven.” Samme Al-Qaradawi har hyllat Hitler och manat till självmordsattacker mot Israel.

Mustafa själv arrangerade flera möten med antisemitiska konspirationsteoretiker. Talare med anknytning till Brödraskapet som bland annat påstår att judar dödar barn och använder deras blod när de bakar bröd.

Kaplan har haft goda kontakter med den turkiska, islamistiska rörelsen Milli Görus. Den är inspirerad av Turkiets tidigare premiärminister Necmettin Erbakan. År 1969 publicerade han ett manifest med just namnet Milli Görus som betyder ”nationell vision”. Erbakan var en antisemitisk demagog som såg en judisk konspiration bakom varje kris, olycka och krig.

När Erbakan gick bort 2011 publicerade Mustafa ett kondoleansbrev där det heter att Erbakan var ”en stor förebild” och en ”inspiration för alla aktiva muslimer som på olika sätt vill engagera sig i sina samhällen”. Och i ett videoinspelat tal som hölls på ett evenemang anordnat av Milli Görus säger Kaplan: ”Vi måste verkligen tacka de som ligger bakom ett sådant här fint evenemang. De förtjänar verkligen ett tack”.

I en ledare i organisationen Socialdemokrater för tro och solidaritets tidning (2/2012) menade den socialdemokratiske politikern Adrian Kaba, då företrädare för Islamic Centers moské i Malmö, att en judisk konspiration låg bakom Breiviks massmord på Utöya. Kaba var då ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen i Malmö. Han kandiderade till riksdagen i valet 2010.

Omar Omeirat, en islamist som kandiderade för Socialdemokraterna i kommunvalet i Filipstad 2014, skrev på Facebook att ”hela den muslimska världen tittar på medan våra syskon i Palestina blir slaktade av judesvinen”. Uttalandet ändrades sedan till ”sionistsvin”. Sionist används ju som kodord för jude, något jag känner väl till då jag själv under några år var engagerad i den så kallade ”antisionistiska rörelsen” och alltså stod på samma sida som Kaplan och Mustafa.

Var är Löfvens och Socialdemokraternas självrannsakan? Hur kunde någon som Kaplan bli minister? Hur kunde någon som Mustafa väljas in partistyrelsen? Hur många islamistisk färgade antisemiter finns egentligen inom partiet? Innan statsministern klandrar SD för att inte leva upp till sin nolltoleranspolicy bör han själv införa nolltolerans mot islamism, världens största antisemitiska rörelse. Bara så kan han bli trovärdig.

63 reaktioner på ”Stefan Löfven bör införa nolltolerans mot islamism

 1. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Tack för Ditt sanningssägande, några reflektioner:
  Det är uppenbart att (s) och (mp) innehåller väl så många eller fler knäppgökar än (SD). Man kan fråga sig hur det kommer sig att Löfven och Sjöstedt kan sitta i TV och med intensitet förmedla ett fördömande mot (SD) så alla tittare riktigt känner hur hemska (SD) är. Att det kan bli så avvikande mot verkligheten tänker man. Löven och Sjöstedt är helt enkelt oerhört skickliga i att klandra andra och de kan göra det i vetskap om att inga reportrar går emot dem.
  En andra reflektion är hur man ska se på inslaget av antisemitism inom (s). Har (s) infiltrerats mot sin vilja eller finns det en grogrund för antisemitism i partiet? Jag tror på en blandning av orsaker såsom:
  • Det finns en viss antisemitism inom (s) t ex hos utrikesministern men också bland många äldre samt unga radikala
  • Den starka tron på det mångkulturella möjliggör infiltrationen
  • (s) sitter på betydande ekonomiska medel som de kommer åt genom sin kontroll av statsapparaten och som används för att stödja allehanda obskyra rörelser

  Gillad av 5 personer

  • ulfjoson skriver:

   Så lätt det är fördöma, när det passar!
   Att döma Nazister är väl bra men att kasta sten i sitt eget glashus visar på dumhet!
   Hitler samarbetade med muslimer under kriget för att göra gemenskap i judefrågan! Dessa muslimers nästa generation finns till viss del i Palestina samma människor som S omhuldat och skickat bidrag och förnödenheter! S har alltid älskat de palestinska ledarna med Puss o Kram och betalda resor till Sverige!
   Dessa ledare som sedan far hem till sina soldater som utan att skämmas fortfarande gör den så välkända Hitlerhälsningen!
   Synd att jag inte kan bifoga bilder!
   Mohammed du ingår i min drömregering! Tack för att du finns och vågar!

   Gilla

 2. JAN BENGTSSON skriver:

  Svaret är så klart den Socialdemokratiska Identitetspolitiken,
  att i praktiken köpa personkryssade röster från etniska grupper i utanförskapsområden,
  i utbyte mot politiska plattformar/politiska eftergifter via lagstiftning!

  Det syntes vid Regeringsbildningen, 3-4 Muslimer som Ministrar…

  En växande faktor för att bevara Maktinnehavet,
  när traditionella väljargrupper i arbetarklassen försvinner!

  Bidragsberoende är en hörnpelare i S politik!

  Detta är själva essensen i sossepolitiken!

  Vad betyder några få offrade Judar,
  mot 100 000-tals röster, i framtiden miljontals?

  Gillad av 4 personer

 3. sten lindgren dy skriver:

  Jo tack för detta men vad är konklusionen? Att S inför nolltolerans mot islamism? Antingen har man fullt medvetet bidragit till att släppa in islamister eller så är man så fast i sitt indoktrinerade tankesätt där allt SD säger är fel och inget ont kan komma ut islam. Det kvittar vilket, det är oförlåtligt och man kan inte betrakta S och resten av etablissemanget som annat än fiender, de ber man inte om nolltolerans, vi är förbi the point of no return, det finns inget att prata om längre och det gör våra politiker och journalister inte heller, de har bara skruvat upp epitetklistrandet ytterligare, när kallar Löfven Åkesson för brunråtta? Detta är en dragkamp om Sveriges framtid, SD på ena sidan och alla andra partier på andra. Dessa är nu helt beroende av att hälla ställningarna vid att SD är nazist-anstruket annars kommer försvaret inte att hålla och alla de svenskar som skrämts och inte vågar öppna munnen kanske röstar SD nästa gång. Man skall nog inte underskatta vad det betyder att man kommer att kunna ta sin valsedel dolt nästa gång om de internationella valobservatörerna får rätt. Jag gissar att vi får en smygdebatt där hela etablissemanget kommer att försöka förhala detta till 2022, det var så svårt att få fram nog med tyg till båsen.., håll ögonen öppna!

  Gillad av 5 personer

 4. Hortensia skriver:

  Tack, Mohamed, för en lika lysande som skrämmande, välgenomtänkt beskrivning av hur ignoranten Löfvens löjeväckande tro på hatiska, arnstadska amsagor främjar antisemitismens vämjeliga utbredning i ”naivitetens” Sverige…

  … där alla kloka, anständiga, läskunniga och verklighetsförankrade människor får skämmas ögonen ur sig vid tanken på den obegripligt undfallande och positivt särbehandlande islamistkramarpolitiken i vårt förment sekulära land.

  http://sverigesradio.se/sida/tabla.aspx?programid=132 (Ekot rapporterar om hur även Lundapolitiker implementerar Örebrodaltande med återvändande ”svenska” jihadister)

  Oscar Sjöstedt lider sannerligen av dåligt omdöme – möjligen baserat på ungdomligt oförstånd – och borde, enligt min åsikt, relativt enkelt kunna bytas ut inom kort, men betydligt äldre Stefan Löfvens översittarpartistiskt välförankrade, häpnadsväckande omdömeslöshet gör hela Sverige lidande och totalt oigenkännligt för den bildade, kulturellt kristna befolkningen.

  Extraval NU!!!

  Gillad av 3 personer

  • Hovs_Hallar skriver:

   Bara en sak: Ska en kompetent politiker dömas ut för att han en gång för X antal år sedan befunnits skratta åt något lågt och tarvligt beteende?

   Då blir det nog svårt att hitta NÅGON — i något parti — som befinns värdig.

   Gilla

   • Hortensia skriver:

    Nej, jag borde nog ha förtydligat, att min negativa bild av Oscar Sjöstedts omdöme inte uppstod i samband med att han tycktes se något humoristiskt i att antisemitiska slaktare sparkar på fårkadaver.

    Ett, enligt min uppfattning, synnerligen smaklöst och oetiskt beteende – oavsett tid, plats och ”-ism-stämpel” på förövarna, men Sjöstedts förmåga, att hamna i blåsväder p g a dåligt sällskap tyder på en besvärande oförmåga, att snabbt fatta kloka och långsiktigt hållbara beslut.

    Sjöstedts rent ut sagt korkade val av sällskapsdjur (och bristande förmåga att hantera det) får honom att framstå som barnslig, oförberedd och ansvarslöst risktagande – ingen vuxen, vaccinerad, välutbildad, ansvarsfull och förnuftig svensk man väljer väl att frivilligt skaffa sig en varghybrid från en välkänt suspekt uppfödare?

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20873466.ab

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Hortensia, när man argumenterar mot person är man inte bara ohederlig, utan man undlåter även att argumentera i sak. Intrycket uppstår att den angripna har rätt i sak, eftersom inga argument riktas mot det han eller hon eller hen hävdar.

    Är det så du vill ha det?

    Gillad av 1 person

   • Hortensia skriver:

    Ohederlig, minsann? Vi brukar vara överens om det mesta, Fredrik, men den åsikten delar jag inte alls… 😉

    Gilla

 5. Birgitta C skriver:

  Helt rätt Muhamed. Löfven ser inte och kan inte analysera sitt eget agerande. Nu har ju Sverige sedan länge tagit ställning mot Israel och för Palestina i den konflikten trots att den ene uttryckt vilja att förinta den andre. Och den viljan från Palestinas sida har funnits sedan dag ett när Israel blev till. Vår nuv utrikesminister är ju inte välkommen in i Israel eftersom man ansåg hennes uttalanden vara antisemitiska. Det tråkiga är att Löfven får judiska organisationer med sig att stå tillsammans med muslimska organisationer och fördöma sk högerextremism. Titta nu också på vad som händer på Gotland maa gruppvåldtäkten av en rullstolsbunden yngre kvinna. Det har utvecklats till ett klassiskt saloonsbråk där våldtäktsmännen kan se svenska samhället puckla på varandra medan de själva sitter lugnt och mest tar emot skydd eftersom det i Sverige är ett större brott att vara sk rasist, vilket är lätt att bli kallad om det är invandrare eller asylsökande som begår brottet, än att begå grova brott . Och kvinnan är väl helt bortglömd . Våldtäkt begången av invandrare eller asylsökande gör en kvinna nog bäst i att inte anmäla .

  Gillad av 3 personer

 6. Jasa skriver:

  Sionist är inte ett kodord för jude. Sionism är en extrem politisk-religiös, nationalistisk ideologi och rörelse som arbetat för en judisk stat sedan mitten av 1800-talet, då rörelsens grund lades. En del sionister som Theodor Herzl, ville inte att den judiska staten skulle byggas i Palestina, utan förespråkade Argentina och tom Östafrika. Det var i Balfourdeklarationen som den engelka utryckesminidtern 1917 gav sitt stöd för en judisk stat i Palestina, utan att tillfråga varken palestinierna eller grannländerna. Idag omsätts sionisterna ideer genom ockupation och förtryck, vilket leder till rättmättigt motstånd. Det finns ingen motsättning i att vara både mot radikal islamism och mot sionism. Är man inte mot båda, då är man inte trovärdig!

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Inget i det du säger motsäger att ”sionist” används av islamister som kodord för ”jude”. Snarare visar du ju bara tydligt upp varför det är ett bra val av den som vill göra sig populär i de vänsterextremistiska kretsar som styr Sverige.

   Gillad av 1 person

   • Jasa skriver:

    Nåt som verkligen är extremistiskt och även skisofrent är iden om att Sverige styrs idag av vänterextremister eller marxister eller leninister eller stalinister, etc. Har man en sådan världsbild, då bör man definitivt söka hjälp.

    Gilla

  • Ami skriver:

   Jasa
   Herzl hade Östafrika och Argentina som förslag han förespråkade inte de områdena. Palestina är namnet på området innan staten Israel bildades och har inget med dagen ”palestinier” att göra. Innan 1948 så var det namnet på den judiska befolkningen, Dagens Jerusalem post hette Palestine Post fram till 1950.

   Nedan följer en liten historielektion

   ”Though the definite origins of the word ”Palestine” have been debated for years the name is believed to be derived from the Egyptian and Hebrew word peleshet. Roughly translated to mean ”rolling” or ”migratory,” the term was used to describe the inhabitants of the land to the northeast of Egypt – the Philistines. The Philistines were an Aegean people – more closely related to the Greeks and with no connection ethnically, linguisticly or historically with Arabia – who conquered in the 12th Century BCE the Mediterranean coastal plain that is now Israel and Gaza”
   Och avslutningsvis
   ”The word Palestine or Filastin does not appear in the Koran. The term peleshet appears in the Jewish Tanakh no fewer than 250 times”

   Som vi alla vet,står det inte i Koranen så är det inte sant helt i enlighet med islam.

   Gillad av 1 person

  • rootlesroot skriver:

   Sionism är det är inte en extrem-religiös rörelse. Det är en nationell judisk rörelse vars mål varit att upprätta en judisk stat i det historiska judiska hemlandet.
   Det är nu uppnått så nu gäller det att försvara det mot angrepp från muslimer i grannskapet vars mål är att erövra den judiska staten, fördriva eller mörda den judiska befolkningen och omvandla den till ännu en arabisk/muslimsk stat.
   Judar är Israels urbefolkning. Där har de sitt såväl etniska, religiösa, historiska, traditionella som kulturella ursprung.
   Palestina araberna har däremot sitt ursprung på den arabiska halvön. De tillhör den arabiska nationen och delar såväl språk, som, religion, tradition och kultur med andra araber.
   Araber kom till det judiska först på 600-talet, i samband med islams imperialistiska erövringståg i Mellanöstern och Nordafrika. De har tagit andra folks territorier och arabiserat dem. Berbernas Nordafrika, kopternas Egypten, Assyriernas och Syrianernas Syrien är bara några exempel på hur islams imperialistiska erövringar förstört andra stater och kuvat ursprungsbefolkningar som nu tvingas leva som förtryckta minoriteter i sina egna hemländer.

   Gillad av 1 person

 7. Jan Erikson skriver:

  Du skriver: ”Vid ett seminarium i Almedalen 2014 jämförde ju Kaplan unga muslimer som ansluter sig till terrorgrupper med svenska finlandsfrivilliga. De ville befria Finland, jihadisterna vill befria Jerusalem. Samma sak, eller?”

  Var lite noga med fakta där. Det var ingen av de Finlands frivilliga som ville ”befria” Finland. De ville försvara den frihet som Finland redan hade. En viss skillnad…
  Bra retorik men när det gäller ett land som står oss så nära och som så många Svenskar dött för, är det bra att få till det rätt.

  Gillad av 1 person

 8. BjörnS skriver:

  Vi kan i te förvänta oss någon rannsakan från Löfven och S. Inte heller från MP och V. Orsaken är följande: (a) det är allmänt känt att dessa partier är överrepresenterade bland invandrare och (b) det skulle visa att kritikerna, främst SD, hade rätt och att dessa partier – och vissa andra – hade fel och man vill inte gynna SD. Betänk att företrädare för dessa feministiska partier inte drar sig för att misstänkliggöra modiga kvinnliga debatörer, ofta med invandrarbakgrund, eller relativiserar problemen då dessa påtalas.

  Det är nog först den dag det finns ett islamistiskt parti som hotar att ta röster från S som vi kommer att få höra någon form av tuffare ställningstagande. Kom ihåg att SD, liksom Ny Demokrati före dem, tog många röster av S och främst inom LO-kollektivet. Det förklarar mycket av Löfvens brösttoner.

  Gilla

 9. katarinanadi skriver:

  Det här var en olycklig artikel! Varför dra in SD o försvara en läskig individ som kanske eller kanske int har skrattar med eller vid sidan om (?) någon som uttryckt grov anti-semitism, hat o förringande. Din islam-kritik o granskning av alla märkligheter när det gäller stöd till så kallade muslimska föreningar (som har gjort sig till självvalda representanter för muslimer i S) behövs, men det skadar din trovärdighet att börja flirta med SD o försöka förminska de bruna o klart rasistiska rötter partiet har.

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Ja, det är nog bättre att inte försvara Löfvén. En riktigt läskig individ.

   Vi skall inte flirta med SAP och de klart marxistiska, stalinistiska, leninistiska röda rötter partiet har. Vi skall inte förminska detta partis medskuld till hundratals miljoner människors onda död och tusentals miljoner människors fattigdom, maktlöshet och elände.

   När SAP nu dessutom blir öppet judehatande på det sätt som beskrivs i artikeln är det kanske äntligen dags att slutgilitgt placera det på röda listan över odemokratiska, omänskliga pariapartier på yttersta vänsterkanten!

   Skämt åsido, när du vill avfärda en person för att han ”kanske, kanske inte” har roligt åt en smaklös vits, vem blir då kvar i ditt universum? Hur skall vi veta huruvida du ”kanske, kanske inte” roas av IS avrättningsfilmer? ”Kanske, kanske inte” — det är hatets och hetsens paroll, Katarina. Det är den retoriska grunden för kollektiva fördomar. Skärp dig.

   Gillad av 3 personer

   • katarinanadi skriver:

    Jag anför sakligt att jag inte tycker det var lyckat att dra in SD o ett gammalt filmklipp (som är ytterst tvetydigt med avseende på vad det är som händer) i en artikel som syftar till att som jag uppfattar det kritisera socialdemokraternas hantering av muslimska föreningars samröre med islamister. Tycker att artikeln sänker Mohamads trovärdighet o kvalitet, många av hans artiklar är annars bra o sakliga. Att försöka huta åt mig genom att ryta att jag ska skärpa till mig tycket jag är patetiskt o dessutom en form av verbalt hot som verkligen sänker kvaliteten på de här web-sidorna.

    Gilla

   • bomarkusson skriver:

    Nu tycker jag ändå att #katarinanadi kritiserar ett svar som, i mitt tycke inte var ett dugg värre än hennes eget för några dagar sedan. Var inte ”tölpaktigt” ett ord som nämndes? Eller missminner jag mig? Troligen minns jag fel, för det är inte ett ord, som jag tycker är särskilt belevat att använda. Inte ”diplomatiskt” om man så säger.

    Gillad av 1 person

  • Gösta Svensson skriver:

   Jag uppfattar att Omar i artikeln försöker visa dels på den totala inkonsekvens som både S, V och MP tillämpar då det gäller att fördöma antidemokratiska och extremistiska ideologier och personer, och dels försöker beskriva vilket litet reellt problem nazismen är idag om man jmf med det högst reella hotet från islam.

   Gillad av 1 person

  • Hovs_Hallar skriver:

   Du kallar Oskar Sjöstedt för ”läskig individ” på grundval av en gammal video där han ägnar sig åt vad man möjligen kunde kalla ”lyteskomik”, dvs. att man skrattar åt något sorgligt och motbjudande.

   Detta är exakt vad makthavarna vill uppnå — dvs. att smutskasta en representant för den ENDA opposition vi de facto har här i toklandet Sverige! Om Sjöstedt hade tillhört något av etablissemangets partier, tex. (S), så hade detta inte ansetts ha något nyhetsvärde.

   Det är sorgligt att se hur människor går i fällan varje gång regimtrogen media försöker vinkla någon icke-nyhet så att den ska kompromettera SD. Man får intrycket att folk kan manipuleras hur som helst av dessa enfaldiga mediadrev — som tex. att SD:are ”sprang med järnrör på stan”, ett urgammalt fyllebråk som används av vissa patetiska individer än i dag i brist på sakargument.
   Jag har sett långa listor på rent kriminella handlingar som andra partiers politiker ägnat sig åt, men som INTE rapporterats med krigsrubriker i media!

   Gillad av 4 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Det vet väl alla initierade att Sossarna har de brunaste rötterna!

   Rasbiologiska Institutet i Uppsala, på iniativ av S o Centerns föregångare,
   inspirerade Nazismens tankar…

   Sterilisering av mindre värda var väl S sätt att bry sig om Sverige,
   men det hade väl varit ärligt att också medge det!

   Sveriges längste Statsminister, Erlander kunde sannolikt lett ett dåtida SD,
   eller snarare rent av blivit utesluten av dagens)

   Gillad av 1 person

   • Hovs_Hallar skriver:

    Exakt! På Erlanders tid var det självklart att en statsminister, landets ledare, skulle vara patriot. Om inte ha värnade om Sveriges bästa, vem f-n skulle då göra det?

    Numera verkar det vara tvärtom: statsministern ska bry sig MER om inflyttare från andra länder än om etniska svenskar.

    Gilla

  • Ami skriver:

   Katarinandi
   Omar gör en parallell det framgår klart och tydligt. Dessutom som han skriver, skattar år inte med. Jag har själv en hund i fighten och mig berör det inte.
   Hur länge skall någon klä skott för något som de inte har varit skuld till. Jag tycker kritiken är helt obefogad.
   Tur dock att vi fortfarande har åsikt och yttrandefrihet.

   Gillad av 1 person

 10. CHSF skriver:

  Intressant som vanligt!

  Det stora problemet som finns när det gäller kritik av islam, särskilt inom vänstern, är att man inte kan hantera att två fel inte blir ett rätt. Det är helt enkelt inte möjligt att både kritisera SD OCH islam, eftersom det enligt postmodern logik är mer rätt att sparka uppåt än nedåt. Det blir med den inställningen viktigare att markera mot svensk rasism än importerad, eftersom den importerade rasismen och antisemitismen hör till kategorin ”redan utsatt grupp”. Att judar, såsom redan boende i landet också är en utsatt grupp blir då inte möjligt att hantera. Denna värdekonflikt, ibland enkelt uttryckt som ”förmågan att hålla flera tankar i huvudet” har man inte löst och Löfven visar inte heller förmåga att kunna hantera den konflikten heller. Det rätta vore istället att säga att svensk värdegrund (inte att förväxla med Värdegrund TM) innebär att vi står upp för minoriteters rättigheter, alla människors lika värdighet och nolltolerans mot rasism. Det kan inte graderas – det är således inte mer rätt med rasism om den kommer ”underifrån” eller är ”rasifierades” markering; rasism är aldrig förenligt med svensk värdegrund.

  Jag är medveten om att det kräver ett nyanserat samtal, något som nuvarande klimat inte alltid inbjuder till. Men det är vad vi behöver – mer diskussioner med flera nivåer parallellt. Bara så kan vi komma vidare.

  Gilla

  • Hovs_Hallar skriver:

   @CHSF:
   En enkel fråga:
   Vad har SD med ”svensk rasism” att göra? Inte mer än vilket riksdagsparti som helst anser jag. Visst, påstå att det ”finns rasister i SD” — det kan finnas, men de förekommer i alla partier.

   De verkliga rasisterna, som jag anser är farliga numera, är rassarna på vänsterkanten som hatar VITA människor. Dessa individer får nämligen inget mothugg från samhället utan göds tvärtom med pengar tagna från våra skattemedel.

   Exempel: rasisten Tobias Hübinette med sina ”vithetsstudier” på Södertörns högskola!

   Gillad av 3 personer

 11. Ami skriver:

  Fruktansvärt bra Mohammed.
  Inga kommentarer nödvändiga mer än två väl valda ordspråk.

  ”Kasta inte sten i glas hus” samt Jesus otroligt träffande ”den som är utan synd kastar första stenen”

  Gillad av 1 person

 12. John Erik Ottosson skriver:

  Du bör lyssna igenom klippet med Sjöstedt några gånger till Mohammed. Visst skrattar Sjöstedt MED och inte MOT nazisterna i ”judeskämtet”.

  Gillad av 1 person

  • Ami skriver:

   Hur skrattar man mot någon?
   Jag skattar åt någon som gör sig till åtlöje men skrattar med någon som gör andra till åtlöje .
   Sedan kan jag i sak hålla med om att någonstans får fadäserna ta slut men det gäller samtliga partier.
   Inte juste att hänga ut Omar för att beskriver ett läge i svensk politik som är både odemokratiskt och felriktad.

   Gilla

 13. Kristina S skriver:

  Jag brukar hålla med dig i din kritik om islamism, men är SD enda alternativet till att få rätsida på det hela? Jag håller inte med dig i din tolkning kring hans reaktion, tycker att det är för många frågetecken kring dem fortfarande och de som är i ledningen. De vill bli populistiska och få röster, men har deras värderingar i grunden förändrats? Hur kan man överhuvudtaget skratta åt nåt sånt osmakligt? Redan där har nåt gått fel anser jag. Skratt åt eller med, ja vem vet? Världen är på väg utför kring vad som är rätt och fel och kring etik och moral och jag har speciellt svårt att lita på ett så ungt parti, med unga, kanske omogna människor, som har haft? riktigt besvärande åsikter. Nån fascism stödjer jag inte. Inte nån -ism överhuvudtaget. Och inga hatiska människor som vill få makt. Aldrig, vad de än kallar sig.

  Gillad av 2 personer

  • bomarkusson skriver:

   Men vad är det politiska alternativet? Jag har sökt men kan inte finna något. Jag är inte fascist, nazist eller rasist. Jag är gift med en arabisk kvinna från ett muslimskt land. Hon är fd muslim och jag har fått veta vilka krafter brödraskapet och salafismen representerar. Jag har studerat koranen och haditherna.

   Jag tar mycket gärna mot förslag så att jag slipper proteströsta.
   ” (stödjer) inga hatiska människor som vill få makt.” (sic) Men du stödjer indirekt dessa hatiska maktmänniskor inom det muslimska kollektivet.

   Gillad av 2 personer

   • Hovs_Hallar skriver:

    Exakt. Var och en som vägrar rösta på ett parti därför att någon av partiets företrädare har ett cyniskt sinne för humor, eller har ”fel” sorts hund (!) — stödjer på det sättet istället politiska partier som
    — skänker skattemedel till islam-fascistiska organisationer (som bl.a. vill mörda judar och homosexuella), och
    — placerar individer med sådana åsikter i politiska maktpositioner!

    Tala om att sila mygg och svälja kameler…

    Gilla

   • Kristina S skriver:

    Menar du att jag stödjer muslimska hatmänniskor för att jag inte röstar på SD? Jag har rest i de länderna så jag vet mycket väl vad islamism står för. Vi får alla noga se var olika partier står i frågan inför valet 2018. Men jag hoppas på mogna människor som kan föra landet vidare i många svåra frågor.

    Vi är i en svår situation som har sin grund i en komplex verklighet som skapats under lång tid i Sverige. Curlade generationer som inte tar ansvar utan det är nån annan som ska fixa saker. Föräldrar som abdikerat som vägvisare och som inte längre lär barnen gränssättning, sociala koder och ta hänsyn och samspela med andra. Hur goda normer sätts åt sidan och dessutom ska vi tycka synd om folk när de beter sig illa mot andra. Vi har blivit hjärntvättade med att det är det mångkulturella samhället som ska byggas och den svenska kulturen ska upphöra. Det har gått bra tills konservativ islam rotades och isolerades i samhället i allt större mängd.

    Detta är några exempel på hur vi byggt grunden för det som sker i dag.
    Så vi har ett Sverige vi förtjänar, tyvärr.

    Gilla

   • Kristina S skriver:

    @hovshallar
    Förstår du mig med avsikt på fel sätt? Jag skrev: har deras värderingar i grunden förändrats? Det handlar alltså om inte bara en person utan hur är det med värderingar inom partiet kring mänskliga rättigheter osv hos flertalet. Jag har aldrig gillat nassevärderingar. Flera SD-riksdagsledamöter tycker att Trump blir en bra president. Tycker du också det? På grund av hans hållning i invandrarfrågor? Trump, en man som ljuger, manipulerar, sextrakasserar kvinnor, verkar vara psykopat och inte rikt mentalt frisk och som är oerhört enkelspårig. Trump som USA:s president? Tala om att sila mygg och svälja kameler… det är just det jag är rädd för med SD-anhängarna, de verkar inte ha den etiska och moraliska kompassen rättinställd. Det visar även deras arroganta kommentarer, ibland hatiska. Därför skulle jag verkligen vilja varna för och se upp så att vi inte hamnar ur askan i elden. För om man är hatisk, då är man precis likadan som islamister och andra ism:are, bara med en annan inriktning. Det måste finnas andra vägar att gå än att leva ut sådana saker. Hur kan man skapa ett gott samhälle på de premisserna; hat, hot och arrogans?

    Gilla

   • Hortensia skriver:

    Mmmm, HOVS-HALLAR, det är möjligt att jag silar mygg, men jag hoppas att bristen på realistiska alternativ till SD kommer att leda till en avstigmatisering, som tillåter partiet att utökas med ett flertal kompetenta kandidater till unge herr Sjöstedts nuvarande position…

    … för jag förutsätter att partiets sympatiska värnande om medborgarnas trygghet, och förmenta beredskap att ta ansvar, för att upprätthålla ordning och reda i det svenska samhället, inte bara är tomt prat…?

    Att skaffa sig en förväntat svårhanterlig hund (som en vargkorsning, kamphund, skarp vakthund e d) utan att se till att sätta upp ordentligt staket, så att ingen utomstående riskerar att drabbas av detta – osvenska – personliga hundval, är i praktiken att hänsynslöst utsätta omgivningen för terror.

    Jag vägrar verkligen inte att rösta på SD, men jag skattar pålitlighet mycket högt, så jag vill ogärna se att min röst i nästa val bidrar till att Sverige får en finansminister, som jag absolut inte skulle vilja ha som granne i mitt eget villakvarter.

    Gilla

 14. jacobusmcmxlvii skriver:

  A murky pot being stirred here, Mohamed. It seems to me that a few definition statements and clarifications are needed. First, however much Islamists might use Zionist as a code word for Jew, Zionist does NOT equal Jew and Jew does NOT equal Zionist. There are plenty of Jews around the world who are vehemently anti-Zionist (and with good reason!). Secondly, it should perhaps be remembered that there was, at least for a while, a degree of agreement if not collaboration between (some) Zionists and Herr Hitler and his gang – who were not, at the same time, averse to links with the Islamists of the day. Thirdly (I think I’ll give up putting numbers to this…), regarding the term anti-semitic, the fact seems to have got lost in the propaganda that the Palestinians are as semitic as most of the Israelis, as are quite a few other residents of the Arabian peninsula. Semitic is in fact a linguistic descriptor, not a racial one! As far as I am aware, Jewish is not a racial descriptor either – it’s a religious one! There are, for example, Ethiopian Jews who have immigrated to (or escaped to) Israel and they are VERY poorly treated by the Israeli establishment! It’s all very silly and would be quite amusing if it were not for the tragic outcomes of all this confusion. The world is a total sorry mess founded very largely on the fairy-tale basis of religion, whether it be the Islamic variety, Judaism, Christianity or any of the others – and I’m not excluding dogmatic Communism or red-in-tooth-and-claw Capitalism (read worship of Mammon) from that.

  Gilla

 15. Gin Tonique skriver:

  Den svenska politiska diskursen och det allmänpolitiska narrativet om islam och dess förgreningar är gisslan hos islamisterna och vänsteranhängarna. Så fort kritiken mot islamismen seglar upp i den rikssvenska debatten så skall den först låta avväpna sig själv genom relativiseringar, införande av bivillkor och ursäkter, detta för att inte stöta sig med de politiska grupper som i religionsfrihetens och i antirasismens namn vaktar dess sakrala fundament. Således blir en svensk debatt om islam och dess islamistiska förgreningar en meningslös övning där den politiska diskussionen främst kommer att föras om rasism, islamofobi och högerextremism istället för att handla om islams politiska ställningstaganden. Således kan det te sig som att vänstern i allmänhet står i vägen för en saklig debatt om politisk islam och dess inverkan på det moderna västerländska samhället.
  Detta torde vara mycket intressant att analysera djupare.

  Gillad av 1 person

 16. VX skriver:

  Etablissemanget silar mygg och sväljer kameler. Letar upp gammal skåpmat att använda som tillhygge. Vårt samhälle är genomsyrat av problem, diskutera det istället, inte minst vad gäller många nykomlingars kvinnosyn. Orsaken till detta har det debatterats mycket om i detta forum. Är vi på väg att gå samma öde till mötes som de kristna minoriteterna i många muslimska länder?

  Vid det här laget är icke-muslimska kvinnors svåra situation i ISIS grepp välkänd. Sedan de erövrade Mosul i juni 2014 har kalifatet avrättat så många som 250 fängslade icke-muslimska flickor (mestadels yazidier och kristna) efter att de vägrat ställa upp som sexslavar. Nyligen placerades 19 yazidiska flickor i järnburar och brändes levande inför en publik på flera hundra för att de vägrat ha samlag med jihadister.
  https://sv.gatestoneinstitute.org/9105/kristna-flickor-muslimska-man

  Gilla

 17. Ami skriver:

  Är själv sionist så skall ni starta drev så börja med mig.
  ”Some collaboration with hitler and his gang”
  Tro fan det då de förstod att judarna skulle råka illa ut.
  Hela kommentarsfältet har spårat ur.

  Gillad av 1 person

  • Ulrika skriver:

   Ami, tack för det! Samma här. Life member i Hadas The Women’s Zionist Organization of America.
   Varje gång Israel nämns dyker det upp kommentatorer, sk wisserbesser, som ska lära oss andra historien ur deras synpunkt. Slår sällan fel.

   Gilla

 18. Anonym skriver:

  Jag har just Läst Primo Levis tre böcker om Förintelsen (”Är detta en människa?”, ”Fristen”, ”De förlorade och de räddade”). Primo Levi var en av de få som överlevde Auschwitz. I den sista av de tre böckerna (utgiven 1986) funderar han över framtiden – och om detta hemska kan komma att hända igen. Citat:

  ”Som jag antytt tidigare är det föga troligt att alla de faktorer som utlöste den nazistiska galenskapen ska inträffa igen och samtidigt, men vi kan skymta en del varnande tecken. Det… meningslösa våldet…dyker upp här och där… I tredje världen är det endemiskt eller epidemiskt. Det väntar bara på en ny pajas (kandidater saknas inte) som organiserar det, legaliserar det, förklarar det ofrånkomligt och nödvändigt och infekterar världen. Få länder kan garanteras immunitet mot en framtida våldsvåg generad av intolerans, maktlystnad, ekonomiska skäl, religiös eller politisk fanatism…

  Desperata judiska överlevande som flydde från Europa efter det stora skeppsbrottet har i den arabiska världen skapat en ö av västerländsk civilisation, en vidunderlig pånyttfödelse av judendomen men också en anledning till förnyat hat. Efter nederlaget har den tyska nazistiska diasporan lärt ut förföljandets och torterandets konst till militärer och politiker i ett dussintal länder på Medelhavets, Atlantens och Stilla havets stränder. Många nya tyranner har Adolf Hitlers Mein Kampf i sin skrivbordslåda: om man ändrar lite grand och byter ut några namn kan den fortfarande komma till användning.”

  Gilla

  • bomarkusson skriver:

   Är det verkligen nazisterna, som lärt ut allt detta? Det måste i så fall vara det pre-nazistiska partiet. Det är många, som kunnat konsten att pina livet ur folk på det mest bestialiska sätt. Stalin kunde det och han hade många efterföljare. Efterföljarna samlades i ett parti, kallat Kommunisterna. Det finns fortfarande en mängd tongivande personer i landet, som bekänner sig till den läran.
   För 1400 år sedan levde en man på Arabiska Halvön, vars efterlämnade skrifter talar om hur man går till väga. Romarna var heller inte så pjåkiga. Mångtusenhövdade är skaran, som kunde sin sak långt före nazisterna. Mossad tycks också kunna sin sak, liksom Stern-ligan kunde det.

   Nej, ondskan är inte nazisternas påfund. Den fanns långt tidigare och kommer alltid att finnas.

   Gilla

   • Anonym skriver:

    Min poäng med att citera Primo Levi var framför allt denna: Inte ens han (som själv suttit i nazisternas koncentrationsläger) trodde att ondskan skulle uppstå i exakt samma form en gång till. Men det verkar vara vad Löfven tror. Han ser SD som nya nazister. Och, kanske därför att hans morfar var nazist, är han väldigt mån om att inte vara det själv. Så han demoniserar SD och tror att allt ont måste komma från det hållet. Men så är han helt blind för att i VÅR tid motsvaras nog snarare de onda nazisterna på 30-40-talet av islamister. (Därmed inte sagt att det inte också i vår tid finns nazister men idag är hotet större från islamisterna – och där är Löfven blind, som Mohamed skriver).

    Gilla

 19. Fredrik Östman skriver:

  Angående artikelns uppbyggnad, så följer den ju Mohameds vanliga mall: Först en inledning baserad i folkkulturen, som förefaller leda i en viss riktning, sedan en association till islam och så vidare i denna mer oväntade riktning. Mohamed är helt enkelt poet, och detta är ett poetiskt stilmedel. Mitt favoritexempel kommer från Francesco di Gregori:
  Generale
  la guerra è finita
  il nemico è scappato, è vinto, è battuto
  dietro la collina non c’è più nessuno
  solo aghi di pino e silenzio e funghi
  buoni da mangiare, buoni da seccare
  da farci il sugo quando viene Natale
  quando i bambini piangono
  e a dormire non ci vogliono andare.

  Stupenda! Slår Bobban Dylan med hästlängder. Nobelpris nu!

  Gilla

 20. oppti skriver:

  Jag säger som Hasse Alfredsson- nu kan man inte skämta om en synål ens-det finns alltid nån enögd som känner sig träffad.
  Expo kartlade SD folket , vem kartlägger EXPO folket-AFA och MP?

  Gilla

 21. bomarkusson skriver:

  Tack än en gång, Mostafa, för att du kämpar för oss.
  Du säger sanningar rakt ut utan att förskräckas. Det har gått så långt i Sverige, att sanningen inte längre är tillåten. Förljugenhet präglar landet. Sverige är ingen verklig demokrati längre. En verklig demokrati mäter inte med olika måttstockar. Sverige är en mytokleptokrati.

  Du vet lika väl, som jag, att den största rasismen finns inom det islamska kollektivet. En ”kafir” är en äcklig hund ( motsvarar ”brunråtta”). Det värsta med en ”kafir” näst efter att han otrogen, är att han är så in i h-e dum och naiv. En riktig människa ska vara listig, insmilande och ta för sig av det de otrogna har, då detta, enligt skrifterna, tillhör profetens folk.

  De, som står med sina öppna hjärtan, föraktas just för sina öppna hjärtan. Deras kvinnor benämns ”aahera”, hora, och männen är ”koffar”.

  Sverige är ”failure state”. Oreparabel. Såg i SvD idag att på Chalmers, som var något av en elitskola på min tid, klarar idag endast 40% av de nyintagna av att lösa andragradsekvationer(!). Innan nedgången på 1990-talet klarade 75% ett identiskt prov.

  Rättsväsendet har kollapsat. Ekonomin är en katastrof. Regeringen har förbetalt 40 mdr för att valårets budget ska friseras. Regeringens 10 mdr satsning på välfärd går till att lösa invandringsproblematiken. Våra 50 000 fattigpensionärer har 65% mindre än invandrad pensionär, som inte arbetat en enda dag i Sverige. Många av dessa lever ett guldkantat liv i sina hemländer och kommer bara hit för fri tand- och hälsovård. Invandrare går före i bostadsköerna. Terrorister får skuldsanering, fria bostäder och körkort. Vilka signaler sänder det? Vilka kommer hit för att vila upp sig och avvakta vidare order?

  Vad vi nu ser är att sjuklöverns partier positionerar sig för inte låta sanningen komma fram. Statsministern drar sina järnrör och nazistkort men glömmer vänsterns förflutna. Feministerna vägrar erkänna det omfattande kvinnoförtrycket inom det muslimska samhället utan förärar varandra feta pastorat i form av genusprofessurer.

  Gillad av 1 person

 22. sefasttronde skriver:

  Bra artikel! Du har uppfattat frågan rätt. Till följd av att jag varit i mellanöstern, och i Israel, och själv har träffat och umgåtts med ledande inom den palestinska rörelsen, och även ledande inom Hamas, har jag väl övertydligt uppfattat Islamismens hot mot Israel, det västerländska samhället och den kristna kulturen.

  Den som inte har en tydlig uppfattning om hotet från Islam anser jag heller inte har den minsta insikt om vad Islam står för, eller vad Koranens budskap deklamerar. Stefan Löfven har uppenbarligen inte denna kunskap.

  Gilla

 23. Lars skriver:

  Terminologiskt klarläggande.När man påstår att islamister är antisemiter är detta påstående fast det ju är begripligt ändå mycket diskutabelt.Antisemitism=Rörelse riktad mot ”semiterna”.Vilka är då ”semiter”?Semiterna är per definition alla araber.Fråga:Hur kan semiter vara antisemiter?Islamister är inte antisemiter utan antijudiska aktivister.Denna begreppsliga förvirring har sin grund i att skribenten ansluter sig till en vanlig propagandistisk tolkning av begreppet antisemit.De ”sk judarna”,de verkliga ashkenazims är-vilket de själva oftast vet-inte semiter.Detta har påpekats till leda av inte bara Koestler i hans bok ”Den trettonde stammen” utan även av dem som genetiskt klarlagt det ashkenaziska DNA:et.Ashkenazims vilka är de som till 99,9% styr och bor i Israel är inte semiter utan ett europeiskt-asiatiskt-turkiskt hybridfolk.Benjamin Netanyaho är en polack född i USA och heter egentligen Mileikovsky.Ben Mileikovsky.Angela Merkel även en polska med efternamnet Cashimir.Ordet ”antisemit” måste om sanningen tas på allvar ersättas av ordet ”antijudisk”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.