Göran Greider har noll koll

mohamed omar

Mohamed Omar

Poeten Göran Greider skriver en ganska socialrealistisk poesi, men hans analyser och slutsatser brukar vara mer poetiska än realistiska. Nu har han önsketänkt högt igen. I en krönika i tidningen Metro den 20 september, ”Dags att släppa ut luften ur Sverigedemokraterna”, menar han att SD mycket väl kan rasa och få mindre än tio procent av rösterna 2018.

Varför skulle det gå dåligt för SD? Jo, skriver Greider, eftersom partiets stora fråga, ”flyktingmottagandet”, har gått det ur händerna. Men frågan om vår ansvarslösa och ineffektiva asylpolitik är inte löst. Långt därifrån. Fortfarande bygger den på att hindra asylsökare från att komma hit samtidigt som vi på pappret upprätthåller asylrätten. Det leder till mycket lidande och håller inte i längden.

Det som behövs är ett asylstopp. På så sätt kan frigöra stora, dåligt använda resurser till att hjälpa fler flyktingar i världen. Vi har haft en ansvarslös asylpolitik i decennier och det kommer att ta decennier att få ordning på alla problem som den ställt till med.

Greiders tes är alltså att ”SD är på väg att sakta men säkert backa”. Förutom att ”flyktingmottagandet” skulle vara löst, vilket det alltså inte är, kan den rödgröna höstbudgeten ha en sådan effekt.

Regeringens höstbudget, menar han, kan bidra till att flytta frågor om välfärd och jämlikhet in i politikens centrum. Invandringsfrågan skulle då bli perifer. Men invandringsfrågan berör i högsta grad både jämlikhet och välfärd. Man kan idag inte tala om jämlikhet utan att nämna kvinnoförtrycket i den islamiska fundamentalismen som breder ut sig i Sverige. Och den är en konsekvens av invandringen från islamiska länder. Man kan idag inte tala om välfärd utan att nämna den belastning på välfärden som den massiva asylinvandringen medfört, till exempel de tiotusentals enskommande, afghanska männen. För betydligt mindre pengar hade vi kunnat bygga ett antal sjukhus i Afghanistan och ge vård i toppklass till många fler.

Dagen efter Greiders krönika publicerades resultatet av DN/Ipsos nya opinionsmätning. Partiet fick 19 procent och det är all time high. Som högst har partiet fått 18,9 procent i tidigare mätningar av Ipsos. ”Just nu syns ingen tendens till att stödet för SD skulle minska”, säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos.

Och dagen före Greiders krönika, den 19 september, publicerade Nyheter Idag resultatet av den senaste mätningen från Sentio. Där blir SD största parti med 24,5 procent!

Den socialrealistiske poeten Greider har helt enkelt en orealistisk uppfattning om hur svenska folket tänker. Han verkar missa en del viktiga saker. Som hans kollega Annika Hamrud, en annan vänsterjournalist, konstaterade på Twitter den 22 september: ”Det har dock rapporterats så lite om att SD är starkare än någonsin att många – inklusive mig själv – nästan missat uppgången.”

Jag minns när Greider tyckte att det var ”fördummande för hela svenska folket” att visa kungliga dop på teve. Vilket är mest fördummande, att se på prinsdop eller att läsa Greiders krönikor? Kanske är Greider dummare än det folk han vill skydda från rojalistisk underhållning.

I maj 2014 skrev han, även då i Metro, om en ny ”folkrörelse” som vände ryggen åt Jimmie Åkesson. Det är vanliga svenskar, menade han, som helt spontant, sluter upp för att markera avsky. Men som alla vet som har sett dessa störningar på nära håll rör det sig snarare om en liten grupp vänsteraktivister som far runt och bråkar på olika möten. Påhejade av sina sympatisörer inom gammelmedia.

I samma krönika skriver han lyriskt om ”den med åren alltmer positiva syn på invandring och mångfald som svenska folket faktiskt har skaffat sig”. Är det hans journalistvänner han talar om?

För de andra, de som har haft dåliga erfarenheter av ”invandring och mångfald” är ju inte folk. De är fän. Rasistsvin. Och sådana ska man inte lyssna på. Sådana ska man vända ryggen till. Inte undra på att Greider har noll koll.

33 thoughts on “Göran Greider har noll koll

 1. Gunilla skriver:

  AC Marteus, Expressen, kommenterade också Greider med ‘att det är dags att ge upp drömmen om ett pytte-SD’. Nej, de är nog här för att stanna;; så länge de etablerade inte vill se och inte klarar att lösa problemen för gemene man i samhället. Att bara (tillfälligt?) minska invandringen räcker ju inte. Hela integrationsfiaskot är ju kvar. Även om de etablerade nu gör 180 grader så är de inte att lita på. Och, som någon sade, varför välja en kopia när man har orginalet.

  Liked by 6 people

 2. richard almgren skriver:

  Tack, för oss som följer detta så är det självklarheter men det är otroligt hur journalisterna har målat in sig i ett hörn. Jag tror twitter är en del av problemet, villfarelser sprids tills de blir sanningar. Det är ju inte bara Greider, precis som Omar noterar så har ingen inom MSM noterat uppgången och analyserat den. Vad beror uppgången på? Det är verkligheten som knackar på, inte politiska utspel eller agendaartiklar. Sommarens festivaler kanske, eller den första misshandel av en flicka av flera män i min kommun någonsin, är instegsjobb verkligen svaret på detta? Färre och färre kan gömma sig bakom hyckleriet för att de ser verkligheten med egna ögon, likt den man som ville hjälpa några nyanlända med mat och blev rånad för besväret. Vad röstar han på nästa gång? Kanske inte lika självklart med Mp? Jag tror advokaten Mazzi Fritz i dagens SvD är framtiden, hon argumenterar för 18 år i fängelse för grova sexuella brott, jag hoppas vi kommer dit snabbt, med utvisning. En advokat som argumenterar emot sitt eget särintresse, ett förslag till ny ordförande i advokatsamfundet?

  Liked by 6 people

 3. Birgitta C skriver:

  Göran Greider skrev faktiskt själv vad hans avsikt var med krönikan och att han var fullt medveten om att det han sa inte var sant idag. Jag har nog aldrig sett det så tydligt i en artikel tidigare. Han skrev , och nu är det här inte ordagrant för jag har inte kvar artikeln, men innebörden var att om man säger en sak tillräckligt mycket så börjar folk tro på det och man vänder verkligheten åt det håll man vill.
  Det här är alls inget nytt. Att sprida falska negativa rykten har nått sin avsikt att fälla någon som avses många gånger.

  Gilla

  • Hovs#Hallar skriver:

   Eller som Hitlers propagandaminister Goebbels lär ha sagt:
   ”Om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger accepteras den till sist som sanning”.

   Det är många fler än Greider, på den ideologiska vänsterkanten, som har lärt sig den metoden

   Liked by 1 person

 4. Ami skriver:

  Greider har aldrig framstått som någon större tänkare och just därför är det obegripligt att TV4 envisas med att ha med honom i panelen och än värre tillsammans med Pascalidou och Hanne Kjöller.
  Greider är urtypen för vänsterrörelsen genom att ständigt undervisa och förmana oliktänkande. Den spontana mobben som sluter upp när Åkesson eller folkets demostration skall göra sig hörda är inget annat än yrkesdemostranter utskickade av ung vänster, Syndikalisterna och andra rasifierade föreningar.
  Greider får nog gå tillbaka till ritbordet och sätta sig in samhällsfrågorna innan har gör bort sig än mer.
  Poet möjlighet, clown absolut.

  Liked by 3 people

 5. Folke Lidén skriver:

  Kanske är det tvärtom mot Greiders förhoppning? Min vilda idé är att massinvandringen under slutet av 2015 i viss mån fick en avstannande effektför SD. Det blev helt enkelt för mycket för att tänka på partipolitik.
  Nu däremot när den luftpastej kom kallas ”integrationen” ska lösa problemen, tror jag att SD har alla möjligheter att växa till uppemot 30 procent. Inte blir det mindre sannolikt när vi får veta att tre av fyra kommunalpolitiker (S) snarast vill återgå till den ”solidariska flyktingpolitiken”. Dessutom pågår fortfarande massinvandringen i form av anhöriginvandring och asylinvandring.

  I synnerhet tror jag att kommunalvalen utmynnar i att S, M och övriga 7-partier blir överkörda av Malmtåg 9912 (750 långt, 66 vagnar, 6500 ton). Malmtåget i fråga utgörs av den starka, högt beskattade medelklassen som slutligen inser vad somliga av oss gjort sedan länge. Vi är grundlurade! Kommunisterna lär klara sig ungefär som vanligt. Ingenting biter på de som röstar på dem.

  Liked by 3 people

 6. JAN BENGTSSON skriver:

  Göran Greider är ett av de största skämten som finns på svenska ledarsidor…
  Verklighetsfrånvänd är ett mycket milt omdöme!

  SD växer hela tiden o stärker basorganisationen.

  Detta är en gräsrotsrörelse av folk som fått nog av naiva karriärpolitiker,
  hade det varit gamla tider hade det handlat om ett folkuppror mot öfverheten!

  Som bryr sig om vårt lands långsiktiga kulturella överlevnad,
  ej enbart försöker sko sig själv vid köttgrytorna!

  Liked by 3 people

 7. Tomas Lenke skriver:

  ”De tiotusentals enskommande, afghanska männen. För mindre pengar hade vi kunnat bygga ett sjukhus i Afghanistan och ge vård i toppklass till många fler.”

  35.000 * ca 1 MSEK/ år = 35 Miljarder. Dvs i samma storleksordning som Afghanistans stadsbudget.

  Liked by 6 people

 8. Sten Lindgren skriver:

  Göran Greider når en målgrupp på knappt 10 000 personer genom tidningen Dala-Demokraten. Varje prenumeration subventioneras med cirka 2 000 kronor årligen i statsstöd.
  Detta är således ingen vidare stark bas för opinionsbildning vilket GG säkert insett. Hans målgrupp är andra journalister och kulturkoftor och där är han mycket framgångsrik och skriver det som efterfrågas och som sedan vidaresänds av andra journalister via statstelevisionen.
  Entusiasmen bland Dala-Demokratens trogna men krympande läsekrets är troligen måttlig, frågan är vad som skulle hände om man gjorde en opinionsundersökning bland läsarna. Resultatet skulle sannolikt uppröra GG.

  Liked by 2 people

 9. asiktenmin skriver:

  Till valet 2018 kommer skadeverkningarna av den tidigare regeringslinjen ”i mitt Europa byggs inga murar” att stå i full blom. Förra årets Svenska ”flyktingkris” som initialt inte påverkade medborgarna, kommer lagom till valet 2018, genom obligatorisk flyktingmottagning att ha nått ut till de flesta kommuner i landet. När brister i skola, sjukvård, rättsväsende, åldringsvård och brist på bostäder, ökande brottslighet, ökade skatter kopplas till den tidigare naiva hållningen i frågan vad gäller flyktingmigration är jordmånen för SD ypperlig. Att sedan den tillnyktring som skett 2016 bara är TILLFÄLLIG finns det svart på vitt i lagtexten, så konfliktlinjen verkar kvarstå, mellan realister och utopister. Göran, ”tänkte inte på det”.

  Liked by 2 people

 10. Nils Dacke skriver:

  Så sant och bra skrivet, att Greider har noll koll har vi insett några år men om det beror på dumhet eller verklighetsflykt är svårt att bedöma. Jag tror att det handlar om verklighetsflykt och hukande i åsiktskorridoren då Greider sannolikt inte träffar och pratar med vanligt folk utan det blir i huvudsak människor med samma vänsterflummiga och radikalfeministiska grundinställning. Från min vardag kan jag dock nämna att invandringskaoset och dess konsekvenser i högsta drag fortfarande är det absolut största samtalsämnet bland vanligt folk och att de flesta numera vågar uttala sin åsikt, därför är jag övertygad om att om inget helt oförutsett inträffar kommer SD att nå minst 25% i nästa val. Det kommer med andra ord blir en spännande regeringsbildning. Frågan är om inte Greiders tid som evig så kallad expert i radio och TV närmar sig slutet i takt med att verkligheten tränger sig på.

  Liked by 3 people

 11. Lennart Bengtsson skriver:

  Liksom flera andra ”kulturjournalister” så har säker Göran Greider ”noll koll”. Vad man än anser om SD så är det ju ändå ett tecken på en fungerande demokrati genom att SD stöds av minst en femtedel av landets befolkning. Detta trots att de motarbetas och förtalas praktiskt taget av landets totala media och ”överhet”. Inte heller är de längre ett en-fråga parti utan har faktiskt väl genomtänkta uppfattningar på flera områden. Även om den goda överheten anser att väljarna är idioter så är det kanske inte riktighet så enkelt. Det kan ju faktiskt lika väl vara tvärt om.

  När de flesta börjar inse att den ohämmade migrationen var en katastrof så kommer man med säkerhet att finna annat som man kan kasta mot SD. Det skulle inte förvåna mig att de kommer att anklagas att vara Rysslandsvänner eller att de står upp för Israel som de tycker fungerar bättre än Palestina och Arabvärlden i allmänhet.

  Man kan inte heller utesluta att SD till slut får skulden för invandringsproblemen då de andra partierna kan komma att hävda att de blivit provocerade av SD och därför ställt sig bakom en obegränsad invandring. Ju närmare vi kommer valet desto mer kommer aktiviteten hos partiernas spinndoktorer att öka och inget kommer att vara dem främmande.

  Orsaken till SD-hatet är inte SDs ” rötter” utan helt enkelt att ett antal politiker och aktivister inte vill förlora sin maktposition och sitt inflytande.( Ingen bekymrar sig ju om de andra partiernas rötter som rötterna hos V t ex). Men detta måste man räkna med i en demokrati liksom att de ledande måste lära sig inse att medborgarna som valt politikerna kan ha en annan uppfattning än dessa. Gillar man inte en sådan ordning kan man lämpligen utvandra till Kina eller andra länder som inte anser det behövligt med demokrati och allmänna val.

  Liked by 2 people

 12. BjörnS skriver:

  Greider har alltid byggt luftslott och torgfört tankar utan verklighetsförankring. När Greider hösten 2015 gjorde en helomvändning i asylfrågan var det en signal som visade hur totalt ohållbar politiken var – till och med Greider ändrade sig och förespråkade en mycket striktare linje. De åtminstone senaste två decenniernas invandringspolitik har fört med sig så många svårlösta problem (inte utmaningar) att SD har många brunnar att ösa ur för lika lång tid framåt, minst. Det enda som jag tror kan bromsa SD är om övriga partier lägger om sin politik:

  1. Byt ut polisledningen och bygg ut polisen till en omfattning som ligger över genomsnittet för EU mätt som polis per 100.000 invånare. Polisen ska inte undvika konflikt utan de ska arrestera upploppsmakare. Närvarande och patrullerande poliser.
  2. Nyanlända ska inte kunna få bättre levnadsstandard än en svensk fattigpensionär.
  3. Nyanlända ska inte ha förtur till bostäder.
  4. Att illegalt uppehålla sig i landet tills det gamla utvisningsbeslutet har preskriberats ska vara en försvårande omständighet, inte en grund för att få PUT/TUT.
  5. Inre utlänningskontroll ska finnas. Har man inte rätt att vistas i landet så ska man inte heller göra det.
  6. De som fått avslag måste avvisas. Det är så en rättsstat fungerar.
  7. Inför strikta begräsningar på hur många pass man kan ”tappa” (det är väl inte gjort ännu trots allt tal om detta tidigare?).
  8. Medborgarskap ska kunna återkallas om det erhållits genom oriktiga uppgifter eller mutor samt vid mycket grova brott.
  osv, osv…

  Jag tror att SD kommer att ha höga opinionssiffror länge.

  Liked by 4 people

 13. seniorciticen skriver:

  Göran Greider brukar jag se som Riksgnällaren. Jag kan inte minnas att han varit positiv någon gång. Det märkliga är att SVT har med honom i så många debatter. Man vill kanske ha med Riksgnällaren för att få med lite humor.

  Liked by 2 people

 14. Willy Lindqvist skriver:

  Champagne- och kaviarvänstern tycks för länge sedan ha tappat kontakten med stora delar av sitt väljarunderlag. Partimedlemmar i folkdjupet, som kunde hålla ledande politiker kvar på jorden, är inte längre medlemmar. Att stöta bort sina väljare genom att kalla dem rasister när de ser brister i sitt partis politik är inget framgångsrecept. Detta gäller mer än partier till vänster. Det är nog så att flera av partierna i riksdag och kommun ännu har många ”rasister” bland sina väljare de behöver göra sig av med.

  Liked by 1 person

 15. Hedvig skriver:

  Mohamed Omar,
  Göran Greider behöver vi inte ta någon politisk notis om. Han kan få fortsätta att vara den vänstersocialistiske poeten, som inte riktigt har koll på hur vårt samhälle fungerar.

  Däremot har jag upptäckt att den tidigare populistiska och SD-befryndande nättidningen Avpixlat, tycks ha bytt politisk inriktning och nu håller på att bli en riktigt hatisk och högerextrem hatsajt.
  Några exempel:
  – Avpixlat har börjat använda ryska statskontrollerade nyhetssidor som Russia Today som länkar till sina nyhetsartiklar.

  http://avpixlat.info/2016/09/25/en-dod-och-manga-sakade-vid-masskjutning-pa-universitet-i-illinois-usa/

  – Avpixlat idoliserar Trump och ägnar sig samtidigt åt att hata Hillary Clinton.

  – Avpixlat lyfter fram den högerextreme chefredaktören för Nya Tider Vavra Suk och hånar samtidigt SD:s Mattias Karlsson för att denne håller gränsen mot de extremistiska högerkrafterna.

  Och då undrar jag naturligtvis vad som händer inom SD. Partiledaren Jimmie Åkesson som borde ha framträtt och rätat ut frågetecken kring den nu avhoppade Egor Putilov, molteg och vägrade uttala sig. Jätteskumt enligt min mening.
  I dagsläget finns ju inget annat protestparti än SD, men de här tendenserna och skumraskaffären kan jag inte acceptera. Så vad gör man då?

  Liked by 1 person

  • Hovs#Hallar skriver:

   @HEDVIG
   — Röstar på (Fi) såklart!
   😀

   Avpixlat.info är INTE något språkrör för SD, även om dess redaktion definitivt är SD-supportrar. Det innebär alltså att SD inte har något ansvar för vad folk på AP hittar på. Vill du läsa en officiell SD-produkt kan du läsa Samtiden. http://samtiden.nu/ (Där även Mohamed Omar skriver ibland, och skriver enormt bra.)

   Sökte på ”Mattias Karlsson” på AP, fick ingen träff på någon nedsättande artikel om honom.
   Vad gäller Vavra Suk, så är han kanske högerextrem — men jag anser att hans tidning SKA få vara med på Bokmässan.
   Fö. framgår det av ”Julia Caesars” minnesruna över den nyligen avlidne Kjell Albin Abrahamsson att denne brukade läsa Nya Tider.
   http://snaphanen.dk/2016/09/24/sondagskronika-sista-mailet-fraan-kjell-albin/

   Gällande Egor Putilov, så är min fasta övertygelse att endast SD kan rädda Sverige från kollaps, och den övertygelsen rubbas inte av att en enskild person KANSKE gjort något dumt. Putilov har fö. just sagt upp sig från sin tjänst hos SD för att inte kunna ses som ett sänke för partiet.
   Det enda upprörande i sammanhanget är regim-medias helt vidriga hat-drev mot Putilov.

   Liked by 1 person

   • Hedvig skriver:

    @ Hovs#Hallar 26 september, 2016 kl15:34

    Det stämmer att Avpixlat inte är ett språkrör för SD, men vi vet att Kent Ekeroth (SD) vid dess start hjälpte Avpixlat med att tillhandahålla ett bankkonto och dessutom tycks skriva där ibland.
    Kent Ekeroth verkar f.ö. hålla en mer högerextrem linje än SD:s politiska mittfåra. Vad håller han på med för skumraskaffärer? Jag tycker att någon oberoende journalist borde gräva lite djupare kring Ekeroths förehavanden. Har du läst:

    http://www.helahalsingland.se/opinion/ledare/putilovaffaren-historien-om-kent-ekeroths-anstallningar-och-sverigedemokraternas-europeiska-natverk

    Eller Tove Lifvendahls ledare ”Vem är Egor Putilov” i dagens SvD:

    http://www.svd.se/vem-ar-egor-putilov/i/senaste/om/ledare

    Om bokmässan i Göteborg vill upprätthålla svensk yttrande- och tryckfrihet, bör de naturligtvis ha högt i tak och hålla den linjen, även om de blir utsatta för påtryckningar.

    Såväl moderatorer på Avpixlat som en majoritet av kommentatorerna uppvisar en stark fientlighet mot Mattias Karlsson (SD), vars starkt Putin och Vavra Suk-kritiska Facebook- inlägg verkar reta gallfeber på majoriteten Avpixlatläsare.

    Och Mats Dagerlind, Avpixlats chefredaktör och ansvarige utgivare drar sig inte för att marknadsföra dessa båda herrar, dvs Putin och Vavra Suk.

    Beträffande Kjell Albin Abrahamsson framgick det av texten, att han läst Nya Tider några månader innan han nyligen avled. Det säger ju inte så mycket. Kjell Albin Abrahamson var en skicklig Östeuropa/Ryssland-korrespondent. Var har stod politiskt utöver att han tog starkt avstånd från kommunismen, har jag inte en aning om.

    Gilla

  • Ami skriver:

   Hedvig
   Håller med dig i mycket, jag har inget problem med Trump men jag är föga förtjust i att de flirtas med ultrahögern och för mycket dalt med ryssar. Därför tycker jag det är bra av MK att han håller dessa krafter på en armlängdsavstånd.
   Nu vet vi inte mycket om den här Putilov men det är illa nog när man får en dålig magkänsla.

   Gilla

   • Hedvig skriver:

    @ Ami 26 september, 2016 kl 17:42

    Det är utmärkt, ja t.o.m. nödvändigt att Mattias Karlsson (SD) ser till att hålla de högerextrema krafterna från sitt parti. Frågan är var SD:s rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth står politiskt? Det behöver alla som funderar på att (protest-)rösta på SD veta.
    Om Putilov och Ekeroth lämnade jag nyss ett par länkar i ett svar till Hovs#Hallar.

    Trump når enligt min mening inte upp till respektnivå, ännu mindre till en nivå där man kan sympatisera med honom. Jag såg/hörde f.ö. debatten mellan Clinton och Trump i natt. Clinton vann överlägset.

    Gilla

  • abc skriver:

   Sitter och hoppas på att Borgerlig Framtid ska få lite fotfäste.

   Som gammal moderat tog det emot att rösta på ett sosseparti, SD, men Reinfeldts dumheter och det faktum att man bott i ett av no-go områdena gjorde det till en nödvändighet i förra valet.

   Gilla

   • Boris skriver:

    Att fundera på höger eller vänster och var SD befinner sig på skalan är ett lyxproblem som vi inte har råd med. Det brådskar om Sverige skall kunna räddas och då måste alla goda krafter hjälpas åt.

    Liked by 1 person

 16. Ami skriver:

  Hela den brunsmetande etablissemanget som Greider ingår har fortfarande inte fattat att många som idag sympatiserar med SD har drivits dit av nämnda brunsmetare.
  Nu skall man inte förringa SD: skicklighet och deras politik men ingen annanstans är mobbing, kränkingar, förtal tillåtet i samhället utom när det gäller att försöka stoppa väljarflykten till SD, då är allt tillåtet.
  Detta hyckleri är så påtagligt att ytterligare sympatisörer fylls på i SD leden. Det hade varit höjden av lycka och ett gigantiskt F…Y till etablissemanget om SD blev det största partiet i valet 2018.
  Såg Anders Lindberg debattera mot Alice Teodurescu på bokmässan och han var helt ute och cyklade. Det roliga var dock att han var livrädd för att M skulle inleda ett samarbete med SD vilket hade gjort att det inte kommer att bli någon sosseregering under överskådlig framtid.

  Liked by 1 person

 17. Gösta Svensson skriver:

  Min förvoppning är att fler skall förstå hur fundamentalt de senaste decenniernas migrationsmisslyckande har gripit in i och förstört i princip alla viktiga verksamheter och funktioner i det svenska samhällsbygget.

  Om Greider, som ju verkar hävda motsatsen, skulle få rätt, att migrationsfrågan skulle bli en liten fråga bland en massa andra, ja då vet jag inte om jag ens vill identifiera mig som svensk längre. Så fåraktiga och lättlurade får vi helt enkelt inte vara.

  Liked by 3 people

 18. Ewe skriver:

  Det talas mycket väl om yttrandefrihet. Men har vi yttrandefrihet? Vårt samhälle viktigaste fundament är fri åsiktsbildning och yttrandefrihet. Men dessa fundament kringgås numera av den s.k. värdegrunden. Ex. SVT och SR kan internt definera värdegrunder som i praktiken förhindrar fri åsiktsbildning. Detta är möjligt eftersom våra makthavare väljer ut vilka ledare som skall styra SVT och SR sedan ges dessa frihet att själva bestämma över rekryteringar och värdegrunder. Hur många som skulle köpa SVTs eller SRs kanaler om de var betalkanaler istället för licensfinansierade?
  Etablissemangets värdegrunder är ett hot mot demokratin.

  Liked by 2 people

 19. bomarkusson skriver:

  Denne Göran Greider, alltid denne Göran Greider. Självutnämnd intellektuell. Poet.
  Soffsittare i TV. Bara breder ut sig förnumstigt. Bullrar som en tom tunna. Månne han är det också?
  Universalexpert!

  Liked by 2 people

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.