Sveriges Unga Muslimer och jihadismen

mohamed omar

Mohamed Omar

Den USA-stödda kurdisk-arabiska koalitionen Syrian Democratic Forces (SDF) befriade nyligen staden Manbij i norra Syrien från Islamiska staten (IS). Många invånare firade segern genom att bränna niqaber, ansiktsslöjor, röka cigaretter och klippa av skägget. Islamiska staten tvingade nämligen kalifens kvinnliga undersåtar att täcka sina ansikten, så som man också gör i Saudiarabien.

Sannolikt fanns det även ett visst folkligt stöd för IS bland sunnimuslimerna i Manbij, annars hade det varit svårt för terrorgruppen att erövra staden 2014 och kontrollera den i två år. IS-sympatisörerna har nog flytt, kanske för att söka asyl i Europa, eller till kvarvarande delar av det krympande kalifatet i Syrien och Irak.

En som inte gläds åt befrielsen, ja, som inte ens vill kalla den befrielse, är den tidigare ordföranden för Sveriges Unga Muslimer (SUM), Mustafa Al-Sayed Issa. I ett inlägg på Facebook den 14 augusti uttrycker Al-Sayed Issa skepsis inför glädjescenerna. ”Bilderna som några västerländska medier har valt att publicera från Minbej är nästintill en kopia av de som publicerades när USA invaderade Afghanistan”, skriver han.

”Män som klipper sina skägg, kvinnor som bränner sina slöjor, människor som äntligen fått röka och glädje.. Det är utan tvekan riktiga bilder…men speglar inte hela sanningen…det är utvalda bilder för att befästa en viss föreställning om den sk västerländska ’befrielsen’”.

Märkvärdigast i inlägget är väl att han sätter ordet befrielse inom citationstecken. Menar han att folket i Manbij egentligen föredrog IS? Eller menar han att han själv föredrar IS framför den USA-stödda koalitionen? I ett svar på en fråga från en bekymrad icke-muslimsk Facebookvän skriver han att inte vill kalla IS kontroll av ett område för ”ockupation”. Han menar också att bilderna av befrielsen är selektivt utvalda för att ”rimma fint med narrativen om IS. Och narrativen om IS är många ggr islamofobisk.”

Al-Sayed Issa har själv ursprung i Syrien och han tror att sunnimuslimerna i Syrien är mer konservativt islamiska än vad glädjescenerna i media vill påskina. ”Utifrån min kännedom om Syrien, folket och hur det är att leva under IS”, skriver han, ”har jag mycket svårt att se hur det första folk gör är att bränna ner sin Hijab eller klipper sina skägg”.

När man ser hur många sunnimuslimer som faktiskt anslutit till det islamistiska uppropet i Syrien och hur populär visionen och slagorden om en islamisk stat är kan man undra om han inte har rätt.

Men Mustafa Al-Sayed Issas förhållande till jihadismen går djupare än bara förtäckta sympatier. Hans släkt kommer från staden Idlib där den är känd för sitt jihadistiska engagemang för att störta regimen i Syrien och upprätta en islamisk stat. Mustafas far, Tarif al-Sayed Issa, är en aktivist i den syriska delen av Muslimska brödraskapet. Bilder utlagda på Brödraskapets officiella Facebooksida visar också att Tarif stridit i den islamistiska gruppen Faylaq ash-Sham sida vid sida med Jabhat al-Nusra, den syriska grenen av al-Qaida. Han håller stolt upp flaggan med de korsade svärden.

Andra medlemmar i den tidigare SUM-ordförandens släkt är anslutna till än mer radikala grupper. Sommaren 2013 besökte Yasir sin släkting Mohamed al-Sayed Issa i Syrien tillsammans med sin bror Fidaldin och sin far Tarif. Mohammed har hyllat Islamiska staten på sin Facebooksida och som profilbild har han valt Abu Omar al-Shishani, en tjetjensk IS-ledare.

En annan släkting, Husam Ahmad al-Sayed Issa, även känd under sitt nom de guerre Abu Ahmad al-Jarah, var högt uppsatt i Jabhat an-Nusra i Idlib-området. Han dog i strid i januari 2013 och hyllades då av Mustafas bror Yasir Al-Sayed Issa, som också är bosatt i Sverige. Yasir kallar sig själv ”människorättsaktivist” och får ibland kommentera det syriska inbördeskriget i svenska medier.

Den äldre brodern till den tidigare SUM-ordföranden, Fidaaldin Al-Sayed Issa, har varit aktiv i SUM som talare på olika evenemang, till exempel på temahelgen ”De 7 under Allahs skugga på domedagen – är du en av dem?” Enligt organisationens egen utsago var han SUM-konferensens mest omtyckta föreläsare 2009! Fidaaldin har också varit verksam som predikant vid en moské i hemstaden Eskilstuna.

Fidaaldin försöker inte ens dölja sina kopplingar till Muslimska brödraskapet. På Facebook publicerar han hyllningar till Brödraskapets grundare Hassan al-Banna och poserar på bild tillsammans med dess nuvarande, andlige ledare Yusuf Al-Qaradawi. I väst är denne Al-Qaradawi mest känd för sina hyllningar till Hitler och sitt stöd för självmordsbombningar mot Israel.

Mustafa Al-Sayed Issa publicerade i januari 2015 en debattartikel i Aftonbladet där han argumenterade mot strängare lagstiftning mot terrorresor. Föga förvånande med tanke på hans egna kopplingar till jihadistisk terrorism. Tendensen att ömsom förminska, ömsom ursäkta terrorism, går igen hos flera företrädare för Sveriges Unga Muslimer. Den före detta bostadsministern, Mehmet Kaplan, som också har varit ordförande i SUM, satt i flera år i styrelsen för Charta 2008, en organisation som ogenerat försvarar terrorister. Dess samarbetsorganisation i Storbritannien, Cage UK, är inte bättre. Grundaren Asim Qureshi kallade monstret ”Jihadi John” – den engelske jihadisten som slaktade bakbundna människor med kniv – för ”en fin ung man”. Asim har också själv uppmanat till jihad mot väst.

Mehmet Kaplans sympatier för jihad i Syrien kom fram när han vid ett seminarium i Almedalen jämförde frivilliga i finska vinterkriget och svenska Syrien-jihadister. Kaplan har talat på möten med den turkiska islamistorganisationen Milli Görüs som aktivt stödjer jihad i Syrien.

Den nuvarande ordföranden, Rashid Musa, har en historia av att försöka motarbeta varje försök att effektivisera kampen mot terrorismen. Han har samarbetat med Cage UK och vill varken ha hårdare lagar eller mer övervakning. Vi ska inte göra någonting, tycks han mena, bara sitta med armarna i kors och vänta på att jihadisterna genomför sin nästa attack.

Musa vägrar dessutom att ta avstånd från terrorgruppen Islamiska staten under förevändningen att frågan är islamofobisk samtidigt som han i andra sammanhang påstår att det är en moralisk skyldighet att ta avstånd från ”förtryck”. Menar han att IS inte förtrycker? Han anser att så kallade ”Syrienresenärer” till stor del består av idealister som vill ”hjälpa till”. På Twitter har jag försökt få både honom och bröderna Al Sayed Issa att ta avstånd från Muslimska Brödraskapet. De vägrar.

Nyligen dödades en 21-årig jihadist i Aleppo i Syrien. Han var kanske en så kallad ”Syrienresenär” som med Musas ord ville ”hjälpa till”. Den unge mannen kom från Eskilstuna där han innehade styrelseuppdrag för Eskilstuna Unga Muslimer, en medlemsförening i SUM. Han var också son till imamen vid Rahmanmoskén i staden. Som om detta inte var nog, en Ibrahim Ly, som sitter i styrelsen för Eskilstuna Unga Muslimer, och också undervisar i moskén, har gjort reklam för Islamiska staten på sociala medier.

Musa har alltså trots upprepade uppmaningar vägrat ta avstånd från Muslimska brödraskapet. Han har tvärtom visat stöd genom att göra det så kallade ”rabiatecknet”, ett tecken som innebär att man håller upp fyra fingrar. Det är en sympatiyttring för Brödraskapets kamp i Egypten. I en konversation om Egypten på Twitter den 25 januari 2015 med Mathias Wåg, känd för sitt engagemang i Researchgruppen, skriver Musa: ”Revolutionen har bara börjat”. Wåg undrar vilka Musa anser kan föra revolutionen vidare, varpå Musa svarar: ”Muslimska Brödraskapet och deras anhängare”.

Sammantaget tecknar detta en bild av SUM:s problematiska förhållande till jihadismen. Islamiska staten är bara toppen av ett isberg, jihadismen är större än så. Vi har Muslimska brödraskapet och Al-Qaida och flera andra grupper som ägnar sig åt väpnad kamp för att upprätta en islamisk stat. Den tidigare ordföranden Mustafa Al-Sayed Issas kommentarer efter befrielsen av Manbij påminner om att ungdomsorganisationen bör granskas av både journalister och myndigheter. Är det verkligen lämpligt att SUM får skattepengar för att påverka unga muslimer i Sverige?

Inom SUM är dock förnekelsen total, man har inte sagt ett ord om den 21-åringe jihadisten ur de egna leden som dödades i Aleppo. Den 1 augusti fick Rashid Musa en förfrågan om att delta i Gomorron Sverige för att tala om terrorism. Han svarade: ”Tack för att ni återigen bjuder in oss för att delta i något som inte har med mig som person eller oss som organisation att göra.” Man kan undra varför Musa ständigt rycker ut i medierna för att kritisera terrorbekämpningen när terrorism inte har något med honom att göra. Ibland passar det visst att tiga.

32 thoughts on “Sveriges Unga Muslimer och jihadismen

 1. Ami skriver:

  De uppgifterna som MO delger i sina krönikor borde väl rimligen även politiker och media kunna ta eller få reda på. Om så är fallet, så är det obegripligt att ingen agerar. Det statliga stöd som de här föreningarna får är enkom för att sprida extremism och jihadism.
  Troligen är svaret att S, MP, V och kyrkan är så insyltade i dessa organisationer och har ett vänskapsband med de som leder organisationerna. I vissa fall för att stödet är politiskt i andra fall utpressning.
  Mig veterligen så har inte Uppdrag Granskning grävt i den här träsket om de har gjort det så har det gått obemärkt förbi.
  Organisationerna måste granskas med lupp.

  Liked by 8 people

 2. Aha skriver:

  Mohamed har i många artiklar förmedlat insiktsfull information om att kopplingarna till en totalitär religion och tillika ideologi är djupgående och omfattande i konungariket Sverige. Intrycket är att etablissemanget tittar bort när det gäller detta ty den ideologi det handlar om, Islam, är en del av mångkulturen och således något bra. Etablissemanget har ju satsat enorm prestige på att påstå att mångkultur är bra (dessutom är muslimer en undergrupp och omhuldas då per definition av vänstern).

  Magnituden av de Islamistiska problemen jämfört med andra störningar på samhällskroppen såsom nazism, är följdaktligen stora, dock tar media och etablissemang alla möjligheter att väga upp ett dåligt Islam mot de fragment av nazism som finns i Sverige. Mona Sahlins övertramp då hon i januari 2016 sammankopplade Folkets demonstration med ”en samling av våldsbejakande och våldsanvändande extrema högergrupper” utgör därvid ett paradexempel på den ”grenen”.

  Oviljan att motverka Islams totalitära och andra för Sverige främmande inslag i Islam såsom patriarkalisk inriktning, är ett bland många exempel på att Sverige är sjukt.
  Personligen tycker jag att det mest sjuka vi har är omhändertagande av åldersfuskande och asylfuskande ensamkommande ungdomar. Detta är väl känt av berörda. Notan är nu uppe i 30 miljarder på årsbasis. För det beloppet skulle vi ledigt kunna avhjälpa fattigpensionärerna, vilket skulle kosta ca 5 miljarder per år.

  Det tål att upprepas; Sverige är sjukt.

  Liked by 9 people

  • tirutaa skriver:

   Om det är någon som borde vara kulturministerns rådgivare, så är det Mohamed Omar. En man med stark integritet och djup kunskap om både Sverige och den muslimska världen. Nätverket av kontakter verkar också vara omfattande. Honom går det inte att lura och manipulera, han har erfarenhet inifrån. Han ser både den stora bilden och har detaljkunskaper som få. Därtill en glasklar formuleringskonst. Den lugna tonen i hans språk inger förtroende, vilket inte de nuvarande sk rådgivarna hos Alice B-K alls gör. Tvärtom. För mig framstår de synnerligen lättviktiga, närmast som extremister.

   Liked by 5 people

   • Mormor skriver:

    För några veckor sedan skickade jag en text av M Omar till Bah Kuhnke där jag frågade om uppgifterna i artikeln stämde o om så var fallet, varför SUM uppbär bidrag men inte t ex feministiska organisationer i förorten. Hänvisades till regeringskansliets adress, för att brevet skulle kunna registreras… Skickade brevet dit. Hänvisades därifrån till MUCF. Fick ett spel o bad reg-kansliet vidarebefordra till MUFC som de i motsats till mej antagligen hade adressen till. Då fick jag adressen o skickade brevet till MUCF, för en dryg vecka sen. Inget svar än. – De vars blodtryck klarar av en liknande brevväxling uppmanas att ligga på! Man får inga substantiella svar men ens brev registreras åtminstone.

    Liked by 1 person

  • BB skriver:

   Att tro att Alice Bah Kunke är ovetande om detta är, för att använda ett statsmannauttryck, naivt. Hon har varit i bidragsgivande position from the get go

   Gilla

  • Tomas Lenke skriver:

   Stäng omedelbart ”Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor”, vuxna människor får själva bekosta sina intressen.
   Sedan är det tveksamt om islamistiska föreningar överhuvudtaget ska finnas i Sverige, de passar bättre i länder som undertecknat Kairodeklarationen.

   Liked by 4 people

   • JAN BENGTSSON skriver:

    En del av myndighetens verksamhet är av godo.
    Allt handlar ej om stöd till religiösa organisationer!

    Den ger stöd till NYTTIGA ideella förbund/föreningar inom kultur mm.
    som ej är medlemmar i RF.

    Sveriges Schackförbund, Scouter mm
    För att erhålla bidrag måste ett förbund ha 60% ungdomsmedlemmar u 26.
    Varje bidragsberättigad underklubb likaså, vilket ger förbundet intäkter.

    Gilla

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Man får ändå hoppas att svagheten för islam hos det svenska etablissemanget ( inklusive myndigheter och svenska kyrkans ledning) beror på naivitet och djup okunnighet och inte på ominösa, långsiktiga planer? inte kan de ju beundra islam av samma skäl som man beundrade islam i det nationalsocialistiska Tyskland? Kanske vill de som i DDR byta ut oss mot ännu mer fogliga och lydiga medlöpare? Kanske är uppfattningen helt fel att det svenska etablissemanget bara är enfaldigt eller likgiltigt för folket så länge de bara kan sitta kvar i sina sadlar och istället kanske har en väl genomtänkt plan som vi ännu inte genomskådat. Kanske har man kommit fram till att lösningen för världen är att vi alla blir goda (sunni)muslimer ty detta är det enda som kan skapa frid på jorden? ( dvs efter att det Muslimska brödraskapet har haft räfst och rättarting med alla otrogna och judar i enlighet t ex med Al-Qaradawi eller med IS?).

  Gilla

 4. Hortensia skriver:

  Tack, Mohamed, för ytterligare fasansfullt detaljerad information om det jihadistiska vansinnets utbredning i Sverige.

  För egen del kan jag bara se fördelar med att våldsbejakande muslimer, som stöder IS-terroristernas kamp för världsherravälde så hett att de skyndar till dessa religiösa mördares hjälp, dödas så att de definitivt inte kan återvända för att förpesta vårt fredliga land och fortsätta skämma ut svenska folket inför övriga Västvärlden.

  Ett extraval förefaller vara enda chansen att bli kvitt övrigt drägg med jihadistsympatier istället för att locka hit fler dylika vettvillingar – och låta Bah Kuhnke m fl ”naiva” Sjuklöversympatisörer gödsla dem med skattebetalarnas pengar. Repatriera mera!

  Liked by 4 people

 5. Birgitta C skriver:

  En lång och ingående redogörelse som man tackar för. En rad tankar far genom mitt huvud när jag läser krönikan.
  1. Måtte inte Mohamed Omar göra som många andra krönikörer, dvs skriva tänkta möjliga scenarier men inte ännu verkliga, alltså det SKULLE kunna vara så här. För er som inte vet så kan jag säga att det förfarandet är vanligt hos krönikörer för att som de säger väcka tankar och skapa debatt. Det farliga med det är ju då att man debatterar en möjligt framtid, men den är ju kanske också omöjlig för den har ju inte hänt. Jag utgår dock från att allt är sant nu. Därför att det stämmer bra med vad en del andra fd muslimer har sagt om bl a hur muslimska barn lärs att de är förmer än andra och en del insiderberättelser om hur det pratas illa om svenskar och svenska samhället i invandrarförorter.
  2. Mona Sahlin och Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt m fl som utmålar stora delar av sitt eget folk som rasister och okunniga lantisar- läser ni det här? Hur reagerar ni? Är erat recept fortfarande bara att fortsätta informera om det svenska samhället och dess värderingar, allmänna integrationsinsatser och pengar till att motverka islamofobi?
  3. Nästa tanke jag får här är lite rap-rytmer i kroppen . Så här kanske det skulle kunna låta i förorten ” kom nu grabbar vi ilar, att bränna svennarnas bilar. Uppmärksamhet får vi, tvi för samhället vi bor i. Vi har inget att göra, tyck synd om oss. Vi har dåliga rötter, kom och kyss våra fötter. Respekt snubbe! . Vi vill inte jobba, bara förstöra , Muhammed sa att vi ska ha slavar . Ni är duktiga och dumma, står bara stumma.”
  Ja, sätt lite rap-rytm till det , så har ni den.

  Hur integrerad religionen islam är i islamismen diskuteras ju ständigt men det går inte att förneka att islamister stöder sig på Koranen och att islams präster , imamerna talar med kluven tunga i medier. Islam förespråkar falskhet och det kommer ofta fram också.
  Jag tycker delvis synd om de muslimer som inte samtycker med de falska och våldsamma och fördömande sidorna av sin religion . De har ju svårt att lämna sin religion för riskerna det innebär att bli avfälling. Men det är väl just vad de borde göra och svensk religionsfrihet måste hjälpa och skydda dem som vill lämna falskhetens och våldets religion.

  Liked by 3 people

 6. Gunilla skriver:

  Och vänstermedia,-och politikeretablissemanget fortsätter att sjunga den gamla slagdängan ‘farligt, farligt, farligt men härligt, härligt, härligt.

  Gilla

 7. Carl-Eric Bohlin skriver:

  Än en gång kan man konstatera att oppositionen inte säger något. Man kanske skäms, då situationen idag även existerade när Reinfeldt regerade. Och sedan spökar naturligtvis DÖ fortfarande. Varför göra något, när tåget rusar allt snabbare och förhoppningsvis spårar ur.

  Gilla

 8. Patrik W. skriver:

  De ledandes tafatthet när det gäller islamism, jihadism m.m. beror nog på lika delar beröringsskräck, inte gynna ”fel” sida samt att man är rädd för att stöta sig med en stor väljarskara.

  Liked by 3 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Gäller att vara rädda om väljarna, nuvarande o blivande!

   Var finns den snabbast växande väljargruppen?

   Ej bland Judarna precis…
   Därför blundar man för uppenbar anti-semitism!

   Gilla

 9. gmiksche skriver:

  Man förvånas att de personer som helt öppet uppmanar till och stöder våld inte åtalas här i landet. Så snart någon sträcker upp armen till en Hitlerhälsning, oavsett om det sker med avsikt eller bara tolkas så, riskerar vederbörande hamna inför domstol. . Vilket visar hur långt rötan nått i det som vi fortfarande kallar för rättsstat. I övrigt finns bara att tillägga att Omars krönikor är ovärderliga.

  Liked by 3 people

  • tirutaa skriver:

   Visst är det märkligt att i Sverige är det ok att stöda IS, rentav på sociala medier hylla personer om blivit martyrer för denna organisation. I England har man nu – äntligen! – dömt hatpredikanten Choudary till fängelse just för sådant stöd. Några säger till 10 år.

   Vad säger vår lagstiftning egentligen i frågan. Skulle man kunna be Krister Thelin rota i frågan och jämföra lagstiftningen i dessa två länder. Är det som är straffbart i England, inte det i Sverige? Skulle Choudary ha kunnat dömas här?

   Liked by 1 person

 10. Tahmas skriver:

  Anledningen till de generösa bidragen till dessa avgrundsorgansiationer är röster i kommande val. De parti som är mest islamvänliga, Israel hatande och kan få arbeta ostört med att sprida jihadism får rösterna.
  Som Ami skrev så är vänsterpartierna nedlusade och infekterade av dessa krafter.
  Det som stör mig mest är att SD ”som det enda oppositionspartiet” inte tar strid i kammaren för att stoppa bidragen och lyfta av locket och visa på unkenheten som sprids i vårt land.
  Inte ett ord i debatten och jag är säker på att många SD:are läser den här bloggen och även andra bloggar som tex Ledarsidorna som har mer än berört ämnet.
  Den enda förklaringen till tystnaden är att man så gärna vill komma in i värmen och bli en del av åtta klövern. Det är bedrövligt.
  Många kända insamlingorganisationer finansierar indirekt suspekta organisationer runt om i världen, pengar som som blandannat går till Hamas och MB. Om det är mot bättre vetande eller enbart av dumhet vet jag inte men pengar får dom.
  Oy Veh som man säger på jiddisch.

  Liked by 2 people

  • Hovs--hallar skriver:

   Mohamed Omar skriver även på SD:s nät-tidning — Samtiden.

   Och SD har även i riksdagen tagit upp saken, genom en Enkel fråga av Markus Wiechel till Bah Kuhnke:

   https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/skriftlig-fraga/stod-till-islamistiska-organisationer_H3111163 Överlämnad: 2016-04-28

   Frågans slutkläm lyder:
   …Trots befintliga texter om att inte stödja antidemokratiska eller intoleranta krafter i samhället är det tydligt att jihadistfrämjande verksamheter som har tydliga antidemokratiska och människofientliga motiv i dag till stor del frodas genom svenska skattepengar. När så är fallet bör något omedelbart göras.

   Min fråga till kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke är:

   Avser kultur- och demokratiministern att vidta åtgärder för att våra gemensamma tillgångar inte går till organisationer med kopplingar till den här typen av antidemokratiska, kvinnofientliga, antisemitiska och i allmänhet islamistiska rörelser?

   – Men visst kan man tycka att detta borde tas upp mer kraftfullt av SD.

   Liked by 2 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Tror snarare att SD lägger upp en långsiktig strategi,
   intern utbildning för att ha beredskap för många nya mandat på alla nivåer!

   Lägger upp en allsidig valplattform inför 2018.
   För att vara beredda att axla manteln som Sveriges största parti)

   Liked by 2 people

 11. Tahmas skriver:

  Hovs Hallar och Jan
  Jag följer MO på samtiden så jag vet att han lyfter frågeställningen. Det som dock måste erkännas att det är klent med kraftorden från SD. De må vara en långsiktigt strategi men man skall smida medan järnet är varmt.
  Jag hoppas att Åkesson lyfter frågan i sitt sommartal och även i riksdagen när den nu ämnar öppna upp för ett nytt ödesår.
  Frågan om bidragen och dessa föreningars vara eller inte vara är extremt viktigt för Sverige. Vi kan inte vara med att finansiera föreningar som kan bli vår undergång, föreningar som har infiltrerat politiken och kyrkan.
  När en biskop vill lyfta ur Jesus ur den kristna ekvationen så är det långt gånget i samhället.
  Så återigen SD måste kamma till sig och använda en betydligt tuffare retorik mot nämnda fråga men även avseende andra frågor som håller på att bli samhällsfarliga.

  Liked by 3 people

 12. Hanna skriver:

  Tack igen Mohamed för det du gör genom att bara visa på ren fakta och ställa retoriska frågor. Våra politiker är alltid de sista i Europa att erkänna problem i flyktinginvandringens spår men var säker på att de läser dina texter, och de modigaste som Hanif Bali t ex, hämtar nog mycket från dig så du gör stor nytta!

  Liked by 1 person

 13. ruben skriver:

  Har Svenska medborgare verkligen förtjänat att dagligen plågas med dylika politiska fakta i sitt eget samhälle? Är det inte dags förbjuda Islam, som inte är rumsrent med sin rasism? Utvisa ur Sverige alla som inte godkänner demokratiska regler eller kan sköta sitt liv utan Islamistiska regler, som innebär kriminalitet i Sverige. Jag förstår inte varför man godkänner invandringen av muslimer, som avskyr Svenskar och deras livsstil. Dessutom varför kommer de hit? Har inte vårt militära eller civila försvar någon logisk teori? Det känns som att viktiga försvarsfrågor bara ligger och vilar till sig i Svenska riksdagen och försvaret. Hur tänker man?

  Liked by 2 people

 14. thojak skriver:

  Danmark har dragit in alla (stats-)bidrag till religiösa/kvasi-religiösa organisationer/föreningar.
  Det behövs inte mer än ett par pennstreck – såvida ett uns av vilja föreligger.

  Liked by 2 people

 15. Lach Back skriver:

  Tack för den källa till kunskap ditt ihärdiga skrivande är! Du är ovärderlig i kampen för ett öppet, moget och sekulärt Sverige.

  För en kamp kommer det tyvärr att bli, på riktigt, om vänsterliberalerna envisas med sitt naiva och farliga projekt där man tror att alla per automatik blir ”västerländska” så snart uppehållstillstånd är klart….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.