Kriget kommer närmare

mohamed omar

Mohamed Omar

En 31-årig jihadist vid namn Mohamed Lahouaiej Bouhlel massakrerade mer än åttio människor i Nice i södra Frankrike. Han körde över dem med en tung lastbil. Barn krossades. Jihadisten kom ursprungligen från Tunisien, invandrade till Frankrike och fick uppehållstillstånd. Av hans ideologi och handlingar att döma kan vi dock dra slutsatsen att han hatade allt vad Frankrike står för av upplysning, demokrati och vetenskap. Ja, allt det som man var ute och firade på nationaldagen den 14 juli.

De jihadistiska attackerna mot västvärlden kommer så ofta nu. Jag tror att det kommer en tid då man inte hinner med att utlysa sorgedagar, manifestera, hålla tal och tända ljus. Jag kanske låter pessimistisk men min insyn i den islamistiska miljön, vad jag hört, sett och läst, har gjort mig medveten om det bottenlösa hatet mot väst. Jag tror att terrorattackerna kommer att bli fler och större och komma allt tätare inpå varandra. Frågan är när terrorism och kontraterrorism övergår i regelrätt krig.

Vi har haft fred i Västeuropa alltsedan andra världskriget. Om krig utbryter, jag skriver om för det går fortfarande att hindra, blir det sannolikt inte ett krig mellan europeiska stater utan mellan staterna och jihadistgrupper inom nationerna. Decennier av ansvarslös invandringspolitik har skapat en fruktbar grogrund för jihadistisk ideologi och verksamhet. Det handlar inte om terrorgruppen Islamiska staten (IS) eller om Al-Qaida. Det handlar om islamismen, tron på en islamisk stat, som har fler anhängare än alla terrorgruppers medlemmar tillsammans. Det handlar om sharia, tron på en gudomlig lag som står över människans förnuft, som har fler anhängare än alla terrorgruppers medlemmar tillsammans. Och det handlar om tron på det heliga kriget, jihad, som har fler anhängare än alla terrorgruppers medlemmar tillsammans.

Det är ur dessa trosuppfattningar som Islamiska staten och alla andra islamistiska terrorgrupper har kommit. IS är bara ett av flera uttryck för en idé, idén om en islamisk stat. Förvisso det mest brutala och barbariska uttrycket. Och denna idé är fast förankrad i Koranen och i profeten Muhammeds undervisning.

Terrorn kommer inte att upphöra förrän muslimerna, öppet och ärligt, granskar sin egen tro. Det finns uppmaningar till våld i Koranen och Muhammed var en krigare, han och hans efterträdare ledde arméer mot de otrogna för att erövra deras länder och införa sin gudomliga lag. Och dessa krig förhärligas ännu i den islamiska undervisningen i moskéer över hela världen, även i Europa.

Muslimska apologeter säger ibland att Islamiska staten inte kan vara islamisk eftersom den också dödar muslimer. Men då glömmer de att nämna att Koranen och Muhammeds undervisning inte bara innehåller uppmaningar till krig mot icke-muslimer utan även muslimer! Dessa muslimer, som räknas till den sanna trons fiender, kallas ”hycklare” eller ”munafiqun” på arabiska. De är fiender eftersom de kallar sig muslimer men inte följer Guds lagar och Muhammeds befallningar. Muhammed ska faktiskt ha bränt ner en moské! Så det heliga kriget riktas inte bara mot icke-muslimer utan även mot hycklare och kättare bland muslimerna. Så har det varit genom hela islams historia. Muhammeds efterträdare, Abu Bakr, förde krig mot muslimer och massakrerade dem eftersom de inte godtog hans ledarskap.

Jihad, det heliga kriget, är bara det mest akuta och extrema uttrycket för ett hat mot väst som omfattar betydligt fler muslimer än det fåtal som tar till vapen för att döda oss. Miljoner och åter miljoner muslimer hatar väst. Så ser verkligheten ut. Att detta hat stundtals leder till våld är föga förvånande. En anledning till hatet är skillnader i värden och världsbild. Opinionsundersökningar visar att skillnaden i sättet att tänka mellan människor i islamvärlden och i västvärlden är oerhörd.

För det första krävs att väst inser att det finns en konflikt och står upp för sina egna värden. På så sätt kan vi med större självförtroende hjälpa de muslimer som vill lämna eller reformera islam. En annan sak är att vi bör erkänna kopplingen mellan islam och jihadism. När vi efter varje jihadistisk attack förnekar denna koppling sviker vi de muslimer som kritiskt har börjat granska sin religion och söker efter riktiga och varaktiga lösningar. Dessa dimridåer skymmer sikten i ett läge då vi behöver klarhet och modet att tänka kritiskt. Det var detta som gjorde att vi européer en gång kunde göra upp med de dåliga sidorna av vår egen tradition och bygga demokratiska, upplysta och toleranta samhällen.

Det var med goda föresatser som européerna genomförde det mångkulturella projektet och välkomnade miljontals invandrare från islamiska länder. Dock tänkte man inte tillräckligt noga på mångkulturens baksida, de negativa effekterna på lång sikt. Jihadisterna är framför allt invandrare och barn till invandrare. Ungefär fem eller sex tusen unga muslimer, europeiska medborgare, har anslutit sig till jihadistiska grupper i Mellanöstern. Kring var och en av dem finns X antal sympatisörer som själva inte tagit steget. USA, Storbritannien och Frankrike för ett krig mot jihadismen utomlands samtidigt som en femtekolonn växer på hemmaplan.

Betänk att det i nuläget, såvitt jag vet, varken finns en bestämd politisk vilja eller en ordentlig plan för hur muslimska invandrare och deras barn ska assimileras i den västerländska kulturen. Den mångkulturella modellen blir alltmer ifrågasatt och få förstår vad den egentligen innebär, men den har inte avskaffats. Och medan vi velar och vacklar sprider sig en beslutsam islamism och ett hat mot väst i våra förorter och ger de unga en identitet, en roll i ett stort drama och något att leva och dö för. Vi kan inte utesluta att jihadister i framtiden inte nöjer sig med enstaka attacker utan i stället inriktar sig på att ta över ett eller flera områden. Tio, tjugo eller trettio jihadister med erfarenhet från kriget i Syrien skulle kunna utkämpa gerillakrig i mindre skala i London, Paris eller Berlin.

För ett tag sedan varnade chefen för den franska säkerhetstjänsten Patrick Calvar att Frankrike står på randen till ett inbördeskrig. Allt som behövdes för att tända gnistan var en eller två jihadistiska attacker. Detta sades alltså före den 14 juli. Hur många attacker till kan vi uthärda? Det är dags att vidta riktiga åtgärder för att bevara freden i Europa. Till de första hör att se över den ansvarslösa invandringspolitiken och kanske även att överge det krackelerande mångkulturella projektet för en mer hållbar assimilationsmodell.

74 reaktioner på ”Kriget kommer närmare

 1. Ulla L skriver:

  Det är bra och föredömligt att du, Mohamed, skriver om detta om och om igen. Någon gång kanske en eller flera makthavare börjar förstå att de senaste decenniernas välkomnande av muslimerna till Europa kommer att bli Europas undergång. För jag är övertygad om att den punkt som inte kan vända utvecklingen har nåtts för länge sedan. Sverige och andra europeiska länder kan ju inte massutvisa muslimerna (även om jag önskar att vi kunde det).
  Så vad gör jag? Till vilket land utanför Europa ska jag flytta?

  Gillad av 6 personer

  • seniorciticen skriver:

   Det är också i USA en ökande oro. Polisen skaffar mer av militära vapen då man förväntar sig folkuppror. De rika bygger fortliknande anläggningar runt sin villor och områden. De allra rikaste köper fastigheter på Nya Zeeland. Min dotter med familj (läkare, sjuksköterska och två små pojkar) planerar flytt till Australien – och dom kommer att bli varmt välkomnade. Så för att svara på din fråga – Nya Zeeland eller Australien.

   Gillad av 1 person

 2. Camilla skriver:

  Det är otäckt Mohammed…!!
  Så bra att du skriver…
  Varför gör dom inget för att försöka stoppa det här, våra sk politiker…??
  Varför får man inte ha en åsikt utan att bli helt ”utmobbad” av vänner, bekanta och ja, till och med familj i vissa fall..?
  Om man inte får lov till att diskutera så kan man ju inte heller komma fram till en bra lösning..
  Det är jag bestämt övertygad om att det är så..
  Man måste ju kunna vara vänner trots olika åsikter, lägga dom åt sidan och låta människor få tycka…

  Men vad vet jag, är ju bara en sk. utförsäkrad som slåss för att få kunna äta och bo, varenda månad tvingas vi till socialen trots att mina problem med rygg/axlar/skuldra är densamma som det var 2001 då jag slutade jobba med hästar, med en vårdcentral som är så dålig att jag efter flera års försök att få till ett intyg till FK gav upp..(pga av olika doktorer hela tiden som tycker olika) Den är privat driven och vissa får säkert bra hjälp, men vi har inte fått det..

  Gilla

 3. larslindblog skriver:

  Väldigt bra !! Dessutom vore det väl rimligt att övertygade islamska trosbekännare söker sig till några av dom 42 islamska länderna ? Då skulle människor som tröttnat på olika religioners krav känna sig mer välkomna.

  Problemet med just Islam är att man inte nöjer sig med att dela ut trycksaker mm. Men som jag sagt tidigare , jag är mest förargad på dom politiker som skapat problemen , och tryckt ner alla som varnat . Alla ”visselblåsare” har ”brunsmetats” med dom vanliga tillmälena.
  Ve Dig/Er ,Bengt Westerberg , Bildt , Ullenhag ,Friggebo ,Löfven……..& Co !!

  Gillad av 6 personer

 4. Sten Lindgren skriver:

  Så rätt.
  Man kan konstatera att den framgångsmodell som förespråkas av dem som anser att det finns ett problem, nämligen har man bara ett jobb så finns inga integrations-/assimilerings-problem, så enkelt är det inte. Terroristen i det här fallet utnyttjade tvärtom sin jobbsituation för utförande av sina vidriga handlingar.
  Sedan ska vi inte tala om dem som anser att det inte finns något problem, de som anser att det handlar om män, om utanförskap, sociala orättvisor.
  Dessa befinner sig på Titanic och är i majoritet i det svenska samhället. Varför är det så? Sannolikt är det så att stora befolkningsgrupper inte ägnat politiska frågor en tanke, man kan inte heller tänka sig att världen är så ond som en del säger.
  Slutsatsen är att något verkligt otrevligt måste hända om det ska bli ett uppvaknande

  Gillad av 4 personer

 5. Paul Nilsson skriver:
  • jacobusmcmxlvii skriver:

   (With apologies for writing på engelska) I wish you could have chosen more respectable links. The Telegraph USED to be a reliable and fair, if markedly right wing, newspaper. Now it is just a propaganda machine for the far right establishment. The Express is an out-and-out rag, part of the publishing empire run by noted pornographer Richard Desmond, it even comes below Murdoch’s News Corporation (e.g. The Sun!) and the Harmsworth/Northcliffe titles (e.g. the Daily Mail) (real Nazi links there!) in the estimation of most thinking people. Not that ANY of the mainstream media are free of tarnish by the ‘Establishment’! I suppose in the UK – perhaps that should be the dis-UK – the Guardian, the Independent and the Daily Mirror are slightly better than most, but I still would no way put any faith at all in their truthfulness or independence. At the same time, I’m certainly not arguing that the terror attacks have nothing to do with Islam! As far as I can tell, and as Mohamed Omar makes very clear, Islam has intolerance and violence built into its very heart, perhaps even more so than ‘hard-line’ Judaism and the seriously nasty form Christianity takes when its adherents espouse the Bible’s Old Testament rather than the New – although parts of the New Testament would not be out of place in the Old in that respect! I write as a devout atheist…

   Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Det är nog snarare vänstern som har skruvat sig ytterligare några snäpp ut över avgrunden. Det som kallas högerextremism i dag var vanlig hederlig och respektabel borgerlig politik för bara tjugo år sedan.

    Gillad av 2 personer

 6. Lars Åhlin skriver:

  Terrorn börjar bli hemsnickrad, ungefär som i Israel/Palestina. Förvirrade pojkar o män, småkriminella med stenkastning, bränder, stölder, rån och drogförsäljning på sitt samvete, blir omvända av islamistiska imamer och begår ett terrordåd, ensamma eller ihop med några kompisar. De kriminella gängen och imamerna har vi redan. Hittills har det resulterat i IS-krigare i Syrien o Irak, men efterhand som klimatet hårdnar i Sverige – vilket är oundvikligt – kommer det att bli terrordåd av typ Nice eller Bataclan, även i Sverige.

  Rensa upp i förorterna, lagför och inkapacitera eller utvisa samtliga medlemmar i kriminella gäng. Identifiera islamistiska imamer och rekryterare, inkapacitera eller utvisa dem.

  Gillad av 9 personer

 7. Ann Gardner skriver:

  Min favoritpsykolog James Thompson (avs intelligensforskning mm) skrev idag:

  In predicting mass violence we should also follow the indifference of the indicator. Muslim men, probably with a criminal background, watching lots of jihadi videos and sermons, recently becoming devout, and probably subject to some random change in personal circumstances which would otherwise not be significant. Noisy data, and hard to find the signal in time to do anything about it. More potential perpetrators than there are teams to follow them.

  President Hollande has just told France they will have to get used to terrorist attacks. It would be good to have a Plan B.
  http://drjamesthompson.blogspot.se/2016/07/islam-calling-lorry-attack-in-nice.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+PsychologicalComments+(Psychological+comments)

  Och i alla fall en fransk politiker har reagerat starkt.
  http://www.express.co.uk/news/world/689978/Nice-attacks-French-MP-Jacques-Myard-Francois-Hollande-terror-burka

  Gillad av 2 personer

 8. Hovs--hallar skriver:

  Själv kan jag bara instämma. Det kanske allra vidrigaste i sammanhanget är den femtekolonn av medlöpare till islamismen som utgörs av identitetsvänstern — ”idiotvänstern” i Sverige.

  Påfallande ofta verkar dessa individer vara verksamma i underhållningsbranschen (tex. Zara Larsson) — därmed har de en svans av okritiska följare efter sig, som lapar i sig allt dessa artister säger hur hjärndött det än är. Därmed är de ytterst farliga opinionsbildare.

  Nazisterna organiserade på motsvarande sätt påkostade skådespel i syfte att emotionellt manipulera massorna, då de hade helt klart för sig vilken makt det ligger i att kunna känslomässigt påverka folk. Även idiotvänstern utnyttjar denna makt efter förmåga, för att hetsa mot sina motståndare och genom desinformation bereda vägen för islam.

  Gillad av 3 personer

 9. gmiksche skriver:

  En liten sak jag kan inte hålla med om. Det är att det var med goda föresatser som européerna genomförde det mångkulturella projektet och välkomnade miljontals invandrare från islamiska länder.

  Det påståendet stämmer för Sverige och Tyskland, men varken för Frankrike eller Storbritannien. Något mångkulturellt projekt hade varken fransmännen eller engelsmännen tänkt sig. För att inte bli för långrandig håller jag mig till situationen i Frankrike.

  Frankrike har fortfarande inte undertecknat den europeiska konventionen om minoriteters rättigheter. Vilket innebär att man inte ens vill erkänna den historiskt betingade blandningen av kulturer i Frankrike, som är ett resultat av Frankrikes eller, rättare sagt, maktcentrets Ile de France’s expansion under ett millennium. Den stora andelen muslimer av framför allt nordafrikansk härkomst har sitt ursprung i den franska koloniseringen av Maghreb och områdena söder därom. Algeriet införlivades i Frankrike på 1800-talet och var en del av Frankrike fram tills landet blev självständigt för ett halvsekel sedan. Fram till dess hade ett stort antal nordafrikaner hunnit flytta till moderlandet där det fanns gott om arbetstillfällen i gruv- och tillverkningsindustrin. I samband med att Algeriet blev självständigt flyttade praktiskt taget alla algerier som samarbetat med kolonialmakten till Frankrike för att undkomma sina landsmäns hämnd. Därmed stängdes dock inte dörrarna, utan invandringen till Frankrike fortsatte . Till saken hör att Maghrebområdet länge varit en av Frankrikes viktigaste marknader, som man inte ville äventyra genom en hård invandringspolitik. I algeriska Sahara fick Frankrike genomföra sin atombombstest. Någon mångkultur i egentlig mening hade dock fransmännen inte tänkt sig. Men i och med att det fanns en kritisk massa muslimer i landet, om jag får hämta analogin från kärnkraftsområdet, fortsatte islamiseringen i stort sett ostörd efter att Algeriet blivit självständigt. Först på senare tid har fransmännen insett faran.

  I Frankrike ges religionen ges inget utrymme i det offentliga livet. På sätt och vis börjar historien 1789. Ungefär som historien här i landet tycks börja med Martin Luther. I och med detta är man inte bara enögd utan totalt blind vad gäller grundvalen för Europas och därmed Frankrikes särart. Detta avståndstagande från de egna rötterna räcker emellertid inte för att få de franska muslimerna älska landet de lever i. Marianne på barrikaderna svängandes trikoloren avbildas barbröstad. Detta faller nog inte många troende muslimer i smaken. Kontentan är, att det är svårt för en troende muslim att känna lojalitet med landet. Och att Frankrikes mångkultur i realiteten är en bikultur, där ateister, agnostiker, katoliker, judar och protestanter står på ena sidan och muslimerna på den andra.

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Den tendens Frankrike har gemensam med Sverige och Tyskland, men har utövat mycket längre, är BNP- och befolknings- och viktighetstillväxt. Frankrike tänkte sig får en större befolkning (igen) än arvfienden Tyskland genom att lägga till allsköns icke-européer till sin folkmassa, Hundramiljonersnationen. Därför finns än idag den officiella bilden att alla medborgare är medborgare, oavsett om de vill eller inte. I första världskriget var det antalet lik som räknades, och som lik är alla lika.

   Storbritannien och Frankrike begick på åttio- och nittiotalen samma misstag men av med helt olika officiell motivering när de gav invandrargrupper lagstadgad identitet och privilegier via officiellt erkända och understödda företrädarorganisationer, alltså maffior. Sverige har förstås tendenser i samma riktning, men här är ju hela samhället uppbyggt som ett statskontrollerat nätverk av maffior, en korporativism av rent fascistisk omfattning. Men makten över korporationerna har väl med tiden gått förlorad, se spybröderna och gudfäderna Dan och Anders.

   Gillad av 2 personer

 10. JAN BENGTSSON skriver:

  Vi måste på fullt allvar överväga att modifiera vår grundlag.

  Implementera artikel två i FN:s Flyktingkonvention,
  där vi förbundit oss att verka för ASSIMILATION…

  Glöm tramset med INTEgration, för det fungerar bevisligen INTE!

  Kanske vi kan undvika en total katastrof då?

  Gillad av 1 person

 11. Ami skriver:

  Nu måste västvärlden och framförallt Europa gå till botten med rotproblemet.

  När en fransk smågangster med muslimska rötter blir radikaliserad på en femöring är ett giganstiskt problem.
  Tongångarna i världen låter som ett eko av de andra terrordåden, en ensam galning och det har inte med islam att göra…. Det har allt med islam att göra!!!

  Vår oro för terrorism ligger inte enbart i de horder av människor som har kommit hit under de senaste åren. Nu visar det sig än en gång att det är inhemska medborgare med muslimska rötter som utför dessa attacker.

  Sverige kommer att råka ut för ett terrordåd likt Nice, Paris och Bryssel det är bara en fråga om när det händer. Blodet kommer att vara på de politiker som inte ser rotproblemet dvs islam och Sverige är det minst rustade landet i Europa för att hantera en sådan händelse.

  Jag känner judar, kristna, yazidier och andra som har en annan religion än islam och ingen av dem skulle kunna drömma om att utföra ett terrordåd. Samtliga kan dock om de vill känna sig lika oförrättade som muslimer av en eller annan anledning.
  Men ingen dödar andra människor.

  När världsledarna står på sina pulpeter och i ”kraftiga ordalag” fördömer attentaten låter det som en raspig LP skiva som har hakat upp sig.

  Rotproblemet är islam, rotproblemet är de som vurmar för en religion som högaktar agerande som det här och som älskar döden.
  Så länge våra makthavare inte inser och lär sig av rotproblemet så kommer Europa att stå i lågor.

  Jag trodde aldrig att följande meningar skulle komma över mina läppar eller i skrift: Islam måste stoppas, islam måste bort från vår kontinent. Det här fungerar inte längre, vi dör om vi inte agerar.

  Gillad av 9 personer

 12. ruben skriver:

  Tack för att du talar i klartext. Hör på nyheter att man fortfarande inte kan bestämma att det är ett rasistiskt hatbrott eller jihadism, vilket jag tycker är klockrent. Hur galen anses han ha varit innan dådet? Så man undrar med en viss oro, hur många sympatisörer tar steget och när? Vapen finns det i parti och minut tyvärr, därför att få har fått ansvara med sina hjärtan för våra gränser.

  Gillad av 1 person

 13. Ami skriver:

  Jag måste också kommentera MOs text.
  Han har helt rätt, vi står inför randen av ett inbördeskrig. Vi måste agera nu. Våra politiker gör inte ett skvatt åt problemet utan skyller allt på utanförskap, brist på jobb och annat trams.
  Vi kan inte låta det gå så långt att stöveltramparna får fotfäste i Sverigevpå grund av urusel politik.
  Vurmen för islam måste upphöra och våra politiker måste lära sig vad den religionen står för.
  Vi måste kräva att muslimer som har någon form västerländsk etik i kroppen reagerar.
  På sociala medier pågår ett kollektivt beundran för attacken av just muslimer och det är fruktansvärt.

  Jag önskar att alla muslimer som tar avstånd från terrorism tar av sig slöjan och sina islamiska attribut för att visa sitt stöd. Det är de minsta de kan bidra med och det visar också en solidaritet med de kristna som bli slaktade i varje terrorattack.

  Våga visa solidaritet, annars är ni inte bättre än de som utför dåden.

  Gillad av 7 personer

 14. Bo Cedergren skriver:

  Tack för att du delar med dig av dina kunskaper och insikter. Du har lärt mig mycket om islam och du är mycket trovärdig. Jag vill inte vara utan dina inlägg.

  Gilla

 15. Lennart Bengtsson skriver:

  Snart måste det kanske sägas rent ut nämligen att Europa befinner sig i ett slags asymmetriskt krig. Ett sådant krig skiljer sig från kriget i Ukraina men har vissa strukturella likheter – ingen krigsförklaring utan en långsamt tilltagande terror. Det är viktigt att notera att de barbariska illdåden som jihadisterna utför applåderas och beundras av många och tyvärr alltför många i den islamska världen. Frankrike är redan där och det är sannolikt bara en tidsfråga tills det också inträffar i andra europeiska länder även Sverige. Inte minst svenska politiker och myndigheter har varit extremt ansvarslösa, okunniga vad dagens islam är och ”naiva”. De har i stort sett lämnat medborgarna till att försvara sig själva när något verkligt allvarligt inträffar. Sannolikt måste något ännu värre hända i Sverige än vad som skett i Frankrike innan landets ”ansvariga” vaknar upp och då är det kanske redan för sent.

  Gillad av 8 personer

 16. Birgitta C skriver:

  Jo, tyvärr är väl kriget mot islam oundvikligt, det är bara en tidsfråga. Hur länge kan det skjutas fram. Risken är bara att ju längre vi skjuter fram det, ju värre kommer det att bli. Inte så vanlig tanke hos en svensk skulle jag tro, men som jag ser det så krävs det nog snart någon form av mirakel för att det ska undvikas. Hur gick det då såhär? Hur började det? Jag ser en start i USAs förlust av Vietnamkriget. Detta gav vänster och kommunistkrafter luft under vingarna. Pol Pot i Kambodja, vänsterrevolutionen med Khomeini i Iran. Samtidigt började västvärlden backa från sina ideal, började sin egenkritik och började ta på sig skuld för både det ena och det andra. Man började också tro att man skulle få hela världen lika genom att ge lite här och lite där. Men man glömde innebörden i ordspråken om du ger ett finger så tar man hela handen eller liknelsen att en gungbräda står aldrig i horisontellt läge länge . Vid ett visst läge kommer den att tippa över åt andra hållet. Väst tror att alla ska tycka om och vilja ha vårt sätt att leva, globalisering sker på västs villkor. Inte till allas gillande. Se på den misslyckade arabiska våren. Västs eget backande ger krafter som inte tycker om väst luft under vingarna. Tidpunkten för jihadisterna att förändra världen har tydligen kommit.

  Gillad av 3 personer

  • ceciliawetzel skriver:

   Håller med dig helt i grunden, skulle dock vilja se mer skriverier i media om hur det blev så; dvs mer historisk/psykologisk analys av samhällsutvecklingen, ett tydliggörande av hur samhällsutveckling är ”funtad”, vilket borde ingå i ett medvetet tankearv… Ungefär. 🙂

   Gillad av 1 person

   • cpc skriver:

    Jag tror snarare starten var när vi glömde. Efter slaget vid Kahlenberg upphörde islam att vara ett direkt och akut hot mot resterna av den kristna världen, (I Egypten, Libyen, Marocko, Libanon, Anatolien, Assyrien, mm var förstås läget annorlunda. Men vi glömde också, lämpligt nog, att dessa varit en del av oss) Vi glömde till och med, i euforin av att ha hittat an ny värld, VARFÖR vi hittade den. (Dagens quiz: Varför ville Columbus hitta en västlig sjöled till Indien, så mycket att han var villig att riskera att segla över jordens kant? Vinnaren får en kebab)

    Ottomanska rikets kollaps i första världskriget spädde på hybrisen. Och andra världskriget fick oss att fokusera på ”the devil within”. Vad våra egna var kapabla att göra.

    Men inte ens Stalin eller Hitler förespråkade en öppen slavhandel, eller en ohämmad rövarmentalitet. (Enl Islam: Vad din högra hand besitter”) Och de illdåd som begicks, gjordes ändå lite skamset, halvt i lönn. Folk dog i läger, med förklaringen ”lunginflammation”. De halshöggs inte offentligt på torget. De värsta utrotningslägren placerades i östra Europa (nazismen) eller i Sibirien (kommunismen), Inte på Röda Torget eller Berlin Alexanderplatz. Illa nog, dock. Jag försöker inte ursäkta eller relativisera här. Ondska är ondska.

    Nå. Vår gamla fiende sedan 1400 år tillbaka har rest sig. Lyckligtvis nästan helt och hållet med vår hjälp. Och vår maktlöshet i kampen är också, lyckligtvis, helt av ”our own doing”. Lite genant kanske, och mer än lite frustrerande. Men inte värre än så.

    När vi väl lyckats trassla oss ur våra egna interna kortslutningar, är vägen fram rätt rak:

    1) Miltär erövring (= piece of cake, se Desert Storm)

    2) Aggressivt missionerande. Släpp pingstkyrkan loss, det är vår, typ. Inte heller svårt- Alla som får chansen att byta islam mot kristendom utan att frukta repressalier kommer att rusa head over heals. (Finns en anledning till att islam har dödsstraff för konvertering. Fem böner per dag med panndunk i backen, den första av dem i gryningen, är en av dem.)

    Och i det globala perspektivet: Vem bryr sig om vilken låtsaskompis folk vill hålla i handen? Så länge det inte leder till blodbad? Är det verkligen så viktigt, globalt sett, att islam finns kvar som religion att vi är villiga att offra liv och fred för detta? Vad skiljer i så fall islam från andra dysfunktionella religioner? Varför är vi inte villiga att omfamna aztekernas människooffer till Huitzilopochtli? Eller Kalisektens thuggies? För att våra primitiva kolonialiserande förfäder tog hand om de problemen, innan vi utvecklade ett ömmande samvete och ett mantra om allas lika värde?

    3) (Och detta är den svåra biten) Bryt sönder klanstrukturerna. Enklast görs detta genom att inrätta nationalstater som följer gränserna för etniciteter och klaner. Lite som när Götaland var Folkungaättens eget territorium. ”The enemy outside the gate” är mycket enklare att ha att göra med, och förhandla med, än ”the enemy within”.

    4) Och EFTER bemästrande av klanstrukturerna; Marshallplan 2.0, uppbyggnad av infrastruktur och industrialisering. Ihop med en likaledes aggressivt sekularisering. Med skolväsende, universitet, samt stenhård åtskillnad av religion och samhälle.Hjälp med uppbyggnad av en icke-religiös, opolitisk militär, rättsväsende och poliskår. (Något annat västland än Sverige bör kanske ansvara för denna del?)

    Och kan vi någonstans i detta också minnas att Ryssland trots allt är en del av väst, av kristendomen, av Roms arv, och därmed närmare oss i värderingar än exempelvis Jemen, Mali eller Somalia, så är mycket vunnet.

    Jag ser hellre soldater ur Spitznaz patullera mitt kvarter, än Daesh. Därmed inte sagt att jag inte skulle bekämpa Spitznaz. Men det finns grader i helvetet. Och i kampen mot kalifatet är vi och Ryssland på samma sida. Liksom de konservativa (oliberala, regimvänliga) falangerna i Saudiarabien, Marocko och Egypten.

    Gillad av 2 personer

 17. Ami skriver:

  Varför försöker samtliga politiker och media rationalisera vad som har hänt. Margot ” Arafat” Wallström står som en blöt filt i tv och försöker minimera det islamiska hotet vi står inför.

  Det är patetiskt och fruktansvärt förnedrande för offren.

  Gillad av 6 personer

 18. goranstang skriver:

  Saxat ur situation Malmö.
  Om majoriteten av muslimerna i Europa aktivt motarbetar terrorism och islamism så kommer det inte att finnas någon konflikt. Men då får muslimer faktiskt stå upp för en mer liberal version av islam och aktivt protestera mot organisationer som Islamiska Förbundet i Sverige. I denna stund i historien så ligger det faktiskt ett ansvar på muslimerna. Det är kanske inte rättvist att ställa ett sådant krav på muslimer men när det finns inflytelserika imamer runtom i världen som predikar om att förgöra västvärlden, så blir situationen sådan att man måste ställa krav. Muslimer får helt enkelt ta ställning till hur de definierar sin religion. Hur islam definieras blir relevant när vissa muslimer rättfärdigar ett krig mot västvärlden med sin definition av islam.

  Att stå upp för och försvara svenska värderingar är inte att diskriminera muslimer. Att ta avstånd från en ideologi som vill kolonisera Europa är inte att diskriminera muslimer. Vi kan respektera religionsfrihet på samma gång som vi bekämpar islamism och har en ordentlig diskussion om islam. Vad vi inte har råd med är att vara otydliga när islam utmanar västvärlden. Sverige måste sätta ner foten och visa vad som väntar om konflikten mellan islam och Sverige skulle eskalera.

  Gillad av 7 personer

 19. bomarkusson skriver:

  Ja, varför, varför?? Varför har så få förstått vad som håller på att hända? Det är bara att läsa koranen och profetens sunna. Officiellt säger man att Daesh inte är den sanna islam. Daesh ÄR den sanna islam enllgt wahabitisk och salafistisk tolkning. En tolkning som företräds av Islamiska brödraskapetskapet. Daesh har stöd i skrifterna för alla hemskheter de utför. Läs och bedrunda! Saudiarabien bekostar moskeér och sänder hit wahabitiska imamer. Kalifen Erdogan bekostar moskeér, där man predikar den ”sanna” islam.
  Man har valt de mest naiva politiska partierna för infiltration. Lättast har det varit i MIljöpartiet där Gustav Fridolin så gärna ville bli statsråd med hjälp av muslimska röster. Ha också i bakhuvudet att det är legitimt att ljuga för de otrogna om detta gagnar islam.
  I det förödande samhällsklimatet vi har i Sverige är jag naturligtvis rasist, islamofob, fascist och nynazist. Men är jag verkligen det? Min hustru kommer från ett muslimskt land. Mina vänner är araber. Min ”bästis” är den före detta irakiske löjtnanten som vet vad han talar om. Utbildad i USA, har han tillhört specialstyrkorna med uppgift att ta fångar från Daesh. Alla mina vänner har flytt från fundamentalism. De har frågat sig vart de egentligen har kommit.
  Vi går mot en katastrof med hjälp av stats- och kommunalbidrag. Jovisst, man visar upp fina stadgar med jämlikhet och hela ”köret”. Ju fler organisationer, desto mera bidrag.

  Men som sagt, ta mig inte på allvar ty jag är rasist och islamofob.

  Gillad av 7 personer

 20. Tahmas skriver:

  Nu måste vi agera, det här duger inte längre.
  Människor slaktas i våra europeiska städer och politikerna står handfallna.
  Islam måste förbjudas precis som nazismen är förbjuden i Tyskland.
  När muslimer som har växt upp i ett land och på ett nyck väljer att döda sina medborgare för att Satansverserna i en bok med en pedofil till profet påbjuder det här barbariet är inte kosher.

  Europa kommer att gå under om vi inte stoppar det här viruset. Var är de ”moderata” muslimerna? Var är de ”goda” imamerna som brukar poppa upp som små troll så fort det handlar om islamofobi.

  Jag är inte islamofob, för min rädsla för islam är befogad. Men jag kommer aldrig att vika en tum för djävulsdyrkan.

  Gillad av 10 personer

 21. seniorciticen skriver:

  Kriget kommer närmare skriver Mohamed Omar. Min uppfattning är att kriget redan är här. Tidigare när en befolkning i ett land var i stort sett homogen skedde krig mellan nationalstater. I den blandning a kulturer (d.v.s. en blandning av diametralt motstridiga värderingar som ligger till grund för beteendet) kommer krig att bedrivas mellan olika grupperingar oavsett nationella gränser.

  Gillad av 3 personer

 22. Madelaine Fusfield skriver:

  Kan bara erinra mig hur Svenska vänsterlinberaler i åratal har vurmat för muslimska Palestinier ledda av terrorist organisationen Hamas och den ryggradslöse Mahmoud Abbas. Om bara Israel hade upphört med ockupationen, om bara Israel hade givit efter det ena eller det andra hade Palestinierna blivit nöjda och lugnat ner sig. Tror ni det fortfarande? Vet ni att Palestinska småbarn i skolan tränas att säga ”death to Israel!” De lär sig att attackera med knivar från ung ålder. De lär sig att hata. Jag har sett dessa videos. Vet ni också att Palestiniernas Charter kräver att Israel förstöres? Hamas och Abbas har inget intresse av en två-stats lösning. Samtidigt inbjuder Svenska kyrkan representanter för Hamas organisationen enligt vad jag läst. Säg att det är fel. Sverige har verkligen ett stort problem med tankeindoktrinering.

  Det förhatade Israel har kanske några goda råd att ge ang. hur man behandlar terrorister?

  Gillad av 6 personer

  • Tahmas skriver:

   Israel har bra koll på hur man behandlar terrorister, till att börja med så river man deras hus vilket vi borde göra också.

   De små palestinska barnen lär sig nazi hälsning och har en speciell sång som lärarna anställda av UNHCR har lärt dem.

   Kolla youtube.

   Gillad av 3 personer

   • Madelaine Fusfield skriver:

    Har Sverige ett bra underrättelsesystem som arbetar med polisen, SÄPO? USA har hittills anhållit 92 personer anklagade för brott associerade med ISIS, varav 41 har blivit dömda. Nyligen dömdes en man som försökt flyga ut urlandet för att förena sig med ISIS till 8.5 ås fängelse. Det är troligt vi skulle haft fler terrorist attacker utan dessa insatser även om all ansträngning inte lyckats avvärja alla attentat. FBI får en del information från privat personer. Informationen undersöks och bevis insamlas. Det skulle vara farligt i en diktatur, men i en demokrati med yttrandefrihet och fria medier kan eventuella övertramp hållas i schack. Det höjs ramaskrin över felaktiga handlingar, och organisationer ägnade åt att bevara individuella friheter håller ögonen öppna. Hur fungerar dylika instanser i Sverige?

    Gilla

 23. Lars skriver:

  Skälen till genomdrivandet av det mångkulturella projektet redovisas klart i EU-bibeln ”The Paneuropean Manifesto” av Coudenhove-Kalergi.Endast en svensk sömngångare kan kalla dessa skäl ”godhjärtade”.Det handlar om det medvetna förintandet av alla europeiska nationalstater och förintandet av alla europeiska folk genom massinvandring.Se till att vakna.

  Gillad av 1 person

 24. Ivar L skriver:

  Nej, vi har inte haft fred i Europa sedan andra världskriget.
  Balkan.

  Jag förstår att det förmodligen är farligt men jag önskar verkligen att några i Sverige som kan tala och förstå de centrala språken för islamister, t.ex. Turkiska, Arabiska, Dari, men som vill leva sekulärt kunde walraffa och berätta rent konkret hur stämningarna är i den islamiska miljön i Sverige. För mig som vanlig svensk börjar det kännas rätt olustigt att inte ha en aning om huruvida en person i typisk muslimsk klädnad kan tänkas hata allt jag står för eller om det är en vettig människa som flyttat hit med goda avsikter.

  Tips för er som vill läsa mer om religion. Naturligtvis rekommenderar jag främst passagerna om islam. De bekräftar vad Mohamed Omar skriver.

  Gillad av 3 personer

 25. JL skriver:

  Sjukt bra, vågat och träffsäkert Mohammed. Önskar en större tidning vågade publicera detta så den stora massan får tänka till också. Jag brukar skicka dina och Patriks alster till min gamla mor som fortfarande mest läser SVD….

  Att säga att islam inte har med terrorattacker att göra är i princip som att hävda att koncentrationslägren inte har med nazismen att göra.

  ”Ett fåtal extrema invidider som är inte är representativa för det vackra nazismen egentligen står för”, eller? Säger nu inte att 50% av jordens muslimer vill bomba oss andra, men är det inte nog stort problem att de tycker att Koranen och muhammeds ord går före ALLT annat i världen?

  Hur kan folk i Europa vara så idiotiska att de inte ser igenom en extremt frihets- och demokratifientlig, utvecklingshämmade ideologi, bara för att den bär titeln ”religion”.

  Skitsamma vad den kallas, det är hur dess sympatisörer tolkar den som avgör vad den är i praktiken. Som nämnts många gånger innan, finns mängder med undersökningar som alla säger samma sak. Det är INTE en liten andel av världens muslimer som har extrema värderingar med västmått mätt.

  Varför kan vi inte höra dessa undersökningar bemötas från politiskt håll någon gång? De moderata muslimerna det alltid hänvisas till är INTE den ”stora massan av muslimer ” om man ska tro de studier som gjorts. Finns inte ens tvetydighet i studierna. Solklara resultat med stort stöd för sharia, bög- och judehat, religionen framför sekulär lag etc.

  En kul ”parentes” för övrigt. Vi funderar som sagt på att lämna Sverige av givna skäl. Första grejen jag googlar när ett nytt land ska researchas är ”percentage of muslims in…xxxx”. Säger väl en del om att vi upplever islam (och alla andra extrema ideologier) som ett problem va? Men vi är väl bara trångsynta rasister och islamofober….

  Gillad av 4 personer

 26. Gunilla skriver:

  Johan Westerholm på Ledarsidorna refererar mycket bra till en artikel på SVT Opinion av terrorforskaren Magnus Norell om hatet mot väst. Vill nog tillägga att en ganska enkel men likväl inte oriktig förklaring är underlägsenhet. Underlägsenhet skapad av dem själva genom en rigid religion som inte tillåter reformering och utveckling. Liksom många okunniga så väljer man istället för att lyfta sig själv i kragen och utvecklas att hugga huvudet av den utvecklade och ytterliga låsa in sig i rigid tvångströja av okunskap.

  Gillad av 6 personer

 27. fornuftist skriver:

  Jag ser tre tänkbara framtider:
  1. Svenskarna fortsätter att kröka rygg och accepterar den muslimska invasionen. Inom 20 år har de blivit majoritet och Sverige blir det första muslimska kalifatet i Europa. Kanske är det därför som vi halkade ner på FNs Human Development Index efter 2030. (Kan inte längre hitta sidan…)
  När vi väl har muslimsk majoritet så vet vi vad som gäller; konvertera, ha ett liv i helvete, fly eller dö.
  2. Svenskarna reser sig tillräckligt för att inse att utvecklingen måste vändas. Invandrade brottslingar utvisas, bidragen tas bort vilket leder till att migranterna åter lämnar landet av mjölk och honung. Dock kommer det förstås att leda till mycket oroligheter. Detta alternativ kan eventuellt leda till nästa scenario.
  3. Svenskarna får nog och möter upp mot det lågintensiva kriget som redan förs av invandrarungdomar. Det eskalerar till regelrätt inbördeskrig.

  Dessa framtidsvisioner kan gälla för hela Västeuropa och troligtvis kommer nationella skeenden spridas till andra länder. Frågan är vad våra ledare kommer att göra i dessa situationer, vilken sida väljer de? Vilken sida väljer EU, vilka kommer NATO stödja?
  Krig är pengar för de som styr världen. Både att föra krig och att sedan bygga upp efteråt igen. De som betalar är alltid folket. Så krig kommer det nog att bli, på ett eller annat sätt.
  Kommer Sverige att finnas efteråt?

  Gillad av 4 personer

 28. Emil skriver:

  En fantastiskt bra text. Om man bara på något vis kunde få rätt folk att läsa denna så vore nog mycket vunnet. En god idé att dela denna i sociala medier och ge den en stor spridning. Allt för många människor är allt för blinda för de faktum som här påvisas. Speciellt journalister verkar det som…och det är dessa som skall upplysa oss. Inte konstigt att vi som samhälle står handfallna inför detta hot.

  Gilla

 29. Birger Winsa skriver:

  Ateismen är en avgjort viktig orsak till det mångkulturella samhället. Ateismen tror att det sekulära samhället är neutralt och kan kontrollera mångfalden. Det finns inte en neutral position i det sociala. Det finns ingen partipolitik som är icke-politisk om samhället. Det finns ingen åsikt som är icke-social om sociala förhållanden. Det sekulära samhället tror dock på en vetenskaplig mattegud och språkgeni som ger ateisten ett neutralt vetenskapligt seende över samhället. Sådana gudar finns inte. Gudsögat är insikten att det inte finns några gudsögon .När skall ateismen bli sunt förnuftig?

  Gilla

  • hemmnet2014 skriver:

   Ateismen kanske är mycket..? Men inte är det en ”ism” med regler och påbud om vad man skall tycka. Inte heller är det en statiskt förklarad världsbild. Inte en politisk eller ens vetenskaplig linje att följa.

   Ateism är endast ett personligt (!) avståndstagande till religiösa förklaringar om livet och universum. Jag kan fortfarande orientera mig, och placera mig på den politiska och filosofiska kartan var som helst som ateist.

   Att många religiösa personer misstar självständigt tänkande som aggressivt gentemot deras egna kollektiva ”icketänkande” ligger tyvärr hos de religiöst ”tänkande”.

   Gillad av 2 personer

  • gmiksche skriver:

   Konstigt att många troende välkomnar ett multikulturellt samhälle, bl a ärkebiskopen. Jag var i färd med att skriva Svenska kyrkan, men det hade varit fel, det är nog en hel del troende som inte vill leva i en av islamister dominerad omgivning. Eller kanske jag har fel. Det är svårt att skilja vitt och svar i natten. Det kan nog vara så att en del troende är kryptoateister. Då stämmer din ekvation åtminstone för dem.

   Gilla

 30. Birgitta C skriver:

  Islamisterna kan ju på många sätt jämföras med våra värstingar, dvs ungdomar oftast killar, som anser sig orättvist behandlade, allt är kört för dem, de ser sig stå på samhällets botten utan ljusning i sikte och står man så lågt så blir ju inte fallet ner i avgrunden så farligt. Och den enda verksamheten man kan bli bra på är ju att vara bäst på att vara sämst. Samtidigt försöker man då finna en bra förklaring för sitt sämsta -beteende, mycket för att intala sig själv att det man gör faktiskt inte är så fel utan t o m riktigt bra och rätt. För jihadisterna blir ju detta att dra nytta av att väst i denna tid tar på sig både rasist- och miljöförstöringströja. Men det räcker inte, det ger bara möjligheten i tiden. Det andra som hägrar är att återupprätta det stora osmanska riket som väst pulvriserade och som slutgiltigt dog efter första världskriget och den nya europeiska kartan ritades. Och genom den nya vind av demokrati som startade i slutet av 1800-talet. Det osmanska riket blev omodernt då. Men världens status är inte permanent och har aldrig varit det. Saker förändras och varför ska väst vara ledande, styrande och värderingsbestämmande. Vårt sätt att leva och vår tro, enligt islamisterna, är väl inte sämre ? Nu är vår tid kommen, tänker man. Precis som värstingarna . Vem bestämmer vad som är rätt och fel? Detta är vad vi i väst idag har att förhålla oss till. Donald Trump’s murar kanske är ett enkelt sätt jämfört med andra sätt som kan komma att behövas. Därmed inte sagt att olika åsikter inte har rätt att få finnas. Det är när man tror att man ska inrätta Edens Lustgård som det blir problem.

  Gillad av 3 personer

 31. malmobon skriver:

  Kriget är redan här. Ett krig börjar långt innan det blir en massa döda.
  En del av oss vill inte se, andra stoppar huvudet i sanden, en del av oss försöker upplysa.
  Bra bloggtext.
  F.ö. så sa Donald Trump i natt att han vill förklara krig mot islamism. ”Vi är i världskrig mot islam”. Sug på den alla kritiker till Donald Trump.

  Gillad av 1 person

 32. Hovs--hallar skriver:

  PS: Identitetsvänstern (idiotvänstern) och islamisterna har flera saker gemensamt:

  – Hatet mot Väst
  – Tron på ett helt nytt samhälle, detaljstyrt av resp. ideologi
  – ”Någon-annans-fel”-tänkandet
  – Antisemitismen (av idiotvänstern förklädd som ”antisionism”)

  Inte underligt då att idiotvänstern hyllar och ställer sig in hos muslimerna!

  Tråkigt nog för idiotvänsterns politruker, så är den kärleken obesvarad.

  Hijab-uppropets patetiska vänsterkvinnor (G. Schyman osv.) kommer att få känna på vad underkastelse innebär den dagen då islam tar makten.

  Gillad av 2 personer

 33. Josef Boberg skriver:

  Grundorsaken till flyktingkrisen är framför allt krig – och krig kan stoppas (det är inget aprilskämt).

  ALLA PÅGÅENDE KRIG I VÄRLDEN KAN STOPPAS FÖR GOTT INOM MAX TRE MÅNADER

  De globala oligarkerna = de 13 finansfamiljerna och deras medlöpare – som styr = vanstyr världen ekonomiskt = politiskt – sedan mer än 100 år tillbaka – har överst på sin agenda att i all oändlighet torgföra att det finns brist på pengar. Det har dom ju lyckats bra med – därför att brist på pengar(länk till målningen Grindslanten av August Malmström 1885 – som i ett nötskal visar hur vuxna felfostrar barn till att på liv och död hängivet kämpa för pengar) – kan nog sägas vara den allt överskuggande och världsomspännande ”religionen” i världen i dags dato. Såväl på individnivå som på nationsnivå osv.

  Men alla principer har undantag – och undantaget från brist på pengar är pengar till krig. Historiskt så har det aldrig varit något bekymmer med det – och än mindre är det så i dags dato.


  Varför ?

  Tja… – följer hen pengarnas väg så upptäcker hen att det är samma oligarker som direkt eller indirekt sponsrar krig – som tillverkar vapen och ammunition till båda sidorna i alla krig – och tjänar multum med slantar på det.

  Alla pågående krig skulle avslutas inom max tre månader – ifall oligarker ej höll igång dem. T ex krigen i Mellanöstern – som kontinuerligt har pågått sedan 1940-talet.

  Kommer det att ske inom överskådlig tid ?


  Jag är halvvägs 150 år LivsErfaren – och kommer med en dåres envishet att så länge som jag fortfar att andas att torgföra att brist på pengar är en ren bluff – som bör förpassas dit där den hör hemma = soptippen. Jag har ju ett blogginlägg om det som jag har namnat: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”

  Gillad av 1 person

  • gmiksche skriver:

   Jag håller helt med att krigen är en huvudfaktor. Men det finns minst en till, befolkningsutvecklingen i Mellanöstern och Afrika, men även på andra håll. Krigen har haft skäligen liten inverkan på den. Religionen och sedvänjorna en stor.Sedan andra världskriget har befolkningen ökat där med en faktor 3 till 5 beroende på område/land.

   Algeriet , Tunisien och Marocko har inte varit i krig sedan 60-talet resp andra världskriget, men befolkningsökningen har ätit upp den industriella/ekonomiska utvecklingen som onekligen skett. I dessa länder har den globala vapenindustrin, oligarker och storbanker knappast påverkat situationen. Och inte heller i stora delar av övriga Afrika.

   Gillad av 1 person

 34. Paul Nilsson skriver:

  Margot Wahlström säger att vi ska bekämpa fattigdomen för att förhindra terrordåd. Betyder det att SÄPO nu har 250.000 svenska fattigpensionärer under hårdbevakning?

  Det är en seglivad myt som politiker och massmedia sprider och har spridit under lång tid att radikala islamister är fattiga, lågutbildade och lever i utanförskap. Denna myt slås det hål på i artikeln från nedanstående länk.

  http://www.sydsvenskan.se/2015-03-15/kalifatets-guldgossar

  Gillad av 2 personer

 35. ruben skriver:

  En sak jag inte kunde utelämna:
  ”Det är dags att minnas den berömda dikten av Martin Niemöller, en tysk kristen pastor som satt i koncentrationsläger i sju år under den nazistiska regimen:

  I Tyskland hämtade de först kommunisterna, och jag protesterade inte, för jag var inte kommunist;
  Sedan hämtade de de fackanslutna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten;
  Sedan hämtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude;
  Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.

  På samma vis, när islamistiska terrorister riktar in sig på muslimska dissidentbloggare, yazidiska kvinnor och israeliska flickor långt borta, så borde det angå oss i Väst. Islamisterna vässar bara sina knivar på dem innan de ger sig på oss.

  Om vi inte står upp i dag, kommer vi att straffas för vår lojhet i morgon.”
  http://sv.gatestoneinstitute.org/8482/jihadistisk-terror-nice
  Varför hör man aldrig talas om dessa brott i vanliga media?

  Gillad av 2 personer

 36. P skriver:

  Hej Mohamed Omar! Tack för din text och resonemang. Glöm bara inte att Jihadismens grogrund inte bara är misslyckad invandringspolitik och Koranens uppmaningar till våld mot oliktänkande, utan framförallt finansieringen och vapenleveranserna till jihadister och ”moderata rebeller” i Mellanöstern och Afganistan – Västs stöd till rebeller och kuppmakare i Afganistan (under Sovjettiden då väst aktivt stödde motståndsrörelsen), Libyen (rebellerna fick stöd från Västmakterna för att krossa Kadaffi), Syrien (”moderata rebeller”, men vapnen och utrustningen har ofta hamnat hos IS, samt Turkiet, allierad med Väst, tillåter illegala oljeleveranser genom landet, så att pengar kan fortsätta strömma in till terroristerna och deras våldtäckter och lemlestande och tortyr av civila och oskyldiga och motståndare).

  Gilla

 37. nirak skriver:

  Det står att han invandrat till Frankrike?? Han hatade allt vad Frankrike heter ochvad landet står för… Varför invandrar man till ett land man hatar??

  Gilla

 38. Eva skriver:

  Tack för det viktiga påpekandet att det ”krävs att väst inser att det finns en konflikt och står upp för sina egna värden”. Härvidlag verkar många i den svenska etern uppfatta att de värden vi värnar i Sverige är universella, övertygade om att vi står för det självklart rätta. Att andra kulturer uppfattar sina värderingar som ”neutrala” verkar inte föresväva oss, Luktfria gaser har det pratats om, men att var och en av oss är insvept i sin egen luktfria gas verkar vara svårt att ta till sig. Jag har också, tämligen överraskad, upplevt lite av ”det bottenlösa hatet mot väst”. Vi får svårt att värna våra idéer (gärna sprida dem) om frihet, tolerans och demokrati om vi håller oss omedvetna om detta. Det krävs dessutom, som du skriver, om vi vill hjälpa de muslimer som vill reformera eller utveckla islam.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.