Gästskribent Lars Hässler: Kan Sverige bli ett kalifat?

logo­DGSFrågan huruvida Sverige kan bli ett kalifat kan verka främmande. Men den franske kontroversielle författaren Michel Houellebecqs aktualiserade för Frankrikes del frågan förra året med sin bok Soumission (Underkastelse).

Han lägger handlingen till 2022. Fransmännen ska gå till val och det råder politiskt kaos i landet, med våldsamma sammandrabbningar mellan olika grupper som både medierna och de politiskt korrekta tiger ihjäl. Striden står mellan högerpartiet Nationella Fronten och det nya partiet Muslimska brödraskapet. Martine Le Pens Nationella Front får knappt 30 procent av rösterna och vinner första omgången. Muslimska broderskapets Mohammed Ben Abbes tar hem andraplatsen med sina dryga 20 procent. Valets förlorare blir vänstern och liberalerna.

Inför andra omgången måste det gamla politiska etablissemanget välja sida. Då deras hat mot Nationella Fronten är större än deras misstänksamhet mot Muslimska brödraskapet, väljer de att stödja det senare och Frankrike får en muslimsk president.

I boken kritiserar Houellebecq de storstadsintellektuella som ägnar sig åt kulturrelativism, och att de bekänner sig till humanistiska värden som tolerans och yttrandefrihet samtidigt som de blundar för fundamentalistiska sedvänjor de aldrig själva skulle stå ut med, som sharialagar och kvinnlig könsstympning.

Likheten med Sverige är slående. Fortsätter invandringen, som till största delen utgörs av muslimer, med ca 100 000 personer årligen kan det i en nära framtid, kanske redan 2022, mycket väl bli så att ett islamistiskt parti bildats (nu när det eventuellt kommer till en brytning med MP).

Då kan de politiskt korrekta, bestående av FI, V, MP och delar av S och L, komma att välja ett eventuellt muslimskt parti hellre än att stödja SD och delar av M, KD och möjligen C.

Det paradoxala är dock de politiskt korrektas inställning till religionen. Traditionellt sett har liberaler, socialister och kommunister ondgjort sig över den kristna religionen, förlöjligat och motarbetat den, och kallat den för ”opium för folket”. På så sätt har kristendomen marginaliserats i vårt land. Men när det gäller islam, råder uppenbarligen ingen tveksamhet. I det mångkulturella Sverige får islam fritt spelrum och finansieras dessutom genom skattemedel.  Här har både regeringen och Alliansen gjort en ideologisk kullerbytta.

I framtiden kan vi få samma skrämmande situation som i Houellebecqs scenario. Det är dags för de politiska partierna att fundera på vilken värdegrund Sverige skall byggas på i framtiden – en mångkulturell med flera parallella samhällen där olika lagar (sharia) gäller, eller en byggd på västerländska värderingar som yttrandefrihet, med demokrati och där svensk lag gäller lika för alla.

Lars Hässler är Jur Kand, med en Master of Comparative Law från USA och ett år vid Institutet för högre internationella studier i Geneve. Under 1980-talet arbetade han som råvarutrader för Boliden i Schweiz. Lars är flerfaldig jorden runt-seglare, har skrivit nio böcker och publicerat artiklar på bland annat Brännpunkt i SvD. Han har alltid följt med i politiken men överlåtit skötseln av landet till politikerna tills nyligen, då han känt att Sverige är på väg åt fel håll.