Ja, vi måste tala om islam

mohamed omar

Mohamed Omar

När de jihadistiska terrorattackerna blir fler ökar kraven på att förstå. Man nöjer sig inte med vissa imamers och islamiska organisationers ytliga fördömanden. Man vill ha förklaringar. Om det vore självklart att dessa attacker var förbjudna i islam skulle de inte ske hela tiden. Det går att hitta stöd för attackerna i islams grundtexter. Ja, jag skulle till och med vilja gå ännu längre: det är lättare att i dessa texter hitta stöd för att våld i Guds namn är tillåtet än motsatsen.

I en gästkrönika i Göteborgs-Posten den 26 mars efterfrågar den kristna teologen Ann Heberlein just sådana förklaringar. Hon menar att det ”bör stå klart för de flesta tänkande individer att religion, i det här fallet islam, spelar en avgörande roll i de fasansfulla terrordåd som sargat Europa sista åren. Vi måste tala om islam. Vi måste hantera att majoriteten av de terrordåd som drabbar oss, våra värderingar, vår frihet, ja hela vårt sätt att leva hämtar både argument och drivkraft ur islam.”

Jag kan inte annat än instämma. Efter mer än tjugo års islamstudier har jag kommit till samma slutsats: vi måste tala om islam. Det finns många fina muslimer som avskyr våld, men som samtidigt är så fästa vid sin religion och sin tradition att de inte ser klart. Det är därför man kan höra muslimer säga absurda saker som att ”terroristerna inte är muslimer”. De vet att de är muslimer. Och ännu svårare är det att inse att terroristerna inte bara är muslimer utan faktiskt har stöd för sina handlingar i islams grundtexter. I texter som vanliga muslimer ser som sunda och goda. Man vill inte röra vid detta.

Men någon gång måste man våga röra även vid dessa känsliga frågor. För jihadisterna som slaktar och lemlästar pekar på texter som finns. De hittar inte på saker. Och det är inte texter som bara jihadisterna respekterar och tror på. De är texter som finns i de böcker som har allra högst status och trovärdighet i den islamiska traditionen. Jihadisterna pekar på handlingar som profeten Muhammed gjorde eller godkände. Och det är fasansfulla handlingar. Muhammed ledde arméer som anföll icke-muslimer. Han lät stena kvinnor. Han halshögg fångar och tog deras hustrur som krigsbyte. Han lemlästade och plågade människor. Det finns hur mycket som helst. Som Ann Heberlein mycket riktigt konstaterar: ”Profeten Muhammed var ingen fridsfurste.”

Det stora reformarbetet, den stora förändringen av hur islamiska teologer ser på dessa texter, har inte ens börjat. Man förtränger fortfarande. Tittar åt ett annat håll. Skyller ifrån sig. Någon gång måste man dock ta tag i detta och hitta ett nytt sätt att förhålla sig till texterna. Man kanske skulle kunna formulera en princip om att Muhammeds uppgift som profet var att lära oss att det bara finns en gud. Bara i dessa rent andliga saker var Muhammed fullkomlig. Allt han lärde ut om andra saker kan det vara si och så med.

En sådan princip låter enkel, men är det inte. För hur ska man förstå Koranen? Den säger själv att den nedsänts att för att vägleda människan i allt och den skiljer inte mellan andligt och världsligt. Och hur gör man med Muhammeds liv? En stor del av sitt liv ägnade han åt heliga krig för att utbreda sitt styre och utrota sina fiender. Var det bra och nödvändigt då, men dåligt idag? Om Gud egentligen ville lära oss att det var fel att göra så, varför sände han oss då en krigarprofet? En som dessutom var den siste profeten med det mest fulländade budskapet. Om vi med våra egenhändigt formulerade principer förstår Guds budskap bättre än Guds budbärare, vad ska vi då ha honom till? Om vi själva har förstånd att välja ut det som är bra i Koranen, vad ska vi då han den till? Koranen hävdar själv att den är ett rättesnöre som står över människans förstånd och att vi utan den famlar i mörkret.

Ett stort och mödosamt arbete väntar islams reformatorer. Men vad är alternativet? Såvitt jag kan se finns det inget alternativ till reformer. Muslimer kommer inte att lämna islam en masse. För en stor del av världens muslimer är islam inte en trosuppfattning utan ett arv. Det är inget man bara kan kasta bort.

96 thoughts on “Ja, vi måste tala om islam

 1. skinnysteel skriver:

  Omar Skrev ”Efter mer än tjugo års islamstudier”
  vart har du studerat ?. aftonbladet ?. Du påstår att du kretsat med salafister ”förr” !. inom den kretsen kan jag lova dig att de flesta känner varandra väl. dock skall tilläggas att alla troende muslimer är salafister. det är inget slutet sällskap. dock är det ingen som känner till dig Omar, och tro mig, jag har frågat !. De enda som vet vem du är, är på en s.k
  västvänlig ”light” moske i eskilstuna. avsolut inte något ställe där de s.k salafisterna hänger. eller som du brukar säga bokstavstroende.
  Du påstår alltså i din text att de terrordåd som just begåtts i brussel är gjorda av jihadister… om du är så kunnig som du påstår, då borde du veta vissa grundregler inom jihad, eller hur. I jihad får man inte ”absolut inte” döda barn, kvinnor, eller oskyldiga människor, om en soldat skulle släppa sitt vapen så får man inte döda honom. 20 års studier hhhh. vilket skitprat. de pojkspolingarna som begick dessa dåd, hur islamska så de ut ?. var är alla skägg. innan de gick med i denna terrororganisation så rökte de marijuana, drack alkohol etc etc. oj, vilka muslimer. vi som vet, vet att de som ligger bakom dessa dåd är mossad. m.m. och islam har inget med dessa dåd att göra.

  Det sagt, det är dock sant att vi vill ha islamiska lagar och att man ska följa blint vad muhammed (SAW) sa och gjorde. Koranen & Sunnah.
  Du dock Omar vars föräldrar inte kan vara så stolta över efter du lämnat deras religion och sedan pratat illa om den borde vara väldigt försiktig i dina ord. OM det vore Sharia i Sverige så hade du varit en död man i enlighet med Sunnah. Man kan hoppa av Islam (om man håller det för sig själv) Men att att avsäga sig att vara muslim och sedan tala illa om islam är en väldigt väldigt dålig handling som inte kan förlåtas (i enlighet av Islam)

  Om det fanns en helhet av sanning i det Omar dkriver så skulle jag helhjärtat hålla med, men det är så pass mycket lögner och skitprat att jag inte kan vara tyst.
  Han säger vad många härinne vill höra. men det han säger är inte sant.

  vänligen Lars hamza yusef.

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Ironi är helt underbar)))

   Detta var väldigt skrattretande,
   men det fastnar dessvärre i halsen(((

   ALLAh har ju som bekant inte förmågan att uppskatta humor!

   Liked by 2 people

   • 77711n skriver:

    Varför bemöter du inte Omar i sak, vad han förklarar för svenska okunniga av islams irrläror? En påtaglig sak är att muslimer hatar väst, västerländsk kultur och levnadssätt. Det finns inte ett enda välfungerande muslimskt samhälle i hela världen. Det är inte västerlänningarnas fel. Anledningen är islam. Samtidigt med fördömanden av västerländsk kultur är muslimer mycket angelägna om att ta del av Västs utveckling och uppfinningar i it-teknik, vapen, transporter och välfärdssystem! Varför frågar sig inte muslimer om islam över huvudtaget är något att bry sig om? Jag förmodar att det beror på muslimska mäns rädsla för att bli utkonkurrerade och tillkortakommande gentemot intelligentare kvinnor. Har islam tillfört världen något gott? Finns annat än ondska, förtryck, lemlästning och mord? HÄLFTEN av den samlade muslimska intelligensen, kvinnornas används inte, OCH det märks! Koranen är en bok där någon arab några hundratals år senare tagit sig för att teckna ner vad analfabeten, pedofilen och kvinnohataren Muhammed, med snedvriden syn på barn, kvinnor och sexualumgänge, ansett nödvändigt för att hävda sin egen uppenbara oförmåga och mindervärdeskomplex gentemot det motsatta könet. Islam, som kultur och moral, är sannolikt den mest primitiva av alla världens välkända religioner, passande att förtrycka en analfabetisk massa med. Inga muslimer som bekänner sig till islam är välkomna i Väst. Islam är direkt motsatt västerländsk kultur; våldsbejakande, rasistisk, diskriminerande, odemokratiskt, sexistisk, pedofilistisk, förtryckande……

    Liked by 6 people

  • Jasa skriver:

   ”Det sagt, det är dock sant att vi vill ha islamiska lagar och att man ska följa blint vad muhammed (SAW) sa och gjorde. Koranen & Sunnah.
   Du dock Omar vars föräldrar inte kan vara så stolta över efter du lämnat deras religion och sedan pratat illa om den borde vara väldigt försiktig i dina ord. OM det vore Sharia i Sverige så hade du varit en död man i enlighet med Sunnah. Man kan hoppa av Islam (om man håller det för sig själv) Men att att avsäga sig att vara muslim och sedan tala illa om islam är en väldigt väldigt dålig handling som inte kan förlåtas (i enlighet av Islam)”
   Det som står skrivet ovan borde räcka väl till för en enkel biljet tillbaka till Saudi, Somalia eller var du kommer ifrån. Sånt skit vill vi INTE ha här! Här tänker vi fritt och följer ingen blint och framförallt vill vi inte veta om Sharia och hotelser. Försvinn härifrån!

   Liked by 3 people

   • arne f jaderfa skriver:

    Det är för komiskt, hetsar du nu JASA? Lars ger bara uttryck för vad som är en mainstreamåsikt inom muslimska kretsar. Det är han väl i sin fulla rätt att göra?

    Välkommen till verkligheten JASA.

    Gilla

   • skinnysteel skriver:

    Hej Jasa. Du har uppenbarligen inte läst vad jag skrivit ??
    Jag är i från Sverige, Svensk, 3e generationens stockholmare med blåa ögon, ariskt ursprung ;-)… Universitets utbildad Beteendevetare ! Så varför skall jag åka till Somalia ?. eller Saudi ?? . Sverige har inte alltid varit Kristet !! . Allt förändras. Så, när Sverige får Islamiskt styre, vart skall du då åka ? För mig så får du gärna bo kvar om du vill. Det enda du kommer att förlora är att du inte kan vara otrogen mot din flickvän eller fru. eller dricka alkohol etc. (skatt betalar vi ju redan här) så det kommer inte förändras för dig.

    Lars Hamza

    Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Vad är sant då?

   Du påstår att islams mord utförs av andra än muslimer. Du anför inga bevis.

   Andra frågor: sade profeten att du skall följa ‘sunnah’?
   Hur vet du att Koranen är profetens ord?
   Vet du vilket språk den ursprungligen skrevs på?
   Hur vet du att den korrekt återger profetens ord?

   Är det verkligen blind lydnad och underkastelse Abrahams gud vill ha, eller är det en varelse i sin avbild, som tänker självständigt och nyfiket?

   Du behöver inte svara. Frågorna är blott vägledning – endast djur lyder blint och underkastar sig; på människor ligger plikten att tänka, att fundera, att söka kunskap om skapelsen. Den som tror sig ha alla svar slutar söka. Den som följer en bok kan inte utvecklas och förändras. Den som tror sig veta guds vilja…

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Gilla

   • skinnysteel skriver:

    Du frågade: Du påstår att islams mord utförs av andra än muslimer. Du anför inga bevis.

    Svar: Man får inte döda andra muslimer som muslim. Det är väl dokumenterat av både USA, Ryssland, folk på plats CNN, CBS, alla kanaler att av de ISIS dödar är ca 80% andra muslimska grupper. !!

    Andra frågor: sade profeten att du skall följa ‘sunnah’?
    Svar: Koranen säger att vi skall följa Profet Muhammeds Ord och handling.

    Hur vet du att Koranen är profetens ord?
    Svar: behöver nog inte svara på denna fråga ? Jag är Muslim.

    Vet du vilket språk den ursprungligen skrevs på?
    Koranen skrevs på Arabiska.. (du tänker på Bibeln som skrevs på arameiska och hebreiska) Eller, Jesus talade Arameiska, men bibeln skrevs på hebreiska, vill jag minnas)

    Hur vet du att den korrekt återger profetens ord?
    Svar: Min övertygelse säger det. och alla Hadither kan påvisa det på en rad olika sätt. På den tiden var en Muslim troende på ett sätt som många idag har svårt att föreställa sig. Idag finns inte den sortens tänk där ett ord är mer än ett ord och en handling har en ofantlig betydelse. Idag betyder ett ord inte mycket och en handling kan enkelt suddas ut genom en mothandling. Vi har inte samma s’tt att tänka idag och därav ställer du denna fråga. en person på Muhammeds tid skulle inte ens ställa denna fråga. Det finns starka och svaga Hadither. svaga. särt det finns ett led sim innehåller tvivelaktig persons vittnesmål. stark Hadith där alla i ledet är kända för sin ärlighet. Det finns inget som talar för att Koranens ord är feltolkade vid dess nerskrift.

    Gilla

   • Erik skriver:

    Lars Hamza:Du kan inte rimligen påstå att du är tredje generationens stockholmare om inte svenska är ditt modersmål, eller hur? Missförstå mig inte – jag hyser respekt för de som lär sig svenska som andra språk, och jag vill inte vara dryg eller nedlåtande, men det lyser så tydligt igenom i din språkdräkt och syntax.

    Gilla

  • Skottskadad ambulans skriver:

   ”I jihad får man inte ”absolut inte” döda barn, kvinnor, eller oskyldiga människor, om en soldat skulle släppa sitt vapen så får man inte döda honom.”
   Allt hänsynstagande inom islam gäller bara andra muslimer, inte otrogna. Dessa ska bara förslavas och betala sin dhimmiskatt, eller dö.

   Att jihadister inte bär skägg är i sig inget bevis på att de inte är jihadister. Det är tillåtet att ”en troende döljer eller på andra sätt gör avsteg från sin tro, om de annars skulle riskera döden eller allvarlig förföljelse” (Wikipedia). Detta brukar användas av terrorister på uppdrag för att smälta in och lura fienden. Det kallas taqqiyya och profeten själv uppmuntrade flertalet gånger till löftesbrytande och bedrägeri om det stödde islams sak.

   ”Du dock Omar vars föräldrar inte kan vara så stolta över efter du lämnat deras religion och sedan pratat illa om den borde vara väldigt försiktig i dina ord. OM det vore Sharia i Sverige så hade du varit en död man i enlighet med Sunnah. Man kan hoppa av Islam (om man håller det för sig själv) Men att att avsäga sig att vara muslim och sedan tala illa om islam är en väldigt väldigt dålig handling som inte kan förlåtas (i enlighet av Islam).”
   Nej, islam är knappast förlåtelsens och fredens religion. Ska vi tolka det du skriver som ett hot?

   ”Om det fanns en helhet av sanning i det Omar dkriver så skulle jag helhjärtat hålla med, men det är så pass mycket lögner och skitprat att jag inte kan vara tyst. Han säger vad många härinne vill höra. men det han säger är inte sant.”
   Tvärtom, ett stort tack för Mohamed Omars upplysningsarbete. Man behöver inte läsa Koranen för att förstå att islam är motståndare till allt av värde vi byggt upp i Väst, men de som orkar läsa islams instruktionsböcker inser att vi har med en fientlig ideologi att göra, som är fullt i klass med nazism och kommunism. Och de som är denna fientliga ideologis anhängare bör betraktas som de fiender de är.

   Många vägrar se elefanten i rummet, https://www.youtube.com/watch?v=BpM8qk3t52A

   Liked by 6 people

  • Sture skriver:

   Lars Hamza Yusef,
   nu är du allt lite sent ute. Detta nonsensprat kunde kanske gått bra för 10 år sedan. Men folk har börjat läsa Koranen och dessa vet att det som Mohammed Omar säger är sant. Profeten Mohammed halshögg själv människor som inte trodde att han var Guds profet, våldtog och stenade kvinnor och tog kvinnor och barn som slavar.
   Du anser att Gud är allsmäktig (och det gör jag också). Men svara mig då uppriktigt på varför Gud skulle behöva hjälp med att döda människor – som de muslimska jihadisterna tror. Att döda är nämligen den lättaste sak i världen.
   Titta på denna video om en f. d. jihadist och vad han nu har att säga:

   Liked by 5 people

   • skinnysteel skriver:

    Hej Sture. Först till din Video. Kollen på Videon är Shia !! Varför har detta någon betydelse. Shia är inte Muslimer per definition. De är en sekt som avstigit från Sunnah. De gör saker som inte har någonting med Islam att göra. Skada sig själva till Husseins ära, De avslutar trosbetjänelsen med Ali (RA) istället för Muhammed (SAW), De har påhittade Hadither, och sist men inte minst, de talar Väldigt illa om Aisha som vi ”muslimer” ser som Muslimernas moder. De talar illa om Omar och Abu Bakr. Detta visar bar på att du inte kan Islam. Det r som att jag skulle använda en video med en Mormon eller Jehovas vittnen för att förklara den dominerande delen av Kristendomen.

    JA Muhammed Var med i olika Krig, Jihad. Krig är Krig. dock så skulle jag vilja fråga dig en sak..
    …..KAn du tala om för mig när dessa påståenden hände …OCH varför ??? Jag vet självklart svaret.. men jag tror du kommer bli ganska förändrar i din syn om dunar reda på, läser kring handlingsförloppet då dessa saker hände.. och vad som följde .. Det är så här man lär sig något .. Inte endast att läsa dåliga osanna påståenden som ditt påstående bidrar till att andra sedan tror är sanningen. ”utan att ta redfä på hur, när varför.” .

    Gilla

   • Anders Ljungberg skriver:

    Kalifatet var aldrig populärt I persien. De gjorde många uppror mot kalifatet och omar dödades av en persisk slav och orsaken ska ha varit att omar ska ha dödat många och förstört mycket av den persiska kulturen

    Gilla

  • Erik skriver:

   Skojar Skinnysteel med oss?

   Är detta ett försök till en argumenterande text?

   Om så är fallet är det solklart varför 56 av 56 möjliga muslimska länder är mer eller mindre dysfunktionella.

   Liked by 3 people

   • skinnysteel skriver:

    Säger detta en gång för alla …. DET FINNS INGA ISLAMSKA LÄNDER !!!. Så vilka 56 länder syftar du på ? anledningen till att de länder jag tror du syftet på är dysfunktionella är att de INTE praktiserar Islamska lagar. att de försöker leva efter västerländskt leverne och tänk. Så.. något mer ?.

    I ett muslimsk land skall man kunna utöva sin religion.. så man skulle kunna säga att Sverige är närmare ett islamskt land än t.ex Tunisien. Där man blir fängslad om an har skägg eller ifrågasätter något en myndighet, polis militär sagt.

    Gilla

  • slurken skriver:

   Du verkar vara en rättrogen muslim. Kan du svara en otrogen på frågan varför man ska lita på en rättrogen muslim. När det i ett antal suror står att en muslim får ljuga om det gagnar Islam, eller om han känner sig hotad på något vis. Och skulle jag kunna lita på ditt svar då?

   Liked by 3 people

   • skinnysteel skriver:

    1. var står det så… JA gnet vad du syftar på… Man det är endast under vissa omständigheter. På samma sätt som att.. Om du möter en kvinna som kommer springande , efter henne kommer en man med en yxa och frågar dig vilket håll hon sprang.. Säger du då sanningen.. Liknade detta så får man som muslim ljuga. Det hjälper ingen att säga sanning, och om att ljuga så räddar det någon så kan man ljuga. Sunt förnuft.

    Kan du ge mig ett par av dessa Suror ?? Du förstår nog själv svaret om du läser dessa. EN bra ide när du eller ni alla läser surro ur Koranen. Så skall ni läsa Yusuf Ali´s översättning. denna har förklaringar till var del i varje Sura. Man måste förstå vad som hände när Suran skrevs ! annars kan man inte förstå dess mening. Detta är det mest vanliga felet en icke muslim gör.

    Gilla

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Helt klart en provokatör, som försöker hetsa upp läsarna,
    för att ge bloggen dåligt rykte, en relevant gissning!
    För så naiv är väl inte möjligt att vara…
    Säkert ett lösskägg också)))

    Gilla

  • lensof skriver:

   Det här måste vara ett dåligt skämt.
   Har sällan läst en text som så utomordentligt kan spä på vad man kallar islamofobi.
   Du argumenterar ju inte. Uttrycker bara en massa fundamentalism och försök till missionerande.
   Samtidigt hoppas jag att du fortsätter att skriva för du ger en bild av vad Omar skriver.
   Var det kanske trots allt avsikten?

   Liked by 2 people

  • Tahmas Nuri skriver:

   @skinnysteel
   Använd internet och youtube för att kolla Mohamed Omars bakgrund. Jihadister gör inte skillnad på kvinnor och barn, framförallt inte muslimska sådana. Om en självmordsbombare skall komma åt en enda soldat så är det inga problem att spränga en hel folksamling. Skälet är treenighten, Jihad, Martyskap och paradiset. Om muslimska barn och kvinnor dör så blir de martyrer och kommer till paradiset. Den döda soldaten, vi förutsätter att han är otrogen, kommer till helevetet. Hela scenariot är en win win för terroristen.
   Eftersom du är en söndags islamist så förstår vi att du inte har hunnit med att läsa på tillräckligt. Dina bröder i moskén du besöker har slagit blå dunster i dina ögon när det gäller Koranen och Sunna, du kommer att bli ett lätt villebråd för dina riktiga islamist bröder.
   Om du bemödar dig att läsa på lite mer så kommer du att få reda på vad Koranen säger om apostater, ordets betydelse får du slå upp på Wikipedia.
   Jag har skrivit detta tidigare, Skinnysteel eller Lars Hamza är en rolig figur här på bloggen. Hans patetiska inlägg med dålig svenska är en liten ljuspunkt i bloggtillvaron. Det jag dock tycker är gränsfall är när man blandar in och önskar andra människors förtida bortgång bara för att argumenten tryter, det är inte sans och vett. Det är snarare ett rop på hjälp från en rolig figur som vi fortfarande inte vet om han är på riktigt eller en person som försöker få oss på bloggen att tappa fattningen och därmed skriva saker affekt, och det skall vi akta oss för.
   Lars Hamza, här är många svåra ord som du får kolla upp, förtida bortgång är mening som betyder samma sak du skrev om Omar och jag tror inte din ömma moder hade tyckt det var trevliga ord som hennes son yttrande. Tänk på det nästa gång du är på besöka och äter din skinkmacka i skam.

   Liked by 1 person

   • skinnysteel skriver:

    Men Suck.. du skrev just: Du kallar mig söndags islamist och du är den som skriver följande: ” Använd internet och youtube för att kolla Mohamed Omars bakgrund. ” ….. använd internet !!! du svara just på din egen dumhet.. Ja shoppas att du vet att vem som helst kan skriva vad som helst på internet, presis som du och jag. Så varför uppmanar du mig att tro på vad youtube eller internet skriver om Omars bakgrund.. Patetiskt att se hur enkelt det är att lura folk.. ”om det står på internet eller youtube, då är det sant ” 🙂 … ok.

    Wikipedia…Igen… Wikipedia skrivs av vanliga människor som du och jag. det är ingen sanning som skrivs där även om det må vara sant i mycket…
    Personligen orkar jag inte trots att jag är universitetsutbildad hålla på med larviga källhänvisningar på en blogg ! tro vad jag skriver eller ej.. allt går att läsa och se själva. Jag ljuger inte till skillnad till Omar.

    Och jag kan enkelt kollas upp.. genom vår hemsida http://www.peacetrain.me (under bearbetning) eller klicka på min bild. så kan ni ta er vidare. Välkommet till den s.k ”Somaliska Mosken i Eskilstuna om ni vill träffas. ser fram emot en kaffe och en diskussion.. Innerligt menat. Skall även vara med på ett radioprogram inom kort (om det blir som menat) återkommer om det.
    Och till sist om min text inte innehåller dramatiska rätt så är jag halvt dyslektiker. samt så skrivs många inlägg på lilla biltelefonen.. 🙂

    Gilla

  • Alexander Zetterberg skriver:

   Så har trollet Lars vaknat till liv igen. Jag skriver ”troll” eftersom Lars ägnar nästan hela sin text åt ett angrepp på artikelförfattaren med ostrykta nedsättande omdömen och smädelser!

   Det finns ingen som helst anledning att publicera den typen av kommentar,som riskerar leda till att diskussionen inte fokuserar på artikeln utan på trollet Lars.

   Håll rent från troll!

   Liked by 2 people

   • arne f jaderfa skriver:

    Jag håller som sagt inte alls med. Det är svårt att veta om Lars är en riktig person men jag är helt säker på att han på många sätt är representativ för många muslimer i Sverige, dessutom en snabbt växande grupp. Vill vi ha islam i Sverige får vi allt leva med Lars på bloggen.

    Liked by 1 person

   • Alexander Zetterberg skriver:

    @Anders Fjaderfa: ”Vill vi ha islam i Sverige får vi leva med Lars på bloggen”

    En helt obegriplig kommentar! Vi behöver inte alls leva med Lars på bloggen, oavsett vilken uppfattning vi har om islam eller dess närvaro i Sverige! Det är bara att blockera honom!

    Muslimer som försvarar sin tro och argumenterar sakligt är givetvis välkomna men det gäller att hålla rent från troll!

    Jag förutsätter att även rent rasistiska kommentarer blockeras, också det kan vi klara oss utan! Det finns mängder av fora där debatten förs med invektiv och ad hominem argumentation, men Det Goda Samhället har huvudsakligen varit befriad från sådant.

    Låt det förbli på det sättet!

    Liked by 1 person

   • skinnysteel skriver:

    Förklara då för mig vad du vil ha på denna blogg ? Arne har åtminstone kurage att kunna förstå min ståndpunkt. Även om vi inte har samma sätt att se på saker. Du å andra sidan vill alltså ha klubben för inbördes beundran ? alla som tänker lika i samma burk ! vad skiljer då dig mot mig ? Du eller många av er har ju just den falska synen på Islam att Muslimer inte vill ha att göra men andra än muslimer , eller att Muslimer hatar oliktänkare osv.. men du gör ju nu likadant ! dubbelmoral ?. Vad är det för diskussion du talar om ?
    alla härinne sitter ju endast och okunnigt skriver skit om Islam utan någon som helst kunskap. den skål som ni tar er kunskap ifrån är den mest okunnige.. är inte detta liket patetiskt ? .. och du kallar detta discussion. Som att lyssna på 144 bögar som talar gott om homosexualitet. och om någon säger något utanför ramen som att ”om alla var bögar, då skulle vi inte ha denna diskussion nu, då ingen skulle blivit född. då blir man kallad troll 🙂

    Lars Hamza.

    Gilla

  • Greger skriver:

   För det första så stavas det salafit, inte salafist. Du har helt rätt i att det står i vissa hadither, att kvinnor och barn inte ska dödas, däremot väljer du så klart att undanhålla att många kvinnor och barn förslavades och att många kvinnor blev sexslavar – profeten själv hade väl en egen slavinna i Maria Koptern? Vad jag känner till står det inget förbud mot att döda kvinnor och barn i Koranen utan endast i hadither och hadither är, i grund och botten, hörsägen. Vandringssagor. Men för sakens skull kan vi hållas oss till haditherna och framföra Bukhari 7:62:88: ”Profeten skrev äktenskapskontrakt med Aisha när hon var 6 år gammal och fullbordade sitt äktenskap med henne när hon var 9 år och hon stannade hos honom i 9 år.” Här har vi alltså en hadith, Bukhari dessutom som anses vara bland de mest trovärdiga, som styrker att profeten ägnade sig åt vad vi idag rubricerar som barnäktenskap och våldtäkt mot barn. Det är svårt att vara apologet va, när ens egna källor vänds emot en själv? Vad det gäller oskyldiga framgår det på flera håll, åtminstone i koranen, att otrogna, alltså icke-muslimer, är att räkna som skyldiga.

   Du har säker stöd för din absurda konspirationsteori att det är Mossad som ligger bakom? Eller är det någon skev försvarsmekanism du och dina gelikar kastar ur er i försvar av er totalitära tro?

   Du skriver också att du, de dina, vill ha islamiska lagar – sharia – och att om vi hade haft det här så hade Omar, med tanke på hans text ovan, avrättats. Det är ju ett tillräckligt skäl till att prata om islam, då religionen i grunden är uppenbart intolerant och våldsam mot oliktänkande – barbarisk rent av. Dessutom är den i sin natur missionerande. Sedan förmildrar du regeln kring apostasi, som i princip det råder konsensus om ska ge dödsstraff om personen ifråga, efter fängelse och tortyr, fortfarande vill lämna islam. Det märkliga är att det ingenstans i koranen påbjuds dödsstraff för apostasi utan snarare i hadither – sedan när hade hadither en högre ställning än koranen? Det finns ju inget vett eller sans i denna soppa, inte undra på att fundamentalister och traditionalister inom islam aldrig kommer överens.

   Avslutningsvis vill jag ställa en fråga: Ni vill ha pre-medeltida lagar, sharia, men bor här? Det finns ju en rad stater nedåt i världen som redan har det ni vill ha, så varför bosätter ni er inte där med detsamma så kan vi vara fria här och ni vara begränsade där? Eller kan det vara så att ni helt sonika följer koranens fundamentala budskap och vill se hela världens folk följa sharia?

   Du väljer att avfärda terroristerna som icke-muslimer, att det inte har med islam att göra då de dödar kvinnor och barn. Det är en variabel. Ska vi se vad IS gör som faktiskt kan tillskrivas profeten?

   Med politik och våld breder ut sin religion? Check
   Raderar ut otrogna? Check
   Tar kvinnor och barn som slavar? Check
   Använder kvinnor som sexslavar? Check
   Förstör avgudabilder? Check
   Infört jizya? Check
   Har planer på ett globalt kalifat? Check

   IS är så nära profetens förehavanden som ingen annan har varit innan. Inte till 100% men ändå nära.

   Liked by 3 people

   • skinnysteel skriver:

    Hej Greger.. först vill jag säga.. Väl skrivet. dock många fel i det du skriver och jag ser att du inte förstått Islam på rätt sätt.. Jag skall föröka svara på detta på ett enkelt sätt. ( har inte riktigt tiden att gå in på källhänvisningar. Den som har tid kan kola upp att det jag skriver stämmer, vilket det gör).

    1. Maria Koptern. Lång historia som jag nu gör väldigt kort. Hatib ibn Abi Beltaa, En Bror (i islam) till Muhammed (SAW) blev skickad till Egyptens guvernör för att ge Egypten budskapet om Islam. Han ( guvernören) gav två av sina slavinnor (observera här, denna ”KRISTNA” man gav två av sina ”slavinnor”) till Hatib ibn Abi Beltaa och sa, ge denna kvinna (maria and hennes syster Sirin till Muhammed (SAW). På vägen till Muhammed (SAW) efter att ha talat länge med (Hatib ibn Abi Beltaa) konverterade Maria och hennes syster likaså. Maria blev Muhammeds slavinna och hennes syster gifte sig med en annan man. Finner inget konstigt i detta då en man inom islam får gifta sig med en kristen kvinna, men inte tvärs om pga att inom religionen så tar man mannens religion. Så om en kvinna gifter sig med en kristen man så blir barnen kristna !. Men Maria var trots allt Muslim efter att hon konverterat.

    2. ”däremot väljer du så klart att undanhålla att många kvinnor och barn förslavades och att många kvinnor blev sexslavar”
    Svar: Krig..istället för att de skulle bli prostituerade eller sita på gatan och tigga så tog man hand om de kvinnor som blivit änkor etc. och deras barn. En av de högst lärda inom Islam, Anas ibn Malik. var barn till en slavinna ! han blev uppväxt av Muhammed (SAW) Hans mor kom med honom till Muhammed(SAW) och bad muhammed (SAW) att ta hand om honom. Så som jag sa slav innebar inte samma som ni tänker på, slav inom islam har en annan betydelse. Lav inom den amerikasak betydelsen är att man är under någon, förslavad, utan värde. I islam är det helt annat. Många slavar blev högt uppsatta inom regeringar i t.ex i det osmanska riket. De störstas byggnaderna i Turkiet Blå masken osv, arkitekten bakom dessa var slav, högt uppsatt och respekterad.. Bilal, personen som gav islam utropet till bön (det ni hör i högtalaren i de s.k islamska länderna) var slav ! en av de största inom Islam. !! ..

    3. ”Vad jag känner till står det inget förbud mot att döda kvinnor och barn i Koranen utan endast i hadither och hadither är, i grund och botten, hörsägen. ”

    Svar: Du kan inte ha mer fel. Hadither är en förlängning till Koranen. I koranen står det att vad Muhammed säger skall följas till ord och handling. Om det inte finns i Koranen så följer man Haditherna. Inte hörsägen alls. visst kan så tyckas med vårt såt at se på det. Förr i tiden,( i vår tid) kunde man skaka hand på en affär och det avgjorde saken. Man stod för sitt ord. Idag gäller komplicerade kontrakt skrivna av advokater, allt för att lura ögat.
    På Muhammed tid och hos många av de som i kallar salafiter ;-). så är ordet starkt, någon man inte ändrar lätt och om angör det så drar man skam över familjen i generationer. helt annat sätt att se på Ords betydelse än vad vi har idag. så, nej, det är inte hörsägen.. ex. Aisha sa till Hennes far Abu Bakr, som sa till Amar som sa till Ali att…….osv. alla ärliga pålitliga personer som aldrig ljugit vad någon kunnat höra eller se.

    4. Vad vi idag rubricerar som barnäktenskap och våldtäkt mot barn.
    Svar: Denna är så tjatig.. först detta liksom att visast andra saker vilket var endast Muhammed (SAW) som kunde göra inte alla. ängeln Gabriel gav Aisha till Muhammed (SAW) Endast i dagens sätt att tänka ser vi på detta sexuellt, vilket visar vilka orena tankar vi har idag. Om ni läser om Aisha så ser ni vad hon bidragit till Islam. Hon är den som skrivit 4e mest hadither i Islam. Hon talade alltid gott om Muhammed (SAW) det finns inget skrivet negativt om Aisha och muhammed (SAW) (finns Sura Noor) om anklagelser kring Aisha vilket hon blev befriad ifrån) men inget negativt om Muhammed och Aisha. Om man ser till Muhammeds fruar. så är flertalet omtalade som ej vackra, vissa är väldigt ”breda” många äldre med tidigare barn etc etc. Så, detta talar helt emot att han var dragen mot minderåriga som ni ofta vill få detta till. Han var Profet ! Profeter fick saker vi andra inte får.
    vill poängtera att du skriver ”hon stannade med honom 9 år du glömde nämna att sedan dog Muhammed(SAW) i hennes armar. Hon var den sista att se honom vid livet ! .
    Och inget i Hadeeten talar om något dåligt ! När en kvinna får mens så han hon ha samlag och få barn..

    5. Sharia..
    Svar: har redan svarat på detta i tidigare inlägg. Men kan tillägga att JA, hela världen kommer ha Sharia vilket vi självklart vill. Men, man får inte kriga utan anledning. om man inte är attackerad så får man inte attackera ett land. Det måste finnas många speciella anledningar till detta. precis som alla andra länder med sina försvarsmakter. Jihad är Islams försvarsmakt.

    6. ISIS.
    Svar:
    Med politik och våld breder ut sin religion? Check
    Men på vilket sätt ? följer det Jihads lagar .. nej !

    Raderar ut otrogna? Check
    Samma sak , hur ? följer de islamska lagar i sitt såt att göra detta ?, nej.

    Tar kvinnor och barn som slavar? Check
    Samma sak här ja, men inte på samma sätt som på Muhammeds tid (SAW)
    en slav, man eller kvinna blev bättre behandlad än Mujahedin själva.

    Använder kvinnor som sexslavar? Check
    Samma här…

    Förstör avgudabilder? Check
    Fel .På muhammeds tid (SAW) förstörde man de avguda bilderna som människorna dyrkade. Idag , isis förstör saker som ingen dyrkar. alltså fel.

    Infört jizya? Check
    Rätt…
    Har planer på ett globalt kalifat? Check
    Rätt…
    Men med dolda planer samt skall noteras att ettKalifat kan endast bli om Kalifen är välkänd och upphöjd som en Islamsk ledare. Vem är bagdadi ? Ingen vet ens vem han är. Så hur kan man kalla honom kalif ? och därav är den endast ISIS som kallar honom kalif och ingen annan.

    Håller helt med om Att IS framföret saker som ger sken av Sharia, men som inte är det.
    Även Muhammed (SAW) sa att ISIS inte är muslimer. Läs om Khawaraj…

    Räcker detta .?

    Med vänlig hälsning, Lars Hamza Yusef.

    Gilla

  • nilsdacke skriver:

   Det är uppenbart att Lars har mycket begränsade kunskaper om jihad och dess grunder. Enligt Bukhari 4:52:256 kan kvinnor och barn dödas i strid. Detta bekräftas i sharia (avsnitt o9.10).

   Vad beträffar uttrycket ”oskyldiga människor” bör det ses ur ett islamiskt perspektiv i detta sammanhang. Då kommer man fram till något annat än hur vi i väst normalt definierar ”oskyldiga.
   Enligt Ibn Kathirs tolkning av koranens vers 5:32 är det tillåtet att döda dem som begår ”sedefördärv i landet”. Det arabiska ordet ”Fasad” översätts som sedefördärv. Den islamiska förståelsen av fasad är att begå förfaranden eller verksamheter som anses vara icke-islamiska.
   Icke-islamiska aktiviteter innefattar saker som:
   1. Dricka alkohol,
   2. Att äta griskött,
   3. Att förneka att Muhammed var en profet,
   4. Förnekar att Allah är Gud,
   5. Yttra något negativt om Muhammed eller sharia,
   6. Att tro att Jesus blev korsfäst,
   7. Undervisning om icke islamiska idéer (som evolution),
   8. Lyssna på musik,
   9. Titta på film,
   10. Att inte följa regler för islamisk klädsel,
   11. Äktenskapsbrott,
   12. Fira jul,
   13. Blandade fester … etc.
   Om du tänker på det, kommer du att finna att ”Fasad” faktiskt beskriver det som i stort sett betraktas som en normal livsstil i den icke-muslimska världen. Därför är det, enligt vers 5:32, OK att döda icke-muslimer, eftersom de inte är ”oskyldiga” i islamisk betydelse.
   De är skyldiga till det värsta möjliga brottet vilket enligt Koranen är misstro på eller förnekande av Allah (10:17, 11:18-19, 18:15, 32:22). Det anses vara en handling eller ett tillstånd av aggressivt trots mot Allah.

   Gilla

 2. Kim skriver:

  Ja, precis så är det. Tack, Mohamed Omar, för en uppriktig och koncis sammanfattning. Det reformarbete du efterfrågar tror jag dock inte att vi kommer att få se resultatet av inom vår livstid. Du skriver att du inte ser något alternativ till reformer, men jag tror snarare att för många är reformer inte ett alternativ. Att ”vi” måste tala om islam handlar snarare om att vi måste förstå vad vi möter och hitta ett förhållningssätt.

  Liked by 3 people

 3. B skriver:

  Jag önskar bara att alla som inte är muslimer och inte är intresserade av islam kunde slippa att ändå alltid behöva förhålla sig till denna religion. Och – tänka sig att jag vågar skriva detta – ändå ha rätt till sitt liv.

  Liked by 3 people

  • Lars Lind skriver:

   Ja, det vore en nåd att stilla bedja om. Logiskt sett borde en aktivt troende muslim välja något av de 40 muslimska länderna , om man inte gillar sitt hemland.
   Det är helt otroligt att svenska myndigheter beviljar asyl åt fanatiska muslimer , som sedan till råge på allt saknar möjlighet till egenförsörjning. Vem vill anställa en outbildad , vidskeplig ,intolerant karl med stort skägg ,klädd i gallabia.

   Liked by 3 people

 4. BjörnS skriver:

  Beröringsskräcken av slående. Samtidigt ser vi hur Islam bidrar till att destabilisera land efter land. Pakistan tycks sedan ett antal år vara i en stadig nedförsbacke. Mycket till följd av att man tillåtit talibanerna att använda gränslandet mot Afghanistan som en bas och att mängden koranskolor ständigt tycks öka.
  Häromdagen hävdades det i media att mängden islamistiskt betingade terrordåd inte ökat utan kommit närmare – det är därför de uppmärksammas mer. Kan så vara, men det är inga goda nyheter. Det betyder bara att våldsanvändandet är djupt rotat, något som naturligtvis inte påtalas.

  Gilla

 5. arne f jaderfa skriver:

  Jag ser det annorlunda. Jag ser så klart behov för reform av islam men ser det inte som direkt mitt problem, eller det borde inte vara det.

  Det som borde ske är det som Omar försöker, man blottlägger att det är själva islam som är mot västs värderingar, allt våld och hat finns inskrivet, minsta gnista räcker. Från att man slår på radion till man slår av den så handlar det om något problem involverande muslimer, alltid. Men svenskarna är ämdå lyckligt ovetande om vad som sägs i moskeerna, ett antal dolda mikrofoner som lätt borde kunna motiveras av potentiella terrorhot skulla kunna placeras ut.
  För en tänkande person så har sällan orsak och verkan varit så tydlig, men folk behöver få det skrivet på näsan att muslimer i gemen jublar åt varje terrordåd.

  Islams ideologi är landsförräderi och borde förbjudas i väst. Detta borde kunna göras bara med stöd i vad som är skrivet men också vad som predikas. Lägger man till allt våld mot kristna, kvinnor, homosexuella och de som kritiserar islam så finns alla bevis i världen för att det är islam som ideologi som inte hör hemma i Europa.

  Jag lär mina barn att man inte kan lita på muslimer och att de är farliga, jag lär dem hur de ser ut och jag lär dem att de inte kan lita på vad fröken säger om dem.

  Liked by 7 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Kan inte Säpo bugga våra Moskéer,
   eller att vi helt öppet borde ställa krav på avlyssning!

   Som man brukar säga, har man inget att dölja, så …

   Gilla

  • Rutger skriver:

   Du skriver ”jag lär dem att de inte kan lita på vad fröken säger om dem.” Fröken säger inget annorlunda än det som står i läroböckerna och dessa är islams bästa fasadputsare. Författarna till dessa läroböcker tycks tro att om de beskriver islam som en fredlig religion så blir islam fredligt. Det är en katastrof att dessa naiva författare har fått påverka generation efter generation av svenska skolbarn.

   Liked by 2 people

  • Alexander Zetterberg skriver:

   Om du inte ser islam som ditt problem, varför lär du då dina barn att inte lita på muslimer och att islam borde förbjudas. Vi har faktiskt religionsfrihet i det här landet!

   Gilla

   • arne f jaderfa skriver:

    Det borde inte vara mitt problem men eftersom mängder av muslimer kommit till Sverige så är det tyvärr omöjligt att vara neutral. Det är just religionsfriheten som jag anser borde avskaffas för de religioner som hotar kärnvärdena i väst, det är just det som är fallet med islam.

    På mig verkar din argumentation högst inkonsistent, å ena sidan anser du att Lars är ett troll, när han i själva verket ger uttryck för vad en mycket stor mängd muslimer tycker, du tror att alla muslimer är som Nalin Pekgul, Hanna Gadban etc..? Det är rent önsketänkande, Lars representerar en mycket större grupp. Sen kommer du med religionsfrihet, Lars inlägg på denna blogg är just ett utslag av religionsfrihet, islam är inte vad du önskar och inbillar dig att det är. Jag tycker du borde åka till Lars moske i Eskilstuna och diskutera med honom. Jag tror du har behov för utbildning, se t.ex om du inte vill prata med Lars.

    http://omtv2.tv2.dk/nyhedsartikler/nyhedsvisning/moskeerne-bag-sloeret/

    Du kan inte både ha kakan och äta den.

    Gilla

   • Nina Blom skriver:

    Vill bara lyfta aspekten att RELIGIONSFRIHET lär handla om FRIHET FRÅN RELIGION, i form av inga religiösa aspekter/fenomen i det offentliga rummet dvs. saker som på något sätt staten eller kommuner håller i eller är inblandade i genom bidrag etc….

    Gilla

  • skinnysteel skriver:

   ”Jag lär mina barn att man inte kan lita på muslimer och att de är farliga, jag lär dem hur de ser ut och jag lär dem att de inte kan lita på vad fröken säger om dem.”

   Otroligt Skrämmande att höra Arne…Du låter som en hitlerjugen som talar till sina barn om Judar. Skrämmande. Har du någonsin träffat en troende Muslim ? verkligen ?.. Snälla låt oss träffas så jag får slå hål på din bubble av rädsla.. Du har ack så fel. Kom till Eskilstuna så tar vi en Kaffe. eller säg en plats i Stockholm.. är alltid uppe fför en kaffe. Vill inte att någon skall tro så. hemskt.

   Gilla

 6. Ulla L skriver:

  Att religioner finns visar på människans oändliga dumhet. För allt är påhittat av makthungriga despoter. Sveriges makthavare, som med en häpnadsväckande okunnighet välkomnat och uppmuntrat en av de mest intoleranta, krigiska och grymma religionerna att etablera sig i vårt land, har orsakat befolkningen en oreparabel skada för all framtid. Och fortfarande är det många som inte förstår vad man orsakat. Därför är Mohameds texter så välkomna, kanske någon politiker börjar förstå vad de gjort.

  Liked by 2 people

 7. Lennart Bengtsson skriver:

  Okunnigheten i det svenska samhället om islam är enorm. Bristen på saklig information kan lätt innebära att en välvillig inställning till islam snabbt kan slå över i sin motsats. Mycket tyder på att detta håller på att ske. Ett stort ansvar vilar här inte bara på landets politiker utan också på landets imamer och på media. Det slag av viktiga bidrag som Omar gjort på denna blogg borde komma till allmän kännedom.

  Trots vår ”upplysta” tid kan vi inte befria oss från religionernas grepp och därför måste islam sekulariseras på samma sätt som för kristendomen. Kristendomen i Sverige några hundra år tillbaka var knappast något föredöme för dagens människor. Sekulariseringen av islam har fungerat i Turkiet sedan Kemal Atatürks tid och fungerar också i länder i Sydostasien. Vad som håller på att ske i Sverige liksom i flera europeiska länder är att en extrem form av islam håller på att få fäste vilket kommer att ge upphov till ohållbara sociala spänningar om inte detta snarast tas om hand.

  Liked by 2 people

  • Göran Andersson skriver:

   ”Sekulariseringen av islam har fungerat i Turkiet sedan Kemal Atatürks tid och fungerar också i länder i Sydostasien”.
   Nej, nu tror jag du har missat något! På-islamiseringen av Turkiet är ju så gott som dagligt nyhetsstoff, och i Indonesien har det mördats många kristna senare år.

   Liked by 1 person

   • arne f jaderfa skriver:

    Precis, i Malaysia så är alla andra religioners anhängare andra rangens medborgare, ett slags apartheid och i södra Thailand sker terrordåd ständigt. På Filippinerna så har de stora problem med muslimsk terror, kidnappningar etc. Bali i Indonesien är den enda region turister åker till, varför? För att det är den enda region som inte är muslimskt dominerad, Bali har även råkat ut för ett antal terrordåd.

    Men det som verkligen spelar roll det är att islam visar sitt rätta ansikte nu i mellanöstern och nordafrika, nu när diktatorerna är borta. Utvecklingen går bakåt, inte framåt.

    Liked by 1 person

 8. Rikard skriver:

  Lars Hamza Yousef borde bemöta i sak och inte nedlåta sig till personangrepp och fula epitet.
  Kommentera vad som sägs, visa varför det är fel och förklara istället hur det verkligen förhåller sig.
  Då kommer vi framåt, inte genom att bara kalla det som sägs för ”lögner” och ”skitsnack”.
  Jag lär mig gärna mer, berätta hur det är.

  Gilla

  • skinnysteel skriver:

   Jag har gjort det rätt många ggr. men Efter att jag var gång ser vad Omar skriver , vilket är SAMMA sak varje gång, så blir mina svar ganska enkelspåriga efter ett tag tyvärr. Kan hylla med om det. Men om du letar kan du finna många svar på det du eftersöker.. se på Omars tidigare skrifter. Om du gör så ser du likaså att han mottalar sig ganska rejält från det ena till det andra inlägget. Vad som sås i detta blir en motsatts till nästa osv. I ett inlärt ”känner han lite Salafiter” I ett annat har han Varit aktiv salafit… till att han nu har 20 års islamstudier.. kanske någon mer som verkligen läst ochsätt att det endast är skitprat och lögner för att låta er höra det ni vill höra.

   Gilla

 9. MartinA skriver:

  Islam är inte ett problem för mig. Det är en världsbild som inte har påverkat mig alls. Muslimer däremot börjar framstå som ett problem för mig. För att inte säga ett hot.

  Liked by 1 person

  • Ulrika skriver:

   Martina

   Men var hämtar muslimerna sin inspiration från? Det finns många moderata fredliga muslimer men Islam är varken moderat eller fredlig. Islam måste reformeras.

   Gilla

   • MartinA skriver:

    Det är inte intressant vad de hämtar inspiration ifrån. Och det är inte upp till mig att reformera islam. Jag tänker inte gå på koranskola för att få kompetens att kritisera ”islam”. Det är inte viktigt. Jag kritiserar MUSLIMER och deras BETEENDE och deras FIENDSKAP.
    Muslimer är ett hot. Detta kanske beror på islam eller på något annat, det är inte viktigt och inte min ensak. Men de är synnerligen otäcka att bo i närheten av och dessutom stödjer de den mest bestialiska form av terror och krigshandlingar. Som grupp. Det är inte upp till mig att skärskåda varje persons vandel eller bevekelsegrunder. Mitt intresse är inte muslimer, det är svenskar och skandinaver och vår uråldriga civilisation.

    Liked by 1 person

   • Arne Weinz skriver:

    Hotar? NEJ! Kan bara inte förstå hur du kan få till min kommentar till ett hot. Omar, om någon, lär vara väl medveten om att han tar vissa risker som ”avfälling”. Omar for President!

    Gilla

  • skinnysteel skriver:

   Ser du Arne.. Så fort man säger en sanning så blir det ett hot härinne i klubben för inbördes beundran.. Håller helt med Arne även fast jag och du Lisa förstår Arne på olika sätt… :-).

   Gilla

 10. MartinA skriver:

  För att ge ett exempel. När jag var litet barn var det en populär lek för mobbare att ta mössan ifrån ett barn. När sedan barnet sprang till den som hade mössan så kastades mössan vidare till nästa mobbare. Så fick barnet springa från mobbare till mobbare för att be om sin mössa tillbaka medan mobbarna skrattade åt barnet.
  När de lekte denna lek med mig slog jag den som senast hade haft mössan i ansiktet. Och gick sedan vidare till nästa mobbare. Som genast gav mig mössan.
  Att diskutera islam är att leka mösleken med mobbare. Det handlar inte om sak, det handlar om person.

  Liked by 1 person

 11. elfyma+ skriver:

  Har läst bibeln som Omar läst koranen, + katekesen och en massa psalmverser.

  Vi som är äldre tvingades att göra detta i skolan redan från barnsben.

  Vi kunde likt barnen i madraserna rabbla upp verser utantantill utan att begripa innebörden och nyttan med detta meningslösa rabblande.
  Som vuxen försökte jag begripa genom att lusläsa bilbeln (både GT och NT).

  Diskuterade texterna med präster, pastorer och Jehovas Vittnen utan att bli klokare av det.
  När de inte kunde förklara motsägelserna och myterna, så var svaret att ”herrens vägor äro outgrundliga”.

  Om jag hade uttalat mina tvivelsmål på medeltiden så hade jag blivit anklagad för hädelse och blivit torterad med de hemskaste metoder som människan skapat, trots att kristendomen påstås stå för godhet och tolerans.
  http://varldenshistoria.se/samhalle/vardagsliv/tortyr-tio-metoder

  Vill med detta ha sagt att de heliga skrifterna Bibeln, Koranen och Talmud är så motsägelsefulla att de tolkas lite hur som helst.
  Vem som bränns på bål för kätteri och vem som helgonförklaras handlar om vem som för tillfället har tolkningsföreträde och makt. Exempel:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Jeanne_d%27Arc

  Böckerna är dessutom skrivna i en förgången tid, för en förgången ökenkultur
  -en kultur som jag absolut inte vill få in i landet.

  Prästen Annika Borg ger här en bra beskrivning av religiösa drivkrafter och vad dessa primitiva krafter kan ställa till med även i modern tid:
  http://www.axess.se/tv/vodplayer.aspx?vod=7525
  Varför hon fortfarande är präst och religiös är svårt att förstå.
  Men även Annika Borgs vägar tycks vara outgrundliga.

  Religion är ett opium för folket.

  Gilla

 12. Gösta Johnsson skriver:

  Islam och västvärldens demokratier är som eld och vatten – oförenliga! Därför måste islams inflytande i våra västliga demokratier starkt begränsas. Muslimer som vill bo och vistas i vårt land (Sverige) måste ovillkorligen följa våra lagar och regler och vilja assimileras i våra samhällen genom att lära sig vårt språk och anamma våra seder och traditioner. Vill man inte det har man inget här att göra , annat än som tillfällig besökare eller turist under begränsad tid.

  Liked by 1 person

 13. Per Arve skriver:

  Vad Arne F Jaderfa skrev är lika illa som det som Skinnysteel skrev. Att dra alla muslimer över en kam är fördomsfullt i ordets rätta bemärkelse. (Fördom = att döma i förväg utan att ta reda på den speciella situationen eller individens verkliga egenskaper.) Sådana aggressiva inlägg skapar ett dåligt samhälle.

  Vad Mohammed Omar försöker åstadkomma är något helt annorlunda. Det är viktigt att diskutera olika religioner och deras påverkan på samhället utan att döma ut varenda person som har ev viss tro. Jag kan kritisera kristendomen men ändå respektera många kristna och på samma sätt kritisera islam och ändå ha stor respekt för många muslimer.

  Att så hat leder knappast till ett bra liv för dina barn.

  Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Fördomar är nödvändiga och inte sällan effektiva och moraliskt påkallade. Varför skall Arne tillåta att hans barn offras för din sinnesfrids skull när det är så lätt att ge dem ett visst skydd genom att inympa lämpliga fördomar i dem?

   Det är också en fördom att man skall titta åt vänster och höger innan man går över gatan. Det är helt onödigt i de flesta fall, eftersom ingen bil kommer och många bilförare klarar av att nödbromsa.

   Liked by 2 people

  • arne f jaderfa skriver:

   Jag sår inte hat, jag förbereder dem för verkligheten. Men du har verkligen blandat ihop dina kort, du relativiserar Lars dödshot och min ovilja mot islam och säger att det är lika illa, det är skrämmande. Jag drar absolut inte alla över en kam men hundratals miljoner muslimer VILL leva under sharia, hundratals miljoner anser att man skall dö för apostasi.

   Du vet helt enkelt inte vad du pratar om utan önsketänker. Argumentet att inte alla muslimer är fundamentalister är irrelevant när tillräckligt många är det.

   Jag uppfostrar mina barn i kritiskt tänkande och att uppskatta västliga värderingar, en troende muslim representerar motsatsen.Jag lär dem att att slöja är ett fruktansvärt kvinnoförtryck.

   Liked by 2 people

   • skinnysteel skriver:

    Arne. Du till skillnad mot Omar har ärliga ord och säger vad du tycker.. sett är helt ok oavsett om våra åsikter går skilda vägar.. Men det är mer av hur en diskussion bör vara. 2 eller fler med skillda meningar samtalar för att finna en mening i diskussionen som bör leda någon vart.
    Omar skriver endast illa ovh utan sanning. Därav blir man rent av förbannad att höra vad han skriver, när man ser att han får stör till hans osanningar och olika påhopp på vad jag och många håller högst.

    Om jag skulle kalla Jesus (SAW) för en jävla ….. som kan dra åt hel….e och att han var en äckligt ….. etc då tror jag att många skulle skriva som mig fast för att hålla fram kristendomen. Det finns något som kallas respekt och det finns andra ord att välja.
    Du arne och andra tror att Muslimer ljuger om ni inte är muslimer ! Men Omar ljuger ju hela tiden och han är ju inte Muslim.. Så vad skall man tro om det ?

    Det är ok att ljuga bara man inte är muslim ? eller.

    Gilla

  • Tahmas Nuri skriver:

   @per arve
   Fördomar är precis som du skriver, att döma någon på förväg. Betänk detta, när media lyckas få tag i släktingar eller grannar till terrorister så är de släktingar eller grannar helt ovetande om hur personen kunde bli terrorist. ” Vi såg inte signalerna, han var en trevlig gosse, han var en av pelarna i samhället etc etc.”
   Med det i baktanken om med det okontrollerade inflödet vi har och har haft samt, inte att förglömma, så är många terrorister födda och uppväxta i det landet som det väljer att slakta sina medmänniskor i. Oftast är det utbildade och nödvändigtvis inte bara ghettoungar.
   Människan har en självbevarelsedrift och den självbevarelsedriften ger oss möjlighet att bedöma hot. De hoten kan komma från vem som helst inom den gruppen.
   Ahmed som säljer grönsaker på torget har kanske radikaliserats under ett par år och väljer att utlösa en bomb. Studenten Yousef Hamza Yousef som har konverterat till islam blir radikaliserad i en källar moské och utlöser en bomb, tandläkaren Abdullah som du och din familj har gått till de senaste fem åren, hans terrorcell får order om att nu är det dags.
   Eftersom vi inte vet vem som kommer hit eller har kommit hit så kan vi inte veta. Det finns uppgifter på att cirka 170 000 pass är på vift. Cirka 200 jihadister står beredda i Europa och väntar på att slå till. Europeiska underrättelsetjänster varnar för att cirka 20 000 av de ”flyktingar” som kom i den senaste vågen är potentiella jihadister.
   Oftast får man höra att man har fördomar och är främlingsfientlig. Jag vill påstå att alla har fördomar och är främlingsfientliga.
   Om en främling kommer fram till dig på stan så känner man osäkerhet, om det ringer på dörren och två Scientologer utanför så kanske man känner på ett visst sätt.
   I det första fallet så är det främlingsfientlighet och i det andra fallet är det fördom.

   Liked by 1 person

 14. Per Arve skriver:

  Gösta Johnsson, måste även vi som är födda här i Sverige anamma våra seder och traditioner. Våra traditioner ändras och alla av oss följer dem inte, måste vi det? Måste alla äta sill och julskinka till jul eller vad menar du?

  Det är inte lätt för alla att lära sig svenska med en gång. Några kommer att ha svårt eftersom vissa har svårt att lära sig språk.

  Själv har jag försökt lära mig franska tre gånger men kommer nästan ingenstans. Förr ville fransmännen inte ha turister som inte kunde prata deras vackra språk, men nu är de mer toleranta. Det är ett framsteg tycker jag.

  Svensk så långt tillbaka som släktforskningen kommit, dvs många generationer.

  Gilla

 15. Jan Andersson skriver:

  Islam liksom Kristendom lär ut att det bara finns EN Gud. Visst, men det finns givetvis ingen gud alls. Den dag människor slutar att se hjärnspöken och tar till sig att allt de själva gör utgår ifrån deras eget förstånd och goda vilja så kanske vi kan komma nånvart.

  Gilla

  • Alexander Zetterberg skriver:

   Vilken andefattig kommentar, jag antar att du tänker dig Gud som en farbror med skägg uppe i skyn.

   Gud tillhör det transcendentala och dit kan vi aldrig nå via förnuftet. Richard Dawkings och hans gelikar fäktas med väderkvarnar. Jesus dog för våra synder inte för att rädda oss från helvetet eller för något bortom vårt världsliga liv, utan för att vi om vi tror på Jesu offerdöd skall bli fria – i detta livet. Den som blivit frälst förstår!

   Passionsberättelsen är en koan som aldrig förlorar i styrka!

   Vad som händer efter vi dör vet ingen, själv tror jag man i bästa fall ”går upp i Gud”, men det är inte viktigt. Döden är ingen livshändelse, som Wittgenstein påpekade!

   Gilla

 16. asiktenmin skriver:

  Att gräva i Islams religiösa texter för att ”förstå” eller inte, känns onödigt. Islam ska inte ”förstås,” utan ”vingklippas” på allt samhällsinflytande i vårt land. Ingen ska kunna kräva något av samhället eller sin omgivning med hänvisning till sin tro på Islam. Ingen ska bli straffad för hädelse, smädelse eller vilken påstådd orättfärdighet mot Islam som kan tänkas upplevd av en ”troende”. Islam är lika värdelös i praktisk tillämpning som kommunismen, och leder till underutvecklade samhällen.

  Liked by 1 person

 17. Gösta Johnsson skriver:

  Per Arve, nej alla behöver inte älska sill eller sjunga snapsvisor. Själv gillar ja inte surströmming bland annat. Men jag älskar sverige, vår nation, vår flagga, vår natur och våra seder och bruk och våra traditioner. De ändras med tiden förvisso men de grundläggande värderingarna och våra kristna traditioner är inte utbytbara mot diametralt främmande inslag. Islam med sharialagar, hederskultur, könsstympning, ojämlikhet och hot mot åsikts och yttrandefrihet måste bannlysas från svenskt territorium och svenska institutioner.

  Liked by 1 person

  • Ulrika skriver:

   Gösta

   ”könsstympning” står inte i Koranen utan tillhör en kultur, i synnerhet i Afrika, dit Egypten inräknas, där den praktiseras såväl av muslimer som kristna.

   Liked by 1 person

   • Janne skriver:

    Kall det för främmande kultur, är det någon skillnad? Inte all kultur är ”berikande”.
    Vill du a separata badtider, speciella vagnar för kvinnor på T-bana, särskilda skolor för tjejer, sitta bakom skärmen i föreläsningssal, sluta handhälsa eller krama folk…

    Liked by 1 person

   • Skottskadad ambulans skriver:

    Se upp när folk ursäktar islam med att säga ”det står inte i Koranen”.

    Nej, Ulrika, det står inte i Koranen om kvinnlig omskärelse. Men Koranen är inte den enda boken som rättrogna muslimer ska följa.

    Det står däremot om kvinnlig omskärelse i islams tillhörande instruktionsböcker haditherna, som varje rättrogen muslim måste följa.

    “Circumcision is obligatory (for every male and female) (by cutting off the piece of skin on the glans of the penis of the male, but circumcision of the female is by cutting out the bazr ‘clitoris’ [this is called khufaadh ‘female circumcision’]).” — ‘Umdat al-Salik e4.3, translated by Mark Durie, The Third Choice, p. 64

    How can the Guardian realistically expect to end this practice if it is afraid to expose the Islamic justifications for it? No, Muslims did not invent female genital mutilation, and are not the only people who practice it. But they are the only group whose theological and legal traditions contain justification for it.

    http://www.jihadwatch.org/2014/02/uks-guardian-campaigns-against-female-genital-mutilation-while-whitewashing-islamic-justifications-for-it

    Liked by 1 person

   • skinnysteel skriver:

    Blir nog för mycket för vissa. men könstympning eller omskärelse finns i Islam, ja, men, det är inte föreskrivet att kvinnor gör detta om det inte finns skäl till det. sen finns det starka och svaga hadither. istället för att hitta hadether ni inte kan förstå, lyssna på youtube på t.ex mufti menk, eller andra sheikhs som kommer från liknande kultur som denna, kulturen spelar stor roll när det kommer till detta ämne. En hadeeth är tagen vid ett speciellt tillfälle, man måste veta de imkringliggande omdtändigheterna för att kunna apolicera en hadeeth !. därav har vi lärda som man frågar om man även som muslim inte vet en viss sak. För et kristna tycker jag ni ska lyssna till Ahmed deedat.. sen kommer ni nog inte längre vara kristna. :-).

    Gilla

   • nilsdacke skriver:

    Könsstympning står inte i Koranen, däremot föreskrivs den i sharia (e4.3). Det är en alltför vanlig uppfattning att islam enbart grundas på Koranen. Muhammeds exempel enligt sunna är minst lika viktig. Muslimen skulle inte kunna utföra sina dagliga plikter utan regler som är hämtade från sunna.
    Könsstympning ingår således i religionen islam.

    Gilla

 18. tirutaa skriver:

  Tack Muhamed Omar för att du orkar informera oss om de många aspekterna av islam, ditt inifrånperspektiv är hur värdefullt som helst. Tonen du har är alltid saklig, i motsats till denna Lars hamza yusef som anstränger sig hårt för att vara så hånfull och nedlåtande som möjligt. Det är när man saknar argument som man tar till övertoner. Det framgår också tydligt att denna Lars saknar förmåga till självständigt tänkande; det är kanske det som blir följden av blind bokstavstro, man underkastar sig en text i stället för att föra resonerande tänkande i sitt eget huvud. Hur mogen är man då?

  Gilla

 19. Gösta Johnsson skriver:

  Ok Ulrika, du har nog rätt ( jag har dock inte studerat koranen…och tänker inte göra det heller men det kan nog också vara så att den lilla kristna enklaven i ett muslimskt land måste av självbevarelsedrift ”hänga med” på denna tokighet.) men en sak är säker; i västerländska länder med demokrati förekommer inte den traditionen. Däremot alltid i muslimska länder och definitivt i de som har sharialagar som lagrum. Däremot står alla andra hemskheter och hot om ond bråd död via fatwor mm mm om du inte konverterar eller betalar strafffavgifter/böter.

  Gilla

 20. Hovs--hallar skriver:

  Livaktig diskussion.

  Själv kan jag bara hålla med Arne F Jaderfa i följande:

  Islams ideologi är landsförräderi och borde förbjudas i väst.

  Skulle Sverige under 2a världskriget frivllligt släppt in hundratusentals tyska nazister i landet under förevändning att de var ”flyktingar” undan de Allierades bombningar, och att de riskerade inhuman behandling efter invasionen i Normandie??

  Tanken är absurd. Men släppa in hundratusentals muslimer av samma skrot och korn som den vanvettige dåren Skinnysteel ovan (vars alias i sig är ett hot om våld) — DET gör man!

  Islam ut ur Sverige!

  Gilla

  • skinnysteel skriver:

   Möjligt att jag missförstod. men du vet väl att Sverige lät Tysklsnds nazister gå igenom Sverige för att inte Norge ???. och att Sverige var tyskvänligt, att väldigt många i den generationen hade bilder på hitler på väggen osv.
   det lät på din text att du talade till motsattsen…

   ???:-).

   Gilla

 21. il madonniere skriver:

  Jag hävdar att det vi nu bevittnar ÄR islams reformation.

  Ja, precis som de kristna reformatorerna så hävdar islamister att man genom att åtevända till grundtexterna så kan återupprätta den sanna islam.

  Det finns fler paralleller, men kanske kan man redan nu förutsäga att islams fortsatta utveckling kommer påminna om vad som hänt med protestantisk kristendom där de många olika samfunden, vart och ett med sin egen tolkning, kan räknas i tusental.
  Och kanske kommer islam – igen, precis som vid den kristna reformation – kastas ut i de mest blodiga religionskrig som hittills skådats.

  Gilla

 22. Ulrika skriver:

  Janne

  ”separata badtider, speciella vagnar för kvinnor på T-bana”.
  Vad riskerar du på ett badhus? Sätt dig in en kvinnas situation när hon känner en hand
  under kjolen eller en man som står och gnuggar sig mot henne bakifrån på T-banan! Det händer i metron i Paris tex så varför skulle T banan i Sthlm vara ett undantag?

  Gilla

 23. skinnysteel skriver:

  och, var finns paralellen mellan tyska nazister och vanliga människor som flyr undan krig ?.
  om du skrivit tyska vanliga civila då hade det varit mer jämförbart, möjligen …

  Gilla

  • 77711n skriver:

   Du är helt fast i religiösa snickerier, vem bryr sig om tomtar, troll, spöken, näcken o den analfabetiska, pedofilens Muhammeds förvirrade tankar om ett evigt liv? Du och alla vi andra dör o blir så småningom till stoff, som alla andra existenser, växter och djur på vår jord. Inbillade dig inget annat! Jorden är en liten perifer planet som snurrar kring den slocknande stjärnan solen. Jorden har kanske 50 miljarder år till att kretsa runt sin alltmer slocknande stjärna innan den fryser till is o försvinner ut i rymden. Solen är på sin höjd ett litet sandkorn på en oändligt stor sandstrand, jorden ännu mindre och existenserna inkl du själv osynliga i detta perspektiv. Inte inbillar du väl dig att en Gud ska sväva över detta – rädda ett ynka litet, osynligt och obetydligt liv, existerande under en icke ens uppmätbar tid, sitt så kallade liv, under vilket du ältar en massa trams i boken nedtecknad efter anekdoter av en förvirrad barn- och hustruplågare, som vill ha makt att styra sin omgivning? Som inte har pondus, intellekt och kraft att styra efter egen förmåga, utan måste utarbeta strikta regler om straff och vedergällning för alla andra som enligt denne tyrann inte följer föreskrifterna. Muhammed är en liten förkrympt underhuggare som andra män tyckt vara utmärkt ett utmärkt redskap för sina egna fysiska och mentala tillkortakommanden.

   Gilla

 24. phnordin skriver:

  återigen en utomordentligt väldokumenterad artikel av Mohamed Omar. Frågan är verkligen hur vi skall bära oss àt för att avradikalisera Islam. Humor brukar vara ett bra vapen, men kan det fungera pà sådan fanatism som ofta visas från dess företrädare? Islams ledare är de främst ansvariga för att denna lära skall kunna inlemmas i en civiliserad värld. Vi hör alldeles för lite från dem.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s