Gästskribent Monica Söderlind: Banar förnekelsen väg för underkastelsen?

logo­DGS”Det är för att kvinnor från högern inte vågar berätta” var svaret på en fråga om varför det tycks så vanligt i just vänsterkretsar att ha varit utsatt för våldtäkt och sexuella trakasserier. ”Så har det alltid varit, det är inget nytt. Så har män betett sig i alla tider” är andra vanliga bortförklaringar och förnekelser av nyårsnattens händelser i Köln och annorstädes då 1000-tals unga kvinnor blev sexuellt trakasserade. När invandrarkvinnor vittnar om hur de tvingas leva under den hederskultur som råder på många håll i vårt land, inte minst i våra förorter och utanförskapsområden, menar bl.a. Feministiskt initiativ att det är rasistiskt att peka ut ”grupper och kulturer”. Om inte ens kvinnorörelsen och feminismen på vänsterkanten står upp för alla kvinnors lika rätt att leva sitt liv i frihet efter eget huvud, vilka ska då göra det? Det är ett stort svek. Och inte bara mot de över 70 000 unga som utsätts för detta dagligen i vårt land. Vi kan alla komma att drabbas, kvinna som man.

Regeringen har nu med Moderaternas hjälp tagit de första stapplande stegen mot en reglerad invandring. Med hjälp av vintern har detta lett till ett dramatiskt minskat inflöde av asylsökande till vårt land. Men åtgärderna kommer knappast att hjälpa mot de allt större folkvandringar från Afrika och Mellanöstern som nu börjat röra sig norrut. I huvudsak med Sverige och Tyskland som mål. Varför Sverige med vårt tidvis bittra klimat lockar i betydligt högre utsträckning än många sydligare belägna länder i Europa är en annan fråga det råder delade meningar om. Och även här leder den humanitära stormaktens ambitioner till förnekelse. Enligt Centerpartiet kan vi ta in ytterligare 30 000 000 migranter utan att det skulle påverka oss nämnvärt. Och enligt vår förre statsminister (som ofta är ute och flyger!) består vårt land av oändliga obebyggda fält och skogar, och han skulle gärna se att man visar honom var det är fullt.

Om vi inte snarast upphör med allsköns förnekelse så snart frågan om invandringens baksidor lyfts, om inte våra högsta politiker (som av någon för mig obegriplig anledning kallas ”elit”) inte snarast återkommer till verkligheten kan detta storskaliga, och till många stycken irreversibla, experiment sluta riktigt illa. Vad händer i ett samhälle som bygger på individen och individuella ställningstaganden när det ”berikas” med en stor mängd människor vars åsikter kanske i första hand är lojal med sin klan? Vad händer i förlängningen när ett samhälle som vårt med ett barnafödande runt 2 barn per kvinna får ett tillskott från en annan kultur där det är vanligt med 4-5 och kanske fler barn per kvinna?

Året är 2022 och det är presidentval i Frankrike. Nationella fronten får knappt 30 procent av rösterna och vinner första omgången. Muslimska brödraskapet tar hem andraplatsen med sina dryga 20 procent. Valets förlorare, vänstern och liberalerna, ställer sig bakom Muslimska brödraskapet för att hindra Nationella fronten att vinna även andra valomgången.

Det är bakgrunden till Michel Houellebecqs ”Underkastelse”. Romanen som drar ut det mångkulturella samhället till sin yttersta konsekvens, är en berättelse om hur ett muslimskt parti tar makten i det sekulära Frankrike. Författaren visar vad som kan hända då landets ”elit”, de som skall gå före och stå för eftertänksamhet och klokskap, blundar och hukar för kulturella olikheter och fundamentalistiska sedvänjor som sharialagar och månggifte.

För romanens huvudperson, universitetslärare François, blir det mesta sig likt efter Muslimska brödraskapets maktövertagande. Oväntat bättre till och med, så när han blir erbjuden bättre lön och det muslimska samhällets, i hans tycke, fördelar, bortser han från nackdelarna. Det är ingen omedelbar katastrof, snarare finlir på högsta nivå, långsiktigt och oblodigt.

Frankrike är inte helt olikt Sverige, förnekelsen är närmast densamma. När boken kom ut i januari 2015 anklagade Frankrikes president Hollande Houellebecq för att vara islamofob och gå högerpopulistiska Nationella frontens ärenden. Utan att ens ha läst boken.

Frågan är därför, skulle bokens händelseförlopp kunna vara ett möjligt scenario också i Sverige?

Med tanke på den massiva förnekelse vi ser när det gäller riskerna med att alltför hastigt förvandla vårt land till ett mångkulturellt samhälle kan det ligga i farans riktning. När inte ens kvinnorörelsen tar ställning mot den kvinnofientliga hederskultur som breder ut sig i våra utanförskapssamhällen, vem ska då göra det? När vi inte förstår att systerskap är en framkomlig väg för att motarbeta att medeltida seder får fäste i vårt land, vart är vi då på väg? Den totala uppfinningsrikedom som hittills varit rådande, både högt och lågt, när det gäller att förneka skeenden och motarbeta dem som vill diskutera vår tids viktigaste fråga, vittnar också om en tondövhet som skulle kunna bli fatal för landet.

Michel Houellebecqs ”Underkastelse” ger näring åt tanken och vidgar förståelsen för den tid vi lever i. Att välja förnekelse framför diskussion riskerar ett brutalt uppvaknande. Banar förnekelsen väg för underkastelsen?

Monica Söderlind är kemist och marknadsekonom som ägnat 25 år av yrkeslivet åt marknadsundersökningar, de 10 sista som egenföretagare. Politiskt intresserad och tidigare verksam som kommunalpolitiker. Föredrar numer att tillbringa tiden på varmare breddgrader, oftast i sydfrankrike.

39 reaktioner på ”Gästskribent Monica Söderlind: Banar förnekelsen väg för underkastelsen?

 1. pllay skriver:

  Elit skall tolkas ironiskt, vår samhällselit är en antites till ordet elits verkliga betydelse.
  Vår s.k. elit är de enda som ser sig själva som en sådan, vi som ser dem på lite distans och i ett relativt perspektiv inser att de är ett skrämmande bevis på hur illa det går då man i självförhärligad arrogans kastat slaven av vagnen och ensam prålar framför folket.
  Nå, inte helt ensam, hela vänsterrörelsen tjoar och tjimmar hänfört åt skådespelet.

  Gillad av 5 personer

 2. Gunnar skriver:

  Det scenario som Du skisserar är på intet sätt någon omöjlighet. Det är förunderligt att inte bara svenska utan en lång rad av europeiska ledare inte kan ta det till sig. Vem som helst som är det minsta bevandrad i matematik kan extrapolera befolkningskurvorna och se vartåt det barkar. Michel Houellebecqs bok är inte någon världsfrånvänd dröm utan kommer att vara en realitet för våra barn eller barnbarn. Om man nu inte är så begåvad att man kan se mer än någon månad in i framtiden liksom dagens svenska partiledare, så bör man ju ändå kunna se vad som händer idag i de så kallade utanförsområdena. Det är som Du skriver en fullständig skam att de svenska feministerna inte reagerar ens när kvinnor skändas rakt framför deras ögon. Hur kan denna förnekelse av verkligheten äga rum? Hur kan man sova gott om natten när man förnekar det våld, som alla kan se, utbreder sig? Deras döttrar och deras döttrar kommer att förbanna dem i den framtid som redan gjort sitt intåg i Sverige.

  Gillad av 8 personer

  • cmmk10 skriver:

   Ja, prognoser, budgetar och trendframskrivningar gör man inte för att det skall bli så, utan för att man skall agera för att det inte skall bli så!

   Hoppas på det bästa och planera för det värsta, är vad som karaktäriserar ett ansvarsfullt ledarskap.

   Gilla

 3. Hortensia skriver:

  Modigt, Monica, men ”den kvinnofientliga hederskultur som breder ut sig i våra utanförskapssamhällen” har redan sträckt ut sina vederstyggliga tentakler och dyrkat upp låset till det svenska folkhemmet.

  Svensk polis har i sin vanmakt tvingats uppmana värnlösa kvinnor att hålla sig inne, för att inte råka väcka utländska mäns impulsiva vrede och okontrollerade våldtäkts- och misshandelslusta på svenska gator och torg.

  Makthavarna fortsätter förneka multikultikatastrofen – och vi undersåtar har redan tvingats underkasta oss det importerade barbariet i takt med att den påbjudna integrationen framskrider.

  Gillad av 4 personer

 4. Ådärkomdenja skriver:

  En randanmärkning, som är på sin plats. ”Regeringen har nu med Moderaternas hjälp tagit de första stapplande stegen mot en reglerad invandring.” – Falsk-moderaterna har stulit/kopierat Sverigedemokraternas program vad beträffar invandringsåtgärder. Rätt skall vara rätt.

  Gillad av 6 personer

 5. Göran Fredriksson skriver:

  ”Banar förnekelsen väg för underkastelsen?” Varför formulera en självklarhet som en fråga?

  Allt mer tyder på att en jämställd befolkning i en del av en global värld inte är hållbar. När logos som en följd av jämställdheten ersätts av patos sänks garden mot det omgivande extrempatriarkala samhället där män inte alls har någon lust att tappa makten över kvinnorna.

  Att jämställdheten har kunna utvecklas så långt i Sverige och i väst beror på att den industriella revolutionen har givit män alternativa verksamhetsfält att använda sin överflödsenergi inom än att ägna sig åt att dominera och trakassera kvinnor.

  Omvänt så kommer män i samhällen där många inte behöver arbeta för sin försörjning och överlevnad, t.ex. i länder där befolkningen lever på oljeinkomster eller på bidrag i våra förorter, i brist på annat att ägna sig åt just att dominera och trakassera kvinnor.

  Skall Sverige fortsätta att vara ett jämställt samhälle är det därför nödvändigt att varje frisk man åläggs ett fullt försörjningsansvar gentemot sig själv och sin familj och alla bidrag, utom fullt ut försäkringsmässiga, till friska män måste avvecklas. Men detta komma kvinnornas patos att förhindra och därför kommer det patriarkala samhället åter.

  Gillad av 4 personer

 6. Lars Lind skriver:

  F! är ju egentligen en kommunistisk sekt , när Gudrun Schyman insåg att Marxism-Leninismen nått vägs ände förpackade hon innehållet i ny förpackning. Vi har samma totalförnekelse i RFSL som ju säger sig kämpa för homosexuella. Förbundet har egentligen endast några hundra betalande medlemmar ,utan är totalt skattefinansierat ,och en födkrok för vänstermänniskor.

  Gillad av 4 personer

 7. Pseudo von Nym skriver:

  ”Regeringen har nu med Moderaternas hjälp tagit de första stapplande stegen mot en reglerad invandring. ”

  Är det nån som minns vilket parti med hjälp av MP som öppnade upp för en i princip oreglerad invandring? Hjälp mig här…

  Gillad av 10 personer

 8. arne f jaderfa skriver:

  Jag rekommenderar alla att läsa Soumission. Jag köpte den på franska omedelbart när den kom ut för att ha den även om den blev förbjuden (och så klart då inte översatt). Michel H har förutsett vår atomisering och skrivit om terrodåden på Bali, och nu vår underkastelse. Den finns även representerad på denna blogg av ett antal medlöpare som inte förstår bättre. De enda inlägg på denna blogg som jag uppfattar är skrivna av en muslim har dessutom innehållit dåligt dolda hot, som ett brev på posten. Det är de som säger att de inte är rädda som är de verkligt rädda som regel, de bara förnekar det.

  Hur kan man inte vara rädd för islam? Det är för mig, varje dag, nästan omöjligt att ta in att vi fått in denna religion i Sverige och att jag nu måste sitta i möten med rektor och uttrycka min oro för att de kommer att sätta musliska vuxna män med minderåriga flickor. Det är som en ond dröm.

  Staten har slutat att skydda sina medborgare, vi måste göra det själva.

  Gillad av 3 personer

 9. Jan Bengtsson skriver:

  Ingen direkt utopi vill man tillägga!
  Bara en dystopi…

  Fast Frankrike har ett helt annat valsystem, med två omgångar…

  Nog skulle stora delar av svenska vänsterpartier passivt stödja,
  ett större Muslimskt parti för att motarbeta SD!

  Men då dröjer det nog några 10-tal år,
  tills röstunderlaget växt till sig!

  Gillad av 2 personer

 10. Aha skriver:

  Förnekelse verkar vara ett relevant tema att diskutera kring när det gäller Sveriges och västvärldens förhållningssätt till muslimer och Islam.
  De förnekelser som skedde mot kommunismen och nazismen blev fatala. De som reste till Sovjet gick under och kommunisternas utrensningar var legio i erövrade landområden. Judarna trodde länge att det skulle nog lösa sig med Hitler; förnekelsen kunde liknas med att man lät sig ledas till slaktbänken.

  Frågan blir då i vilken omfattning Islamismen kan förknippas med avsevärt förändrade, ibland rentav dödliga livsbetingelser. Det senare kan komma att gälla för sexuella avvikelser, för otrohet och för bl.a. religiösa avfällingar. Blir det ett kalifat så är liknelsen med kommunism och nazism mycket relevant, vi har läst om IS/Daesh härjningar.

  Vilka är då förnekarna i Sverige när det gäller Islam? Svar; hela demokraturen med kulturvänstern i spetsen. För vänstern är det återigen identitetspolitiken som spökar för vänstern; man tar den svages parti och då för den andrahands roll som muslimerna lever i. Till det ska också läggas att USA är Islamisternas store fiende och USAs fiender gillar vänstern per definition.
  Demokraturen i övrigt förnekar nog Islamism mest för att dom inte vill att det ska uppstå ett dom och vi-samhälle, att det ska bli bråk och oroligheter för det skulle konkret visa att mångkultur är mindre bra. På mångkulturens fördelar har demokraturen satsat enorma mängder prestige. Man drar sig t.ex. inte för att publicera kraftigt förskönade rapporter om mångkulturens och invandringens fördelar, ungefär som kommunisterna gjorde kring sitt samhällssystem.

  Förnekelsen mynnar ut i ett ord; Islamofobi. Med det som vapen försöker man tysta de som verkar för upplysning, för de som inte ställer upp på förnekelsen.

  Gillad av 9 personer

 11. Leif VE skriver:

  Svaret på frågan är förstås ja. Och har alltid gjort. Läser man Jamie Glazovs bok ”United in hate” förstår man hur de tillsynes olika extremerna vänstern och islamismen samarbetar för att slå mot den frihetliga mitten ”den liberala kapitalismen” utifrån föreställning att man på dess ruiner ska kunna bygga sina respektive utopia. Ett av problemen med detta är förstås att den ena parten i slutändan bara blir en nyttig idiot för den andre. Och vilken av parterna – förutom frihet och jämlikhet – det är som drar det korta strået indikeras tydligt i artikeln.

  Gillad av 1 person

 12. ludde38 skriver:

  Efter att ha läst romanen framstår det som mera sannolikt att underkastelsen kommer att ske i Sverige än i Frankrike. I Frankrike är det mera naturligt att hävda nationenens intressen än i Sverige.

  Gillad av 2 personer

 13. Lennart Bengtsson skriver:

  Att förnekelse leder till underkastelse är inte ovanligt när det gäller extremism. De troende får sin kraft från övertygelsen och de tveksamma och skeptiska, som inte sällan är mer kritiska till sin egen uppfattning än till andras, löser obehaget genom att ignorera de ”troendes” övertygelse. Det är säkert av denna anledning som små fundamentalistiska och kompromisslösa partier har fått så stort inflytande över svensk politik under senare år. Till slut sitter man i rävsaxen som många gjorde i Tyskland när nationalsocialismen tog makten.
  De största faran här är fegheten och tendensen att fly från konflikter. Vi känner detta beteende från våra ordspråk som ”bättre fly än illa fäkta” men här måste vi lära oss nödvändigheten att ta obehaget och stå upp för individuell frihet och yttrandefrihet även om vänsterrörelserna kastar rasistorden mot oss och hotar på alla sätt. Jag kan bara här rekommendera Houellebecqs roman till läsning och är glad att översättningen inte stoppades, men är säker på att officiella media försöker tysta ned den så mycket de kan. Själv läste jag den i tysk översättning till följd av en franska som fått för lite övning sedan studenten.

  Gillad av 1 person

 14. Arne Weinz skriver:

  Kan bara säga att jag håller med till 99%! Bra. Förnekelsen om vad som händer är en oerhörd fara. Den kollektiva lögnen som regiseras av mediavänstern. I Sverige närmar sig antalet muslimer en miljon, det är fullt realistiskt att vi snart kommer att höra slöjkrav i debatten. I de 80 no-go-områden härskar i praktiken redan shariadomstolarna, fast utan skyltar, kamoflerat som muslimska församlingar.

  Gillad av 3 personer

 15. Peter skriver:

  Att män till höger och vänster generellt skulle bete sig helt identiskt motsäges av en intelligent sociologisk studie som jag kom i kontakt med i skolan (minns dock tyvärr inte källan). Man hade helt enkelt studerat hur par från olika socialgrupper placerade sig i bilar när de åkte ihop. Grov förenklat såg det ut så här:

  Socialgrupp 3: Bägge männen satte sig fram. De bägge kvinnorna fick sitta bak.

  Socialgrupp 2: Paret som ägde bilen satte sig fram. Paret som åkte med fick sitta bak.

  Socialgrupp 1. Mannen från det bilägande paret satt fram och körde samt var den drivande i att hålla igång konservation med kvinnan från det andra paret som satt sig på passagerarplatsen fram. Motsvarande i baksätet, men där var det kvinnan i det bilägande paret som huvudsakligen tog ansvar för att hålla konservation igång.

  Gillad av 2 personer

 16. Gösta Johnsson skriver:

  F! motarbetar ju sig själva och går islamistiska fundamentalisters ärenden genom att inte öppet ta avstånd från det kvinnoförakt och kvinnoförtryck som råder inom muslimska sfären, moskeerna och islamistiska föreningar. På sätt och vis bra för därmed har de parkerat på 1-2% i väljarstöd. Centerpartiet begår ju ”hirakiri” själv så deras stöd kommer ju att närma sig 4%. MP likaså och Vänsterpartiet är ju knappast något att bekymra sig för. Ju mer de öppnar munnen med sina verklighetsfrämmande förslag vad gäller fri invandring närmar de sig 4 %-spärren. Det största hotet är moderaterna som likt en ulv i fårakläder förråder vår svenska nation med sin invandringspolitik och stöd till S-partiet urusla politik och urusla ledarskap. Hur Fredrik R tilläts att leda landet i maskopi med MP i den vansinniga massinvandringsriktningen det blev är en gåta. Sov de andra ledarna i alliansen?? Det kommer att ta decennier att återskapa tilltron till dessa partier. Liberala partiet med Björklund i spetsen har ett styvt jobb med att hålla tillbaka galenpannorna från ungdomsförbundet och vissa ledande kvinnor i partiet. Lyckas han inte med det kommer även detta parti att dö sotdöden. Det enda parti för närvarande är verklighetsförankrat och värnar om vårt land, våra seder och våra traditioner är SD. Man kan tycka illa om vissa händelser bakåt i tiden när partiet var i etableringsfasen och de första vildvuxna åren med udda figurer i ledningen, men de gör i alla fall stora ansträngningar att mota bort de som beter sig illa eller uttrycker sig mindre begåvat – oftast tror jag i sin förtvivlan över det som sker med vårt en gång så trygga, välskötta och trivsamma Sverige. Tack Monica för att du berikar debatten och tipsar om intressanta artiklar, böcker och andra debattinlägg.

  Gillad av 1 person

 17. dolf skriver:

  Trivialt och oväsentligt i sammanhanget, men glad att det är någon mer än jag som reagerar på användningen av ”elit”. Jag brukar säga att ”Problemet är inte att vi styrs av en elit, problemet är att vi inte styrs av en elit.”
  Det sagt, jag utläser ur ”Det är ingen omedelbar katastrof, snarare finlir på högsta nivå, långsiktigt och oblodigt.” att det är en katastrof på sikt fast det inte sägs rakt ut. Beskrivningen känns i övrigt inte alls främmande för sverige.

  Gillad av 3 personer

 18. Tahmas Nuri skriver:

  Jag tror Frankrike är bättre rustade mot en Islamisering än vi i Sverige. För Sveriges del ser jag två tänkbara scenarier.
  1. Våra befintliga riksdagspartier kommer suga upp muslimska väljare och då främst vänster partierna.
  2. Det startas ett muslimskt parti i Sverige som i sin tur suger upp islamophiler från vänstern.
  Oavsett scenarier så är det bara en tidsfråga innan detta blir verklighet.
  Vi ser redan hur smyg islamiseringen kryper närmre vår vardag hela tiden.
  Jag avslutar med ett par ord från Sam Harris ”Islam is the motherload of bad ideas”

  Gillad av 2 personer

 19. Jasa skriver:

  Anna Sundberg är en svensk kvinna som levde 16 år med militanta islamister och som skrivit en bok som heter ÄLSKAD TERRORIST, utgiven på Nordstets. Älskade terrorist är berättelsen om en ung blond och atraktiv kvinna från de välbärgade villakvarteren i Halmstad som finner Allah och går hela vägen in i jihad. Hon blir nog ett hatobjekt bland många på denna site, men kan hända andra får en liten förståelse på varför unga människor lockas till extrema rörelser. Läs och lär!

  Gilla

  • Tahmas Nuri skriver:

   Tar man sitt förnuft till fånga så blir man inte hatad för övrigt så är hat ett starkt ord.
   Jag är övertygad om att ingen på den här bloggen hatar någon. Att starkt kritisera någon eller något är inte hat. Ofta använder vi muslimer i våra inlägg istället för utövare av islam, Detta kan tyckas vara på gränsen. Men det är inte människan bakom religionen vi kritiserar utan religionen och den som väljer att utöva den.

   Islam is the motherload of bad ideas.

   Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Ett uppdrag från partiet som numera kallas Nekrofilerna? För vad annat än nekrofili kan motivera ett intresse i hur en viss person tjänat ondskan? Talar hon i boken om hur många liv hon har på sitt samvete? Hur mycket lidande? Vilka brott har hon begått, vilka har hon medverkat till och vilka har hon underlåtit att stoppa? Utan att veta utgår jag ifrån att det i stället är ett försvarstal där de faktiska dåden döljs och förtigs. Motbjudande.

   Gilla

 20. Aha skriver:

  I dagarna har en studie släppts om hedersförtryck i förorter. 1000-talet personer har intervjuats och det visar sig att hedersförtrycket, speciellt för flickorna, är utspritt.
  Googla på;
  Varken Hora eller Kuvad

  Den ofta publikt synande vänsterpartisten Rossana Dinamarca har reagerat och kallat studien värdelös då enda syftet enligt henne är att förklara förtryck som något kulturellt och isolerat till vissa grupper i Stockholm.
  Studien är inte seriös då den inte innehåller jämförbar data.
  Vad vill hon ha jämfört? Hur etnisk svensk underklass har det när det gäller hedersförtyck? Well, där råder väl raka motsatsen, flickorna rör sig för fritt. Eller vill hon ha jämfört mot etnisk svensk medelklass? Likadär, könen umgås otvunget med varandra och väljer också fritt sin partner.

  Hon vill alltså inte vidkännas att hedersförtrycket är kulturellt betingat. Detta är faktaförnekelse på en besvärande och fräck nivå. Rossana Dinamarcas förnekelse är obehaglig.

  Rossana syns ofta i public service, och det borde framöver ransoneras. Det är inte bra om det politiska samtalet förnekar fakta. Då tappar vi fotfästet och kommer ingenstans.

  Gillad av 5 personer

 21. ludde38 skriver:

  En annan, som till och med har ett eget TV-program, är Robert Aschberg, som tillhör förnekarna av alla problem som invandringen skapar. Han går väl i Schyfferts fotspår och tror att bara vi äter mindre pizza och avstår från rödvin så kommer allt att lösa sig. En ny slags foliehattar alltså.

  Gillad av 1 person

 22. Hovs--hallar skriver:

  Vänsterns förnekelse av uppenbara fakta kan tyckas svårbegriplig — men blir helt logisk om man synar vilka dogmer som styr vänsterns verklighetsuppfattning.

  Gammelkommunisterna hade liknande skygglappar, som hindrade dem från att erkänna det uppenbara faktum att Stalins Sovjet var en skurkstat som ägnade sig åt massmord på den egna befolkningen.

  Mina egna föräldrar hörde till dessa naiva idealister, som ersatte den kristna tron med en närmast fanatisk politisk tro — med den nyheten att man nu hoppades att himmelriket skulle byggas här på jorden istf. att bara finnas uppe i himmelen.

  Människor som har en stark tro på ett ”bättre” samhälle är latent farliga människor, vilket inkluderar alla med åsikter på vänsterkanten. Men numera har det blivit mer komplicerat än förr, då dagens nyvänster, ”kulturvänstern”, i varierande grad lyckats infiltrera även traditionellt icke-socialistiska partier.

  Den fanatiska tron på ”mångkulturen” och dess välsignelser är tex. den förenande länken mellan Reinfeldt och Gudrun Schyman. Halleluja, amen!

  Gilla

 23. Lennart Göranson skriver:

  Bra inlägg! Rädslan för vad heders- och klankultur kan föra med sig har många pekat på. Men något som är än mer skrämmande är den svenska kultur som, med Monica Söderlinds ord, väljer förnekelse framför diskussion. Grymheter mot kvinnor och barn går ju alltid att ta strid emot. Men hur hanterar man ett påstående att Sverige utan problem kan fyrdubbla sin folkmängd genom ett inflöde av 30 miljoner människor från Mellanöstern och östra Afrika?

  Bara en faktakommentar till inlägget: Jag har inte läst Houllebecqs roman (planerar att göra det), men såvitt jag har förstått av resuméer beskriver han hur de existerande partierna UMP (numera Les Républicains) och socialisterna samarbetar med muslimska brödraskapet. Något liberalt parti existerar inte i Frankrike, varken i verkligheten eller i romanen Soumission.

  Gilla

 24. Martin skriver:

  Tåget har gått. Det är redan ”mycket illa”. Och hårdare kommer det att bli, oavsett vad någon gör. Det enda skyddet mot onda mäns våld är goda mäns våld. Så stå dina män bi och möt detta tillsammans. Detta är motsatsen till feminismen vars huvudsyfte är att vända män och kvinnor mot varandra.

  Gilla

 25. Rikard skriver:

  Hej.

  Vilken underkastelse? Det är kvinnor som i högre grad än män röstar för islamisering av Sverige. Det finns sju partier som vill ha det som det är idag.

  Höj rösten i fikarummet, på föräldramötet, i villa- eller bostadsrättsföreningen. Använd vänsterns paroll de privata är politiskt och sluta vänta på att någon annan skall fixa allt. Det finns ingen annan än du själv.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

 26. gmiksche skriver:

  Det kommer inte att bli så som Houellebec skriver. De flesta av oss lever hyggligt, gott eller mycket gott i förhållande till tidigare generationer. Än så länge. Det är högkonjunktur och det går bra för Sverige. Byggnadsindustrin håller på att få sig en rejäl skjuts framåt genom immigrations-miljonprogrammet. Kostnaderna för invandringen har hittills träffat den enskilde endast marginellt. När det går bra är folk inte benägna att göra revolution. Så kommer det inte att förbli. Istället för 150-200 problemområden kommer det att finnas ett tusental inom något år alternativt att antalet problemområden inte växer särskilt mycket men att områdena i sig bli mångdubbelt större. Denna tillväxt kommer att strypa den svenska ekonomin som amen i kyrkan. Att Hitler kom till makten beror inte på något sätt på nazisternas antisemitism. Det var börskrisen 1929 som lade grunden för deras frammarsch, även om den skedde något ryckigt. Att kommunismen fick fäste i Ryssland berodde likaså på ekonomiska faktorer, försörjningssituationen i landet 1916/17 var katastrofal. Realistiskt bör vi räkna med en avsevärd försämring av den enskildes ekonomi inom den närmaste femårsperioden, Sverige större möjlighet än de flesta länder till upplåning, men ändå. Dessutom verkar den globala ekonomin vara i ett bräckligt tillstånd. Det som sker utanför våra gränser, och som vi inte har någon chans att påverka, kommer givetvis även att påverka oss. Det går i viss mån att hejda utvecklingen, men ju längre den pågår, desto svårare blir det. Frankrike ligger före oss på många sätt. Fransmän är eldfängda. Hittills har deras revolutionära ande inriktat sig för att demonstrera, sätta upp vägspärrar, ta företagsledningar som gisslan och liknande för att få en större del av kakan. Vad kommer de att göra när det inte längre finns någon kaka att ta av? Om fransmän vore svenskar, då skulle Houellebecs profetia ha större chans att bli verklighet. Kanske frigörs ändå ett jävla anamma hos en majoritet när kulmen är nådd. Låt oss hoppas det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.