Och sedan vill de bli tagna på allvar

Thomasgur1

Thomas Gür

Det här med KU-anmälningarna med anledning av migrationspolitiken är onekligen intressant.

I grunden lät regeringen Reinfeldt Miljöpartiet diktera migrationspolitiken efter mars 2011 och Migrationspolitiska överenskommelsen, MÖK1.

I augusti 2014 anslöt sig Socialdemokraterna till MÖK1.

I grunden lät regeringen Löfven MP fortsätta att diktera migrationspolitiken efter valet september 2014.

Allt detta stadfästes i DÖ i december 2014.

Nu KU-anmäler Moderaterna Löfven för att han fortsatte att driva den politik som de själv drev och som egentligen var MPs.

Därefter KU-anmäler Socialdemokraterna Reinfeldt för att han började med att driva den politik som de själv fortsatte att driva och som egentligen var MPs.

Samtidigt sitter Miljöpartiet i regeringen och propagerar för sin gamla migrationspolitik samtidigt som det driver den nya migrationspolitiken som både Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Moderaterna fulade ut som i själva verket Sverigedemokraternas politik, men som både Socialdemokraterna och Moderaterna idag ställer sig bakom. Och formellt även Miljöpartiet.

Och dessutom vill alla bli tagna på allvar.

23 reaktioner på ”Och sedan vill de bli tagna på allvar

 1. BjörnS skriver:

  En bra sammanfattning av eländet. Det bör tilläggas att den påstådda självinsikten hos S (och MP?) att man varit naiv också borde leda till slutsatsen att man inte är lämplig att leda landet men just precis där slutade självinsikten. Hoppsan!

  Liked by 6 people

 2. Göran Fredriksson skriver:

  De flesta rikspolitiker i den nu aktiva generationen har aldrig haft en yrkeskarriär utanför politiken. Det är en orsak till att riksdagen numera ibland kallas för vuxendagis i folkmun. Men rikspolitikerna tar varandra på ett mycket stort allvar medan väljarnas förakt för dem växer. På kommunal nivå, där inslaget av fritidspolitiker är stort och närheten till väljarna större är också realismen större. Inom (m) är det tydligt, det är kommunpolitikerna som nu driver fram en förändring av politiken medan partiledningen sätter klackarna i marken.

  Liked by 7 people

 3. JAN BENGTSSON skriver:

  Tror SD skulle välkomna konstruktiva krafter med öppna armar!

  Som enbart DÄR kan påverka samhällsutvecklingen positivt!

  Rädda ett Sverige i brant (för)fall…

  Liked by 2 people

 4. Lisa C skriver:

  Hur stor procent miljöpartistsympatisörer säger man att det finns på SR/SvT, och i mainstream media? Om inte MP hade haft dessa i ryggen hade de aldrig fått så stort genomslag. Men som tur är har folk börjat upptäcka att det finns andra kanaler.

  Liked by 6 people

  • Ådärkomdenja skriver:

   – Vilket parti tycker du bäst om idag? Bland alla journalister i landet har Miljöpartiet ett stöd på omkring 42 procent – och extra stort är stödet inom public service-bolagen.

   – Enligt undersökningen röstade 52 procent av alla journalister som jobbar på Sveriges Television på Miljöpartiet. Hos Sveriges Radio uppgav 54 procent av journalisterna att de tycker att Miljöpartiet är det bästa partiet. Inom public service-sfären sympatiserar över 80 procent av journalisterna med de rödgröna partierna. Motsvarande andel i storstadsmorgontidningarna är drygt 60 procent.

   ref: http://www.svt.se/opinion/svt-och-sr-dags-att-erkanna-era-partisympatier

   Liked by 3 people

 5. Stefan Eriksson skriver:

  Exempel av den här typen uppgörelser har inget stöd hos väljarna. Det sker av taktiska skäl som har föga med real politik att göra. Konsten består i att behålla sin trovärdighet som demokratiskt valda representanter där valboskapen sitter still i båten.
  KU används som något slags bekräftande för sin egen försummelse, och är till 100% ett spel för väljarna på galleriet.
  Patetiskt tycker jag och ser en författning värd namnet som enda möjliga alternativ till att få ett slut på föreställningen där på Helgeandsholmen.
  KU framstår som någon slags ordningsmän i sandlådan och min fråga är: behövs dom??

  Liked by 2 people

 6. Hortensia skriver:

  Problematiken är djupt allvarlig, men stort tack Thomas Gür, för denna humoristiska resumé!

  När man inte vet om man ska skratta eller gråta, känns det underbart att få dra på smilbanden åt intelligent framförda meningar på DGS.

  Liked by 3 people

 7. Aha skriver:

  Tyvärr är det ett löjets skimmer över hur de ledande politikerna agerar. Man säger exempelvis ogenerat att det är bara att fixa jobben eller integrationen så blir allt bra med migrationen.
  Detta sägs obesvärat efter 40 års invandring som resulterat i en sysselsättningsgrad mellan 55-60% och där skatteförmågan bland invandrarna är på samma nivå och aldrig har årsvolymerna av inkommande varit så stora som nu.

  Med ömsesidiga KU-anmälningar blir det som Thomas skriver svårt att ta agerandet på allvar.

  Det vilar en pubertal bekymmerslöshet över svensk politik.

  Liked by 4 people

 8. Sten Lindgren skriver:

  Sandlåda är ordet
  Det verkar ju helt idiotiskt hur det hela utvecklats. Om man ska försöka sig på en rationell analys av hur detta överhuvudtaget kan ske så tror jag som följer.
  Toppledningarna inom politiken sitter inneslutna i någon sorts bubbla som gör att de inte kan värdera sitt beteende på ett korrekt sätt. Varför de sitter i bubblan beror bl a på:
  • Att de viktigaste spelarna är unga och/eller saknar erfarenhet
  • Att de enbart ser media och varandra som aktörer
  • Att toppstyrningen inom partierna gör att de som har bättre tankar inte tillåts framföra dessa varken internt eller i den offentliga debatten

  Liked by 4 people

 9. Ådärkomdenja skriver:

  – Och nu får den värste anstiftaren till migrationseländet, Fredrik Reinfeldt, en kungamedalj ”12:e storleken”, utdelad av Hans Majestät Konungen! Jag trodde givetvis det var ett skämt när jag läste om detta, men icke så.

  Av massor av människor betraktad som landsförrädare, kanske den värste av dem alla, och dessutom psykopat-klassad av seriöst insatta/kunniga bedömare. Wennerström och Bergling bör givetvis förlänas postum upprättelse, inkl kungamedalj av högre valör än Reinfeldts. Dessa herrars dåd var trots allt reparabla, och av lägre skadenivå, jämfört med Reinfeldts.

  Carl XVI Gustaf har franskt släktpåbrå, Reinfeldt en kombination av Afrika/USA-Litauen. Reinfeldt har själv framhållit sin egen bakgrund, i nån slags (konstruerad) stolthet. Efter att Aftonbladet slog upp en detaljrik artikel om saken, länk nedan. Han låtsades belåten med sitt genetiska släktarv, men i praktiken var han rasande över att hamna inom epitetet ”svenskar”, inte svenskar. Som bl a ledde till diverse hatfulla anti-svenska uttalanden, ”barbariet”,,, ”allt gott kommer utifrån” mm. Och den ultimata hämnden, riktad mot partiet sverigedemokraterna och Åkesson i synnerhet (Reinfeldts hatfigur No #1), via nämnda överenskommelser med miljöpartiet, och de raserade gränsernas politik. Att landets homogenitet och välstånd offrades på altaret bekymrade inte FR ett dugg. Och nu erkänt som värt en kungamedalj. *URK*

  http://www.exponerat.net/dagen-bild-kungen-ger-reinfeldt-medalj/
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article10963815.ab

  Gilla

 10. Folke Lidén skriver:

  De enda som är konsekventa i dagens svenska politik är Kommunisterna. Stöd allt som är dåligt för landet och folket. En begriplig strategi för ett parti vars väljarskara aldrig kan växa där normala och goda förhållanden råder.

  Gilla

   • Simon skriver:

    Det har i alla fall varit inne ett tag att kalla människor vars åsikter man inte delar för fascister. Var det så du menade eller var det någon tanke du ville du ventilera?

    Gilla

 11. Rikard skriver:

  Hej.

  @”Rein Oja”:
  Några försiktiga frågor: vad är det konkret du gillar med kommunisterna (och menar du V, eller APK, eller SKP eller något annat kommunistiskt parti?). Samma fråga kan ställas angående Miljöpartiet: vad är det du gillar med Mp, konkret, inte värdegrundsrelaterat? Vilka beslut som Mp röstat för är det du gillar?

  Vem som är fascist hade också varit kul att veta. Vilken definition av fascist använder du dig av? Arnstads, Adornos eller någon annan?

  Att jag frågar är för att det är svårt att debattera med någon som varken framför en ståndpunkt eller motsäger en redan framförd sådan. Risken är ju då att man läser något du inte avser i vad du skriver, och det sedan bara blir en sorts metadebatt om vem sa vad och vad var det som menades, eller hur?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.