Ordet måste bli människa – en viskning i statsministerns öra

bert stålhammar

Bert Stålhammar

Sommaren före millennieskiftet var jag med som ledare för en dagkoloni för barn som sällan kom ut på landet. Ansvarig för kolonin var Rotaryklubbarna i staden. Allt var mycket välordnat och de flesta av barnen kom från de utanförskapsområden som alla städer numera tycks ha.

Efter lunch samlades ett antal invandrarflickor i min grupp runt en kamrat som grät hejdlöst. Förmiddagen hade innehållit aktiviteter som simning, paddling, segling och fiske och stämningen var minst sagt på topp. Jag försökte få reda på varför en av flickorna grät så förtvivlat. Då berättade några av hennes kompisar att hon skulle följa med sina föräldrar till sitt hemland under sommarlovet för att giftas bort med en kusin som var mellan 50 och 60 år. Själv skulle hon nu börja på högstadiet och var således tretton år.

Detta var första gången jag direkt konfronterades med denna hederskulturella sedvänja från Mellanöstern. Självklart mådde jag dåligt framför allt genom att jag inte hade en aning om hur man skulle kunna hjälpa flickan i fråga.

Några månader senare när höstterminen just hade börjat blev jag inbjuden till en konferens om jämställdhet där dåvarande jämställdhetsombudsmannen Claes Borgström var huvudtalare. Deltagare i konferensen var främst politiker och forskare inom områden som handlade om eller gränsade till jämställdhetsfrågor. Från Göteborgs universitet deltog flera forskare som senare kommit att bli kända för sitt svala engagemang för flickor som försökt bryta sig ur hederskulturen.

Claes Borgström var som bekant djupt engagerad i frågan om jämställdhet och hans föreläsning väckte jubel hos publiken. En närmast euforisk stämning lägrade sig över den församlade menigheten när man stolt insåg att vårt land var världsledande inom området jämställdhet mellan män och kvinnor.

Så blev det dags för frågor. Eftersom ingen visade intresse av att ställa någon frågade begärde jag ordet och undrade stillsamt hur Jämo hade tänkt sig att hjälpa alla de kvinnor som nu invandrade till Sverige till ett lika fritt och jämställt liv som de svenska kvinnorna. Claes Borgström nämnde i sitt tal inte någonting om dessa invandrade kvinnors situation.

Det blev dödstyst i den stora lokalen. Den berömda knappnålen hann skifta i alla gråtoner innan den slutligen nådde golvet. Vid det laget hade Claes Borgström hunnit samla ihop sig och meddelade kort att vi inte på något vis kunde gå in i och förändra den kultur som dessa kvinnor levde i. Efter några korta postludier var konferensen slut och jag började förstå att jag hade trampat i klaveret med min fråga.

Själv hade jag vid denna tid varit medlem i tre framtidsforskningsgrupper på central riksnivå. I en av grupperna deltog den kända fredsaktivisten Ingrid Segerstedt Wiberg som intensivt varnade för lågskaliga inbördeskrig i Sverige. FN:s biträdande generalsekreterare Jan Eliasson var också med i en av grupperna. Hans berättelser om personliga samtal med några av världens värsta diktatorer skildrade en verklighet som de svenska ”framtidsforskarna” inte ens  kunde föreställa sig i sina värsta dystopier.

Själv hade jag skrivit en futuristisk bok kring en tänkt samhällsutveckling under 2000-talets första decennier och dessutom varit krönikör på ledarsidan i en av Sveriges då största landsortstidningar. Dessutom hade jag försökt följa något av all denna forskning kring multikulturalism som då fanns, framför allt i USA. Begreppet No go zones fanns då inte i vårt land men förekom ganska frekvent i USA. Med No go zones menas att det finns områden i statens territorium där staten saknar möjlighet att utöva kontroll och legitimitet. I stället har kriminella eller religiösa grupper tagit makten och vägrar att släppa in den lagliga makten i området. I vårt eget land finns enligt polisen beräkningar cirka 60 sådana områden nu i dag. I vissa av dessa områden har svenska lag ersatt med andra lagar, till exempel sharia. Mest ger sig dessa No go zones tillkänna genom att polis, brandkår och ambulans förhindras att komma in i ett sådant område.

Uppdraget som krönikör försvann emellertid direkt då en ny chef för ledarsidan anställdes. Jag fick heller aldrig någon mer inbjudan till politiker – forskarkonferensen. Inbjudningarna att hålla föreläsningar minskade också snabbt. I det en gång så öppna och demokratiska Sverige inleddes en period av fördömanden, utstötningar och misstänkliggöranden mot de personer eller grupper som ifrågasatte en multikulturalism utan gränser. Samhällsdebatten kom att kännetecknas av lögner och mörkläggningar som förlamade och splittrade hela vårt samhälle.

Erfarenhet och kompetens föraktades och rätt etnicitet, hudfärg och ungdom premierades. Det finns alltid dårar och vanvettiga utopister som vill förändra sina samhällen efter sin egen föreställning om hur ett gott samhälle skall formas. I de flesta fall slutar detta i en katastrof för alla berörda.

Det förödande för vårt land är att det inte bland alla 349 riksdagsledamöterna har funnits några eller åtminstone någon med civilkurage nog att protestera mot utvecklingen. Fegt har man böjt sig och på så vis räddat både arvode och pension. ”Men vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ.” Inte heller kyrkorna vars kallelse är att vara ljus i världen och kämpa mot lögnen och förvillelsen har hörts av i det offentliga rummet annat än genom någon cirkulärskrivelse.

Ingen svensk ifrågasätter det riktiga och rättfärdiga i att hjälpa människor i nöd och livsfara. Men om lugna och mogna samtal hade kunnat föras hade inte det svenska samhällets grundläggande strukturer behövt krossas så som nu har skett. Men 15 år efter min första kontakt med hederskulturen finns det fortfarande omkring 70 000 kvinnor i Sverige som bara kan drömma om att uppleva den frihet och jämställdhet som den svenska kvinnan har. Numera är det också allt vanligare att se helt beslöjade kvinnor på stan. Och i TV säger statsministern att i Sverige skall svenska lagar gälla. Kanske att någon biskop kan viska i hans öra att Ordet måste bli människa.

32 reaktioner på ”Ordet måste bli människa – en viskning i statsministerns öra

 1. Agneta Berglöw skriver:

  Ett mycket välskrivet o tänkvärt inlägg o i alla högste grad aktuellt i dagens debatt om hederskultur som drabbat o drabbar flickor o unga kvinnor.
  Advokat Claes Borgströms svar o reaktion på Stålhammars fråga är skrämmande för drygt 15 år sedan o än mer skrämmande idag.
  Vi har inte kommit någonstans.Ju mer vi diskuterar känns det som spikarna slås längre o längre in framförallt från vänsterradikala o feministiska i kvinnor i Sverige som ser detta mönster hos alla män o inte specifikt hos muslimer.Barnäktenskap!Könsstympning!
  Det här med att vara feminist har jag aldrig som kvinna förstått.Minns ett relativt nyligen sändning av programmet Debatt från Göteborg där man bjudit in danskar att debattera mot svenskar i bl.a ämnet feminism.Danskarna tittade med stora förvånade ögon o undrade vad vi menade med detta epitet på kvinnan.Begreppet finns inte i Danmark som ju naturligtvis kommit långt mycket längre i respekt för sina medmänniskors likheter o olikheter på ett helt naturligt sätt.

  Gillad av 8 personer

 2. BjörnS skriver:

  Är någon förvånad över att en såpass viktig fråga som utlandsfödda kvinnors situation inte kan diskuteras? Det är symptomatiskt. Och det gör hela jämställdsdebatten till en parodi. Om de utsatta kvinnorna är en död Norwegian Blue Parrot så är Borgström m.fl Ihärdiga förnekare i att den är död – hur mycket John Cleese än försöker.

  Gillad av 3 personer

 3. Hortensia skriver:

  Strålande beskrivning av ett obegripligt – och onödigt – fenomen. Om alla med kännedom om mångkulturens förfulande av Sverige hade varit lika kloka och rakryggade som Bert Stålhammar, hade vi sannolikt sluppit bevittna denna valhänta hantering av nyanlända flickor, som är gifta med – och t o m kan ha fått barn med pedofiler från hemlandet:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6347194

  Gillad av 1 person

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Elitens förmåga att blunda för uppenbara problem är anmärkningsvärd…

  Korridoren är en REALITET!

  Fast det ivrigt förnekas från vänsterhåll…

  Men konsekvenserna avseende ” flyktiga vänner” karriär o jobb ÄR UPPENBAR!

  Gillad av 1 person

 5. Elisabeth Henriksson skriver:

  Enastående text som ytterligare belyser det hyckleri som pågår hos våra politiker och som vi medborgare förväntas svälja. Men alla riksdagsledamöter har väl inte tigit om den skrämmande utvecklingen!? Nog har väl SD höjt en och annan röst mot detta?

  Gillad av 5 personer

 6. Aha skriver:

  Claes Borgströms svar om invandrarna är ett exempel på hur förryckt PK är, i detta fall betingat av den s.k kulturrelativismen som är påbjuden inom åsiktskorridoren. Kulturrelativismen säger att varje kultur ska få leva som dom är vana. Ofta lägger man till lite pliktskyldigt att svensk lag ska gälla, men ofta ser man genom fingrarna.

  Barngifte är olagligt. Det Claes Borgström i sitt svar gav uttryck för var alltså att vi inte är lika inför lagen. Detta uttrycktes av en jurist, tillika JämO.

  Synd att Bert Stålhammar inte fann sig och frågade om barngifte – med förhoppning om att konferensen hade gått ner i moll.

  Gillad av 5 personer

 7. Lennart Bengtsson skriver:

  Ett utomordentligt viktigt inlägg som mer än tydligt visar MÅNGKULTURENS rätta ansikte. Det är detta som är Mona Sahlins (och andra med samma uppfattning) häftiga nya Sverige! Man har inte bara saknat förmåga att föreställa sig denna utveckling utan man har till och med, när den de fakto,inträffat, valt att ignorera den som något som varken finns eller kan finnas i Sverige. Med medias välvilliga hjälp har man dessutom dragit en ”niqab” över det hela så att inte vanliga svenska skall oroas eller reagera. Nästa steg blir kanske att man tar bort no-go områdena från kartan och ersätter dem med vita fläckar.
  Att räkna ut vad som kommer att hända på några års sikt krävs ingen djupare intelligens eller fantasi. Det kommer att visa sig vara betydligt allvarligare än koldioxidutsläppen från landets biltrafik som numera tycks vara en av de få saker som oroar landets etablissemang.

  Gillad av 4 personer

 8. arne f jaderfa skriver:

  Fantastiskt inlägg. Min tes är att Sverige måste räddas av de mellan 50 och döden som formade sin världsbild innan den gällande pk-doktrinen med allt vad det innebär fick oss i sitt grepp. Själv har jag bott många är utomlands och byggde på så sätt upp mitt immunförsvar.

  Jag är dock inte hoppfull, jag tror Sverige kommer att gå mitt itu. Det sker ingen diskussion på mitten, det är en dragkamp med fler och fler på den sidan som ser att trycka på bromsen och hitta backen till varje pris är det viktigaste. Jag känner mig ibland som ankaret som tynger men ibland när man tänker på sina barns framtid så är det som att står först och dra i repet och glida långsamt ner i hålet med dy.

  På andra sidan står etablissemanget som med mer och mer odemokratiska metoder och tricks och fortsatt import av pöbel försöker säkra sin överlevnad och rycka ner oss i dyn, Wästbergs inlägg här är ett exempel på detta, han tror han kan få fler att stå framför honom och dra i repet. Dragkamp var en vikingasport så det finns kanske hopp, de unga starka byter kanske sida när de inser att de blivit förda bakom ljuset.

  Gillad av 3 personer

  • Onatario skriver:

   Därav förtäljer inte historien men av erfarenhet och icke-svensk forskning att döma så fick nog föräldrarna genom sin vilja. Så ser det moderna svenska samhället med alla kulturers lika värde ut.

   Gilla

 9. marian radetzki skriver:

  Jag känner igen mig, och det är inte blott banerförare för utsatta kvinnor som blir negligerade och nedtystade om de sticker upp. Jag har sedan länge varit skeptiker till den s.k. klimatvetenskapen och till dogmen att världen står inför snar klimatkatastrof. Min uppfattning har lett till hot när jag (tidigare) fick komma till tals, numera är jag helt nedtystad, det råder förbud mot skepsis till eller ens diskussion kring klimatvetenskapen. Märkligt och skandalöst att förbjuda t.o.m. offentlig diskussion av klimatfalsarierna, lika märkligt och skandalöst som förbudet att diskutera förekomsten av sharia i Sverige.

  Gillad av 5 personer

 10. Hovs-hallar skriver:

  Vad jag anser om den här vidrige opportunisten och hycklaren Claes Borgström lämpar sig inte att uttrycka i detta forum.
  Och vad gäller 7-klöverpolitikernas mörkläggning av det faktum att ”mångkulturen” håller på att totalförstöra vårt land, så har jag samma problem där. Folk brukar uttrycka sina känslor inför dessa individer genom att säga att de ”borde ställas inför riksrätt”, men tyvärr går väl detta knappast att genomföra enligt *dagens* lagstiftning.

  Vi får nöja oss med att rösta bort dem från makten i kommande riksdagsval — och istället lägga våra röster på det parti som hela tiden vägrat spela med i vanvettet, och som just därför hatas, förtalas och bespottas av ”mångkulturalismens” politruker.

  Ingrid Segerstedt Wibergs oro för kommande lågskaligt inbördeskrig kan, pga. politikernas vanvett, snart bli verklighet — vi ser redan tendenser åt det hållet i ”utanförskapsområdena”. Och ju längre det dröjer innan vi helt gör oss av med dagens 7-klöverpolitiker, desto större sannolikhet att vi får ett sådant inbördeskrig i Sverige.
  Jag vill inte behöva lämna ett sådant land i arv åt mitt barn, och därför måste dagens galningar til 7-klöverpolitiker bort — snarast.

  Gillad av 3 personer

  • Ådärkomdenja skriver:

   Som bosatt i Turkiet, har jag på mycket nära håll kunnat iaktta, hur snabbt tillståndet i en nation kan ändras. Det sekulära (enda) landet, tills för inte särskilt länge sedan, betraktat som det bästa exemplet, där demokrati kunde förenas med nästintill total muslimsk ”statsreligion” bland medborgare och de styrande. En förebild att eftersträva inom ramen för den ‘arabiska våren’, i närliggande krutdurksländer i MÖ. Men, det läget är passerat, finns inte längre.

   Turkiet idag styrs medvetet i sunnimuslimsk riktning, ex småbarn i slöjor ökar, också tillåtet av AKP från första skolåret, ”rättvisepartiet”, som vill vara allenarådande. Man ser överallt att kvinnor i Turkiet bär slöja, snart ett Iran-liknande fenomen, männen bestämmer, kvinnor skall vara hemma, inte prata i mobiltelefon mm, offentligt deklamerat av premiärministern i ett offentligt TV-tal. Att predika kristendom öht är numera förbjudet, och inom alltfler samhällssektorer märker man löpande förändringar, i koranen-associerad riktning. Landet har sen i somras – efter en tvåårig vapenvila – förklarat krig mot de ”PKK-terroriststämplade” kurderna.(20% av befolkningen, men kanske max 10% av dessa är militanta frihetsivrare) igen, Den blodiga vendettan skördar liv och offer dagligen. Staten har en kolossal maktapparat till sitt förfogande, polisen, gendarmeriet plus armén, sammantaget en av världens största. Alla dessa deltar i ”försvaret” mot dissidenter, och oliktänkande demokratisträvare. Journalister och intellektuella fängslas, de anklagas för att ”smädat” presidenten, vara nationsfientliga. Redaktioner stängs ned, de stödjer ”fientliga krafter” är normal vardagsinformation i regimtrogna media. T o m småpojkar, 13-14 är gamla, hotas med fängsel, efter att ha ritat ”nid”teckningar och lagt upp på facebook, ses som anti-turkisk agitation, riktade mot presidenten. Jfr Hebdo, Vilks, Hedegaard, Jyllands-Posten, m fl fatwa-klassade, med dödshot officiellt proklamerat från konservativa Muhammed-uttolkare. Konservativa Koranen-uttolkare, sunni, går på samma linje som Daesh, islamiskt terror-”staten”. AKP-partiet bekänner sig till samma sunnitiska religionsfilosofi, värt att komma ihåg.

   Det kan gå fort utför, ur ett demokratiskt perspektiv, detta som en jämförelse, därav mina utläggningar här. Att Sverige trampat i fällan är extra tragiskt, landet har demoniserats av godhetspsykosens överstepräster och tillskyndare. Att samtliga gammelpartier, sju stycken sjuklövrare, har gaddat ihop sig mot det nya, obehaglig-förklarade ”FOLKPARTIET” (!) av idag (flest röster enligt opinionsmätningarna, med ca två miljoner ”rasister”, och ”fascister” som sympatisörer) dvs sverigedemokraterna, visar hur snabbt och metodiskt maktklicken försöker värja sig. Och genomföra mångkultureländet till snart sagt varje pris, trots att experimentet inte varit i närheten av att lyckas någonstans i världen.
   ,

   Gillad av 3 personer

   • BjörnS skriver:

    Turkiets utveckling är sannerligen oroväckande. Mycket är Erdogans fel men han måste också ha mycket stöd. Betänk hur det gick till när vapenvilan mot PKK bröts. Självmordsbombare från IS sprängde sig själva bland hjälparbetare (till stor del kurder) som skickade hjälp den den belägrade syriska staden Kobane. Erdogan lovar att hämnas och bomba IS men ca 90% av attackerna sker mot kurdiska mål i Syrien och Irak. Varför? Min gissning är att eftersom hans parti förlorat den egna majoriteten i valet just innan och ett kurdiskt parti kommit in i parlamentet trots den höga tröskeln på 10% så ville han piska upp antikurdiska stämningar inför det nyval som han tvingade fram. Det lyckades och nu har han egen majoritet. Putin har fått en kompis, helt klart. Kan han befästa sin makt genom att spela på de religösa strängarna kommer han att göra det. Det är att leka med elden – se bara hur det ser ut i nästan hela Nordafrika och Mellanöstern. Turkiet får aldrig komma med i EU. Aldrig!

    Gillad av 1 person

  • Ådärkomdenja skriver:

   Apropå Westerholms sajt, så har han slutat moderera kommentarinlägg. Han släpper inte igenom någonting alls numera! Jag har frågat honom om det inte är bättre att helt stänga för kommentarer, folk blir ju bara irriterade på sånt, ett blankt fält. Inget svar. Har i atort sett slutat besöka den sajten, det mestahan skriver tycks syfta introvert, som om han hoppas på en framtida post i (s)-styrelsen/VU, eller kanske ännu högre position. Karl’n kallar sig obegripligt nog socialdemokrat, det nästan enda han ägnar sin sajt åt är att grovt kritisera regeringen och sitt parti., kollektivt såväl som på personnivå. Plus återkommande PK-gliringar mot (SD), i välkänd sossestil. Jag tycker inte han är genuin, även om han tycks ha väldigt höga tankar om sig själv, speciellt betr Marocko-kunskaper, som han löpande briljerar med. Som om det skulle intressera den breda skaran nätdebattörer.

   Gilla

   • Hortensia skriver:

    Håller helt med om att Marocko är relativt ointressant, förutom som mottagare till sina egna förrymda yrkeskriminella slynglar och att det är underligt att Johan Westerholm inte tycks vilja ompröva sin partitillhörighet. Jag följer bloggen främst för kommentarerna och det blir en tröttsam fördröjning, men i FB-fönstret till höger på sidan brukar kommentarer finnas tillgängliga:

    http://ledarsidorna.se/2016/01/statsministern-oppnar-kattluckan/

    Gilla

 11. Lisa C skriver:

  Vi börjar bli ganska många som går omkring och knyter handen i fickan och som inte ser SD som en lösning på problemet. Varför gör vi ingenting, vad har VI att förlora? Arvoden, befordring, utlänning…….?

  Gillad av 1 person

 12. Mats Jonsson skriver:

  Klankultur, eller hederskultur, som den av någon orsak kallas i Sverige, går ut på att hindra medlemmarnas sociala och ekonomiska kapital från att läcka ut. Klanen är i stor utsträckning en ekonomisk samfällighet. Man vill inte ha in främlingar eller medlemmar av andra klaner eftersom man inte kan lita på dem. Tvångsäktenskap kan även drabba unga män med tragiska följder för alla. Det kan tex hända att en mamma från Mellanöstern hör av sig till släkten i hemlandet och ber dem skaffa fram en fästmö. Det kulturella avståndet mellan parterna i ett sådant tvångsäktenskap kan vara oerhört stora. Om maken sedan förskjuter hustrun hamnar hon naturligtvis i en förskräcklig situation. När det gäller utländska äktenskap är ju huvudprincipen hos oss, att äktenskap som ingås på ett lagligt sätt i annat land också anses lagliga hos oss. Det är angeläget att lagstiftningen ses över med hänsyn till den nya situation vi befinner oss i. Barnäktenskap och tvångsäktenskap bör inte accepteras.

  Gillad av 3 personer

 13. Sternococktail skriver:

  Vi måste alla bringas till förståelse, om att tvångsäktenskap, barnäktenskap, hedersmord, könsstympning och stening av kvinnor allt beror på MÄNNEN, alla män och bara på män. Visserligen har högerkrafterna mörkat när Olle Svensson gifte bort sin 9-åriga dotter till farbror Hjalmar, att Bertil Johansson lät könsstympa sin dotter hos en läkare som villigt ställde upp – naturligtvis även han man – och så vidare.

  Vi lever ju under det så kallade postmoderna paradigmet, varken fakta, evidens, orsak och verkan eller ens sanning existerar längre. När det går hem hos dem som jobbar på flygbolagen blir det intressant. Förr behövdes inte heller intelligens, kunskaper eller moral för att kunna arbeta politiskt – dvs skriva på tidningarnas kultursidor om sina åsikter. Men det behövdes ännu minnesförmåga; den orättvisan är nu äntligen bekämpad.

  Själv är jag lite för gammal och osmidig i sinnet för att kunna anpassa mig till ”dubbeltänk” enligt Orwells 1984 – jag lider svårt av så kallad kognitiv dissonans. När postmoderna icke-tänkare (tankar finns väl inte heller, bara känslor?) säger att det är så, att det inte finns några sanningar, så bubblar det fortfarande i min hjärna: ”Men – men – då är ju påståendet att det inte finns några sanningar inte heller sanning?”

  Gilla

 14. Sternococktail skriver:

  Några klipp från Aftonbladet – medan det ännu gick på ”rasisternas” linje. (Radera poste om den anses för skrymmande,)

  2006-01-20 ”Redan när flickorna är små kan en blivande äkta man, vanligtvis en släkting, utses. I tidiga tonåren kan flickan förlovas med mannen.
  Man kan ändra åldern på personintygen för flickor som hämtas i hemlandet för att giftas med pojkar i Sverige så att de kan gifta sig när de är yngre än 18 år.
  Många vågar inte opponera sig mot ett arrangerat äktenskap trots att de är myndiga. De är uppväxta med att beslut fattas åt dem av männen i familjen.”
  http://www.aftonbladet.se/wendela/article10746628.ab

  2011-01-14 ”Jag tvingades gifta mig med min kusin” Arkan Asaad skämdes – sedan skrev han en bok http://www.aftonbladet.se/wendela/article12482356.ab

  2011-06-14 ”Så ska vi rädda unga från att bli bortgifta Bildt och Sabuni: Våra ambassader i utlandet ska kunna bistå med hemresa
  En femtonårig Malmötjej bävar inför sommarlovet. Hennes föräldrar planerar en resa för att hälsa på släkten i deras födelseland. En vuxen man väntar på henne där, som ska bli hennes make. Mannen förväntar sig att de ska få barn. Men hon vill inte gifta sig.”
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article13166232.ab

  2012-03-19 ”Jag är bortgift och våldtas varje natt” Fatima försvann från sin niondeklass – ett år senare kom sista nödropet från Irak Tre tonårsflickor försvunna från sina svenska skolklasser – så ser den svarta bilden av heders­våldet ut.
  En av dem är tvångsgift och våldtas varje natt i Irak. Var de två andra befinner sig är det ingen som vet. Detta är historien om Fatima, 19, Sara, 15, och Yasmin, 15.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14543853.ab

  2014-06-19 ”Anna” har flytt sin familj i 16 år ”Blir jag av med min skyddade identitet mister jag livet” Elva år gammal skulle Anna giftas bort med sin kusin. Hals över huvud fick hon lämna allt och fly för sitt liv.
  – Eftersom att jag dragit skam över familjen kommer pappa mörda mig om han hittar mig, säger hon.
  http://www.aftonbladet.se/wendela/kvinnaoman/article19083698.ab

  Gillad av 1 person

 15. Gösta Johnsson skriver:

  Nu måste Sverige sätta stopp för dessa föråldriga och kvinnofientliga tilltag från stenålderskulturerna. Om man vill bli svensk medborgare måste man på heder och samvete avlägga en ed på att man skall följa våra lagar, traditioner och sedvänjor och vilja bli assimilerade i vårt samhälle. Om inte är man inte välkommen och bör återvända till de samhällen där man trivs med dessa förhållanden. Lära sig vårt språk är nr 1. Vill man inte det så återvänd omgående därifrån du kom. Lämna hederskulturer ”hemma” – här vill vi inte ha den och ännu mindre vill vi ha ”sharialag-synsättet” in i vårt/våra samhälle(n).

  Gillad av 1 person

 16. sven hansson skriver:

  Vad menar ni med Ingrid segerstedt Wiberg? Hon var ju ständigt i media ,särskilt GP på 1970-80-talet, där hon ständigt berömde sig själv hur invandringsvänlig hon var, och anklagade andra för att de inte var det.
  Hon hade ofta samtidigt i GP artiklar om Maos Kina dät hon hyllade landet och dess ledare.De kritiska åsikterna man kunde ha om Kina avfärdade hon med kulturrelativistiska resonemang.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.