Tisdagens riksdagsomröstning

Thomasgur1

Thomas Gür

I tisdagens riksdagsomröstning om vårändringsbudgeten förstod jag inte vad de Allians-ledamöter som fanns i kammaren och avstod från att rösta när Alliansens motion om vårändringsbudgeten kom upp till omröstning, ens gjorde där.

Hade det inte varit bättre att de inte visat sig i kammaren istället för att där behöva manifestera den politiska impotens som Decemberöverkommelsens snöpning bestått dem med?

Vad förnedrande det måste vara att vara folkvald, att hindras från att rösta på det förslag som ens eget parti har lagt fram och att medelst partipiskan tvingas till kammaren för demonstrera den förnedring det måste innebära att lägga ned sin röst för ett förslag som man formellt ställt sig bakom. (Likt krigsfångar som nödgas paradera i segrarens triumftåg.)

Och sedan det pedagogiska motlut man måste ta sig an, för att för väljarna förklara sig och åter be om förtroende att representera dem, så att man kan få igenom sin egen politik – den som man alltså inte kommer att få rösta på fram till 2022.

Om handlingen inte vore så förkastlig, skulle jag nästan kunna tycka synd om dem.

7 reaktioner på ”Tisdagens riksdagsomröstning

 1. Arthur skriver:

  Ordet ”hindras” är inte det bästa i sammanhanget. Var och en av ledamöterna hade makten att rösta enligt det mandat väljarna givit dem och var och en av dem svek, med undantag för Bengtsson och Hansson. Alliansväljare är alltså numera representerade i riksdagen av summa summarum två ledamöter. Det är lätt att inse att Gösta Bohman inte hade uppskattat att se sitt parti reducerat till ett socialdemokratiskt stödparti som sviker väljarna av feghet och indolens. Detta var en mörk dag för borgeligheten.

  Gillad av 2 people

 2. Bonita skriver:

  Decemberöverenskommelsen är ett hån mot väljarna och demokratin. Heder åt de två ledamöter som röstade för sin egen budget!
  Nu ska jag svära i kyrkan, men jag måste säga att jag förstår inte varför inte Alliansen kan ta stöd av Sverigedemokraterna för att få stöd för sin budget och bilda regering. Jag gillar egentligen inte Sverigedemokraterna och skulle inte rösta på dem, men nu är de ju invalda i riksdagen. Och Socialdemokraterna har ju inget emot att ta stöd av Vänsterpartiet som så sent som för några år sedan hade en partiledare som stolt kallade sig kommunist, och jag kan inte se att Sverigedemokraterna är värre än kommunisterna.

  Gilla

 3. Folke Lidén skriver:

  Dock saknas det inte M politiker som ger goda råd.
  Oliver Rosengren (som lär vara M politiker i någon form) gav följande råd, på Twitter, till en missnöjd väljare.

  ”Rösta på någon annan nästa gång”

  Här anar jag en ny strategi hos M. Det räcker inte längre med att ge sin röst till partiet. Väljaren måste vara ”ren”. Kontaminerade väljare som inte förstår DÖ göre sig ej besvär.

  Gillad av 1 person

 4. Bo Andersson skriver:

  Sd manar fram demoniska bilder från NDSAPs dagar. De representerar det inte någon vill kännas vid. Kärlekens motsats. Det orena o oförklarliga som finns där likt en skugga. Så om vi nu synliggör intoleransens nyckfulla väsen och gemesamt isolerar dess representation så kommer den att förtvina. Vi är det goda , vi visar det godas ansikte.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.