BIRGITTA SPARF: Sverige är ett rasistiskt skitland

Uhu buhu! Vi och våra föräldrar fick flytta till Sverige från muslimska oroshärdar och krig i Mellanöstern och Afrika, och vad var tacken för att vi gjorde oss allt det besväret? Jo, vi fick gå i svensk skola. Men fattar ni – svensk!! Trots att vi kommer från Mellanöstern och Afrika. Och skolan tog inte minsta lilla hänsyn till oss som aldrig gått i en svensk skola tidigare.

Vi menar, lite kunde de väl ha anpassat sig till oss. Eller helst helt och hållet, anser vi. Och skapat trygga rum, arenor för nya kontakter, språkarenor, fritidsarenor, religionsarenor och hijabarenor. Och pratat lite mer om oss också på lektionerna, helst hela tiden om vi fått bestämma.

Vi tycker att det svenska skolsystemet, som svenskarna är så stolta över, är totalt värdelöst. Det är gratis för oss som flyttat hit, vilket är självklart eftersom ingen skulle få för sig att betala för en utbildning som är så dåligt anpassad efter våra speciella behov av islam, arabiska, Allah och sharia!

Nu gick det som det gick och nu sitter vi alla som samtalsledare i Rädda Barnens ungdomsförbund. Och kan inget annat göra mer än att klaga, klaga, klaga över det rasistiska skitland som Sverige visade sig vara!

Foto: Skärmdumpar Aftonbladet

Birgitta Sparf