Gästskribent THOMAS EK: Är de amerikanska demokraterna fredens parti? 

 
Inbördeskriget i Amerika antändes av demokrater. Koreakriget påbörjades av Harry Truman som var demokrat. Demokraten John F Kennedy inledde Vietnamkriget.

USA har aldrig varit så nära att hamna i ett kärnvapenkrig då John F Kennedy var president när han blockerade Kuba. Chrusjtjov skickade ryska krigsfartyg. Kennedy satte upp en blockad. Om de hade börjat skjuta på varandra då hade det troligtvis antänt ett kärnvapenkrig. 
 
Varför gjorde John F Kennedy det? För att Chrusjtjov ville sätta in missiler på Kuba som lätt kunde träffa USA. John F Kennedy var absolut ingen fredspresident. Facit från Vietnam visar att han heller inte kunde hålla någon fred. Det var Nixon/Ford – republikanerna, som avslutade USA:s delaktighet i Vietnamkriget. Det demokratiska partiet är inte fredens parti. Det är precis tvärtom. 
 
President Ronald Reagan ”The Great Communicator”, republikan, knäckte Sovjetunionen. Med hjälp av ”Stjärnornas Krig” besegrades Sovjetunionen, och det på ett fredligt sätt. President Ronald Reagans doktrin ”Peace Through Strength” fungerade. 
 
Efter 9/11 tog republikanen president George W. Bush bort talibanerna, Saddam Hussein och al-Qaida. Sannolikt räddade Bush oss också från ett kärnvapenkrig.  
 
President Barack Obama – demokrat, skapade IS och en flyktingkris som fördärvat hela mitt Sverige. President Donald Trump – republikan, krossade IS. 

(När Trump tillträdde presidentposten kontrollerade IS hälften av Irak och en fjärdedel av Syrien. Trumps försvarsminister James Mattis såg då till att inrätta små allianser med kurderna, olika rebellgrupper i Syrien och Irakierna som hela tiden leddes av USA, som bistods av erforderligt kraftfulla amerikanska specialstyrkor som när det brände till kunde smocka till ordentligt. Hela ingreppet var till synes inte vare sig märkvärdigt, svårt, eller speciellt tidskrävande att utföra. Fyra veckor tog det. Trump såg även till att IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi som försökte bygga upp IS igen dödades). 

Nu när korrupt media, fake news och vårt public service har piskat fram sin favoritpresident Joe Biden, som av det skälet även är svenskarnas favoritpresident, då är vi nu återigen läskigt nära ett världskrig. Vems fel är det? Det är sannerligen inte republikanerna i USA som bär skuld för det. Korrupt media, fake news och vårt public service är de som förstör både vår värld och mitt Sverige. Ingen annan. 
 
Den som tror att Jesus själv om han kommer tillbaka, genom ett personvalsparti skulle vinna ett riksdagsval i Sverige, den har sannolikt fel. Vår ohederliga public serviceverksamhet är alldeles för stark för det. Så är det. Så allvarligt är det. Med hjälp av GRN, vår odugliga politikerkår och vårt public service styrs opinionen åt det håll de vill. Så är det.  
 
Ibland undrar jag om det finns det något mer idiotiskt folk än vi svenskar, som inte begriper att det är korrupt media, fake news och vår public serviceverksamhet som orättmätigt styr opinionen, vilken därigenom förstör vår värld och mitt Sverige. Vi måste skrota vårt public service och starta ett nytt som fungerar som det är tänkt.

Thomas Ek har arbetat som placeringsrådgivare hos Söderman Life AB, drivit motellrörelse i Fort Lauderdale, USA och arbetat som montör hos Lear Seating i Bengtsfors m.m. Han är numera pensionär.

Gästskribent