REDAKTIONEN: Elsa Widding KU-anmäler liberalerna Mats Persson och Johan Pehrson

Efter de yttranden som Mats Persson och Johan Pehrson (L) gjorde i samband med att Elsa Widding bevistade en konferens i Norge har Elsa Widding nu gjort en anmälan till KU om granskning av de båda statsråden. Persson anklagade bland annat Elsa Widding för att ge stöd åt konspirationsteorier om förintelsen, något partiledare Johan Pehrson nickade bifall till, något som bland annat har lett till att den tidigare SD-politikern och hennes familj fått ta emot dödshot.

Johan Persson har bland annat sagt att Elsa Widding ”legitimerar den här typen av konstiga åsikter; att vaccin skulle vara farligt, konspirationsteorier om judar eller för den delen klimatförnekelser. Jag är kritisk när riksdagsledamöter inte håller sig till fakta och förnekar kunskap.”

Johan Pehrson yttrade i SVT den 2 maj bland annat att ”Elsa Widding är en person som bär hela det här komplexet av konspirationsteorier, att det är någon annan som ligger bakom.”

I anmälan skriver Elsa Widding:

”Samtliga deras påståenden är osanna och tendentiösa men har via deras ämbete och media nått en omfattning som inneburit att Riksdagens anseende har vanärats inför alla som känner fakta i ärendet och att undertecknads heder skadats.

Även undertecknads familjs personliga säkerhet har påverkats, inte minst via dödshot, när statsrådens uttalanden okritiskt förmedlats via media.

Det föreligger en diger dokumentation som verifierar att kunskapsförakt och faktaförnekelse är helt främmande för undertecknad som utbildad civilingenjör, facklitterär författare och tidigare expert i Regeringskansliet.”

Elsa Widding säger till Det Goda Samhället:

– Enligt hörsägen kommer KU tyvärr inte att ta upp detta men det hade varit bra om det skapades en debatt. Det är inte okej att vräka ur sig vad som helst, det måste bli rättning i leden.

Om Liberalernas förhållningssätt säger hon:

– Liberalerna tror att de står för något slags godhet när det är precis tvärtom. De bidrar mer till cancelkulturen än något annat parti.

Hela anmälan finns att läsa här. I bilagan, som du hittar här, finner du också länkar till inlägg på bland annat Klimatkarusellen.

Bild: Mats Persson och Johan Pehrson under en pressträff tidigare i våras, skärmbild Youtube.

Redaktionen